گوجه سبز میوه ای کوچک سرشار از خواص است که برداشت این میوه کوچک در شهرستان صومعه سرا گیلان آغاز شده است.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) - منطقه خزر از ابتدای فصل زیبای بهار، فروش میوه گوجه سبز همه ی افرادی که اهل ترشیجات هستند را به خود جذب می کند و گفته می شود گوجه سبز قدمتی 2 هزار ساله دارد و بهترین رشد آن در نواحی معتدل اتفاق می افتد که البته در آب و هوای ملایم به رنگ های ارغوانی، قرمز، نارنجی، زرد و سبز روشن در می آید.
ارزش غذایی 100 گرم گوجه سبز برابر 8 گرم کربوهیدارت، 2/84 گرم چربی، 1/6 گرم پروتئین و 0/5 فیبر خام است و پژوهشگران معتقدند مصرف گوجه سبز برای بهبود طعم دهان مفید است و اثرات منحصر بفردی شامل کاهش فشار خون، چربی خون، حذف رسوبات از خون و تنظیم عملکرد معده و روده را دارد.
باید خاطرنشان کرد علاوه بر مصرف خام این میوه قرار دادن چند عدد گوجه سبز در خورشت هایی مانند خورشت بادمجان و مرغ، طعم دلنشینی به آنها می دهد.
در زبان گیلکی به این میوه سبز، آلوچه می گویند و گیلانی ها آنرا با دلار یا نمک سبز (سبزی محلی مخلوط شده با نمک زیاد)مصرف می کنند.
شایان ذکر است مدیر جهاد کشاورزی شهرستان صومعه سرا از آغاز برداشت گوجه سبز از باغات این شهرستان خبر داد.
مهندس نعمت قاسمی گفت: کار برداشت گوجه سبز از 75 هکتار از باغات شهرستان آغاز گردیده که پیش بینی می شود بالغ بر400 تن محصول گوجه سبز برداشت و به بازار عرضه گردد.
مدیر جهاد کشاورزی صومعه سرا افزود: از هر هکتار از باغات به طور متوسط حدود 5/5 هکتار محصول گوجه سبز استحصال خواهد شد.
وی همچنین با اشاره به جشنواره محلی برداشت توت فرنگی در این شهرستان اعلام کرد: جشن بومی توت فرنگی به همت شورای اسلامی و دهیاری روستای صوفیانده از توابع بخش تولمات برگزار شد که زمینه های توسعه محصول توت فرنگی جهت اشتغالزایی و ایجاد درآمد برای کشاورزان در عرصه های مستعد مورد بررسی قرار گرفت و رونق محصولات بومی و محلی می تواند در بهبود وضعیت اقتصادی کشاورزان موثر باشد.