معرفي موسيقيدانان
در اين پست قرار است از اين پس به معرفي موسيقيدانان بپردازيم
با تشكر از شما
آشنایی با استان گیلان
پاسخ به:معرفي موسيقيدانان
علیرضا افتخاری
امين اله - حسين ١٣٦٢/٦/٩ـ١٢٨٥/١١
اکبر فلوت
نوازنده تمبك، در تهران متولد شد و اساتيدش حسين تهراني و هوشنگ مهرورزان بودند. در سال ١٣٣٤ به راديو رفت و با گروه گلها همكاري كرد. از شاگردانش مي توان بهمن رجبي، آبتين جلالي و مرتضي عيان را نام برد.
اسماعيلي - محمد ١٣١٣ نوازنده تمبك، در تهران متولد شد و استادش حسين تهراني ( سالهاي ١٣٤٣- ١٣٣٠ ) بود. در مؤسسه هنرهاي زيباي موسيقي، تنبك تدريس مي كرد. اسماعيلي با فرامرز پايور، جليل شهناز، حسن ناهيد و اصغر بهاري در گروههاي مهم موسيقي ايراني همكاري مي كرد. قطعه رونما را در سال ١٣٥٥ در تالار وحدت (تالار رودكي ) اجرا كرد كه همنوازي گروه تمبك با اركستر موسيقي ايراني است. در سال ١٣٧٦ دردانشكده موسيقي دانشگاه جهاد دانشگاهي (دانشگاه علم و فرهنگ) و همچنين در هنرستان موسيقي، تنبك تدريس مي كرد.
سماعيل زاده - حسين خان
در عهد قاجار زندگي مي كرد. كمانچه مي نواخت و در گروه درويش خان ساز مي زد. بعلاوه در مدرسه درويش خان تدريس مي كرد. استادش قلي خان (دايي او ) بود. از شاگردانش ركن الدين مختاري، جهانگير حسام السلطنه مراد، ابراهيم منصوري، ابوالحسن صبا، رضا محجوبي، عبداله دوامي، حسين تهراني، تاج اصفهاني، اديب خوانساري، حسين ياحقي، مجيد وفادار، حسين قوامي، موچول پروانه را مي توان نام برد. وي صفحه هاي بسياري با درويش خان، حسينقلي فراهاني، اكبر فلوت و آوازجناب دماوندي ضبط كرده است.
نايب اسداله ( اسداله اصفهانى ) ١٣٠٠
نى می نواخت و در عهد قاجار رديف موسيقى تدريس می كرد. عضو گروه موسيقى اعتضاديه بود. استادش ابراهيم آقا باشى بود. نايب در همنوازي آقا حسينقلى و سرورملك و سليمان اصفهانى را همراهى می كرد. ازشاگردانش، عبدالخالق اصفهانى و حسين اصفهانى و مهدی نوايى و حسين نى زن را مي توان نام برد.
اديب خوانسارى
اديب خوانسارى ١٣٦٠/١/٦ـ١٢٨٠ خواننده و عضو مؤسسهء باربد بود و پيانو و سه تار مىنواخت. اساتيدش عندليب گلپايگانى و نايب اسداله و حسين اسماعيل زاده و حسين طاهرزاده بودند. همكارانش در كار موسيقي، صبا و علىاكبرشهنازى و درويش خان و نىداوود و مرتضى محجوبى بودند. او در سال ١٣١٩ شمسى به فعاليتهاى راديويى پرداخت.
خواننده و نوازنده تنبك كه در عهد قاجار به دنيا آمد. وي استاد ابراهيم آقاباشي بود.
موسيقي دان دوره قاجار. آژنگ درمدرسه دارالفنون موسيقي تدريس مي كرد. نوازنده ويولن بود و نيز رديف موسيقى آقا حسينقلى فراهانى را تدريس می كرد. از شاگردان ايشان می توان رضامحجوبى، شهباز برمكى را نام برد. نام مستعارش ابراهيم ويولنى بود.
بديعي – حبيب اله