عسگرپور: تبيين نگاه شهيد مطهري در هنر نياز به نگاه استراتژيك دارد
گزارش فارس از معرفي آثار كوتاه با نگاه شهيدمطهري در موزه امام علي(ع)؛
عسگرپور: تبيين نگاه شهيد مطهري در هنر نياز به نگاه استراتژيك دارد
خبرگزاري فارس: مديرعامل خانه سينما، با اشاره به لزوم بهكارگيري نگاه استراتژيك در هنر، گفت: بايد ديد چه چيزي باعث ميشود كه سخنان شهيد مطهري در رفتار و اخلاقيات ما به وجود بيايد و معتقدم كه بايد در اينباره يك كار استراتژيك انجام شود و مديران وظيفه اين كار را برعهده دارند تا اين پيامها را به جوانان منتقل كنند.
به گزارش خبرنگار سينمايي باشگاه خبري فارس «توانا»، معرفي 20 اثر فيلم كوتاه با محوريت آثار شهيد مطهري با حضور محمدمهدي عسگرپور مديرعامل خانه سينما، علي مطهري نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي، عزتالله انتظامي بازيگر، مسعود فروتن كارگردان و عوامل و دستاندركاران اين فيلمهاي كوتاه عصر ديروز در موزه امام علي (ع) برگزار شد.
بنابراين گزارش، مسعود فروتن در ابتداي اين برنامه گفت: تمامي فيلمهاي ساخته شده را ديدم و بعضي از اين اثرها را بسيار پسنديدم و بعضي ديگر را نيز بديهي است كه دوست نداشتم.
وي در ادامه افزود: من به عنوان ناظر هنري اين برنامه انتخاب شدم و خوشحالم كه آنقدر مرا كارشناس ميدانند كه به عنوان ناظر انتخاب شوم البته بايد بگويم كه زمان ما حتي امكانات تهيه دوربين فيلمبرداري نيز نبود. اما بسيار خوشحالم كه امروزه خيلي از جوانان به اين امكانات دسترسي دارند و به راحتي ميتوانند فيلم بسازند و يا يك اثر هنري را توليد كنند و حسرت ميخورم كه اي كاش من نيز در زمان حاضر 20 ساله بودم تا بتوانيم با اين امكانات سريعتر به كار فيلمسازي مشغول شوم.
فروتن در ادامه درباره سه قسمت 15 دقيقهاي كه تمام اين 20 فيلم شركت داده شده را در برنامه نمايش ميداد، گفت: هر كدام از اين قسمتهاي فيلمي كه براي شما به نمايش گذاشته ميشود بيشتر از 15 دقيقه نيست اما اميدوارم كه مخاطبان را خسته نكرده و مثل من با علاقه تمام به تلاشهاي اين جوانان دقت كنيد تا بتوانيد عشق آنان به فيلمسازي را ببينيد.
وي در ادامه افزود: هر كارگرداني وقتي يك اثري توليد ميكند به خود ميگويد در آينده بهتر خواهم ساخت و همين كلمه اميد بهتر بودن را به تمامي جوانان القا ميكند و آنان تلاش ميكنند تا در اثرهاي بعدي خود بهتر باشند.
فروتن گفت: ميدانم كه اين راه ناهمواريها و سختيهاي زيادي دارد اما به تمام جوانان ميگويم با عشق به اين كار اين ناهمواريها، هموار شده و به قله آرزويهاي خود ميرسند.
در ادامه مرجان اشرفيزاده مجري طرح فيلمهاي كوتاه براساس گفتار شهيد مطهري گفت: زماني كه آقاي سادات اخوي پيشنهاد فيلمهاي كوتاه براساس گفتار شهيد مطهري را دادند نگرانيهايي وجود داشت كه وقتي عنوان سفارشي بودن به وسط ميآيد همگان موضع ميگيرند اما خوشحاليم كه توانستيم اين مسئله را به جواناني كه ميخواستند در اين زمينه فيلم بسازند تفهيم كنيم كه بايد با نگاه خودشان فيلم بسازند و در مقابل اين مسئله موضع نگيرند.
اشرفيزاده گفت: اين كه چقدر در اين برنامه موفق بودهايم مهم است اما ميدانيم كه كاستيهايي نيز وجود داشته كه براثر نبود مطالعه در آثار شهيد مطهري است كه اميدواريم در سال آينده اين كاستيها برطرف شود.
وي در ادامه افزود: براي ساخت اين فيلمهاي كوتاه زمان محدودي داشتيم اما سعي كرديم در حد توان خودمان قدم برداشته و نگاهي نو داشته باشيم زيرا نبايد فكر كنيم كه بعضي از انديشهها براي بعضي از گروههاي خاص است اينطور نبوده و تمام شخصيتهاي بزرگ و تاريخي كشورمان متعلق به همه هستند و بايد اجازه دهيم تا نسل جوان نيز نظر خودشان را درباره اين افراد بيان كنند تا ميان جوانان و اين بزرگان يك آشتي صورت گيرد.
به گزارش فارس، بعد از پخش قسمت دوم فيلمهاي كوتاه محمدمهدي عسگرپور مديرعامل خانه سينما، گفت: در كشور ما هر وقت امكاني براي فيلمسازان جوان پيش بيايد كه برگرفته از آثار ارزشمندي چون شهيد مطهري باشد بسيار ارزشمند است. زيرا خلاء چند موضوع اساسي در كشور ما احساس ميشود.
وي در ادامه افزود: چرا نبايد سرمايههاي ما تبديل به اندوختههاي جمعي ما نشود و چرا نبايد جامعه خودمان را پردازش كنيم؟
عسگرپور گفت: خيلي از اخلاقيات اجتماعي ما تبديل به عادات اجتماعي ما نشده است و در رفتار اجتماعي ما نيز وجود ندارد. مانند اينكه ميدانيم كه انديشهها و اخلاقيات افراد بزرگ جامعه ما در رفتارهاي ملت ما وجود ندارد و معتقدم اين كار بسيار عالي است كه اين انديشهها بيان شوند تا جوانان ما با اين انديشهها آشنايي پيدا كرده و در اخلاق اجتماعيشان ورود پيدا كند.
وي در ادامه درباره نگاه جمهوري اسلامي ايران به هنر گفت: نگاه جمهوري اسلامي ايران به هنر، نگاه علاقهمندي است و اين جشنوارهها و برنامهها نشان از همين علاقهمندي است. اما اين نگاه اصولاً استراتژيك نيست.
عسگرپور افزود: در كشورمان زماني وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي وجود داشت كه بازيگران را نميشناخت. البته كه من از امروز نميگوييم چون ممكن است ديگران دچار توهماتي شوند و من اين مطلب را به اين جهت نميگويم كه متلكگويي كرده باشم، بلكه ميگويم تا بدانيم كه بايد به نگاه علاقمند خود استراتژيك را نيز اضافه كنيم.
وي در ادمه افزود: چه چيزي باعث ميشود كه سخنان شهيد مطهري در رفتار و اخلاقيات ما به وجود بيايد و معتقدم كه بايد در اينباره نيز يك كار استراتژيكي انجام شود و مديران وظيفه اين كار را برعهده دارند تا اين پيامها را به جوانان منتقل كنند.
در ادامه اين برنامه پس از پخش قسمت سوم فيلمهاي كوتاه، علي مطهري گفت: از سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران تشكر ميكنم كه اين امكان را براي جوانان فراهم كرد تا بتوانند در اين عرصه فيلم بسازند، كارهاي خوبي نيز انجام شده است كه قابل توجه است.
وي در ادامه افزود: نكته قابل توجه اين اثرها، اين است كه ما ميخواهيم قالبي پيدا كنيم كه مفاهيم اعتقادي، اجتماعي و اخلاقي را به مخاطبان انتقال دهيم. البته نيز ميدانيم كه انتقال اين مفاهيم بسيار سخت است و زماني سختتر ميشود كه بخواهد با يك فيلم كوتاه بيان شود.
مطهري در ادامه افزود: نشان دادن سخنان افراد بزرگي مانند شهيد مطهري كه از سرمايههاي اين كشور هستند در آثار هنري نكته بسيار مثبتي است و بايد از بسياري از حوزههاي ديگر در اينباره استفاده كنيم تا به بهترين شكل بيان شود.
نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي گفت: اولين مشكل هنرمند براي توليد يك اثر هنري انتخاب سوژه است و اگر اين بار را از روي دوش اين هنرمندان برداريم راحتتر ميتوانند به خلق يك اثر بپردازند و خوشحالم كه سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران توانسته است با ارائه اين سوژه به جوانان به آنان كمك كند.
مطهري درباره انتقال مفاهيم ارزشي گفت: طبيعي است كه يكي از مؤثرترين و بهترين قالبهاي انتقال مفاهيم ارزشي به ديگران قالب هنري است و از ميان قالبهاي هنري نيز فيلم از مؤثرترين آنان است و خوشحالم كه با انتخاب اين قالب كمكي به انتقال اين مفاهيم به جوانان كردهايد.
به گزارش فارس، عزتالله انتظامي بازيگر پيشكسوت كشورمان به دليل كسالت نتوانستند روي سن حضور يابند و از جايگاه خود طي سخناني گفت: جوانان در حال حاضر توانستهاند با كمك سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران از اين موقعيت خاص استفاده كنند و فيلمهاي كوتاه خوبي را به نمايش بگذارند.
انتظامي در ادامه افزود: در گذشته به ياد ندارم كه سازمانهايي مانند شهرداري تهران به جوانان براي توليد فيلم كمك كرده باشند و اميدوارم روز به روز مشكلات جوانان براي فيلمسازي كمتر شود تا آثار خوبي را از جوانان شاهد بوده و باعث افتخار و سربلندي كشورمان باشند.
در ادامه اين برنامه اهداي جوايز به تمام اين 20 اثر تعلق داده شد و كارگردانان اين فيلمهاي كوتاه تقديرنامههاي خود را از محمدمهدي عسگرپور، علي مطهري، محمد آقازاده و مسعود فروتن دريافت كردند.
انتهاي پيام/ا
جمعه 6 خرداد 1390 5:28 PM
تشکرات از این پست