0

مجله پزشکی : بیماریهای عفونی

 
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:مجله پزشکی : بیماریهای عفونی


آنفلوآنزا (Influenza)

 
آنفلوآنزا (Influenza)● علایم‌ شایع‌
▪ لرز و تب‌ متوسط‌ تا بالا
▪ دردهای‌ عضلانی‌، از جمله‌ کمردرد
▪ سرفه‌ که‌ معمولاً یا با خلط‌ بسیار کم‌ همراه‌ است‌ یا اصولاً خلطی‌ همراه‌ آن‌ وجود ندارد.
▪ گلودرد
▪ خشونت‌ صدا
▪ آب ریزش‌ از بینی‌
▪ سردرد
▪ خستگی‌
● علل‌
عفونت‌ با ویروس‌های‌ دسته‌ میکسوویروس‌ها. این‌ ویروس‌ها در اثر تماس‌ مستقیم‌ یا غیرمستقیم‌ (مثلاً استفاده‌ از لیوان‌ آلوده‌) گسترش‌ می‌ یابند.
▪ عوامل‌ افزایش‌ دهنده‌ خطر
ـ استرس
ـ خستگی‌ شدید
ـ تغذیه‌ نامناسب‌
ـ وجود بیماری‌ اخیر که‌ موجب‌ کاهش‌ مقاومت‌ بدن‌ شده‌ باشد.
ـ بیماری‌ مزمن‌، خصوصاً بیماری‌ مزمن‌ قلبی‌ یا ریوی‌
ـ حاملگی‌ (سه‌ ماه‌ سوم‌)
ـ افرادی‌ که‌ در یک‌ محیط‌ نیمه‌ بسته‌ زندگی‌ می‌ کنند.
ـ سرکوب‌ ایمنی‌ ناشی‌ از دارو یا بیماری‌
ـ مکان‌های‌ شلوغ‌ به‌ هنگام‌ بروز همه‌گیری‌
● پیشگیری‌
حتی‌المقدور از خطرات‌ ذکر شده‌ در بالا پرهیز کنید.
اگر بالای‌ ۶۵ سال‌ سن‌ دارید یا مبتلا به‌ بیماری‌ مزمن‌ قلبی‌ یا ریوی‌ هستید، سالانه‌ واکسن آنفلوانزا دریافت‌ کنید. این‌ واکسن‌ تنها در برابر ۲ یا ۳ زیر گونه به‌ خصوص‌ از آنفلوانزای‌ نوع‌ A حفاظت‌ ایجاد می‌ کند.
از تماس‌ غیر ضروری‌ با افرادی‌ که‌ دچار عفونت‌های‌ دستگاه‌ تنفسی‌ فوقانی‌ به‌ هنگام‌ فصل‌ آنفلوانزا (زمستان‌) هستند خودداری‌ کنید.
● عواقب‌ مورد انتظار
بهبود خود به‌ خودی‌ در عرض‌ ۷ تا ۱۰ روز در صورتی‌ که‌ هیچ‌ عارضه‌ای‌ رخ‌ ندهد.
● عوارض‌ احتمالی‌
عفونت‌های‌ باکتریایی‌ از جمله‌ برونشیت‌ یا ذات‌الریه‌. این‌ عفونت‌ها ممکن‌ است‌ خصوصاً در افرادی‌ که‌ بیماری‌ مزمن‌ دارند یا افراد بالای‌ ۶۵ سال‌ خطرناک‌ باشد.
● درمان‌
▪ بررسی‌های‌ آزمایشگاهی‌، مثل‌ آزمایش‌ خون‌ و کشت‌ خلط‌ ، عکس‌برداری‌ اشعه‌ ایکس‌ از قفسه‌ سینه‌ (تنها در صورت‌ بروز عوارض‌).
▪ برای‌ تخفیف‌ گرفتگی‌ بینی‌، غالباً با آب‌ گرم‌ یا سرد، آب‌ نمک‌ قرقره‌ کنید.
▪ برای‌ افزایش‌ رطوبت‌ هوا از یک‌ دستگاه‌ بخور خنک‌ استفاده‌ نمایید. رطوبت‌ کمک‌ می ‌کند تا ترشحات‌ ریه‌ رقیق گردد‌ و‌ راحت‌تر تخلیه‌ شود. درون‌ دستگاه‌ بخور خنک‌ دارو نگذارید، زیرا کمکی‌ نمی‌ کند. دستگاه‌ را روزانه‌ تمیز کنید.
▪ برای‌ جلوگیری‌ از سرایت‌ بیماری‌ به‌ دیگران‌، دستان‌ خود را مرتباً بشویید، خصوصاً پس‌ از فین‌ کردن‌ یا پیش‌ از دست‌ زدن‌ به‌ غذا یا مواد غذایی‌
▪ روی‌ عضلاتی‌ که‌ دچار درد هستند، کمپرس‌ گرم‌ یا صفحه‌ گرم‌ کننده‌ بگذارید.
● داروها
بهترین داروی آنفوآنزا استفاده از بخور و دمکرده پونه و کاکوتی میباشد که واقعا معجزه میکند.
آسپیرین‌ نخورید، زیرا در بعضی‌ از تحقیقات‌ مشخص‌ شده‌ است‌ که‌ بین‌ مصرف‌ آسپیرین‌ (خصوصاً در کودکان‌) به‌ هنگام‌ بروز یک‌ بیماری‌ ویروسی‌ و به‌ وجود آمدن‌ "نشانگان‌ رای"‌ ارتباط‌ وجود دارد. نشانگان‌ رای،‌ یک‌ نوع‌ آنسفالیت‌ (التهاب‌ مغزی) است‌.
● فعالیت در زمان ابتلا به این بیماری
بهترین‌ درمان‌ برای‌ آنفلوانزا استراحت‌ است‌. اگر وضعیت‌ سلامت‌ عمومی‌ شما خوب‌ باشد، استراحت‌ کمک‌ می‌ کند تا بدنتان‌ با ویروس‌ به‌ خوبی‌ مبارزه‌ کند.
● رژیم‌ غذایی‌
معمولاً اشتها به‌ هنگام‌ آنفلوانزا کم‌ می ‌شود. شاید در ابتدا فقط‌ اشتها به‌ مایعات‌ داشته‌ باشید و پس‌ از مدتی‌ به‌ وعده‌های‌ غذایی‌ کوچک‌ حاوی‌ مواد نشاسته‌ای‌ بدون‌ ادویه‌ (نان‌‌، برنج‌، پوره‌، غلات‌ پخته‌ شده‌، سیب ‌زمینی‌ پخته‌) اشتها پیدا کنید.
روزانه‌ حداقل‌ ۸ لیوان‌ آب‌ بنوشید (خصوصاً اگر تبتان‌ بالا باشد). نوشیدن‌‌ بیشتر مایعات مثل‌ آب‌ میوه‌،و نوشیدنی‌های‌ غیر گازدار نیز به‌ رقیق‌ شدن‌ ترشحات‌ کمک‌ می‌ کنند.
● در چه شرایطی باید به پزشک مراجعه نمود؟
▪ اگر شما یا یکی‌ از اعضای‌ خانواده‌تان‌ علایم‌ آنفوآنزا را دارید.
▪ اگر یکی‌ از موارد زیر به‌ هنگام‌ درمان‌ رخ‌ دهند:
افزایش‌ تب‌ یا سرفه‌ ـ وجود خون‌ در خلط‌ ـ گوش‌ درد ـ تنگی‌ نفس یا درد قفسه‌ سینه‌ ـ ترشحات‌ غلیظ‌ از بینی‌، سینوس‌ها یا گوش‌ها ـ درد سینوس‌ ـ درد یا سفتی‌ گردن‌

قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ یُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (بگو در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است، سپس خداوند به همین گونه، جهان را ایجاد می کند خداوند یقیناً بر هر چیز تواناست)   /عنکبوت20
یک شنبه 25 اردیبهشت 1390  8:40 AM
تشکرات از این پست
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:مجله پزشکی : بیماریهای عفونی


آنفلوآنزا با سرما خواهد آمد مراقب باشید

 
آنفلوآنزا با سرما خواهد آمد مراقب باشیدبا شروع فصل پاییز و شیوع سرماخوردگی، خیلی ها به این فکر می افتند قبل از این که هوا سردتر شود، واکسن آنفلوآنزا بزنند تا سراسر زمستان از شر این بیماری در امان باشند. همه ما بارها تجربه کرده ایم که شایع ترین علت غیبت از کار و مدرسه در این فصل سرماخوردگی است و این علاوه بر تحمیل بار مالی به خانواده ها، سبب می شود کلیه برنامه هفتگی خانواده دستخوش تغییرات شود. در این گزارش سعی کرده ایم با ذکر پاره ای از اصول علمی در خصوص پیش گیری و درمان آنفلوآنزا شما را با این بیماری و راه های مقابله با آن آشنا کنیم.
● آنفلوآنزا چیست؟
؛آنفلوآنزا شایع ترین بیماری ویروسی فصل سرماست که دستگاه تنفسی را درگیر می کند و به شدت هم مسری است. شاید کسی آنفلوآنزا را جدی نگیرد و حتی اگر از مردم پرسیده شود که فرق بین سرماخوردگی و آنفلوآنزا را بگویند شاید میان آن ها فرقی قائل نباشند اما عمق فاجعه ابتلا به ویروس ها خیلی بیشتر از این حرف هاست، مدت زمان شروع علایم از زمان وارد شدن ویروس به بدن ٤٨-٢٤ ساعت است.علایم و نشانه های آنفلوآنزا ناگهان آغاز می شوند. آن ها به میزان زیادی غیراختصاصی و شبیه دیگر بیماری های تنفسی هستند. دکتر پورحسن در گفت وگو با ما نشانه های آنفلوآنزا را لرز و تب متوسط تا بالا، دردهای عضلانی و استخوانی از جمله کمردرد، چشم درد و گلودرد، سرفه های خشک، آب ریزش از بینی، سردرد، ضعف، خستگی و کوفتگی می دانند. آنفلوآنزا همچنین در کودکان ممکن است سبب تهوع، استفراغ و اسهال شود. ضمنا نباید فراموش کرد که تمام علایم آنفلوآنزا می توانند توسط بیماری های بسیاری غیر از آنفلوآنزا ایجاد شوند.سرماخوردگی و آنفلوآنزا علایم مشابهی دارند با این تفاوت که سرماخوردگی معمولا خفیف تر است و ممکن است بدون تب و یا با تب پایین باشد اما آنفلوآنزا به طور ناگهانی شروع می شود و با تب بالا همراه است.
● راه های انتقال بیماری
؛افرادی که به ویروس آنفلوآنزا آلوده شوند، یک روز پیش از این که نشانه های بیماری بروز کند تا ٥ روز پس از بروز آن، می توانند دیگران را آلوده کنند. بنابراین، ممکن است شما زمانی که هنوز نمی دانید به این بیماری دچار شده اید، آن را به دیگران انتقال دهید. خانم دکتر سالاری متخصص داخلی دررابطه با انتقال این بیماری به ما می گوید: ویروس به راحتی از طریق ترشحات تنفسی از جمله عطسه و سرفه و نیز از طریق تماس نزدیک، نظیر دست دادن و روبوسی از فرد بیمار به افراد سالم منتقل می شود. همچنین رطوبت و درجه حرارت در انتشار ویروس نقش دارد. این بیماری در کشورهای مناطق معتدل در فصل سرما (زمستان وپاییز) به علت بارندگی و رطوبت بیشتر است. از دیگر علل افزایش بروز آنفلوآنزا در فصل سرما هم، استفاده نکردن از تهویه مناسب در فضاهای بسته همچون کلاس درس، وسایل نقلیه و محل کار است.رعایت نکات بهداشت فردی از سوی بیماران از جمله استفاده از وسایل و ظروف جداگانه، استفاده از دستمال در هنگام عطسه و سرفه، اجتناب از حضور در اماکن عمومی، مصرف مایعات فراوان، شست وشوی مداوم دست ها، دهان شویه با آب نمک مهم ترین وظیفه مبتلایان به آنفلوآنزا در قبال سلامت اطرافیان وجامعه است. اما با توجه به تحقیقات علمی گسترده در رابطه با آنفلوآنزا باید اعتراف کرد که تنها راه پیش گیری از آنفلوآنزا، علاوه بر رعایت نکات بهداشت عمومی و فردی، استفاده از واکسن آنفلوآنزاست.
● آنفلوآنزا واکسنی ضروری
؛شما با واکسینه شدن سالانه علیه ویروس آنفلوآنزا می توانید از این بیماری پیش گیری کنید. این واکسن به بدن شما تزریق می شود و بهترین زمان برای این کار ماه مهر و آبان است. در بیماران با بیماری های خاص و مزمن، از قبیل بیماری ریوی یا قلبی، آنفلوآنزا ممکن است بیماری اصلی را شدیدتر کند، که نیاز به جلوگیری از آنفلوآنزا را در این بیماران از طریق واکسیناسیون افزایش می دهد. واکسیناسیون برای بیماران آسیب پذیر خصوصا دارای ضعف سیستم ایمنی به خصوصی به منظور جلوگیری از بستری شدن در بیمارستان و کاهش خطر مرگ توصیه می شود. واکسیناسیون همچنین خطر بیماری تنفسی و ویزیت های پزشکی بعدی را کم می کند، که غیبت از محل کار و مدرسه را کاهش می دهد، هزینه های مراقبت های سلامت را کم کرده و مولد بودن را افزایش می دهد. دکتر پورحسن مصرف این واکسن را برای افراد زیر پیشنهاد می کنند:
- همه افراد بالای ٥٠ سال
- افراد مبتلا به بیماری های مزمن ریوی، آسم و برونشیت، بیماران کلیوی، بیماران قلبی، افراد مبتلا به HIV، بیماران دارای نقص سیستم ایمنی، بیماران دیابتی و تالاسمی
- همه کودکان بالای ٦ ماه
- کودکان مستعد آلرژی، آسم، بیماری های قلبی، مرض قند
- کودکان مبتلا به عفونت های مکرر
- کودکانی که مجبورند آسپرین طولانی مدت استفاده کنند.
- کودکانی که در مهدکودک و در تماس با سایر کودکان هستند.
- کارکنان مراکز بهداشتی و درمانی
- زنانی که طی فصل آنفلوآنزا باردار هستند
- توجه داشته باشید که شیردهی منع مصرف واکسیناسیون آنفلوآنزا نیست، و این واکسن برای مادران شیرده و نوزادانشان بی خطر است.
در ادامه دکتر حسن پور می افزاید که برخی افراد از جمله: افرادی که حساسیت شدیدی به تخم مرغ دارند یا افرادی که قبلا واکنش و حساسیت شدیدی به واکسن آنفلوآنزا داشته اند، همچنین نوزادان کمتر از ٦ ماه و افرادی که مریضی شدید یا معمولی همراه باتب دارند باید تا کم شدن علایم بیماری صبر کنند و قبل از واکسیناسیون با پزشک مشورت کنند.
● چرا مصرف سالانه!
؛شاید برای شما هم این سوال پیش آمده است که چرا متخصصان واکسیناسیون هرساله آنفلوآنزا را توصیه می کنند؟ در پاسخ به این سوال خانم دکتر سالاری می گوید: ویروس آنفلوآنزا انواع مختلفی دارد که دائما تغییر شکل می دهد و به همین دلیل است که ساخت واکسن برای آن آسان نیست و براساس تحقیقات گسترده برای هر سال به صورت ویژه و خاص تولید می شود. تغییرات ویروسی آنفلوآنزا به ویژه هنگامی خطرناک تر می شوند که دو ویروس مختلف با یکدیگر ترکیب شوند و یک ویروس جدید را به وجود آورند که با ویروس های قبلی متفاوت است. انواع مختلف ویروس هر سال از طریق روشی که به عنوان «رانش آنتی ژن» شناخته می شود جهش پیدا می کند. این مسئله معضلات متعددی ایجاد می کند. افراد ممکن است از موارد بسیار آنفلوآنزا در طول زندگی شان رنج ببرند، چرا که معمولا ایمنی کم یا هیچ ایمنی از مدت سال گذشته وجود ندارد. به علاوه، واکسن های جدید هر سال با استفاده از برآوردهایی که کدام نژادهای ویروس برای آن سال فعال ترین خواهند بود، ساخته می شوند.در حالی که واکسن هایی که در سال ٢٠٠٧-٢٠٠٦ به کار رفت برای این فصل محافظت فراهم می کند، از اثربخشی آن ها برای فصل ٢٠٠٨-٢٠٠٧ نمی توان اطمینان حاصل کرد.
● تغذیه و آنفلوآنزا
؛ تغذیه یکی از شاخص های موثر در عملکرد سیستم ایمنی است، بنابراین سوءتغذیه در بروز بیماری های مختلف نقش مهمی را ایفا می کند. در حقیقت با تغذیه مناسب هم می توان تا حدودی از بیماری های مختلف در امان بود و هم دوره درمان را کوتاه تر و یا آسان تر گذراند. دکتر حسن پور برایمان این تغذیه ها را پیشنهاد می کنند: از آن جایی که معمولا اشتها به هنگام آنفلوآنزا کم می شود، شاید در ابتدا فقط اشتها به مایعات داشته باشید، پس از مدتی به وعده های غذایی کوچک حاوی مواد نشاسته ای بدون ادویه (نان سوخاری، برنج، پوره، غلات پخته شده، سیب زمینی پخته) اشتها پیدا کنید. در آنفلوآنزا مخاط بینی و دستگاه تنفسی دچار احتقان و التهاب شده، پس مصرف مداوم مایعات، استفاده از بخور در تسکین علایم و سیر بهبود آن نقش دارد. روزانه حداقل ٨لیوان آب بنوشید (خصوصا اگر تبتان بالا باشد) نوشیدن مایعات بیشتر مثل آب میوه، چای و نوشیدنی های غیرگازدار نیز به رقیق شدن ترشحات کمک می کنند. استفاده از موادغذایی حاوی ویتامین C و نیز موادمعدنی همچون سلنیوم و روی در کاهش طول مدت بیماری موثر است. از مصرف غذاهای چرب، سرخ کرده، ادویه دار بپرهیزید. متاسفانه امروزه مصرف غذاهای غربی مانند Fast Food و غذاهای کارخانه ای همچون سوسیس و کالباس باعث کاهش قدرت و مقاومت بدن شده است، مصرف نکردن غذاهای توصیه شده در طب سنتی و کمبود مصرف میوه امکان ابتلا به کلیه بیماری ها از جمله سرماخوردگی را افزایش می دهد.
● و چند توصیه پایانی این که:
؛چنان چه دچار آنفلوآنزا شده اید یا خواهید شد این اقدامات می تواند کمکتان کند:استراحت در منزل به ویژه در هنگام تب، استفاده از مایعات فراوان مانند آب، آب میوه و سوپ رقیق، غرغره آب یا آب نمک ولرم، خودداری از استعمال دخانیات، استفاده از قطره های بینی حاوی آب و نمک برای تخفیف گرفتگی بینی، موثر است. برای افزایش رطوبت هوا از یک دستگاه بخور استفاده کنید. رطوبت کمک می کند تا ترشحات ریه رقیق و بنابراین راحت تر تخلیه شوند.
 

 
 

قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ یُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (بگو در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است، سپس خداوند به همین گونه، جهان را ایجاد می کند خداوند یقیناً بر هر چیز تواناست)   /عنکبوت20
یک شنبه 25 اردیبهشت 1390  8:40 AM
تشکرات از این پست
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:مجله پزشکی : بیماریهای عفونی


آنفلوآنزا سرما خوردگی نیست

 
آنفلوآنزا سرما خوردگی نیست● تعریف:
آنفلوآنزا بیماری ویروسی حاد دستگاه تنفس است که با تب ، سر درد، درد عضلانی ، عرق ، آبریزش بینی ، گلودرد و سرفه تظاهر می کند. سرفه اغلب شدید است و برای مدتی ادامه می یابد ولی سایر نشانه های بیماری بعد از ۲ تا ۷ روز خود به خود بهبود پیدا می کند. آنفلوآنزا در افراد مختلف ممکن است از سایر بیماری های ویروسی دستگاه تنفس قابل تشخیص نباشد. اشکال بالینی بیماری متفاوت بوده وممکن است نشانه هایی مثل سرماخوردگی ، برونشیت و پنومونی ویروسی را نشان دهد. اختلالات دستگاه گوارش (تهوع، استفراغ و اسهال) نیز بروز می کند.
● همه گیری بیماری:
در اجتماعات بسته مثل مدرسه های شبانه روزی و یا خانه سالمندان، همه گیری به ۵۰ درصد و بیشتر می رسد. همه گیری ها در مناطق معتدل بیشتر در زمستان و در نواحی گرمسیر بیشتر در ماه های بارانی سال اتفاق می افتد.
● عامل عفونت: سه نوع آنفلوانزای a - b - c شناخته شده است.
راه های انتقال: مهم ترین راه انتقال ویروس عمدتا از طریق تنفس می ‌باشد و در محیط های بسته پرجمعیت مثل اتوبوس و مترو بیشتر است. چون ویروس آنفلوآنزا ممکن است ساعت ها در شرایط سرد و رطوبت کم در محیط خارج زنده بماند ، انتقال مستقیم ویروس از طریق ترشحات آلوده نیز می تواند صورت گیرد.
● پیشگیری ودرمان :
۱) استفاده از واکسن:
- در افراد ضعیف و ناتوان بالای ۶۰ سال ساکنین آسایشگاه ها - افراد با بیماریهای مزمن قلبی - عروقی ، ریوی و کلیوی (کودکان و نوجوانان ۶ ماهه تا ۱۸ ساله که تحت درمان با آسپرین می باشند- ) کارکنان حرفه های پزشکی و افراد درمعرض تماس با بیماران.
۲) رعایت اصول بهداشت:
شستشوی مکرر دست ها با آب وصابون - استفاده از دستمال کاغذی و دفع بهداشتی آن - پوشاندن دهان به هنگام سرفه وعطسه - استراحت در منزل به هنگام بیماری - خودداری ازدست زدن به چشم ها و بینی درهنگام بیماری - خودداری ازدست دادن و روبوسی درهنگام بیماری ، تغذیه مناسب استراحت کافی
۳) جلوگیری از انتشار بیماری:
اجتناب از حضور در تجمعات در فصل بیماری بخصوص در زمانی که دچار استرس و خستگی زیاد هستید - اجتناب از تماس مستقیم با افراد بیمار - اجتناب از دست زدن به بینی ، چشم ها و دهان قبل از شستشوی دست ها - اجتناب از نشستن و ایستادن نزدیک افرادی که سرفه و عطسه می کنند و شستشوی دست ها پس ازتماس با افراد آلوده - تعویض مسواک پس از بهبودی - اجتناب از استرس‌های روحی ، روانی - دفع بهداشتی زباله ها - به حد اقل رساندن تماس با نوزادان - استفاده از ماسک هنگام بیماری - تمیز کردن و ضد عفونی منظم سطوح به وسیله صابون و آب.
۴) استفاده از داروهای ضدویروسی (صرفا با تجویز پزشک:)
داروهای ضد ویروسی می توانند به عنوان تکمیل پروفیلاکسی و درمان به کاربرده شوند. افرادی که در معرض بیماری نبوده و بیمار نشده اند درمان پیشگیرانه در آنها حد اقل برای چندین ماه ادامه خواهد یافت (پیشگیری اولیه) و در افرادی که در معرض عفونت بوده اند درمان پروفیلاکسی به مدت ۷-۱۰ روز تجویز می گردد.(پیشگیری ثانویه)
گروهای زیر سود بیشتری از داروهای ضد ویروسی خواهند برد؛۱ - بیماران قلبی یا ریوی شدید -۲بیماران با نقص ایمنی از جمله بیماران مبتلا به ایدز و بیماری های بدخیم شدید مانند لوسمی ولنفوم.
نکاتی در مورد داروهای ضد ویروسی در آنفلوآنزا: چهارداروی ضد ویروس در دو دسته دارویی جهت مقابله با عفونت ویروسی آنفلوآنزا مطرح شده است؛ آمانتادین، ریمانتادین (برای مقابله با ویروس آنفلوآنزای نوع )a تجویز می گردد و زانامیویر و اوسلتا میویر (که برای هر دو نوع آنفلوآنزای a و )b به کار می روند. این چهار دارو در صورتی که در ۴۸ ساعت اول پس از شروع علائم ، مورد استفاده قرار گیرند ، می توانند طول دوره آنفلوآنزا را کوتاه نمایند.
علائم هشدار دهنده: در صورت‌ بروز حد اقل ۲-۳ علامت از موارد زیر حتما بیمار به پزشک مراجعه نموده و درمان شود؛
الف) کودکان:
تب بالا و طولانی مدت - تنفس سریع (سخت- ) رنگ پوست آبی و کبود - ممانعت از نوشیدن مایعات - تغییرات در حالات مغزی - بیدارنشدن - تحریک پذیری یا تشنج - برگشت مجدد تب و بدتر شدن سرفه پس از بهبود علائم اولیه - بدتر شدن بیماری های مزمن موجود در کودکان.
ب) بالغین:
تب بالا و طولانی مدت - تنفس مشکل و کوتاهی آن - احساس درد و فشار در قفسه سینه - غش و ضعف - اغتشاش شعور - استفراغ شدید و مکرر.
جهت جلوگیری از عوارض بیماری و بهبودی سریع تر بیماری ، اقدامات ذیل توصیه می شود؛ نوشیدن زیاد مایعات گرم
- استراحت (خواب کافی- ) برگشت تدریجی به فعالیت های روزمره - استفاده از غذاهای بدون ادویه - تنفس در هوای مرطوب - تنفس عمیق با بینی و تخلیه آرام از راه دهان (در مدت ۵ دقیقه در فواصل ۲-۳ ساعت در هوای پاک.)
 
الهه شکرالله بابایی منابع: -۱ کتاب آشنایی با آنفلوآنزا واقدامات مراقبتی و پیشگیری جهت پرسنل بهداشتی و درمانی - تالیف دکتر سید محسن زهرایی و همکاران - وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی ، مرکز مدیریت بیماری ها -۲ کلید هایی برای بیماری های کودکان - تالیف دکتر نورمن . بی . شل و دکتر جودیت . ام . نوریک - ترجمه دکتر مسعود حاجی زاده -۳ بروشور آموزشی در خصوص آنفلوآنزا - وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی ، مرکز مدیریت بیماری ها
 
روزنامه رسالت
 
 

قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ یُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (بگو در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است، سپس خداوند به همین گونه، جهان را ایجاد می کند خداوند یقیناً بر هر چیز تواناست)   /عنکبوت20
یک شنبه 25 اردیبهشت 1390  8:41 AM
تشکرات از این پست
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:مجله پزشکی : بیماریهای عفونی


آنفلوانزا ؛ بیماری رام نشدنی

 
آنفلوانزا ؛ بیماری رام نشدنیهر ساله با شروع فصل سرما، بیماری آنفلوانزا هم در كشور شایع می شود. این در حالی است كه آنفلوانزا و عوارض آن سالانه باعث مرگ و میر هزاران نفر در سراسر جهان می شود و با وجود سرمایه گذاری عظیم تحقیقاتی هنوز این بیماری كنترل نشده است.
اگرچه امروزه واكسنهایی برای درمان آنفلوانزا ساخته شده و در دسترس همگان است، ولی هر چند سال یك بار نوع جدیدی از آنفلوانزا شایع می شود كه به سرعت گسترش می یابد و قبل از هرگونه اقدامی موجب همه گیری جهانی شده و زندگی میلیونها نفر را به خطر می اندازد.
بررسیهای انجام شده طی سالهای اخیر نشان می دهد وحشتناك ترین همه گیری آنفلوانزا در سال ۱۹۱۸ كه به آنفلوانزای اسپانیایی معروف شد اتفاق افتاد و طی آن بیش از ۲۰ میلیون نفر در سراسر دنیا به علت ابتلا به این بیماری و عوارض آن فوت كرده اند كه بسیاری از آنها افراد مسن و یا دچار بیماریهای قلبی و ریوی زمینه ای بودند.
شیوع بیماری آنفلوانزا در كشور و عوارض آن خبرنگار ما را بر آن داشت تا در گفت و گویی با پزشكان و متخصصان مشكلات ناشی از همه گیری این بیماری را بررسی كنیم.
● یك بیماری در سه تیپ
دكتر حسین گهرفر فوق تخصص بیماریهای عفونی و استاد دانشگاه شهید بهشتی در مورد بیماری آنفلوانزا می گوید: آنفلوانزا یك بیماری ویروسی است كه در انسان و حیوان (به خصوص پرندگان) بیماری تنفسی ایجاد می كند.
این ویروس سه نوع مختلف دارد؛ تیپ «A» و تیپ «B» عامل همه گیری آنفلوانزاست و شایع تر است، تیپ «C» هم سرماخوردگی خفیف به صورت موارد تك گیر ایجاد می كند. بیماری آنفلوانزا به دلیل تنوع آنتی ژنی ویروس، شرایط خاص همه گیر شناختی دارد. بدین معنی كه دو نوع آنتی ژن اصلی روی سطح ویروس وجود دارد. آنتی ژن H (هما گلوتینین) و آنتی ژن N (نور آمینیداز).
این آنتی ژنها تنوع و تغییرپذیری مداوم دارند و چون حدود ۱۵ نوع آنتی ژن «H» و ۹ نوع آنتی ژن «N» وجود دارد، تركیب آنها باعث ایجاد فرمهای مختلف آنتی ژن می شود. آنتی ژن، قسمتی از ویروس است كه سیستم ایمنی بدن انسان به وسیله آن ویروس را شناسایی و مطابق با آن آنتی بادی خنثی كننده ویروس را می سازد.
وقتی فرم آنتی ژن ویروس عوض می شود، سیستم دفاعی بدن به رغم تماس قبلی با ویروس آنفلوانزا قادر به مقاومت نیست و همین موضوع باعث بروز بیماری و شیوع سریع آن در جامعه می شود. در این موارد مرگ و میر بیماری افزایش می یابد، زیرا بسیاری از افراد جامعه به ویروس جدید حساس هستند.
وی در مورد روشهای شیوع این بیماری می گوید: این ویروس از راه ذرات ریز وارد دستگاه تنفسی می شود و به سلولهای كرك دار پوشش دستگاه تنفسی فوقانی می چسبد و باعث اختلال در عملكرد مژكها و نیز مرگ سلولهای «اپی تلیال» می شود. همچنین میزان مخاط كاسته شده و سلولهای آسیب دیده از سطح پوشش مجاری تنفسی جدا می شوند كه همین امر به كاهش قدرت دفاعی بدن و هجوم عفونت میكروبی ثانویه به سیستم تنفسی منجر می شود. به همین علت بروز عفونت میكروبی در نسج ریه (پنومونی) یا گوش میانی (اوتیت مدیا) از عوارض شایع آنفلوانزاست، ضمن اینكه گاهی ویروس آنفلوانزا باعث التهاب عضله قلب یا عضلات اسكلتی می شود.
● علایم بالینی و پیشگیری
دكتر گهرفر در مورد علایم بالینی آنفلوانزا خاطرنشان می كند: شروع بیماری حاد است، بعد از دوره كمون ۲ تا ۳ روز، بیماری با تب، لرز، گلو درد، آب ریزش بینی، سرفه خشك، خارش و سوزش چشم آغاز می شود.
سردرد، تهوع، استفراغ، اسهال و احساس ضعف و كوفتگی بدن از دیگر علایم هستند. مدت بیماری ۲ تا ۴ روز است، اما سرفه مدت طولانی تری ادامه دارد.
با توجه به این علایم، بیماری در تشخیص افتراقی سرماخوردگی معمولی، گلو درد استرپتوكوكی، سینوزیت و انواع عفونتهای ویروسی قرار می گیرد و اغلب افتراق آنها از نظر بالینی ممكن نیست.
وی در مورد پیشگیری از این بیماری نیز تصریح می كند: برای پیشگیری از بیماری آنفلوانزا دو روش وجود دارد كه یكی پیشگیری با استفاده از داروست. مصرف «آمانتادین» روزانه باعث پیشگیری از آنفلوانزای تیپ «A» می شود و فقط در افرادی كه در معرض خطر هستند به كار می رود.
دكتر گهرفر می گوید: دومین روش پیشگیری تزریق واكسن است، زیرا واكسن غیرفعال شده آنفلوانزا اكنون بهترین روش پیشگیری است. از آن جا كه واكسن باید حاوی آنتی ژنهای ویروسی شایع در جامعه باشد؛ هر سال تابستان براساس شیوع فرم آنتی ژنی كه برای زمستان همان سال پیش بینی شده، فراهم می شود.
هر واكسن سه فرم آنتی ژنی (دو نوع از تیپ A و یك نوع از تیپ B) را پوشش می دهد و از كشت ویروس روی جنین جوجه به دست می آید.
وی درخصوص واكسنهای آنفلوانزای موجود می گوید: دو نوع واكسن وجود دارد كه در یكی تمام ساختمان ویروس به كار رفته است و در دیگری تنها اجزایی از ویروس وجود دارد. فرم دوم خاصیت تب زایی كمتری دارد و در اطفال زیر ۱۲ سال كاربرد آن توصیه می شود.
وی می گوید: واكسن كنونی موجود در ایران نیز از همین نوع (split) است و می توان آن را در اطفال بالای ۶ ماه، كودكان، جوانان و بالغان تزریق كرد.
وی در پاسخ به این پرسش كه این واكسن را باید در چه مواردی تزریق نمود، اظهار می دارد: گروههای زیر باید واكسن آنفلوانزا تزریق كنند:
- اطفالی كه دچار بیماری مزمن ریوی هستند، از جمله مبتلایان به بیماریهای آسم، بیماری فیبروز كتسیتك و دیس پلازی؛
- اطفالی كه دچار بیماری قلبی با احتقان قابل توجه در عروق ریوی هستند؛
- افرادی كه دچار بیماریهای مزمن هستند (در هر سنی) و در مراكز خاص نگهداری می شوند، از جمله مراكز نگهداری سالمندان یا معلولان و كودكان استثنایی؛
- بیمارانی كه در سال گذشته و به خصوص ۳ ماه اخیر به دلایل طبی مثل بیماری قند، نارسایی كلیه، تالاسمی و سایر اختلالات زنجیره هموگلوبین و نقص ایمنی (شیمی درمانی، ایدز) به طور مرتب مراجعه سرپایی یا بستری در بیمارستان داشته اند.
این متخصص درخصوص دیگر گروههایی كه باید در برابر آنفلوانزا واكسینه شوند، می گوید: اطفال ۶ ماهه تا افراد ۱۸ ساله كه مجبور به استفاده روزانه و طولانی مدت از آسپرین برای درمان روماتیسم مفصلی، كاوازاكی یا تب روماتیسمی هستند، تمام افراد بالای ۶۵ سال و نیز كاركنان حرفه پزشكی، پرستاران و مراقبان افراد خانواده، بهتر است برای كاهش احتمال انتقال بیماری واكسینه شوند.
وی به افرادی كه تمایل دارند كمتر به آنفلوانزا مبتلا شوند و نیز به خانمهای حامله كه در سه ماهه دوم و سوم حاملگی هستند و در فصل شیوع آنفلوانزا حاملگی خود را طی می كنند، توصیه می كند خود را در برابر این بیماری واكسینه كنند.
وی تأكید می كند: در هیچ كشوری، واكسن آنفلوانزا در برنامه واكسیناسیون همگانی اطفال توصیه نمی شود، زیرا آنفلوانزا یكی از دهها علت سرماخوردگی است و در اطفال سالم به خوبی تحمل می شود، این در حالی است كه به دلیل بار مالی كه واكسیناسیون برای سیستم بهداشتی دارد، در حال حاضر هیچ دستورالعملی در این زمینه در ایران و سایر كشورها وجود ندارد.
● واكسن سرماخوردگی واقعی نیست
چندی قبل یكی از خبرگزاریها در خبری كه منبع و راوی آن مشخص نبود درخصوص واكسن سرماخوردگی آورده بود كه براساس آن بیماری سرماخوردگی هم به لحاظ علایم و هم به لحاظ عامل ایجاد كننده با بیماری آنفلوانزا متفاوت است و آنچه در داروخانه ها عرضه می شود، واكسن آنفلوانزاست و تاكنون در دنیا واكسنی تحت عنوان سرماخوردگی و ویروسهای ایجاد كننده این بیماری تهیه و تولید نشده است و آنچه در برخی از مراكز تحت عنوان واكسن سرماخوردگی ارایه می شود با واقعیت همخوانی ندارد.
در این خبر آمده بود؛ مصرف واكسن آنفلوانزا با توجه به متفاوت بودن ویروس آنفلوانزا و ویروسهای ایجاد كننده بیماری سرماخوردگی، تأثیری در پیشگیری از ابتلا به سرماخوردگی ندارد.
واكسن آنفلوانزا مشابه سایر واكسنها باید در شرایط مناسب دمایی در زنجیره سرما نگهداری شود، بنابراین حمل و نقل آن بدون رعایت و حفظ درجه برودت مناسب، باعث صدمه خوردن به تأثیر واكسن خواهد شد.
● نیازی به آنتی بیوتیك نیست
چندی قبل دكتر علیرضا طارمی - متخصص اطفال - در مصاحبه با رسانه های گروهی اظهار داشته بود، درمان سرماخوردگی و آنفلوانزا به پادزیست (آنتی بیوتیك) نیازی ندارد، زیرا مصرف آنتی بیوتیك تأثیری در درمان آنفلوانزا و سرماخوردگی ندارد از این رو والدین از درمان خودسرانه بپرهیزند.
وی افزوده بود: مصرف خودسرانه انواع داروهای پادزیست در بیماری آنفلوانزا و سرماخوردگی موجب بهبودی نمی شود و فقط احتمال ابتلا به اسهال را در بیماران افزایش می دهد، این در حالی است كه درمان نكردن به موقع بیماری سرماخوردگی و آنفلوانزا موجب بروز بیماریهای تنفسی، عفونت ریوی و گوش می شود.
وی تصریح كرد، سرماخوردگی شایع ترین بیماری دوره كودكی است و كودكان به خاطر حضور در مكانهای عمومی نظیر مهدكودكها به طور متوسط در سال، شش تا هفت بار دچار سرماخوردگی می شوند كه البته با افزایش سن احتمال ابتلا به آن كاهش می یابد.
وی به خانواده ها توصیه كرده است در صورت بروز سرماخوردگی از پوشاندن لباس و خوراندن غذای زیاد به كودكان پرهیز كنند و به آنان آب میوه طبیعی بدهند.
● آیا آنفلوانزا با دارو درمان شدنی است؟
دكتر فرشید دواتی متخصص بیماریهای عفونی درخصوص درمان آنفلوانزا می گوید: در واقع درمانهای مورد استفاده در آنفلوانزا تنها به منظور بهبود علایم بیمار كاربرد دارد. اغلب بیماران به استراحت در بستر نیاز دارند.
وی تأكید می كند: به طور كلی زمانی كه فردی دچار آنفلوانزا می شود باید از داروهایی نظیر استامینوفن برای كاهش تب، سردرد و درد عضلانی استفاده كند.
باید توجه داشته باشید، مصرف آسپرین در افراد زیر ۱۸ سال ممكن است به اختلال عصبی شدید منجر شود، بنابراین باید از مصرف آن در كودكان اجتناب نمود.
وی با تأكید بر اینكه تب، باعث تعریق زیاد و كاهش آب بدن می شود، اضافه می كند: در این شرایط بیمار باید آب، آبمیوه و مایعات بیشتری دریافت كند.
دكتر دواتی خاطرنشان می سازد: در مواردی كه سرفه ها شدید و آزاردهنده هستند، مصرف دارو توصیه می شود، ضمن اینكه استفاده از مایعات شیرین و گرم هم اثر بسیار خوبی دارد. همچنین مصرف سیگار باعث بدترشدن علایم بیماری آنفلوانزا می شود، لذا توصیه می شود از محیطهایی كه پر از دود سیگار است، اجتناب شود.
وی می افزاید: بیمارانی كه دچار تب و درد عضلانی هستند باید استراحت كنند، زیرا این كار نه تنها سبب بهبود علایم آنها می شود، بلكه از انتشار نیافتن ویروس توسط بیمار مطمئن می شویم.
این متخصص ضمن تأكید بر این نكته كه آنتی بیوتیكها بر ضد ویروس آنفلوانزا تأثیر ندارد، ولی برای درمان عوارض آنفلوانزا مانند ذات الریه به كار می رود، اضافه می كند: دو داروی «آمانتادین» و «ریمانتادین» هم بر ضد ویروس آنفلوانزا در دسترس است.
این داروها فقط در مقابل ویروس آنفلوانزای نوع «A» فعالیت دارند اگر طی ۴۸ ساعت اول پس از شروع بیماری مصرف شوند، طول دوره بیماری را كاهش می دهند، ضمن اینكه مصرف این داروها تنها با دستور پزشك مجاز است. وی در مورد معالجه و پیشگیری از آنفلوانزا هم می افزاید: دانشمندان علم پزشكی به مدت سه دهه در حال آزمایش داروهایی بوده اند كه ویروس آنفلوانزا را از فعالیت بیندازند. اكنون به نظر می رسد یك ضد ویروس جدید بسیاری از نشانه های هر دو نوع ویروس آنفلوانزا را تضعیف كرده و یا به كل از بین می برد.
محققان دریافته اند تركیب دارویی جدید، اگر به مدت ۴ هفته در دوران بحران آنفلوانزا مصرف شود، می تواند در مقابل هر دو نوع ویروس این بیماری نقش پیشگیری داشته باشد.
شایان ذكر است، این دارو در حال حاضر مراحل آزمایشگاهی اش را طی كرده و هنوز به تحقیقات بیشتری نیاز دارد.
وی تأكید می كند: تعداد زیادی از محققان بر این باورند، دیر یا زود پزشكان به طور حتم با یك موج مرگبار بیماری آنفلوانزا به آن گونه كه در سال ۱۹۱۸ دهها میلیون نفر را قربانی كرد، مواجه خواهند شد. در صورت وقوع چنین فاجعه ای، داروی جدید كه «زاناملویر» نام دارد، قادر است بر ضد ویروس آنفلوانزا بجنگد.
 
بیتا مهدوی
 
روزنامه قدس
 
 

قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ یُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (بگو در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است، سپس خداوند به همین گونه، جهان را ایجاد می کند خداوند یقیناً بر هر چیز تواناست)   /عنکبوت20
یک شنبه 25 اردیبهشت 1390  8:42 AM
تشکرات از این پست
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:مجله پزشکی : بیماریهای عفونی


آنفو لانزا

 
آنفو لانزا● آنفولانزا چیست
آنفلوانزا شایعترین بیماری ویروسی فصل سرما است که دستگاه‌ تنفسی‌را درگیـر می کند و شدیدا مسری است.‌مدت‌ زمان‌ شروع‌ علایم‌ از زمان‌ وارد شدن‌ ویروس‌ به‌ بدن‌ ۴۸-۲۴ ساعت‌ است‌. سه‌ نوع‌ اصلی‌ ویروس‌ آنفلوانزا (A,B,C) وجود دارد، اما این‌ ویروس‌ها توانایی‌ جهش‌ به‌ انواع‌ گوناگونی‌ را دارند. شیوع‌ ناگهانی‌ انواع‌ مختلف‌ آنفلوانزا تقریباً هر زمستان‌ رخ‌ می‌دهد ولی شدت‌ آنها متفاوت‌ است‌.
● علایم‌ شایع
▪ لرز و تب‌ متوسط‌ تا بالا
▪ دردهای‌ عضلانی‌ واستخوانی، از جمله‌ كمردرد
▪ چشم درد و گلودرد
▪ سرفه های خشک
▪ آبریزش‌ از بینی‌
▪ سردرد
▪ ضعف ،خستگی و کوفتگی
● تفاوت آنفولانزا و سرماخوردگی
سرما خوردگی و آنفولانزا علایم مشابهی دارند با این تفاوت که سرما خوردگی معمولا خفیف تراست وممکن است بدون تب ویا با تب پایین باشد اما آنفولانزا بطورناگهانی شروع می شود و با تب بالا همراه است. همچنین مدت زمان بیشتری طول می کشد تا آنفولانزا بهبود یابد اما این مدت در سرماخوردگی کوتاه تر است.
● عوامل‌ افزایش‌ دهنده‌ خطر
▪ استرس‌
▪ خستگی‌ شدید
▪ تغذیه‌ نامناسب‌
▪ وجود بیماری‌ اخیر كه‌ موجب‌ كاهش‌ مقاومت‌ بدن‌ شده‌ باشد.
▪ بیماری‌ مزمن‌، خصوصاً بیماری‌ مزمن‌ قلبی‌ ، ریوی‌و کلیوی
▪ بارداری‌ (سه‌ ماه‌ سوم‌(
▪ افرادی‌ كه‌ در یك‌ محیط‌ ‌ بسته‌ با تهویه نامناسب زندگی‌ یا کار می‌كنند.
▪ مكان‌های‌ شلوغ‌ به‌ هنگام‌ بروزهمه‌گیری‌
● راههای انتقال بیماری
ویروس به راحتی از طریق ترشحات تنفسی ازجمله عطسه و سرفه و نیز از طریق تماس نزدیک ،نظیردست دادن و روبوسی از فرد بیماربه افراد سالم منتقل می شود.
● پیشگیری‌
▪ رعایت نکات بهداشتی ازسوی فرد بیمارازجمله استفاده از وسایل وظروف جداگانه واستفاده از دستمال در هنگام عطسه و سرفه.
▪ استراحت فرد بیماردر منزل که هم باعث کاهش علائم و بهبود بیماری می شود و هم مانع انتقال بیماری به سایر افراد می شود.
▪ شستشوی مداوم دستها
▪ کاهش مسافرتهای غیر ضروری
▪ استفاده از پوشش مناسب در روزهای سرد
▪ خودداری‌ از تماس‌ غیرضروری‌ با افرادی‌ كه‌ دچار ‌ آنفلوانزا هستند
▪ تزریق واکسن آنفولانزا ایمنی ۸۰ درصدی را برای یکسال ایجاد می کند.
● تزریق واکسن آنفولانزا برای چه کسانی ضروری است
افراد بالای‌ ۶۵ سال‌ ‌ ،افراد مبتلا به‌ بیماریهای‌ مزمن‌ ریوی،آسم و برونشیت ، بیماران کلیوی ،بیماران قلبی ،افراد مبتلا به HIV ، بیماران دارای نقص سیستم ایمنی ،بیماران دیابتی وتالاسمی، کودکان ۶ تا ۲۳ ماه بویژه کودکانی که در مهدکودک و در تماس با سایر کودکان ‌هستند، کارکنان مراکز بهداشتی و درمانی ، کارکنان مرغداریها ،شکاربانان و افرادی که با پرندگان در تماس هستند.
● اقدامات درمانی
مصرف داروحتما باید با صلاحدید و تجویز پزشک انجام شود.
بخاطر داشته باشید که ازمصرف خودسرانه آسپرین خودداری کنید.زیرا مصرف خودسرانه آسپرین باعث عوارضی چون حساسیتهای پوستی و مشکلات گوارشی خواهد شد
اقدامات زیر برای کاهش علائم و بهبود بیماری موثر است:
▪ استراحت در منزل بویژه در هنگام تب
▪ استفاده از مایعات فروان مانند آب ،آب میوه و سوپ رقیق
▪ غرغره آب یا آب نمک ولرم
▪ خودداری از استمعال دخانیات
▪ استفاده از قطره های بینی حاوی آب و نمک برای‌ تخفیف‌ گرفتگی‌ بینی‌، موثر است.
▪ برای‌ افزایش‌ رطوبت‌ هوا از یك‌ دستگاه‌ بخور ‌ استفاده‌ نمایید. رطوبت‌ كمك‌ می‌كند تا ترشحات‌ ریه‌ رقیق‌ و بنابراین‌ راحت‌تر تخلیه‌ شوند..
● رژیم‌ غذایی
معمولاً اشتها به‌ هنگام‌ آنفلوانزا كم‌ می‌شود، شاید درابتدا فقط‌ اشتها به‌ مایعات‌ داشته‌ باشید، پس‌ از مدتی‌ به‌ وعده‌های‌ غذایی‌ كوچك‌ حاوی‌ مواد نشاسته‌ای‌ بدون‌ ادویه‌ (نان‌ سوخاری‌، برنج‌، پوره‌، غلات‌ پخته‌ شده‌، سیب‌زمینی‌ پخته‌) اشتها پیدا كنید. روزانه‌ حداقل‌ ۸ لیوان‌ آب‌ بنوشید (خصوصاً اگر تبتان‌ بالا باشد). نوشیدن‌ مایعات‌ بیشتر مثل‌ آب‌ میوه‌، چای‌ و نوشیدنی‌های‌ غیر گازدار نیز به‌ رقیق‌ شدن‌ ترشحات‌ كمك‌ می‌كنند.استفاده از مواد غذایی حاوی ویتامین C در کاهش طول مدت بیماری موثر است.از مصرف غذاهای چرب ،سرخ کرده ،ادویه دار بپرهیزید.
 

 
 

قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ یُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (بگو در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است، سپس خداوند به همین گونه، جهان را ایجاد می کند خداوند یقیناً بر هر چیز تواناست)   /عنکبوت20
یک شنبه 25 اردیبهشت 1390  8:43 AM
تشکرات از این پست
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:مجله پزشکی : بیماریهای عفونی


آنفو لانزای مرغی

 
آنفو لانزای مرغیآنفولانزای مرغی ماکیان را مبتلا می‌کند و عامل مولد آن ویروسی است که با ساختار فیزیکی پرندگان سازگار شده است.
با وجود اینکه این بیماری مخصوص ماکیان است، اما در سالهای اخیر ظاهرا این ویروس به گونه‌های دیگر جانداران نیز منتقل شده و موجب ابتلای انسان‌ها به این بیماری شده است.
در مقابل، ویروس آنفولانزای فصلی بویژه با بدن انسان سازگار می‌شود. بر خلاف آنفولانزای مرغی، آنفولانزای فصلی به آسانی از فردی به فرد دیگر منتقل می‌شود و هر ساله جان صدها هزار تن را می‌گیرد.
طبق گزارشها و آمارهای به دست آمده، از آخرین پژوهش‌ها، تا کنون ۵۰ تن به بیماری آنفولانزای مرغی مبتلا شده‌اند که حدود ۸۰ درصد آنها جان باختند و تقریبا تمام آنها از منطقه جنوب شرق آسیا بوده‌اند.
این ویروس اغلب در فضولات پرندگان یافت می‌شوند و مرغدارانی که این ویروس را تنفس می‌کنند به آن مبتلا می‌شوند.
انتقال بیماری از انسان به انسان بسیار به ندرت اتفاق می‌افتد. آنچه این بیماری را برای انسان خطرناک می‌کند، اینست که ویروس آن به شکلی دچار جهش ژنتیکی و تغییر رفتار شود که بتواند از انسانی به انسان دیگر منتقل شود.
در نتیجه این امر، شیوع بیماری بسیار گسترده خواهد شد. خطرناکتر از این وضعیت آنست که ویروس مرغی بتواند فردی را آلوده کند که همزمان به بیماری آنفولانزای انسانی مبتلاست.
در صورتی که ژن‌های ویروس‌های مرغی و انسانی در این شرایط با یکدیگر ترکیب شوند ویروس می‌تواند از فردی به فرد دیگر منتقل شود و در نتیجه یک آنفولانزای عالم‌گیر شایع خواهد شد.
تقریبا هیچ فردی به طور طبیعی در برابر ویروس جدید مصونیت نخواهد داشت. در حالی که این ویروس می‌تواند ظرف ۶ ماه به همه مناطق جهان برسد.
هیچ کس نمی‌داند ما چقدر به زمان این اپیدمی احتمالی جهانی نزدیک هستیم، اما بسیاری از دانشمندان می‌گویند که ما به این نقطه خواهیم رسید، چرا که به نظر می‌رسد همه‌گیری آنفولانزا در سیکل‌های ۲۵ ساله به وقوع می‌پیوندند و آخرین دوره آن در سال ۱۹۶۸ بوده است.
آنچه نگرانی‌ها را در این اواخر بیشتر کرده اینست که آنفولانزای مرغی آلوده کردن پستانداران را از جمله پلنگ‌ها و ببرها را آغاز کرده است.
یک بررسی اخیر آزمایشگاهی نشان داد که ویروس آنفولانزای مرغی می‌تواند در میان گربه‌ها نیز رد و بدل شود. همچنین این ویروس توانسته اردک‌ها را بدون بروز بیماری و علائم ظاهری آن آلوده کند.
این امر خطر آلودگی مرغداران را افزایش می‌دهد. در مورد علائم بیماری باید یادآور شد که ابتدا با یک تب خفیف، سردرد و درد مفاصل آغاز می‌شود.
تب بیمار ممکنست به مدت یک روز فروکش کند. بیمار به سختی تنفس می‌کند و به تدریج سرفه‌ها آغاز می‌شود.
همزمان با کم رسیدن اکسیژن به مغز در اثر اشکال در تنفس حالت کما و مرگ به همراه خواهد داشت. از آنجا که علائم آنفولانزای مرغی بسیار مشابه آنفولانزای معمولی است، خطر آن اینست که ممکنست پزشکان نتوانند تفاوت آنها را تشخیص دهند.
اما در صورتی که این بیماری ظرف ۴۸ ساعت تشخیص داده شود و بیمار تحت درمان خاص بیماری مانند مصرف داروی ضد ویروسی Tamiflu قرار گیرد، بیمار معمولا بهبودی کامل بدست می‌آورد.
تا کنون به منظور توقف این بیماری میلیون‌ها مرغ، جوجه و اردک در کشورهای آلوده شده آسیایی به منظور کاهش خطر ابتلا در میان پرندگان و انسان‌های سالم، کشتار شده‌اند.
نجات و پاکسازی در مناطق مستعد و آسیب‌پذیر مانند مرغداری‌ها و مزارع افزایش یافته است.
همچنین از پزشکان خواسته شده تا نسبت به علائم بیماری در بیماران کنجکاوتر بوده و آنها را تحت کنترل دقیق داشته باشند.
با این حال سازمان جهانی بهداشت هشدار داده که اگر در حال حاضر این بیماری شایع شود، هیچ کشوری برای مقابله با آن چه به لحاظ دارویی و چه به لحاظ واکسینه کردن آماده نیست.
امکان انتقال بیماری از راه خوردن گوشت مرغ آلوده وجود ندارد اما این در صورتی است که گوشت کاملا پخته شده و خام نباشد این امکان وجود خواهد داشت.
در زمینه تهیه واکسن این بیماری لازم به ذکرست که دانشمندان در مراحل بسیار اولیه از آزمایش یک واکسن آزمایشی علیه زنجیره H۵N۱ از آنفولانزای مرغی هستند که در آسیا در حال گردش است.
اگر یک حالت عالم‌گیر از این زنجیره در سال آینده و سالهای آتی بروز کند، میلیونها تن در اروپا و آمریکا و میلیاردها تن دیگر در سایر نقاط جهان به این واکسن دسترسی نخواهند داشت.
به علاوه دولت‌های هر کشور باید تصمیم بگیرند چه گروهی از جامعه برای تزریق این واکسن در اولویت قرار دارند که این تصمیم بستگی به این دارد که به آنها بخواهند مرگ و میر احتمالی را کاهش دهند، آسیب جوامع را به حداقل برسانند و یا آسیب اقتصادی از این اپیدمی را کاهش دهند.
در خصوص یک تلاش بین‌المللی برای مقابله با این ویروس باید متذکر شد که نوامبر سال ۲۰۰۴، سازمان جهانی بهداشت در یک درخواست قطعی از دولت‌ها خواست تا در جهت تولید و توزیع واکسن بیماری اقدام کنند.
ظاهرا تاکید آمریکا در این زمینه در رأس کشورهای اروپایی قرار داشته است.
هم اکنون درحدود ۱۰ شرکت در حال کار کردن بر روی تهیه واکسن این بیماری هستند و بسیار نیز انتظار می‌رود که در سال جاری آزمایشهای بالینی در این زمینه را آغاز کنند.
در مقایسه با سارس باید گفت از آنجا که آنفولانزای مرغی برخلاف سارس به صورت دوره‌ای در حال گردش است، اما سارس را می‌توان برای مدتی تحت کنترل قرار داده و شیوع آن را متوقف کرد.
 
 

قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ یُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (بگو در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است، سپس خداوند به همین گونه، جهان را ایجاد می کند خداوند یقیناً بر هر چیز تواناست)   /عنکبوت20
یک شنبه 25 اردیبهشت 1390  8:43 AM
تشکرات از این پست
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:مجله پزشکی : بیماریهای عفونی


آنفولانزا چیست؟؟؟

 
آنفولانزا یك بیماری ویروسی است كه بخش‌های بالایی مجراهای تنفسی را درگیر می‌كند. این بیماری به‌ناگاه رخ می‌دهد و نشانه‌هایی مانند تب، كوفتگی و درد در بدن، سر درد، خستگی، از دست دادن اشتها، سرفه‌ی خشك و گلوی دردناك یا خشك را بروز می‌دهد. انفولانزا با سرماخوردگی تفاوت دارد؛ به طور معمول نشانه‌های آنفولانزا شدید‌تر است و بیمار اغلب نسبت به سرماخوردگی زمان بیش‌تری از كار و مدرسه بازمی‌ماند.
بیش‌تر مردم بدون مشكل جدی از این بیماری رهایی می‌یابند، اما گاهی بیماری به عفونت باكتریایی، از جمله عفونت گوش، عفونت سینوس‌ها یا عفونت مجراهای تنفسی(برونشیت)، می‌انجامد. البته، با نگهداری مناسب از بیمار در خانه می‌توان از این عفونت‌ها پیش‌گیری كرد. در برخی بیماران ممكن است عفونت‌های دردسر سازتری مانند نومونیا به وجود بیاید. بیمارانی كه در خطر چنین عفونتی هستند و باید در بیمارستان بسری شوند، عبارت‌اند از: بچه‌های كم سن، بزرگسالان ۶۵ ساله یا بیش‌تر و كسانی كه ناراحتی‌های پزشكی جدی دارند.
● چه چیزی آنفولانزا را به وجود می‌آورد؟
ـ دو نوع ویروس آنفولانزا، A و B ، باعث آنفولانزا می‌شوند. به طور معمول نوع A عامل همه‌گیری سالانه‌ای است كه رخ می‌دهد. این ویروس‌ها پیوسته تغییر می‌كنند و زیرنوع‌ها یا سوش‌هایی را تولید می‌كنند كه با ویروس اولی تفاوت دارند اما برخی از ویژگی‌های آن را حفظ كرده‌اند. سوش‌های ویروس آنفولانزا كه باعث آنفولانزا می‌شوند ممكن است از سالی به سال دیگر تفاوت داشته باشد.
● نشانه‌های آنفولانزا چیست؟
ـ آنفولانزا با تب، سرفه، احساس سردی همراه با لرز، كوفتگی و درد در بدن، سر درد و خستگی همراه است. این نشانه‌ها به طور معمول ۳ تا ۴ روز ادامه دارند و پس از آن ممكن است بیمار برای یك هفته‌ی دیگر یا بیش‌تر، سرفه‌های خشك، آب‌ریزش بینی و گلودرد داشته باشد. دوره‌ی كمون(شكل‌گیری)، یعنی زمانی كه فرد در معرض ویروس آنفولانزا قرار می‌گیرد تا زمانی كه نشانه‌های بیماری را بروز می‌دهد، ۱ تا ۴ روز است.
اگرچه مردم اغلب واژه‌ی آنفولانزا را برای هر نوع بیماری به كار می‌برند كه نشانه‌هایی مانند آنفولانزا دارد( مانند سرماخوردگی معمولی یا ویروس معده)، آنفولانزا یك بیماری ویروسی مجزا با نشانه‌های ویژه‌ی خود است و به‌طور معمول در زمان‌های ویژه‌ای از سال، پایان پاییز و طی زمستان، رخ می‌دهد.
● آنفولانزا چگونه تشخیص داده می‌شود؟
ـ متخصصان بهداشت به طور معمول آنفولانزا را از روی نشانه‌های آن تشخیص می‌دهند، به‌ویژه اگر موردهای مشابه زیادی از بیماری در جامعه دیده شود و مركز بهداشت منطقه شیوع بیماری را تایید كرده باشد. به طور معمول به آزمون‌های مرسوم از افرادی كه نشانه‌های شاخص آنفولانزا را دارند، نیازی نیست. به‌ندرت، با آزمون نمونه‌ی خون یا مایع بینی یا گلو، ویروس آنفولانزا را شناسایی می‌كنند.
● آنفولانزا چگونه درمان می‌شود؟
ـ مراقبت و استراحت در خانه همه‌ی چیزی است كه برای تسكین نشانه‌های آنفولانزا نیاز هست. باوجود این، داروهای ضد ویروس برای كاهش مدت زمان بیماری و شدت نشانه‌ها نیز وجود دارد. این داروها به‌ویژه برای افراد مسن و كسانی كه خطر شدت گرفتن پیامدهای بیماری در آنان بالاست، مفید هستند. مصرف این داروها را طی دو روز پس از بروز نخستین نشانه‌ها باید آغاز كرد. مصرف این داروها به دستور پزشك نیاز دارد.
● درمان خانگی آنفولانزا چیست؟
ـ استراحت، استراحت و استراحت. برای كاهش تب و سر درد می‌توانید از استامینوفن یا ایبوپروفن استفاده كنید. دكانجستانت‌ها می‌توانند آبریزش بینی را كاهش دهند و از فشار و درد بافت‌های باد كرده در صورت و پشت پرده‌ی صماخ گوش بكاهند. با نوشیدن مایع و ضد سرفه‌هایی كه به تجویز پزشك نیاز ندارند، می‌توانید از سرفه‌ها بكاهید. شستن دست و صورت و پاشویه، البته نه با آب بسیار سرد، نیز به كاهش تب كمك می‌كند.
● آیا ازآنفولانزا می‌توان پیش‌گیری كرد؟
ـ شما با واكسینه‌شدن سالانه علیه ویروس آنفولانزا می‌توانید از این بیماری پیش‌گیری كنید. این واكسن به بدن شما تزریق می شود و بهترین زمان برای این كار ماه مهر و آبان است. این واكسن را به كودكان بالا‌تر از ۶ ماه و هر فردی كه می‌خواهد به پیش‌گیری از این بیمار كمك كند، تزریق كرد. این واكسن برای افراد زیر سفارش می‌شود:
۱) همه‌ی كودكان۶ تا ۲۳ ماهه
۲) همه‌ی بزرگسالان بالاتر از ۵۰ سال
۳) بزرگسالان و كودكان ۲ ساله و بیش‌تر كه به ناراحتی‌های دیگری مانند آسم، بیماری قلبی، ناراحتی‌های تنفسی یا بیماری‌های دستگاه ایمنی دچار هستند
۴) زنانی كه طی فصل آنفولانزا باردار هستند
واكسنی دیگر نیز به بازار آمده است كه نوعی افشانه‌ی بینی است و برای كودكان سالم و بزرگسالان ۵ تا ۴۹ سال مناسب است. این واكسن به زنان باردار و كسانی كه بیماری‌ دستگاه ایمنی دارند، داده نمی‌شود.
● بیش‌تر بدانیم
همه‌گیری‌ گسترده‌ی آنفولانزا درپی تغییرهای شگرفی در ویروس آنفولانزا رخ می‌دهد. این همه‌گیری حدود هر ۱۰ سال رخ می‌دهد. وقتی تغییر شگرفی در ویروس رخ می‌دهد، افرادی كه به آنفولانزا مبتلا شده‌اند، با شدن بیش‌تری بیمار می‌شوند.
ویروس سرماخوردگی از فردی به فرد دیگر منتقل می‌شود. قطره‌های كوچكی از سرفه یا عطسه‌ی دیگران، چیزهایی مانند دستمال یا هوله كه به مایع بینی یا گلوی فرد بیمار آلوده شده باشد یا تماس با دست آلوده‌ی فرد مبتلا، می‌تواند شما را بیمار كند. از این رو، شستن دست‌ها، به‌ویژه طی زمستان، سفارش شده است.
افرادی كه به ویروس آنفولانزا آلوده شوند، ۱ روز پیش از این كه نشانه‌های بیماری بروز كند تا ۵ روز پس از بروز آن، می‌توانند دیگران را آلوده كنند. بنابراین، ممكن است شما زمانی كه هنوز نمی‌دانید به این بیماری دچار شده‌اید، آن را به دیگران انتقال دهید.
دور نگه‌داشتن دست‌ها از بینی، چشم‌ها و دهان نیز به پیش‌گیری از بیماری كمك می‌كند. احتمال این كه ویروس از این راه‌ها به بدن شما وارد شود، زیاد است.
ورزش منظم، غذای مناسب، سیگار نكشیدن به پیشگری از آنفولانزا كمك می‌كند.دود سیگار به پوشش مجراهای تنفسی و شش‌ها آسیب می‌رساند و آن‌ها را به ویروس‌ حساس می‌كند.
آنفولانزا به طور معمول طی ۵ تا ۷ روز فروكش می‌كند. البته، خستگی آن ممكن است ادامه داشته باشد. گاهی ممكن است به عفونت‌های باكتریایی نیز دچار شوید كه در این صورت باید بی‌درنگ به پزشك مراجعه كنید. عفونت گوش، مجراهای تنفسی و سینوس‌ها از نشانه‌های عفونت باكتریایی است.
شما به مصرف آنتی‌بیوتیك نمی‌توانید از این بیماری پیش‌گیری یا آن را درمان كنید. آنتی‌بیوتیك‌ها برای مبارزه با باكتری‌ها مناسب هستند و روی ویروس‌ها اثری ندارند. البته، آنتی‌بیوتیك‌ها باید همواره با نظر پزشك مصرف شوند.
مصرف فراوان ویتامین‌ها، مواد معدنی، مانند قرص‌های ویتامین سی و روی یا داروهای گیاهی به درمان یا پیشگیری از آنفولانزا كمك نمی‌كنند و بهتر است به رژیم غذایی سالم توجه بیش‌تری داشته باشیم.
 

 
 

قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ یُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (بگو در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است، سپس خداوند به همین گونه، جهان را ایجاد می کند خداوند یقیناً بر هر چیز تواناست)   /عنکبوت20
یک شنبه 25 اردیبهشت 1390  8:44 AM
تشکرات از این پست
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:مجله پزشکی : بیماریهای عفونی


آیا تبخال درمان دارد؟

 
آیا تبخال درمان دارد؟شاید کمتر کسی را بتوان یافت که تا به حال تبخال را تجربه نکرده باشد؛ زخمی دردناک با ظاهری ناخوشایند که همه از آن گریزانند، اما به سراغ اکثر مردم می‌آید.
عفونت تبخال از بیماری‌های شایع دهان به‌شمار می‌رود که در اثر ویروسی به‌نام هرپس سیمپلکس به وجود می‌آید ایـن ویروس ۲ نوع اصلی دارد HSV-۱ و HSV-۲ که HSV-۱ در انسان به تبخال دهان می‌انجامد.
بیماری بسیاری از مبتلایان به تبخال تشخیص داده نشده است و بعضی‌ها هم با وجود ویروس در بدنشان علائم خاصی ندارند. به همین دلیل تبخال شیوع فراوانی در جهان دارد. در اروپا بین ۵۰ تا ۸۵ درصد جمعیت حامل ویروس تبخال هستند، ولی در آمریکا ۲۰ تا ۳۰ درصد، استرالیا حدوداً ۱۲ درصد و خاورمیانه حدوداً ۸۰ درصد میزان ابتلا به تبخال در جوامعی با بافت جمعیتی فشرده بیشتر است.
وقتی ویروس تبخال به بدن وارد شود، به راحتی از بین نمی‌رود. ویروس به گره‌های عصبی وارد شده و در آنجا ساکن می‌شود. این ویروس در دوره‌های ۲ الی ۲۱ روزه فعال می‌شود و اطراف و داخل دهان تاول‌های دردناک می‌زند. مایع درون این تاول‌ها حاوی ویروس است. تاول‌ها پس از مدتی خودبه‌خود از بین می‌رود.
تا به حال انواع مختلفی از ویروس مولد تبخال کشف شده‌اند که دوره‌های فعالیت و کمون متفاوتی دارند. ویروس پس از سرایت به اعصاب می‌رود و تقریباً تا پایان عمر فرد به زندگی ادامه می‌دهد، اما هر از گاهی فعال شده به سطح پوست می‌آید. در این زمان فرد مبتلا تبخال می‌زند.
دقیقاً مشخص نیست که چه عاملی باعث می‌شود ویروس تبخال فعال شود، ولی احتمالاً آفتاب‌سوختگی، اشعه ماورای بنفش، توفان، تب، آنفلوآنزا و بیماری‌هایی از این دست، جراحی و استرس در فعال شدن ویروس موثر است.
به مرور زمان دوره‌های فعالیت ویروس کاهش می‌یابد. چون بدن در مقابلش نوعی مقاومت ویژه به وجود می‌آورد.
● درمان
تبخال درمان قطعی ندارد و داروها و اقدامات موجود همه در جهت کاهش علائم بیماری و افزایش سرعت بهبودی است. از داروهای ضدویروس همچون آسیکلوویر و والاسیکلویر ـ به شکل قرص یا پماد ـ می‌توان برای کم کردن تکثیر ویروس و کاهش ضایعات استفاده کرد.
داروهای دیگری نیز در کنار داروهای ضد ویروس علائم بیماری را کاهش می‌دهند؛ مثلا آسپرین التهاب ضایعات را کاهش می‌دهد. در حال حاضر هنوز واکسن موثری برای پیشگیری از تبخال روانه بازار نشده است، ولی نوعی واکسن مراحل آزمایشی را می‌گذراند.
البته گفته می‌شود این واکسن برای کسانی که تا به حال در معرض ویروس تبخال قرار نگرفته‌اند حدودا ۷۸ درصد موثر است. سازمان غذا و داروهای آمریکا اعلام کرده که احتمالا این واکسن امسال یا سال آینده در دسترس عموم قرار می‌گیرد.
▪ اولین اقدام در مواجهه با تبخال این است که سریعا وارد عمل شوید. اگر تبخال به سرعت و قبل از آنکه وسعت یابد، شناسایی شود، به راحتی می‌توان از یک عفونت سخت جلوگیری کرد.
▪ پس از تشخیص تبخال باید به فاصله هر نیم ساعت یک قالب یخ روی ضایعه بگذارید و آنقدر نگاه دارید تا یخ آب شود. البته هر چند ثانیه آن را بردارید و دوباره بگذارید تا به بافت لب آسیبی نرسد.
▪ سپس به طور متناوب محل ضایعه را با نمک بپوشانید. البته انجام این کار ممکن است خیلی دردناک باشد، ولی روش بسیار موثری است.
▪ در حین دوران معالجه از محلول‌های دهان شویه مثل محلول بنزیدآمین استفاده کنید و یک الی ۲ ساعت دهانتان را بشویید تا تبخال به حفره دهان سرایت نکند.
▪ بهتر است بیشتر غذاهای مایع و ولرم بخورید تا فضای اطراف دهان و لب‌ها تحریک نشوند.
▪ سطح لب‌ها را با مرطوب‌کننده‌های مناسب مثل پماد ویتامین A بپوشانید تا از خشک شدن لب‌ها و عفونی شدن تبخال جلوگیری شود.
اگر با وجود انجام این اقدامات روند بهبودی حاصل نشد، به پزشک متخصص دهان و دندان یا دندانپزشک مراجعه کنید؛ چون بی‌اعتنایی به تبخال، ضایعه را دچار عفونت ثانویه می‌کند و حتی ممکن است به التهاب دهان و لثه بینجامد.
● انتقال و پیشگیری
تبخال از طریق تماس مستقیم فرد با ضایعات تبخال بیمار منتقل می‌شود. در فرد آلوده تا مدت‌ها علائم بیماری دیده نمی‌شود. همچنین مدرکی مبنی بر انتقال ویروس از راه اشیا وجود ندارد؛ مثل حوله، دستشویی یا ظروف غذا.
ویروس تبخال از راه خراش‌های کوچک روی پوست یا مخاط دهان منتقل می‌شود و حتی ضایعات میکروسکوبی تبخال هم برای انتقال بیماری کافی هستند.
● روش‌های پیشگیری
▪ هنگام ابتلا به تبخال مسواک خود را دور بیندازید تا از عود مکرر بیماری جلوگیری به عمل آید. همچنین آن را در حمام نگهداری نکنید، چون مسواک مرطوب یا یک جای مرطوب دقیقا محیطی است که تبخال برای رشد به آن نیاز دارد.
▪ حتی‌الامکان از استرس و اضطراب دوری کنید تا امکان فعال شدن ویروس کاهش یابد.
▪ تقویت بدن و ورزش سیستم ایمنی بدن را قوی می‌کند و در کاهش حملات تبخال موثرند.
▪ از عوامل محیطی و خارجی مثل باد و آفتاب دوری کنید، چون ممکن است ویروس تبخال را فعال کنند.
 
مترجم: پگاه ویل
 
 

قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ یُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (بگو در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است، سپس خداوند به همین گونه، جهان را ایجاد می کند خداوند یقیناً بر هر چیز تواناست)   /عنکبوت20
یک شنبه 25 اردیبهشت 1390  8:54 AM
تشکرات از این پست
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:مجله پزشکی : بیماریهای عفونی


اپی گلوتیت

 
اپی گلوتیت● شرح بیماری
اپی‌گلوتیت‌ عبارت‌ است‌ از یک‌ عفونت ناگهانی‌ و تهدیدکننده‌ زندگی‌ در کودکان‌ که‌ در اپی‌گلوت‌ روی‌ می‌دهد. اپی‌گلوت‌ یک‌ صفحه‌ بافتی‌ کوچک‌ در عقب‌ گلو است‌ که‌ از ورودی‌ نای‌ مراقبت‌ به‌ عمل‌ می‌آورد. اپی‌گلوتیت‌ مسری‌ است‌ و اغلب‌ با خروسک‌ (کروپ‌) که‌ خطر کمتری‌ دارد اشتباه‌ می‌شود. توجه‌ داشته‌ باشید که‌ تورم‌ اپی‌گلوت‌ ممکن‌ است‌ در عرض‌ ۱۲ ساعت‌ از شروع‌ بیماری‌ باعث‌ بسته‌ شدن‌ کامل‌ راه‌ هوایی‌ شود، بنابراین‌ بیمار باید فوراً تحت‌ درمان‌ قرار گیرد.
● علایم‌ شایع‌
۱ـ صدا یا گریه‌ خفه‌ و گرفته‌ (در خروسک صدا یا گریه‌ خشن‌تر است‌).
۲ـ سرفه‌ در حد کم‌ (در خروسک‌ سرفه‌ زیاد و شبیه‌ پارس‌ سگ‌ است‌).
۳ـ گلو درد
۴ـ تب
۵ـ خشونت‌ صدا
۶ـ آبریزش‌ از دهان‌ به‌ علت‌ مشکل‌ در بلع‌ بزاق‌
۷ـ مشکل‌ تنفسی‌ فزاینده‌
۸ـ دم‌ پر سروصدا، جیغ‌ مانند و با فرکانس‌ بالا
۹ـ بنفش‌ شدن‌ پوست‌ و بستر ناخن‌ها
۱۰ـ کودک‌ سر خود را ممکن‌ است‌ در وضعیت‌ نامعمولی‌ قرار دهد. کودک‌ گردن‌ خود را به‌ عقب‌ و بدن‌ خود را به‌ جلو خم‌ می‌کند، زبانش‌ را بیرون‌ می‌آورد و پره‌های‌ بینی‌ را تا حد امکان‌ گشاد می‌کند. با این‌ کار کودک‌ تلاش‌ دارد تا هوای‌ بیشتری‌ را استنشاق‌ کند.
●علل‌
عفونت اپی‌گلوت‌ توسط‌ باکتری (معمولاً هموفیلوس آنفلوانزا ، پنوموکک، یا استرپتوکک ). تورم‌ اپی‌گلوت‌ باعث‌ بسته‌ شدن‌ ورودی‌ نای‌ می‌شود.
● عوامل تشدید کننده بیماری
۱ـ وجود یک‌ بیماری‌ که‌ مقاومت‌ بدن‌ را کاهش‌ داده‌ باشد.
۲ـ محیط‌ زندگی‌ شلوغ‌ یا غیربهداشتی‌
● پیشگیری‌
۱ـ اگر کودکتان‌ قبلاً مبتلا به‌ اپی‌گلوتیت‌ شده‌ است‌، هرگونه‌ عفونت‌ تنفسی‌ را جدی‌ بگیرید و برای‌ درمان‌ تحت‌ نظارت‌ مراجعه‌ کنید.
۲ـ کودک‌ باید واکسن‌ هموفیلوس‌ آنفلوآنزا را بزند.
● عواقب‌ مورد انتظار
‌بهبود کامل‌ در صورت‌ تشخیص‌ و درمان‌ زودهنگام‌
● عوارض‌ احتمالی‌
۱ـ ذات الریه، مننژیت، عفونت مفصل، عفونت‌ و التهاب پرده دور قلب‌، یا سلولیت (عفونت‌ بافت‌ عمقی‌ زیر پوست‌)
۲ـ بدون‌ درمان‌ امکان‌ دارد مسیر هوایی‌ کاملاً مسدود شود و کودک‌ ممکن‌ است‌ در عرض‌ چند ساعت‌ فوت‌ کند.
● درمان‌
‌▪ اصول‌ کلی‌
۱ـ اقدامات‌ تشخیصی‌ ممکن‌ است‌ شامل‌ کشت‌ خون‌، کشت‌ گلو، و سایر اقداماتی‌ که‌ تحت‌ کنترل‌ دقیق‌ انجام‌ می‌گیرند تا از بروز عوارض‌ جلوگیری‌ شود باشد.
۲ـ اگر مشکوک‌ به‌ اپی‌گلوتیت‌ هستید هرگز سعی‌ نکنید ته‌ گلوی‌ کودک‌ را نگاه‌ کنید.
۳ـ کودک‌ را به‌ جای‌ خواباندن‌ بنشانید.
۴ـ کودک‌ را تا رسیدن‌ به‌ بیمارستان‌ آرام‌ و بی‌حرکت‌ نگاه‌ دارید. اضطراب‌ و ترس‌ بچه‌ باعث‌ بدتر شدن‌ مشکلات‌ تنفسی‌ می‌شود.
۵ـ بستری‌ کردن‌ کودک‌ برای‌ دادن‌ اکسیژن و انجام‌ سایر اقدامات‌ مراقبتی‌ ویژه‌
جراحی‌ برای‌ باز کردن‌ راهی‌ به‌ نای‌ یا قرار دادن‌ لوله‌ای‌ در نای‌ برای‌ اینکه‌ کودک‌ بتواند تنفس‌ کند. ۶ـ راهی‌ که‌ به‌ نای‌ باز شده‌ است‌ (یا لوله‌ای‌ که‌ در نای‌ قرار داده‌ شده‌ است‌) در عرض‌ ۳-۱ روز بسته‌ (یا درآورده‌) می‌شود.
۷ـ پس‌ از ترخیص‌ از بیمارستان‌، شب‌ها در اتاق‌ کودک‌ یک‌ دستگاه‌ بخور تولید هوای‌ مرطوب‌ خنک‌ بگذارید. این‌ کار را ۳-۲ هفته‌ ادامه‌ دهید. ضمناً دستگاه‌ باید روزانه‌ تمیز شود.
● داروها
۱ـ آنتی بیوتیک برای‌ کنترل‌ عفونت‌. آنتی‌بیوتیک‌ باید حداقل‌ ۱۰ روز ادامه‌ یابد.
۲ـ داروهای‌ کورتیزونی‌ برای‌ کاهش‌ التهاب‌
● فعالیت در زمان ابتلا به این بیماری
‌تا وقتی‌ که‌ تمام‌ علایم‌ برطرف‌ نشده‌ باشند، استراحت‌ در رختخواب‌ ضروری‌ است‌. سپس‌ کودک‌ می‌تواند به‌تدریج‌ فعالیت در زمان ابتلا به این بیماری هایش‌ را از سر گیرد.
● رژیم‌ غذایی‌
‌تا زمانی‌ که‌ کودک‌ دوباره‌ قادر به‌ بلع‌ باشد باید تنها از مایعات‌ (معمولاً سرم‌) استفاده‌ شود. پس‌ از ترخیص‌ از بیمارستان‌، کودک‌ را تشویق‌ کنید که‌ مایعات‌ بیشتر بنوشد. رژیم‌ غذایی‌ کودک‌ در این‌ هنگام‌ به‌ حالت‌ عادی‌ برمی‌گردد.
● درچه شرایطی باید به پزشک مراجعه نمود؟
۱ـ اگر کودکتان‌ علایم‌ اپی‌گلوتیت‌ را دارد. خصوصاً اگر کودک‌ مشکل‌ تنفسی‌ داشته‌ باشد، اورژانس‌ را خبر کنید.
۲ـ اگر کودک‌ شما قبلاً مبتلا به‌ اپی‌گلوتیت‌ شده‌ است‌، و هم‌اکنون‌ علایم‌ عفونت تنفسی‌ دارد.

قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ یُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (بگو در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است، سپس خداوند به همین گونه، جهان را ایجاد می کند خداوند یقیناً بر هر چیز تواناست)   /عنکبوت20
یک شنبه 25 اردیبهشت 1390  8:55 AM
تشکرات از این پست
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:مجله پزشکی : بیماریهای عفونی

 

اپیدیدیمیت‌


  اپیدیدیمیت‌● اطلاعات‌ اولیه‌
اپیدیدیمیت‌ عبارت‌ است‌ از التهاب‌ و عفونت‌ اپیدیدیم‌. اپیدیدیم‌ یك‌ ساختار مستطیلی‌ شكل‌ است‌ كه‌ به‌ قسمت‌ بالایی‌ هر كدام‌ از بیضه‌ها می‌چسبد.
● علایم‌ شایع‌
▪ بزرگ‌، سفت‌ و دردناك‌ شدن‌ بیضه‌.
▪ تب‌
▪ شروع‌ سریع‌ درد، گرمی‌ و تورم‌ در پشت‌ یكی‌ از بیضه‌ها (گاهی‌ هر دو بیضه‌)
▪ حساس‌ بودن‌ محتویات‌ كیشه‌ بیضه‌ به‌ لمس‌
▪ گاهی‌ حساس‌ بودن‌ بیضه‌ دیگر به‌ لمس‌
▪ غالباً التهاب‌ حاد پیشابراه‌ كه‌ باعث‌ سوزش‌ به‌ هنگام‌ ادرار می‌شود.
● علل‌
▪ معمولاً عارضه‌ای‌ از یك‌ عفونت‌ باكتریایی‌ در قسمت‌ دیگری‌ از بدن‌ است‌، مثلاً سوزاك‌؛ عفونت‌ پروستات‌؛ یا عفونت‌ مثانه‌ یا كلیه‌
▪ اپیدیدیمیت‌ ممكن‌ است‌ عارضه‌ای‌ از عفونت‌ در كیسه‌ بیضه‌ باشد یا به‌ علت‌ آسیب‌ به‌ كیسه‌ بیضه‌ ایجاد شود.
● عوامل‌ افزایش‌دهنده‌ خطر
▪ بیماری‌ اخیر، خصوصاً التهاب‌ حاد یا مزمن‌ پروستات‌، التهاب‌ پیشابراه‌، یا عفونت‌ مجاری‌ ادراری‌
تنگی‌ پیشابراه‌
▪ بودن‌ سوند ادراری‌ به‌مدت‌ طولانی‌
● پیشگیری‌
▪ استفاده‌ از كاندوم‌ و عدم‌ بی‌بندوباری‌
▪ حتی‌المقدور اجتناب‌ از سوند ادراری‌.
● عواقب‌ مورد انتظار
▪ معمولاً با درمان‌ خوب‌ می‌شود. درد معمولاً در عرض‌ ۳-۱ روز بهبود می‌یابد، اما بهبودی‌ كامل‌ ممكن‌ است‌ هفته‌ها یا ماه‌ها به‌ طول‌ انجامد.
● عوارض‌ احتمالی‌
▪ گاهی‌ یبوست‌، زیرا اجابت‌ مزاج‌ باعث‌ بدتر شدن‌ درد می‌شود.
▪ عقیمی‌ یا تنگی‌ و انسداد پیشابراه‌. در صورتی‌ كه‌ اپیدیدیمیت‌ در هر دو طرف‌ رخ‌ داده‌ باشد. این‌ موارد احتیاج‌ به‌ جراحی‌ دارند.
● درمان‌
▪ بررسی‌های‌ آزمایشگاهی‌ مثل‌ آزمایش‌ ادرار و كشت‌ ترشحات‌ پروستات‌ برای‌ شناسایی‌ میكروب‌ مسؤول‌
▪ هدف‌ درمان‌ عبارت‌ است‌ از مبارزه‌ با عفونت‌ و كاهش‌ درد و تورم‌ درمان‌ معمولاً می‌تواند در منزل‌ انجام‌ گیرد.
▪ سعی‌ شود كیسه‌ بیضه‌ از زیر نگاه‌ داشته‌ شود تا درد كمتر شود. برای‌ این‌ كار می‌توان‌ از یك‌ حوله‌ نرم‌ استفاده‌ كرد و آن‌ را بین‌ پاها و زیر ناحیه‌ ملتهب‌ قرار داد.
▪ برای‌ كمك‌ به‌ كاهش‌ درد و تورم‌، یك‌ كیسه‌ یخ‌ را روی‌ نواحی‌ ملتهب‌ قراردهید. از گرما استفاده‌ نكنید.
▪ پیش‌ از شروع‌ فعالیت‌های‌ عادی‌ از یك‌ وسیله‌ محافظت‌كننده‌ و نگهدارنده‌ كه‌ در بعضی‌ از ورزش‌ها مورد استفاده‌ قرار می‌گیرد یا لباس‌ زیر نسبتاً تنگ‌ استفاده‌ نمایید.
▪ ندرتاً برای‌ تشخیص‌ قطعی‌ و نجات‌ بیضه‌، عمل‌ جراحی‌ تفحصی‌ انجام‌ می‌شود.
▪ امكان‌ دارد عمل‌ جراحی‌ برای‌ موارد شدید كه‌ به‌ آنتی‌بیوتیك‌ها جواب‌ نمی‌دهند ضرورت‌ یابد.
● داروها
▪ آنتی‌بیوتیك‌ برای‌ مبارزه‌ با عفونت‌
▪ ایبوپروفن‌ یا استامینوفن‌ برای‌ درد خفیف‌. در مواردی‌ كه‌ درد متوسط‌ تا شدید وجود داشته‌ باشد ممكن‌ است‌ داروهای‌ ضد درد قوی‌تر تجویز شوند.
▪ نرم‌كننده‌های‌ مدفوع‌
● فعالیت‌
تا وقتی‌ كه‌ تب‌، درد و تورم‌ بهبود نیافته‌اند، در رختخواب‌ استراحت‌ كنید. از مقاربت‌ جنسی‌ خودداری‌ كنید؛ حداقل‌ یك‌ ماه‌ پس‌ از فروكش‌ كردن‌ كلیه‌ علایم‌ صبر كنید.
● رژیم‌ غذایی‌
▪ از خوردن‌ الكل‌، چای‌، قهوه‌، یا نوشابه‌های‌ گاز دار خودداری‌ كنید. این‌ مواد باعث‌ تحریك‌ و آزردگی‌ دستگاه‌ ادراری‌ می‌شوند.
▪ برای‌ پیشگیری‌ از یبوست‌، غذاهای‌ مسهل‌ طبیعی‌ بخورید، مثل‌ آلو، میوه‌ تازه‌، غلات‌ سبوس‌دار و آجیل‌
● در این‌ شرایط‌ به‌ پزشك‌ خود مراجعه‌ نمایید
▪ اگر شما یا یكی‌ از اعضای‌ خانواده‌ تان علایم‌ اپیدیدیمیت‌ را دارید.
▪ اگر درد با كارهای‌ توصیه‌ شده‌ تخفیف‌ نیابد.
▪ اگر شما دچار تب‌ شوید
▪ اگر شما دچار یبوست‌ شوید
▪ اگر علایم‌ در عرض‌ ۴ روز پس‌ از شروع‌ درمان‌، رو به‌ بهبود نگذارند.    

قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ یُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (بگو در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است، سپس خداوند به همین گونه، جهان را ایجاد می کند خداوند یقیناً بر هر چیز تواناست)   /عنکبوت20
یک شنبه 25 اردیبهشت 1390  9:34 AM
تشکرات از این پست
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:مجله پزشکی : بیماریهای عفونی

 

اثر عفونت های دوران کودکی بر بروز بیماری های آلرژیک


  شیوع بیماری های آلرژیک مثل آسم، در کشورهای توسعه یافته در حال افزایش است. بنابر اطلاعات اپیدمیولوژیکی و تجربی اخیر ابتلاء به برخی بیماری های عفونی شایع در کشورهای در حال توسعه در دوران کودکی به دلیل واکسیناسیون کامل و دقیق در کشورهای توسعه یافته، ممکن است باعث بروز بیماری های آلرژیک گردد. در این مقاله، اطلاعات موجود در این زمینه مرور می شود.
● اثر بیماری های عفونی برآتوپی
شیوع اختلالات آتوپیک، به ویژه آسم، در کشورهای توسعه یافته در مقایسه با کشورهای در حال توسعه در حال افزایش است به طوری که در این کشورها ۳۰ـ ۲۰ درصد جمعیت به این اختلالات مبتلا هستند. شیوع آسم در جوامع غربی در ۲۰ سال اخیر دو برابر شده است (۲و۱). علت دقیق این اختلالات روشن نیست اما چند دلیل احتمالی برای آن وجود دارد:
۱) ممکن است مردم کشورهای توسعه یافته در مقایسه با مردم کشورهای جهان سوم زمینه ژنتیکی متفاوتی داشته باشند که بیشتر به بیماری های آلرژیک مبتلا می شوند. ولی به نظر می رسد این دلیل اختلاف یاد شده نباشد. هر چند آسم فامیلی است و تحقیقات مختلف لوکوس های ژنتیکی گوناگونی را نشان داده که مستعد کننده این بیماری هستند، بعید است ترکیب ژنتیکی جمعیت در طول یک قرن به طور قابل توجهی تغییر کند (۲و۱). در ضمن وقتی مردمی که متعلق به کشورهای در حال توسعه هستند در معرض شرایط زندگی غربی قرار می گیرند دچار افزایش بیماری های آلرژیک می شوند(۲).
۲) ممکن است میزان پایین تر آلودگی صنعتی در کشورهای در حال توسعه، به بروز کمتر بیماری های آلرژیک منجر شود. با وجود این نسبت آتوپی در افرادی که در مناطق بسیار آلوده لهستان یا آلمان شرقی سابق زندگی می کنند کمتر از افرادی است که در سوئد یا آلمان سکونت دارند که اساسا این کشورها کمتر آلوده هستند(۲).
۳) بالاخره تصور می شود افزایش آتوپی تا حدی به علت کاهش منظم میزان و یا شدت بیماری های عفونی در جهان توسعه یافته باشد (۳و۲). مطابق فرضیه بهداشت ( Hygiene Hypothesis ) برخورد کمتر با آلودگی و عفونت های دوران کورکی ممکن است به بلوغ ناکارآمد ایمنی و بنابراین بروز آلرژی در افراد آتوپیک منجر شود(۴). مطالعات اپیدمیولوژیکی اخیر که نشان می دهند رابطه معکوسی بین آتوپی و ایمونیزاسیون و یا عفونت با مایکوباکتریا، سرخک یا هپاتیت A وجود دارد تأیید کننده این فرضیه می باشند(۲). همین طور مشاهده شده رابطه معکوسی بین تعداد افراد خانواده و خطر آتوپی وجود دارد، به طور مثال شانس ابتلا به آسم در بچه هایی که خواهر و برادر ندارند بیشتر است، که احتمالا این رابطه با این فرضیه قابل توضیح است که عفونت های دوران کودکی درخانواده های بزرگتر متداول تر می باشد (۵و۳).
درباره فرض سوم تناقضاتی در مطالعات وجود دارد: مثلا درباره بعد خانواده در مطالعات دیگر نشان داده شده ارتباط تعداد افراد خانوده با بیماری های آتوپیک بر مبنای بیماری های عفونی شایعی مثل سرخک، خروسک، سیاه سرفه، آبله مرغان، سرخجه و اوریون که در دوران کودکی ایجاد می شوند قابل توضیح نیست (۶و۳). یا در برخی مطالعات، به طور کلی شواهدی مبنی بر عفونت های کمتر (شامل خروسک، سیاه سرفه، سرخک، اوریون و آبله مرغان) در کسانی که بیماری آلرژیک در آن ها پیشرفت می کند پیدا نشد (۷و۶). در مطالعه آینده نگری که Ponsonby و همکاران (۵) انجام دادند، به این نتیجه رسیدند که عفونت های مجرای تنفسی تحتانی در سال اول زندگی با افزایش خطر آسم در ۷ سالگی مرتبط است، همچنین مشخص کردند که سرماخوردگی (عفونت مجرای تنفسی فوقانی) در یک ماهگی با افزایش خطر آسم در ۷ سالگی همراه می باشد.
با این حال شواهد غیر مستقیمی برای این فرضیه هست: نشان داده در گینه بیسااو، بچه هایی که سرخک گرفته باشند کمتر از آن هایی که سرخک نگرفته اند حساسیت پوستی به ماهیت پیدا می کنند، همین طور بچه های ژاپنی که ازدیاد حساسیت تأخیری به توبرکولین دارند کمتر از بچه های توبرکولین منفی دچار آتوپی یا علایم آسم می شوند و سربازان ارتش ایتالیا اگر از نظر سرولوژیک برای هپاتیت A مثبت باشند احتمال کمتری دارد آسم، رینیت آلرژیک یا آتوپی بگیرند، که این شاهد اخیر، به تازگی در نمونه جمعیتی کلی هم مشاهده شده است (۷و۳،۱). از زمان معمول شدن ایمن سازی علیه سرخک و سیاه سرفه در انگلیس در سال ۱۹۵۰ و ۱۹۶۸، وقوع این بیماری ها کاهش داشته است و این کاهش با افزایش شیوع آسم در بچه ها منطبق می باشد.
در مطالعه cohort که در سال ۲۰۰۱ در آلمان انجام شد، مشخص شد عفونت های مکرر ویروسی غیر از عفونت های مجرایی تنفسی تحتانی در اوایل زندگی، ممکن است سیستم ایمنی نابالغ را به سمت فنوتیپ Th۱ تحریک کنند، بنابراین خطر پیشرفت آسم را تا زمان سن مدرسه کاهش می دهند. در این مطالعه مطرح شد فقط عفونت های ویروسی ارتباط معکوس معنی داری با آسم در سن ۷ سالگی دارند و اثر حفاظتی بیماریهای عفونی ویروسی عمدتا وابسته به دو زیر گروه است: runny nose و عفونت های ویروسی تیپ هرپس ( هرپس، التهاب منتشر مخاط دهان یا stomatitis، واریسلا). عفونت های باکتریایی، قارچی، گوارشی یا عفونت های مجرای ادراری هیچ اثر معنی داری بر آسم نداشتند(۸). در مطالعه ای که در سال ۱۹۹۸ در دانش آموزان ابردین (Aberdeen ) انگلیس انجام شد، مشخص شد داشتن سه خواهر و یا برادر بزرگ تر یا بیشتر با کاهش معنی دار خطر اگزما و تب یونجه همراه است. در مقابل، داشتن سه خواهر و یا برادر کوچک تر یا بیشتر با خطر کمتر آسم همراه است. تعداد کلی خواهرها و برادرها، نسبت به تعداد خواهر و برادرها ی بزرگ تر یا کوچک تر اثر حفاظتی مستقل قوی تری بر بیماری آتوپیک دارد (۳). محققان آلمانی کشف کرده اند که شیوع آسم در کوچک ترین بچه های خانواده های بزرگ، نسبت به بچه های بزرگتر کمتر است (۱). بچه های کوچک تر در مقایسه با بچه های تنها یا بزرگ تر از خواهرها و برادرهایشان عفونت های بیشتر می گیرند. با این حال بعید به نظر می رسد که تغییرات تعداد افراد خانواده در سه دهه گذشته چنان اثری بر آسم داشته باشد تا مسؤول تغییر در شیوع این بیماری باشد(۳).
جالب توجه است که در مطالعه ابردین، افرادی که سرخجه، سیاه سرفه، اوریون یا آبله مرغان قبل از سه سالگی یا در سه سالگی گرفته بودند، در مقایسه با آن هایی که این عفونت ها را در بچگی (یعنی قبل از سن ۱۴ـ ۱۰ سالگی) نگرفته بودند در موارد بیشتری به آسم، اگزما یا تب یونجه مبتلا شدند. بعد از تنظیم سن، جنس، موقعیت اجتماعی پدر، تعداد کل خواهرها و برادرها، تنها عفونتی که با افزایش معنی دار خطر ابتلا به آلرژی همراه بود، سرخجه بود که به طور مستقل به اگزما مرتبط است. سرخک دوران اولیه کودکی اثر بسیار کمی بر شیوع بیماری آتوپیک دارد، هر چند شیوع آسم تا حدی در آن هایی که قبل از سه سالگی سرخک می گیرند پایین تر است(۳).
به هر حال این تناقض ها در مطالعات ممکن است ناشی از اختلافات در نمونه های جمعیتی و روش های مطالعه باشد، یا عفونت هایی که از آتوپی جلوگیری می کنند ممکن است آن هایی باشند که در این مطالعات بررسی نشده اند (۷و۶،۳).
در تحقیقی که در سال ۲۰۰۰ در ایتالیا انجام شد، مشخص شد مواجه با عفونت های دهانی گوارشی یا عفونت های غذایی (توکسوپلاسما گوندی، ویروس هپاتیت A و هلیکوباکترپیلوری) ارتباط معکوس با آتوپی و آلرژی تنفسی دارد اما ویروس هایی که از طریق مسیرهای دیگر منتقل می شوند، یعنی سرخک، اوریون، سرخجه، آبله مرغان، هرپس سیمپلکس تیپ او سیتومگالو ویروس چنین ارتباطی ندارند. ویروس هپاتیت A ، توکسوپلاسماگوندی و هلیکوباکترپیلوری از راه دهان و آب و غذای آلوده می توانند ایجاد بیماری کنند. در مقابل سرخک، اوریون، سرخجه و آبله مرغان ویروس های هوایی هستند که انتقال آن ها کمتر تحت تأثیر بهداشت قرار می گیرد، ویروس هرپس سیمپلکس و سیتومگالو ویروس هم به طور عمده از طریق تماس طولانی فرد با فرد منتقل می شوند. در این مطالعه، اولین شواهد اپیدمیولوژیکی فراهم شد مبنی بر این که میکروب های دهانی گوارشی و غذایی بیشتر از ویروس های تنفسی هوایی اثر محافظتی ضد آتوپی ایجاد می کنند و مطرح می کند که بافت لنفوئیدی همراه روده، همان محلی است که در آن در اثر مواجه میکروبی مناسب انحراف پاسخ ایمنی در مقابل آلرژن های هوایی معمول می شود. مدل های حیوانی شواهدی برای این فرض فراهم می کنند، مثلا در موش بعد از تولد، فلور روده برای افزایش ترجیحی ایمنی ( T- helper ) Th۱ در برابر آنتی ژن های محیطی ضروری است، یا در موش صحرایی، باکتری های روده ای تغییر ایزوتایپ l gE را تنظیم می کنند، یا در موش های germ free پاسخ های Th۲ به القای تولرانس دهانی حساس نیستند، و تشکیل مجدد میکروفلور روده ای یا تجویز دهانی مواد میکروبی (لیپوپلی ساکارید) این حساسیت را بهبود می دهد بنابراین مانع آتوپی می شود (۷).
در یک بررسی فلورکومانسال روده ای بچه های سوئدی (که در آن ها شیوع آلرژی بالا است) با بچه های استونی (که در آنها شیوع آلرژی پایین است) بررسی و مقایسه شد، مشخص شد که ممکن است تفاوت هایی در کلونیزاسیون مجرای گوارشی جمعیت هایی که شیوع بیماری های آلرژیک در آن ها بالا است وجود داشته باشد. در بچه های استونی یک ساله، کلونیزاسیون شدید با لاکتوباسیلوس ها وجود داشت در حالی که کلسترید یا در بچه های سوئدی بیشتر بود. تحقیقات بیشتر نشان داد بچه های هر دو جمعیت که بیماری های آتوپیک در آن ها بروز می کند کمتر با لاکتوباسیلوس ها کلونیزه می شوند ودارای میزان بیشتری از ارگانیسم های هوازی هستند. از طرف دیگر، ممکن است بچه هایی که بیماری آلرژیک در آن ها پیشرفت می کند نتوانند محصولات باکتریایی را که از فلورکومانسال مشتق می شوند بشناسند یا پاسخ کاملی علیه آن ها ایجاد کنند. این حالت ممکن است در بچه هایی که پاسخ ضعیف به واکسیناسیون DPT دارند و بعدها در آن ها آتوپی پیشرفت می کند وجود داشته باشد، پاسخی که ممکن است مشاهده همراهی معکوس بین پاسخ های توبرکولینی و بیماری آتوپیک را توضیح دهد(۹).
در مطالعه ای که Farooqi و Hopkin انجام دادند (۶) نشان داده شد سه متغیر به طور معنی دار با آسم، تب یونجه و اگزمای بعدی همراهند که شامل آتوپی مادرزادی (مادری)، ایمن سازی با واکسن پرتوسیس سلولی و درمان با آنتی بیوتیک های خوراکی در اوان زندگی می باشند. اثر آتوپی مادری به عنوان یک اثر ژنتیکی قابل درک است. واکسن پرتوسیس سلولی کامل به صورت بخشی از واکسن سه گانه DPT همراه ادجوانت آلوم تجویز می شود و به طور معنی دار با اختلالات آتوپیک بعدی مرتبط است. در حیوانات تجربی هم تعدادی از مشاهدات تأکید می کنند بوردوتلاپرتوسیس و توکسین هایش قدرت بالقوه افزایش Th۲ را دارند و در جوندگان عامل مشوق قوی تولید lgE هستند. در این مطالعه درمان خوراکی آنتی بیوتیکی به هر دلیلی در دو سال اول زندگی قوی ترین پیش گویی کننده اختلالات آتوپیک بعدی بود. البته در تفسیر آن، یک موضوع مهم که باید در نظر گرفته شود علت معکوس است، از آن جا که اختلالات آتوپیک باعث علایم تنفسی می شوند، که ممکن است با عفونت اشتباه یا با آن مخلوط شود، بیماری آتوپیک ایجاد شده باید با آنتی بیوتیک ها آماده درمان شود، از این رو تصور می شود درمان آنتی بیوتیکی باعث اختلال آلرژیک شده است. به علاوه، آنتی بیوتیک ها ممکن است برای عفونت هایی داده شود که ممکن است خودشان Th۲ را افزایش دهند مثل ویروس ستسیشیال تنفسی.
لازم به ذکر است در مطالعه ای که s.llli و همکاران انجام دادند (۸) هیچ ارتباطی بین درمان آنتی بیوتیکی و بروز آسم در سن ۷ سالگی پیدا نکردند.
با این حال فلور میکروبی روده نقش مهمی در برنامه ریزی و پیشرفت ایمنی سیستمیک در اوان زندگی ایفا می کند و بافت لنفوئیدی حیواناتی که در وضعیت بدون میکروب (germ free ) به دنیا می آیند یا آن هایی که تحت آلودگی زدایی آنتی بیوتیکی روده قرار می گیرند، به طور ضعیفی پیشرفت می کند و این ها مکانیسم ایمنی Th۱ معیوب دارند. بنابراین، درمان بچه های کوچک با آنتی بیوتیک های وسیع الطیف خوراکی ممکن است روده را از عناصر مهم پیش برنده Th۱ فلورمیکروبی تهی کند، در سن حساسی که به برتری ایمنی Th۱ بر Th۲ و افزایش اختلالات آتوپیک منجر می شود آنتی بیوتیک ها ممکن است اثرات مستقیمی بر اعمال ایمنی انسان هم داشته باشند (۶).
یکی از جنبه های غریب ارتباط بین عفونت ها و آتوپی، ارتباط مثبت بین اختلالات آتوپیک و سندرم هایی مثل عفونت های مجرای ادراری است که برای آن هیچ ارتباط گزارش شده ای با اختلالات آتوپیک وجود ندارد. درمان آنتی بیوتیکی برای بسیاری از این بیماری هایی عفونی متداول است و شاید به همین دلیل اختلالات آتوپیک بعد از ابتلا به آن ها افزایش می یابند (۶).
مسأله دیگر این که اختلال آتوپیک بعد عفونت سرخک (اگر قبلا ایمن سازی سرخک انجام نشده باشد)، نسبت به موقعی که عفونت سرخک بعد ایمن سازی سرخک ایجاد می شود کمتر است (۶و۳) اطلاعات بیشتری لازم است تا این مطلب روشن شود چون عفونت سرخک اثرات ایمنی پیچیده ای دارد، بعد از عفونت سرخک سایتوکاین IL –۱۲ کاهش یافته و IL-۴ افزایش می یابد. ایمن سازی سرخک هم با القای پاسخ غالب Th۲ حساسیت به آتوپی ایجاد می کند. بنابراین برنامه واکسیناسیون ملی سرخک در انگلیس ممکن است تا قسمتی تغییر در افزایش شیوع آسم را توضیح دهد (۶و۳).
جالب است که اطلاعات اخیر مطرح می کنند لازم نیست میکروب ها بیماری را ایجاد کنند تا اثر حفاظتی ضد آتوپی ایجاد شود. برای مثال، بیشتر موارد ابتلا به توکسوپلاسماگوندی بعد از تولد بدون تظاهرات بالینی است، اما توکوپلاسماگوندی قویا سلول های دندریتیک را تحریک می کند تا در بدن IL – ۱۲ تولید کنند که ملکول کلیدی در انحراف پاسخ های سلول T به سمت فنوتیپ Th۱ می باشد. باکتری های هوازی بیماری زا مثل مایکوباکتریوم توبرکلوزیس، یا مواد باکتریایی استنشاقی (اندوتوکسین ها) هم ممکن است با تحریک مکان های دیگر مثل بافت لنفوئیدی برونشی مانع آلرژی تنفسی شوند (۷).
در ضمن باید توجه کرد که محققان الزاما نقش سببی مستقیمی برای هلیکوباکترپیلوری، ویروس هپاتیت A یا توکسوپلاسماگوندی در کاهش خطر آتوپی که مشاهده می شود قایل نیستند. ترجیحا، در نظر گرفته می شود که مثبت بودن سرمی به این میکروب ها، نشانه بسیار قابل اعتمادی از پرورده شدن در محیطی است که مواجهه بیشتری با میکروب های دهانی گوارشی یا غذایی دیگر وجود دارد که ممکن است اثراتی را اعمال کنند که مانع آتوپی می شوند. این مطالعات مطرح می کنند که تحریک میکروبی مناسب در افرادی که در معرض توکسوپلاسماگوندی، ویروس هپاتیت A یا هلیکوباکترپیلوری قرار می گیرند در اوان کودکی کاملا مانع آتوپی می شود یا در برخی افراد ممکن است دیرتر عمل کند تا در دوران بزرگسالی از افزایش حساسیت بدون علایم بالینی که طی دوران کودکی شروع شده بود و آغاز علایم تنفسی آلرژیک ممانعت کند. بنابراین، این فرضیه وجود دارد که ممانعت از حساسیت آتوپیکی ممکن است منحصرا محدود به یک دوره مشخص در اوایل زندگی نباشد، ترجیحا ممکن است پروسه دینامیک و کمی باشد که تا حداقل دوره جوانی امتداد می یابد و تابع فاکتورهای ژنتیکی است که تنظیم می کنند چقدر زود و چقدر شدید مواجه میکروبی مداوم باید باشد تا محافظت دایم از حساس سازی آتوپیک ایجاد یا در شروعش تأخیر ایجاد کند (۷). اما محققان دیگر ممکن است در سرکوب فنوتیپ آتوپیک مؤثر باشد که درباره آن در ادامه توضیح داده می شود.
● اثر رژیم غذایی و حیوانات بر آ‎توپی
خوردن روزانه غذاهای سنتی که مواد محافظ ضد میکروبی ندارند و تحت مراحل بهداشتی قرار نگرفته اند ممکن است به جلوگیری از آتوپی کمک کند. رژیم غذایی سنتی ممکن است یا با فراهم کردن تحریک روزانه میکروبی مناسب سیستم ایمنی مخاطی عمل کند (مثل گونه های مایکوباکتریا)، یا با حمایت از تشکیل کلونی روده ای و Tu rnover بالای کومانسال های مناسب (مثل انتروباکتریاسه، یا گونه های لاکتوباسیلوس) عمل کند (۷). در ضمن گفته شده تغییر در میزان بیماریهای آتوپیک در کشورهای غربی ممکن است به تغییر در گرفتن مواد محافظتی مربوط باشد که از طریق غذا به بدن می رسند (۳).
ارتباط معکوس بین توکسوپلاسماگوندی و آتوپی ممکن است بر این امر دلالت کند که مواجه بیشتر با میکروب ها و آنتی ژنهای آن ها که از حیوانات آزاد می شود ممکن است مانع آتوپی شود، فرضیه ای که با مطالعه بچه های کشاورزان ایجاد شده است. در اینجا باید احتیاط کرد، چون مواجهه زودرس با حیوانات خانگی در محیط بهداشتی، ممکن است در افراد مستعد حساس سازی lgE اختصاصی نسبت به آلرژن های حیوانی را تسهیل کند (۷).
● بیماریهای عفونی و پاسخ های ایمنی تیپ Th ۱
چطور بیماریهای عفونی می توانند مانع ظهور بیماریهای آتوپیک شوند؟ عفونت های داخل سلولی مثل سرخچه، آنفولانزا، هپاتیت A و سل، پاسخ های تیپ Th ۱ را القا می کنند، که به محیط ایمونولوژیکی منجر می شود که اینترفرون گامای ( IFN – &#۹۴۷; ) فراوان دارد. IFN – &#۹۴۷; ، هم در بدن وهم در آزمایشگاه در سرکوب پاسخ های ایمنی Th ۲ نقش دارد. نشان داده شده است که سلول های native T ، بعد از فعال شدن با سلول های عرضه کننده آنتی ژن و در غیاب IL – ۴ ، هم زنجیره آلفا هم بتای گیرنده IL – ۱۲ را بیان می کنند، بنابراین پیشرفت سلول Th ۱ با واسطه IL –۱۲ تسهیل می شود. با این حال در حضور IL – ۴، بیان زنجیره بتای گیرنده IL – ۱۲ مهار می شود و به تکامل سلول Th ۲ منجر می شود. زنجیره بتای گیرنده IL – ۱۲ در حضور IFN – &#۹۴۷; بیان می شود، صرف نظر از این که IL – ۴ باشد یا نباشد، بنابراین در میان مخزن سلول native T تکامل سلول Th ۱ را تحریک می کند (۲). احتمال شگفت آور این است که محیط Th۱ که بیماریهای عفونی ایجاد می کنند ممکن است مانع تکامل سلول های Th ۲ اختصاصی آلرژن شود و از نتایج چنین تکاملی (یعنی اختلالات آتوپیک) جلوگیری کند. چند مطالعه از این نظریه حمایت می کنند، ثابت شده عفونت M.bovis –BCG در موش ها می تواند گسترش ائوزینوفیلی راه های هوایی را که به واسطه آلرژن القا می شود و حساسیت بیش ازحد راه های هوایی را مهار کند. توضیح احتمالی این نتایج این است که IFN – &#۹۴۷; که در طول پاسخ Th۱ تولید می شود به طور مستقیم مانع تکامل سلولهای Th۲ اختصاصی آلرژن با مکانیسمی که در بالا توضیح داده شد می شود. با این وجود این ممکن است مکانیسم های دیگری هم باشند که به واسطه آن ها عفونت ها مانع تکامل فنوتیپ آلرژیک می شوند. مثلاً محیط سایتوکاینی که پاسخ های Th۱ القا می کنند ممکن است سلول های native T helper را به سمت Th۱ ببرد و از تکامل به سمت سلولهای Th۲ دور کند، که این کار را با مهار بیان فاکتورهای رونویسی که برای تمایز سلول های Th ۲ لازمند و یا القای تولید فاکتورهای رونویسی که مسئول ایجاد سلولهای Th۱ هستند انجام می دهند. به علاوه، پاسخ های ایمنی Th۱ ممکن است به طریقی مانع بیان کموکاین هایی شود که به طور طبیعی در طول التهاب آلرژیک القا می شوند و برای جایگزینی مناسب ائوزینوفیل ها و سلول های Th۲ در بافت های ملتهب ضروری هستند. هر چند واضح است که عفونت هایی که پاسخ های Th۱ را القا می کنند این قابلیت را دارند که پاسخ های Th۲ را مهار کنند، ممکن است موقعیت هایی باشد که در آن این اتفاق نمی افتد. مثلاً، عفونت با M.Bovis – BCG قویاً مانع پیشرفت پاسخ Th۲ موضعی در ریه می شود اما مانع پاسخ آلرژیک سیستمیک نمی شود. این امر مطرح می کند که عفونت باید در همان محل پاسخ آلرژیک رخ دهد تا بیشترین اثر مهاری را داشته باشد. اگر قضیه این طور نباشد، ظاهرا پاسخ های Th۱ و Th۲ می توانند همزمان در نقاط مختلف بدن وجود داشته باشند. علاوه بر این، زمان عفونت نسبت به سن فرد هم ممکن است در سرکوب فنوتیپ آتوپیک مؤثر باشد (۲). پاسخ ایمنی نوزادان غیر آتوپیک به سمت پاسخ های Th۲ انحراف دارد (فنوتیپ طبیعی سلول T جنین Th۲ است، مکانیسمی که جنین را از IFN - &#۹۴۷; مادری حفظ می کند)، که بعدا در طول سال های اول زندگی به سمت پاسخ های Th۱ شفیت پیدا می کند تا در مقابل عفونت ها کودک را حفظ کند (۳،۲). در مقابل، بچه هایی که آتوپیک می شوند پاسخ Th۲ را از دست نمی دهند. یک گزارش تازه عدم مهار پاسخ Th۲ در بچه های آتوپیک را به ناتوانی این بچه ها در تولید مقادیر کافی IFN - &#۹۴۷; نسبت می دهد. این امر مطرح می کند که بیماری های عفونی که باعث القای تولید IFN - &#۹۴۷; می شوند باید در طول دوره بلافاصله بعد از تولد، یا دوران اولیه کودکی بیشترین تأثیر را بر مهار اختلالات آتوپیک داشته باشند و عفونت های که بعدها در زندگی رخ می دهند هیچ اثر مهاری ندارند. مشاهده این که در بچه های غیر آتوپیک قبل از سن ۵ سالگی الگوی T h۱ اختصاصی آلرژن می یابد و نه الگوی Th۲ القا کننده آتوپی، این نظریه را تقویت می کند (۲). البته در این فرضیه پیدایش بیماری های آلرژیک، شرایط ارگان هدف هم نقش دارد، به عبارت دیگر برای بروز این بیماری ها وجود کوفاکتور نیز اهمیت دارد. به عنوان مثال در مورد پیدایش بیماری آسم دخالت عفونت ویروس سنسیشیال تنفسی ( RSV)، قرار گرفتن در معرض آلرژن ها، دود سیگار و آلودگی هوا احتمالا مکانیسم تنظیم ایمنی (Immune.regulation) موجود در سطح مخاط ها را تغییر می دهد و زمینه را برای واکنش ایمنی Th۲ و بروز بیماری آلرژیک فراهم می سازد.
مطلب مهم دیگر اینکه در موش ها، عفونت شیستوزوما مانسونی شدید پاسخ های Th ۲ را القا می کند. این عفونت به صورت مداوم پاسخ Th۱ به آنتی ژن های دیگر را کاهش می دهد و کلیرانس ویروس واکسینیا را به تاخیر می اندازد. با این حال، در انسانهای مبتلا به فیلاریازیس، که نمودار سایتوکاینی Th۲ نشان می دهند، توانایی پاسخ به پروتئین های Mtb از دست نمی رود. بچه های مبتلا به اگزما، گهگاه بعد از عفونت های شدید باکتریایی یا ویروسی بهبود خودبخودی پیدا می کنند (اگرچه اغلب موقتی است). هر دو این مشاهدات مطرح می کنند که تغییر در تعادل Th۲ /Th۱ ممکن است فقط در حضور عفونت مداوم و شدید مهم شود (۱).
اثر بیماری های عفونی که بعد از اختلال آتوپیک بروز می کنند، بر پیشرفت اختلالات آتوپیک
همانطور که در بالا بحث شد، واضح به نظر می رسد که عفونت هایی که پاسخ تیپ Th۲ را القا می کنند می توانند تحت شرایط معینی مانع پیشرفت فنوتیپ آتوپیک شوند. با این حال، وقتی عفونت بعد از این که اختلال آلرژیک کاملا پیبشرفت کرد و مزمن شد در همان محل رخ می دهد چه اتفاقی می افتد؟به نظر می رسد یکی از این دو نتیجه غالب می شود، که به قدرت پاسخ T h۲ و بنابراین مقدار IL – ۴ که تولید می شود بستگی دارد. حضور IL – ۴ در طول پرایمینگ سلول T ممکن است پاسخ Th۱ که در حالت طبیعی غالب است و توسط عامل عفونی القا می شود را به پاسخ مخلوط Th۲ /Th۱ منحرف کند، که به تشدید اختلال آتوپیک منجر می شود. گزارشاتی این نظریه را تایید می کنند، گزارشاتی که نشان می دهند IL – ۴ می تواند تولید پاسخ های Th۲ را تحت شرایطی که در حالت طبیعی فقط حمایت کننده تولید سلول های Th۱ هستند، القا کند. در مقابل، اگر پاسخ آلرژیک ضعیفی با مقادیر پایین I L – ۴ وجود داشته باشد، پاسخ Th۱ در مقابل عفونت احتمالا به پاسخ Th۲ / Th۱ مخلوط منحرف نمی شود. در مجموع، ممکن است که پاسخ Th۱ که با عفونت القا می شود تحت نفوذ پاسخ آلرژیک قوی به تیپ Th۲ منحرف شود. هر چند هنوز مانده تا این امر از نظر تجربی اثبات شود، ولی مشاهده بالینی آسمی که با عفونت القا می شود مطرح می کند که این اثر می تواند اتفاق بیفتد.
مکانیسم دیگری که توسط آن بیماری های عفونی ممکن است علایم پاسخ های آلرژیک مستقر شده را افزایش دهند با فراهم کردن IL – ۲ برای سلولهای Th۲ اختصاصی آلرژن است که در حال تکثیر هستند و به پاسخ های Th۲ قوی تر منجر می شود. مشاهده این که سلولهای Th۱، IL –۲ تولید می کنند و سلولهای IL – ۲ , Th۲ را برای پیشرفت مطلوب لازم دارند از این نظریه حمایت می کند (۲).
● بیماریهای عفونی القا کننده پاسخ های تیپ Th۲
بیماریهای عفونی دیگری که ممکن است بر پیشرفت اختلالات آتوپیک اثر بگذارند کرم های متازوئیک (چند یاخته ای) هستند. در مقایسه با عفونت ناشی از پاتوژن های داخل سلولی، عفونت های کرم های انگلی پاسخ های تیپ Th۲ بسیار مشخصی را القا می کنند. آلرژن هایی که قوی ترین پاسخ های lgE را در طبیعت تولید می کنند از انگل های کرمی منشاء می گیرند (۱۰).
بنابراین، انتظار می رود عفونت های کرمی با القای بیان IL – ۴ و احتمالا از طریق القای فاکتورهای ترجمه ای خاص سلول Th۲ در سلولهای naive آتوپی را افزایش دهند، که به پیشرفت بیشتر سلول های Th۲ اختصاصی آلرژن منجر می شود. به علاوه، افزایش تعداد کل ائوزینوفیل ها و القای تولید ماستوسیت ها که بعد از عفونت های کرمی مشاهده می شود ممکن است مستقیما التهاب تیپ آلرژیک را افزایش دهد (۲).
خارش مکانیکی در محل التهاب آلرژیک در طول مهاجرت کرم (مثلا آسکاریس در شش) ممکن است به طور کلی فنوتیپ آتوپیک را هم با افزایش پاسخ های التهابی در این محل افزایش دهد. این مشاهده در توافق با مطالعاتی است که نشان می دهد تظاهرات آلرژیک بیشتر در بچه هایی بروز می کند که از نظر سرمی برای توکسوکارا مثبت هستند تا در بچه های سرونگاتیو. به علاوه، درمان ضدکرمی افرادی که در مناطقی که آلودگی های کرمی شیوع بالایی دارد زندگی می کنند هم به بهبود آسم منجر می شود. جالب است که این پدیده فقط وقتی مشاهده می شود که افراد بار انگلی نسبتا پایینی داشته باشند، ریشه کنی کرمی در بچه هایی که بار انگلی بالاتری دارند القای بیماری آتوپیک آغاز می کند. به علاوه، در کشورهای درحال توسعه یافته شایع نیست. مبنای این مشاهدات واضح نیست. یک احتمال این است که مردم کشورهای در حال توسعه ممکن است بیشتر در معرض عفونت های القا کننده Th۱ قرار گیرند، که به مهار اختلالات آتوپیک صرف نظر از عفونت های کرمی منجر می شود. فرضیه شگفت آور دیگر این است که هر چند عفونت های کرمی ممکن است عملا موجب افزایش پاسخهای Th۲ به سمت آلرژن ها شوند، ممکن است باعث مهار اعمال افکتور آتوپیک هم بشوند (۲).
مطالعات ایمونولوژیکی اخیر نشان داده دو پاسخ lgE مختلف علیه عفونت های کرمی وجود دارد: اولین اینها پاسخ دفاعی میزبان است که lgE اختصاصی آنتی ژن های پارازیتی تولید می کند. پاسخ ثانویه این است که میزبان lgE پلی کلونال وابسته به Th۲ / IL – ۴ غیر اختصاصی تولید می کند که به افزایش مقدار کل lgE سرمی در جمعیت های آلوده به انگل منجر می شود. این تولید پلی کلونال lgE ممکن است مکانیزم دفاعی کرم در برابر اثرات ضد انگلی lgE باشد. محرک پلی کلونال می تواند با کاهش تولید آنتی بادی lgE اختصاصی پاسخهای آلرژیک را مهار کند، که به رابطه معکوس بین مقادیر lgE سرمی اختصاصی و مقدار کل lgE منجر می شود. lgE پلی کلونال گیرنده های lgE روی ماست سل ها را هم اشباع می کند، بنابراین به طور رقابتی مانع اتصال lgE اختصاصی آلرژن می شود. این فعالیت مهاری ممکن ایت دلیل کاهش شیوع بیماری های آلرژیک باشد که در برخی جمعیت های گرمسیری گزارش شده است (۱۰و۲،۱). این احتمال که انگل ها با تحریک تولید lgE اضافی از پاسخ ایمنی فرار می کنند اهمیت زیادی دارد. برای مثال، در جمعیت هایی که به صورت اندمیک در معرض کرم ها قرار می گیرند، افرادی که بالاترین مقادیر lgE کل سرمی را دارند نسبت به آن هایی که مقادیر پایین تر lgE کل سرمی دارند، بعد درمان ضد کرمی سریع تر با انگل ها دوباره آلوده می شوند. به علاوه افراد آتوپیک در چنین جمعیت هایی به طور قابل توجهی مقادیر lgE کل پایین تر، غلظت lgE ضد انگلی اختصاصی بالاتر، و عفونت های کرمی ضعیف تری نسبت به افراد مشابه غیر آتوپیک دارند. این مشاهدات مطرح می کنند که میزبانان آتوپیک از طریق تکامل پاسخ های اختصاصی مؤثری در برابر انگل ها کسب کرده اند، و این که کرم ها هم از طریق تکامل با افزایش آلرژن هایی که پاسخ lgE پلی کلونال را تحریک می کنند با آن مقابله می کنند. افراد آتوپیک مؤثرترین پاسخ های lgE را ایجاد می کنند، و در اصطلاح تکاملی، ممکن است این امر جبران اثرات مضر بیماری آلرژیک را بکند. بنابراین به نظر می رسد وضعیت آتوپیک به نفع اختصاصی در مقابل پاسخ lgE پلی کلونال باشد و بنابراین ژن هایی که این را تعیین می کنند ممکن است حفظ شده باشند. با وجود این، در غیاب مواجهه محیطی با انگل ها، این اثر بیشتر از این که مفید باشد مضر است (۱۰).
هر چند اثرات عفونت کرمی بر پاسخ های آلرژیک واضح نیست، برخی عوامل عفونی که پاسخ های Th۲ را القا می کنند به نظر می رسد پیشرفت اختلالات آتوپیک را افزایش دهند. برای مثال، گزارش شده عفونت با ویروس سنسیشیال تنفسی (RSV)، بیماری آسم را هم در انسان هم در موش تشدید می کند و ابتلا به برونشیولیت RSV در سال اول زندگی عامل خطر قوی برای پیشرفت آسم و آتوپی است هر چند مکانیسم افکتور ایمنی که از طریق آن ها عفونت های RSV این اثر را القا می کنند واضح نیست، تصور می شود این اثر حداقل تا حدی به واسطه القای مستقیم پاسخ های Th۲ در ریه توسط ویروس باشد (۴ و ۲).
● گفتار آخر
در مجموع شواهد خوبی وجود دارد که عفونت ها می توانند قویا بر پیشرفت و شدت اختلالات آتوپیک اثر بگذارند (۲). افزایش شیوع و شدت بیماری های آلرژیک که اخیرا در کشورهای توسعه یافته مشاهده می شود به عدم تعادل Th۱ /Th۲ نسبت داده می شود که با کاهش مواجه با عفونت های باکتریایی و ویروسی متداول ایجاد می شود، اما کاهش عفونت های کرمی را هم باید در این زمینه در نظر گرفت (۱۰). عفونت هایی مثل سرخک، انفولانزا و سل پاسخ های Th۱ بسیار مؤثری القا می کنند و به نظر می رسد یا مستقیما با مهار پیشرفت سلول Th۲ اختصاصی آلرژن یا با مکانیسم های فعلا ناشناخته دیگر مانع پیشرفت آتوپی می شوند. با وجود این، این اثر به نظر می رسد مثل شمشیر دو لبه باشد چون اگر بعد از این که فنوتیپ آتوپیک کاملا پیشرفت کرد این عفونت ها رخ دهند ممکن است عملا شدت اختلالات آتوپیک راافزایش دهند. عفونت های کرمی پیچیدگی واکنش های مقابلی را که میانجی پیشرفت اختلالات آلرژیک هستند بیشتر روشن می کنند. هر چند تولید IL – ۴ که کرم القا می کند ممکن است پاسخ های Th۲ را بر ضد آلرژن ها افزایش دهد، مکانیسم های افکتور آلرژیک (فعال شدن ماست سل ها با واسطه lgE) ممکن است عملا مهار می شود. با این حال، پیش بینی طولانی مدت ممکن است تشدید بیماری آتوپیک در زمانی باشد که مقادیر lgE پلی کلونال بعد از حذف طبیعی یا معالجه ای کرم ها کاهش می یابد (۲).
شواهد بالا به مناظره علمی منجر شده است که از میکروب های خاص یا ملکول های آن ها، بدون ایجاد بیماری عفونی، برای جلوگیری از آتوپی استفاده شود (۷ و۲). مثلا در تحقیقی که اخیرا Isolauri و همکاران (۱۱) انجام دادند، اثر پروبیوتیک ها را بر کنترل اگزمای آتوپیک بررسی کردند. پروبیوتیک ها که به عنوان اجزای غذایی میکروبی زنده که برای سلامتی مفید هستند تعریف می شوند، باکتری های کومانسال طبیعی میکروفلورای روده ای انسان سالم هستند. پروبیوتیک ها از طریق اثر بر روده تأثیرات مفیدی بر سلامت میزبان می گذارند. بیشترین نوعی از آن ها که استفاده می شود لاکتوباسیلوس ها (lactobacilli) و بیفیدوباکتریاها (bifidobacteria) هستند، و بیشترین استفاده درمانی ثبت شده و رایج آن ها در پیشگیری و درمان بیماری های اسهالی است. در این مطالعه، اثر مصرف خوراکی Lactobacillus strain و Bifidobacterium factis GG بر شیر خوارانی که علایم اگزمای آتوپیک را نشان می دادند بررسی شد و مشخص شد که پروبیوتیک های یاد شده میزان، شدت و علایم فردی اگزمای آتوپیک رادر شیر خواران کاهش می دهند.
به علاوه پیشنهاد شده با واکسن نزدن علیه بیماری های کودکی، افراد کمتری ممکن است در طول زندگی شان دچار آتوپیک شوند، هر چند خطرات این راه ممکن است از فوایدش بیشتر باشد. چنین طرح هایی ممکن است در آخر بیشتر مضر باشند تا مفید، مگر این که ما بتوانیم به نحو کامل تری مکانیسم های افکتور ایمنی را که میانجی پاسخ بیماری های عفونی و آلرژن ها هستند درک کنیم (۲).     دکتر زهرا پورپاک: گروه ایمونولوژی دانشکده پزشکی ـ دانشگاه علوم پزشکی تهران شبنم خرازی: دانشجوی فوق لیسانس ایمونولوژی دانشگاه تربیت مدرس منابع ۱. Cookson W., moffatt M: Asthma: an epidemic in the absence of infection? Science. ۱۹۹۷, ۲۷۵: ۴۱ - ۴۲. ۲. Erb K.: Atopic disorders: A default pathway in the absence of infection? Immunol. Today. ۱۹۹۹, ۱۲۰: ۳۱۷ – ۳۲۲ ۳. Bonder C., Godden D., Seaton A.: Family size, childhood infections and atopic diseases. Thorax. ۱۹۹۸, ۵۳:۲۸ – ۳۲. ۴. Folkerts G., Walzl G., Openshaw P.: Do common childhood infections teach the immune system not to be allergic? Immunol. Today. ۲۰۰۰, ۱۱۸ – ۱۲۰. ۵. Ponsonby A.L, Kemp A.: Asthma and early childhood infections disease. BMJ. ۲۰۰۱, ۳۲۳: ۱۶۴. ۶. Farooqi S., Hopkin J.: Early childhood infection and atopic disorder. Thorax. ۱۹۹۸, ۵۳: ۹۲۷ – ۹۳۲. ۷. Matricardi P: Exposure to foodborne and orofecal microbes versus airborne viruses in relation to atopy and allergic asthma: epidemiological study. BMJ. ۲۰۰۰, ۳۲۰: ۴۱۲ – ۴۱۷. ۸. Illi S: Early childhood infections diseases and the development of asthma up to school age: a birth cohort study. BMJ. ۲۰۰۱, ۳۲۲: ۳۹۰ – ۳۹۵. ۹. Jones C., Holloway J., Warner J.: Does atopic disease start in foetal life? Allergy. ۲۰۰۰, ۵۵:۲ – ۱۰. ۱۰. Lynch N., Goldblatt J., Souef p.: Parasite infections and the risk of asthma and atopy. Thorax. ۱۹۹۹, ۵۴: ۶۵۹ – ۶۶۰. ۱۱. Isolauri E: Probiotics in the management of atopic eczema. Clin. Exp. Allergy. ۲۰۰۰, ۳۰: ۱۶۰۴ – ۱۶۱۰.

قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ یُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (بگو در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است، سپس خداوند به همین گونه، جهان را ایجاد می کند خداوند یقیناً بر هر چیز تواناست)   /عنکبوت20
یک شنبه 25 اردیبهشت 1390  9:43 AM
تشکرات از این پست
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:مجله پزشکی : بیماریهای عفونی

 

از آبله مرغان تا زونا

 
بیشتر ما در كودكی دانه‌های قرمز خارش‌دار آبله‌مرغان را تجربه كرده‌ایم. عامل این بیماری ویروسی است كه تا پایان عمر به صورت خفته در بدن ما مهمان است. ای كاش هیچ‌وقت این ویروس خفته و نیمه جان فعال نشود تا هیچ‌كس دردهای وحشتناك زونا را تجربه نكند. برای آگاهی از این بیماری كودكانه كه بخشی از خاطرات ما را می‌سازد، با دكتر سیادتی گفتگو كردیم.
ـ آقای دكتر، لطفا درباره بیماری آبله‌مرغان توضیح دهید؟
آبله‌مرغان، یك بیماری ویروسی است كه به‌خصوص در این فصل بهار شایع است. این بیماری، بسیار واگیر دارد و هیچ بیماری مثل آبله‌مرغان، مسری نیست. بیماری‌های سرخك و سرخجه نیز به شدت مسری هستند ولی آبله‌مرغان خیلی شدیدتر است و تقریبا غیرممكن است كه شخصی در تماس با ویروس باشد و مبتلا نشود. این بیماری مخصوص انسان‌ها است و میزبان دیگری ندارد و به طور معمول در سنین ۵ تا ۱۲ سال در كودكان بروز می‌كند.
ـ راه‌های سرایت ویروس كدام است؟
راه انتقال آن از راه هوا و دستگاه تنفسی است. اگر فردی تا به حال به این بیماری مبتلا نشده باشد و در خانه‌ای باشد كه ویروس آبله‌مرغان در هوای آن خانه باشد، به آن مبتلا می‌شود. زمان بیشترین احتمال سرایت بیماری از دوره قبل از ظاهرشدن بثورات و تا یك هفته بعد از آن است. البته بثورات خشك شده، حالت واگیری ندارند.
از زمانی كه ویروس وارد بدن فرد می‌شود تا بروز علایم، یك دوره ۱۲ تا ۱۶ روزه به صورت دوره نهفته بیماری وجود دارد. بیشتر افراد در كودكی به آبله‌مرغان مبتلا می‌شوند و گاهی از اوقات حتی مادر متوجه بیماری كودك نمی‌شود. چون در این سن، بیماری گاهی اوقات خیلی سبك بروز می‌كند و حتی خود شخص در بزرگسالی به یاد نمی‌آورد كه به بیماری مبتلا شده است، به‌خصوص قدیم‌ترها كه مادران بچه‌ها را هفتگی حمام می‌كردند و متوجه نبودند.
ـ این بیماری علایم خاصی دارد؟
به طور معمول تب، كسالت و بی‌اشتهایی و پس از آن بثورات جلدی قرمز‌رنگ ظاهر می‌شود كه این بثورات به خودی خود، خشك می‌شوند و می‌افتند و جای آنها نیز به طور معمول باقی نمی‌ماند.
ـ این بثورات پوستی بیشتر در كدام مناطق پوست دیده می‌شوند؟
بیشتر در جلو و پشت تنه دیده می‌شود و از آنجا به تمام نقاط بدن منتشر می‌شود و هیچ جای بدن نیست كه از آبله‌مرغان و این بثورات در امان باشد حتی داخل چشم، دهان، بینی، گوش و اندام‌های تناسلی. ابتدا به صورت شكل خاصی از زخم ایجاد می‌شود كه بعدها در آن آب جمع می‌شود و مایع وسطش شفاف است و قاعده این بثورات، قرمز‌رنگ است.
ـ این بیماری در افراد بالغ نیز دیده می‌شود؟
بله. در افراد بالغ و افراد مسن و همچنین بیماران مبتلا به سرطان یا آنهایی كه تحت كورتون درمانی هستند، علایم بیماری و حالات آن بسیار سخت‌تر بروز می‌كند. حتی در كودكانی كه از ناقلان دیگر می‌گیرند، علایم سخت‌تری بروز می‌كند و ناقلان بعدی نیز بر شدت بیماری‌شان افزوده می‌شود.
ـ راه‌های پیشگیری از بیماری چگونه است؟
این بیماری واگیردار است و بیشتر افراد به آن مبتلا می‌شوند و اصلی‌ترین سن ابتلا نیز در كودكی است چون در بزرگسالی، شدت بیماری بیشتر می‌شود. ابتلا به آبله‌مرغان برای نوزادان و بچه‌های شیرخوار خطرناك است و افرادی كه احتمال آلودگی به ویروس را دارند نباید با نوزاد در تماس باشند یا به اتاق نوزاد بروند.
ـ آیا ابتلا به آبله مرغان، ایجاد عوارض نیز می‌كند؟
بله. هیج بیماری بدون عارضه نیست اما چون در ایران بیشتر افراد در سنین كودكی به آن دچار می‌شوند، عوارض زیادی دیده نمی‌شود. مگر آنكه كودك محل بثورات را بخاراند وباعث عفونی شدن زخم‌ها شود. گاهی‌اوقات حالت‌های پنومونی (سینه پهلو) پانكراتیت، هپاتیت و مشكلات مغزی به صورت بروز نداشتن تعادل نیز دیده می‌شود. ممكن است پلاكت خون بیمار كم شود و این باعث خون‌ریزی شود یا درون بثورات به جای مایع شفاف، مایع خونی دیده شود.
ـ آیا برای جلوگیری از این عوارض، راه درمانی وجود دارد؟
درمان فقط حالت نگه‌دارنده است. یعنی برای از بین بردن تب در فرد مبتلا، استامینوفن تجویز می‌شود و نباید به هیچ وجه از آسپرین استفاده شود چون امكان بروز <سندرم رای >)Ray( است كه بیمار بی‌هوش می‌شود، تشنج می‌كند و از بین می‌رود.
دوم آنكه، در فرم‌های شدید بیماری یا در افرادی كه نقص ایمنی دارند و بیماران مبتلا به سرطان یا افراد تحت كورتون درمانی یا كودكی كه از ناقل دوم و سوم مبتلا شده است، آسیكلوویر تجویز می‌شود و مهم است كه تجویز آن به تاخیر نیفتد. آسیكلوویر باعث خفیف‌ترشدن بیماری و كمترشدن عوارض آن می‌شود.
سوم آنكه، مالیدن هرگونه پماد روی بثورات جلدی كاملا خطاست و هیچ تاثیری ندارد. برای رفع خارش نیز از بعضی داروهای ضد خارش و آنتی‌هیستامین استفاده می‌شود. مصرف آنتی‌بیوتیك نیز جایگاهی در درمان آبله‌مرغان ندارد، مگر به علت عفونت اضافه شده روی زخم‌ها.
ـ آیا آبله‌مرغان واكسن نیز دارد؟
بله. ویروس زنده ضعیف شده است. وقتی كه در كودكی واكسن می‌زنند، به بیماری مبتلا نمی‌شوند و ممكن است در زمان بلوغ و بزرگسالی مبتلا شوند كه حالت‌های بیماری بسیار شدیدتر بروز می‌كند. به همین دلیل در اغلب كشورها در سنین ۵ تا ۱۲ سالگی واكسیناسیون توصیه نمی‌شود و ما در ایران نیز این كار را انجام نمی‌دهیم مگر در موارد خاص مثل افراد مبتلا به سرطان، لنفوما، لوسمی و كسانی كه كورتون درمانی می‌شوند به دلیل ضعف سیستم ایمنی بدن‌شان، ابتلا به بیماری برایشان بسیار خطرناك است.
ـ برای جلوگیری از ابتلای كودك مبتلا‌ به سرطان كه در حال شیمی‌درمانی است و در تماس با ویروس بیماری بوده است، چه اقدام سریعی باید انجام داد؟
دارویی به نام VZIG، ایمونوگلوبین اختصاصی برای آبله‌مرغان وجود دارد كه باعث می‌شود فرد مصرف‌كننده آن یا آبله‌مرغان نگیرد یا بسیار خفیف مبتلا شود. متاسفانه در ایران این دارو را نداریم و توصیه می‌كنیم از تماس افراد مبتلا به آبله‌مرغان با گروه یاد شده جلوگیری به عمل آید.
ـ تفاوت آبله‌مرغان و زونا چیست؟
كسی كه به آبله‌مرغان مبتلا می‌شود، ویروس آن مادام‌العمر در بدنش به صورت خفته می‌ماند. وقتی كه زمینه مساعد شود یعنی اگر ایمنی بدن شخص پایین بیاید، به هر دلیلی، ویروس آبله‌مرغان كه در عقده‌ها یا گره‌های عصبی لانه‌گزینی كرده است، فعال می‌شود و ضایعات پوستی شبیه آبله‌مرغان در قسمتی كه آبله‌مرغان اولیه وجود داشته است، در مسیر عصب‌دهی آن گره خاص ایجاد می‌كند. به طور معمول از بروز آبله‌مرغان تا زونا چند سال فاصله است و ما آن را زنگ خطر تلقی می‌كنیم.
ـ چرا؟
همان‌طور كه گفتم، ممكن است یك بیماری در شخص وجود داشته باشد مثل سرطان یا لنفوما و به همین دلیل زونا ایجاد شده است. زونا به طور معمول در بالغین، به‌خصوص افراد مسن دیده می‌شود و آن‌قدر دردناك است كه گاهی با درد قلبی (انفاركتوس) اشتباه گرفته می‌شود و در معاینه به وضوح ،بثورات آبله‌مرغان مانند را در ناحیه كمر از خط وسط تا پهلو می‌یابیم (چون آبله‌مرغان اولیه به‌طور معمول در تنه بیشتر است.) زونا با این‌كه درمان ندارد اما باید برای تشخیص عامل اولیه، كاهش مقاومت در بدن و درمان آن جدی گرفته شود و به پزشك مراجعه شود.
ـ چرا گاهی در بچه‌ها زونا دیده می‌شود؟
قاعدتا بروز چنین مواردی كم سابقه است و باید سریع به پزشك ارجاع شود اما ممكن است طفل در دوران نوزادی مبتلا به آبله‌مرغان شده باشد یا مادرش در دوران بارداری مبتلا به آبله‌مرغان شده باشد، كه البته خانم‌های بارداری كه آبله‌مرغان نگرفته‌اند به هیچ وجه نباید در معرض ویروس قرار بگیرند چون احتمال ابتلای جنین به نقص خلقتی بسیار زیاد است یعنی ممكن است كه نوزاد یك چشم نداشته باشد یا پوست و عضله یك قسمت از بدن او تشكیل نشود و استخوان نمایان شود.
خلاصه زونا را جدی بگیرید چون یك زنگ خطر است. درمان آن فقط داروهای تسكین‌دهنده است و آبله‌مرغان اولیه شما در هر محلی بیشتر بوده باشد، زونا در آنجا حاصل می‌شود.
▪ خلاصه گفتگو
ـ آبله‌مرغان، یك بیماری ویروسی است كه به‌خصوص در این فصل بهار شایع است. این بیماری، بسیار واگیر دارد و هیچ بیماری مثل آبله‌مرغان، مسری نیست.
ـ دارویی به نام VZIG، ایمونوگلوبین اختصاصی برای آبله‌مرغان وجود دارد كه باعث می‌شود فرد مصرف‌كننده آن یا آبله‌مرغان نگیرد یا بسیار خفیف مبتلا شود.
ـ آبله مرغان واگیردار است و بیشتر افراد به آن مبتلا می‌شوند و اصلی‌ترین سن ابتلا نیز در كودكی است.
ـ درمان فقط حالت نگه‌دارنده است. یعنی برای از بین بردن تب در فرد مبتلا، استامینوفن تجویز می‌شود و نباید به هیچ وجه از آسپرین استفاده شود.
ـ زونا را جدی بگیرید چون یك زنگ خطر است. درمان آن فقط داروهای تسكین‌دهنده است و آبله‌مرغان اولیه شما در هر محلی بیشتر بوده باشد، زونا در آنجا حاصل می‌شود.
بثورات پوستی آبله‌مرغان ممكن است در دوران بزرگسالی به صورت بیماری زونا تظاهر كند
 

 
روزنامه سلامت
 
 
قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ یُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (بگو در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است، سپس خداوند به همین گونه، جهان را ایجاد می کند خداوند یقیناً بر هر چیز تواناست)   /عنکبوت20
یک شنبه 25 اردیبهشت 1390  9:47 AM
تشکرات از این پست
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:مجله پزشکی : بیماریهای عفونی

 

از خاک به خوک

 
از خاک به خوکبا پیش‌بینی شیوع آنفلوآنزای خوکی در آمریکا صاحب‌نظران معتقدند چالش جدی آینده دولت اوباما سلامت اجتماعی است. چند روز پیش در آستانه صد روز دوم دولت جدید، ژوزف بایدن، معاون رییس‌جمهور گفت: «اولین و مهم‌ترین دستور کار دولت سلامت اجتماعی است.» ...
همه‌گیری آنفلوآنزای خوکی زوایای تاریک و روشن نظام سلامت و بهداشت‌ آمریکا را می‌تواند روشن کند. در آزمایشگاه‌های تخصصی ویروس‌شناسان امیدوارند به زودی واکسن بیماری را پیدا کنند، ولی در کشوری که از هر هفت نفر یک نفر بیمه نیست و به دنبال آن به خدمات درمانی و دارو و پزشک دسترسی آسان ندارد، نگرانی این است که مردم تا چه اندازه می‌توانند به کنترل و درمان بیماری در سطح اجتماع امیدوار باشند. در صورت همه‌گیری آنفلوآنزا وضع بیمه نشده‌ها از همه بدتر است که یا به طرف بخش‌های اورژانس هجوم می‌آورند یا با درمان سرخود با داروهای دم‌دستی سرماخوردگی وضع را بدتر و پیچیده‌تر می‌کنند.
بسیاری از این افراد نمی‌دانند با مراجعه مراکز دولتی می‌‌توانند بدون پرداخت پول یا با پول کمی ویزیت شوند. البته کمک به یک جمعیت ۵۰ میلیون نفری بیمه نشده آخر ماجرا نیست. مثلا معلوم نیست تکلیف مهاجران غیرقانونی که نام و نشانی از آنها ثبت نشده و جزو اولین و پرخطرترین کانون‌های بیماری‌های واگیردار هستند، چیست؟ متخصصان بهداشت عمومی می‌گویند ایجاد مانع در راه دسترسی به مراقبت‌های پزشکی حتی با بهانه قانون برای جامعه شناور و پرتحرکی مثل ایالات‌متحده درنهایت نتایج منفی خود را نشان خواهد داد. دکتر جرج بنجامین، رییس هیات مدیره مرکز سلامت عمومی آمریکا می‌گوید: «نگرانی ما اول در مورد کسانی است که با تأخیر در مراجعه و درمان، خود و دیگران را به خطر می‌اندازند. در صورت همه‌گیری بیماری آنفلوآنزا میلیون‌ها نفر به دلیل ناتوانی در پرداخت پول معالجه به پزشک مراجعه نمی‌کنند و این تازه دردسر اول نظام بهداشت و درمان ما است.» به احتمال قوی لایحه بهداشت و درمانی که در کنگره در حال بررسی است به جلوگیری از شیوع قریب‌الوقوع آنفلوآنزا وصال نمی‌دهد و باید خارج از روند قانون‌گذاری سریع‌تر عمل کرد. نمایندگان جمهوری‌خواه و دموکرات لایحه‌ای را برای پوشش افراد بیمه نشده در وضعیت فوریت‌های پزشکی این هفته تقدیم کنگره کرده‌اند که کاربرد آن در مورد بلایای پیش‌بینی نشده طبیعی مثل زمین‌لرزه، حملات میکروبی تروریستی (bioterror attack) یا وضعیت اورژانس اپیدمی مثل آنفلوآنزا است. نمایندگان کنگره می‌گویند: «وقتی یک بیماری واگیر کشور را پر کند نمی‌توان مردم را از دسترسی به دارو و درمان بازداشت.» برخی دیگر هم پیشنهاد می‌کنند واکسن آنفلوآنزا هر ساله به صورت رایگان عرضه شود. با وجود آنکه مسوولان دولت اوباما هنوز نظر قانونی و یکسانی درباره لایحه‌ها و طرح‌های ارایه شده به کنگره ندارند، تجهیز مراکز دولتی بهداشت با داروهای ضدآنفلوآنزا که بتواند در اختیار بیمه‌نشده‌ها قرار گیرد مدتی است شروع شده. دکتر جف‌لوی، رییس «بنیاد سلامت آمریکا» یک گروه سلامت عمومی که درباره آنفلوآنزا کار می‌کند، می‌گوید: «درباره مساله‌ای اورژانسی مثل آنفلوآنزا دولت باید قدم پیش بگذارد و به مردم نیازمند کمک کند.» البته هنوز هیچ تغییری در لوایح قبلی داده نشده است و محدودیت‌های دولتی در مورد کمک‌رسانی به مردم از دولت قبلی جورج‌بوش هنوز وجود دارند.
● چالش مهاجران در اپیدمی‌ها
در مورد اپیدمی بیماری‌های عفونی چالش مهاجران- قانونی یا غیرقانونی- که از جمله پرخطرترین و آسیب‌پذیرترین افراد هستند بزرگ‌ترین مشکل مسوولان بهداشت است. بسیاری از بیمه‌نشدگان متولد آمریکا هستند، ولی آمارها نشان می‌دهند مهاجران بیمه نشده دو برابر افراد بیمه نشده بومی هستند. در زمان سلطه جمهوری‌خواهان بر کنگره تسری شبکه بهداشت حتی برای مهاجران قانونی هم ممنوعیت داشت. وقتی کنگره به دست دموکرات‌ها افتاد، این رویکرد با بیمه دولتی کودکان خانواده‌های کم‌درآمد برای مهاجران قانونی هم تعدیل شد، ولی آنفلوآنزای خوکی مهاجر قانونی یا غیرقانونی نمی‌شناسد و محدودیت‌های دولتی هم اثری بر گسترش ویروس ندارد، پس باید در اقدامات کوتاه مدت مهاجران غیرقانونی را هم در نظر داشت. از طرف دیگر از آنجا که کانون بحران از کشور مکزیک، همسایه جنوبی ایالات‌متحده آغاز شده است، کارشناسان عقیده دارند اعمال چنین اقداماتی سیل مهاجران غیرقانونی مکزیکی را که در کشور خود دسترسی به درمان ندارند به سوی ایالات‌متحده سرازیر خواهد کرد. البته انداختن همه تقصیرها به گردن مهاجران قانونی یا غیرقانونی تنها ساده کردن مساله است. متخصصان می‌گویند: «انبوهی از مردم آمریکا که به بهداشت عمومی دسترسی درست ندارند، بحران اقتصادی جدی و بیمارستان‌های شلوغ در صورت بروز یک وضع اضطراری می‌توانند آمریکا را با یک فاجعه بهداشتی روبه‌رو کنند.»
● یک حساب سرانگشتی
نظام پزشکی آمریکا پیشرفته‌ترین و به روزترین اطلاعات و کشفیات را در اختیار دارد. در ۵ بیمارستان بزرگ کشور مجموعا بیش از همه بیمارستان‌های آمریکا اقدامات بالینی انجام می‌شود، ولی در یک نگاه کلی، نظام بهداشت و درمان ما شکست خورده است. با یک مرور سردستی در آمار سازمان بهداشت جهانی (WHO) می‌بینیم که طول عمر آمریکایی‌ها از طول عمر یونانی‌ها کمتر است. کودکان ما دو برابر کودکان پرتغالی در معرض مرگ و میر در سن پنج سالگی و زنانمان ۱۱ بار بیش از زنان ایرلندی در خطر مرگ هنگام زایمان قرار دارند و آن وقت ما سطح سلامت اروپایی‌ها را پایین‌تر از مال خود می‌دانیم. قسمت عمده سرمایه‌گذاری‌های ما به خصوص از طرف بخش خصوصی در بخش مراقبت‌های بالینی بیشتر پیشرفته مثل (CAT Scans) و قسمت بسیار کمتری برای سلامت عمومی هزینه می‌شود. انگار فقط وجود یک نوبل پزشکی ما را برای توجه به سلامت و بهداشت عمومی به تلاش وامی‌دارد. جورج‌بوش در زمان ریاست جمهوری از ترس آنفلوآنزای مرغی یا به دلیل کتابی که در مورد همه‌گیری آنفلوآنزا در سال ۱۹۱۸ خوانده بود اقداماتی به خصوص برای همه‌گیری آنفلوآنزا انجام داد، ولی او و سایر رییس‌جمهوران آمریکا دست و دلشان به گسترش نظام سلامت عمومی پیش نرفت تا به وضعیت آشفته فعلی رسیدیم. بیمارستان‌های ما تخت کافی ندارند.
پرسنل درمانی هم برای چنین همه‌گیری آموزش کافی ندیده‌اند. یک مطالعه کلی نشان می‌دهد در صورت شیوع آنفلوآنزا ده میلیون آمریکایی باید در بیمارستان بستری شوند، در حالی که در حال حاضر از یک میلیون تخت بیمارستانی کشور دو سوم اشغال هستند. سال گذشته یکی از نمایندگان کنگره دستور داد ظرفیت مراکز اورژانس ما در صورت انجام حملات تروریستی بررسی شود. نتیجه این بود که بیش از نیمی از بخش‌های اورژانس حتی بالاتر از ظرفیت خود کار می‌کنند. هیچ‌کس نمی‌داند تلفات شیوع آنفلوآنزا واقعا چه‌قدر خواهد بود. همه آمارها و پیش‌بینی‌ها تنها گمانه‌زنی هستند. تنها به یاد داریم اولین موج همه‌گیری آنفلوآنزا در سال ۱۹۱۹ با تلفات کمی شروع شد و پس از تنها سه ماه ده‌ها میلیون نفر در سراسر جهان را کشت. نمی‌توان اقدامات پیشگیرانه را تنها به تکرار ضرورت شستن دست با آب و صابون محدود کرد. مهم‌ترین اقدام بازسازی دوباره نظام بهداشت ما است. در صورت شیوع بیماری خطرناکی مثل آنفلوآنزا ما و نسل‌های بعدی تا چند دهه باید شاهد عواقب آن باشیم.
 
منبع: نیویورک تایمز ۳ و ۴ می ۲۰۰۹
 
 
قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ یُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (بگو در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است، سپس خداوند به همین گونه، جهان را ایجاد می کند خداوند یقیناً بر هر چیز تواناست)   /عنکبوت20
یک شنبه 25 اردیبهشت 1390  9:49 AM
تشکرات از این پست
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:مجله پزشکی : بیماریهای عفونی


اسپوروتریکوز

 
اسپوروتریکوز● شرح بیماری
اسپوروتریكوز عبارت‌ است‌ از یك‌ بیماری‌ قارچی‌ عفونی‌ كه‌ باعث‌ ایجاد زخم‌ و آبسه‌ در پوست‌، غدد لنفاوی‌ و عروق‌ لنفاوی‌ می‌گردد. مزرعه‌داران‌ و باغداران‌ به‌ ویژه‌ افرادی‌ كه‌ با گل‌سرخ‌، خزه‌ مردابی‌ و یا زرشك‌ سر و كار دارند، بیشتر آلوده‌ می‌شوند. اسپوروتریكوز سرایت‌ فرد به‌ فرد ندارد. در بزرگسالان‌ از هر دو جنس‌ ایجاد می‌شود ولی‌ در مردان‌ شایع‌تر است‌.
● علایم‌ شایع‌
▪ مراحل‌ اولیه‌: یك‌ ندول‌ كوچك‌، قابل‌ حركت‌ و غیرحساس‌ به‌ درد در زیر پوست‌ انگشتان‌ ظاهر می‌شود. ندول‌ به‌ آهستگی‌ بزرگ‌ شده‌، صورتی‌ و زخمی‌ می‌گردد. در عرض‌ چند روز یا هفته‌:
ندول‌های‌ تیره‌ای‌ در امتداد عروق‌ لنفاوی‌ تخلیه‌كننده‌ ناحیه‌ ظاهر می‌شود.
اگر قارچ‌ عامل‌ ایجادكننده‌ به‌ ریه‌ برسد، سرفه‌ همراه‌ با خلط‌ آغاز می‌گردد (نادر).
برخلاف‌ سایر بیماری‌های‌ قارچی‌ كه‌ باعث‌ تب‌، لرز، احساس‌ ناخوشی‌ كلی‌ و بی‌اشتهایی‌ می‌شوند، معمولاً علایم‌ دیگری‌ وجود ندارد.
● علل‌
عفونت‌ با قارچی‌ به‌ نام‌ اسپوروتریكوز‌ شنكی‌ كه‌ در خاك‌، خزه‌ مردابی‌، علف‌های‌ هرزه‌ و سبزیجات‌ آلی‌ در حال‌ فساد زندگی‌ می‌كند.
● عوامل تشدید كننده بیماری
▪ سابقه‌ طبی‌ ساركوئیدوز یا سل‌
▪ شغل‌هایی‌ كه‌ با گیاهان‌ و خاك‌ سر و كار دارند مثل‌ كشاورزی‌ و پرورش‌ گل‌
▪ سركوب‌ ایمنی‌ ناشی‌ از بیماری‌ یا داروها
● پیشگیری‌
در هنگام‌ كار با خاك‌، دستكش‌ بپوشید.
● عواقب‌ مورد انتظار
معمولاً با درمان‌ در عرض‌ ۲-۱ ماه‌ پس‌ از بهبود ضایعات‌ قابل‌ علاج‌ است‌ ولی‌ ممكن‌ است‌ بهبودی‌ ۷-۶ ماه‌ طول‌ بكشد. میزان‌ كشندگی‌ در صورت‌ گسترش‌ عفونت‌ در بدن‌، بالا است‌.
● عوارض‌ احتمالی‌
گسترش‌ قارچ‌ در بدن‌ كه‌ باعث‌ عفونت‌ سرتاسر و تهدیدكننده‌ زندگی‌ می‌گردد (نادر).
● درمان‌
▪ اصول‌ كلی‌
آزمون‌های‌ تشخیصی‌ می‌توانند شامل‌ كشت‌ آزمایشگاهی‌ چرك‌ حاصل‌ از ضایعات‌ باشند. آزمون‌ پوستی‌ برای‌ آن‌ وجود ندارد. ممكن‌ است‌ برای‌ رد سایر اختلالات‌ از جمله‌ سل‌، ساركوئیدوز، استئومیلیت‌ باكتریایی‌ و نئوپلازی‌، آزمون‌های‌ دیگری‌ انجام‌ گیرند.
ممكن‌ است‌ بتوان‌ در منزل‌ با دارو درمان‌ كرد.
از آنجا كه‌ اسپوروتریكوز مسری‌ نیست‌، لازم‌ نیست‌ شخص‌ قرنطینه‌ شود.
گرم‌ كردن‌ می‌تواند به‌ كاهش‌ درد كمك‌ كند.
ضایعات‌ را با بانداژهای‌ شل‌ بپوشانید تا از عفونت‌ ثانویه‌ با باكتری‌ها جلوگیری‌ كنید.
روزانه‌ خود را وزن‌ و آن‌ را ثبت‌ كنید.
در صورت‌ بروز عوارض‌، بستری‌ شوید. ممكن‌ است‌ برای‌ بیماران‌ مبتلا به‌ بیماری‌ استخوان‌ و مفاصل‌ یا ضایعات‌ ریوی‌، جراحی‌ توصیه‌ گردد.
▪ داروها
ـ محلول‌ اشباع‌ شده‌ یدید پتاسیم‌. آن‌ را در آب‌، آب‌ میوه‌ یا سایر نوشیدنی‌ها رقیق‌ كند و هر روز ۳ بار بعد از غذا مصرف‌ كنید. برای‌ جلوگیری‌ از تغییر رنگ‌ دندان‌ها آن‌ را با نی‌ بنوشید.
ـ داروهای‌ ضد قارچ‌ مثل‌ فلوكونازول‌ یا ایتراكونازول‌
▪ فعالیت در زمان ابتلا به این بیماری
محدودیتی‌ لازم‌ نیست‌ مگر این‌ كه‌ علایم‌ عفونت‌ منتشر ایجاد گردد.
▪ رژیم‌ غذایی‌
رژیم‌ غذایی‌ خاصی‌ ندارد.
▪ درچه شرایطی باید به پزشك مراجعه نمود؟
اگر شما یا یكی‌ از اعضای‌ خانواده‌تان‌ علایم‌ اسپوروتریكوز را داشته‌ باشید.
اگر در طول‌ درمان‌ موارد زیر پیش‌ بیایند:
ـ كاهش‌ وزن‌ غیرقابل‌ توجیه‌
ـ تب‌ ۳/۳۸ درجه‌ سانتیگراد با دماسنج‌ دهانی‌
اگر دچار علایم‌ جدید و غیر قابل‌ توجیه‌ شده‌اید.
داروهای‌ ضد قارچ‌ مورد استفاده‌ در درمان‌ ممكن‌ است‌ عوارضی‌ جانبی‌ مثل‌ بثور پوستی‌، تحریك‌ زبان‌ و دهان‌ و سرفه‌ ایجاد كنند.
 

 
 

قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ یُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (بگو در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است، سپس خداوند به همین گونه، جهان را ایجاد می کند خداوند یقیناً بر هر چیز تواناست)   /عنکبوت20
یک شنبه 25 اردیبهشت 1390  9:50 AM
تشکرات از این پست
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:مجله پزشکی : بیماریهای عفونی


اسپوروتریکوز

 
اسپوروتریکوز● شرح بیماری
اسپوروتریكوز عبارت‌ است‌ از یك‌ بیماری‌ قارچی‌ عفونی‌ كه‌ باعث‌ ایجاد زخم‌ و آبسه‌ در پوست‌، غدد لنفاوی‌ و عروق‌ لنفاوی‌ می‌گردد. مزرعه‌داران‌ و باغداران‌ به‌ ویژه‌ افرادی‌ كه‌ با گل‌سرخ‌، خزه‌ مردابی‌ و یا زرشك‌ سر و كار دارند، بیشتر آلوده‌ می‌شوند. اسپوروتریكوز سرایت‌ فرد به‌ فرد ندارد. در بزرگسالان‌ از هر دو جنس‌ ایجاد می‌شود ولی‌ در مردان‌ شایع‌تر است‌.
● علایم‌ شایع‌
▪ مراحل‌ اولیه‌: یك‌ ندول‌ كوچك‌، قابل‌ حركت‌ و غیرحساس‌ به‌ درد در زیر پوست‌ انگشتان‌ ظاهر می‌شود. ندول‌ به‌ آهستگی‌ بزرگ‌ شده‌، صورتی‌ و زخمی‌ می‌گردد. در عرض‌ چند روز یا هفته‌:
ندول‌های‌ تیره‌ای‌ در امتداد عروق‌ لنفاوی‌ تخلیه‌كننده‌ ناحیه‌ ظاهر می‌شود.
اگر قارچ‌ عامل‌ ایجادكننده‌ به‌ ریه‌ برسد، سرفه‌ همراه‌ با خلط‌ آغاز می‌گردد (نادر).
برخلاف‌ سایر بیماری‌های‌ قارچی‌ كه‌ باعث‌ تب‌، لرز، احساس‌ ناخوشی‌ كلی‌ و بی‌اشتهایی‌ می‌شوند، معمولاً علایم‌ دیگری‌ وجود ندارد.
● علل‌
عفونت‌ با قارچی‌ به‌ نام‌ اسپوروتریكوز‌ شنكی‌ كه‌ در خاك‌، خزه‌ مردابی‌، علف‌های‌ هرزه‌ و سبزیجات‌ آلی‌ در حال‌ فساد زندگی‌ می‌كند.
● عوامل تشدید كننده بیماری
▪ سابقه‌ طبی‌ ساركوئیدوز یا سل‌
▪ شغل‌هایی‌ كه‌ با گیاهان‌ و خاك‌ سر و كار دارند مثل‌ كشاورزی‌ و پرورش‌ گل‌
▪ سركوب‌ ایمنی‌ ناشی‌ از بیماری‌ یا داروها
● پیشگیری‌
در هنگام‌ كار با خاك‌، دستكش‌ بپوشید.
● عواقب‌ مورد انتظار
معمولاً با درمان‌ در عرض‌ ۲-۱ ماه‌ پس‌ از بهبود ضایعات‌ قابل‌ علاج‌ است‌ ولی‌ ممكن‌ است‌ بهبودی‌ ۷-۶ ماه‌ طول‌ بكشد. میزان‌ كشندگی‌ در صورت‌ گسترش‌ عفونت‌ در بدن‌، بالا است‌.
● عوارض‌ احتمالی‌
گسترش‌ قارچ‌ در بدن‌ كه‌ باعث‌ عفونت‌ سرتاسر و تهدیدكننده‌ زندگی‌ می‌گردد (نادر).
● درمان‌
▪ اصول‌ كلی‌
آزمون‌های‌ تشخیصی‌ می‌توانند شامل‌ كشت‌ آزمایشگاهی‌ چرك‌ حاصل‌ از ضایعات‌ باشند. آزمون‌ پوستی‌ برای‌ آن‌ وجود ندارد. ممكن‌ است‌ برای‌ رد سایر اختلالات‌ از جمله‌ سل‌، ساركوئیدوز، استئومیلیت‌ باكتریایی‌ و نئوپلازی‌، آزمون‌های‌ دیگری‌ انجام‌ گیرند.
ممكن‌ است‌ بتوان‌ در منزل‌ با دارو درمان‌ كرد.
از آنجا كه‌ اسپوروتریكوز مسری‌ نیست‌، لازم‌ نیست‌ شخص‌ قرنطینه‌ شود.
گرم‌ كردن‌ می‌تواند به‌ كاهش‌ درد كمك‌ كند.
ضایعات‌ را با بانداژهای‌ شل‌ بپوشانید تا از عفونت‌ ثانویه‌ با باكتری‌ها جلوگیری‌ كنید.
روزانه‌ خود را وزن‌ و آن‌ را ثبت‌ كنید.
در صورت‌ بروز عوارض‌، بستری‌ شوید. ممكن‌ است‌ برای‌ بیماران‌ مبتلا به‌ بیماری‌ استخوان‌ و مفاصل‌ یا ضایعات‌ ریوی‌، جراحی‌ توصیه‌ گردد.
▪ داروها
ـ محلول‌ اشباع‌ شده‌ یدید پتاسیم‌. آن‌ را در آب‌، آب‌ میوه‌ یا سایر نوشیدنی‌ها رقیق‌ كند و هر روز ۳ بار بعد از غذا مصرف‌ كنید. برای‌ جلوگیری‌ از تغییر رنگ‌ دندان‌ها آن‌ را با نی‌ بنوشید.
ـ داروهای‌ ضد قارچ‌ مثل‌ فلوكونازول‌ یا ایتراكونازول‌
▪ فعالیت در زمان ابتلا به این بیماری
محدودیتی‌ لازم‌ نیست‌ مگر این‌ كه‌ علایم‌ عفونت‌ منتشر ایجاد گردد.
▪ رژیم‌ غذایی‌
رژیم‌ غذایی‌ خاصی‌ ندارد.
▪ درچه شرایطی باید به پزشك مراجعه نمود؟
اگر شما یا یكی‌ از اعضای‌ خانواده‌تان‌ علایم‌ اسپوروتریكوز را داشته‌ باشید.
اگر در طول‌ درمان‌ موارد زیر پیش‌ بیایند:
ـ كاهش‌ وزن‌ غیرقابل‌ توجیه‌
ـ تب‌ ۳/۳۸ درجه‌ سانتیگراد با دماسنج‌ دهانی‌
اگر دچار علایم‌ جدید و غیر قابل‌ توجیه‌ شده‌اید.
داروهای‌ ضد قارچ‌ مورد استفاده‌ در درمان‌ ممكن‌ است‌ عوارضی‌ جانبی‌ مثل‌ بثور پوستی‌، تحریك‌ زبان‌ و دهان‌ و سرفه‌ ایجاد كنند.
 

 
 

قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ یُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (بگو در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است، سپس خداوند به همین گونه، جهان را ایجاد می کند خداوند یقیناً بر هر چیز تواناست)   /عنکبوت20
یک شنبه 25 اردیبهشت 1390  9:50 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها