حدود 8سال قبل بود که از گوشه و کنار شنیدم بین شهرستان سبزوار و نیشابور برای مرکزیت استان اختلاف ایجاد شده است و مدّتی جنجالی در دو شهر برپا بود تا این که بالاترین ارتقای هر دو شهرستان به این جا رسید که هر دو به معاونت استانداری ارتقا یافتند.
امّا گذشت تا این که امسال زمزمه هایی مبنی بر تشکیل استان خراسان مرکزی به گوش رسید که کنجکاو شدم چه شهری می خواهد عهده دار مرکزیت استان شود یا سبزوار خواهد بود یا نیشابور... منطقی فکر کردم که کدام یکی لایق استان شدن هست و توانمندی هایش هم موجود است. نگاه کردم به تاریخ نیشابور،ابر شهر ایران، شهری که امام رضا(علیه السلام) به آن پا گذاشت و در وصف استقبال مردم ولایتمدارش فرمود: در هیچ جا چنین استقبال باشکوهی ندیدم و حدیث سلسله الذهب را بر مردم فرهیخته این شهر منتقل نمود و به نیشابور لقبی دیگر، شهر حدیث سلسله الذهب ، افزوده شد، شهر خیّامی که تقویم مورد استفاده امروز ما را تنظیم کرد، عطّار که منطق الطّیر او زبانزد عام و خاص است و مولانا در وصف او گفت عطّار هفت شهر را گشت ما هنوز اندر خم یک کوچه ایم،کمال الملک نیشابوری نقّاش چیره دست،فضل بن شاذان که امام حسن عسکری(علیه السلام) او را به عنوان امین و نماینده خود معرّفی می کند، این فقط گوشه ی کوچکی است از عظمت و توان نیشابور که برای درک بهتر آن باید در تاریخ این شهر کندوکاو کرد.
با این وجود آیا شایسته نیست که مسئولین محترم به رسم احترام و ادب به ساحت بزرگان این شهر و پرورش دهندگان آن حداقل این شهرستان را به مرکزیت استان ارتقا دهند...
شما هم لطف کنید نظرتونو بگید....