0

تكثير درون شيشه‌اي قارچ‌هاي ميكوريز آربوسكولار

 
samsam
samsam
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 50672
محل سکونت : یزد

تكثير درون شيشه‌اي قارچ‌هاي ميكوريز آربوسكولار

به نقل از روابط عمومي دانشگاه تبريز، ناصر علي‌اصغرزاد مجري اين طرح پژوهشي با بيان اينكه استفاده از قارچ‌هاي ميكوريز آربوسكولار براي بهبود وضعيت تغذيه گياه، كاهش مصرف كودهاي شيميايي و توليد محصول سالم از اهميت زيادي برخوردار است، اظهار داشت: توليد انبوه اين قارچ­ها به دليل ماهيت اجباري همزيستي آنها، توام با مشكلاتي است كه در اين طرح به راهكارهاي رفع اين مشكلات پرداخته شده است.
وي كشت درون شيشه‌اي با ريشه‌هاي ترانسفورم شده را به عنوان بهترين روش براي تكثير اين قارچ­ها ذكر كرد و افزود: با اين وجود در اين روش به دليل استفاده از ريشه‌هاي ترانسفورم شده و عدم حضور بخش سبز گياه، تعادل هورموني در گياه برقرار نبوده و نيز به دليل حضور t-dna در ريشه، اسپورهاي قارچ حاصله وضعيت طبيعي ندارند.
استاد گروه علوم خاك دانشكده كشاورزي دانشگاه تبريز، به كارگيري گياه كامل واجد بخش فتوسنتزي در سيستم درون شيشه­اي و با حضور ريشه­هاي طبيعي براي تكثير قارچ­هاي ميكوريز آربوسكولار را از جمله اهداف اجراي اين طرح عنوان كرد و گفت: نتايج به دست آمده از اين تحقيق نشان مي­دهد كه با تغيير تركيب محيط كشت و حذف قند و ويتامين­ها از سيستم درون ­شيشه­اي همچنين بهينه­سازي شرايط ايجاد همزيستي در حالت استريل، اندام‌هاي قارچي به خوبي توانستند در بافت ريشه غير ترانسفورم شده مستقر شوند و اندام‌هاي برون ريشه‌اي زيادي توليد كنند.
علي‌اصغرزاد با اشاره به تشكيل اسپورها و هيف­هاي فراوان و طبيعي در اندام‌هاي قارچ ميكوريز آربوسكولار در اين طرح تصريح كرد: به نظر مي­رسد كه با نتايج حاصله مي­توان در مقياس بزرگ‌تر آن را به توليد انبوه رساند.
وي گفت: بر اين اساس، طرح تكميلي در آينده نزديك به اجرا در خواهد آمد.
علي‌اصغرزاد با اشاره به كاربردهاي اين طرح اظهار داشت: در حال حاضر در سطح جهان چند شركت به عنوان توليدكننده انبوه اين قارچ­ها فعاليت دارند ولي به دليل گستردگي زمين­هاي كشاورزي و نياز فراوان به اين قارچ در داخل كشور، واردات آن مقرون به صرفه نيست.
وي توليد داخلي اين قارچ­ها را كاملاً ضروري خواند و گفت: در اين زمينه حتي قابليت صادرات به ساير كشورها مخصوصاً كشورهاي منطقه وجود دارد كه بر اساس سياست­هاي وزارت جهاد كشاورزي بايد به تدريج مصرف كودهاي شيميايي كاهش يابند و استفاده از چنين كودهاي بيولوژيك مخصوصاً قارچ­هاي ميكوريزي به عنوان جايگزين از اهميت زيادي برخوردار است.
استاد گروه علوم خاك دانشكده كشاورزي دانشگاه تبريز تاكيد كرد: در حال حاضر تكنيك­هاي مختلف انبوه‌سازي به صورت آزمايشي در آزمايشگاه ميكروبيولوژي خاك گروه علوم خاك دانشگاه تبريز در حال اجرا هستند كه با حصول نتايج اوليه مي­توان فاز دوم طرح را براي توليد صنعتي آن آغاز كرد.
اين طرح پژوهشي توسط ناصر علي‌اصغرزاد استاد گروه علوم خاك دانشكده كشاورزي و با همكاري مهندس حسن رضايي بيرامي فارغ‌التحصيل مقطع كارشناسي ارشد رشته بيولوژي خاك از گروه علوم خاك دانشگاه تبريز با هزينه­اي بالغ بر 24 ميليون ريال طي مدت 12 ماه به اجرا درآمده است.
علي‌اصغرزاد مجري اين طرح پژوهشي داراي مدرك دكتراي تخصصي بيولوژي خاك از دانشگاه تهران بوده و مدرك كارشناسي ارشد و كارشناسي خود را به ترتيب در سال­هاي 1372 از دانشگاه تهران و 1369 از دانشگاه تبريز اخذ كرده است.
وي هم اكنون با درجه استادي در دانشكده كشاورزي دانشگاه تبريز فعاليت داشته و طي يك دوره يك ساله فرصت مطالعاتي در دانشگاه lund كشور سوئد، راهنمايي 40 پايان­نامه كارشناسي ارشد و دكتري، انتشار 50 مقاله علمي ـ پژوهشي و isi ، ارائه50 مقاله در كنفرانس­هاي داخلي و خارجي از ديگر سوابق علمي پژوهشي وي است.
رئيس آموزش دانشكده كشاورزي، معاون آموزشي دانشكده كشاورزي، رئيس انتشارات دانشگاه تبريز و مدير گروه علوم خاك نيز از مسئوليت­هاي اجرايي وي بوده است.

چهار راه برای رسیدن به آرامش:
1.نگاه کردن به عقب و تشکر از خدا  2.نگاه کردن به جلو و اعتماد به خدا  3.نگاه کردن به اطراف و خدمت به خدا  4.نگاه کردن به درون و پیدا کردن خدا

پل ارتباطی : samsamdragon@gmail.com

تالارهای تحت مدیریت :

مطالب عمومی کامپیوتراخبار و تکنولوژی های جدیدسیستم های عاملنرم افزارسخت افزارشبکه

 

پنج شنبه 22 اردیبهشت 1390  12:27 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها