شهرستان بابلسر از شمال به دریای مازندران، از مشرق به شهرستان قائم شهر، از جنوب به شهرستان بابل ، و از مغرب به شهرستان آمل محدود است . این شهرستان مشتمل بر بخشهای مرکزی (حومه )، فریدون کنار، و چهار دهستان است ؛ و آبادیهای آن در دشت قرار دارد. رود بابل و شعبه های رود هراز مانند کاری ، سرخ رود و نماز رود اراضی آن را مشروب می کند. در سال 1386 ه ش بخش بابلسر به شهرستان تبدیل شد. اين شهرستان در كرانه هاي جنوبي درياي خزر و حد انتهايي دلتاي رودخانه بابلرود قرار دارد .
در قديم الايام بابلسر كنوني مشهدسر نام داشت و بنا به اعتقاد قدما انتخاب اين نام از آن جهت است كه سر امامزاده ابراهيم ملقب به ابو جواب، برادر امام رضا (ع)، در اين مكان مدفون است و قدمت تاريخي بناي امامزاده ابراهيم كه از مهمترين آثار باستاني شهر است دليل بر اين مدعاست .
به اعتقاد عده ایی نام مشهد سر از آن رو بر این شهر نهاده شده بود که مردم ناحیه باختر مازندران کنونی برای سفر به مشهد از این شهر سوار بر کشتی شده و به خاور دریای خزر میرفتند و از آنجا مسیر خود را از راه خشکی به مشهد ادامه میدادند.
از محصولات عمدة کشاورزی شهرستان بابلسر برنج ، غلات ، پنبه ، کنف ، باغات میوه (مرکبات ، هلو، ، ازگیل و انار جنگلی ) را می توان نام برد.
پنجشنبه بازار بِهْ نَمیر، سه شنبه بازار یا میربازار کَلِه بَسْت و سه شنبه بازار پازْوار از بازارهای هفتگی روستایی این منطقه می باشد.
این شهرستان با داشتن آب هوای معتدل ، دریا و رودخانه دارای جاذبه های زیاد گردشگری است و یکی از 2 قطب گردشگری استان مازندران بعد از شهرستان رامسر می باشد.
از نقاط دیدنی این شهرستان میتوان اسکله ساحلی ، جاذبه های زیبای رودخانه بابلرود در وسط این شهر، ساختمان سازمان مرکزی دانشگاه مازندران از قدیمیترین و تا چند سال گذشته بلندترین ساختمان شهر ، پل اصلی آن مشهور به پل فلزی ، نمایشگاه و جشنوارهٔ هر ساله پیکرههای شنی در ساحل بابلسر ، شهرکهای تفریحی دریاکنار وخزر شهر و شهرکهای توریستی و گردشگری ادارات و سازمانهای دیگر کشور را نام برد.
از مشاهیر شهرستان بابلسر می توان به عبدالله موحد دارنده 6 مدال طلای جهانی و المپیک در کشتی آزاد دهه 60، رمضانعلی تیموری دارنده مدال طلای جهانی و برنز المپیک وزنه برداری دهه 70و آقای اردلان شجاع کاوه بازیگر سینما وتلویزیون اشاره کرد.