0

خبرهاي SAM:30 در تاريخ 1390/02/19

 
samsam
samsam
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 50672
محل سکونت : یزد

خبرهاي SAM:30 در تاريخ 1390/02/19

رقابت نابرابر لوازم خانگي لوكس خارجي با جهيزيه‌هاي قديمي توليد داخل

فارس، اين روزها بازار لوازم خانگي پر شده از كالاهاي چيني، از گوشت‌كوب و رنده برقي گرفته تا بخار شو، تلويزيون و يخچال فريزرهاي يك قلو و دو قلو و ...
در چنين بازاري اگر تا ديروز كيفيت پايين محصولات ايراني دليل اصلي بي‌رونقي فروش لوازم خانگي داخلي بود، امروز خريداران به روز نشدن كالاها و توليد و عرضه اجناس وطني با همان شكل و شمايل 15 سال پيش را دليل اصلي بي‌رغبتي به خريد اين نوع محصولات عنوان مي‌كنند.
در اين شرايط، حتي الزام دستگاه‌هاي دولتي به خريد وسايل ايراني هم نتوانسته كمكي به كارخانه‌داران داخلي كند و خريداران همچنان به دنبال اجناس خارجي هستند، براي اطلاع از وضعيت فروش لوازم خانگي خارجي و دليل تمايل مردم به خريد اين نوع وسايل، سري به بازار تقاطع خيابان حافظ و جمهوري زديم و با تعدادي از فروشندگان و مشتريان صحبت كرديم.

* "نيوكالاها " فقط خارجي‌اند، توليد داخل نداريم

رضا فتح‌پور اولين مغازه‌داري است كه با او حرف مي‌زنم. هر چند وقتي مي‌فهمد خبرنگارم كمي دو پهلو جواب سؤالاتم را مي دهد ولي حرفهايش نشان مي‌دهد به عنوان يك ايراني دوست دارد ويترين مغازه‌اش را با كالاهاي ايراني بچيند و از اين طريق به ايجاد اشتغال براي هم سن و سال‌هاي جوان خودش كمك كند.
در مغازش انواع لوازم خانگي به چشم مي‌خورد، البته از نوع خارجي و صد البته چيني! از ريش‌تراش گرفته تا قابلمه، پنكه و بخارشو.
از او مي‌پرسم مردم اين روزها بيشتر دنبال چه كالايي هستند؟ ايراني يا خارجي؟ جواب مي‌دهد: خارجي، چون هم ارزانتر است و هم تنوع بيشتري دارد.
فتح پور ادامه مي‌دهد: برخي از محصولات لوازم خانگي خارجي مانند هواپز و آرام‌پز، مشابه ايراني ندارند و به همين دليل مشتري ناچار به خريد نوع خارجي آن است ولي در مورد محصولي مانند پلوپز كه توليد داخل دارد، مشتري ممكن است جنس ايراني را انتخاب كند.
وي با اشاره به تأثير تبليغات ماهواره‌اي در خريد لوازم خانگي خارجي، معتقد است: در محصولات ايراني برخي كالاها در بين مشتريان اقبال خوبي داشته مانند پلوپز و چاي‌ساز ولي محصولاتي مانند هواپز و بخارشور كه آنها را به عنوان «نيوكالا» مي‌شناسيم فقط با مارك‌هاي خارجي در بازار موجود هستند.
به گفته اين فروشنده لوازم خانگي، مغازه‌‌داران خيابان جمهوري معمولاً اجناس خود را از بازار شوش تأمين مي‌كنند كه اغلب چيني هستند.
وي افزايش تبليغ محصولات ايراني را راهي براي استقبال بيشتر مشتريان از اين نوع كالاها مي‌داند و مي‌گويد: تبليغات نقش مهمي در انتخاب مشتري دارد كه در اين ميان، توليدكنندگان خارجي نسبت به داخلي‌ها موفق‌تر بوده‌اند.
فتح پور معتقد است: كالاهاي خارجي هر روز متنوع‌تر و با كيفيت بهتري عرضه مي‌شوند در حالي‌ كه محصولات ايراني با گذشت زمان دچار افت كيفيت شده و قابليت رقابت با اجناس وارداتي را ندارند.
وي در مورد وضعيت بازار لوازم خانگي با اجرايي شدن طرح هدفمندي يارانه‌ها نيز مي‌گويد: نوسان قيمت باعث كسادي بازار مي‌شود، ولي اگر قيمت ثابت باشدغيير چنداني در بازار ايجاد نخواهد شد.
وي ادامه مي‌دهد:‌ فروش بازار نسبت به فصل بهار سال گذشته با ركود همراه است و در واقع يارانه‌هاي نقدي نيز بيشتر صرف هزينه‌هاي ناشي از هدفمندي شده است.
وي با اشاره به افزايش يك درصدي ماليات بر ارزش افزوده طي سال جاري مي‌گويد: قيمت كالاهاي خارجي نيز با توجه به تقويت ارزش دلار و يورو افزايش يافته است.
اين فروشنده خيابان جمهوري مي‌گويد: در صورتي كه واردات محصولات خارجي تا حدي كنترل شود و ارزش بيشتري براي كالاهاي ايراني قائل باشيم، بازار لوازم خانگي ايراني رونق خواهد گرفت و علاوه بر اين، سود بازار به جيب كارگر ايراني خواهد رفت نه كارگر خارجي.
وي ادامه مي‌دهد:‌ اگر محصولات ايراني از پشتيباني و خدمات پس از فروش مناسبي برخوردار باشند مشتريان تمايل بيشتري به خريد كالاهاي داخلي خواهند داشت.

*مشكل تامين قطعات مدل‌هاي قديمي با ورود محصولات جديد

فتح پور با اشاره به وجود برخي مشكلات در تأمين قطعات يدكي لوازم خانگي خارجي، بر اين عقيده است كه با ورود محصولات جديد، تأمين قطعات مدل‌هاي قديمي به سختي صورت مي‌گيرد.
وي مي‌گويد: شركتهاي خارجي توليد كننده لوازم خانگي معمولا يك سال يا 18 ماه گارانتي براي توليد خود صادر مي‌كنند ولي اصولاً لوازم خانگي در اين مدت خراب نمي‌شوند.
وي با تأكيد بر لزوم جلوگيري از قاچاق لوازم خانگي به كشور مي‌گويد: در حال حاضر حجم زيادي از محصولات خانگي از طريق شهرهاي مرزي مانند بانه به صورت غيرقانوني وارد مي‌شوند كه گارانتي ندارند.
به گفته فتح پور، تلويزيون‌هاي LCD و لوازم خانگي با برندهاي فرعي مشابه برندهاي شناخته شده خارجي از طريق بانه و يا شهرهاي مرزي ديگر به كشور وارد مي‌شوند كه عمدتاً چيني هستند و با كيفيت‌ متفاوت توليد مي‌شوند.
وي مي‌گويد: اخيراً ورود محصولات چيني با كيفيت پايين محدود شده زيرا مشكلات ناشي از آن مانند مرجوع شدن كالا براي تجار دردسر ساز است.

* آنقدر پولدار نيستيم كه جنس ارزان بخريم

در يكي از مغازه‌ها به خانم و آقايي برمي‌خورم كه درباره خريد يك ماشين لباسشويي با هم صحبت مي‌كنند. دو جعبه بزرگ لوازم خانگي با برند "دلونگي " در دست آقاي خانواده نشان مي‌دهد كه آنها بيشتر تمايل به خريد كالاهاي خارجي دارند.
خانم كمالي كه به نظر 40 ساله مي‌رسد در مورد نحوه انتخاب لوازم خانگي مورد نيازش، از تأثير تبليغات ماهواره‌اي و تعريف فاميل و دوستان صحبت مي‌كند و مي‌گويد: تجربه اطرافيان برايم از اهميت بيشتري برخوردار است،علاوه بر اين به تبليغات اينترنتي هم توجه دارم.
وي با بيان اينكه سعي مي‌كند لوازم خانگي مورد نيازش را از بين محصولات خارجي انتخاب كند، معتقد است: كالاي خارجي از نظر كيفيت در سطح بهتري قرار دارد.
كمالي با ذكر يك ضرب‌المثل انگليسي كه مي‌گويد "آنقدر پولدار نيستيم كه جنس ارزان بخريم " مي‌گويد: كالاهاي ايراني از نظر كيفيت در سطح مناسبي قرار ندارند و به همين دليل خريد اين نوع وسايل به صرفه نيست.
وي كه داشتن گارانتي و ضمانت محصولات خارجي برايش از اهميت ويژه‌اي برخوردار است، مي‌گويد: براي خريد لوازم خانگي به بانه هم سفر كردم ولي قبل از سفر ابتدا اطلاعات لازم در مورد تلويزيون‌هاي ال‌.سي.‌دي و ال.‌اي.‌دي را از نمايندگي‌هاي فروش در تهران كسب كرديم و پس از آن، محصول مورد نيازمان را با قيمت پايين‌تري در بانه خريديم.
كمالي در مورد نداشتن خدمات پس از فروش براي كالاهاي عرضه شده در بازار بانه نيز مي‌گويد: ما از آنجا تلويزيون خريديم كه آن را هم فروشنده جلوي چشم خودمان باز و امتحان كرد، علاوه بر اين گارانتي تلويزيون معمولاً كارايي زيادي ندارد و در بيشتر موارد، ايراد كالا مشمول گارانتي نمي‌شود.

* مشتري لوازم ايراني را از نمايندگي مي‌خرد، نه مغازه‌هاي متفرقه

مرتضي يكي ديگر از فروشندگان لوازم خانگي در خيابان حافظ است كه تقريباً نيمي از اجناس فروشي‌اش را خارج از مغازه و در راهروي پاساژ چيده است.
او با نشان دادن ماركهاي ناشناخته در بين اجناس مغازه‌اش، مي‌گويد: برخي توليد‌كنندگان چيني با جعل مارك و نشان شركت‌هاي معتبر سعي مي‌كنند محصول خود را به جاي كالاي اصلي به مشتري قالب كنند.
در بين اجناس مغازه‌اش يك لباسشويي چيني را نشان مي‌دهد كه توليد‌كننده سعي كرده با تغيير نوع نگارشي AEG هم از جرم جعل برند خود را نجات دهد و هم مشتري را گول بزند تا آن را به عنوان يك كالاي با كيفيت خريداري كند.
مرتضي با اشاره به افزايش 10 درصدي قيمت لوازم خانگي به دليل تقويت ارزش دلار مي‌گويد: در حال حاضر لوازم خانگي زيادي با برند داخلي توليد نمي‌شود و همين توليدات حدودي هم كه وجود دارد توسط نمايندگي شركت‌هاي توليدكننده عرضه مي شوند، به همين دليل مغازه‌هاي ديگر نيز تمايلي به عرضه كالاي ايراني ندارد و اگر تعداد محدودي از مشتريان نيز خواستار خريد كالاي ايراني باشند به نمايندگي‌ها مراجعه مي‌كنند.

* سود فروش لوازم خارجي 15 هزار تومان بيشتر است

مرتضي بالا بودن سود فروش محصولات خارجي در مقايسه با كالاهاي ايراني را به عنوان مهمترين دليل تمايل فروشنده‌ها به عرضه محصول خارجي عنوان كرده و ادامه مي‌دهد: اختلاف سود يك كالاي خارجي و ايراني براي فروشنده حدود 10 تا 15 هزار تومان است.
وي با بيان اينكه تنوع توليدات ايراني در حد پاييني قرار دارد، مي‌گويد: كيفيت اكثر لوازم خانگي ايراني نيز در سطح پائيني است و گاهي كيفيت يك محصول ايراني با يك كالاي درجه سوم چيني برابري مي‌كند.
اين فروشنده لوازم خانگي با اشاره به يك نمونه آبميوه‌گيري توليد ايراني، مي‌گويد: اين محصول از نظر مصرف برق، توان موتور و كارايي در مقايسه با نمونه خارجي در سطح مناسبي نيست و به همين خاطر مشتري ترجيح مي‌دهد كالاي خارجي را بخرد.
وي ادامه مي‌دهد: اكثر كالاهاي ايراني موجود در بازار همان محصولات 10 يا 12 سال پيش هستند كه هيچ تغييري نكرده و با همان شكل و تمايل قديمي توليد مي‌شوند.
مرتضي تصريح مي‌كند: مثلاً در مورد يك نوع دستگاه بخار‌شور در بازار حداقل 15 برند وجود دارد كه از نظر كيفيت و قيمت در سطوح مختلف قرار دارند و عمدتاً توسط يك كارخانه چيني توليد مي‌شوند.
وي مي‌گويد: اين محصولات طبق سفارش شركت‌هاي ايراني توليد مي‌شوند و فقط نام مورد سفارش شركت واردكننده بر روي كالا و جعبه آن حك مي‌شود و در واقع اكثر مدلهاي يك محصول توسط يك كارخانه ولي در كيفيت‌هاي متفاوت توليد مي‌شوند.

* برخي توليدكنندگان بيشتر واردات كالا انجام مي‌دهند، نه توليد

براي كسب اطلاعات بيشتر از وضعيت بازار، با يكي از پيش‌كسوتان بازار لوازم خانگي صحبت مي‌كنيم، حاج هادي كه حدود 40 سال است در اين صنف فعاليت مي‌كند، مهمترين عامل عقب ماندن محصولات ايراني از كالاهاي وارداتي را عدم نوآوري در توليد مي‌داند.
وي مي‌گويد: در چنين شرايطي بسياري از لوازم خانگي كه با برند ايراني مانند پارس خزر عرضه مي‌شوند، در واقع از چين وارد مي‌شوند و اينجا در جعبه‌هايي با مارك ايراني بسته‌بندي مي‌شوند.
وي ادامه مي‌دهد: بر روي جعبه مادر اين نوع كالا نوشته شده "محصول وارداتي " و همچنين كلمه "بندر عباس " ذكر شده كه نشان مي‌دهد اين كالا از طريق بندرعباس به كشور وارد شده است ولي وقتي جعبه را باز مي‌كنيم مارك «سايا» روي محصول ديده مي‌شود.
وي مي‌گويد: «سايا» در واقع برند ايراني است كه شركت ايراني پارس خزر وقتي توليد يك محصول را به يك كارخانه چيني سفارش مي‌دهد، اين برند بر روي محصولش حك مي‌شود ولي آن بخش از توليدات پارس خزر كه در ايران توليد مي‌شود با برند «پارس خزر» عرضه مي‌شود.
حاج هادي با بيان اينكه برخي محصولات ايراني نيز از كيفيت قابل قبولي برخوردار هستند، معتقد است: اعتماد مشتريان به كالاهاي خارجي بيشتر است و استقبال بيشتري از اجناس خارجي مي‌شود.
وي در مورد دليل تمايل خريداران به انتخاب محصولات خارجي نيز مي‌گويد: وقتي كالاي قديمي با برند مولينكس، تفال يا فيليپس در بازار عرضه مي‌شود و از نظر قيمت با ماركهاي ايراني مانند پارس خزر رقابت مي‌كنند، مشتري ترجيح مي‌دهد نوع خارجي محصول را بخرد يا وقتي مي‌بيند مثلاً يك محصول فيليپس با وات بالاتر در بازار موجود است ولي نوع ايراني آن با همان مدل 10 سال پيش عرضه مي‌شود، محصول خارجي را انتخاب مي‌كند.

* مشتري به دنبال محصولي كه در جهيزيه مادر ديده نيست

حاج هادي ادامه مي‌دهد: مشتري ترجيح مي‌دهد محصول جديد و فانتزي‌تري را انتخاب كند نه اينكه همان وسيله‌اي كه در جهيزيه‌اش مادرش بوده، بخرد و استفاده كند.
وي مي‌گويد: در مورد تلويزيون هم وضعيت چندان خوبي در بازار وجود ندارد، نمايندگي برخي از توليد‌كنندگان ايراني مانند شركتهاي .... در كنار فروش توليدات خود، محصولاتي با ماركهايي كه در ايران نمايندگي ندارند را نيز عرضه مي‌كنند و در واقع توليد‌كنندگان سعي كرده‌اند در كنار توليد‌ به واردات نيز بپردازند.
وي خدمات پس از فروش نامناسب كالاهاي ايراني و نبود تبليغات مناسب را دليلي براي ترغيب مشتري به خريد كالاهاي خارجي عنوان مي‌كند و مي‌گويد: در حال حاضر تعريف فروشندگان از محصولات و همچنين اطرافيان خريداران تأثير زيادي در انتخاب مشتري دارد.

* بازار كساد نيست، فقط تعداد مغازه‌ها روز به روز بيشتر مي‌شود

اين فروشنده با سابقه در مورد تأثير اجراي طرح هدفمندي يارانه‌ها بر بازار لوازم خانگي نيز مي‌گويد: اين مسئله تأثيري در بازار نداشته، در واقع هر سال تعداد مغازه‌ها بيشتر مي‌شود و اين مسئله باعث كم شدن فروش مغازه‌داران است وگرنه خريدار هيچ وقت براي تهيه لوازم مورد نيازش صبر نمي‌كند.
وي ادامه مي‌دهد: در خيابان امين حضور فقط در يك پاساژ خليج فارس 1400 مغازه وجود دارد و به اين ترتيب با افزايش تعداد مغازه‌ها ميزان فروش مغازه‌هاي قبلي نيز كاهش مي‌يابد و فروشندگان از كسادي بازار گله‌مند خواهند بود.
اين فروشنده لوازم خانگي در مورد واردات غيررسمي لوازم خانگي به كشور نيز مي‌گويد: كنترل قابل قبولي بر واردات وجود ندارد و بسياري از لوازم خانگي غير استاندارد به راحتي وارد كشور مي‌شوند كه البته اين اجناس بسته به بازار و خواست مشتريان توزيع مي‌شوند.
به گفته وي، در بازار شهرستانها حجم زيادي از لوازم خانگي غير استاندارد به چشم مي‌خورد، در حاليكه در تهران اينطور نيست و اكثر مشتريان به دنبال خريد محصولات با ماركهاي شناخته شده و معتبر هستند.

*ترغيب مشتريان به خريد كالاي خارجي

علي ربيعي، يكي ديگر از فروشندگان لوازم خانگي در مورد رونق فروش كالاهاي خارجي در بازار مي‌گويد: فروشنده دنبال فروش محصولي است كه سود بيشتري برايش دارد، در مورد يك كالاي مشخص بين نوع ايراني و خارجي حدود 15 هزار تومان اختلاف سود براي فروشنده وجود دارد، به همين دليل فروشنده ترجيح مي‌دهد محصول خارجي را به مشتري عرضه كند.
وي مي‌گويد: معمولاً روي جعبه محصولات ايراني قيمت خريد چاپ شده و به همين دليل دست فروشنده در قيمت‌گذاري آن كالا بسته است و علاوه بر اين، رقابت نيز در فروش محصول ايران بالاست زيرا در اكثر مغازه‌‌‌ها مي‌توان اين نوع كالاها را ديد.
وي تصريح مي‌كند: فروشنده به منافع خود توجه مي‌كند و وقتي مي‌بيند سود بيشتري در فروش كالاي خارجي دارد، تبليغ بيشتري هم براي فروش آن مي‌كند در حاليكه خدمات پس از فروش برخي كالاهاي ايراني در سطح بالاتري قرار دارد ولي اين مسئله را فروشنده به مشتري نمي‌گويد.
به گفته اين فروشنده لوازم خانگي، نوآوري باعث جذب مشتري مي‌شود ولي وقتي شركت .... به جاي توسعه و نوآوري در توليد، كولر گازي و چاي‌ساز چيني با كيفيت پايين وارد مي‌كند، نمي‌توان مشتري را جذب كرد يا وقتي كه شركت پارس محصولات مدل پايين شارپ را وارد مي‌كند، بازار توليدات ايراني‌اش كساد خواهد شد.

* دولتي‌ها مصوبه الزام به خريد محصول ايراني را دور مي‌زنند

فرخ نيا، يكي ديگر از فروشندگان لوازم خانگي است كه در تشريح وضعيت بازار با اشاره به مصوبه دولت براي الزام دستگاه‌هاي دولتي به خريد توليدات ايراني مي‌گويد: شركت‌هاي دولتي اين مصوبه را دور مي‌زنند و مثلا وقتي مي‌خواهند تلويزيون LCD بخرند به فروشنده مي‌گويند كه در فاكتور فقط عنوان تلويزيون LCD و اينچ را ذكر كند ولي مارك محصول را ننويسد.
وي ادامه مي‌دهد: در حال حاضر شركت‌هاي سوني و ال.جي در ايران توليد تلويزيون دارند ولي چون فرآوري را در توليدشان رعايت مي‌كنند مردم از خريد محصول آنها استقبال مي‌كنند.
به گفته وي اين روزها و با هدفمندي يارانه‌ها فروش پنكه از رونق خوبي برخوردار است اما در چنين شرايطي پنكه‌هاي ايراني موجود در بازار همان مدلهاي 15 سال پيش هستند در حاليكه پنكه‌هاي چيني در مدلهاي پنج پره، كف پيركس يا ضربدري در بازار ديده مي‌شوند.
وي ادامه مي‌دهد: در مورد پلوپز هم نوع ديجيتالي وارد بازار شده در حاليكه پلوپزهاي ايراني همان مدلهاي قديمي‌اند و مشتري تمايلي به خريد آن ندارد.
فرخ نيا كه قبلاً توليد كننده ماشين لباس‌شوي‌ كوچك بوده و حالا رو به واردات آورده است در ادامه به خبرنگار فارس مي‌گويد: كارخانه‌دار براي موفقيت در توليد محصول بايد به تيراژ اقتصادي توليد برسد.
وي ادامه مي‌دهد: من قبلاً صنعتگر بودم ولي به دليل اينكه توليدم با زيان همراه شد، به واردات لوازم خانگي رو آوردم.
وي مي‌گويد: يك كارخانه براي توليد اقتصادي لباسشويي بايد حداقل 20 هزار دستگاه در سال توليد داشته باشد و با اين كار، خريد قالب توليد به صرفه خواهد بود.
اين واردكننده با گلايه از نحوه پرداخت تسهيلات بانكي به توليدكنندگان مي‌گويد: اين وامها به دست صنعتگر واقعي نمي‌رسد بلكه افرادي با استفاده از آن به واردات كالا مي‌پردازند.
فرخ نيا ادامه مي‌دهد: پس از مرگ صدام، بازار عراق از محصولات ايراني پر بود ولي نوع سياست خارجي ما باعث شد تا تركيه بازار عراق را از دست توليد كنندگان ايراني در بياورد.

* خارجيها با نوآوري، توليدات ايراني را كنار مي‌زنند

اسكندري، يكي ديگر از فروشندگان لوازم خانگي در مورد نقش نوآوري در موفقيت صنعت لوازم خانگي مي‌گويد: هر 6 ماه يكبار در محصولات خارجي تنوع و نوآوري ايجاد مي‌شود مثلاً در شرايط فعلي پنكه، چرخ گوشت و جارو برقي "ساني " كه توسط نمايندگي اين شركت در ايران توليد مي‌شود از فروش خوبي برخوردار است و با گذشت زمان مدلها و محصولات جديد‌تري به بازار عرضه مي‌كند، در حاليكه توليد كنندگان ايراني از اين نوآوري عقب مانده‌اند.
وي با اشاره به برخي سياست‌گذاري‌هاي دولت براي بالا بردن هزينه واردات رسمي كالا به كشور مي‌گويد: اين سياست اشتباه است، ابتدا بايد جلوي قاچاق گرفته شود و بعد از آن، واردات محدود شود.
اسكندري ادامه مي‌دهد: در حال حاضر حجم زيادي از تلويزيون و كولر گازي به صورت قاچاق به كشور وارد مي‌شود كه اين كار بيشتر از مرز بانه صورت مي‌گيرد.
وي با اشاره به افزايش 20 درصدي قيمت محصولات وارداتي و توليدي در كشور به دليل تقويت ارزش دلار مي‌گويد: اجراي طرح هدفمندي يارانه‌ها نيز كرايه حمل بار را افزايش داده كه اين مسئله بر قيمت تمام شده توليدات داخل مؤثر بوده است.
وي تصريح مي‌كند: به عنوان مثال يك پنكه پارس خزر به قيمت 50 هزار تومان در بازار فروخته مي‌شود در حالي كه قيمت نوع چيني آن 12 هزار تومان و مارك ناسيونال ژاپن نيز 30 هزار تومان است.
وي توضيح مي‌دهد: اين در حالي است كه هزينه توليد و دستمزد كارگر در ژاپن بالاست و بايد ديد دليل بالا بودن قيمت توليدات ايراني چيست؟

* اگر كالا را با قيمت پايين بفروشيم، مشتري به كيفيت آن شك مي‌كند

اين فروشنده لوازم خانگي معتقد است: يكي از راه‌هاي فروش بهتر اين است كه محصول را با قيمت نسبتاً بالايي به مشتري عرضه كنيم، زيرا وقتي كالايي با قيمت پايين عرضه شود، مشتري تصور مي‌كند كه آن محصول كيفيت مناسبي ندارد زيرا باور دارد هر چقدر بيشتر پول بدهند، جنس بهتري خواهند خريد.
وي نبود ثبات تصميم‌گيري‌هاي اقتصادي در كشور را دليلي براي عدم تمايل سرمايه‌گذاران به توليد محصول در كشور عنوان مي‌كند.
اسكندري در مورد تأثير واقعي شدن قيمت حاملهاي انرژي بر خريد لوازم خانگي نيز با اشاره به افت فروش كولر گازي در بازار به دليل اجراي طرح هدفمندي يارانه‌ها مي‌گويد: امسال فروش پنكه در مقايسه با كولر گازي وضعيت بهتري داشته كه دليل آن مصرف بالاي برق در كولرهاي گازي است.

* سرمايه‌گذاري به سمت توليد كالاهاي حجيم سوق داده شود

اسكندري در پيشنهادي به دولت مي‌گويد: واردات محصولات با حجم بزرگ مانند يخچال به دليل بالا بودن هزينه حمل و نقل صرفه زيادي ندارد، مثلاً هزينه وارادت يك دستگاه يخچال از دوبي حدود 100 هزار تومان است ولي در مورد لوازم كوچك مانند ريش تراش يا موبايل، واردات با هزينه پاييني صورت مي‌گيرد به همين دليل بهتر است سرمايه‌گذاري به سمت توليد كالاهاي حجيم سوق داده شود.
وي مي‌گويد: در حال حاضر فروش لوازم خانگي بزرگ ايراني مانند يخچال از وضعيت بهتري نسبت به ساير لوازم خانگي برخوردارند، چون خريداران ايراني يا قدرت خريد يك يخچال يك ميليون و 700 هزار توماني را دارند و يا يك يخچال 400 هزار توماني. در چنين شرايطي اكثر خريداران در سطح متوسط قرار دارند و معمولاً محصول ايراني را انتخاب مي‌كنند.
وي تصريح مي‌كند: برخي از كارخانه‌هاي داخلي نيز چون از نظر سطح كيفي، توليدات قابل قبولي داشته‌اند موفق به صادرات محصول خود شده‌اند.
اسكندري تأكيد مي‌كند: بايد حقوقي كه از وارد كننده دريافت مي‌شود به عنوان يارانه در اختيار توليد كنندگان داخلي قرار گيرد تا زمينه رشد صنعت نيز فراهم شود.

* ته دلم مي‌گويد لوازم خارجي بخرم

همينطور كه در بازار قدم مي‌زنم خانم ميان‌سالي براي خريد ماشين ظرفشويي در حال صحبت با يكي از مغازه‌داران است و سعي مي‌كند در مورد هر آنچه كه مي‌تواند در انتخاب يك محصول خوب كمكش كند، از فروشنده سؤال كند.
وقتي در مورد معيارهايش براي خريد كالاي مورد نيازش مي‌پرسم مي‌گويد: بودجه من به اندازه خريد يك محصول چيني، ترك و حتي ايراني است ولي قصد دارم يك ماشين لباسشويي اصل با برند ... آلمان را بخرم كه خيالم از نظر كيفيت آن راحت باشد.
موسوي تصريح مي‌كند: بعضي از لوازم خانگي مورد استفاده‌ام ايراني هستند و از آنها راضي‌ام و حتي در مورد ماشين ظرفشويي هم تعريف پاكشوما را شنيده‌ام، ولي باز هم ته دلم مي‌گويد كه يك جنس خارجي بخرم تا كيفيت تضمين شده‌اي داشته باشد.
وي مي‌گويد: يخچال فريزر منزلم آمريكايي است و از ابتداي زندگي‌ام تا حالا از آن استفاده كرده‌ام ولي لباسشويي‌ام ايراني است و از كار آن هم بسيار راضي‌ام.
وي با تاكيد بر اهميت خدمات پس از فروش محصولات خارجي معتقد است: خريد لوازم خانگي بدون گارانتي از شهرهاي مرزي مانند بانه كار درستي نيست و در نهايت به ضرر مصرف كننده خواهد بود.
موسوي ادامه مي‌دهد: اجاق گاز قبلي كه استفاده مي‌كردم ايراني بود ولي از كيفيت آن راضي نبودم،اخيراً يك گاز ايتاليايي خريده‌ام.
وي تحقيق در مورد لوازم خانگي از طريق اينترنت و تعريف اطرافيان را روش مناسبي براي خريد مي‌داند.

* گارانتي وسايل ايراني كمك زيادي به مشتري نمي‌كند

خانم و آقاي سالمندي از خودروي شاسي بلند خارجي خود پياده مي شوند و براي خريد يكي از وسايل مورد نياز خود در بازار لوازم خانگي قدم مي‌زنند.
از آقا مي‌پرسم دنبال كالاي خارجي هستيد يا ايراني؟ مي‌گويد: كيفيت مهم است ولي الزاماً دنبال محصول خارجي نيستم، اگر جنس ايراني با كيفيت وجود داشته باشد حتماً آن را انتخاب خواهم كرد.
سعيدي ادامه مي‌دهد: خدمات پس از فروش از اهميت بالايي برخوردار است ولي يك بار كه كولر منزل خراش شده بود، كارگر نمايندگي براي تعمير به منزل ما آمد اما وقتي رفت متوجه شديم كه كليدهاي آپارتمان را نيز با خود برده و علاوه بر اين،‌ هزينه بالايي را هم از ما دريافت كرده بود.
وي تآكيد مي‌كند: گارانتي وسايل ايراني كمك زيادي به مشتري نمي‌كند زيرا اكثر ايرادات مشمول گارانتي نمي شوند.
سعيدي مي‌گويد: ما چون سالهاست زندگي‌مان را تشكيل داده‌ايم همچنان از وسايل قديمي استفاده مي‌كنيم كه كيفيت قابل قبولي هم دارند.

* تسهيلات نوآوري در بسته حمايتي وزارت صنايع گنجانده شود

بررسي وضعيت بازار لوازم خانگي و صحبت‌ فروشندگان و خريداران نشان مي‌دهد كه براي رقابت ‌پذيرشدن كالاهاي ايراني بايد علاوه بر افزايش كيفيت، به نوآوري و ايجاد تنوع در تولد محصول نيز توجه شود. يكي از راه‌هاي تحقق اين هدف، تقويت واحدهاي تحقيق و توسعه در كارخانه‌ها است كه تا به حال كمتر به آن توجه شده است.
در اين راستا وزارت صنايع مي‌تواند در اجراي بسته حمايتي بخش صنعت علاوه بر پرداخت تسهيلات جهت افزايش بهره‌وري واحدها، مبلغي را نيز به طور مشخص براي تقويت نوآوري در توليدات ايراني اختصاص ‌دهد.

گزارش از: نرگس نيك‌ضمير

چهار راه برای رسیدن به آرامش:
1.نگاه کردن به عقب و تشکر از خدا  2.نگاه کردن به جلو و اعتماد به خدا  3.نگاه کردن به اطراف و خدمت به خدا  4.نگاه کردن به درون و پیدا کردن خدا

پل ارتباطی : samsamdragon@gmail.com

تالارهای تحت مدیریت :

مطالب عمومی کامپیوتراخبار و تکنولوژی های جدیدسیستم های عاملنرم افزارسخت افزارشبکه

 

دوشنبه 19 اردیبهشت 1390  4:27 PM
تشکرات از این پست
samsam
samsam
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 50672
محل سکونت : یزد

«پايگاه نظامي» ابزار آمريكا به جاي نمايندگي‌هاي سياسي و سيا

پايگاههاي نظامي ابزاري قوي در اختيار رئيس جمهوري اند تا در مواقعي كه نمايندگي هاي ديپلماتيك و CIA پاسخي مناسب براي اتفاقات جهاني نداشتند به كمك او بيايند. راه حلهاي پيشنهادي نيروهاي نظامي قطعي، فوري و غير قابل بازگشتند و ارتش همواره فرمانها را بدون چون و چرا انجام ميدهد.


به نقل از لوموند ديپلماتيك، ويليام فاف در مقاله اي به پيامدهاي پايگاههاي نظامي آمريكا در جهان براي اين كشور مي پردازد.
متن اين مقاله به شرح زير است:

* كاركرد پايگاههاي نظامي آمريكا در جهان

وقت پرسيدن يك سوال اساسي است. آيا ساخت هزاران پايگاه نظامي در سرتاسر جهان اشتباهي وحشتناك از سوي ايالات متحده نبوده است؟ اين پايگاهها كه براي افزايش امنيت ملي آمريكا ساخته شده اند، آيا در عمل برعكس بهانه اي براي درگيري و در نتيجه ناامني نيستند؟
دلايل مخالفت با پايگاههاي نظامي آمريكا در جهان، سياسي و بر پايه اتفاقات چند سال گذشته است. حضور نيروهاي نظامي آمريكا در برخي كشورها باعت ترس و دشمني مردم محلي با آمريكا شده و مقدمات جنگهايي بي نتيجه و خلاف آرمانهاي ظاهري آغازينشان در عراق و افغانستان را فراهم كرده است. كاري كه امروز به نظر ميرسد پايگاههاي آمريكايي در پاكستان، يمن و شاخ آفريقا هم دنبال ميكنند. اوسامه بن لادن حملات 11سپتامبر را نتيجه حضور پايگاههاي نظامي و "كفار " آمريكايي در سرزمين مقدس عربستان ميدانست. حضوري كه انگار جاي امنيت، براي آمريكا ناآرامي ببار آورد.
به نظر ميرسد استقرار فعلي نيروهاي نظامي امريكا حاصل يك طراحي آگاهانه و يا البته يك سرهم بندي بدون توجه نيست. بخشي از ماجرا نتيجه طبيعي بوروكراسي اي لجام گسيخته است. در پايان جنگ جهاني دوم با درخواست مردم آمريكا پايگاههاي نظامي در بسياري از مناطق برچيده شد كه اين وضع تا دوران جنگ سرد ادامه يافت.

* پايگاههاي آمريكا امنيت بخشيدن به اروپا در مقابل يك حمله احتمالي شوروي

جنگ ويتنام پايگاهها را به شرق آسيا كشاند اما با شكست آمريكا در ويتنام نيروهاي آمريكايي به آنچه ماموريت اصلي خود در سياست خارجي ميدانستند بازگشتند: امنيت بخشيدن به اروپا در مقابل يك حمله احتمالي شوروي. سپس نظريه نظامي تازه اي شكل گرفت كه حمله نظامي برق آسا با نيروي نظامي عظيم ، اهداف مشخص و از پيش تعيين شده و عقب نشيني سريع را توصيه مي كرد.
استقرار نيروهاي نظامي در سراسر جهان و توجيه عقلاني آن نتيجه اعتماد به نفس بازيافته ارتش است. با آغاز رياست جمهوري كلينتون، ايالات متحده تا پيش از جنگ در يوگسلاوي از دخالت نظامي در كشورهاي خارجي دوري ميكرد. اما جنگ يوگسلاوي آغاز دورهاي است كه پنتاگون نقش اش را گسترش داد و با ساخت يك پايگاه نظامي بزرگ در كوسوو قلمرو بوروكراتيك اشغال نشده اي را فتح كرد.

* پايگاههاي نظامي ابزار آمريكا براي اتفاقات جهاني بجاي نمايندگي ها و سيا

دانا پريست (Dana Priest) در كتاب خود ماموريت با اشاره به اينكه پايگاههاي نظامي بدون توجه رسانه اي يا عمومي گسترش يافت، مينويسد كه اين پايگاهها ابزاري قوي در اختيار رئيس جمهوري اند تا در مواقعي كه نمايندگي هاي ديپلماتيك و CIA پاسخي مناسب براي اتفاقات جهاني نداشتند به كمك او بيايند. راه حلهاي پيشنهادي نيروهاي نظامي قطعي، فوري و غير قابل بازگشتند و ارتش همواره فرمانها را بدون چون و چرا انجام ميدهد. با اين كار، آن ها تصوير آمريكاي قدرتمند را به مردم داخل و خارج كشور نشان ميدهند.
همين موضوع منجر به افزايش نقش نيروي نظامي در سياست خارجي آمريكا شد.

* استفاده از پايگاههاي نظامي براي حل مشكلات خاورميانه

فرماندهي مركزي در تمپاي فلوريدا كه آنتوني زيني (Anthony Zinni) ژنرال جاه طلب آن را هدايت ميكرد، براي حل مشكلات خاورميانه دست به كار شد. اين آغازي بود بر ايفاي نقش مراكز فرماندهي منطقه اي با گروههاي برنامه ريز و بازوهاي عملياتي خود در سياست نقاط مختلف جهان. اينگونه مراكز فرماندهي مستقل در تصميم گيري ولي با حمايت مالي امريكا در نقاط مختلف ايجاد شد كه برنامه هاي نظامي را در كنار حضور سياسي دنبال ميكرد. مراكزي كه مدتي بعد بيش از سفارتخانه هاي آمريكا تاثير گذار شدند.

* سياست نظامي آمريكا را براي رهايي از بوروكراسي پنتاگون

با ورود جورج بوش به كاخ سفيد ، دونالد رامسفلد، وزير دفاع، سياست نظامي آمريكا را براي رهايي از آنچه بي بازده بودن و بوروكراسي پنتاگون ميدانست به برنامه " كنترل انساني بر ارتش " تغيير داد. البته بعدها او براي عملي كردن اين تغيير با سدهاي داخلي روبرو شد: بررسي كنگره و نظارت دستگاه قضايي بر قدرت اجرايي. اشغال نظامي افغانستان در سال 2001 به رامسفلد اجازه داد تا نظريه اش درباره جنگ هاي آينده را جامه عمل پوشاند: فرستادن يگان هاي ويژه اي با تجهيزات تكنولوژيكي پيشرفته، حمله هوائي و جلب حمايت نيروهاي محلي كه در مورد افعانستان در اتحاد شمال تجلي يافته بود.

* حمله به عراق به پنتاگون اجازه داد تا دستگاه دولتي را كاملا در اختيار خود بگيرد

دخالت نظامي بعدي در عراق كه از نظريه " شوك و هراس " الهام مي گرفت، به پنتاگون اجازه داد تا دستگاه دولتي را كاملا در اختيار خود بگيرد. امري كه منجر به غلطيدن هرچه بيشتر كشور در هرج و مرج شد. البته سرانجام برنامه "ضد شورش " ژنرال ديويد پتريوس همراه با كمك به گروههاي قبيله اي " متحد " كه اغلب سني بودند، انتخابات سال 2010 را ممكن كرد. البته عراقي ها با اين انتخابات به آرامش دست نيافتند و علي رغم نتايج ناروشن اش برنامه ديويد پتريوس همچنان دنبال مي شود.
پايگاههاي نظامي امريكا در جهان براي حفظ منافع اين كشور و آسان تر كردن دخالت هاي احتمالي آتي آن در امور ديگر كشورها ساخته شده اند. آنها انعكاس ايدئولوژي باصطلاح " دفاع از دمكراسي " اند كه بر سياست خارجي امريكا از زمان رياست جمهوري ويلسون حاكم بوده است و نقش اش دادن انگيزه به نيروهاي نطامي اين كشور براي جنگيدن در خارج از مرزهايش است.

* لزوم استفاده از شمشير براي امنيت بهانه گسترش قدرت نظامي آمريكا به نقاط دنيا

اندرو بيسويچ (Andrew Bacevich) مورخ آمريكايي معتقد است غرور ملي باعث افزايش قدرت نظامي آمريكا شد. زمان جنگ سرد سياست آمريكا بر پايه مبارزه با نوعي برداشت ساده انگارانه از لنينيسم بنا شده بود. با اين فرض كه تقريبا در همه جا به غير از بلوك كمونيست، آمريكا كشوري با سياست هاي دموكراتيك شناخته ميشود.
بيسويچ برآنست كه در آغاز جنگ ويتنام آمريكايي ها، خود را متقاعد كرده بودند كه بهترين راه براي آرامش و رسيدن به آرامش و امنيت استفاده از شمشير است ". آنها اعتقاد داشتند كه "جهاني كه در آن زندگي ميكنند امروز از هميشه خطرناكتر شده و بايد تلاشهايشان را دو برابر كنند ". بيسويچ اعتقاد دارد كه " آنها اين را به عنوان يك وظيفه پذيرفته بودند ". در نتيجه سناريوي گسترش قدرت نظامي به همه نقاط كره خاكي بنظر " رفتاري منطقي مي نمود و يك وضعيت طبيعي كه در مقايل آن هيچ بديلي وجود نداشت ".

* امروزه ايالات متحده مانند يك دولت نظامي كلاسيك عمل ميكند

امروزه ايالات متحده مانند يك دولت نظامي كلاسيك عمل ميكند؛ دولتي كه نيروي نظامي و امنيت داخلي اش در اولويت اند و سياست اش غرق در توهم تهديدهاي بزرگ هنوز كشف نشده است. با خوشبيني بسيار، ايالات متحده اطمينان مي دهد كه عراق تبديل به كشوري دموكراتيك شده است و اوباما نيز ظاهرا مي خواهد نيروهايش را از افغانستان خارج كند، انتخابي كه پنتاگون مخالف آنست چرا كه در حال برپاسازي تاسيسات نظامي "دراز مدت " در اين كشورست كه در آينده مركز رهبري عمليات نظامي در منطقه به عهده خواهد گرفت. از سوي ديگر طالبان هرگونه مذاكره براي صلح را موكول به خروج نيروهاي نظامي كرده اند. در نتيجه اوباما درمقابل انتخابي سخت قرار گرفته است. اين يك موضوع مهم براي دولت اوباما و تصميم گيري هايش است.

* پايگاههاي نظامي موجود از اين به بعد مانع اساسي براي حل هرگونه مشكلات در منطقه خواهند بود

اگر اوباما بر اساس توصيه هاي گزارش تحليلي ماه دسامبر گذشته در مورد استراتژي امريكا در افغانستان، تصميم به خروج نيرو هاي امريكائي از اين كشور بگيرد، ممكن است با امواج خشم مخالفان جمهوري خواه و هم چنين پنتاگون مواجه شود كه در اين كار نماد شكستي توهين آميز را مي بيند. پايگاههاي نظامي موجود زين بعد يك مانع اساسي در راه حل و فصل هرگونه مشكلات در منطقه خواهند بود.
ايالات متحده امريكا، كه امروز به تنهايي از مجموع متحدان و رقبايش نيروي نظامي بزرگتري در اختيار دارد، هميشه اين چنين ستايشگر قدرت نظامي نبوده است. در منشور حقوق ايالات متحده امريكا كه در سال 1787 به قانون اساسي الحاق شد، آمده است: "شبه نظاميان هماهنگ براي امنيت يك كشور آزاد ضروري هستند، حق افراد براي نگهداري و حمل اسلحه نبايد نقض شود ". اما تا قبل از بند 8 ماده 1 قانون اساسي اشاره اي به ارتش فدرال نشده است. بند مربوطه ميگويد كه كنگره وظيفه " گسترش ارتش و حمايت كردن از آن را دارد، البته بشرط آنكه حمايت مالي از دو سال پياپي تجاوز نكند ". بند بعد بسيج شبه نظاميان دولتي را در مواقعي مثل " اجراي قوانين ايالتي، سركوب شورشها و دفع تهاجمات " مجاز ميداند. البته انتخاب افسران بر عهده ي ايالت هاست و نيروها را دولت براساس " نظم و انضباط مقرر كنگره " آموزش دهد. ماده دوم قانون اساسي ، درباره قدرت اجرايي، ميگويد كه تنها رئيس جمهور "بايد فرمانده كل ارتش و نيروي دريايي و نيروهاي نظامي ايالتها باشد هنگامي كه آنها به خدمت ارتش آمريكا درميآيند ". قانون اساسي متني عميقا ضد نظاميگري است كه بيان كننده مخالفت مردمي آندوره بر عليه حضور نظامي انگلستان در ميان مهاجرنشينان است.

* صنعت دفاعي و نظامي امروزه مهمترين بخش از اقتصاد توليدي آمريكاست

بر افكار عمومي آمريكا تا ميانه قرن بيستم روحيه مخالفت با ارتش مسلط بود. در زمان جنگ جهاني دوم، ارتش آمريكا فقط 175 هزار نفر نظامي حرفه اي داشت. بسيج عمومي كه در سال 1945 پايان يافته بود با شروع جنگ سرد دوباره آغاز گشت و اصل خدمت نطام داوطلبانه تا بعد از پايان جنگ ويتنام مطرح نشد. بدين ترتيب تا دهه 1970، ارتش امريكا ارتشي "شهروندي " باقي ماند و بخشي از افسران از دانشكده هاي افسري و بخشي ديگر از راه نظام وظيفه جذب مي شدند.
با جايگزين كردن ارتش شهروندي، با ارتشي حرفه اي مسئولين سياسي ابزار قدرتي را ايجاد كردند كه تحت كنترل مردم نيست. همزمان با آن قدرت محافل صنعتي - نظامي به شدت افزايش پيدا كرد. صنعت دفاعي و نظامي امروزه مهمترين بخش از اقتصاد توليدي آمريكاست. منافع آن چنان عظيم است كه تصميمات خود را هم به دولت و هم بر كنگره تحميل مي كند. دوقرن پيش ميرابو در مورد پروس ، قدرتمند ترين كشور اروپا در آنزمان اين چنين نوشته بود: " پروس كشوري نيست كه يك ارتش در اختيار دارد بلكه ارتشي است كه يك ملت را تسخير كرده ". اين نظر بي شك امروز در مورد ايالات متحده مي تواند صدق كند.

*‌ آمريكا با پايگاههاي متعدد امنيت خود را به خطر انداخته است

بين سال هاي آغازين جنگ سرد در اروپا و جنگ حال حاضر در افغانستان، آمريكا فرصت هاي زيادي براي به صدا آوردن سلاح هايشان داشته اند از جمله در كره، جنگ ويتنام و اشغال كامبوج، عمليات نظامي در لبنان، گرنادا، پاناما، جمهوري دومينيكن، السالوادور (غيرمستقيم)، سومالي ( در ارتباط با تصميم سازمان ملل، كه با حمايت از حمله اتيوپي به سومالي ادامه يافت) و دو حمله نظامي به عراق و يك حمله به افغانستان. جز در جنگ اول خليج هيچكدام از آنها به نتايجي هماهنگ با اهداف اوليه نرسيدند.
ايالات متحده، در داخل مرزهايش در مقابل هرگونه حمله نظامي رويين تن است. اما نمي توان همين مطلب را در مورد نيروهاي نظامي اش كه در خارج از كشور وارد عمليات شده اند تائيد كرد. امنيت ايالات متحده بي شك بهتر حفظ مي شد اگر سياست خارجي كشور بالاخره به پنجاه سال دخالت در امور ديگران پشت مي كرد و راه گفتگو براي بيرون كشيدن نيروهايش از افغانستان و عراق بدون بجا گذاشتن پايگاه نظامي را پيش مي گرفت . چنين تغييراتي بي شك از لحاظ سياسي پرهزينه هستند، هم در داخل و هم در خارج. اما زمان آن رسيده كه رهبران اين كشور هدف هاي تازه اي را براي آن تعريف كنند. آيا آنها اراده، توانائي سياسي و ايدئولوژيك آنرا خواهند داشت؟

چهار راه برای رسیدن به آرامش:
1.نگاه کردن به عقب و تشکر از خدا  2.نگاه کردن به جلو و اعتماد به خدا  3.نگاه کردن به اطراف و خدمت به خدا  4.نگاه کردن به درون و پیدا کردن خدا

پل ارتباطی : samsamdragon@gmail.com

تالارهای تحت مدیریت :

مطالب عمومی کامپیوتراخبار و تکنولوژی های جدیدسیستم های عاملنرم افزارسخت افزارشبکه

 

دوشنبه 19 اردیبهشت 1390  4:29 PM
تشکرات از این پست
samsam
samsam
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 50672
محل سکونت : یزد

تعرفه‌‌هاي جديد پستي؛ "شب تار " يا "سال نكو "

افزايش تعرفه‌هاي پستي اتفاقي است كه به صورت كاملا قانوني در پست كشور حادث شده و در اين گزارش ضمن بررسي دقيق مصوبه كميسيون تنظيم مقررات در اين رابطه، تاثير اين تغيير را در ابعاد مختلف و از نگاه مشتريان بزرگ، حوزه مطبوعات، مردم بررسي مي‌كنيم.


شايد امسال، سال نكويي براي شركت پست باشد؛ شايد 5 سال ديگر كه شركت پست از شر پسوند سنگين و بدنام "زيا‌ن‌ده " خلاص شد، همه سال 90 را به خاطر بياورند؛ سالي خوش يمن كه رؤياي 7 ساله شركت پست در بهار آن به تحقق پيوست.

فارس، شركت پست جمهوري اسلامي ايران سرانجام در پنجم ارديبهشت ماه سال جاري، پس از سال‌ها دوندگي توانست با كسب مجوز مراجع ذي‌صلاح، تعرفه‌هاي پستي را افزايش دهد.
براساس مصوبه تغيير تعرفه هاي پستي كه از سوي كميسيون تنظيم مقررات ارتباطات صادر شده است، به شركت پست اجازه داده شد كه در طول برنامه پنجم، با افزايش تدريجي قيمت ها، تعرفه هاي پستي را به قيمت تمام شده برساند.
در وهله نخست، نخستين و مطلوب‌ترين اثر اين مصوبه متوجه شركت پست خواهد بود كه از ماحصل اين فرصت مي‌تواند آرام آرام از يك شركت زيان‌ده به شركتي سود‌ده تبديل شود و در نهايت نيز براي تبديل شدن به يك اپراتور تمام قد پستي و ورود به بورس مهيا شود.
طرف ديگر اين مصوبه شيرين را مشتريان و شركت‌هاي طرف قرداد با شركت پست تشكيل مي‌دهند كه به فراخور تفاوت وضعيت‌شان، آينده متفاوتي را نيز انتظار مي‌كشند.
بر اين اساس نگاهي به ابعاد مختلف تاثير افزايش تعرفه‌هاي پستي از نگاه مردم، مشتريان پستي و تاثيرات غير مستقيم آنها بر ديگر تعرفه‌ها خالي از لطف نيست.

* و اما تعرفه‌هاي جديد

به گزارش فارس،‌ تصميم‌گيري در خصوص افزايش تعرفه‌هاي پستي بر اساس قيمت‌هاي كارشناسي شده و پيشنهادي از سوي شركت پست و در جلسه شماره 107 كميسيون تنظيم مقررات ارتباطات انجام شده است.
هم اكنون قيمت هاي جديد و نهايي محاسبه شده از اين مصوبه، به تفكيك نوع سرويس و در دسته بندي هاي خدمات پستي داخله، خدمات پستي خارجه هوايي و خدمات پستي خارجه زميني، براي اطلاع عموم در سايت شركت پست ايران به آدرس post.ir ارائه شده است.
صرف نظر از تعرفه نهايي و جديد خدمات پستي، به منظور بررسي مفاد جديد و تغييرات ايجاد شده در مصوبه كميسيون تنظيم مقررات، اين مصوبه را از نظر مي گذرانيم.
براساس مصوبه جلسه 107 كميسيون تنظيم مقررات، به استثناي سرويس‌هاي "نامه پيشتاز " و "بسته پيشتاز " رده هاي وزني از 6 به 4 رده كاهش يافته و در 4 رده وزني " تا250 گرم "، " از 251 تا 500 گرم "، " از 501 تا 1000 گرم " و " از 1001 تا 2000 گرم " دسته بندي شده است.
بر اساس اين مصوبه، نرخ خدمات پستي داخله نيز به تفكيك بعد مسافت به 4 دسته شهري، درون استاني، برون استاني همجوار و برون استاني غير همجوار تقسيم شده است.
بنا بر اين گزارش، اين تقسيم بندي در خدمات پستي خارجه هوايي و زميني با رده وزني مشابه خدمات داخله، به تفكيك كشورها در 5 گروه انجام شده است.
به گزارش فارس، آنچه در اين مصوبه به عنوان خدمات پستي داخله شناخته شده است، شامل، نامه عادي، مطبوع عادي، كيسه مخصوص عادي، نامه سفارشي، مطبوع سفارشي، كيسه مخصوص سفارشي، بسته كوچك سفارشي، امانت، نامه پيشتاز و بسته پيشتاز مي شود.
همچنين خدمات پستي زميني خارجه نيز شامل نامه عادي و سفارشي، مطبوع عادي و سفارشي، كيسه M سفارشي، بسته كوچك سفارشي و امانت سفارشي مي‌شود كه در پست هوايي خارجه، خدمات نامه پيشتاز و بسته پيشتاز به مجموعه اين خدمات اضافه مي شوند.
بر اساس اين گزارش، علاوه بر تعيين تعرفه سرويس هاي داخله و خارجه، در اين مصوبه‌، در بخش خدمات جانبي قبول، قيمت 14 عنوان خدمت از جمله اضافه نرخ خدمات مربوط به مرسولات شكستني، مرسولات حاوي مايعات، مرسولات غير استاندارد و يا فاقد كدپستي فرستنده و گيرنده، اضافه نرخ قبول مرسولات ثبتي از مقر فرستنده، مورد بازبيني قرار گرفته كه از اين پس شركت پست مي تواند در قبال ارائه اين خدمات، براساس نرخ هاي تازه، از مشتري هزينه دريافت كنند.
همچنين كميسيون تنظيم مقررات ارتباطات، در تعيين نرخ خدمات بيمه پستي مرسولات ثبتي، 3 نوع بيمه، شامل بيمه عمومي، بيمه با ارزش اظهار شده داخله و بيمه با ارزش اظهار شده خارجه را براي مرسولات ثبتي تصويب كرده كه تمامي مرسولات ثبتي با حداكثر مبلغ تعهد يك ميليون ريال مشمول بيمه عمومي مي شوند.
بنا بر اين گزارش، كميسيون تنظيم مقررات در بخش نرخ خدمات جانبي توزيع، 23 عنوان خدمت از جمله، اضافه نرخ توزيع اكسپرس داخله، اضافه نرخ توزيع اكسپرس خارجه و آگهي تحويل داخله فيزيكي و الكترونيكي را به تصويب رسانده است.
براساس مفاد ديگري از اين مصوبه اجازه فروش بانك هاي اطلاعاتي، نقشه و انطباق نشاني به شركت پست ايران داده شده كه به همين منظور نرخ هاي متفاوتي براي فروش اطلاعات بر اساس فيلدهاي درخواستي به ازاي هر ركورد (اعمال روش هاي جداسازي خاص)، فروش اطلاعات آماري هر بلوك و فروش انواع نقشه به تصويب رسيده است.
به گزارش فارس، در نهايت كميسيون تنظيم مقررات، تعيين نرخ تمامي خدمات قراردادي را بر اساس توافقات فيمابين طرفين قرارداد، به معاون فني مديرعامل سپرده است و مصوب كرده كه ميزان آبونمان قرارداد ها جهت جمع آوري و توزيع مرسولات اشخاص حقيقي و حقوقي بر اساس تعداد دفعات مراجعه و نوع درخواست متقاضي و توافقات طرفين تعيين شود.

* دلايل شركت پست بر ضرورت تغيير تعرفه‌هاي 7 ساله پستي

مديرعامل شركت پست در نخستين نشست خبري خود در هفته گذشته در توضيح ادله اين شركت براي تغيير تعرفه‌هاي پستي، اظهار داشت: در اين 7 سال كه نرخ خدمات پستي بي‌تغيير مانده بود، به جايي رسيده بوديم كه مي‌ديديم هرچه بيشتر كار مي‌كنيم بيشتر ضرر مي‌دهيم و ادامه اين روند ديگر ممكن نبود.

*درد سر فروشگاه‌هاي اينترنتي از افزايش تعرفه‌هاي پستي

يكي از مشتريان عمده و شايد تا حدي پنهان شركت پست، فروشگاه‌هاي اينترنتي هستند؛ اين فروشگاه‌ها محصولات خود را از طريق اينترنت مي‌فروشند و از طريق شركت پست به دست مشتري مي‌رسانند.
فروشگاه‌هاي اينترنتي يكي از نخستين معترضان به افزايش تعرفه‌هاي پستي بودند كه به واسطه فعاليت در قلمرو گسترده و بلادرنگ اينترنت، به سرعت و سادگي اين خبر را بين همكاران خود پخش كردند؛ اين دسته از مشتريان پست معتقدند با تعرفه‌هاي جديد پست ادامه كار براي فروشگاه‌هاي اينترنتي سخت و تا حدي غير ممكن خواهد بود.

مدير يك سايت فروش اينترنتي ضمن يادآوري اين موضوع كه شركت پست بخشي از درآمد سال گذشته خود را در كنار فروشگاه‌هاي اينترنتي كسب كرده و نبايد به سرنوشت فروشگاه هاي اينترنتي بي اعتنا باشد، در خصوص تاثير افزايش تعرفه‌هاي پستي بر فعاليت فروشگاه‌هاي اينترنتي، مي‌گويد: براي مثال قيمت يك محصول پرفروش 48 داستان موزيكال فارسي با وزن 50 گرم 3 هزار و 800 تومان است كه ميانگين هزينه پستي اين محصول از 900 تا هزار و 600 تومان به 3 هزار و 600 تا 4 هزار و 200 تومان افزايش يافته است.
وي مي‌گويد: با توجه به اين افزايش هزينه پستي، ديگر منطقي نيست كه مشتري سفارش اينترنتي دهد.

البته در اين ميان برخي نيز معتقدند كه افزايش تعرفه‌هاي پستي امري منطقي است.
اين صاحب فروشگاه اينترنتي معتقد است: با توجه به اينكه همه چيز گران شده و چند سالي است تعرفه هاي پستي گران نشده بود، پست هم بايد گران مي‌شد و اين اتفاق دير يا زود مي‌افتاد؛ اگر خردار واقعا خريدار باشد، حتما خريد خواهد كرد.

اما يكي ديگر از مديران سايت‌هاي فروش اينترنتي در اين رابطه نظر ديگري دارد.
وي مي‌گويد: در مدت 7 سال گذشته، تعرفه هاي پست در ظاهر گران نشده بود؛ اما به واقع به روش‌هاي مختلف از جمله زدن برچسب غير استاندارد و شكستني، هزينه بيشتري از مشتري اخذ مي‌شد؛ براي مثال براي ارسال يك ورق كاغذ به دليل غير استاندارد بودن تعرفه بيشتر اخذ مي شد كه با مقايسه رسيد پست پشتاز سال هاي گذشته با وزن و مقصد كسان، اين افزايش قيمت مشخص مي‌‌شود.

علاوه بر اين صحبت‌هاي ديگري كه از سوي صاحبان فروشگاه‌هاي اينترنتي مطرح مي‌شود اين است كه با توجه به راه‌اندازي فروشگاه اينترنتي شركت پست (سرويس بازار الكترونيكي) و اخذ مبلغ 96 هزار تومان از هر فروشگاه براي عضويت در اين سايت، شركت پست ترجيح مي‌دهد فروشگاه‌ها به صورت مستقيم با خود پست كار كنند و تصمم دارد به صورت غير مستقم فعاليت فروشگاه‌هاي اينترنت را تعطيل كند.

محمد حسن كرباسيان، مدير عامل شركت پست ايران در گفت‌وگو با خبرنگار فناوري اطلاعات خبرگزاري فارس در خصوص وضعيت شركت‌هاي اينترنتي و تدابير پست براي جلوگيري از نابودي اين فروشگاه‌ها، تصريح كرد: گويا شركت‌هاي اينترنتي مشكلاتي پيدا كرده‌اند كه قرار شد در اين موضع با آنها صحبت كنيم.
وي گفت: چند روز پيش جلساتي را با فروشگاه‌هاي اينترنتي داشته‌ايم كه در اين جلسه قرار شد، تمهيداتي را براي برخي مشتريان در نظر بگيريم؛ براي مثال براي مجموعه‌هايي كه با پست كار مي‌كنند، قالب جديدي تعريف كنيم و تخفيفاتي را براي آنها لحاظ كنيم.

* چالش مطبوعاتي‌ها از افزايش تعرفه‌هاي پستي

به گزارش فارس، يكي ديگر از متاثران افزايش تعرفه‌هاي پستي، مجموعه مطبوعات‌ كشور است؛ هنوز چانه‌زني‌هاي مطبوعاتي‌ها بر سر دريافت يارانه و نوع سهميه‌بندي مطبوعه‌هاي دولتي و خصوصي از يارانه‌ها، تمام نشده بود كه افزايش تعرفه‌هاي پستي به مشغوليت‌ فعالان اين حوزه افزوده شد.
بنابراين گزارش، با توجه به حمايت شركت پست از مطبوعات و اعمال نصف تعرفه مصوب براي آنها، تعرفه مطبوعات از 10 تومان به 110 تومان افزايش يافته است.
برخي بر اين باورند كه اين تغيير قيمت، در كنار مشكلات هميشگي اين حوزه، بر دوش مطبوعاتي‌ها بسيار سنگين خواهد بود.
مدير عامل شركت پست در واكنش به گله‌مندي مطبوعاتي‌ها از افزايش تعرفه‌هاي مخابراتي اظهار داشت: به واسطه‌ اين كه پست از قديم با مطبوعات مدل ديگري برخورد كرده بود افزايش تعرفه براي مطبوعاتي‌ها به صورت نصف اعمال شده است.
وي گفت: اين تعرفه نيز قابل مذاكره است و نامه‌اي را به معاون مطبوعاتي وزارت ارشاد مبني بر اعلام آمادگي براي مذاكره بر سر تعرفه‌هاي پستي مطبوعاتي و ايجاد تغييرات در صورت لزوم ارسال كرده‌ايم.
شايد در نگاه نخست مطبوعات عهده‌دار حل و فصل و كنار آمدن با اين موضوع در داخل نشريه خود باشند و نخستين و آخرين مسئول هضم اين مشكل مطبوعاتي‌ها به نظر برسند؛ اما دير يا زود اين افزايش قيمت توزيع، دليلي خواهد بود براي ارائه در خواست افزايش قميت از سوي مطبوعاتي‌ها.

* يك استثنا؛ مردم كمترين متاثران افزايش تعرفه‌هاي پستي

برخلاف بسياري از هزينه‌ها كه افزايش حتي يك درصدي آنها، تاثير مستقيمي بر اقتصاد خانواده‌ها دارد و براي اعلام آن ماه‌ها مقدمه چيني مي‌شود، تعرفه‌هاي پستي قبل و بعد از تغيير، سهم زيادي از هزينه‌هاي خانواده را به خود اختصاص نمي ‌دهند و از اين رو نيز توجه و نگراني‌ مسوولان از تاثير رواني اين گراني در جامعه را نيز به خود جلب نمي‌كند.
از شواهد امر اين طور بر مي‌آيد كه كمترين تاثير افزايش هزينه‌هاي پستي بر مردم عادي است؛ زيرا در وضعيت فعلي و با رواج ابزارهاي اطلاع رساني نظير موبايل و اينترنت مردم چيزي پست نمي‌كنند، مگر مجبور باشند و تنها راه، ارسال آن از طريق پست باشد؛ مانند تأييده تحصيلي و ثبت‌نام دانشگاه.
مديرعامل شركت پست ايران در اين رابطه به خبرنگار فارس توضيح داد: 65 درصد خدمات پستي به دولتي‌ها ارائه مي‌شود.
وي ادامه داد: حاصل تقسيم درآمدهاي سال گذشته شركت پست بر جمعيت ايران نشان مي‌دهد كه هر ايراني در طي سال گذشته حدود 3 هزار و 600 تومان براي خدمات پستي هزينه پرداخت كرده است.
كرباسيان ادامه داد: با احتساب سهم 60 درصدي دولتي‌ها در اين مبلغ، مشخص مي‌شود كه تنها حدود هزار و 300 تومان از مبلغ 3 هزار و 600 تومان را شخص فرد پرداخت كرده كه با تقسيم اين رقم بر تعداد ماههاي سال، به‎دست مي‌آيد كه يك ايراني در ماه تقريباً 110 تومان هزينه خدمات پستي را مي‌پردازد.
وي گفت: اين نشان مي‌دهد كه خدمات پستي سهم چنداني از سبد هزينه‌هاي خانوار را به خود اختصاص نمي‌دهند و بنابراين افزايش تعرفه‌ها تأثير محسوسي بر اقتصاد خانوار نخواهد داشت.

* ابهام در نحوه تعيين قيمت‌هاي جديد؛ بر اساس يا بيش از قيمت تمام شده

عليرغم تمام جوانب بررسي شده در افزايش تعرفه‌هاي پستي، با توجه به اينكه تعرفه‌هاي جديد با كاركارشناسي شركت پست و توسط اين شركت به كميسيون تنظيم مقررات پيشنهاد شده است، ابهامي در اصل موضوع از سوي برخي كارشناسان مطرح مي‌شود و آن قيمت گذاري تعرفه‌هاي جديد پستي بيش از قيمت‌ تمام شده است؛ آنچه كه به گفته مسئولان پست و رگولاتوري كشور، معيار تعيين تعرفه‌هاي جديد پستي قرار گرفته است.
برخي كارشناسان در خصوص نحوه انجام كار كارشناسي در تعيين تعرفه‌ها توسط شركت پست، معتقدند: نرخ واقعي خدمات پستي كمتر از چيزي است كه شركت پست اعلام كرده و نرخ‌هاي جديد بالاتر از نرخ واقعي خدمات است.
رسم معمول در مصوبات كميسيون تنظيم مقررات اين است كه پيشنهادها پس از ارائه از سوي درخواست كننده در كميته‌هاي تخصصي كميسيون به بررسي گذاشته مي‌شوند و پس از بازگشت از كميته‌ها، براي تصويب در كميسيون راي گيري مي‌شوند؛ حال اين نكته كه قيمت‌هاي جديد پستي بيشتر از قيمت تمام شده است يا خير، موضوعي است كه بيش از شركت پست، كميسيون تنظيم مقررات بايد در اين رابطه پاسخگو باشد و صحت آن را تائيد كند.

* لزوم عمل به تعهدات جديد براي از دست ندادن مشتريان

در پايان براي جمع‌بندي اين سخن كه اخذ هزينه بيشتر براي قوي‌تر شدن پست چه سودي براي كشور خواهد داشت و چه گره‌اي از مشكلات كشور باز مي‌كند، اشاره به اين گفته مديرعامل پست كافي است كه "كشورهاي پيشرفته پست قوي‌تري دارند " .
هر چه پست در كشوري قوي‌تر باشد، موتور محركي براي جلو راندن و پيشرفت كشور خواهد بود و براي دست‌يابي به اين هدف ابتدا لازم است كه هزينه‌هاي پستي مانند بسياري از هزينه‌‌هاي ديگر با مبناي صحيح و بر اساس قيمت تمام شده محاسبه شوند.
البته اگر طبق وعده مسئولان شركت پست، اين افزايش تعرفه با هدف ارتقا و بهبود كيفيت خدمات پستي انجام شود و همچنين تدابير مناسبي نيز براي ادامه فعاليت مرتبطان غير مستقيم اين حوزه انديشيده شود، مي‌توان سختي‌ افزايش تعرفه‌ها را به شيريني ماحصل آن بخشيد.
در غير اين صورت، در دراز مدت افزايش تعرفه جز كاهش ترافيك مرسولات پستي سودي براي شركت پست در پي نخواهد داشت و با توجه به اينكه سود بيشتر در جحم بالا است، كاهش تقاضا تنها دستاورد افزايش نرخ خواهد بود.


گزارش از : فاطمه سامعي

چهار راه برای رسیدن به آرامش:
1.نگاه کردن به عقب و تشکر از خدا  2.نگاه کردن به جلو و اعتماد به خدا  3.نگاه کردن به اطراف و خدمت به خدا  4.نگاه کردن به درون و پیدا کردن خدا

پل ارتباطی : samsamdragon@gmail.com

تالارهای تحت مدیریت :

مطالب عمومی کامپیوتراخبار و تکنولوژی های جدیدسیستم های عاملنرم افزارسخت افزارشبکه

 

دوشنبه 19 اردیبهشت 1390  4:30 PM
تشکرات از این پست
samsam
samsam
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 50672
محل سکونت : یزد

روايت عمليات هوايي دستگيري ريگي به نمايشگاه كتاب رسيد

جانشين مركز انتشارات استراتژيك نيروي هوايي گفت: كتاب‌هاي «اولين پاسخ»، «بمبي در كابين»، «الوليد حمله به اچ 3» و «در چنگال عقاب» به همت انتشارات نيروي هوايي ارتش در نماشگاه كتاب ارائه مي‌شود.


امير نيك‌بخش حبيبي مسئول نشر نيروي هوايي ارتش جمهوري اسلامي ايران در گفت‌وگو با خبرنگار ايثار و شهادت باشگاه خبري فارس «توانا» در خصوص جديدترين آثار انتشار يافته اين مركز اظهار داشت: ‌كتاب «اولين پاسخ» به نخستين تك نيروهاي هوايي در 31 شهريور 59 مي‌پردازد و در همان روز ما توانستيم شمال بغداد و بصره را مورد هدف خود قرار دهيم.

وي در ادامه افزود:‌ كتاب «در چنگال عقاب» نيز با پرداختن به دستگيري عبدالمالك ريگي در سوم اسفندماه 88 مي‌پردازد و تمامي جزئيات اين عمليات كه در آسمان صورت گرفته است توسط «سيدحكمت قاصي‌ميرسعيد» به رشته تحرير در آمده و در نمايشگاه كتاب تهران عرضه شده است.

جانشين مركز انتشارات استراتژيك نيروي هوايي يادآور شد: كتاب «بمبي در كابين»‌ كتاب تازه منتشر شده اين انتشارات است كه با پرداختن به اسطوره جنگ و قهرمان قهرمانان شهيد «عباس دوران»، به روايت فضاي هوايي غير قابل تصور و مستحكم عراق كه با عمليات موفقيت‌آميز اين شهيد در هم شكسته شد، پرداخته است.

حبيبي با اشاره به كتاب «‌الوليد، حمله به اچ3» خاطر نشان كرد:‌ اين كتاب با پرداختن به عملياتي در منتهي‌اليه غرب عراق توسط خلبان حاضر در اين عمليات امير «احمد مهرنيا» تدوين شده است كه انتشارات نهال و انتشارات سوره آن را به چاپ رسانده‌اند.

به گزارش توانا، در بخشي از كتاب «در چنگال عقاب» در رابطه با عمليات دستگيري عبدالمالك ريگي آمده است:‌
«شب‌بخير امير! فرمانده محترم نهاجا مي‌خواهند با شما درباره موضوع بسيار مهمي صحبت كنند. از دناي آلفا به برج مراقبت، از دناي آلفا به برج مراقبت، در خواست صدور مجوز جهت بلند شدن.....
دناي آلفا... اينجا برج مراقبت... صداي شما را شنيدم، باند مورد استفاده 21چپ،‌ مي‌توانيد وارد باند شده و برخيزيد....
دكمه تماس راديويي را بار ديگر فشرد و گفت: «آلفا... تلاش كن هواپيما را گم نكني...فاصله‌ات را با آن حفظ كن. فاصله را به دو هزار پا كاهش بده و حداقل اختلاف ارتفاع را در سطح هزار پا نگه‌دار... و در ساعت پنج يا هفت هدف، حفظ موقعيت كن... خلبان مسافربري نبايد تو را ببيند، چراغ‌هاي هواپيمايت را همچنان در وضعيت خاموش نگه‌دار...»
«هواپيماي با معرف ليما يانكي نوامبر lyn 454 كه در كريدور هوايي a- 419 در ارتفاع 25هزار پا در حال پرواز هستيد... تكرار مي‌كنم... شما بايد در فرودگاه بندرعباس عمل فرود اجباري را انجام دهيد...».
«هواپيماي با معرف شناسايي lyn 454 توجه كنيد... اين صداي خلبان شكاري نيروي هوايي جمهوري اسلامي ايران است. هواپيماي شما رهگيري شده است. لطفاً از سمت چپ براي نشستن در فرودگاه بين‌المللي بندرعباس گردش كنيد...»
«... هواپيماي هدف بايد در فرودگاه بندرعباس بنشيند».
«هواپيما با معرف شناسايي lyn 454 براي آخرين بار اخطار مي‌كنم... اين صداي خلبان شكاري نيروي هوايي جمهوري اسلامي ايران است. شما رهگيري شده‌ايد و بايد براي فرود در فرودگاه بندرعباس گردش به چپ را آغاز كنيد!‌»
«قربان، هواپيماي مسافربري گردش به چپ را براي بازگشت آغاز كرد.»

چهار راه برای رسیدن به آرامش:
1.نگاه کردن به عقب و تشکر از خدا  2.نگاه کردن به جلو و اعتماد به خدا  3.نگاه کردن به اطراف و خدمت به خدا  4.نگاه کردن به درون و پیدا کردن خدا

پل ارتباطی : samsamdragon@gmail.com

تالارهای تحت مدیریت :

مطالب عمومی کامپیوتراخبار و تکنولوژی های جدیدسیستم های عاملنرم افزارسخت افزارشبکه

 

دوشنبه 19 اردیبهشت 1390  4:30 PM
تشکرات از این پست
samsam
samsam
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 50672
محل سکونت : یزد

جمع‌آوري كتب براندازانه از نمايشگاه كتاب و ناهماهنگي نرم‌افزار نمايه

پنجمين روز برگزاري نمايشگاه كتاب تهران در حالي برگزار شد كه تعدادبازيدكنندگان نسبت به دو روز قبل(جمعه و شنبه) كاهش پيدا كرده بود.
اخبار حاشيه‌اي از اين رويداد را در ادامه اين متن بخوانيد:

* فضاي كتابخانه‌ها دل‌‌انگيزسازي مي‌شود!
قرار است امروز نشست تخصصي دل‌انگيزسازي فضاي كتابخانه‌ها با حضور استادان كتابداري در كارنامه نشر سراي اهل قلم برگزار ‌شود.
حال بايد در اين نشست شركت كرد و از راه‌هاي دل‌انگيزسازي كتابخانه‌ها آگاهي پيدا كرد.

* جمع‌آوري كتب براندازانه و ضدنظام از نمايشگاه كتاب
مهر خبر داد: رمان‌هاي «نگران نباش» نوشته مهسا محب‌علي، «بطالت» نوشته احسان نوروزي و «شمايل تاريك كاخ‌ها» نوشته حسين سناپور كه هر سه توسط نشر چشمه منتشر شده بود توسط مسئولان كميته نظارت و ارزشيابي از نمايشگاه جمع‌آوري شد.
اين آثار در متن و محتواي خود به ترويج موارد براندازانه مي‌پردازند و در ديگر كتب توقيفي اين جمع نظام جمهوري اسلامي متهم به آدم‌كشي مي‌شود.
البته مدير كميته نظارت و ارزشيابي بيست و چهارمين دوره نمايشگاه كتاب تهران نيز در توضيحي درباره كتاب‌هاي توقيفي گفت: بخش عمده‌اي از كتاب‌هايي كه در اين دوره از نمايشگاه جمع‌آوري شد، ضوابط نمايشگاه در مورد تماميت ارضي و امنيت ملي را رعايت نكرده‌اند.

* درآمد صدميليوني مخابرات و بانك صادرات از نمايشگاه كتاب
باز هم خبرگزاري‌ها خبر دادند كه مخابرات و بانك صادرات در يك اقدام مشترك صدميليون از نمايشگاه كتاب كاسب شده‌اند.
اين خبرگزاري نوشت: امسال و در بيست و چهارمين دوره نمايشگاه بين‌المللي كتاب تهران براي اولين بار از ناشران حاضر در نمايشگاه بابت استفاده از دستگاه‌هاي كارتخوان وجه نقد دريافت شده است.
اين مبلغ براي هر دستگاه كارتخوان در نمايشگاه 25 هزار تومان است و با توجه به نصب بيش از 3000 دستگاه كارتخوان در نمايشگاه، شركت مخابرات و بانك صادرات از اين راه بالغ بر 100 ميليون تومان سود برده‌اند.

* انتقاد رييس حوزه هنري از محل نمايشگاه كتاب
محسن مومني هم كه گويا در روزهاي شلوغ به بازديد نمايشگاه كتاب رفته است در انتقاد از فضاي نمايشگاه گفت: محيط مصلي محدود و گنجايش اين همه مخاطب را ندارد مردم حتماً اذيت مي‌شوند بايد شرايطي فراهم كرد كه مكان نمايشگاه فراتر از اين باشد فضاهاي آزاد اطراف فراوان باشد تا پس از كمي استراحت مردم به بازديد ادامه دهند، اما حال كه اين مهم امكان‌پذير نيست بايد تمهيداتي در افزايش روزهاي نمايشگاه انديشيده شود.

* وقتي نرم‌افزار هماهنگ نيست
در خبرها آمده بود كه عصر روز يكشنبه نرم‌افزار نمايه خليج فارس با حضور غلامعلي حداد عادل، منصور واعظي تعدادي از اعضاي كميسيون فرهنگي مجلس در نمايشگاه كتاب رونمايي شد.
نكته مهم اين برنامه رونمايي ناهماهنگي نرم‌افزار نمايه بود كه به هيچ عنوان قصد همراهي با مسئولان اين برنامه را نداشت و از پاسخ مناسب به درخواست‌هاي يادشده خودداري مي‌كرد و در نهايت مراسم رونمايي بدون انجام عمليات بر روي نرم‌افزار خاتمه يافت!

چهار راه برای رسیدن به آرامش:
1.نگاه کردن به عقب و تشکر از خدا  2.نگاه کردن به جلو و اعتماد به خدا  3.نگاه کردن به اطراف و خدمت به خدا  4.نگاه کردن به درون و پیدا کردن خدا

پل ارتباطی : samsamdragon@gmail.com

تالارهای تحت مدیریت :

مطالب عمومی کامپیوتراخبار و تکنولوژی های جدیدسیستم های عاملنرم افزارسخت افزارشبکه

 

دوشنبه 19 اردیبهشت 1390  4:31 PM
تشکرات از این پست
samsam
samsam
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 50672
محل سکونت : یزد

متن پيمان كمپ‌ديويد بين مصر و رژيم صهيونيستي

پيمان ننگين "كمپ ديويد " ميان انور سادات، مناحيم بگين در كاخ سفيد با حضور جيمي‌كارتر، رئيس جمهور وقت آمريكا به امضا رسيد، پيماني كه در قبال بازگرداندن صحراي سينا زمينه به رسميت شناختن رژيم صهيونيستي را فراهم كرد.


پس از انقلاب مردمي در مصر كه به سقوط رژيم حسني مبارك انجاميد رابطه اين كشور با تل‌آويو وارد مرحله جديدي شده است به طوري كه مردم اين كشور با برپايي تظاهرات‌هايي و به آتش كشيدن پرچم تل‌آويو خواستار قطع رابطه اين كشور با رژيم صهيونيستي و لغو معاهده كمپ ديويد شدند. مسئله‌اي كه بارها از سوي مقامات فعلي مصر مطرح شده كه بر تجديد نظر در اين پيمان تاكيد كردند.
براساس نظرسنجي كه توسط موسسه آمريكا «پيو» نيز به عمل آمده است، 54 درصد مردم مصر اعلام كرده‌اند كه خواستار لغو توافق رژيم صهيونيستي-مصر هستند موضوعي كه از زمان شروع تظاهرات‌هاي مردمي مصر و سقوط حسني مبارك به يكي از دغدغه‌هاي اصلي سران صهيونيست بدل شده است.

متن اين پيمان ننگين كه در سال 1978 به امضا طرفين رسيد، در اختيار كاربران قرار مي‌گيرد.

در مقدمه اين موافقتنامه كه در سال 1978 به امضا رسيد چنين مي‌خوانيم:

جمهوري عربي مصر و اسرائيل درباره برقراري صلح عادلانه و فراگير و دائم در خاورميانه و بر پايه دو قطعنامه 242 و 338 شوراي امنيت سازمان ملل متحد به توافق رسيده و هر دو بار ديگر بر تعهد و التزام خود بر چارچوب‌هاي صلح در خاورميانه كه در كمپ ديويد و در سپتامبر 1978 درباره آن به توافق رسيدند، تاكيد مي‌كنند.

همچنين مصر و اسرائيل اين موافقتنامه را نه تنها موجب برقراري صلح و همكاري ميان خود مي‌دانند، بلكه آن را پايه و اساس صلح و همكاري اسرائيل با همسايگان عربش بشمار آورده، بدين وسيله اسرائيل آمادگي خود را براي امضاي ديگر موافقتنامه‌هاي صلح با ديگر كشورهاي عربي اعلام مي‌كند.

اسرائيل با امضاي اين موافقتنامه اعلام مي‌كند كه خواهان پايان دادن به جنگ و برقراري صلح با مصر و ديگر كشورهاي منطقه خاورميانه است و اين خواسته اسرائيل در قبال تمام كشورهاي منطقه است، چرا كه خواستار زندگي مسالمت آميز با آنهاست.

همچنين اسرائيل اين موافقتنامه را به اين جهت با مصر امضا مي‌كند، چون باور دارد، اين موافقتنامه گام مهمي‌ در راه برقراري صلح فراگير در منطقه خاورميانه و دستيابي به سازش نهايي ميان ديگر طرف‌هاي عربي درگير با اسرائيل در تمام موضوعات مورد اختلاف برداشته و بدين وسيله مصر و اسرائيل طرف‌هاي ديگر عربي داراي اختلاف با اسرائيل را به حل اختلافات و امضاي موافقتنامه صلح با اسرائيل بر اساس اصول و مباني صلح و سازشي دعوت مي‌كند كه در اين موافقتنامه به آن اشاره شده است.

همچنين مصر و اسرائيل بدين وسيله تمايل خود را به برقراري روابط دوستانه و همكاري دو جانبه ميان خود و بر اساس ميثاق سازمان ملل متحد و اصول و مبادي قوانين بين المللي كه بر روابط كشورها در زمان صلح حاكم است، ابراز مي‌كنند.

بدين وسيله مصر و اسرائيل در چارچوب برقراري صلح ميان خود با امضاي بندهاي موافقتنامه زير اعلام مي‌كنند كه به اختلافات خود پايان داده و مرحله جديدي از صلح و همكاري ميان خود را آغاز مي‌كنند:

* ماده يك

1- وضعيت جنگ ميان دو كشور به پايان رسيده و پس از تبادل اسناد امضا شده موافقتنامه ميان دو طرف، صلح ميان آنها برقرار خواهد شد.

2-اسرائيل تمام نيروهاي مسلح نظامي ‌و مدني خود را از سينا به آن سوي مرزهاي بين المللي ميان مصر و فلسطين تحت قيموميت كه در پرتوكل پيوست به اين پيمان تحت عنوان پيوست يك آمده است، عقب خواهد كشيد. مصر نيز به حاكميت كامل خود بر سينا ادامه خواهد داد.

3-با پايان عقب نشيني اوليه مذكور در پيوست يك، دو طرف روابط طبيعي و دوستانه خود را براساس ماده سه برقرار خواهند كرد.

* ماده دو

4-مرزهاي ميان مصر و اسرائيل مرزهاي رسمي‌ و بين المللي به رسميت شناخته شده ميان مصر و فلسطين تحت قيموميت است كه در پيوست دوم اين موافقتنامه ذكر آن رفته است. اين مرزها وضعيت خاص نوار غزه را دربرنمي‌گيرد و دو طرف متعهد مي‌شوند، به حاكميت و تماميت ارضي يكديگر احترام بگذارند و اين موضوع حاكميت بر آسمان و آب‌هاي هر دو طرف را شامل مي‌شود.

* ماده سه

5-هر دو طرف احكام و قوانين منشور سازمان ملل متحد و قوانين بين المللي كه به روابط دو كشور در زمان صلح مي‌پردازد، را بويژه در موضوعات زير مراعات خواهند كرد و به اجرا خواهند گذاشت:

الف) هر دو طرف به حاكميت و تماميت ارضي و استقلال سياسي يكديگر احترام مي‌گذراند.

ب) هر دو طرف حاكميت طرف مقابل در مرزهاي به رسميت شناخته بين المللي خود را به رسميت شناخته و به آن احترام مي‌گذارد.

ج) هر دو طرف متعهد به عدم استفاده از زور يا خشونت يا يكي از اشكال آن عليه طرف ديگر به صورت مستقيم يا غير مستقيم مي‌شوند و خود را ملزم مي‌دانند كه تمام منازعات و موارد مورد اختلاف را از طرق مسالمت آميز حل و فصل كنند.

6-هر دو طرف متعهد مي‌شوند كه اقدامي ‌درون اراضي تحت حاكميت يكديگر و توسط نيروهاي تحت فرمان خود يا نيروهاي تحت پوشش خود عليه شهروندان يا املاك و ممتلكات طرف ديگر كه به عنوان اقدام خصومت آميز يا اقدام جنگي يا اقدام تهديد آميز در عرف بين الملل شناخته شده، مرتكب نشوند.

همچنين هر دو طرف متعهد مي‌شوند كه مانع شكل‌گيري يا تحريك يا كمك يا مشاركت در اقدامي‌ نشوند كه به عنوان يكي از اشكال اقدام جنگي يا خصمانه يا تخريبي يا خشونت آميز جهت مقابله با طرف ديگر شناخته شده است، همچنين هر دو طرف متعهد مي‌شوند، عاملان اين اقدامات را به دادگاه معرفي كنند.

7-هر دو طرف متعهد مي‌شوند، روابط كامل طبيعي را ميان خود برقرار نمايند، اين روابط به رسميت شناختن كامل دو طرف، برقراري روابط ديپلماتيك، اقتصادي و فرهنگي، پايان دادن به تحريم اقتصادي و از بين بردن موانع موجود برسر نقل و انتقال آزاد افراد و كالاها را دربرمي‌گيرد.

همچنين هر دو طرف متعهد مي‌شوند، راه‌هاي هر چه سريع‌تر و آسان‌تر برقراري اين گونه روابط را بررسي و موانع پيشروي اجراي بندهاي موافقنامه را مرتفع كنند.

* ماده چهار

8-هر دو طرف متعهد به برقراري امنيت و حفظ آن در برابر طرف مقابل مي‌شوند و اين اصل بر پايه تبادل اطلاعات و تصميمات و اقدامات امنيتي صورت مي‌گيرد كه درباره آن توافق نظر حاصل مي‌شود و مناطق و محدوده‌ استقرار نيروهاي نظامي ‌در خاك مصر و اسرائيل و استقرار نيروهاي تابع سازمان ملل متحد را دربر‌گرفته و مشخص مي‌كند.

9-هر دو طرف بر استقرار نيروهاي سازمان ملل متحد در مناطق مشخص شده در پيوست يك توافق نظر دارند.

همچنين هر دو طرف به توافق رسيده‌اند كه عقب نشيني اين نيروها با موافقت شوراي امنيت و از جمله 5 عضو دائم آن صورت خواهد گرفت و بر خلاف تصميمات گرفته شده توسط شوراي امنيت تصميمي‌ اتخاذ نكنند.

10-بر اساس پيوست يك مذكور در موافقتنامه هر دو طرف اقدام به تشكيل هيئت مشتركي براي اجراي موافقنامه و بندهاي مذكور در آن مي‌نمايند.

11-بر اساس درخواست يكي از دو طرف امكان تجديد نظر و بازنگري در ترتيبات امنيتي مذكور در بندهاي 1و 2 اين ماده و اصلاح آن با توافق دو طرف وجود دارد.

* ماده پنج

12-كشتي‌هاي اسرائيلي و همچنين كشتي‌هايي كه از اسرائيل به ديگر كشورها يا از ديگر كشورها به مقصد اسرائيل در تردد هستند، اجازه حركت آزاد در كانال سوئز و ورودي‌هاي آن در خليج سوئز و حركت در درياي مديترانه بر اساس موافقتنامه 1888 قسطنطنيه كه تمام كشورهاي جهان از آن تبعيت مي‌كنند، را دارند.

همچنين با شهروندان و كشتي‌هاي اسرائيلي و شهروندان و كشتي‌هاي ديگر كشورها كه قصد حركت و پهلو گرفتن در يكي از بنادر اسرائيل را دارند، برخورد و تعاملي بدون تبعيض و بر اساس قوانين و اصول و مبادي بين المللي صورت خواهد گرفت.

13-هر دو طرف معتقدند، تنگه تيران و خليج عقبه از جمله گذرگاه‌هاي آبي بين المللي است كه به روي تردد كشتي‌هاي تمام كشورهاي جهان باز است و همچنين هر دو طرف حق يكديگر در كشتي راني و استفاده از آسمان منطقه تنگه تيران و خليج عقبه جهت رسيدن به اراضي كشورهاي خود را به رسميت مي‌شناسند.

* ماده شش

14-اين معاهده حقوق و تعهدات دو طرف بر اساس ميثاق سازمان ملل متحد را محترم شمرده و آن را نقض نمي‌كند، همانگونه كه نبايد اين معاهده را بگونه‌اي تفسير كرد كه تعهدات دو طرف بر اساس ميثاق سازمان ملل متحد را نقض كند.

15-هر دو طرف متعهد مي‌شوند، با حسن نيت تعهدات مذكور در اين موافقنامه را صرف نظر از هرگونه اقدام يا ممانعت از هرگونه اقدام طرف مقابل ادا نمايند.

16-همچنين دو طرف متعهد مي‌شوند، در روابط دو جانبه خود تدابير و اقدامات لازم جهت اجراي مواد و بندهاي موافقتنامه‌هاي بين المللي و چند جانبه را اتخاذ نمايند.

17-هر دو طرف متعهد مي‌شوند، وارد چارچوب‌هاي بين المللي و معاهداتي نشوند كه به موجب آنها تعهدات و الزاماتي مغاير با اين معاهده براي ايشان فراهم آورد.

18-ضمن عمل به ماده 103 ميثاق سازمان ملل متحد دو طرف متعهد مي‌شوند، در صورت بروز يا وجود تناقض و تعارض ميان تعهدات هر دو طرف؛ اين موافقتنامه و تعهدات ناشي از آن لازم الاجرا است.

* ماده هفت

19-اختلافات بوجود آمده برسر اجرا يا تفسير اين موافقتنامه از طريق گفت‌وگو و مذاكره حل خواهد شد.

20-در صورتي كه اختلاف نظرهاي پيش آمده از طريق گفت‌وگو و مذاكره حل نشود، حل اين اختلافات به مراجع ذيصلاح محول خواهد شد.

* ماده هشت

21-هر دو طرف هيئت پرداخت غرامت را تشكيل داده تا از آن طريق غرامت‌هاي لازم جهت دستيابي به صلح و سازش متقابل را پرداخت كرده و خواسته‌هاي طرف مقابل را برآورده كنند.

* ماده نه

22-با مبادله اسناد به امضا رسيده ميان دو طرف اين معاهده لازم الاجراست.

23-اين معاهده جاي موافقتنامه‌هاي منعقده ميان مصر و اسرائيل در سپتامبر 1975 را مي‌گيرد.

24-تمام پرتوكل‌ها، پيوست‌ها و نقشه‌هاي پيوست اين موافقتنامه جزئي جدايي ناپذير از اين موافقنامه بشمار مي‌آيند.

25-بايد دبيركل سازمان ملل متحد را از امضاي اين موافقتنامه آگاه و مطلع ساخت تا بر اساس ماده 102 ميثاق سازمان ملل متحد به عنوان موافقتنامه‌اي بين المللي در اين سازمان ثبت و ضبط شود.

26-اين موافقتنامه در 26 مارس 1979 در سه نسخه عربي، انگليسي و عبري به رشته تحرير درآمده و تمام نسخه‌ها از حيث اعتبار و ارزش برابر و مساوي بوده و در صورت بروز اختلاف ميان دو طرف برسر تفسير بندهاي موافقتنامه نسخه انگليسي معاهده مرجع و محل مراجعه جهت حل اختلاف خواهد بود.

* بند يك

مفهوم عقب نشيني

27-اسرائيل عقب نشيني تمام نيروهاي مسلح نظامي ‌و مدني خود را از سينا آغاز خواهد كرد و نهايتا تا سه سال پس از امضاي اين موافقتنامه عقب نشيني نيروهاي خود را به پايان خواهند رساند.

28-براي تضمين امنيت متقابل، عقب نشيني به صورت مرحله‌اي و منظم و همراه با اقدامات نظامي ‌جهت ايجاد مناطق مورد نظر و مورد توافق امنيتي صورت خواهد گرفت.

29-عقب نشيني از سينا در دو مرحله انجام خواهد شد:

الف) عقب نشيني موقت تا وراي خطوط مشخص شده از شرق العريش تا راس محمد طي 9 ماه از تاريخ امضاي موافقتنامه صورت مي‌گيرد.

ب) عقب نشيني نهايي از سينا تا ماوراي مرزهاي بين المللي نهايتا ظرف سه سال از تاريخ امضاي موافقتنامه صورت مي‌گيرد.

30-پس از امضاي موافقتنامه فورا كميته‌اي تشكيل خواهد شد تا بر نحوه و كيفيت عقب نشيني نظارت داشته باشد.

* بند دوم

مرزهاي نهايي

31-پس از عقب نشيني نهايي خطوط و مناطقي براي تامين امنيت كامل دو طرف به شرح زير مشخص خواهد شد:

الف) منطقه A

1-منطقه‌اي كه از شرق، خط قرمز و از غرب، كانال سوئز و ساحل شرقي خليج سوئز را دربرمي‌گيرد.

2-در اين منطقه نيروي پياده نظام مصر به همراه تمام تجهيزات نظامي‌خود مستقر خواهد شد.

3-اين نيروي نظامي ‌متشكل از عناصر و عوامل زير مي‌باشد:

الف) سه تيپ پياده نظام.
ب) يك تيپ مسلح ديگر افزون بر سه تيپ فوق الذكر.
ج) هفت گردان توپخانه به شرط آن كه تعداد توپ‌هاي آن بيشتر از 126 توپ نباشد.
د)هفت گردان پدافند هوايي مجهز به موشك‌هاي زمين به هوا به شرط آن كه تجهيزات نظامي ‌و موشك‌هاي زمين به هواي آن بيش از 126 موشك زمين به هوا نباشد.
ه) استقرار 230 تانك.
و) استقرار 480 ماشين زره پوش.
ي) حضور 22 هزار نيرو.

ب) منطقه B

الف) اين منطقه از خط سبز در شرق تا خط قرمز در غرب را شامل مي‌شود.
ب) نيروهاي مرزي مصر متشكل از چهار گردان مجهز به سلاح هاي سبك و زره پوش امنيت اين منطقه را فراهم خواهند ساخت و نيروهاي پليس در برقراري امنيت به نيروهاي مرزي كمك خواهند كرد.
ج) در اين منطقه 4 هزار نيرو مستقر خواهد شد.
د) در سواحل اين منطقه و بر سر مرزها علاوه بر گشت‌هاي منظم، دستگاه‌هاي هشدار نيز نصب خواهد شد.

ج) منطقه C

1- اين منطقه خط سبز در غرب و مرزهاي بين المللي و خليج عقبه در شرق را در برمي‌گيرد.
2- فقط نيروهاي وابسته به سازمان ملل متحد و نيروهاي پليس مصر در منطقه c مستقر خواهند شد.
3-نيروهاي پليس مصر مجهز به سلاح‌هاي سبك بوده و وظايف معمول و رايج را در اين منطقه برعهده خواهند داشت.
4-وظايف نيروهاي تابع سازمان ملل متحد در ماده 4 اين پيوست ذكر شده است.
5-نيروهاي سازمان ملل متحد در پايگاه‌هايي مستقر خواهند شد كه در اين مناطق ايجاد مي‌شوند و محل استقرار آنها پس از رايزني و هماهنگي با مصر مشخص شده و به شرح زير است:

الف) در منطقه‌اي مابين 20 كيلومتري از صحراي سينا تا درياي مديترانه و مجاور مرزهاي بين المللي.
ب) در منطقه شرم الشيخ.

د) منطقه D

1-اين منطقه خط آبي در شرق و مرزهاي بين المللي در غرب را دربرمي‌گيرد.

2-در اين منطقه نيروهايي از اسرائيل متشكل از چهار يگان پياده نظام با تجهيزات نظامي ‌و نيروهاي ويژه سازمان ملل متحد مستقر خواهند شد.

3-اين نيروها مجهز به توپ و تانك و پدافند هوايي بوده اما اجازه در اختيار داشتن موشك‌هاي زمين به زمين را ندارند.

4-عناصر اصلي تشكيل دهنده اين 4 تيپ متشكل از 180 زره پوش با تمام تجهيزات و 4 هزار نيرو است.

32-ورود به مرزهاي هر دو طرف از طريق نقاط ايست و بازرسي كه برسر مرزها تشكيل مي‌شود و بر اساس قوانين هر دو طرف صورت خواهد گرفت.

33-فقط نيروها، دستگاه‌ها و تجهيزات نظامي كه اجازه آن داده شده اجازه دارند، در اين مناطق مستقر باشند.

* بند سوم

سيستم پرواز هواپيماها

34-پرواز جنگنده‌هاي مصري و اسرائيلي و پروازهاي اطلاعاتي دو طرف فقط در مناطق A و D امكان پذير است.

35-همچنين پروازهاي غير نظامي مصر و اسرائيل بطور مستمر فقط در مناطق A و D مي‌تواند صورت گيرد.

36-در منطقه B فقط هواپيماهاي غير نظامي مصر اجازه نشستن بر زمين يا برخاستن به هوا را خواهند داشت، به شرط آن كه اين هواپيماها بيش از 8 فروند نباشد. يگان مرزي مصر نيز جهت اداي وظايف خود مجهز به بالگردهاي غير نظامي خواهد بود.

37-در منطقه C نيروي پليس مصر نيز مجهز به بالگردهاي غير نظامي براي اداي وظايف خود است.

38-فقط فرودگاه‌هاي غير نظامي اجازه دارند در اين مناطق به فعاليت خود ادامه دهند.

39-بر فراز آب‌هاي منطقه‌اي صرفا فعاليت‌ها و پروازهاي نظامي انجام خواهد شد كه در اين پيوست اجازه آنها داده شده است.

* بند چهارم

سيستم حركت كشتي‌ها

40-بر سواحل مناطق A و D كشتي‌هاي مصري و اسرائيلي بطور مستمر در تردد خواهند بود.

41-قايق هاي گشت‌زني مصر در آب‌هاي منطقه‌اي منطقه B براي كمك به نيروهاي مرزي جهت اداي هرچه بهتر وظايفشان كمك خواهند كرد، مشروط بر اين كه فقط نيمي از اين قايق‌هاي گشت زني مسلح باشند.

42-نيروي پليس مصر مجهز به قايق‌هاي سبك است كه نيمي از آنها مسلح خواهد بود تا به وظايف خود در منطقه C عمل كند.

43-هيچ چيز نمي‌تواند مانع تردد كشتي‌هاي دو طرف در كانال سوئز و آب‌هاي منطقه اي شود.

44-تنها بنادر غير نظامي اجازه ايجاد و تجهيزات غير نظامي اجازه استقرار در مناطق فوق الذكر را خواهند داشت.

45-تنها فعاليت‌هايي در اين مناطق و آب‌هاي منطقه‌اي انجام خواهند شد كه در پيوست موافقتنامه اجازه آن داده شده است.

* بند پنج
سيستم‌هاي هشدار دهنده

مصر و اسرائيل در مناطق A و D سيستم‌هاي هشدار دهنده نصب و راه اندازي مي‌كنند.

* بند شش

عمليات سازمان ملل متحد

46-هر دو طرف از سازمان ملل مي‌خواهند نيروها و ناظران خود را جهت نظارت بر اجراي موافقتنامه در مناطق مورد نظر مستقر كنند و تمام تلاش خود را جهت جلوگيري از نقض مواد و بندهاي معاهده بكارگيرند.

47-درباره نيروهاي سازمان ملل متحد و اين ناظران دو طرف در موارد زير به توافق دست يافته‌اند:

الف) ايجاد نقاط ايست و بازرسي و برقراري گشت‌هاي نظارت و كنترل و برج‌هاي مراقبت در طول مرزهاي بين المللي و مناطق B و C .

ب) با توافق دو طرف حداقل هر ماه دو بار گشت‌هاي سازمان ملل نحوه اجراي بندهاي مختلف موافقتنامه را بررسي خواهند كرد.

ج) در صورت نياز به گشتي‌ها و نظارت‌هاي بيشتر درخواست مورد نظر بايد 48 ساعت پيشتر از موعد مقرر ارائه شود.

د) تضمين آزادي دريانوردي در تنگه تيران بر اساس بند 5 معاهده به اجرا گذاشته خواهد شد.

48-ترتيبات اتخاذ شده در بند فوق در مناطق A و B و C توسط نيروهاي سازمان ملل متحد و در منطقه D توسط ناظران اين سازمان به اجرا گذاشته خواهد شد.

49-نيروهاي سازمان ملل متحد توسط نيروهاي هر طرف همراهي خواهند شد.

50-نيروهاي سازمان ملل متحد و ناظران آن گزارش خود را به هر دو طرف ابلاغ خواهند كرد.

51-نيروهاي سازمان ملل متحد كه در اين مناطق مستقر و مشغول به فعاليت خواهند شد، براي اداي وظايف خود از آزادي عمل و تحرك كامل برخوردار خواهند بود.

52-نيروهاي سازمان ملل متحد و ناظران آن نمي‌توانند نظارت و اشراف بر گذرگاه‌هاي بين المللي را به كشور يا سازمان و نهاد بين المللي ديگري محول نمايند.

53-دو طرف بر كشورهايي كه نيروهاي سازمان ملل متحد و ناظران آن را تشكيل مي‌دهند به توافق خواهند رسيد. اين نيروها نبايد از كشورهاي عضو دائم شوراي امنيت تامين شوند.

54-دو طرف به توافق مي‌رسند كه سازمان ملل متحد ترتيبات لازم جهت حصول اطمينان از اداي وظايف نيروهاي خود در برابر اين موافقتنامه را اتخاذ نمايند.

* بند هفت
نحوه ارتباط و تماس

55-با تشكيل يك كميته مشترك موانع موجود برسر راه اجراي بندهاي موافقتنامه كه ممكن است، بعدها بروز كند، برطرف خواهد شد. بالطبع حل مشكلات حادتر برعهده مقامات و مسئولان نظامي دو طرف گذاشته خواهد شد.

56-يك دفتر ارتباطي مصري در العريش و يك دفتر ارتباط اسرائيلي در بئر سبع داير خواهد شد. مسئوليت هر دفتر به عهده افسري است كه از سوي كشور مربوطه تعيين خواهد شد.

57-با نظارت سازمان ملل متحد يك خط مستقيم تلفني اين دو دفتر را به يكديگر مرتبط خواهد ساخت.

* بند هشت

احترام به نصب يابودهاي جنگ

هر دو طرف مختارند، يادبودهايي از جنگ براي خويش نصب كنند و به طرف ديگر اجازه ورود و نصب اين يادبودها را بدهند.

* بند نه

اقدامات موقت

عقب نشيني نيروهاي نظامي و غيرنظاميان اسرائيلي پشت خط عقب نشيني موقت و وظايف نيروهاي دو طرف و نيروهاي سازمان ملل متحد پيش از عقب نشيني نهايي در پيوست ذكر شده است.

چهار راه برای رسیدن به آرامش:
1.نگاه کردن به عقب و تشکر از خدا  2.نگاه کردن به جلو و اعتماد به خدا  3.نگاه کردن به اطراف و خدمت به خدا  4.نگاه کردن به درون و پیدا کردن خدا

پل ارتباطی : samsamdragon@gmail.com

تالارهای تحت مدیریت :

مطالب عمومی کامپیوتراخبار و تکنولوژی های جدیدسیستم های عاملنرم افزارسخت افزارشبکه

 

دوشنبه 19 اردیبهشت 1390  4:36 PM
تشکرات از این پست
samsam
samsam
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 50672
محل سکونت : یزد

رازهاي پنهان شاهنامه آشكار مي‌شود

همايش هزاره سرايش شاهنامه فردوسي همزمان با 12 استان توسط سازمان دانشجويان جهاد دانشگاهي در تالار فردوسي دانشگاه كردستان برگزار شد.


دبيركل بنياد ملي فردوسي در اين همايش، هدف از برگزاري همايش را ترغيب دانشجويان به منظور شناخت شخصيت‌هاي ملي عنوان كرد و گفت: در سال گذشته كه هزاره شاهنامه در فهرست رويدادهاي فرهنگي، علمي و هنري به ثبت جهاني رسيد ما به نمايندگي از مردم ايران 11 فروردين‌ماه سال گدشته جشن هزاره سرايش شاهنامه را در پاريس برگزار كرديم.
ياسر موحدفر با بيان اينكه آكادمي علوم اتريش شاهنامه را به عنوان بزرگ‌ترين كتاب حماسه گيتي معرفي كرد، افزود: حكيم ابوالقاسم فردوسي تلاش كرده آثاري را از تاريخ شفاهي كشورش جمع‌آوري كند.
وي از رونمايي از كتاب رازهاي شاهنامه در چند روز آينده در نمايشگاه كتاب تهران خبر داد و گفت: كتاب «رازهاي شاهنامه» شامل بيست جستار در يادبود هزاره جهاني شاهنامه از فردوسي‌شناسان برجسته در دو بخش «رازهاي سرايش و ماندگاري شاهنامه» و «رمزگشايي داستانهاي شاهنامه» است.
موحدفرد هدف از تاليف اين كتاب را كه به كوشش خود و با همكاري 20 نفر از شاهنامه‌پژوهان برتر تاليف شده، آشكار كردن رازهاي پنهان شاهنامه عنوان كرد.
رونمايي از كتاب «رازهاي شاهنامه» به كوشش ياسر موحدفرد در نشستي با حضور نويسندگان جستارهاي اين يادنامه در روز سه‌شنبه 20 ارديبهشت‌ماه از ساعت 15 در سراي اهل قلم نمايشگاه كتاب تهران برگزار مي شود و همزمان در غرفه‌هاي بنياد فردوسي در بخش‌هاي جنبي و بازار جهاني كتاب و غرفه نشر پازينه عرضه مي‌شود.
رئيس جهاد دانشگاهي كردستان نيز در اين همايش اظهار داشت:
ملي بودن اثر ارزشمند شاهنامه بار مسئوليت ما را سنگين و سنگين‌تر كرده است و لذا حفظ اين اثر وظيفه همگاني است كه برگزاري چنين همايش‌هايي مي تواند گام موثري در راستاي شناخت فردوسي و فردوسي‌ها باشد.
حميدرضا مجردي با بيان اينكه تمايل به بكارگيري واژه‌هاي غربي و بيگانه در ميان دانشجويان گسترش پيدا كرده، افزود: براي پاسداشت فرهنگ و زبان اين مرز و بوم كه زبانزد خاص و عام است حفظ زبان و ادبيات بايد در راس برنامه‌ها قرار بگيرد.
وي تصريح كرد: ما در راستاي شناخت شخصيت‌هاي ملي و مسائل مرتبط با استان كردستان پيگيري مستمري داريم و اميدواريم نهادها و ارگان‌هاي مرتبط نيز همكاري لازم را در راستاي ارتقا برنامه‌ها و فعاليت‌هاي جهاد دانشگاهي به عنوان يك نهاد نوپا در استان داشته باشند.
در اين همايش دكتر تيمور مالمير، رئيس دانشكده علوم انساني دانشگاه كردستان به عنوان سخنران دوم با موضوع پيشينه تمدن 10 هزار ساله ايرانيان در يكهزار سال پيش، به ايراد سخنراني پرداخت.
همنوايي نقال و مرشد زورخانه، نمايش فيلم و نماهنگ از ديگر برنامه‌هاي جنبي اين همايش بود.

چهار راه برای رسیدن به آرامش:
1.نگاه کردن به عقب و تشکر از خدا  2.نگاه کردن به جلو و اعتماد به خدا  3.نگاه کردن به اطراف و خدمت به خدا  4.نگاه کردن به درون و پیدا کردن خدا

پل ارتباطی : samsamdragon@gmail.com

تالارهای تحت مدیریت :

مطالب عمومی کامپیوتراخبار و تکنولوژی های جدیدسیستم های عاملنرم افزارسخت افزارشبکه

 

دوشنبه 19 اردیبهشت 1390  4:38 PM
تشکرات از این پست
samsam
samsam
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 50672
محل سکونت : یزد

ماهواره نظامي جديد آمريكا به فضا رفت

آمريكا ماهواره جديد نظامي خود را به مدار زمين فرستاد.


  موشك بدون سرنشين "اطلس 5 " در حالي كه ماهواره نظامي جديد آمريكا را به همراه داشت، شنبه شب به وقت محلي از ايستگاه نيروي هوايي كپ‌كاناورال به فضا پرتاب شد.

اين ماهواره با هدف ايجاد سيستم هشدار موشكي، هدايت موشك‌هاي دفاعي و براي توسعه تكنيك‌هاي هوش جنگ طراحي شده است.

شبكه نظامي آمريكا 4 ماهواره در رده مادون قرمز در مدار زمين دارد كه اين ماهواره‌ها با سرعتي معادل چرخش زمين حركت مي‌كنند.

مقامات آمريكا اعلام كرده‌اند كه براي توسعه اين شبكه ماهواره‌هاي ديگري را به زودي به فضا و مدار زمين مي‌فرستند.

به گزارش فارس، اين ماهواره در ابتدا قرار بود روز جمعه به فضا پرتاب شود كه به علت نامساعد بودن شرايط جوي اين پرتاب به تأخير افتاد.

چهار راه برای رسیدن به آرامش:
1.نگاه کردن به عقب و تشکر از خدا  2.نگاه کردن به جلو و اعتماد به خدا  3.نگاه کردن به اطراف و خدمت به خدا  4.نگاه کردن به درون و پیدا کردن خدا

پل ارتباطی : samsamdragon@gmail.com

تالارهای تحت مدیریت :

مطالب عمومی کامپیوتراخبار و تکنولوژی های جدیدسیستم های عاملنرم افزارسخت افزارشبکه

 

دوشنبه 19 اردیبهشت 1390  4:41 PM
تشکرات از این پست
samsam
samsam
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 50672
محل سکونت : یزد

گياه دارويي مسواك زخم‌هاي دهان را ترميم مي‌كند

محمد صالحي سورمقي در گفت‌و‌گو با خبرنگار اجتماعي باشگاه خبري «توانا» اظهار داشت: با وجودي كه روز به روز بهداشت دهان و دندان در جهان مطلوب‌تر مي‌شود اما بر عكس پوسيدگي دندان و بيمار‌‌ي‌هاي دهان (لثه) بيشتر مي‌‌شود.

وي گفت: مهمترين علل پوسيدگي دندان استفاده زياد از قندها در مواد خوراكي، كمبود فلورايد و كلسيم و عدم مراقبت‌هاي بهداشتي است.

عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران اضافه كرد: دندان‌ها در سلامت بدن، تغذيه، تكلم، تنفس و زيبايي نقش اساسي برعهده دارند و به همين علت مراقبت‌ از دندان‌ها و دهان (لثه) امري مهم است.

صالحي سورمقي افزود: گياه مسواك يكي از غني‌ترين منابع فلورايد در عالم گياهي است، به همين دليل در جلوگيري از پوسيدگي دندان نقش بسيار مهمي را بر عهده دارد.

وي بيان داشت: گياه مسواك داراي تركيبات ضد ميكروب قوي است همچنين اين گياه ضد پلاك، ضد عفوني كننده و از بين برنده بوي دهان است.

عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران تصريح كرد: تانن‌ها و اسيد تانيك گياه مسواك ضمن تشديد اثرات ضد ميكروبي، باعث سفت شدن و جلوگيري از خونريزي لثه و ترميم زخم‌هاي دهان مي‌‌شود

وي اظهار داشت: نخستين بار توسط پيغمبر اكرم حضرت ‌محمد (ص) چوب‌هاي مسواك براي تميز كردن(مسواك زدن) و سفت شدن لثه توصيه شده است و هنوز در بسياري از نقاط دنيا در حال استفاده است.

عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران اضافه كرد: اين گياه جديداً مورد تحقيق قرار گرفته است و اثرات شگفت‌انگيزي از آن كشف شده كه نشان مي‌دهد در جلوگيري از پوسيدگي دندان و بيماري دهان و درمان آنها بسيار موثر است.

صالحي سورمقي افزود: درخت مسواك بومي ايران است و به همين دليل به نام ايران(PERSICA ) نامگذاري شده است. از عصاره اين گياه براي اولين بار در جهان، دهانشويه پرسيكا تهيه شده است.

چهار راه برای رسیدن به آرامش:
1.نگاه کردن به عقب و تشکر از خدا  2.نگاه کردن به جلو و اعتماد به خدا  3.نگاه کردن به اطراف و خدمت به خدا  4.نگاه کردن به درون و پیدا کردن خدا

پل ارتباطی : samsamdragon@gmail.com

تالارهای تحت مدیریت :

مطالب عمومی کامپیوتراخبار و تکنولوژی های جدیدسیستم های عاملنرم افزارسخت افزارشبکه

 

دوشنبه 19 اردیبهشت 1390  10:56 PM
تشکرات از این پست
samsam
samsam
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 50672
محل سکونت : یزد

تجمع مردم جمهوري آذربايجان در مقابل وزارت آموزش و پرورش اين كشور

به نقل از منابع خبري، اسلامگرايان كه از 4 ماه پيش بارها براي اخذ مجوز برگزاري تظاهرات به فرمانداري باكو مراجعه كرده اما بر خلاف مقررات، با مخالفت دولت مواجه شده بودند، روز جمعه در آستانه سالروز شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) در اعتراض به ممنوعيت حجاب تظاهرات هزار نفري به راه انداختند.

معترضين با سر دادن شعارهايي مانند "حجاب بايد آزاد باشد "، "ما ظلم نمي‌كنيم و زير بار ظلم نمي‌رويم "، "وزير تحصيل استعفاء استعفاء "و "رئيس حزب اسلام بايستي آزاد گردد " خواستار تجديد نظر دولت باكو در سياست‌هاي ضد ديني خود شدند.

دولت آذربايجان كه به شدت نگران افزايش اعتراضات مردمي در داخل است با گسيل كردن تعدادي زيادي از نيروهاي امنيتي خود به محل تجمع معترضين، با ضرب و شتم تجمع كنندگان و بازداشت بيش از 120 نفر از آنها، تلاش كرد از گسترش دامنه تجمع جلوگيري كند كه از جمله آنها بازداشت روحاني سرشناس آذري به نام "حاج طالع باقراف " بود.

حركت جمعه اسلامگرايان و نوع برخورد نيروهاي امنيتي با معترضين كه توأم با توهين به مقدسات ديني از جمله پاره كردن قرآن كريم و توهين به زنان محجبه حاضر در تظاهرات بود، بازتاب وسيعي در بين احزاب و رهبران سياسي اين جمهوري داشت.

«الچين مناف اف» رئيس موقت حزب اسلام با اظهار تأسف عميق از رفتار غير معمول دولت باكو در سركوب مردم معترض جمهوري آذربايجان گفت: ما وحشي گري و عدم پايبندي پليس به قانون را محكوم مي‌كنيم. حركت امروز مردم حق طبيعي آنها براي دفاع از اعتقادات ديني خود بود و حاكميت جمهوري آذربايجان دلايل بروز اتفاقات امروز را بايستي در رفتارهاي غير ديني خود جستجو كند. اين سؤال از حاكميت مطرح است كه كه چرا موضوع را به اينجا رسانده‌اند؟ ما بارها براي اخذ مجوز جهت برپايي راهپيمايي قانوني به فرمانداري باكو مراجعت كرديم اما آنها جوابي ندادند. الان كه مردم خود وارد صحنه شدند چرا حاكميت با خشونت با آنها رفتار مي‌كند؟ مگر اين مردمي كه امروز در مقابل وزارت تحصيل تجمع كرده بودند و مورد ضرب و شتم و توهين قرار گرفتند آذربايجاني نيستند؟ به نظر ما، پليسي كه با خشونت بر روي زنان معترض دست بلند مي‌كند اصلاً آذربايجاني نيست. براي ما خيلي جالب است كه بدانيم كه از ممنوعيت حجاب چه كساني سود مي‌برند كه دولت باكو حاضر است به خاطر آنها با مردم خود اينگونه رفتار كند.

«ايلقار ابراهيم اوغلو» رئيس مركز دفاع از اعتقادات ديني و آزادي وجدان جمهوري آذربايجان با صدور بيانيه‌اي با اشاره به حق طبيعي دينداران آذري در برپايي تجمعات اعتراض آميز جهت وادار كردن دولت به تجديد نظر در سياست‌هاي ضد ديني خود، سركوب تجمع اعتراض آميز روز جمعه توسط نيروهاي امنيتي را به شدت محكوم كرد.

ابراهيم اوغلو در اين بيانيه از دولت باكو خواسته است به خواسته‌هاي اسلامگرايان جمهوري آذريجان توجه كرده و ممنوعيت حجاب اسلامي در مدارس متوسطه را سريعاً لغو كند.

علاوه بر وي، «آرزو عبدالله اوا» از فعالان حقوق بشر جمهوري آذربايجان نيز سركوب اعتراضات مردمي توسط نيروهاي امنيتي دولت باكو را مخالف كرامت انساني دانسته و آن را محكوم كرده است.

همچنين «زرتشت عليزاده» و «انتقام علي اف» از فعالان سياسي- اجتماعي جمهوري آذربايجان برخورد قهر آميز حاكميت با تجمع آرام مردم ديندار را نشانه غير دموكراتيك بودن دولت باكو اعلام كرده و اقدامات سركوب گرايانه را محكوم كردند.

نكته‌اي كه در تجمع روز جمعه اسلامگرايان مورد توجه است، غافلگير شدن نيروهاي امنيتي و دولت است. اسلامگرايان كه بعد از 4 ماه حاكم شدن فضاي بسته و خفقان، فرصت تجمع و اعتراض را پيدا نمي‌كردند، روز جمعه به بهانه گراميداشت سالروز شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) بدون داشتن پلاكارد، مراسم عزاداري را تبديل به تظاهرات مقابل وزارت آموزش و پرورش جمهوري آذربايجان كردند كه در ابتدا با غافلگيري پليس و نيروهاي امنيتي همراه شد.

به دنبال تجمع اسلامگرايان در اعتراض به محدوديت‌هاي اعمال شده از سوي دولت براي دختران محجبه و غافلگيري دولت، برخي از نمايندگان پارلمان اين كشور در واكنشي انفعالي مدعي شدند كه اصلاً در جمهوري آذربايجان بحث ممنوعيت حجاب نداريم و سياست دولت فقط يكنواخت كردن پوشش دانش آموزان است نه ممنوعيت حجاب براي آنها. اين در حالي است كه مسئولان آموزش و پروش جمهوري آذربايجان از زمان اجرايي شدن اين مصوبه، از ورود دختران محجبه و داراي روسري به مدارس ممانعت به عمل مي‌آورند.

چهار راه برای رسیدن به آرامش:
1.نگاه کردن به عقب و تشکر از خدا  2.نگاه کردن به جلو و اعتماد به خدا  3.نگاه کردن به اطراف و خدمت به خدا  4.نگاه کردن به درون و پیدا کردن خدا

پل ارتباطی : samsamdragon@gmail.com

تالارهای تحت مدیریت :

مطالب عمومی کامپیوتراخبار و تکنولوژی های جدیدسیستم های عاملنرم افزارسخت افزارشبکه

 

دوشنبه 19 اردیبهشت 1390  11:05 PM
تشکرات از این پست
samsam
samsam
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 50672
محل سکونت : یزد

كالبد شكافي حقوقي سيستم بانكي و الزامات تحقق بانكداري اسلامي

مديرعامل سابق بانك صنعت و معدن و صاحب‌نظر در اقتصاد اسلامي با تشريح شرايط كنوني حاكم بر سيستم بانكي به تبيين الزامات حقوقي و چارچوب‌هاي كاري نظام بانكداري اسلامي پرداخت.


با توجه به اين كه اصلاح نظام بانكي و پولي يكي از محورهاي طرح تحول است و از طرفي رئيس جمهور اعلام كرده كه در سال جاري يك انقلاب در بانك و ماليات ايجاد مي‌شود، در اين باره با مهدي رضوي داراي دكتري اقتصاد از آمريكا و عضو هيات علمي دانشكده علوم اقتصادي و سياسي دانشگاه شهيد بهشتي و مدير عامل شركت سرمايه‌گذاري‌هاي خارجي ايران، مديرعامل قبلي بانك صنعت و معدن و پژوهشگر و صاحب‌نظر در اقتصاد اسلامي مصاحبه‌اي در مورد اصلاح نظام بانكي انجام شد است كه متن آن بدين شح است:

فارس: رئيس جمهور گفته‌اند از سال 90 تحول و انقلابي در نظام بانكي كشور اتفاق مي‌افتد، با توجه به تجربه و تحصيل جنابعالي، اين انقلاب چگونه اتفاق مي‌افتد، از طرفي طرح تحول اقتصادي كه 7 محور دارد و اكثر مردم يك مورد آن يعني هدفمندي يارانه را مي‌شناسند، در حالي كه تحول نظام بانكي هم يك محور مهم است، اين تحول چگونه و از كجا بايد شروع شود؟

رضوي: خوب مي‌دانيد نظام بانكي كشور مانند يك سيستم گردش خون در بدن انسان است، اگر درست كار كند، روان باشد و براساس مؤلفه‌هاي اين سيستم اين گردش درست صورت مي‌گيرد و نتيجه آن انباشت ثروت براي جامعه است، امروز هم نظام بانكي كشور در تمام سطوح اقتصاد كشور اثر مي‌گذارد. در تمام دنيا اين يك امر معقول است كه در كشور ما هم مستثني نيست، در طرح تحول اقتصادي يكي از محورهاي اصلي، پرداختن به نظام بانكي است كه اميد كه هر چه زودتر عملي شود و مقدمات و الزامات كار را كه از ملزومات است، فراهم و بازنگري كلي در نظام بانكي كشور ايجاد شود.
آنچه مسلم است در سال گذشته تمام افرادي كه در اقتصاد و نظام بانكي كشور كار مي‌كردند، اميدشان اين بود كه نظام بانكي مقتدر مدرن و كارا و حضور دائم و مداوم و مستمر را در عرصه‌هاي منطقه‌اي و بين‌المللي به عنوان يك نظام بانكي كه از صدر تا ذيل متحول شده را در بر گيرد. نظام بانكي كه در دنيا از قريب 300 سال گذشته در تمام كشورهاي دنيا از جمله در كشور ما وجود داشته، بيشتر بانكداري تجاري بوده و امروز بانكداري تجاري به ويژه بعد از چند دهه و ايجاد بحران‌هاي اخير اقتصادي، به ويژه در بحران 1997 ميلادي يا 1376 شمسي كشورهاي جنوب شرق آسيا متوجه شدند مبدا و منشاء و يكي از علل اصلي بحران مالي و اقتصادي در آن منطقه از دنيا بانكوك تايلند بود و بعد به كشورهاي منطقه سرايت كرد، از جمله به مالزي، سنگاپور، ميانمار، ويتنام و اندونزي.
اين بحران سبب ايجاد مشكلات عديده و افزايش فقر فزاينده در منطقه شد. بعد از آن به كشورهاي ديگر از جمله آمريكاي لايتن و بعد آمريكا، اروپا، روسيه و امثال آن سرايت كرد و با مطالعات وسيعي كه انجام شد، برخي به اين نتيجه رسيدند يكي از علل اين بحران مالي واقتصادي در واقع ايجاد بانكهاي تجاري و سازوكاري كه در اين بانكها وجود داشته بوده و بعضاً سازوكار فرسوده داشتند، بنابراين به دنبال اين بودند كه اين نقيصه را رفع كنند، البته اين سبب فقر فزاينده و از بين رفتن ثروت ملي بسياري از كشور‌ها، به ويژه كشورهايي مانند اندونزي شد كه جمعيت زيادي از مسلمانان در آنجا زندگي ‌مي‌كنند و يكي از پرجمعيت‌ترين كشورهاي اسلامي است، در سال‌هاي آخر دهه 1990 در اين كشور 40 ميليون نفر به افرادي كه زير خط فقر زندگي مي‌كردند، افزوده شد.
فقط در اندونزي 40 ميليون نفر فقير اضافه شد. بسياري از اين جمعيت مهاجرت معكوس آغاز كردند و به موطن خود و به روستاها برگشتند كه حداقل معيشتي براي زنده ماندن توسط خانواده‌هايشان را كسب كرده و زنده بمانند، معمولا حمايت خانوادگي در كشورهاي مسلمان وجود دارد.
بسياري از تحليل‌گران جهاني به اين نتيجه رسيدند كه نظام بانكي، مبدأ و منشاء بحران اقتصادي و مالي جهان هستند. اين تكرار را در كشورهاي غربي و هم‌پيمانان و شركاي عمده‌شان شاهد بوديم كه هنوز هم در برخي نقاط جهان اين بحران اقتصادي كاملاً رفع نشده است. در كشور ما هم از آغاز پيدايش بانكداري و صرافي در نظام بانكداري نوسان‌هايي وجود داشته است.

فارس: بانكداري در كشور ايران از كجا شروع شد، چرا با وجود سابقه قابل توجه هنوز بانكدار اسلامي تحقق نيافته است؟

رضوي: اصل آن كه بانكداري اسلامي در ايران است با روش شناختي مهندسي سيستمها را در كتابي مرور كرديم، تاريخ دقيق شروع بانكداري در ايران 1268 است كه اولين بانك به نام "بانك جديد شرق " در كشور ايجاد شد.

فارس: در زمان مشروطه بود كه حاج ملاعلي كني يك شب در منبر صحبت مي‌كند كه مي‌خواهند در قبرستان بانك بزنند و من بعد از منبر مي‌روم سر قبر مرده‌ها فاتحه‌ بخوانم، مردم وقتي مي‌آيند، مي‌بينند كه در قبرستان مردگان آنها مي‌خواهند بانك درست كنند، لذا مردم عصباني ساختمان نيمه‌كاره بانك را تخريب مي‌كنند، آيا بانك در آن زمان شكل گرفت؟

رضوي: همين‌طور است، قبل از آن هم يك صرافي بوده كه از طريق بيجك‌ها (رسيد) كار مي‌كرده، مثلاً رسيد را به عنوان بيجك نقل و انتقال مي‌دادند، فردي به نام ارباب جمشيد هارطونيان و افراد ديگري كه قبل از ايجاد اولين بانك در ايران، در قالب صرافي كار مي‌كردند و هنوز هم خيابان ارباب جمشيد در لاله‌زار تهران وجود دارد.
الان هم آن دور و بر آن خيابان پر از صرافي است. قبل از 1268 اولين بانك ايراني به نام بانك جديد شرق بود.

فارس: آيا قدمت صنعت بانكداري در دنيا 400 سال مي‌رسد؟

رضوي: كتابي درباره صنعت بانكداري در دنيا و اين كه اولين بانكهاي دنيا كجا بوده‌اند، نوشته ام. سال 1601 ميلادي در قزوين بازاري به نام بازار صرافها وجود داشته است. 12 نفر صراف مشغول كار بوده‌اند. در مشهد 1890 ميلادي تعداد 144 نفر صراف بودند. در اين شهر به علت زيارتي بودن و قرار گرفتن بر سر راه شهرهاي مختلف ايران و راه كشورها، صرافي از رونق خوبي برخوردار بود.
در آن سالها صرافي‌ها به ترتيب در شهرهاي تبريز، مشهد‌، اصفهان، شيراز و بوشهر از اهميت خاصي برخوردار شدند، تا سال 1266 شمسي كه در ايران هنوز اسكناس چاپ نشده بود و سكه هنوز پول رايج كشور بود، صرافها متناسب با اعتبارشان يك رسيدي به نام «بيجك» صادر مي‌كردند، الان هم بيجك به يك صورتي وجود دارد، ولي آن زمان براي اولين بار سال 1266 حدود 130 سال قبل اين بيجك را كه تعهد مبلغ پرداخت شده بود كه عندالمطالبه يا در كوتاه‌مدت دست هر كس بود، صرافها پرداخت مي‌كردند.
بعضي از صرافهاي مهم مانند ارباب جمشيد در سال 1273 شمسي تجارت خانه جمشيديان را تأسيس كرد كه در سال 1291 شمسي تحت فشار بانك استقراض روس ورشكسته شد.
صرافي جهانيان در سال 1279 در شيراز تأسيس شد. شعبه‌هايي را در سراسر كشور در برخي نقاط افتتاح كرد و بعد از ورشكستگي ارباب جمشيد اين صرافي هم ورشكست شد. روسها از بانك به عنوان يك نهاد سياسي استفاده كرده و به امرا و درباريان وام مي‌دادند، بعد صرافي‌ هاراطون تومانيانس در سال 1219 در تبريز تأسيس شد كه به صادرات خشكبار و ابريشم مي‌پرداخت و واردات آهن و فلزات ديگر از روسيه مي‌پرداخت و هنوز هم وجود دارد.
اين صرافي به تدريج در شهرهاي ديگر ايران و حتي روسيه شعبه‌هايي تأسيس كرد. براي مردم حساب باز مي‌كرد و بعد از انقلاب كبير روسيه سال 1917 ميلادي عمده دارايي‌هاي اين صرافي از بين رفت و اين صرافي هم ورشكست شد.
بانك جديد شرق از جمله اولين بانكهاي ايران بود كه در سال 1888 ميلادي (1268 شمسي) كه دفتر اصلي آن در لندن بود، از طريق شركت هندي خود در ايران، امتيازي در شهرهاي مشهد و تبريز و رشت و تهران، اصفهان و شيراز و بوشهر اعطا كرد و شعبه‌هايي تأسيس كردند.
بعد از آن بانك شاهنشاهي ايران در 1251 زمان ناصرالدين شاه بود در سفري كه وي به اروپا داشت، مبلغ 40 هزار ليره انگليس از فردي به نام جوليوس رويترز قرض كرد و در مقابل امتيازات زيادي به او داد، از جمله امتياز تاسيس اين بانك و امتياز چاپ اسكناس به وي داده شد.
بانك شاهي در سال 1268 شمسي با داشتن امتياز انتشار اسكناس تأسيس شد و در آغاز دفتر اصلي آن در تهران بود و اتفاقات بعدي كه در سال 1309 براي حق انحصاري اسكناس ايجاد شد و بعد از 60 سال امتياز داده شده به بانك‌ شاهي لغو و سقفي براي آن تعيين شد.
همچنين بانك استقراضي روس توسط فردي به نام ژاك دو كليا بوف، بانك عثماني 1301، بانك روس و ايران، بانك سپه نخستين بانك پهلوي قشون 1304 شمسي، موسسه رهني ايران(بانك مسكن فعلي)، بانك ملي ايران در سال 1306 شمسي 14 ارديبهشت ماه 1306 شمسي از مجلس شوراي ملي آن زمان به نام بانك ملي ايران مجوز گرفت و همان روز يك نفر مديرعامل و متخصص خارجي استخدام شد. سپس اين مدير فرار كرد. اصلاحات پولي و عكس‌هاي پول، ورق اسكناس 50 توماني زمان قاجار، بعد سكه‌هاي زمان فتحعلي شاه و همه در كتابي كه نوشته‌ام، آمده است.

فارس: حدود 80 - 90 سال است كه بانك به طور رسمي در كشور ما حضور دارد، سؤال اين است، آيا بانك به عنوان پمپاژ خون در اقتصاد با اين قدمت به توسعه اقتصاد كشور كمك كرده است و آيا ثروت ملي را افزايش داده يا بانك باعث انباشت ثروت در دست عده‌اي شده است؟ آيا بانكداري به انباشت ثروت ملي يا به انباشت ثروت در دست عده‌اي منجر شده است؟ چه شد كه رئيس جمهور به عنوان عالي‌ترين مقام اجرايي كشور مي‌گويد، بايد در بانكداري انقلابي ايجاد كنيم؟

رضوي: نظام بانكي كشور تا سال 1357 پيروزي انقلاب اسلامي، براساس سازوكار بهره، و منبعث از نظام سرمايه‌داري شكل گرفته بود، از سال 1357 تا امروز كه حدود 33 سال گذشته، با وضع قانون عمليات بانكداري بدون ربا ، سازوكار بازنگري جدي شد. بهره حذف شد و اول كارمزد به جاي بهره آمد و بعد قانون عمليات بانكداري بدون ربا كه از شهريور 1362 مصوب و از اول فروردين 1363 عملاً اجرا شد، تا امروز به صورت يكپارچه در تمام بانكهاي تخصصي و تجاري به اجرا گذاشته شد.

محور اصلي نظام بانكداري مبتني بر قانون عمليات بانكداري بدون ربا بنا شده است، انسان در نظام كلي اسلامي، يك ارزشهايي دارد كه براساس اين نظام ارزشي كه به نظر ما مغز حركت و رفتار و نيات و نظام انگيزشي انسانها است، انسان در وسط اين دستگاه عظيم اقتصادي قرار گرفته است، در قرآن و سنت پيامبر عظيم‌الشان (ص) ما رفتارهاي اقتصادي منبعث از اين ارزشها است كه نشأت گرفته از قرآن و سنت پيامبر (ص) است و به طور روش و شفاف بيان شده است. اگر خارج از اينها عمل كنيم، طبعاً خارج از دين مبين اسلام عمل كرده‌ايم و در واقع نظام بانكداري نظام بانكداري اسلامي نخواهد بود.

* نظام بانكداري بر پايه بانك تجاري

امروز به طور شفاف سخن مي‌گوييم، نظام بانكداري ايران از آغاز تأسيس تا اول انقلاب، بيشتر به سمت بانكداري تجاري نيل پيدا كرده ، تا اين كه بانكداري كه برگرفته از ارزشها و نظام ارزشي و سازمان ارزشهاي اسلامي باشد، به اين معني كه امروز در بانكداري تجاري وجود نرخ بهره به عنوان يك نرخ از پيش تعيين شده، مثل يك جعبه سياه و ناگشوده و ناشناخته‌اي است كه بسياري از نظريه پردازاني كه امروز هم بحران‌هاي اقتصادي را بررسي مي‌كنند، هنوز بر اين اعتقاد هستند كه منشأ بسياري از اين بحران‌ها بانكداري تجاري در كشورهاي غربي و كشورهاي شركا عمده تجاري آن‌ها بوده و هست. بانكداري تجاري به اين معني است كه از قبل يك نرخ بهره به عنوان نرخ از پيش تعيين شده‌اي كه مشتري بايد در سپرده‌اش اين نرخ را از بانكداري مطالبه كند و هيچ كاري هم ندارد كه بانك با اين سپرده چه مي‌كند.
از يك طرف بانك هم اين سپرده را دريافت مي‌كند و هيچ كاري هم به سپرده‌گذار ندارد.
در حالي كه در نظام مبتني بر قانون عمليات بانكداري بدون ربا سيستم مشاركت در سود و زيان يا به عبارتي PLS profit & loss sharing حاكم است.

فارس: آيا اين همان قاعده فقهي است كه «من له الغُنم، فعليه الغُرم» هر كس منفعت چيزي را مي‌برد، غرامت آن چيز هم با اوست؟

رضوي: يعني در واقع مثل اين كه اگر تورمي حاصل شد و سودي از جامعه به اين كار منتقل شد، همه افرادي كه در اين نظام پولي و بانكي مشاركت كرده‌اند، منتفع و بهره‌مند مي‌شوند، يعني اگر هم اين ارزش كاهش يافت و منجر به زيان شد، همه افراد در مشاركت ضرر و زيان مي‌كنند.
اتفاقي كه در نظام بانكي كشور ايران طي 30 سال اخير افتاده اين است كه بايد يك بازنگري اساسي نسبت به ساز و كار اين نظام بانكي صورت گيرد.
نظام كنوني بانكي در تمام سطوح زندگي مردم اثر دارد، در كارآفريني، افزايش اشتغال، توليد و رونق اقتصادي اثر دارد. اين دستگاه عظيم اقتصادي كه امروز نظام بانكداري جمهوري اسلامي نام دارد، بايد بازنگري شود و اين است كه واژه بانكداري اسلامي در نظام بانكي خود را از آغاز انقلاب تا امروز به عنوان مساله مهم نمايان شده است.
اصلي كه در فصل دوم و سوم قانون عمليات بانكي بدون ربا نمايان شده، اولي اين است كه بانكها نرخ سود سپرده را به عنوان هزينه نظام بانكي در دفاتر حسابداري و مالي خود ثبت مي‌كنند، در نتيجه اين گونه محاسبه يا عنوان مي‌كنند كه نرخ تجهيز منابع بانكي بالاست و اين نرخ بالا سبب مي‌شود كه بر همين اساس نرخ سود تسهيلات را بالاتر از مشتريان و متقاضيان تسهيلات دريافت كنند، در حالي كه نرخ سود سپرده، براساس قانون عمليات بانكي بدون ربا و آيين‌نامه مترتب بر آن، هزينه بانك نيست، بلكه يك سود غير قطعي است كه در واقع در رابطه با سپرده‌هاي سرمايه‌گذاري مدت‌دار سپرده‌گذاران نظام بانكي كشور مالكيت آن در يد و متعلق به صاحبان اصلي آن يعني مردم يعني سپرده‌گذاران است و تا آخر هم اين گونه خواهد بود، قرار دارد.
سپرده مدت دار مثل سپرده قرض‌الحسنه نيست كه مالكيت به بانك منتقل شود، بلكه در سپرده‌هاي سرمايه‌گذاري مدت‌دار، مالكيت وجوه تا انتهاي دوره مالي و بعد از آن متعلق به صاحبان اصلي يعني مردم سپرده‌گذار باقي خواهد ماند. در نتيجه اگر نظام حسابداري بانكي را بررسي كنيم، مي‌بايد اين وجوه يا سپرده مردمي با كار كارآفرين اعم از صنعتگر، معدن كار، تاجر، كشاورز، صادركننده، حمل‌ونقل‌چي و غيره ادغام شود و در نتيجه ادغام كار و سرمايه با سپرده مردم، به كالايي تبديل شود كه پس از عرضه در بازار، نتيجه آن سودي حاصل شود كه پس از كسر حق‌الوكاله بانك كه طبق قانون بين صفر تا 3.5 درصد است، اين سود متعلق به صاحبان اصلي يعني مردم و سپرده‌گذاران است.
در حالي كه آن سودي كه از 30 سال گذشته تحت عنوان سود غير قطعي يا سود علي‌الحساب به سپرده‌گذاران پرداخت شده است، چنانچه جزو هزينه بانك لحاظ شده باشد، اين براساس اصول سيستم و نظام حسابداري مبتني بر قانون عمليات بانكداري بدون ربا صورت نگرفته است و طبعاً هزينه‌هاي تجهيز منابع بانك را افزايش داده و در نتيجه وقتي هزينه تجهيز منابع بالا رود، بانكها گويند هزينه 18 درصد است يا بيان مي‌كنند بالاي 16 درصد است، ولي مطالعات ما نشان داده هزينه تجهيز منابع در بانك حدود 8 درصد است.
امروز بيان مي‌كنند چون عقود مشاركتي غير واقعي انجام مي‌شود و هزينه تجهيز منابع 18 درصد است، لذا 33 درصد سود از تسهيلات مي‌گيرند. اين در نتيجه سازوكاري است كه در نظام بانكي كشور ما اتفاق مي‌افتد، در حالي كه اگر اين مساله به طور درست و صحيح در دفاتر و سيستم حسابداري نظام بانكي ثبت ، درج و تحرير شود، يعني سود علي‌الحساب به سپرده‌گذار، هزينه بانك تلقي نشود؛ بلكه اين سپرده و پول برود با كار ادغام شود، نتيجه آن يك كالايي در بازار عرضه و ارائه شود آن سود واقعي مربوط به سپرده‌گذار است، (البته پس از كسر حق‌الوكاله باشد) مطالعات ما نشان مي‌دهد آن سود واقعي به مراتب بيشتر از 12 درصدي است كه بعضاً به سپرده‌گذار داده مي‌شود، ما محاسبه كرديم، بعضاً بيشتر از 50 درصد است.
در مثالي كه مي‌زنم، نرخ سود واقعي بيشتر از 100 درصد است. صندوق توسعه تكنولوژي مي‌گفت، امروز 60 درصد سود مي‌دهيم، و اين واقعيت دارد.

فارس: صنايع شوينده سالي 3 بار بازگشت سرمايه دارند؟

رضوي: همين است، حساب كرديم، سود واقعي خيلي بيشتر از اين است.

فارس: مديرعامل يك بانك را ديدم سؤال كردم، چرا عقود اسلامي رعايت نمي‌شود، گفت: كاملاً رعايت مي‌شود، گفتم روي كاغذ يا در عمل، گفته شد در عمل رعايت مي‌شود، گفتم پس چرا حق واقعي سپرده‌گذار را نمي‌پردازيد؟ چرا مراجع تقليد به بانكها ايراد مي‌گيرند؟

رضوي: سيستم حسابداري بانكها بايد شفاف و روشن و براساس نظام مشاركتي واقعي باشد، تحرير دفاتر و سيستم حسابداري و ثبت‌ واقعي مشاركت بايد ثبت شود. يعني سپرده مدت‌دار سرمايه‌گذاري مالكيت از ابتدا تا انتها طبق نظريه‌هاي حقوقي متعلق به صاحبان اصلي است كه صاحبان اصلي آن مردم سپرده‌گذار است.

فارس: مثل اين كه موبايل را پيش شما وديعه‌ بگذارم كه از آن استفاده كنيد؟

رضوي: احسنت اين‌طور است، ولي فرق موبايل و پول اين است كه پول زايش دارد، بازدهي دارد من (بانكدار) سرمايه را با كار كارآفرين ادغام مي‌كنم، 100 تومان شما مي‌شود 120 تومان، در حالي كه به نظر من خيلي بيشتر مي‌شود، شايد 200 يا بيشتر از آن شود، اين متعلق به شما سپرده‌گذار است. بانك بايد حق‌الوكاله صفر تا 3.5 درصد را طبق قانون برداشت كند، بقيه متعلق به سپرده‌گذار است.
نكته ظريف اين است، سود علي الحساب زماني قطعي مي‌شود كه سپرده با كار ادغام شد، رفت پروژه اجرا شد، يك ارزش افزوده و بازدهي به وجود آمد، ارزش افزوده يا همان سود واقعي متعلق به صاحبان اصلي است كه پس از كسر حق‌الوكاله بانك به مردم صاحب سپرده بايد پرداخت شود، آن سود واقعي است، پس به نظر ما هيچ دليل قطعي شرعي و حقوقي وجود ندارد كه سودعلي‌الحساب به كسي داده شود، يك نكته مهمي است كه متأسفانه بسياري از ما غفلت كرديم. پس بنابر اين اگر سود علي‌الحساب به سپرده داده نشود، به نظر شما چه اتفاقي مي‌افتد.

* هيچ دليل شرعي براي اين سود علي‌الحساب وجود ندارد

اين موضوع اول روشن شود، اگر شما به بانك مراجعه كنيد كه بگويد از اول 12درصد سود به شما مي‌دهم، بنده فكر مي‌كنم، هيچ دليل شرعي براي اين سود علي‌الحساب وجود ندارد، ولي برعكس دليل شرعي و قطعي وجود دارد كه سود بعد از قطعي شدن و محقق شدن، سود تحقق يافته متعلق به صاحبان اصلي سپرده است كه خيلي بيشتر از 12 درصد علي‌الحساب است.

* سود علي الحساب صفر درصد

وقتي سود علي‌الحساب به سپرده صفر شد، يعني اين تجهيز منابع كه الان گويند 18 درصد است، ديگر اتفاق نمي‌افتد. چون منابع آن بانك با نرخ صفر درصد وارد شريان و بدنه اصلي اقتصاد كشور مي‌شود. اين پول با صفر درصد وارد چرخه مي‌شود. اصلاً 18 درصد نرخ تجهيز منابع براساس اين كه گويد 12 درصد سود قطعي علي‌الحساب دادم، آب، برق، گاز، تلفن و سر بار هزينه‌ها هم اضافه مي‌شود كه همان 18 درصد است، ولي حجت و دليل شرعي وجود ندارد. يعني هزينه‌هاي بانك هم به سپرده‌گذار تحميل مي‌شود. اصل اين كه بانك گويد سود علي‌الحساب دادم، ولي اين هزينه بانك است. در حالي كه دليل قطعي شرعي وجود دارد كه اين سود تحقق يافته مال سپرده‌گذار است. بايد پول برود در چرخه اقتصادي و با كار هم ادغام شود، آن گاه سود حاصل شود.
همين صكوك كه فروخته مي‌شود، يك برج ساخته شود، برج فروخته شود و سود صاحبان سپرده را كه به مراتب بيشتر از سود علي‌الحساب است، به سپرده‌گذار بدهند.

فارس: قاعده فقهي «الناس مسلطون علي اموالهم»، مردم بر اموال خود سلطه و اختيار دارند، يعني سپرده‌گذار كه 5000 تومان نزد بانك مي‌گذارد كه 5 سال پيش بانك باشد، صاحب پول بر آن مسلط است، در همه زمانهاي اين 5 سال، هر وقت مراجعه كند، قرارداد را به هم مي‌زند، از نظر حقوقي اين پول مال سپرده‌گذار است؟

رضوي: از نظر حقوقي پشت ورقه مي‌نويسند كه سپرده مدت‌دار مال سپرده‌گذار است.

فارس: از نظر اسلام يد بانكدار، يد اماني است كه پول را نگه داشته است. حال بر اين پول هر چه مترتب شود، طبق قاعده فقهي «النما تابع للاصل» يعني اگر رشدي روي اين بيايد، تابع اصل است، اگر سودي به سرمايه تعلق گيرد، مال اصل آن و متعلق به صاحب سپرده است.

رضوي: پس اينجا يك واژه سود علي‌الحساب در بانكها بايد تجديدنظر جدي قرار گيرد، حال آن طرف قضيه، شما به عنوان كارآفرين و كارخانه‌دار، صنعتگر، معدن كار، صادركننده و تاجر به بانك مراجعه مي‌كنيد كه يك تسهيلات 100 ميليون توماني مي‌خواهي به جاي اينكه پول مردم را با كار شما ادغام كنند و پول را در اختيار شما با صفر درصد قرار دهند، بعد ابتكار و كارآفريني شما، نوآوري و فكر شما با اين پول و سرمايه ادغام شود، يك كالايي را به وجود آورد، يا زمين خشكي را آباد كرده است. زمين خالي را به برج مسكوني تبديل بكند، با ارزش افزوده‌ توليد كند، از اول به شما كارآفريني مي‌گويند شما بايد بالاي صدرصد سود مشاركت بدهي ولي ظاهراً‌ قانون قبلا ً‌مي‌گفت 12 درصد باشد. اين نرخ از پيش تعيين شده شبهه شرعي دارد.
ما از نظر اقتصادي مي‌گوييم نرخ بهره يك نرخي است كه از قبل تعيين شده باشد. اين نرخ سود تسهيلات است با نرخ سود سپرده فرق دارد، اگر تجديدنظر جدي شود و نرخ سودعلي‌الحساب حذف شود، آن وقت هزينه تجهيز منابع پايين قرار مي‌گيرد. به نظرم زير 2 درصد مي‌شود. نرخ صفر تا 3.5 درصد فقط سود بانك است كه به آن «كميسيون» يا «حق‌الوكاله» هم گويند.

* هنوز تعريف درستي از بانك اسلامي ارائه نشده

اول از همه بحث داريم كه بانك چه تعريفي دارد، اصلاً‌ هنوز هيچ كس در اين كشور تعريف بانك را انجام نداده است. شما هم برويد از كساني‌ كه در زمينه نظام بانكداري كشور جمع شده‌اند، بپرسيد، بالاخره من در مجامع آنها بوده‌ام، از آنها سؤال كنيد كه يك بانك اسلامي چگونه تعريف مي‌شود، آيا بانك اسلامي همان واسطه وجوه در نظام غربي است، تعريف آن در نظام اسلامي چيست، آن را براي شما دوباره تكرار مي‌كنند، بسياري از افرادي كه نظام بانكداري اسلامي را ناقص فهميدند، نظام بانكداري بدون ربا را بايد روشن و شفاف درك كنند.
بانك در نظام اسلامي يك محل تأمين مالي است. اين مسئله اول بايد روشن شود، در نظام رايج سنتي و قديمي بانك محل واسطه وجوه بوده است، يعني همان جعبه سياه، جعبه، ناگشودني، جعبه، ناشناخته، گفته مي‌شود، چرا بايد نرخ بهره از شما مي‌گيرند. در نظام غربي هنوز اين روش نيست، كينز مي‌گويد فرق ارزش فعلي پول و ارزش آتي پول را بهره گويند، در نظام اسلامي يك دولت قدرتمند اسلامي بر سركار است، اگر نظام بازار را نظارت و كنترل كند، ارزش آتي پول برابر ارزش فعلي پول است. پس بنابراين Interest rate يا نرخ بهره اصلاً جايگاهي ندارد.
پس اگر نظام قوي اسلامي حاكم باشد، نظام مقتدر اسلامي باشد، نظارت بر بازار كند و كنترل مؤلفه‌هاي مختلف جامعه اسلامي را داشته باشد، ارزش فعلي و آتي پول با هم تفاوت زيادي نخواهد كرد.
بنابراين مردم دروغ نمي‌گويند، حيله نمي‌كنند، نمي‌رود هزار حيله بزند كه امروز ماشيني بخرد كه فردا مي‌خواهد گران شود، يا يك زميني بخرد كه فردا گران شود، اين جامعه اسلامي تضمين شده است، حيطه قلمرو دولت اسلامي را شهيد محمدباقر صدر (ره) در كتاب اقتصادنا خيلي خوب بحث كرده است.

فارس: در اسلام قيمت نقدي و نسيه كالا با هم متفاوت است، پس چگونه قابل توجيه است كه مي‌فرماييد ارزش فعلي و آتي يكي است؟

رضوي‌: شما روي بيع صحبت مي‌كنيد، يعني روي خريد و فروش صحبت مي‌شود، ما روي نهادي به نام بانك كه كار اصلي آن به نظر من اين است، به جاي واسطه وجوه، نظام تأمين مالي است. امروز اگر نيازي به كار‌آفريني و كارخانه باشد، در تمام سطوح مردم نياز به تأمين مالي است. اين بانك اسلامي است. بانك اسلامي واسطه‌گري و دلالي نيست.
يك بانك اسلامي محل امني براي تأمين منابع و نگهداري وجوه مردم است كه با كار مردم كارآفرين ادغام مي‌شود، تبديل به يك كالا مي‌شود يك زمين لم يزرع را بارور مي‌كند، يك خانه را درست مي‌كند.

* تعريف بانك اسلامي

پس تعريف بانك اسلامي يعني محل تأمين وجود است. محل تأمين منابع و تأمين اعتبار است كه نتيجه آن كار آفريني ايجاد اشتغال، افزايش توليد و ثروت در زمينه‌هاي مختلف صنعت، معدن نفت، گاز، پتروشيمي، راه، سيمان، فناوري اطلاعات، هتل‌سازي، سدسازي است.
از محل بانك براي احداث همه اينها تأمين اعتبار مي‌شود، صادرات، واردات، كشاورزي و حمل و نقل درست مي‌شود. كارآفرين هميشه پول به قدر كافي ندارد، اگر تأمين اعتبار بخواهد، مثلا 1000 هكتار زمين باير را تبديل به بهترين مزرعه گندم يا جو يا چغندر كنيد يا يك كارخانه درست كند، نياز تأمين اعتبار دارد و به بانك اسلامي مراجعه مي‌كند، محل تأمين منابع و اعتبارات آقاي بانك امروز100 ميليارد تومان نياز دارم، بانك اسلامي پول از كجا مي‌آورد؟ مال مردم است. بانك اسلامي تا حالا چقدر داده است، هنوز پولي به مردم نداده است. چرا، چون بايد پول با كار كارآفرين ادغام شود، تبديل به يك زمين بارور شود، اشتغال و كارآفريني مي‌شود. زمين تبديل به برج مي‌شود، سهام را به صورت صكوك بفروشند.
اگر بانك سود ساليانه به عنوان سود تسهيلات اعطايي دريافت كند، آنچه امروز مصطلح است و در دفاتر خود بانك هم آن را سود تلقي كند، آنجا سود سپرده را جزء هزينه بانك تلقي مي‌كرد، اما اينجا (بانك اسلامي) سود تسهيلات بانكي را درآمد بانك گويند. آنجا پول را از سپرده‌‌گذار مي‌گيرد و اينجا پول متقاضي تسهيلات مي‌گيرد، آنجا سود سپرده‌گذار را به صورت هزينه بانك و اينجا به صورت درآمد باشد، آيا درست است؟ در تحليل هزينه‌ها و دفاتر و سيستم‌ حسابداري بانك بايد به طور جدي تجديد نظر شود. اينجا سود تسهيلات دريافتي ديگر درآمد بانك نيست، چرا ؟ چون اين وجوه كه مال سپرده‌گذار است؛ كار كارآفرين ادغام شود و يك سودي حاصل شود، آيا سود مال بانك است، نه بلكه سود مال سپرده‌هاي مدت‌دار است، مالك اصلي مردم است.

فارس: النما تابع للاصل، اگر گوسفند 20 كيلويي تحويل كارآفرين دادم، در پايان فصل چاق شد 70 كيلو شده، آن 50 كيلوي اضافي مال صاحب گوسفند است؟

رضوي: همه اضافه شده مربوط به صاحب اصلي است، درست است. پس بنابراين بانكهاي ما چه كار كردند، زمين خريدند، ساختمان درست كردند، برج درست كردند، ماشين خريدند، در حالي كه سودها مال مردم است. يعني سود تسهيلات اعطايي به حساب بانك نيست، سود تسهيلات اعطايي مال صاحبان اصلي است كه همان سپرده‌گذاران هستند.
بنابراين سيستم حسابداري بانكداري كشور بايد به طور جدي بازبيني شود و اگر اين اتفاق افتد، به نظرم چند كار مهم مي‌شود. اولا بازدهي نظام بانك بالا مي‌رود. چرا، چون سود متعلق به مردم به صاحبان اصلي بازمي‌گردد.
دوم چون مردم سود واقعي بالاتري به نظرم خيلي بيشتر از 50 درصد دريافت مي‌كنند. هر صنعتي به مراتب بيشتر است. مردم چون بانكها را محل امني بدانند سپرده بيشتري مي‌آورند بنابراين منابع بانكي به شدت افزايش پيدا مي‌كند. چون بازدهي واقعي و سود واقعي اگر پرداخت شود، مردم تشويق مي‌شوند، پول بيشتري به بانكها مي‌سپارند، چون بانك به عنوان نماينده و كارگزار مردم در پروژه‌هايي كه سودآور است، سرمايه‌گذاري مي‌كند و سود آن خيلي بيشتر از سود علي‌الحساب 12 درصد است. تسهيلات اعطايي با نرخ صفر درصد داده مي‌شود، اگر از پيش سود تسهيلات بگيرد، شبهه شرعي دارد.
چه زماني پول سود را به صاحبان سپرده مي‌دهند، زماني كه كار و سرمايه ادغام شد و سود واقعي به نظر خيلي بيشتر از سود علي‌الحساب است، مي‌دهند. وقتي مردم بازدهي بالايي از پول خود ببينند رغبت بيشتري به نظام بانكي نشان مي‌دهند و سپرده بيشتري مي‌سپارند،‌ در نتيجه منابع بانكها به شدت افزايش مي‌يابد و ديگر مشكل كفايت سرمايه‌ بانكها برطرف مي‌شود، بانكهايي كه پول مردم را در پروژه‌هايي كه مورد نياز امت اسلامي است بهتر و به درستي سرمايه‌گذاري مي‌كنند و بازده بالاتري دارند، در چرخه رقابت مي‌كنند و بازده بالاتري دارند، در چرخه رقابت نظام بانكي كشور، باقي مي‌مانند و آنهايي كه سبب اتلاف و اسراف منابع مردم شوند، پول نمي‌گذارند به طور خودكار آنها از چرخه اقتصادي كشور خارج مي‌شوند و بانكهايي كه كارا هستند، ارزش افزوده بالايي براي جامعه ايجاد كنند و سبب بازدهي بالاتري از وجوه سپرده مردم شوند، روز به روز منابع‌شان بيشتر مي‌شود.
نتيجه اين كار رونق و شكوفايي اقتصاد كشور افزايش كارايي، كارآفريني، ايجاد اشتغال و افزايش اعتبار نظام بانكي و افزايش اشتغال كه امروز مد نظر دولت خدمتگزار است. دولتي كه عدالت محور است. عدالت در بانك‌داري اسلامي، عدالت مطلق و نسبي مفهوم پيدا مي‌كند.

فارس: مسايلي كه فرموديد عقود مشاركتي است، در عقود مبادله چگونه است؟

رضوي: چگونه مي‌توان فهميد كه عقود مشاركتي واقعي عمل شده يا نه؟ سيستم حسابداري خيلي روشن است. اين سيستم حسابداري به عنوان يك خط‌كش است كه سود علي‌الحساب سپرده را بر چه مبنايي در بانك قرار مي‌دهي، به چه اعتباري آن را در سيستم حسابداري تحرير مي‌كند؟ اگر مشاركت باشد، نبايد سود علي الحساب در هزينه‌ها ثبت شود.اگر سود علي‌الحساب را به حساب هزينه بگذارند، بدانيد صوري عمل شده است. اگر سود تسهيلات از متقاضي كارآفريني بگيرند، بدانيد صوري است.

فارس: آيا بانكداري قرض‌الحسنه از بانكداري سرمايه‌گذاري جدا شود و در عقود مبادله چگونه است. مردم براي خريد خانه، خودرو، لوازم منزل چگونه باشد؟

رضوي: قرض‌الحسنه يك مقوله موازي اين است، سپرده مدت‌دار مربوط به سرمايه‌گذاري است كه بخش اعظم سپرده‌هاي نظام بانكي كشور است. اما سپرده قرض‌الحسنه هم هست كه يك زماني 49 و 51 درصد بدهند حال فرض 50 -50 درصد باشد، فرق و تفاوت سپرده قرض‌الحسنه با سپرده سرمايه‌گذاري مدت‌دار در اين نكته حقوقي نهفته است كه در سپرده سرمايه‌گذاري مدت‌دار، مالكيت از اول تا آخر براي صاحبان سپرده مي‌ماند ولي در سپرده‌هاي قرض‌الحسنه مالكيت قرض دهنده منتقل به بانك مي‌شود و بانك صاحب اين پول مي‌شود و هر كاري خواسته باشد مي‌كند ولي عند‌المطالبه بايد اصل پول را هر موقع صاحب قرض‌الحسنه مطالبه كند، بايد بانك تمام و كمال عين پول را مسترد كند.
بنابراين هيچ ريسكي در سپرده قرض‌الحسنه متوجه سپرده‌گذار نمي‌شود. بنابراين هيچ افزايش بر اصل پول نبايد طلب كند كه حرام و ربا است. چون اصل پول تضمين شده است. عندالمطالبه بانك آن را برمي‌گرداند ولي تا زماني كه نزد بانك است، مالك آن پول بانك است، هر استفاده‌اي خواست انجام مي‌دهد. اين نكات حقوقي ظريف است.
حتي اگر 100 تومان بدهم و مرا مجاب كند، كه بعد از دوره‌اي آن را بعلاوه يك سهم تحويل شما دهم، اين حرام و ربا است، يا بعلاوه يك خرما حرام است. در حالي كه در سپرده سرمايه‌گذاري مدت‌دار، مالكيت از آن شما سپرده‌گذار است در سود و زيان شريكت هستيم ممكن است زيان هم بكنيد و چون مثل يك موج است يا همه متنفع مي‌شوند يا همه متضرر مي‌شوند. جامعه تلاش مي‌كند كه اين اتفاق مي‌افتد.

فارس: اگر هيچ ريسكي متوجه سپرده‌گذار قرض‌الحسنه نيست، امروز 100 تومان بانك مي‌دهد كه با آن مي‌توان 50 شكلات بخرم، سال بعد اگر 100 تومان برگرداند، با آن 100 تومان 40 شكلات مي‌خرم. آيا اين ريسك نيست؟

رضوي: فقهاي مختلف نظرات مختلف دارند، حضرت امام (ره) نظرش اين است كه در قرض‌الحسنه بايد عين پول برگردانده شود. مسايل كاهش ارزش پول است. مولفه اصلي دولت اسلامي است كه پول ارزش آتي پول در يك جامعه اسلامي بايد برابر ارزش فعلي پول باشد. اين الزاماتي دارد، اقتصاد ثبات دارد.
برخي ريسك‌ها در يك شرايط نااطمينان قطعا متصور است كه در اين موارد به نظر فقهاي جامع‌الشرايط بايد مراجعه شود كه نظر امام خميني (ره) خيلي روشن و شفاف است كه در قرض‌الحسنه عين پول را بايد برگرداند. هيچ زياده‌اي نبايد بر قرض‌ داده شود. دولت اسلامي خيلي مهم است. چون اينها هم يك نظام و سيستم است. ستونهاي عظيم كه نظام بانكداري اسلامي و نظام مالي، اقتصادي و حتي سياسي بنا مي‌شود، بر اساس فرض اگر يك مورد بهم بخورد، تعادل دستگاه بهم مي‌خورد.

فارس: قرض‌الحسنه از نكات و مقولات عبادي در اسلام است.در قرآن هم هماورد مي‌طلبد،‌ همانطور كه گويد كي است كه به خدا قرض دهد. فرد پول را در بانك به عنوان قرض‌الحسنه قرار دهد، قرض‌الحسنه معامله كرده با خداست، اگر ارزش پول هم كم شد با خدا معامله كرده، جبران مي‌شود. چندين برابر است.

رضوي: و خداوند چنان روزي مي‌دهد كه از حساب خارج باشد و «يرزق من يشاء بغير حساب» اينها مثل يك سيستم و نظام است اعتقاد به نگهبان عالم هستي و«نحن اقرب اليه من حبل الوريد» يعني ما از رگ گردن به انسان نزديك‌تر هستيم. «ان الله يبسط الرزق و يقدر»، اگر حكمت اقتضاء كند، خدا آنقدر رزق شما را گسترده مي‌كند، اينها همه بخش از نظام اسلامي است. اينها خدا را توصيف مي‌كند كه از دل شب، روز را و از دل روز، شب را درست مي‌كند.
از مرده زنده، از زنده مرده خارج مي‌كند. اينها همه كار خداست. اگر به آن خدا اعتقاد داشته باشيم در رفتار ما هم اثر مي‌گذارد. او نگهبان عالم هستي است، اگر يك تركيب هيدروژن و اكسيژن بهم بخورد، تمام موجبات مي‌ميرند. اينها همه مولفه‌هاي يك نظام است. در يك سيستم جامع بايد مطالعه شود.

فارس: وقتي در قرض‌الحسنه پول را در بانك گذاشتيم، از مالكيت من خارج و به بانك منتقل شد، چون از مقولات عبادي است. بانك وقتي در قالب عقود مبادله مي‌پرازد، ثواب آن به كجا مي‌رسد، اگر به يك جوان براي ازدواج داده آيا بانك ثواب برده است؟

رضوي: بانك اسلامي را در يك مجموعه نظام اسلامي مي‌بينيم. يكي از عوامل مؤثر و مؤلفه‌هاي آن نظام، نظارت است. يكي از مؤلفه‌هاي آن بازرسي، يكي از مؤلفه‌هاي نظام حسابرسي است. سيستم حسابداري و يكي از مولفه‌هاي آن نظام اطلاع‌رساني است. اگر امروز ثواب و آخرت را به مردم بگوييم، مردم بدانند كه يكي نگهبان عالم هستي است، از رگ گردن به من و شما نزديكتر است، همه امتحاناتي براي دنياي باقي است. اگر اعتقاد نداريم كه وحي الهي است، بحث ديگري است.
اگر اعتقاد داريم و خدا مالك همه اينها است و يكي را بر ديگري از نظر توان، فكر، قدرت، انرژي، خوش فكري، يكي را بهتر از ديگري قرار داديم و «رفع بعضكم فوق بعض درجات» همه براي اين است كه «لنبلوكم في ما آتاكم» همه اينها امتحاني براي شما است. يعني يك دنياي باقي هم هست. فرد مسلمان فقط يك جنبه‌اي نيست، ابعاد مختلفي دارد، يك بخشي از نظام بانكي، اطلاع رساني است. نظام اطلاع‌رساني مناسب به مردم بگويند كه يك نگهبان اصلي نظام هستي را مواظبت مي‌كند، آنچه را كه ثبت مي‌كنند به مردم به طور روشن بگويند.

رضوي: حتي در تصميم‌گيري سياستها، راهبرد و استراتژي‌ها و برخورد با مردم از ثبت دفاتر تا اعطاي تسهيلات و سپرده‌ها كه هم اثر مي‌گذارد، كسي كه وجه را در بانك سپرده‌گذاري مي‌كند. اگر مسلمان در مكتب انسان‌ساز اسلام درست آموزش ديده و پرورش يافته باشد تربيت شده باشد، قطعاً پول را براي بهره نمي‌گذارد، اين پول را براي تأمين يك نيازي در بانك‌ مي‌گذارد كه به جامعه كمك كند.
وقتي صحبت فرد و جامه مي‌شود، جامعه را ترجيح مي‌دهد به سود فردي خود. آنچه در نظام سرمايه‌داري دارد وجه افتراق با نظام اسلامي دارد يعني يك نكته ظريفي كه اشاره شد. بانك علاوه بر اين كه يك بنگاه اقتصادي است، يك تعهدات اجتماعي هم دارد كه هنوز در جامعه ما روشن نشده است.
در حالي كه در قانون عمليات بانكي بدون ربا فصل اول 5 ماده دارد، يكي اين است كه كلاً پنج فصل دارد. فصل اول اهداف بانكي است كه در آنجا خيلي روشن و شفاف اين را مي‌گويد: اگر سر فصل اول را نگاه كنيد چند بند دارد برخي بندها خيلي جالب است از جمله استقرار نظام پولي و مالي برمبناي حق و عدل (با ضوابط اسلامي) به منظور تنظيم گردش صحيح پول و اعتبار در جهت سلامت و رشد اقتصاد كشور، اينجا وقتي كه گردش صحيح نظام پولي و به اعتباري برمبناي حق و عدل باشد، خيلي بار دارد.
هدفش نظام بانكي است ولي كسي كه پشت دستگاه نظام بانكي كشور قرار گرفته است. اسلام و وحي الهي مي‌گويد يادت باشد، در مسيري حركت مي‌كني كه سيستم و سازوكار و سامانه پولي و بانكي كشور را بايد بر مبناي حق و عدل استوار كني. حق و عدل كه پولي نيست. ضوابط اسلامي كه پولي نيست، پس تعهدات اجتماعي عظيمي بر نظام بانكي اسلامي مترتب است.

هدف دوم نظام بانكي هم در قانون عمليات بانكي تعريف مي‌شود كه فعاليت در جهت تحقق اهداف و سياستها و برنامه‌هاي اقتصادي دولت جمهوري اسلامي با ابزارهاي پولي و اعتباري هدف سوم اين دستگاه و نظام بانكي كشور اين است كه ايجاد تسهيلات لازم جهت گسترش تعاون عمومي و قرض‌الحسنه از طريق جلب و جذب وجوه آزاد و اندوخته‌ها و پس‌اندازها و سپرده‌ها و بسيج و تجهيزات آنها در جهت تأمين شرايط و امكانات كار و سرمايه‌گذاري به منظور اجراي بند 2 و 9 اصل 43 قانون اساسي.
اگر شما به بندهاي 2 و 9 اصل 43 مراجعه كنيد، آنجا گفته بانكها مكلف‌اند شرايطي كار را ايجاد كنند و به افرادي كه نيازمند تسهيلات مالي هستند، تسهيلات بدهند اينجا فقط بانك بنگاه اقتصادي صرف نيست بلكه فراتر از بنگاه اقتصادي است، چون تعهدات اجتماعي هم دارد آنجا اصل بر مبناي حق و عدالت يا عدل اسلامي است، اينجا در اصل 43 گويد بانكها مكلفند شرايط كار را براي كساني كه جوياي كارند، فراهم كند.
فرق بانك اسلامي با بانكهاي ديگر در همين امور است، در اهداف قانون هم خيلي روشن و شفاف ذكر شده است. 5 هدف در فصل اول قانون بانكداري بدون ربا آمده است.

فارس: آيا مي‌توان نتيجه گرفت كه بايد منابع عقود مبادله‌اي و مشاركتي در بانك از هم جدا شوند؟

رضوي: مانعة‌الجمع نيستند.

فارس: در بانك جرياني از وجوه مردم قرار مي‌گيرد، آيا سپرده‌هاي مدت‌دار با سپرده‌هاي قرض‌الحسنه مي‌تواند مخلوط شود؟ در سپرده مدت‌دار همان‌گونه گفتيد مالكيت صاحب پول ادامه دارد، ولي مالكيت در قرض‌الحسنه طبق قرارداد به بانك منتقل مي‌شود، پس اين دو نوع وجوه چگونه در بانك با هم مخلوط مي‌شوند؟

رضوي: در بانك سيستم حسابداري به طور شفاف و روشن و در هر مقطعي از زمان آن را مشخص مي‌كند. امروز كه براساس فناوري مدرن با يك كليد مي‌توانيد اطلاع كسب كنيد كه امروز نظام بانكي كشور از منابع 100 درصدي چند درصد منابع قرض‌الحسنه جاري چند درصد قرض‌الحسنه پس انداز و چند درصد سپرده‌هاي مدت‌دار و سرمايه‌گذاري مدت‌دار است. باز به تفكيك‌ بانكها مي‌توان با داشبوردي كه از اطلاعات بانكها درست مي‌شود، در هر لحظه مي‌توان ديد كه جداگانه و مشخص چقدر از منابع مربوط به قرض‌الحسنه است، ممكن است پولها در خزانه بانك يك‌جا نگهداري شود، ولي از نظر سيستم حسابداري بانكي دقيقاً مشخص است كه امروز در اين لحظه سيستم IT بانك نشان مي‌دهد در سيستم بانكي كشور چقدر سپرده سرمايه‌گذاري مدت‌دار و چقدر كوتاه‌مدت و بلندمدت و سپرده قرض‌الحسنه پس‌انداز و جاري وجود دارد اين يك كار تفكيك شده و روشن و شفاف است، بنابراين مصرف اين وجوه را هم كساني كه آنها را به كار مي‌گيرند، دقيقاً مي‌دانند كه چقدر منابع قرض‌الحسنه دارند و چقدر منابع سپرده‌گذاري مدت‌دار دارند.

فارس: سود تسهيلات براي عقود مبادله در بانكداري اسلامي چگونه تعيين مي‌شود. مثلاً براي خريد خودرو چگونه مشخص مي‌شود؟

رضوي: اين كه از نظر اسلام خيلي روشن است به آن عقود فروش اقساطي يا مرابحه مي‌گويند، به اين معني كه مشتري و بانك به توافق مي‌رسند كه تسهيلات فروش اقساطي تقاضا مي‌كند و بانك هم درصدي بالاتر از قيمت تمام شده و قيمت روز عرضه مي‌كند و اين نرخ در هر بانك فرق مي‌كند. مثلا اگر قيمت نقدي 100 واحد است. قيمت اقساطي 120 واحد است، پس 20 درصد سود بانك را مثلاً ظرف 12 ماه بايد بپردازد، ولي اين‌ها يك ملزومات دارد بايد شرايط مساوي باشد. اضطرار نباشد. يعني بانكها قرارداد يك طرفه به مردم تحميل نكنند. فرد متقاضي اگر تسهيلات با اين شرايط را نگيرد آبرويش در خطر‌ است. اگر قرض نگيرد، بچه‌اش مريض مي‌ماند يا نمي‌تواند جهيزيه براي دخترش فراهم كند، اگر با آن شرايط وام نگيرد، نمي‌تواند مادر پيرش را عمل كند يعني شرايط بايد متعادل و متوازن باشد.

فارس: تعيين نرخ سود بانكي كه رئيس كل بانك مركزي گفته براساس نرخ تورم باشد، آيا درست است؟

رضوي: خودشان اين مسئله را اصلاح كردند، الان مطرح نيست. يك نظريه‌اي در سال 1930 آقاي ايروينگ فيشر يك اقتصاددان غربي بيان مي‌كند كه در واقع نرخ بهره و سود سپرده‌‌اي آن به صاحبان سپرده داده مي‌شود، بايد متناسب با نرخ تورم باشد. اين نظر مربوط به 80 سال قبل است كه مربوط به اقتصاددانان كلاسيك و نئوكلاسيك است كه بعدها كلاً منسوخ شد،‌ الان اين نظريه حتي در جوامع غربي هم مورد سؤال است و منسوخ شده است. در حالي كه در جامعه ما به طور روشني بيان شد كه سود، نتيجه ادغام وجوه سپرده مردم و كار كارآفرين است كه كالا يا خدمتي به طور واقعي ايجاد مي‌شود و فروخته مي‌شود و سود آن به مراتب بيشتر از نرخ تورم يا نرخ سود علي‌الحسابي است كه داده مي‌شود. بستگي به دوره بازگشت سرمايه دارد و سود مترتب بر عقود اسلامي مبتني بر مشاركت واقعي به مراتب بيشتر از آن چيزي است كه امروز به صورت ثابت يا سود علي‌الحساب پرداخت مي‌شود. تورم بايد صفر در نظر گرفته شود.
پولي كه بانك در اختيار متقاضي قرار مي‌دهد و اگر از پيش نرخ تعيين شده مثلاً 12 درصد را طلب كند، اين رباي محض است. شبهه دارد. پول مردم در اختيار بانك است كه او هم به متقاضي تسهيلات مي‌دهد، كار‌آفرين هم تخصص ايجاد صنعت، توليد دارد. سپس اين كالاي او در بازار فروخته مي‌شود. نفع مي‌كند، سود اين مال صاحبان اصلي است كه پول را در بانك سپرده‌گذاري كرده است. اين تصوير اگر روشن شود، خيلي از سؤالات را به طور خودكار جواب مي‌دهد. نه سود علي‌الحساب به سپرده و نه سود اعطايي به متقاضي تسهيلات درست است، بلكه سود بايد در عمل محقق، واقعي و حاصل و سپس تسهيم به نسبت شود.

فارس: البته اين براي تسهيلات عقود مشاركتي است؟

رضوي: بله براي تسهيلات مشاركتي است. در عقود مبادله‌اي كه ساده است بانك يك سرمايه‌اي دارد، اين سرمايه را در اختيار افراد قرار مي‌دهد، درصدي بالاي آن مي‌كشد يا همان mark up درصدي به عنوان سود است كه كالا را به مردم مي‌دهد و بهاي آن را به علاوه درصد سود به صورت قسطي از مردم بازپس مي‌گيرد. مثلاً ماشين كه قيمت نقدي آن 16 ميليون تومان است، آن را به 17 ميليون تومان 12 ماهه برمي‌گرداند.

فارس: پس كار شوراي پول و اعتبار در تعيين سود فقط براي عقود مبادله است، براي مشاركتي نيست.

رضوي: شوراي پول و اعتبار براساس قانون بايد حداقل و حداكثري را تعيين كند، بررسي كه انجام شد، افرادي كه اين پيشنهاد را مطرح كردند، از افراد قديمي بانكي بودند، در مقطع انقلاب اسلامي بود.

فارس: يعني شوراي پول و اعتبار را آن افراد تشكيل دادند؟

رضوي: شوراي پول و اعتبار بدنه‌اي دارد كه اصلاح مي‌شود. وظايفي براي آن مترتب است. در مقطع انقلاب اسلامي آيين‌نامه‌هايي كه براي تعيين سود حداقل و حداكثر سود بانكي نوشته شد را، شوراي پول و اعتبار تعيين مي‌كند. اين به نظر بنده جاي بررسي مجدد و بازنگري جدي دارد.

فارس:‌ رئيس جمهور گفت، بعد از اجراي هدفمندي يارانه‌ها، تحول اساسي در نظام بانكي صورت مي‌گيرد، چه تحولي قرار است اجرا شود؟

رضوي: قطعاً اين مواردي كه صحبت شد، اگر براساس اصول و اعتقادات اسلامي اين دستگاه و نظام و سيستم و سامانه بانكي شكل گيرد و تمام مؤلفه‌هايش با هم همخواني پيدا كند، سبب ارتقا و افزايش منابع نظام بانكي در قالب سالم بين بانكها و افزايش توان و قدرت و بنيه كارشناسي بانكها و طبعاً رونق و شكوفايي اقتصاد كشور خواهد شد.

فارس: تشكيل صندوق توسعه ملي از زاويه انفال چگونه قابل بررسي است، منابع نفتي اگر جزو انفال محسوب شود، مربوط به نسل فعلي نيست، نسلهاي آينده هم سهم دارند، در حالي كه كارشناسان مي‌گويند نفت حداكثر 80 سال ديگر بيشتر نيست، با اين ديدگاه منابع صندوق توسعه ملي چگونه اداره شود؟

رضوي: براي ايجاد صندوق توسعه ملي برنامه‌ريزي دقيق و علمي انجام داديم كه نتيجه آن پنج هدف تعريف شد. هدف اول كمك به توسعه اقتصاد كشور، هدف دوم كمك به امنيت اقتصادي كشور، هدف سوم ارتقاي سطح پس‌انداز بين نسلي و هدف چهارم كمك به تحقق اهداف سند چشم‌انداز و هدف پنجم حضور فعال در عرصه‌ اقتصادي و جهاني است كه براي حصول و دستيابي به اين اهداف بنيادين و سهم تمام موانع و مشكلات و چالشها شناسايي كرديم، نيازسنجي شد كه براي رسيدن به اهداف چه نيازهايي بايد تأمين شود و مزيت نسبي و قابليت‌هاي صندوق را بررسي كرديم و در نهايت برنامه‌هاي 46 برنامه اجرايي يا برنامه عمل تعريف كرديم كه براي هر كدام از اينها يك يا چند پروژه تعريف مي‌شود كه برنامه‌هاي اجرايي را عمل كند.
يكي از مواردي كه براي تشكيل صندوق اشاره شد، ارتقا سطح پس‌انداز بين نسلي است قطعاً از نقطه نظر انفال هم كه بايد در اختيار حكومت اسلامي قرار گيرد، آن هم نه تنها نفت بلكه داراييهاي از دل زمين بيرون مي‌آيد مانند نفت، گاز و معادن ديگر در تمام دنيا به ويژه بعد از سال 2005 صندوقهاي توسعه ملي يا SWF Sovereign wealth fund تأسيس شدند، سازكار اين صندوق، اين‌گونه است كه بخشي از درآمد انفال يا امروز صادرات نفت و گاز كه مدنظر است، بايد در صندوق توسعه ملي قرار گيرد و براي اهدافي كه در اساسنامه صندوق پيش‌بيني شده است، سرمايه‌گذاري شود. بخشي از منابع امروزي حاصل از صادرات نفت، گاز و فرآورده‌هاي آن در صندوق قرار گيرد.
اين اهداف و مطالعه را خود تعريف كرديم، كسي به ما ابلاغ نكرده است، كار شخصي و خصوصي خودمان است كه علاقمند بوديم به دولت كمك كنيم و سه قوه از منابع ملي تصوير روشن و شفافي از سازوكار اين برنامه داشته باشند كه همه آن مكتوب است.

فارس: وقتي گفته مي‌شود صندوق‌ توسعه ملي براي ارتقاي پس‌انداز بين‌نسلي است، حال از زاويه انفال كه فقط شامل نفت و گاز نيست. منافعي كه از كوهها، جنگل، كف دريا، كوير، كف رودخانه‌ها هست. آيا اين صندوق توسعه ملي بايد فقط پذيراي بخشي از درآمد نفت و گاز باشد، يا منافع صيد در دريا و بهره‌برداري از جنگل‌هاي طبيعي چند هزار ساله هم وارد اين صندوق شود؟

رضوي: صندوق توسعه ملي يك قانون تشكيل دارد، يك اساسنامه دارد چارچوب آن در مجلس تصويب شده است. آيين‌نامه‌ها اگر نوشته شود، سازگار براساس قانون تشكيل صندوق استوار مي‌شود. براي اساسنامه هم آيين‌نامه‌هايي نوشته خواهد شد كه فعلاً براساس دستور مقام معظم رهبري در سياست‌هاي كلي برنامه پنجم كه براساس آن فقط از نفت و گاز و فرآورده‌هاي آن به صندوق واريز مي‌شود. عمده درآمد هم از اين موارد است البته بحث انفال خيلي جامع است كه هم سياست قرآن و هم احكام وجود دارد كه انفال چيست تحت اختيار كيست و موارد مصرف چيست كه بايد احكام شرعي و مجتهدان جامع شرايط ريز آن را تحت عنوان فتوا و احكام بگويند و اين‌ها موجود است.

فارس:‌ آيا امكان دارد كه در آينده سازكار صندوق توسعه ملي به گونه‌اي تعريف شود كه قسمتي از درآمدهاي ساير موارد انفال هم وارد شود؟

رضوي: در مورد انفال جلسه جداگانه‌اي باشد كه به صندوق توسعه ملي هم مفصل پرداخت شود.

گفت‌وگو از: بهبود سعيدي‌كيا

چهار راه برای رسیدن به آرامش:
1.نگاه کردن به عقب و تشکر از خدا  2.نگاه کردن به جلو و اعتماد به خدا  3.نگاه کردن به اطراف و خدمت به خدا  4.نگاه کردن به درون و پیدا کردن خدا

پل ارتباطی : samsamdragon@gmail.com

تالارهای تحت مدیریت :

مطالب عمومی کامپیوتراخبار و تکنولوژی های جدیدسیستم های عاملنرم افزارسخت افزارشبکه

 

دوشنبه 19 اردیبهشت 1390  11:06 PM
تشکرات از این پست
samsam
samsam
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 50672
محل سکونت : یزد

ورود بخش خصوصي براي ساماندهي بازار تلفن اينترنتي و مبارزه با قاچاق

معاون شركت ارتباطات زيرساخت از برنامه هاي در دست اقدام اين شركت براي مقابله با قاچاق مكالمات تلفن اينترنتي خبرداد و تاكيد كرد: عمده قاچاق مكالمات از مسير تلفن ثابت عبور مي كند.


احمد پورنگ نيا در گفت‌وگو با خبرنگار فناوري اطلاعات خبرگزاري فارس با اشاره به قرارداد شركت ارتباطات زيرساخت با دو تعاوني بخش خصوصي براي انجام ترافيك تلفن اينترنتي - VOIP - اظهار داشت: ساماندهي ترافيك اينترنتي و قانوني كردن مسير عبور مكالمات بين الملل از جمله دلايل واگذاري اين مهم به بخش خصوصي بوده و شركت ارتباطات زيرساخت به ديده تجاري به اين موضوع نمي نگرد.

وي با بيان اينكه دو تعاوني "تلفا " و "تفتان " طبق قرارداد منعقده با شركت ارتباطات زيرساخت موظف به پرداخت مبلغ 10 تومان به ازاي هر دقيقه ترافيك مكالمه به عنوان عوارض شدند ، ادامه داد: اين مبلغ قابل بازنگري است و اين دو تعاوني مي توانند پيشنهاد و درخواست خود را براي تغيير و تعديل اين تعرفه به سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي ارائه دهند.

معاون شركت ارتباطات زيرساخت با اشاره به معضل "قاچاق مكالمه " از مسير تلفن اينترنتي تاكيد كرد: دو تعاوني مذكور كه از اين پس بايد ترافيك VOIP را عهده دار شوند از تجهيزات شركت ارتباطات زيرساخت و از يك مسير قانوني و با IP هاي معتبر ترافيك تلفن بين الملل را انجام خواهند داد كه اين مساله مي تواند به ساماندهي VOIP در كشور بيانجامد.

وي با اشاره به انجام دو ميليارد دقيقه ترافيك وارده و صادره مكالمات بين الملل در سال گذشته در كشور ، از برنامه هاي در دست انجام شركت ارتباطات زيرساخت براي مقابله با قاچاق مكالمات از مسير VOIP و ساماندهي اين بخش خبرداد و خاطرنشان كرد: جزييات اين طرح به زودي اعلام خواهد شد.

پورنگ نيا در پاسخ به اين سوال كه آيا همچنان عمده قاچاق مكالمات از مسير تلفن همراه عبور مي كند ، گفـت: اصلا موافق اين موضوع نبوده چرا كه عمده قاچاق مكالمه با VOIP از بستر تلفن ثابت عبور مي كند كه در اين راستا در حال رفع اين مشكل هستيم.

به گزارش فارس، چندي پيش يكي از پيمانكاران ارائه دهنده خدمات VOIP در كشور با اشاره به بازار قاچاق ترمينيشن گفته بود عمده درآمد شركت هاي داراي مجوز ترمينيشن در بازار موبايل ، كاملا در انحصار فعالان غير قانوني است به نحوي كه 50 درصد بازار ترمينيشن متعلق به ترافيك موبايل ، 30 درصد مربوط به ترافيك تلفن ثابت تهران و 20 درصد مربوط به ترافيك تلفن ثابت در شهرستانها است كه به دليل انحصار فعالان غيرقانوني، پيمانكاران VOIP تنها در 20 درصد اين بازار فعاليت مي كنند.
سرويس تلفن اينترنتي - Voice Over IP - يا همان IP تلفني از زمان ورود خود فراز و نشيب‌هاي فراواني را طي كرده و فعاليت غيرقانوني در اين بازار از جمله مهمترين معضلات اين بخش تلقي مي شود. براين اساس و به دنبال ساماندهي بازار تلفن اينترنتي در كشور، 114 شركت بخش خصوصي فعال در اين حوزه با محوريت سازمان نظام صنفي رايانه اي و انجمن شركتهاي اينترنتي نسبت به ايجاد دو تعاوني "تفتان " و "تلفا " براي يكپارچه سازي اين فعاليت اقدام كردند و مذاكرات آنها براي دراختيار گرفتن بازار VOIP با شركت ارتباطات زيرساخت هفته گذشته به نتيجه رسيد و ارائه اين خدمات در چهارچوب وظايف مشخص به اين دو تعاوني سپرده شد.

چهار راه برای رسیدن به آرامش:
1.نگاه کردن به عقب و تشکر از خدا  2.نگاه کردن به جلو و اعتماد به خدا  3.نگاه کردن به اطراف و خدمت به خدا  4.نگاه کردن به درون و پیدا کردن خدا

پل ارتباطی : samsamdragon@gmail.com

تالارهای تحت مدیریت :

مطالب عمومی کامپیوتراخبار و تکنولوژی های جدیدسیستم های عاملنرم افزارسخت افزارشبکه

 

دوشنبه 19 اردیبهشت 1390  11:11 PM
تشکرات از این پست
samsam
samsam
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 50672
محل سکونت : یزد

هشدار توكلي نسبت به تورم 40درصدي در سال 90

احمد توكلي در يادداشتي با عنوان "هدفمند كردن يارانه‌ها: پيشنهاد دولت، تصميم مجلس " ضمن برشمردن تبعات منفي افزايش دوباره قيمتها در سال جاري و پذيرش پيشنهادهاي دولت درباره هدفمندي يارانه‎ها نسبت به تورم حداقل 40درصدي در سال جاري هشدار داد.


احمد توكلي در اين يادداشت كه براي خبرگزاري فارس ارسال كرد، نوشت: همه به ياد داريم كه در اواخر سال 1388 بعد از مدتها رفت و برگشت بين دولت و مجلس، سرانجام قانون هدفمند كردن يارانه‌ها با جلب رضايت حداكثري دولت به تصويب رسيد و به دولت ابلاغ شد. در سال 1389 دولت از اول دي ماه، با پرداخت يارانه نقدي به خانوارها و افزايش قيمت حامل‌هاي انرژي و نان اجراي قانون را آغاز كرد. البته دولت چندين ماده از قانوني را كه خود خواسته بود، نقض كرد:
1. دولت مكلف بود تدريج را در افزايش قيمت بنزين، گازوئيل، گاز، برق . . . و نان رعايت كند ، نكرد.
2. دولت مكلف بود 30 درصد درآمد حاصل از افزايش قيمت‌ها را براي جلوگيري از تعطيلي واحدهاي توليدي و بيكاري كارگران، به آن‌ها اختصاص دهد، ولي فقط يك‎هشتم آن را داد.
3. دولت مجاز بود 20 درصد از درآمدهاي به دست آمده را به بودجه عمومي دولت تخصيص دهد، نداد.
4. دولت مجاز بود "حداكثر تا 50 درصد " از درآمد حاصل شده را به خانوارها اختصاص دهد، تقريباً همه درآمد را به اين كار اختصاص داد.
5. قرار بود پرداخت نقدي با لحاظ ميزان درآمد خانوار باشد. همه را مساوي پرداخت.
6. قرار بود سهمي را كه به خانوارها تخصيص مي‏دهد علاوه بر پرداخت نقدي، براي تامين اجتماعي (مانند گسترش بيمه) نيز صرف كند، ولي همه را صرف يارانه نقدي كرد.
7. قرار بود از هيچ محل ديگري از بودجه كل كشور براي اين پرداخت‌ها استفاده نكند، ولي با بالا گرفتن مبلغ نقدي پرداختي (ماهانه 44500 تومان براي هر نفر كه 4 هزار تومان آن يارانه نان بود)، پول كم آورد و از منابع ديگر بودجه استفاده كرد.
بدين ترتيب دولت در 9 مورد حكم قانون را زير پا گذاشت و در 2 مورد نيز روح آن را ناديده گرفت.
در لايحه بودجه 1390 كه پس از 80 روز تاخير تقديم مجلس شد، دولت درآمد حاصل از هدفمند كردن در سال 1390 را مبلغ 62 هزار ميليارد تومان در نظر گرفت. كميسيون تلفيق نيز همين مبلغ را پذيرفت. تلاش براي تجديد راي نيز، از طريقي كه آيين‏نامه اجازه مي‌داد، ميسر نگشت. اين روند در حالي اتفاق مي‌افتاد كه طرفداران پيشنهاد دولت مي‌دانستند كه زمينه تصويب آن در صحن بسيار محدود است. وقتي نوبت بررسي اين موضوع در صحن فرارسيد، تنها پيشنهاد آقاي دكتر دهقان نماينده محترم طرقبه و چناران و عضو هيئت رئيسه، امكان مطرح شدن داشت، چون تنها پيشنهاد چاپ‎شده بود. در واقع عدم تصويب آن پيشنهاد در كميسيون آن‎قدر واضح به نظر مي‌رسيد كه مخالفان، پيشنهاد كتبي در موقع خودش نداده بودند. آقاي دهقان نيز احتياطاً پيشنهاد كرده بود كه در سال 1390 انواع حامل‌هاي انرژي حداكثر 20 درصد افزايش قيمت داشته باشند.
خلاصه دلايل آقاي دهقان و بنده كه به عنوان موافق آن صحبت كردم چنين بود:
1. قانون الزام مي‌كرد كه دولت تدريج را در گران كردن رعايت كند كه نكرد، در نتيجه چون گران كردن در سال اول با شيب تندي آغاز شد، براي رعايت قانون، مهار سرعت افزايش قيمت ضروري است.
2. با سبد قيمتي سه‏ماهه آخر 1389 كه هنوز ادامه دارد، مبلغ درآمد ناخالص براي سال 1390، حدود 30 هزار ميليارد تومان مي‌شود. پس براي كسب درآمد 62 هزار ميلياردي، قيمت‌هاي فعلي حامل‌هاي انرژي، بايد بيش از دو برابر شود. اين افزايش شديد خطرات جدي تورمي و ركودي در پي دارد.
3. تورم ناشي از همان افزايش قيمت‌‌هاي اوليه خطير است. ارقام نرخ تورم ماهانه از دي تا اسفند بين 2.5 تا 3.4 درصد است. در حالي كه از اول سال 88 تا آذر 89، نرخ‌هاي تورم ماهانه بين صفر و 1.8 در نوسان بود. اين علامت خطرناكي است كه اگر در ماه‌هاي بعدي (ماه‌هاي سال 1390) نرخ تورم ماهانه در همين حدود باشد، نرخ سالانه (از اول دي‎ماه 89 تا آخر آذر 90)، حدود 40 درصد خواهد شد. در نتيجه اگر دوباره قيمت‌هاي موجود را دو برابر كنيم، چه خواهد شد؟
4. قيمت انرژي، فشار هزينه توليد را به دنبال داشت و واحدهاي توليدي اعم از كشاورزي و صنعتي ناچار به كاهش توليد و اخراج بخشي از نيروي كار خويش شدند. به ويژه كه دولت در آغاز كار سهم حمايتي توليد را تقريباً نداد. حالا اگر قيمت‌ها دو برابر شود اين فشار به ميزان زيادي افزايش مي‌يابد و تبعات سنگين ركودي دارد و بيكاري شاغلان موجود را تشديد مي‌كند. اين پرسش جدي در برابر نمايندگان قرار گرفت كه آيا خانوارها كه پول نقد مي‌گيرند، نمي‌خواهند كار سرپرست آنها ادامه يابد و يا جوانشان كاري به دست آورد؟
5. آقاي رئيس جمهور در ديدار عيد جمعي از نمايندگان از آنان خواسته بود بگذاريد گران كنيم تا درآمد بيشتري كسب شود و يارانه نقدي را اضافه كنم. در واقع دولت بيش از آنكه به اصلاح ساختار توليد و اصلاح رفتار مصرفي مردم براي صرفه‏جويي در انرژي چشم داشته باشد، به دادن پول نقد بيشتر به مردم توجه دارد. به همين دليل بايد اين تمايل دولت مهار شود تا آن خطرات دامن مردم را نگيرد.
6. گفته شد كه اگر پيشنهاد دولت كه كميسيون تلفيق آن را پذيرفته است، عملي شود، بايد قيمت هر ليتر بنزين حدود 1500 تومان و گازوئيل حدود 350 تومان و قيمت گاز نيز بايد دو برابر شود. عقب‎نشيني دولت در گازوئيل 350 توماني اول و فروش براي همه مقاصد به ليتري 150 تومان، فيش‌هاي عجيب و غريب گاز كه ناراحتي كثيري از مشتركان را در پي داشت يادآوري شد و از مجلس درخواست شد كه با تصويب پيشنهاد آقاي دكتر دهقان، از اينكه همه از كارمان پشيمان مي‌شويم و از اجراي اين قانون خوب به ناچار دست بكشيم، جلوگيري كنند.
مجلس با حمايت چشمگيري، با 163 راي موافق تصويب كرد كه در سال 1390حداكثر افزايش قيمت در اين عرصه 20 درصد باشد. در پي اين تصويب در تذكري به رياست محترم مجلس عرض شد كه كميسيون تلفيق حال بايد درآمد قابل اكتساب را برآورد كند و طبق ماده 12 قانون هدفمند سازي يك رديف درآمدي و چهار رديف هزينه‏اي براساس سهم‌هاي تعيين شده در قانون مزبور و قانون برنامه پنجم، در جدول‌هاي بودجه بگنجاند تا دولت از سقف سهم هر قسمت تجاوز نكند و اصل 53 و 55 قانون اساسي نيز رعايت شود.
رئيس مجلس پذيرفت و براي اين مقصود، موضوع را به تلفيق ارجاع داد. متاسفانه در تاريخ چهارشنبه 14/2/90 گزارش كميسيون كه به صحن آمد، كميسيون به جاي انجام وظيفه تكميلي و تبعي خويش، احكام تازه‌اي را براي اضافه شدن به قانون بودجه ارائه كرد كه تقسيم درآمد اكتسابي از افزايش قيمت‌ها را به نفع پرداخت نقدي و به زيان توليد، دولت و بخش بهداشت و درمان عوض مي‌كرد.
به‏خلاف ماده 8 قانون هدفمندسازي سهم بخش توليد را از 30درصد به 20درصد تقليل مي‌داد، سهم دولت را به صفر مي‌رساند و تمام 20درصد سهم بودجه عمومي دولت و كاهش 10 واحد درصدي توليد را به پرداخت نقدي اختصاص مي‌داد. بدين ترتيب سهم پرداخت نقدي 80% و سهم توليد 20% به بخش بهداشت و درمان نيز كه بعد از تصويب برنامه پنج‏ساله بايد 10% از درآمد، قبل از تسهيم بين خانوارها- بنگاه‌هاي توليدي و دولت، به آن مي‌رسيد، از اين درآمد تخصيص داده نشده بود. در عوض كميسيون حكم جديدي در پيشنهاد جديدش داشت كه معادل يك ميليارد دلار سهم بهداشت و درمان اضافه شود. ابتدا به رئيس مجلس تذكر داده شد كه كار كميسيون كاملاً غيرقانوني است. چرا كه در اين مرحله كميسيون تنها مي‌تواند مسائلي را كه رئيس جلسه ارجاع مي‌دهد و ماهيت تلفيقي براي تصميمات اتخاذي مجلس دارد، رسيدگي كند و پيشنهاد بياورد و حق پيشنهاد هيچ حكم جديدي را ندارد.
علاوه بر اينكه احكام پيشنهادي مربوط به هدفمندي غيرقانوني است، حكم اختصاص يك ميليارد دلار به بخش بهداشت و درمان نيز غيرقانوني است، چرا كه سقف درآمدها در روزهاي گذشته بسته شده بود و حق افزايش آن ديگر وجود نداشت. رئيس مجلس در پاسخ ضمن وارد دانستن تذكر اضافه كرد چون با تصميم مهار شديد افزايش قيمت‌ها درآمد زيادي به دست نمي‌آيد تا تعهد دولت براي دادن هر نفر 44500 تومان اجرايي شود، كميسيون آن سهم‌بندي قانون را عوض كرد. در نتيجه در اقدامي غيرقانوني، كنار گذاشتن پيشنهاد غيرقانوني كميسيون را نپذيرفت.
بنده حذف پيشنهاد كميسيون تلفيق را درخواست كردم. خلاصه دلايل بنده اين بود.
1) اين تصميم تلفيق كه با هماهنگي دولت صورت گرفته است غيرقانوني است (دلايلش را در سطور پيش گفته‌ام) و قابل طرح نيست ولي من از سرناچاري پيشنهاد حذف داده‌ام.
2) علاوه بر آن، حكمتي كه آقاي رئيس براي جعل آن بيان كردند نيز با اين احكام به دست نخواهد آمد، زيرا طبق برآورد مركز پژوهش‌ها كه با داده‌هاي خام دولت انجام شده است، درآمد قابل اكتساب (پس از تصويب حداكثر 20% افزايش امسال)، حدود31700 ميليارد تومان است. از اين درآمد كه ناخالص است عوارض و ماليات‌هاي 10 تا 20 درصدي قانوني حاصل از فروش حامل‌هاي انرژي (به طور متفاوت) و ماليات 4 درصدي ارزش افزوده و هزينه‌هاي ديگر كسر مي‌گردد و به طور خالص 28700 ميليارد تومان درآمد مي‌ماند حالا 20 درصد توليد را كه حدوداً 5750 ميليارد تومان مي‌شود از آن كسر كنيم، 80 درصد بقيه تقريباً 23000 ميليارد تومان مي‏شود كه طبق تصميم غلط پيشنهادي سهم خانواده‌هاست. اگر بخواهيم كار غيرقانوني دولت در پرداخت 40500 تومان هر ماه به هر نفر (بدون يارانه نان) را بپردازيم، با توجه به آمار ثبت‏نام كنندگان جديد كه 72 ميليون نفرند (به گفته آقاي دكتر فرزين در كميسيون)، مبلغ مورد نياز براي سال 1390 تقريباً 35000 ميليارد تومان) 000,000,72 نفر × 12 ماه×500,40 هر نفر) خواهد شد. يعني ما براي ادامه اشتباه و قانون‌شكني دولت، حتي اگر يك ريال به توليد ندهيم به دولت و بخش بهداشت و درمان هم ريالي داده نشود، و تمام صد درصد درآمد را صرف پرداخت نقدي كنيم حدود 12000 ميليارد تومان (23000- 35000) كسري خواهيم داشت.
3) بنابر اين وقتي پيشنهاد غيرقانوني هيچ مشكلي را حل نمي كند و تنها قانون مصوب خودِ ما را لگدمال مي‌كند، چرا راي بدهيم. به همكارانم گفتم با مردم صادق باشيم. به آنان بگوييم كه دولت اشتباه كرده است. دولت قانون شكني خود را بپذيرد، صادقانه به مردم بگويد كه اگر بخواهم مصالح ميان‏مدت و بلندمدت كشور را در نظر بگيرم بايد از اشتباه و تخلف خود دست بكشم و طبق تصويب مجلس كه واقع‏بينانه هم هست مبلغ پرداخت نقدي را كم كنم. مگر آنكه مجلس را تحت فشار بگذارم و گراني شديد ايجاد كنم تا بتوانم پرداخت بيشتري به شما را ممكن سازم و به دنبال آن تورم و بيكاري بيشتر شود. بر برخورد صادقانه با ملت اصرار كردم، ولي متاسفانه مجلس به حذف پيشنهاد غيرقانوني كميسيون تلفيق راي نداد و پيشنهاد به همان شكل که شرح داده ‏شد، تصويب گرديد. حالا اول دعواي دكتر احمدي‌نژاد با مجلس است كه يا تلاش مي كند از طرق غيرقانوني تامين اعتبار كند، كه بعيد است ديگر مجلس اجازه بدهد و با او برخورد خواهد كرد، يا با انداختن تقصيرها به گردن مجلس فراافكني مي‎كند، در حالي كه پيشنهاد غيرقانوني تصويب شده حاصل توافق دولت و كميسيون بود و در صحن نيز معاون امور مجلس رئيس جمهور آقاي ميرتاج الديني از آن دفاع كرد. به هر حال پيشنهاد دولت و تصميم مجلس، هر دو از نظر علمي و قانوني قانون دفاع نيست و عواقب آن به آساني چاره‌پذير نخواهد بود.
آنچه از برخورد صادقانه گفتم، بخشي از راه‏حل برون‏رفت از اين مشكل است.

چهار راه برای رسیدن به آرامش:
1.نگاه کردن به عقب و تشکر از خدا  2.نگاه کردن به جلو و اعتماد به خدا  3.نگاه کردن به اطراف و خدمت به خدا  4.نگاه کردن به درون و پیدا کردن خدا

پل ارتباطی : samsamdragon@gmail.com

تالارهای تحت مدیریت :

مطالب عمومی کامپیوتراخبار و تکنولوژی های جدیدسیستم های عاملنرم افزارسخت افزارشبکه

 

دوشنبه 19 اردیبهشت 1390  11:13 PM
تشکرات از این پست
samsam
samsam
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 50672
محل سکونت : یزد

اخراج مخفيانه صدها نيروي پليس انگليس به دليل مستي و سوءرفتار

به نقل از روزنامه تايمز، پليس انگليس در حال اخراج 160 افسر پليس در هر سال به دليل سوءرفتار آنهاست.

بر اساس تحقيقاتي كه توسط تايمز انجام شده است اين افسران اخراج شده يا دستور استعفا دريافت كرده‌اند چرا كه مرتكب جرائم جنايي شامل تجاوز، جلوگيري از روند اجراي عدالت، اخلال در نظم و انظباط كاري مانند درز اطلاعات محرمانه و حمل سلاح گرم در حال مستي شده‌اند.

اين روزنامه انگليسي ادامه داد: بسياري از اين افسران پليس پرداخت حقوقشان به حالت معلق در آمده يا در مشاغل محدودي گماشته شده‌اند.

خبر فوق در حالي منتشر مي‌شود كه يكي از افسران ارشد پليس انگليس امروز قرار است براي اولين بار در 30 سال گذشته در دادگاهي انتظامي به دليل سوءرفتار محاكمه شود.

اين افسر پليس كه "گراهام مكسول " نام دارد رئيس پليس "نورث يوركشاير " است و به اتهاماتي كه در دادگاهي غيرعلني برگزار مي‌شود پاسخ خواهد داد.

چهار راه برای رسیدن به آرامش:
1.نگاه کردن به عقب و تشکر از خدا  2.نگاه کردن به جلو و اعتماد به خدا  3.نگاه کردن به اطراف و خدمت به خدا  4.نگاه کردن به درون و پیدا کردن خدا

پل ارتباطی : samsamdragon@gmail.com

تالارهای تحت مدیریت :

مطالب عمومی کامپیوتراخبار و تکنولوژی های جدیدسیستم های عاملنرم افزارسخت افزارشبکه

 

دوشنبه 19 اردیبهشت 1390  11:23 PM
تشکرات از این پست
samsam
samsam
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 50672
محل سکونت : یزد

كنكوري‌ها گوشت قرمز و سبزي بخورند

يك متخصص تغذيه گفت: مصرف گوشت قرمز، جگر و سبزي‌ها موجب شادابي دانش‌آموزان مي شود و به خصوص مصرف آن براي كنكوري‌ها توصيه مي‌شود.


مرتضي صفوي در گفت‌و‌گو با خبرنگار اجتماعي باشگاه خبري فارس «توانا» با بيان اينكه دانش‌آموزان در دوران كنكور از قندهاي ساده زياد استفاده نكنند، اظهار داشت: بر اثر خوردن قند‌هاي ساده، انسولين در خون زياد ترشح مي‌شود كه موجب افت قند خون آنها مي‌شود؛ افرادي كه در زمان كنكور از قندهاي ساده و شكلات استفاده مي‌كنند، انسولين بيشتري در خون آنها ترشح ‌شده و در نتيجه موجب افت قند خون در آنها مي‌شود.

اين متخصص تغذيه اضافه كرد: دانش‌آموزان در وعده‌هاي غذايي خود از ماست و شير استفاده كنند زيرا به دليل داشتن كلسيم فراوان براي سلول‌هاي عصبي بسيار مفيد است و موجب آرامش اعصاب در دانش‌آموزان مي‌شود.

وي در ادامه گفت: دانش‌آموزان در اين دوران ماهي مصرف كنند به دليل اينكه ماهي حاوي اسيد چرب امگا 3 است كه از كم‌خوني پيشگيري مي‌كند و موجب افزايش يادگيري مي‌شود.

صفوي بيان داشت: دانش‌آموزان در اين دوران از غذا‌هاي حاوي آهن مانند گوشت قرمز، جگر، مغز، سبزي‌ها و تخم مرغ استفاده كنند كه موجب شادابي و از بين رفتن كسلي آنها مي‌شود زيرا ويتامين‌‌هاي گروه B موجود در اين مواد براي تقويت ذهن و آرامش اعصاب دانش‌آموزان مفيد است.

چهار راه برای رسیدن به آرامش:
1.نگاه کردن به عقب و تشکر از خدا  2.نگاه کردن به جلو و اعتماد به خدا  3.نگاه کردن به اطراف و خدمت به خدا  4.نگاه کردن به درون و پیدا کردن خدا

پل ارتباطی : samsamdragon@gmail.com

تالارهای تحت مدیریت :

مطالب عمومی کامپیوتراخبار و تکنولوژی های جدیدسیستم های عاملنرم افزارسخت افزارشبکه

 

دوشنبه 19 اردیبهشت 1390  11:31 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها