به گزارش مهر، بيش از 6 سال است كه شركتهاي خصوصي با توجه به اهداف كلان توسعه اقتصادي كشور در برنامه چهارم، سرمايهگذاري گستردهاي در زمينه اينترنت پرسرعت انجام دادهاند تا طبق اين برنامه بيش از يك ميليون و 250 هزار پورت ADSL در كشور داير كنند. در اين ميان سهم بخش دولتي نيز راهاندازي 270 هزار پورت پرسرعت اينترنت در كشور است.
اگرچه افزايش يك سال به برنامه چهارم توسعه كشور سبب شد شركتهاي توسعه اينترنت پرسرعت زمان بيشتري براي تحقق به اهداف موردنظر صرف كنند؛ اما در مجموع موفق شدند اين اهداف را قبل از شروع برنامه پنجم توسعه، نهايي كنند.
آخرين آمار ارائه شده از سوي سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي درخصوص تعداد پورتهاي ADSL نصب شده در سطح كشور نشان ميدهد گروه شركتهاي ندا تا پايان بهمن 89 بيش از يك ميليون و 300 هزار پورت پرسرعت نصب كردهاند.
اينترنت پرسرعت براي 12 ميليون ايراني تا سال 95
هماكنون در كشور حدود 34 ميليون نفر از اينترنت استفاده ميكنند اما سهم اينترنت پرسرعت ADSL و وايمكس از اين آمار بسيار پايين است؛ چرا كه گسترش بخش ارتباطات بيسيم كشور از جمله اهداف برنامه پنجم توسعه است كه طي آن مقرر شده تا پايان سال 95 بيش از 60 درصد ارتباطات خانگي و ادارات به اينترنت پرسرعت تجهيز شوند كه براين اساس بايد حداقل 12 ميليون پورت پرسرعت در كشور نصب و راهاندازي شود.
با وجود اين ارائهكنندگان اينترنت پرسرعت، همچنان عدم همكاري شركتهاي مخابرات را براي در اختيار گذاشتن فضا و امكانات لازم، مانع توسعه ADSL عنوان ميكنند و معتقدند كه عدم تخصيص پهناي باند اينترنت، توسعه اين حوزه را با كندي مواجه كرده است. همچنين معضل جديد ارائه اين سرويس، افزايش چند برابري قيمت تمام شده از سوي شركتهاي مخابراتي است.