در پي انعقاد قراردادي با دانشگاه كيوتو گروهي از متخصصان ژاپني به همراه حرفهايترين اسكنر اشياي تاريخي در جهان براي عكاسي، مطالعه الواح و گلنبشتهها وارد موزه ملي ايران شدند.
![](http://media.farsnews.com/Media/9002/Images/jpg/A0106/A1060524.jpg)
آزاده اردكاني؛ رئيس موزه ملي ايران با تاكيد بر اينكه امروز براي نخستين بار در حيات سازمان ميراثفرهنگي كشور و نيز در مطالعات كتيبهشناسي از يك ماشين فوقحرفهاي و پيشرفته براي عكسبرداري از اشياي تاريخي استفاده خواهد شد، گفت:اين دستگاه كه سيدي اسكنر ليزر نام دارد با كمك ليزر، عكسهاي 3بعدي از اشياي تاريخي ميگيرد و در حال حاضر 6 نفر از پژوهشگران ژاپني با استفاده از اين دستگاه فوق پيشرفته كار بر روي اشيا مورد نظر موزه ملي را آغاز كردهاند.
به گفته رئيس موزه ملي ايران، در اين برنامه مشترك پژوهشي آجر نوشتههاي بخش كتيبهها به عيلامي ميانه، عيلامي هخامنشي و اكدي و در حدود 300 آجر نوشته نيز مورد بررسي مطالعه و چاپ قرار خواهند گرفت.
اردكاني با بيان اينكه بر اساس توافق صورت گرفته دستگاه اسكن ليزرحداقل 5 سال در موزه ملي ايران باقي خواهد ماند، گفت: 6 نفر از پژوهشگران ژاپني از جمله مايكووا استاد شناخته شده زبان اكدي و سومري، دكتر موري استاد دانشگاه توكيو و متخصص زبان سومري، دكتر هاروتا و همچنين دكتر تارامورا متخصص ديجيتال كردن اشيا در اين پروژه حضور دارند.
به گفته وي اين گروه ژاپني كه 12 ارديبهشت وارد ايران شدند فردا (دوشنبه) بدون دستگاه اسكن ليزر فوق پيشرفته به ژاپن باز ميگردند.
پيش از اين رئيس موزه ملي ايران در گفتوگو با خبرنگار فارس درباره اين قرارداد همكاري با دانشگاه ژاپن اعلام كرده بود: اين اسكنر كه حداقل 500 ميليون تومان قيمت دارد، رايگان در اختيار ايران قرار ميگيرد.
وي يادآور شد: اوايل فروردين ماه امسال موزه ملي ايران قراردادي 5ساله را با بخش شرقشناسي دانشگاه كيوتوي ژاپن به امضا رساند.
وي با تأكيد بر اينكه بر اساس اين قرارداد براي نخستين بار در تاريخ ايران از يك ماشين فوقحرفهاي و پيشرفته براي عكسبرداري از اشياي تاريخي استفاده خواهد شد، گفت: اين دستگاه كه سيدي اسكنر ليزر نام دارد با كمك ليزر، عكسهاي 3بعدي از اشياي تاريخي ميگيرد.
مديركل موزه ملي ايران ادامه داد: يعني اگر در حال حاضر با دوربين هاي ديجيتالي كه بايد نور به شيء بتابانند و شيء در مقابل آن ثابت باشد و تازه پس از آن باز هم خطوطي از نوشته هاي روي شيء در عكسها ناخوانا ديده شود، با اين دستگاه اسكنر تمام اين مشكلات برطرف ميشود.
مديركل موزه ملي ايران در پاسخ به اينكه چه كشورهاي ديگري در دنيا نمونه اي از اين دستگاه را در اختيار دارند، اظهار داشت: كشورهايي از جمله ايتاليا از اين دستگاه برخوردار هستند اما كيفيت ضعيفتري نسبت به دستگاه ايران دارد.
اردكاني در خصوص قيمت اين دستگاه اسكنر اشياي تاريخي تصريح كرد: اين دستگاه بيش از 500 ميليون تومان قيمت دارد كه دانشگاه كيوتوي ژاپن پس از پايان زمان قرارداد، اين دستگاه را رايگان در اختيار موزه ملي ايران قرار مي دهد.
مديركل موزه ملي ايران در پاسخ به اينكه چرا دانشگاه كيوتوي ژاپن حاضر است اين دستگاه را با اين شرايط در اختيار ايران قرار دهد، گفت: آنها درباره اشياي تاريخي موزه ملي ايران مطالعه خواهند كرد و متعهد شده اند كه در تمام مطالعاتشان نام ايران و نام موزه ملي ايران را قيد كنند.
اردكاني ابراز اميدواري كرد كه با اين اسكنر ليزري بتوانيم كل اشياي تاريخي ايران را تصويربرداري و مستندنگاري كنيم.
چهار راه برای رسیدن به آرامش:
1.نگاه کردن به عقب و تشکر از خدا 2.نگاه کردن به جلو و اعتماد به خدا 3.نگاه کردن به اطراف و خدمت به خدا 4.نگاه کردن به درون و پیدا کردن خدا
پل ارتباطی : samsamdragon@gmail.com
تالارهای تحت مدیریت :
مطالب عمومی کامپیوتراخبار و تکنولوژی های جدیدسیستم های عاملنرم افزارسخت افزارشبکه