زماني كشته شدن سركرده گروه القاعده بزرگترين چالش آمريكا در جهان و خاورميانه محسوب ميشد اما تحولات جديد نشان ميدهد كه كاخ سفيد با چالشهاي خطرناكتر و بزرگتر از القاعده و فعاليتهاي گروههاي تروريستي روبرو است.
به گزارش الف به نقل از روزنامه شيكاگو تريبيون، در چند سال اخير مقامات نظامي و غيرنظامي آمريكا بارها بر اين موضوع تاكيد كردهاند كه القاعده و فعاليتهاي گستردهاش در خاورميانه و جهان بزرگترين تهديد براي امنيت ملي اين كشور محسوب ميشود. اما به دنبال كشته شدن اسامه بنلادن با اندكي بررسي به اين نتيجه ميرسيم كه اكنون كاخ سفيد با چالشهاي جديتر از القاعده و فعاليتهاي گروههاي افراطي مواجه است. نيروهاي آمريكايي در حالي به محل اختفاي بن لادن حمله كردند و به زندگي سركرده القاعده پايان دادند. به گفته بسياري از كارشناسان آمريكا نميتواند در حال حاضر به دليل كشته شدن بنلادن شادمان باشد. "استيو بنت " استاد دانشگاه پنسيلوانيا گفت: بنلادن مدتهاست به مهره سوختهاي تبديل شده است. كاخ سفيد در حال حاضر با چالشهايي مواجه است كه تهديدي جديتر براي امنيت ملي آمريكا محسوب ميشود.
از جمله اين تهديدها مي توان به پيامدهاي ناآراميهاي جهان عرب اشاره كرد كه ميتوانند باعث خدشه دار شدن جدي امنيت ملي آمريكا شود. يك دهه پيش القاعده براي مردم آمريكا تهديد جدي بود اما در اين مقطع زماني آنچه مقامات آمريكايي را بيش از پيش نگران كرده، ظهور چالشهاي جديدي است كه با سياستهاي دهه گذشته همخواني ندارند و مي توانند براي كاخ سفيد مشكلات فراواني ايجاد كنند.
جنبشهاي مردمي در جهان عرب تمامي معادلات مقامات آمريكايي را بر هم زده است به طوريكه آنها نميدانند به طور دقيق چه سياستهايي را براي آينده اتخاذ كنند. پيامدهاي جنبشهاي مردمي در كشورهاي عربي، افزايش احساسات ضد آمريكايي در كشورهاي مسلمان و به خطر افتادن امنيت و منافع رژيم صهيونيستي از جمله چالشهايي هستند كه ميتوانند خطرات بيشتري در مقايسه با القاعده براي آمريكا داشته باشند.
اسامه بن لادن 10 سال پيش باعث رويدادي وحشتناك در آمريكا شد و براي بيش از 10 سال دنيا را به خود جلب كرده بود اما در حال حاضر به نظر مي رسد كه تهديدهاي جديتر از القاعده نيز براي ?مريكا ظهور كرده است. با غروب حكومت برخي از هم پيمانان آمريكا، كاخ سفيد منافع خود را بيشتر از گذشته در خاورميانه در خطر ميبيند. سوال اينجاست كه آيا كشته شدن بنلادن باعث مي شود واشنگتن چالشهاي خود را به راحتي حل و فصل كند؟
نكته اينجاست كه مقامات آمريكايي با يكسري چالشهاي جديد و غيرمنتظره مواجه شده است كه از جنس گذشته نيستند بلكه چالشهايي هستند كه براي مقابله با آنها به اتخاذ سياستهاي جديد نياز است. ممكن است با مرگ بنلادن فعاليتهاي گروه القاعده با اختلال ايجاد شود و آمريكا فعاليتهاي القاعده را تهديد جدي براي خود نبيند اما با تحولات اخير در جهان عرب ، تغيير جايگاه قدرت و احتمالا به روي كار آمدن دولتهاي دموكراتيكي كه ديگر از واشنگتن به عنوان همپيمان ياد نخواهند كرد، چالشهايي خطرناكتر از القاعده براي كاخ سفيد ظهور كرده است. از جمله ديگر چالشهاي جديد دولت آمريكا نحوه تعامل با دولت پاكستان است. اتهامهاي بسياري به سرويس اطلاعاتي پاكستان در مورد همكاري با شبهنظاميان القاعده و طالبان مطرح است و واشنگتن همچنان در مورد نحوه همكاريهايش با پاكستان با شك و ترديد روبرو است.
قطعا تحولات جديد در خاورميانه از جمله تحول اخير ( آشتي ملي ميان گروههاي فتح و حماس در سرزمينهاي اشغالي) براي آمريكا مشكل ساز خواهد شد. با پايان يافتن اختلافات ميان تشكيلات خودگردان فلسطين و جنبش حماس، بقاي اسرائيل بيش از پيش به خطر خواهد افتاد و اين مي تواند به چالش مهم ديگري براي كاخ سفيد حامي تلآويو تبديل شود.
آمريكا در حال حاضر چارهاي جز حمايت از موج دموكراسيخواهي جهان عرب ندارد اما به خوبي ميداند كه اين موج مردم كشورهاي عربي ميتواند به يكي از ديگر مشكلات كاخ سفيد تبديل شود. آمريكا همچنان تلاش ميكند ايران را مهار كند اما در اين مسير توفيقي بدست نياورده است و با توجه به تحولات منطقه، ايران ميتواند به تهديد بزرگتر براي مقامات آمريكا در آينده تبديل شود.
چهار راه برای رسیدن به آرامش:
1.نگاه کردن به عقب و تشکر از خدا 2.نگاه کردن به جلو و اعتماد به خدا 3.نگاه کردن به اطراف و خدمت به خدا 4.نگاه کردن به درون و پیدا کردن خدا
پل ارتباطی : samsamdragon@gmail.com
تالارهای تحت مدیریت :
مطالب عمومی کامپیوتراخبار و تکنولوژی های جدیدسیستم های عاملنرم افزارسخت افزارشبکه