مدير روابط عمومي وزارت بهداشت گفت: پيرمرد بي خانمان اروميهاي هيچ گاه براي درمان پاي ديابتي به بيمارستانهاي دولتي مراجعه نكرده و دختر معتاد در بيمارستاني در خرم آباد نيز دور از چشم پزشك و پرستار مواد مصرف كرده و نميتوانيم براي هر بيمار يك مراقب بگذاريم.
حميد حسيني در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس، افزود: خبر پيرمرد ديابتي كه در اروميه بدون درمان مانده و در معرض قطع پاي دوم خود بر اثر ابتلا به ديابت است به اين شكل كه در سايتها منتشر شده نبوده است. واقعيت امر اين است كه اين فرد به نام خانعلي حسيني يك بيمار ديابتي است كه در خانه سالمندان شهر سلماس زندگي مي كرده است و يك پاي خود را هم به علت همين بيماري از دست داده است.
وي ادامه داد: اين فرد هرگز براي درمان ديابت و پاي ديابتي اش به هيچ يك از بيمارستانهاي دولتي دانشگاه علوم پزشكي اروميه مراجعه نداشته است و البته مدتي است كه اين بيمار از خانه سالمندان شهر سلماس فرار كرده و در يك محلي در ورودي شهر اروميه اتراق كرده است.
وي گفت: اگر اين فرد از خانه سالمندان سلماس فرار نميكرد مسئولان بهزيستي او را براي درمان به بيمارستان ارجاع ميدادند و بر اساس توافقنامه بهزيستي با وزارت بهداشت درمان ميشد ضمن اينكه اگر به هر طريقي اين بيمار به يكي از بيمارستانهاي دولتي ارجاع ميشد حتي اگر ريالي هم پول نداشت نيز با استفاده ازحمايتهاي واحد مددكاري بيمارستان به طور كامل تحت درمان قرار ميگرفت اما اين فرد هيچ مراجعهاي به هيچ يك از مراكز درماني نداشته است.
حسيني افزود: وزارت بهداشت هيچ وظيفهاي مبني بر جست و جو و شناسايي بيماران كارتن خواب و درمان آنها ندارد و فقط در صورت ارجاع آنها به مراكز درماني به آنها خدمات درماني ارائه ميكند و آنها را در هر صورت چه پول داشته باشند و چه نداشته باشند پذيرش ميكند.
وي گفت: مدير كل اجتماعي اروميه نيز به جاي انتشار اين خبر بهتر بود موضوع را به بيمارستان ارجاع ميداد تا اين فرد تحت درمان قرار گيرد.
مدير روابط عمومي وزارت بهداشت در پاسخ به پرسش خبرنگار فارس درباره مصرف مواد مخدر توسط يك دختر خردسال در بيمارستان نيز توضيح داد: اين حادثه در يكي از بيمارستانهاي خرم آباد رخ داده است و در اين مورد اولاً بايد گفت كه وزارت بهداشت و كادر بيمارستان به هيچ وجه هيچ بيمار و همراه بيماري را تفتيش نميكند و جلوگيري از وارد كردن مواد مخدر به بيمارستان وظيفه وزارت بهداشت نيست.
وي ادامه داد: از طرف ديگر براي حفظ كرامت بيماران در بيمارستانها به هيچ وجه دوربين مدار بسته وجود ندارد بنابراين به جز بيماران اورژانسي و بيماراني كه با دستور پزشك تحت مراقبت دائمي هستند كارهايي كه ساير بيماران در بيمارستان انجام ميدهند تحت نظارت و پايش دائمي پرسنل بيمارستان نيست و از نظر اخلاقي هم ما نميتوانيم براي هر بيمار يك بپا و مراقب بگذاريم.
حسيني گفت: قطعاً اين دختر بچه كه در فضاي بيمارستان مواد مخدر مصرف كرده است دور از چشم پزشكان و پرستاران بوده است زيرا اگر پرسنل بيمارستان ميديدند اجازه اين كار را نميدادند،بررسيهاي ما هم نشان ميدهد اين كار(دادن مواد براي مصرف) توسط همراهان بيمار انجام و فيلمبرداري شده است.
وي افزود: اين دختر بچه به علت ناراحتي شكمي به بيمارستان مراجعه كرده و تحت درمان بوده است و كارهاي درماني و آزمايشي نيز براي وي انجام شده است و قطعاً شرايط آن با نظر پزشكان طوري نبوده است كه نياز به مراقبت دائمي داشته باشد.
وي در پاسخ به اين پرسش كه اگر آزمايش انجام شده آيا اعتياد اين دختر خردسال مشخص نشده است گفت: اگر هم مشخص شده باشد ما نميتوانيم به علت اعتياد روند درمان يك بيمار را در بيمارستان متوقف كنيم روزانه تعداد زيادي فرد بيمار به مراكز درماني مراجعه ميكنند كه ممكن است معتاد هم باشند، وظيفه بيمارستانها و مراكز درماني در وهله اول درمان بيماري است كه فرد براي درمان آن مراجعه كرده است.
حسيني ادامه داد: البته برخي بيماران هستند كه با دستور پزشك بايد هر يك ساعت يا دو ساعت به آنها مراجعه شود اما اين شرايط براي همه بيماران نيست و به علت كمبود كادر پزشكي و پرستاري يك پزشك يا پرستار نميتواند دائماً به همه بيماران بخش مراجعه داشته باشد و اين اتفاق نيز دور از چشم كادر بيمارستان رخ داده است.
چهار راه برای رسیدن به آرامش:
1.نگاه کردن به عقب و تشکر از خدا 2.نگاه کردن به جلو و اعتماد به خدا 3.نگاه کردن به اطراف و خدمت به خدا 4.نگاه کردن به درون و پیدا کردن خدا
پل ارتباطی : samsamdragon@gmail.com
تالارهای تحت مدیریت :
مطالب عمومی کامپیوتراخبار و تکنولوژی های جدیدسیستم های عاملنرم افزارسخت افزارشبکه