نويسنده : فرخنده ملکي فر
*مصاحب رياضي دان بود، نويسنده بود ، دانشنامه مي نوشت ، کار مطبوعات هم مي کرد . هم در مجله و هم در روزنامه . خودش يک روزنامه داشت به نام «برق» . طرز نوشتن دانشنامه (دايره المعارف)دکتر مصاحب ، با توجه به زمان خودش ، بسيار جالب و دقيق است . دايره المعارف مصاحب، اولين دايره المعارف فارسي است که به شيوه امروزي و مدرن دايره المعارف نويسي ، تأليف شده . جالب است که مصاحب خودش يک تنه اين کار را کرده. در اين گفت و گو (که با محمد علي صفري ، همکار مصاحب است ) مي توانيد کمي درباره روزنامه نگاري دکتر مصاحب بخوانيد.
*روزنامه نگاري را از چه تاريخي شروع کرديد ؟
از شهريور 1320 ، جسته و گريخته با مطبوعات همکاري داشتم . اما اولين تجربه رسمي و عملي من با روزنامه برق شروع شد .
*برق دکتر غلامحسين مصاحب ؟
بله
در آن روزنامه چه مي کرديد؟
همه کاره بودم .خبرنگار ، مدير داخلي ،مصحح ، موزّع و حتي گاهي سر دبير .
*از کار با دکتر غلامحسين مصاحب بيشتر بگوييد. چون جامعه او را به عنوان دانشنامه نگار مي شناسد و به اين بخش از زندگي دکتر مصاحب کمتر اشاره شده ، حتي خودش تمايلي نداشت درباره روزگار روزنامه نگاري خود، چيزي بگويد يا بنويسد.
دکتر مصاحب در آن دوره ، سياسي نويس بود و در کار روزنامه نگاري هم مثل ساير کارهايش بسيار جدي بود و با دولت وقت که رئيس الوزرايش سهيلي بود ، به شدت مخالفت مي کرد تا آن جا که به ياد دارم برق حدود صد شماره دوام آورد.
*در روزنامه برق به مديريت دکتر غلامحسين مصاحب ، چند نفر کار مي کردند ؟
دکتر مصاحب ، روزنامه را خانوادگي اداره مي کرد. خودش ، دکتر محمود مصاحب نيز همکارش بودند . تنها عضو حقوق بگير که نسبت خانوادگي با آن ها نداشت و در آن روزنامه کار مي کرد ، من بودم.
منبع: نشریه همشهری جوان شماره 40