0

کوکوی لوبیا سبز تبریزی

 
pasargad54
pasargad54
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : آبان 1388 
تعداد پست ها : 2135
محل سکونت : اصفهان

کوکوی لوبیا سبز تبریزی

مواد لازم برای 4 نفر

لوبیا سبز خرد شده -------------------------- 400 گرم

هویچ خرد شده ------------------------------ 100 گرم ( 2 عدد متوسط )

سیب زمینی خرد شده ---------------------- 1 عدد متوسط 

تخم مرغ ------------------------------------- 2 – 3 عدد

مغز گردو -------------------------------------- نصف استكان ( خرد شده )

زعفران دم كرده ------------------------------ 1 قاشق غذا خوری

پیاز داغ --------------------------------------- 1 قاشق غذا خوری

شیر ------------------------------------------ 1 قاشق غذا خوری

بكینگ پودر ----------------------------------- ½ قاشق چای خوری

زرد چوبه ، نمك ، فلفل ----------------------- به مقدار لازم

طرز تهیه :

لوبیا سبز را بعد از پاك كردن و شستن ، كاملا خشك كنید و به اندازه های یك سانتی متری خرد كنید .

هویچ  و سیب زمینی را پوست بگیرید و نصف اندازه لوبیا خرد كنید .

لوبیا را با یك لیوان آب و یك قاشق چای خوری مخلوط نمك و زرد چوبه بگذارید به مدت 10 دقیقه بپزد. بعد از این مدت هویچ خرد شده را اضافه كنید و 10 دقیقه دیگر مواد را بپزید . ( دقت كنید كه حرارت زیر مواد به حدی نباشد كه آب آن كشیده شود و مجبور به اضافه كردن آب شوید )

بعد از 10 دقیقه، سیب زمینی نگینی خرد شده را نیز اضافه كنید و بعد از 5 دقیقه حرارت زیر مواد را خاموش كنید و صبر كنید مواد كمی سرد شوند .

در یك كاسه متناسب با اندازه مواد ، 2 عدد تخم مرغ را بكشنید ، با چنگال تخم مرغ ها را هم بزنید تا مخلوط شوند ، بعد بكینگ پودر ، پیاز داغ ، ادویه مورد نظر ، شیر ، مغز گردو و زعفران را اضافه كنید و مواد را كاملا با هم مخلوط كنید .

سبزیجات پخته را به مخلوط تخم مرغ اضافه كنید و با قاشق هم بزنید . توجه كنید هم زدن به اندازه و شدتی نباشد كه مواد را له كند . در حدی كه مواد كاملا با هم مخلوط شوند كافی است . بعد از مخلوط شدن مواد اگر احساس كردید مایه كوكو غلظت لازم را ندارد یك عدد تخم مرغ باقیمانده را نیز به مواد اضافه كنید .

بعد از مخلوط شدن مواد ، مایه كوكو را به مدت 10- 15 دقیقه داخل یخچال قرار دهید تا كاملا مزه دار و كمی سفت شود .

در یك تابه نچسب ، به اندازه ای روغن بریزید كه تمام سطح تابه را به ارتفاع 2 میلیمتر بپوشاند . حرارت را كمی بالا ببرید تا روغن داغ شود ، مایه كوكو را داخل تابه بریزید ، روی آن را كاملا صاف كنید و صبر كنید تا  كوكو كمی ببندد و بعد درب تابه را ببندید و با حرارت ملایم 30 دقیقه زمان دهید تا كوكو كاملا مغز پخت شود و یك روی آن طلایی شود . بعد كوكو را برگردانید تا روی دیگر آن هم طلایی شود .

و بعد كوكو را به شكل مورد نظر برش بزنید و سرو كنید .

نكته  :

كوكوی لوبیا سبز یكی از مجلسی ترین غذاهای خودمانی !!! شهر تبریز است . البته در سایر شهر ها و استان های كشور نیز سبك های مختلفی از این كوكو تهیه میشود ولی این روش معمول ترین روش تهیه كوكوی لوبیا سبز است . معمولا در اكثر مهمانی های خانوادگی در شهر تبریز به عنوان پیش غذا ، كنار سوپ كه جزو لاینفك سفره تبریزی است ، این كوكو نیز سرو میشود .

ولی در حالت عادی این غذا به عنوان وعده شام بسیار مناسب است .

نوع دیگری از کوکوی لوبیا سبز نیز طبخ میشود که با استفاده از گوشت چرخ کرده ، کوکو به صورت دو رو و دو رنگ تهیه میشود .

معمولا ارتفاع این كوكو ( بسته به حجم مواد و سایز تابه ) طوری تنظیم میشود كه حدود 3 - 4 سانتیمتر باشد .

میتوانید داخل مایه كوكو از مقداری قارچ تفت داده شده نیز استفاده كنید .

به دو روش میتوانید از سیب زمینی داخل این كوكو استفاده كنید . یكی همین روشی كه در بالا اشاره شد و روش دیگر به این صورت است كه سیب زمینی های خرد شده را داخل روغن همراه كمی زرد چوبه سرخ كنید و  وقتی مایه كوكو را داخل تابه ریختید ، كمی كه سفت شد قبل از اینكه درب تابه را ببندید ، سیب زمینی های سرخ شده را روی مایه كوكو بریزید و با كف كفگیر به آرامی فشار دهید تا سیب زمینی ها داخل مایه قرار بگیریند. و بعد ادامه مراحل را طبق همان روش اول طی كنید .

كوكوی پخته شده با این روش در نهایت ظاهر زیبا تری خواهد داشت ولی تغییر چندانی در طعم كوكو ایجاد نخواهد شد .

پنج شنبه 2 اردیبهشت 1389  1:29 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها