وقتی كه از املت نام برده میشود، همواره تصویر غذایی شامل تركیبی از گوجه فرنگی پخته شده و تخممرغ در ذهن نقش میبندد؛ در حالی كه در این غذا، به جای گوجهفرنگی، از توتفرنگی استفاده شده است.
این املت میوهای علاوه بر انرژیزایی تخممرغ - این پروتئین حیوانی – خواص مختلفی از توت فرنگی را نیز با خود دارد. بنابراین، با پخت املت توتفرنگی، عصرانهای مقوی و خوشمزه برای مادرتان آن هم در روز مادر، فراهم كنید.
مواد لازم برای 3 نفر:
- 75گرم یا سهچهارم فنجان توتفرنگی به صورت طولی نصف شده
- 3 عدد تخممرغ (زرده و سفیده آن جدا شود)
- 2 قاشق سوپخوری پودر قند و یا شكر
- 3 قاشق سوپخوری خامه زدهشده
- یك قاشق چایخوری سرخالی پودر وانیل
- 25 گرم و یا 2 قاشق سوپخوری كره
طرز تهیه:
1 - یك كاسه بلوری متوسط آماده كنید. سپس زردههای تخممرغ را به همراه شكر یا پودر قند در آن بریزید و آنقدر هم بزنید تا مایه پف كرده و كمرنگ شود. حالا مایه را به خامه زده شده و وانیل اضافه كنید.
2 - در كاسه بلوری دیگری سفیدههای تخممرغ را با همزن به حدی بزنید تا سفید شود.
نكته: برای امتحان كافی بودن میزان همزدن سفیدهها، ظرف را كج كنید. اگر سفیدهها بیرون نریخت یعنی به اندازه كافی سفت شده است. سپس سفیده را با دقت به مخلوط زرده تخممرغ و خامه و وانیل اضافه كنید.
3 - كره را در تابهای متوسط بریزید و آن را روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا آب شود. سپس مخلوط مایه را در كره داغشده بریزید و شعله اجاقگاز را پس از گذشت 2 دقیقه كم كنید تا سطح زیرین مایه سرخ شود. حالا برشهای توت فرنگی را روی نیمهای از سطح تخممرغ داخل تابه بریزید و با استفاده از كفگیر، نیمه دیگر تخممرغ را روی توتفرنگیها برگردانید و به مدت 2 دقیقه، حرارتدادن را ادامه بدهید. به این ترتیب به همین راحتی املت توتفرنگی آماده سرو است.
نكته: در پخت این املت به جای توت فرنگی از انواع توتهای دیگر مثل توت سیاه، شاتوت و حتی هلو و یا تركیبی از چند میوه هم میتوان استفاده كرد