مواد لازم
گردوی ساییدهشده 200 گرم
گوجهفرنگی چهار عدد
پیازبزرگ یك عدد
سیر سرخ كرده یك قاشق مرباخوری
رب انار یك قاشق سوپخوری
بادنجان پنج عدد
زردچوبه نصف قاشق چایخوری
فلفل سیاه نصف قاشق چایخوری
نمك به میزان لازم
آب پنج پیمانه
فسنجان بادنجان (تیل قاتق)
طرز تهیه
گوجه فرنگی را پوست كنده و نگینی خرد میكنیم و با كمیروغن تفت میدهیم. پیاز را رنده كرده و به گوجه فرنگی اضافه میكنیم. گردو و ربانار را به مواد افزوده و به مدت پنج دقیقه تفت داده، آب را داخل مواد میریزیم. نمك، فلفل و زرد چوبه را اضافه میكنیم و یك ساعت و نیم زمان لازم دارد تا خورش جا بیفتد. (در صورت تمایل میتوان سیر سرخ كرده نیز در خورش ریخت.) بادنجان را از وسط نصف كرده و سرخ میكنیم و درون خورش میریزیم.
نكته: بهتر است این خورش در قابلمه رویی آماده شود. تیل به معنی گل و قاتق به معنی خورش میباشد. نام این غذا به خاطر رنگ آن است و از غذاهای محلی استان مازندران می باشد.