0

تاثیرگذارترین رایانه هایی که در تاریخ تولید شده اند

 
farzane58
farzane58
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : آذر 1388 
تعداد پست ها : 55
محل سکونت : لرستان

تاثیرگذارترین رایانه هایی که در تاریخ تولید شده اند

بدون در نظر گرفتن ترتیب زمانی تاثیرگذارترین رایانه هایی که در تاریخ صنعت رایانه تولید شده اند در قالب گزارشی معرفی شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، رایانه ها ابزارهایی که در عین متداول شدن با پیشرفتهای لحظه به لحظه خود تغییرات و تحولات جدید تری را در زندگی بشر به وجود می آورند اکنون نه تنها به جزء جدایی ناپذیر از زندگی ما تبدیل شده اند بلکه نبود آنها می تواند خسارات جبران ناپذیری را نیز به دنبال داشته باشد.

نشریه دیلی تلگراف با نگاهی کوتاه به تاریخچه این تجهیزات هوشمند و حیاتی رایانه هایی را که در زمان تولید از اهمیت بسیار بالایی برخوردار بوده و در مدت حضور خود در دستان کاربران تاثیر بالایی بر صنعت رایانه از خود به جا گذاشته اند، انتخاب و معرفی کرده است:

Commodore 64: یکی از مشهورترین رایانه هایی که در دهه 1980 و پس از ظهور رایانه های خانگی وارد بازارها شد. این رایانه از گرافیک و صدای خوبی برخوردار بوده و آن را به انتخابی مناسبی برای کودکان طرفدار بازی های رایانه ای تبدیل کرده بود.

Atari 2600: این دستگاه یکی از اولین ماشینهایی به شمار می رود که بازار کنسولهای بازی های رایانه ای را به تصرف خود درآورد. کنسولهای دیگری قبل از این دستگاه ارائه شده بودند اما رنگی بودن Atari و صدای خوب آن باعث به فروش رسیدن میلیونها دستگاه از آن شد.

Panasonic MSX Turbo R GT: نام این رایانه بیشتر به نام خودروهای رالی شباهت دارد اما در واقع این رایانه در زمان خود یکی از محبوب ترین رایانه ها برای موسیقیدانان به شمار می رفت. این دستگاه از توانایی تولید نمونه های صوتی با کیفیت CD بوده و با مجهز بودن به سیستم انطباق دهنده Midi از توانایی ترکیب اصوات مختلف نیز برخوردار بود.

Xerox Alto: اولین رایانه ای که از صفحه زمینه گرافیکی برخوردار بود و الهام بخش سیستمهای مایکروسافت ویندوز و مکینتاش OS شد. شرکت زیراکس به خودی خود نتوانست از مزایای این محصول به خوبی استفاده کند و استفاده از آن را به دیگر شرکتها سپرد و خود بر روی تولید دستگاه های کپی و چاپگر متمرکز شد.

Apple Lisa-1: رایانه Lisa اولین رایانه خانگی شرکت اپل به شمار می رود که از حد واسط گرافیکی سود برده بود. این رایانه از ماوس، لیست دستورات، یک مگا بایت RAM و درایورهای 5.25 اینچی برخوردار بود. قیمت این رایانه در آن زمان 10 هزار دلار بوده و پس از مدتی رایانه مکینتاش OS جایگزین آن شد.

Altair 8800: محصولی که استفاده از رایانه های شخصی را امکان پذیرتر ساخت و الهام بخش مهندسانی شد که اکنون هیئت مدیره شرکت "سیلیکون ولی" را تشکیل داده اند. قیمت این رایانه 500 دلار بوده و "اد رابرتز" سازنده آن تنها به مدت یک دهه درحال مطالعه بر روی قطعات الکترونیکی آن بود.

Apple 1: "استیو وزنیاک" ساخت اپل را از اتاق خانه اش و با هزینه فروش ون فولکس واگن "استیو جابز" آغاز کرد. در حدود 200 دستگاه از این رایانه توسط وزنیاک ساخته شد و از این رو این سیستم به یکی از کمیاب ترین رایانه های زمان خود تبدیل شد. صفحه کلید Apple 1 یکی از عوامل سبقت این دستگاه نسبت به دیگر رایانه های مشهور رقیب به شمار می رود.

IMSAI 8080: با نمایش فیلم Wargames در سال 1983 این رایانه به شهرت بالایی رسید زیرا در این فیلم شخصیت اول با استفاده از این رایانه جهان را با ورود به یک شبیه ساز جنگ هسته ای به نابودی می کشاند. کلیدهای بزرگ و رنگی و چراغهای چشمک زن آن این دستگاه را برای کاربران بسیار خوشایند ساخته بود.

Kenbak 1: این رایانه در سال 1970 تولید شد و نام آن از اختصار نام سازنده اش "جان بلکن بیکر" گرفته شد. این رایانه یکی از ابتدایی ترین رایانه های خانگی به شمار می رود و با قیمتی برابر 750 دلار نسبت به بسیاری از مینی رایانه های امروزی گرانتر بوده است. ورودی این رایانه سوئیچهای مختلف و خروجی آن چراغهای چشمک زن بودند.

Next Turbo Dimension Cube: استیوجابز در دهه 1980 شرکت اپل را برای ساختن شرکت NeXT شرکتی ویژه تولید رایانه های پیشرفته برای تجارت و تحصیل رها کرد. رایانه NeXT Cube در سال 1990 عرضه شد و تولید آن تا سه سال بعد ادامه یافت. این رایانه دستگاهی است که "سر تیم برنرز لی" از آن برای خلق اولین صفحه شبکه جهانی استفاده کرد و در عین حال الهام بخشی برای تولید رایانه G4 Cube شرکت اپل به شمار می رود. همچنین سیستم عامل این رایانه پایه و اساس سیستم عامل OS X اپل شد.

Commodore PET: این رایانه که در سال 1977 تولید شد اولین رایانه شرکت سازنده اش به شمار می رفت و تا سال 1982 مدلهای متعددی از آن ارائه شد. این دستگاه که در ابتدا به عنوان دستگاهی آموزشی مورد استفاده قرار می گرفت، برای اجرای برنامه های مختلف از درایور داخلی کاست برخوردار بود و صفحه کلید آن به اندازه ای کوچک بود که تایپ کردن را برای کاربر بسیار مشکل می ساخت.

Apple Mac G4 Cube: این رایانه که ایده آن از رایانه های NeXT برگرفته شده بود یکی از بدشانسی های بزرگ شرکت اپل به شمار می رود. این رایانه که در سال 2000 عرضه شد فروشی ناامید کننده داشت و در اواسط سال بعد از بازار فروش خارج شد.

Apple iMac: اولین رایانه ای که پس از بازگشت استیو جابز افسانه ای به شرکت اپل در سال 1997 تولید شد، رایانه ای نسل سومی بود که توسط "جاناتان ایو" طراحی شد و بخشی از نمایشگر و جعبه اصلی آن از پلاستیک های شفاف رنگی ساخته شده بود. پس از اتمام ساخت این رایانه در سال 2003، iMac توانسته بود اعتبار شرکت اپل را به عنوان یک شرکت رایانه ای دوست داشتنی به آن بازگرداند و پیشوند مشهور "i" را برای محصولات شرکت اپل به جهان معرفی کند.

Osborne 1: معرفی این رایانه به عنوان رایانه ای قابل حمل شاید کمی خنده دار به نظر بیاید اما این رایانه که وزن آن با وزن پنج لپ تاپ مدرن امروزی برابری می کند از نمایشگری پنج اینچی و تک رنگ و صفحه کلیدی قابل جمع شدن برخوردار بود و به طور کلی در هنگام بسته شدن ظاهری مانند چمدان پیدا می کرد تا کاربر بتواند آن را به همراه خود حمل کند. این رایانه از سال 1981 فروش خوبی را آغاز کرد اما به تدریج و با وارد شدن رایانه های جدید تر زمینه محبوبیت خود را از دست داد.

DEC PDP-8:این مینی رایانه در سال 1965 عرضه شد و در آن زمان به یکی از قابل اطمینان ترین رایانه های موجود تبدیل شد. در حدود هزار و 500 دستگاه از این رایانه به فروش رسیدند و این رایانه تا دهه 1990 در شرکتهای تجاری به فعالیتهای خود ادامه داد.

IBM 709 Mainframe: سیستم پردازنده مرکزی IBM در سال 1958 با قیمتی برابر یک میلیون دلار عرضه شد. بعدها مدل بعدی این ماشین بزرگ به عنوان سیستم هشدار موشکی مورد استفاده ارتش آمریکا قرار گرفت.

Acron Electron: نرم افزارهای این رایانه تا اوایل دهه 1990 به فروش خود ادامه دادند اما خود رایانه با فروش موفقیت آمیز چندانی مواجه نشد و این دستگاه هرگز نتوانست به بازار فروش عمده دست پیدا کند.

BBC Micro: رایانه ای که توسط شرکت Acron ساخته شد تا بی بی سی بتواند از آن در برنامه ای رایانه ای استفاده کند. برنامه ای که به افراد مختلف اهمیت رشد استفاده از رایانه های خانگی را آموزش می داد. در حدود 1.5 میلیون دستگاه از مدلهای A و B این رایانه به فروش رسید و این رایانه ها در بسیاری از مدارس انگلستان مورد استفاده آموزشی قرار گرفت. تولید BBC Micro تا اوایل دهه 1990 ادامه پیدا کرد.

 ZX Spectume: این جعبه کوچک با کلیدهای عجیب لاستیکی صنعت رایانه های خانگی را به بسیاری از انگلیسی ها معرفی کرد. این رایانه بر اساس موفقیت رایانه ZX81 در سال 1982 ساخته شد و با قیمتهای 175 و 125 دلار به فروش می رسید. عنوان تجاری این شرکت در سال 1986 به شرکت Amstrad واگذار شد.

 وبلاگ تخصصی حسابداری 


چه دعایی کنمت بهتر از این: خنده هایت از ته دل، گریه هایت از سر شوق
دوشنبه 23 فروردین 1389  10:52 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها