فارس: در جلسه آمايش و صنعت استان اردبيل از آغاز فعاليت واحد توليدي قرص و پودر عسل در اردبيل با سرمايهگذاري بخش خصوصي خبر داده شد.
مجري طرح توليد قرص و پودر عسل در استان اردبيل پيش از ظهر امروز در جلسه آمايش صنعت و معدن استان اردبيل اظهار داشت: با توجه به اينكه استان اردبيل دومين استان كشور در صنعت زنبورداري است و سالانه بيش از 2 هزار و 500 تن عسل ناب توليد ميكند مصمم به راهاندازي كارخانه توليد قرص و پودر عسل هستيم.
علي آزادي گفت: هم اكنون در شش كشور دنيا قرص و پودر عسل توليد ميشود كه علاوه بر مصرف خوراكي در صنعت شكلاتسازي نيز كاربرد فراگير دارد.
وي تصريح كرد: در نمايشگاه اخير تهران با يك شركت ترك در اين زمينه وارد مذاكره شديم تا در استان اردبيل نيز با توجه به ظرفيت توليد عسل در اين حوزه عمل كنيم.
آزادي طرح پيشنهادي در اين زمينه را توليد 100 تن در ماه اعلام كرد و افزود: اين واحد توليدي براي 21 نفر اشتغالزايي ميكند و قرار است 2 ميليارد تومان سرمايهگذاري در اين پروژه انجام شود.
مجري طرح توليد قرص و پودر عسل در استان اردبيل از كسب مجوزهاي لازم در وزارت بهداشت در اين زمينه خبر داد و گفت: تنها دستگاه وارداتي ما سيستم خشككن عسل است كه به زودي از كشور تركيه آن را وارد كرده و با همكاري و مساعدت صنايع و معادن توليد قرص و پودر عسل را آغاز ميكنيم.
وي اظهار داشت: هم اكنون اين شركت در اردبيل با توليد 19 نوع مرباجات زمينه اشتغال بيش از 60 نفر را فراهم كرده و ما در صدد توسعه اين بخش هستيم تا ظرفيت خود را به بيش از 2 هزار تن برسانيم.
آزادي در پاسخ به گلهمندي مدير شعب بانك ملي استان اردبيل در همكاري نكردن اين شركت از باب پرداخت تسهيلات اعطا شده بانكي گفت: ما آمادگي داريم در اين زمينه نيز معوقه خود را با تزريق اعتبار سرمايه در گردش پرداخت كنيم.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي استان اردبيل نيز در اين جلسه از توليد يك ميليون تن سيب زميني در پنج سال آينده در استان اردبيل خبر داد و افزود: هم اكنون بيش از 760 هزار تن سيب زميني در استان اردبيل توليد و روانه بازار مصرف ميشود.
عادل عبد ايماني خاطرنشان كرد: با افزوده شدن اراضي قابل كشت به ميزان 25 هزار هكتار در سالهاي آتي به ظرفيت توليد سيب زميني افزوده شده و وضعيت موجود ارتقا پيدا ميكند.
در اين جلسه رئيس شركت بهكام اردبيل نيز از توليد سيب زميني منجمد در استان اردبيل خبر داد.
حسين كامراني كه براي اخذ مجوز بخش توليدي جديد خود از شوراي آمايش صنعت و معدن در اين جلسه حضور يافته بود، اظهار داشت: بعد از همدان دومين طرح توليد سيب زميني منجمد شده را در اردبيل راهاندازي ميكنيم.
وي گفت: هم اكنون اين شركت بزرگترين خط توليد فرآوري سيب زميني در خاورميانه را در همدان در دست اجرا دارد كه با موافقت اوليه مسئولان استان اردبيل نظير اين طرح در اردبيل نيز اجرا ميشود.
مجري طرح توليد سيب زميني منجمد در اردبيل اظهار داشت: براي راهاندازي اين مجموعه 16.5 ميليون يورو سرمايهگذاري ارزي و 14 ميليارد تومان سرمايهگذاري ريالي انجام ميشود.
كامراني اردبيل را دومين قطب توليد سيب زميني اعلام كرد و افزود: بيش از 30 درصد سيب زميني توليدي در كشور و استان اردبيل به صورت دور ريز از چرخه مصرف خارج ميشود كه ما ميتوانيم از اين ظرفيت براي توليد سيب زميني نيم سرخ منجمد براي غذاهاي آماده استفاده كنيم.
وي با بيان اينكه آمادگي داريم 20 درصد سرمايهگذاري اوليه را در اين زمينه انجام دهيم و راهاندازي اين مجموعه بستر اشتغال 210 نفر را در استان فراهم ميكند.
مجري طرح توليد سيب زميني منجمد در اردبيل تصريح كرد: با توجه به همجواري استان اردبيل با كشور آذربايجان و آسياي ميانه از ظرفيت صادرات نيز ميتوان بهترين بهرهبرداري را كرد.
قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ یُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (بگو در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است، سپس خداوند به همین گونه، جهان را ایجاد می کند خداوند یقیناً بر هر چیز تواناست) /عنکبوت20