0

دلمه بادنجان

 
pasargad54
pasargad54
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : آبان 1388 
تعداد پست ها : 2135
محل سکونت : اصفهان

دلمه بادنجان

 دلمه بادنجان:

مواد لازم:

6 عدد

بادنجان دلمه اي متوسط

نيم كيلو

سبزي دلمه اي

يك فنجان

آبگوشت

1 قاشق سوپخوري

رب گوجه فرنگي

نيم كيلو

گوشت چرخ شده

يك فنجان

برنج نيم پز

3 فنجان

آب گوجه فرنگي

به مقدار لازم

پياز سرخ شده

به قدركافي

آب ليمو يا نارنج

به قدركافي

نمك و فلفل

طرز تهيه:

گوشت را با 3 قاشق سوپخوري روغن، كمي تفت مي دهيم تا به روغن بيفتد. سبزي دلمه اي شامل : تره، جعفري، مرزه، ترخون، شويد و پيازچه است. آنها را خرد مي كنيم و به گوشت مي افزاييم و كمي هم مي زنيم تا با گوشت كمي سرخ شوند. پياز سرخ شده ، رب گوجه فرنگي، برنج، آب ليمو، نمك و فلفل را اضافه مي كنيم و آنها را با گوشت و سبزي تفت مي دهيم و يك فنجان آب گوجه فرنگي را به آن اضافه مي كنيم تا دو سه جوش بزند و آماده شود.

بادنجان ها را شسته و قسمت كلاهك سر آنها را با برس مي شوييم. قسمت كلاهك دار را به صورت دايره وار با چاقو مي بريم. داخل بادنجان ها را با قاشق كوچك خالي مي كنيم، طوري كه ديواره و ته آن به قطر 5/1 تا 2 سانتي متر باقي بماند. داخل بادنجان ها كمي آب نمك مي ريزيم و آنها را چند دقيقه اي در آبكش برمي گردانيم. سپس داخل آنها را با مايع گوشتي پر كرده و در قابلمه مناسبي رديف مي چينيم. سر بادنجان ها را هم در قابلمه قرار مي دهيم تا بپزند. دلمه ها را با 2 فنجان آب گوجه فرنگي و يك فنجان آبگوشت، روي حرارت ملايم قرار مي دهيم تا بپزند، ولي له نشوند ( در صورت تمايل مي توانيم قبل از پخت كمي آنها را سرخ كنيم ). اگر دلمه ها با اين مقدار آب نپختند، مي توانيم مقداري آب به دلمه ها اضافه كنيم، تا خوب بپزند و به اندازه يك دوم فنجان سس آن باقي بماند. دلمه ها را پس از آماده شدن در ديس قرار داده، كلاهك را روي دلمه ها قرار مي دهيم وسس را روي آنها مي ريزيم.

براي تزئين اين دلمه مي توانيم، چند عدد دلمه گوجه فرنگي را در اطراف ديس قرار دهيم. اين دلمه را معمولاً با سس ماست سرو مي كنند.

دلمه يكي از اصيل ترين غذاهاي آذري مي باشد و معمولاً براي سرو دلمه ها از سس ماست استفاده مي كنند دلمه يا دُلما به زبان آذري يعني " چيزي كه پيچيده شود ".

منبع:ir-uk

 

پنج شنبه 19 فروردین 1389  10:08 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها