0

مطالب علمی - پزشکی

 
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

تاثیر شگفت‌انگیز شبه‌دارو 
 
عملکرد شبه‌داروها (Placebo) در علم پزشکی هنوز کاملا روشن نیست. شبه‌داروها درد را کم می‌کنند، افسردگی را از بین می‌برند و از لرزش بیماران پارکینسون می‌کاهند. این پدیده قدیمی و در عین حال عجیب و اسرارآمیز است.

 

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از دویچه وله ،  دانش درباره‌ی شبه‌داروها قدمتی بسیار دارد. تحقیقات در این مورد به بزرگترین اسرار طبیعت مربوط می‌شوند. به گفته‌ی افلاطون، فیلسوف یونانی، درمان زمانی امکان‌پذیر است که بیمار به تأثیر دارو باور داشته باشد . این باور به تاثیر دارو است که باعث کارکرد درمانی یک شبه‌دارو (Placebo) می‌شود.
 

گوستاو دوبوس پزشک داخلی از درمانگاه طب گیاهی شهر اسن در آلمان می‌گوید: «در واقع شبه‌دارو یک “دارونما” است». او می‌افزاید: «یک جراحی غیر واقعی مثل معالجه‌ای است که در جریان آن در اصل نه اشعه‌ی لیزر، بلکه نوری که تنها قرمز است، پخش می‌شود. در نتیجه یک شبه‌دارو از نظر ظاهری کاملا شبیه اصل داروست، اما ماده‌های تاثیرگذار را در برندارد».
 

تزریق نمک به‌جای مورفیوم

عملکرد یک شبه‌دارو با علم پزشکی که مبنی بر تحقیقات دقیق است، مطابقت ندارد. به همین خاطر بسیاری از پزشکان، شبه‌دارو را، از زمانی که وارد متون پزشکی شد، مورد تمسخر قرار دادند. اما با این همه شبه‌دارو تاثیر خود را می‌گذارد. برای مثال تجربه‌ی یک پزشک ارتش در آمریکا در جنگ جهانی دوم تاثیر شبه‌دارو را اثبات می‌کند.

در روزهای اول شلوغی جنگ، داروی مورفیوم ارتش تمام شده بود، اما آن پزشک می‌بایست صدها سرباز زخمی‌شده را با این دارو تسکین بدهد. در این جریان، او به یکی از سربازان خود به جای مورفیوم آمپول نمک تزریق کرده و به او گفته بود که مورفیوم است. جالب این است که تمام سربازانی که این پزشک به آنها آمپول نمک تزریق کرده بود، دردشان کمتر شده بود.

در این‌جا این پرسش پیش می‌آید که چگونه می‌شود که نمک همان تاثیر مورفیوم را در بدن داشته باشد. گوستاو دوبوس توضیح می‌دهد: «برخی می‌گویند که این، یک نوع “خوددرمانی” است. اما به نظر من کارکرد شبه‌دارو به انتظار بیمار مربوط می‌شود».

 
روبرت یوته، مدیر موسسه‌ی تاریخ پزشکی از «بنیاد روبرت بوش» توضیح می‌دهد: «توسط تکنولوژی جدید ما می‌توانیم مشاهده کنیم که هنگام ورود شبه‌دارو به بدن، در مغز بیماراتفاقاتی می‌افتد. این نشان می‌دهد که شبه‌دارو چیزی فراتر ازتلقین است».

مانفرد شدلووسکی، یکی از محققان شبه‌دارو و مدیر موسسه روان‌شناسی پزشکی در دانشگاه اسن، عملکرد شبه‌دارو را چنین توصیف می‌کند: «با این برداشت بیمار که “من دارویی مصرف می‌کنم که دردم را کم می‌کند” در رگ‌های مغز انسان فرایندهایی به جریان می‌افتند که منجر به ترشح زیاد مورفیوم خود بدن می‌شوند. این ترشح از درد بیمار می‌کاهد».

پذیرش تدریجی شبه‌دارو برای درمان پزشکی
 

در این میان، شورای علمی کانون پزشکان آلمان طی بیانیه‌ای در ماه ژوئیه سال جاری از استفاده از شبه‌داروها استقبال کرده است.
 

روبرت یوته در این‌باره می‌گوید: «به دلیل آنکه تاثیر شبه‌دارو در هر معالجه‌ای ممکن است، مهم و لازم است که پزشکان حتی در دوران دانشگاهی خود و همچنین در سمینارهای پس از آن، معلومات کامل درمورد عملکرد شبه‌داروها را کسب کنند».
 

پس از سال‌ها تمسخر و بی‌اعتنایی، شبه‌داروها به تدریج وارد علم پزشکی مدرن می‌شوند.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

جمعه 9 اردیبهشت 1390  4:16 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

نوع دوستی و از خودگذشتگی  در باکتری‌های بیماریزا نیز دیده می شود .

پژوهشگران کشف کردند که باکتری‌ها چگونه در مقابل آنتی‌بیوتیک‌ها مقاومت می‌کنند. دسته‌ای از باکتری‌هایی فداکار مقاوم برای همنوعان خود ماده‌ای تولید می‌کنند که آنتی‌بیوتیک را از درون آنها به بیرون پمپ می‌کند.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از دویچه وله  ،    مصرف آنتی‌بیوتیک ‌مهمترین راه درمان بیماری‌های باکتریایی است. بسیاری از باکتری‌ها اما به سرعت در  برابر آنتی‌بیوتیک‌ها مقاوم می‌شوند. پژوهشگران آمریکایی کشف کردند که این باکتری‌ها چگونه از خود دفاع می‌کنند. این پژوهشگران دریافتند در دسته یا کلنی باکتری‌ها، تعدادی باکتری ازخودگذشته وجود دارد که خود را فدای جمع می‌کنند. به کمک این دسته از باکتری‌ها، کلنی در مقابل آنتی‌بیوتیک مقاومت می‌کنند.

پژوهشگران آمریکایی دسته‌ای از باکتری‌های روده را انتخاب کردند. این دسته هر روز در معرض مقدار بیشتری آنتی‌بیوتیک قرار گرفتند. برخلاف آنچه تا کنون تصور می‌شد، تنها اندکی از باکتری‌ها در برابر افزایش دوز آنتی‌بیوتیک مقاوم شدند. با این وجود اما مقاومت تمام کلنی در برابر آنتی‌بیوتیک بیشتر شد. پژوهشگران متوجه شدند ‎باکتری‌هایی که مقاوم شدند ماده‌ای از خود ترشح می‌کنند که به هم نوعانشان کمک می‌کند در برابر آنتی‌بیوتیک مقاومت کنند.

آنتی‌بیوتیک‌ها با بلوکه کردن فعالیت‌های حیاتی باکتری‌ها، به عنوان مثال پروسه تکثیر، موجب از بین رفتن آنها می‌شود. تغییر تصادفی در ژنوم برخی از باکتری‌ها موجب مصون شدن آنها نسبت به آنتی‌بیوتیک می‌شود. تا کنون تصور می‌شد که باکتری‌های مقاوم شده با سرعت بیشتری تکثیر می‌شوند و در نتیجه کلنی تاز‌ه‌ای که به آنتی‌بیوتیک مقاوم است پدید می‌آید. این تصور اکنون بایستی با یافته جدید پژوهشگران آمریکایی تصحیح شود.

 ترشحی ماد‌ه‌ایی برای مقابله با استرس
 

دو نکته مهم توجه این پژوهشگران را به خود جلب کرد: ابتدا اینکه، میزان مقاومت باکتری‌های یک کلنی در برابر آنتی‌بیوتیک‌ها به شدت متغییر است. در حالی که عده‌ای با دوز اندک آنتی‌بوتیک می‌میرند گروه دیگری بدون هیچ مشکلی در برابر دوز بالا هم به زندگی خود ادامه می‌دهد.

نکته دوم اینکه از بین بردن باکتری‌هایی که در یک گروه زندگی می‌کنند، بسیار سخت‌‎تر از باکتری‌‌هایی است که به تنهایی زندگی می‌کنند. علت این مسئله این است که در هر کلنی تعداد اندکی از باکتری‌ها که در برابر آنتی‌بیوتیک مقاوم شدند و از تمام کلنی حفاظت می‌کنند. این باکتری‌ها ‎مقدار بسیار اندکی ماده‌ای به نام ایندول ترشح می‌کنند. ایندول به سرعت توسط سایر باکتری‌های کلنی جذب می‌شود. این ماده دو اثر مهم روی  سیستم ایمنی باکتری دارد. نخست اینکه مانند یک پمپ ملکولی عمل می‌کند و آنتی‌بیوتیک را از درون باکتری جمع و به بیرون پمپ می‌کند و دیگر اینکه با تقویت سیستم‌ دفاعی باکتری‌ها مانع بروز سراسیمگی درون کلنی می‌شد.

بااین همکاری تیمی تمام کلنی باکتری در برابر آنتی‌بیوتیک مقاوم می‌شود. البته از آنجا که تولید ایندولپروسه کار سختی است‌، باکتری‌های تولید کننده آن زودتر می‌میرند. اما هر چه تعداد باکتری‌های مقاوم در یک کلنی بیشتر بشود درمان آن بیماری نیز سخت‌تر می‌شود. پژوهشگران معتقدند برای از بین بردن این باکتری‌ها بایستی مانع اثرگذاری ایندول درون باکتری‌های ضعیت‌تر شد. برای پژوهشگران اکنون یک نکته روشن است: کلنی باکتری‌ها بسیار یپیچده‌تر از آن چیزی است که تا کنون تصور می‌شد.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

جمعه 9 اردیبهشت 1390  4:16 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

پژوهشگران می گویند نتایج جدیدترین تحقیقات نشان می دهد شهرنشین ها بیشتر به اختلالات روانی مبتلا می شوند. 
   
 
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز  ،  محققان دانشگاه کاردیف می گویند: میزان بروز شیزوفرنی در جهان بسیار متفاوت است در برخی نقاط بالا و در برخی نقاط پایین است.
استنلی زامیت مجری این تحقیقات می گوید: واضح ترین الگوی جغرافیایی در این توزیع منطقه ای حاکی از آن است که بروز شیزوفرنی در مناطق شهری بسیار بیشتر از مناطق روستایی است.
این پژوهشگران می گویند: افزایش شهرنشینی با افزایش خطر ابتلا به دیگر اختلالات روانی نیز مرتبط است.
به گفته آنها، این ارتباط بیشتر به ویژگی های منطقه ای وابسته است تا خصوصیات خود افراد.
انفکاک اجتماعی مهمترین ویژگی منطقه ای است که در افزایش احتمال ابتلا به بیماری های روانی در شهرنشین ها نقش دارد.
نتایج این مطالعات در نشریه بایگانی روانشناسی عمومی منتشر شده است. 
در سال ۲۰۰۷ جمعیت شهرنشین در جهان برای نخستین بار از مرز ۵۰ درصد فراتر رفته است؛ یعنی از هر دو نفر یکی در شهرها ساکن است و نسبت شهرنشینی همچنان روند فزاینده‌ای را طی می‌کند.

شاید شهرنشینی در تئوری بتواند با فراهم آوردن امکانات اقتصادی، اجتماعی و سیاسی، شرایط بهتر سلامت را برای شهرنشینان همراه داشته باشد، اما در عمل شهرنشینی برنامه‌ریزی نشده، اثراتی منفی برای سلامت افراد و جامعه پدید آورده است.

براساس نتایج آخرین سرشماری ملی در سال ۱۳۸۵ طی نیم قرن گذشته، نسبت شهرنشینی در ایران از ۳۱ درصد در سال ۱۳۳۵ به ۶۱ درصد یعنی ۲ برابر در سال ۱۳۷۵ افزایش یافته و این رقم به حدود ۷۰ درصد در سال ۸۵ رسیده است که این روند همچنان ادامه دارد.

هم‌اکنون نزدیک به ۵۰ میلیون نفر از جمعیت ایران در شهرها زندگی می‌کنند که پیش‌بینی می‌شود این تعداد در سال ۱۴۰۴ به حدود ۹۰ میلیون نفر افزایش یابد. تعداد شهرهای ایران از ۱۶۰ شهر (با جمعیت بیش از ۵۰۰۰ نفر) در سال ۳۵ به ۱۰۵۰ شهر در سال ۸۵ افزایش یافته است و مهم‌تر آن که حدود ۵۰ درصد از کل جمعیت شهری ایران در ۷ کلانشهر تهران، مشهد، اصفهان، تبریز، شیراز، کرج و اهواز استقرار دارند.

شهر تهران با جمعیتی بیش از ۸ میلیون نفر به تنهایی ۲۰ درصد جمعیت کل و حدود ۳۰ درصد جمعیت شهرهای کشور را در خود جای داده است.

انسان تحت تأثیر شرایط محیطی و عوامل فردی نامطبوع، تعادل و آرامش روحی و روانی خود را از دست داده و دچار مسائلی چون استرس و اضطراب، خشونت و پرخاشگری، افسردگی و ناکامی و … می‌گردد.

تراکم جمعیت و اجبار به زندگی در آپارتمان ها موجب شده است تا نقش همسایه ها نیز به عنوان یک عامل دخیل در سلامت روان موردتوجه قرار بگیرد.آلودگی های صوتی،نداشتن اطمینان متقابل و تفاوت های رفتاری و فرهنگی ،موجب از بین رفتن احساس امنیت و آرامش روحی بسیاری از شهروندان می شود.

هر کدام از موارد اشاره شده نمادها و علائمی از بیماری روانی است. برخی از عوامل مؤثر در تهدید سلامت روانی که ناشی از زندگی شهری است -البته شهری که اصول و ضوابط شهرسازی در آن رعایت نشده- عبارتند از:
۱- عدم زیبایی سیما و منظر شهر
۲- ترافیک
۳- آلودگی صوتی
۴- آلودگی هوا
۵- عدم دسترسی به مراکز برطرف‌کننده نیازهای زندگی
۶- تأثیر متقابل افراد

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

جمعه 9 اردیبهشت 1390  4:16 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

رادیوتراپی یا پرتودرمانی عبارت است ازتابش پرتوهای یونیزان بر بافتهای سرطانی که باعث جلوگیری از رشد و تکثیر سلولهای سرطانی و از بین رفتن بافت تومورال می شود همچنین گاهی برای کاهش درد,خونریزی و تسکین بیماران موثر می باشد.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز  ،  پرتودرمانی یا رادیوتراپی ( Radiation therapy) یکی از مهم ترین شاخه‌های فیزیک پزشکی است.

پرتودرمانی به درمان بیماری با استفاده از پرتوهای نافذ مانند پرتوهای ایکس و آلفا و بتا و گاما که یا از دستگاه تابیده می‌شوند یا از داروهای حاوی مواد نشاندارشده ساطع می‌شوند گویند .

پرتو درمانی استفاده از اشعه یا پرتوهای دارای انرژی زیاد برای از بین بردن سلولهای بیمار یا مشکوک است . سلولهای سالم نیز تحت تاثیر این اشعه قرار می گیرند  اما حساسیت سلولهای بیمار به اثرات مخرب آنها بیشتر است . بسته به نوع ضایعه ،  این پرتوها می توانند ضایعه را به طور کلی درمان کنند و یا به عنوان روش درمان تسکینی ( مانند تسکین درد ، قطع خونریزی ، تنگی نفس ، … )  به کار روند .
از عناصر مهم خون RBC،WBC و پلاکتها هستند از وظایف مهم گلبول سفید حفاظت از بدن در مقابل عوامل بیماریزا و نقس مهم پلاکتها در انجام انعقاد خون است . پرتو درمانی می تواند این عناصر خونی را کاهش دهد . بنابراین برای مراقبت از خود و پیشگیری از ایجاد عوارض کاهش سلولهای خونی هرچند گاه یکبار در طول درمان از شما آزمایش ساده خون،اندازه گیری گلبولهای خون و پلاکتها ،درخواست میشود .
انجام آزمایش برای کنترل وضعیت سلولهای خونی شنا ضروری است و برای نمونه گیری در آزمایشگاه نیازی به ناشنا بودن نیست .  گاهی به علت کاهش عناصر خونی ، پزشک معالج،درمان را برای مدتی قطع می کند تا عناصر خونی به میزان طبیعی برسند و یا دستور تزریق خون به شما را صادر می کند .
تمام بیمارانی که تحت پرتو در مانی قرار میگیرند ، به میزان دچار اضطراب روحی و افسردگی می شوند.

رادیوتراپی ممکن است برای درمان انواع تومورهای جامد شامل تومورهای مغز ، پستان ، گردن رحم (Cervix  ) ، حنجره‌‌ ، ریه ، پانکراس ، پروستات ، پوست ، نخاع ، معده ، رحم یا سارکومای بافت نرم و استخوان درمان لوسمی و لنفوم ( تومور سیستم لنفاوی ) و برخی تومورهای خوش خیم به کار رود .

مقدار دوز مورد استفاده در پرتودرمانی به نوع تومور و بافت یا اندام های درمعرض آسیب بستگی دارد .

برای بعضی از تومورها ، پرتودهی به نواحی غیرتومورال برای جلوگیری از رشد مجدد سلولهای سرطانی صورت میگیرد . این تکنیک ، پرتو درمانی پیشگیری کننده ( Prophylactic ) نامیده میشود .

رادیوتراپی همچنین میتواند به کاهش علائم بیمار مثل درد ناشی از گسترش سرطان به استخوان یا سایر بافت های بدن کمک کند . این تکنیک رادیوتراپی تسکینی ( Palliative ) نامیده میشود .
اثرات بیولوژیک پرتوهای یونساز : ۳ گروه دارد

     -اثرات قطعی بدنی یا جسمانی که وقوع آن حتمی است و جنبه احتمالی یا آماری نداردکه معمولاً اثرات اولیه یا زودرس مانند سرخی پوست (اریتما) ، نابودی و نکروز بافتها و عقب افتادگی رشد میباشد.

     -اثرات آماری بدنی که وقوع و پیشرفت آن ماهیت آماری دارد یعنی ازقوانین آمار و میزان پرتوگیری تبعیت می کنند.مثل لوسمی – انواع سرطانها و کوتاهی عمر که جزء اثرات دیررس هستند.
-اثرات ژنیتیکی که د رافراد مورد تابش بروز نمی کند بلکه در فرزندان و نسلهای آینده آنها ظاهرمیشود که این اثرات و ضایعات همگی نتیجه تخریبهایی هستند که در اثر تابش پرتوهای یونساز بر روی مولکولهای DNA ایجاد می شوند.
با توجه به این اثرات اصول و قوانین حفاظت در برابر تشعشعات  یونساز- روشهاواقداماتی است برای جلوگیری یا به حداقل رساندن اثرات یاد شده در افراد مورد تابش.
لازم به ذکر است که عوارض یاد شده به صورت بسیار کلی مطرح شده اند در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر با بخش رادیوتراپی بیمارستان امید تماس گرفته شود.

فواید پرتو درمانی:

در بعضی از موارد پرتو درمانی به تنهایی برای مبارزه با سلول های بد خیم کافی بوده ودر بعضی موارد ممکن است با سایر روشهای درمانی همراه باشد مثلاً در مواردی می توان از پرتو درمانی قبل از جراحی برای کوچک کردن توده سلولی و یا بعد از جراحی به منظور جلوگیری از رشد سلولهای باقیمانده و نواحی لنفاوی مرتبط بهره جست . مثال دیگر اینکه در بسیاری از موارد پرتو درمانی میتواند قبل، بعد و یا همزمان با داروهای شیمی درمانی استفاده شود تا به روند درمان کمک بیشتری شود .

مواردیکه بیماران حین درمان می بایست رعایت کنند:
۱- در طول مدت درمان خط کشی های انجام شده در روی بدن خود را پاک نکرده و ثابت نگهداری نمائید.

۲- از پوشیدن لباسهای زبر و خشن خودداری و لباسهای نخی و نرم استفاده نمائید.

۳- از خارش محل درمان رادیوتراپی امتناع ورزید.

۴- ناحیه درمان را در مجاورت حرارت (در زمستان بخاری)و سرما قرار ندهید.

۵- دوره درمان را منظم طی کرده و در ساعت های تعیین شده جهت درمان در بخش حاضر شوید.

۶- در صورت تشدید عوارض درمان ،تکنولوژیست و کارشناس رادیوتراپی بخش رادرجریان قرار دهید.

۷- درصورت مشاهده عوارض همانند اسهال یا خونریزی دردوره رادیوتراپی تکنولوژیست رادیوتراپی  رادر جریان قرار دهید.

عوارض پرتو درمانی :

پرتو درمانی می تواند صدمه به سلولهای طبیعی در کنار سلولهای بدخیم را به همراه داشته باشد .این عوارض جانبی و موقتی هستند اما بعضی از عوارض برای مدت طولانی تر یا دائمی در بدن فرد باقی می مانند .

پزشک شما در مورد درمانتان و عوارض اولیه و دیر رس احتمالی توضیح خواهد داد. در هر حال توصیه می شود از پرسیدن هر گونه سؤالی امتناع نورزید .

رایج ترین عوارض عمومی پرتو درمانی عبارتند از :

خستگی، بی اشتهایی، مشکلات پوستی از رایج ترین عوارض هستند در درمانهای نزدیک به نواحی گوارشی، مشکلاتی نظیر تهوع، استفراغ و اسهال ممکن است پیش بیاید .

در درمانهای سر و گردن، از عوارض شایع خشکی و ایجاد زخم در مخاط دهان و گلو می باشد . ریزش موقتی موها فقط در ناحیه درمان بوجود می آید .

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

جمعه 9 اردیبهشت 1390  4:16 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

مردان مسن بیشتر دچار فراموشی می‌شوند .
 
پژوهشگران می‌گویند مردان مسن بیش از زنان دچار تحلیل قوه ادراک می‌شوند که در حالت پیشرفته موجب آلزایمر می‌شود. بر اساس آمار اما، شیوع آلزایمر میان زنان بیش از مردان است. این تفاوت می‌تواند ناشی از روند پیشرفت بیماری باشد.

  

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از دویچه وله ،  با افزایش سن، سرعت حافظه نیز کاهش پیدا می‌کند. گروهی از پژوهشگران آمریکایی اکنون به این نتیجه رسیدند که مردان بیشتر از زنان دچار چنین مشکلی می‌شوند. بیش از دوهزار فرد داوطلب در محدوده سنی ۷۰ تا ۸۹ سال، با این پژوهشگران همکاری کردند.از دواطلبان شرکت کننده در این تحقیق خواسته شد ضمن پاسخ دادن به سوالاتی در مورد سلامت عمومی‌شان، ابتدا خود توانایی فکری‌شان را تخمین بزنند.

این داوطلبان سپس به سوالاتی در مورد خاطرات‌شان پاسخ دادند و در نهایت تمرینات فکری که پژوهشگران در نظر گرفته بودند، انجام دادند. نتیجه اینکه: ۱۹ درصد مردان بالای هفتاد سال دچار کمی فراموشی بودند و تمرکز ذهن و فکر کردن برایشان سخت بود. در مقابل ۱۴ درصد زنان از چنین مشکلاتی رنج می‌بردند.

نکته مهم و امیدوار کننده اینجاست که روی هم رفته ۷۶ درصد دوطلبان شرکت کننده در این تحقیق از سلامت فکر مناسبی برخوردار بودند.  ۱۴ درصد دچارفراموشی بودند و نشانه‌های اولیه تحلیل قوه ادراک در آنها مشهود بود. ۱۰ درصد این داوطلبان نیز مبتلا به آلزایمر تشخیص داده شدند.

برنامه‌های ویژه برای بیماران مبتلا به آلزایمرتغییر در شیوه درمان آلزایمر باتوجه به جنیست بیمار

بررسی دقیق اطلاعات ثبت شده توسط این پژوهشگران ثابت می‌کند که جنسیت در شیوع فراموشی میان مردان و زنان سالخورده نقش مهمی بازی می‌کند. فراموشی و کاهش تمرکز در میان مردان بیش از زنان مشاهده است.

نتیجه این تحقیق در مجله تخصصی نورولوژی به چاپ رسیده است. پژوهشگران آمریکایی می‌گویند افرادی که از تحصیلات کمتری برخوردارند و کسانی که هرگز ازدواج نکردند، با افزایش سن، بیشتر از دیگران دچار فراموشی و کاهش توانایی‌قوه ادراک می‌شوند. کاهش این توانایی‌ها از نشانه‌های بیماری آلزایمر یا زوال عقل است که پیامدهایی جدی به همراه دارد.

نکته قابل ذکر در یافته‌های پژوهشگران آمریکایی این‌جاست که طبق آمار، زنان با افزایش سن بیشتراز مردان دچار آلزایمر می‌شوند. پژوهشگران بر این عقیده‌اند که علت این مسئله می‌تواند تفاوت در روند پیشرفت بیماری با توجه به جنسیت بیمار باشد. یافته‌های پژوهشگران آمریکایی در شیوه شناسایی و درمان بیماران مرد و زن مبتلا به آلزایمر نقش موثری خواهد داشت.

بیماری  آلزایمر یکی  از پیچیده ترین  بیماریهای  مغزی  محسوب  می شود. تشخیص  صددرصد این  بیماری  فقط  بعد از مرگ  بیمار و با نمونه برداری  از مغز می باشد، و در این  حال ، متخصص  قادر به  شناسایی  سلولهای  تخریب  شده  بوده  و با تجزیه  و تحلیل  در آزمایشگاه ، تشخیص  بیماری  حاصل  می گردد.

بیماری  آلزایمر بسیار آرام  پیشرفت  می کند و بسیاری  با این  بیماری  دنیا را وداع  می گویند بدون  اینکه  از بیماری  خود مطلع  باشند.

در عین  حال  عده  دیگری  دارای  علایم  و نشانه های  آلزایمر بوده ، ولی  عملاً به  این  بیماری  مبتلا نبوده  و به  اشتباه  تحت  مداوای  آلزایمر قرار می گیرند.

فراموشی  که  اولین  نشانه  آلزایمر می باشد حتماً دلیل  آلزایمر نیست  ولی  متأسفانه  تمایز و درک  و تشخیص  بیماری  کاری  بسیار مشکل  می باشد.

اِشکال  مهّم  دیگر این  است  که  چون  بیماری  آلزایمر در سنین  بالا شروع  می شود، بیمار با سایر بیماریها نیز در این  دوره  سنی  مواجه  است . ترکیب  انواع  بیماری ها، کار شناسایی  بیماری  آلزایمر را سخت تر می سازد.

 از هر یکصد نفر آمریکائی  بالای  سن  ۶۵ سال  دو نفر به  این  بیماری  مبتلا می باشند و هر چه  سن  بالاتر می رود احتمال  ابتلا به  این  بیماری  هم  افزایش  می یابد و حتی  از هر یکصد آمریکائی  بالای  ۸۵ سال  ۲۰ نفر به  این  بیماری  مبتلا می شوند.

در هندوستان  از هر یکصد نفر هندی  بالای  ۶۵ سال  فقط  یک  نفر به  این  بیماری  مبتلا می گردد. عوامل  مختلفی  در ابتلا به  این  بیماری  در فصول  مختلف  این  کتاب  معرفی  خواهند شد که  فاکتورهای  فرهنگی  و اجتماعی  را در بر می گیرند.

 زندگی  ماشینی ، تغذیه ، فعالیت های  فیزیکی ، فعالیت های  فکری  و مغزی  و تفاوتهای  فرهنگی  می توانند تا حدودی  بر میزان  ابتلا به  این  بیماری  تأثیر بگذارند. علیرغم  افزایش  متوسط  سن  در کشورهای  پیشرفته ، بیماریهای  گوناگون  نیز بشدت  افزایش  یافته اند. عوامل  افزایش  این  بیماری ها در کشورهای  اروپائی  و آمریکائی  در نوع  تغذیه  و کاهش  فعالیت های  بدنی  و فکری  معرفی  شده اند.

به  نظر متخصصین ، چشم انداز آینده  در آمریکا بسیار نگران  کننده  می باشد.

مطالعات  بسیار  نشان  می دهد که  تا ۵۰ سال  آینده  تعداد افراد مبتلا به  بیماری  آلزایمر سه  برابر خواهد شد. هزینه  متوسط  برای  هر بیمار در حال  حاضر ۱۵۰ هزار دلار تخمین  زده  شده  است  که  حتی  تا ۴۵۰ هزار دلار در آینده  پیش بینی  می شود. اکثر بیماران  مبتلا به  آلزایمر در خانه  سالمندان  نگهداری  شده  و هزینه  فوق العاده ای  بر گردن  دولت  و خانواده ها می گذارند.

در کشورهای  در حال  توسعه  که  خانه  سالمندان  چندان  مورد علاقه  نبوده  و سازمانهای  دولتی  نیز چندان  شرکتی  در نگهداری  بیماران  مُسن  مبتلا به  آلزایمر را ندارند، خانواده ها به  تنهایی  مسئول  عزیزان  خود بوده  و حفظ  و نگهداری  بیمار بر گردن  فرزندان  و نزدیکان  فرد مبتلا می باشد.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

جمعه 9 اردیبهشت 1390  4:16 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

محققان با انجام مطالعه ای نشان داده اند که پیاده روی می تواند  ذهن را  نرم و انعطاف پذیر و جوان نگاه می دارد. که این عمل با  را  با افزایش اتصال میان مدارهای مغزی انجام می دهد .

 
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز   ،  دکتر ‘آرتور اف. کرامر’ که ریاست گروه محققان را در دانشگاه ‘ایلینیوز’ برعهده داشت گفت: الگوهای اتصال (مغز) با مسن شدن کاهش می یابد.
وی گفت: با مسن شدن شبکه های (مغزی) برای حمایت از کارهایی که انجام می دهیم مانند رانندگی به خوبی اتصال ندارند اما در نتیجه انجام ورزش هوازی ایروبیک متوجه شدیم که این شبکه ها منسجم تر شده اند.
در این مطالعه ۷۰ بزرگسال ۶۰ تا ۸۰ ساله مدت یک سال مورد بررسی قرار گرفتند.
همچنین گروه کارمر با استفاده از تصویر برداری ‘ام.آر.آی’ کاربردی، عملکرد مغز را نیز اندازه گیری کردند.
در این بررسی گروهی از افراد ۲۰ تا ۳۰ ساله برای مقایسه با گروه افراد ۶۰ تا ۸۰ ساله آزمایش شدند.
وی افزود: این مطالعه نشان داد افرادی که ورزش هوازی ایروبیک انجام می دادند از حافظه ، دقت و سایر رویه های ادراکی بهتری برخوردارند.
وی خاطر نشان کرد: همچنین در این مطالعه دیده شد همانطور که افراد مسن با پیاده روی تناسب اندام بیشتری به دست می آوردند، انسجام میان مناطق مختلف شبکه های مغز آنها نیز افزایش می یافت و شبیه افراد ۲۰ ساله می شد. 
 

نتایج این تحقیق در مجله Frontiers in Aging Neuroscience   منتشر شده است .

همچنین نتایج یک پژوهشگر آمریکایی  نشان داد که پیاده روی ۴۰ دقیقه‌ای سه بار در هفته می‌تواند فرایند پیری مغز را برای افراد خانه نشین به تاخیر بیندازد .

ادوارد مک آلی، استاد بهداشت عمومی، حرکات شناسی بدن و مدیر موسسه بکمن، در بررسی‌های خود نشان داد که انجام حرکات فیزیکی ملایم مانند پیاده روی ۴۰ دقیقه سه بار در هفته برای شادابی مغز بسیار مناسب است و می‌تواند اتصالات مغزی و کارایی شناختی را بهبود بخشیده و با پیری بافت مغزی مبارزه کند.

این محقق با بررسی ۶۵ فرد بین ۵۹ تا ۸۰ سال به این نتایج دست یافت تمام این شرکت کنندگان خانه نشین بودند و در طول شش ماه قبل از تحقیق تنها دو بار در هفته به مدت ۳۰ دقیقه فعالیت فیزیکی داشتند.

پس از تصویربرداری از مغز این افراد و انجام آزمایشات شناختی آنها مشخص شد که برخی از اتصال مدارات مغزی این افراد از هم گسسته شده است. اما افراد سالمندتری که تمرینات فیزیکی بهتری داشتند فعالیت مغزی آنها در شرایط بهتری بود. این افراد همچنین می‌توانستند بهتر برنامه ریزی کنند و چندین کار را با هم انجام دهند.

در ادامه این تحقیقات، به مدت یکسال برای تمام این افراد یک سری تمرینات پیاده روی و ورزش‌های کششی تجویز شد و در پایان سال آزمایشات شناختی بر روی این داوطلبان و تصویربرداری از مغز آنها انجام شد.

نتایج این تحقیقات نشان داد که اتصالات مغزی در سالمندانی که پیاده روی می‌کردند تاحد قابل ملاحظه‌ای افزایش یافت درحالی‌که این افزایش در افرادی که حرکات کششی انجام می‌دادند مشاهده نشد.

به همین دلیل این پژوهشگر توصیه کرد که سالمندان با انجام پیاده روی‌های روزانه و تمرینات فیزیکی ملایم می‌توانند به حفظ شادابی مغز خود کمک کنند.

همچنین  محققان می گویند پیاده روی با ریتم تند برای تقویت قلب و کاهش خطر احتمال ابتلا به انواع بیماری‌های قلبی مؤثر است.

برای پیاده روی روزانه خود جای خاصی مانند یک پارک یا یک منطقه خاص را درنظر نگیرید، درصورتی که خود را محدود کنید آنگاه پس از مدتی، پیاده روی برایتان تبدیل به امری تکراری و کسل‌کننده خواهد شد و شما در اندک زمانی این عادت مثبت را کنار خواهید گذاشت.
بنابراین برای روزمره نشدن پیاده‌روی مسیرهای متنوعی را انتخاب و سعی کنید با گام‌های سریع پیاده‌روی کنید تا قلبتان تحت‌فشار قرار گیرد و از نظر عضلانی تقویت شود. یکی دیگر از فواید پیاده‌روی سریع، تعریق است که از این طریق می‌توان سموم بدن را دفع کرد و روند آب کردن چربی‌های بدن را سرعت بخشید.

در زمانی که فردی تحرک ندارد، سوخت و سازش به کندی صورت می‌گیرد و در نتیجه کالری کمتری مصرف می‌شود. به این ترتیب پیاده‌روی تند نه فقط موجب سوزاندن کالری‌ها حین پیاده‌روی، بلکه بعد از آن هم می‌شود. با خم و راست کردن عضلات در ورزش منظم، میزان سوخت و ساز فزونی می‌گیرد؛ به‌ویژه اگر بکوشید از طریق کاهش جذب کالری وزن بدنتان را کم کنید.

پیاده‌روی به‌هنگام صبح مناسب است زیرا اگر شما بعد از پیاده روی به منزلتان برگردید، می‌توانید دوش بگیرید و این کار به از بین رفتن چربی‌هایتان کمک شایانی می‌کند.
اگر شما شاغل هستید تلاش کنید مسیری را تا سر کار خود پیاده راه بروید، حتی می‌توانید ماشین خود را در جایی دورتر پارک کرده و تا اداره پیاده بروید. این امر به شادابی روحیه شما کمک می‌کند.

اگر بخواهیم بهره ممکن را از پیاده روی حاصل کنیم، باید ۳ یا ۴ روز در هفته، بین ۳۰ تا۶۰ دقیقه تمرین کنیم؛ یعنی با سرعتی بیشتر از ریتم پیاده‌روی معمولی راه برویم. به این ترتیب علاوه بر مزیت‌‌های فوق، می‌توانیم میزان چربی خون را نیز کاهش دهیم.

نوشیدن آب قبل از پیاده روی توصیه می‌شود، یعنی یک لیوان آب۲۰ تا۳۰ دقیقه قبل از شروع پیاده روی و یک لیوان دیگر ۵ دقیقه پیش از شروع حرکت نوشیده شود. البته بهتر است به‌جای سطح آسفالت و سنگفرش، زمین‌های نرم و خاکی را برای پیاده روی انتخاب کرد.پیاده روی ما را قادر می‌سازد با سرعتی ثابت و مداوم تمرین کنیم، این هم نیاز دیگری است که به ما اجازه می‌دهد به‌طور موثری چربی بسوزانیم.

برای سوزاندن کالری لازم است بدن ما به‌طور دائم در تمام مدت ورزش، در وضعیت سوزاندن چربی باشد. پیاده روی فعالیتی مداوم و تدریجی است، بنابراین حتی اگر شخص فاقد آمادگی جسمانی هم باشد به‌طور موثری به وضعیت سوزاندن چربی دست می‌یابد.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

جمعه 9 اردیبهشت 1390  4:17 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

شیوه های ابتکاری پزشکان برای خارج کردن کلیه های از کارافتاده  گرفته شد .

پزشکان بیمارستانی در فرانسه برای خارج کردن کلیه های از کار افتاده بیمارانی که عمل جراحی به روش معمول برای آنها مخاطره آمیز است، به روشهای ابتکاری دست می زنند. آنان برای اولین بار در عالم پزشکی کلیه عفونی‌شده یک زن چاق را از طریق دستگاه تناسلی او خارج کردند تا خطرات جراحی را کاهش دهند.

   
 
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز  ،   پزشکان بیمارستان’ لیون’ چند ماه پیش کلیه های یک بیمار را از طریق ناف وی از بدن او خارج کردند. آنها این بار نیز در مورد یک بیمار چاق نیز ابتکار کردند و کلیه های عفونی او را از طریق واژن خارج کردند.
آنها با این کار خطرات ناشی از انجام یک عمل جراحی را کاهش دادند.

مقامات بهداشتی در شهر لیون گفتند این بیمار ۱۱۷ کیلویی دچار چاقی مرضی است و در نتیجه رشته‌ای از عفونت‌ها یک کلیه او از کار افتاده بود،‌ اما به نظر جراحی از میان چربی شکم او می‌توانست او در معرض خطر زیادی قرار دهد.

مسئولان بیمارستانی که جراحی در آن انجام شد گفتند: “خارج کردن کلیه از راه واژن به ما اجازه می‌‌داد درد و خطر بروز عوارض را کاهش دهیم، و همچنین برش بسیار کوچکتری ایجاد کنیم.”

کلیه بیمار با ایجاد برشی در عمیق‌ترین بخش واژن خارج شد.

این بیمار ۱۱۷ کیلویی به طور بیمارگونه ای چاق است و به دلیل یک مجموعه عفونت ها کلیه وی از کار افتاده بود، اما جراحان معتقد بودند انجام عمل جراحی از طریق چربی شکمی خطرات زیادی بوجود خواهد آورد.
پزشکان بیمارستان در بیانیه ای اعلام کردند: این شیوه جدید درد و خطرهای ناشی از عوارض جراحی را کاهش می دهد .
کلیه این زن از طریق ایجاد شکافی در بخش واژن خارج شد.

این اولین باری نیست که پزشکان بیمارستان لیون روش خلاقانه ای را برای بیرون آوردن اعضای بدن ابداع کرده اند.. آنها در فوریه امسال به اولین گروه جراحی در اروپا بدل شدند که کلیه یک زن را از راه ناف او خارج کردند.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

جمعه 9 اردیبهشت 1390  4:17 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

جنوب آفریقا در آستانه کاهش ابتلا به ایدز
سازمان ملل گزارش داد کشورهای واقع در بخش جنوبی صحرای آفریقا در آستانه کاهش سراسری موارد جدید بیماران حامل ویروس ایدز هستند  .
   
 
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز  ، ایدز در آفریقا به عنوان خاستگاه این بیماری به صورت یک اپیدمی فراگیر درآمده است که رفته رفته بصورت مهمترین عامل جلوگیری از پیشرفت اقتصادها و حکومت‌های پایدار در این قاره جلوه‌گر می‌شود ،۲۶ میلیون از بیش از ۴۰ میلیون انسان حامل ویروس اچ‌آی‌وی آفریقائی‌اند و تا به حا ل بیش از ۲۵ میلیون نفر در این قاره جان خود را بدلیل ابتلای به آن از دست داده‌اند.

آماری که هم اکنون انتشار یافته نشان می دهد موارد جدید بیماران حامل ویروس اچ آی وی، در ده سال اخیر در کشورهای آفریقای سیاه بیش از بیست و پنج درصد کاهش یافته است.
در صد مبتلایان به بیماری ایدز در این منطقه از هر مکان دیگری بیشتر است.
این آمار که توسط برنامه ایدز سازمان ملل متحد(UNAIDS) تهیه شده، نشان می دهد که کشورهای جنوب صحرا از جمله ساحل عاج، اتیوپی، نیجریه، آفریقای جنوبی و زامبیا در صدر کشورهایی قرار دارند که موارد جدید بیماران حامل ویروس اچ آی وی در آنجا کاهش یافته است.
‘میشل سیدیب’، سخنگوی این نهاد گفت: برای اولین بار تغییر و تحولی در بطن شیوع بیماری ایدز پیدا شده است.
در بیانیه برنامه ایدز سازمان ملل متحد، آمده است که تدابیر بهتر برای جلوگیری از آلودگی به اچ آی وی، و آگاه کردن بیشتر مردم در مورد خطر بیماری ایدز، به کاهش تعداد حاملان ویروس اچ آی وی کمک کرده است.
این نهاددر عین حال اضافه می کند در حالی که در مناطقی که تعداد مبتلایان به بیماری ایدز زیاد است از نظر کنترل این بیماری پیشرفت هایی دیده می شود و در سایر نقاط مانند اروپای شرقی و آسیای میانه، به طور فزاینده ای بیماری ایدز شیوع می‌یابد.
در حال حاضر پنج میلیون نفر که حامل ویروس اچ آی وی هستند تحت معالجه قرار دارند.
این تعداد نشان دهنده دوازده برابر شدن این بیماران در طول شش سال اخیر است.
درمان بیماران حامل ویروس اچ آی وی سبب شده که تعداد مرگ و میر در میان مبتلایان به بیماری ایدز به میزان قابل توجهی کاهش یابد.
در آفریقای جنوبی که از یکی از کشورهایی است که برای مدت طولانی شدیدا با این بیماری دست به گریبان بوده اکنون تلاش می شود که همه امکان دسترسی به امکانات لازم برای جلوگیری از آلودگی به اچ آی وی و نیز درمان را داشته باشند.
UN AIDS از نظر مالی هشدار داده که میزان پولی که برای مقابله با این بیماری لازم است در سال گذشته میلادی ده میلیارد دلار کمتر از مقدار لازم بوده است.
یکی از اهداف توسعه در هزاره سوم، جلوگیری از گسترش بیماری ایدز و مهار آن تا سال ۲۰۱۵ است.
قرار است هفته آینده برای ارزیابی فعالیت های صورت گرفته در این زمینه، اجلاسی در محل سازمان ملل متحد در نیویورک برگزار شود.

لازم به ذکر است  ۶۷ درصد حاملان ویروس ایدز در جنوب صحرای آفریقا زندگی می کنند.

برنامه توسعه سازمان ملل متحد، آمار مبتلایان به ویروس ایدز در جهان را حدود ۳۳ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر اعلام کرد و نوشت، ۲۲ میلیون نفر از مبتلایان در مناطق جنوب صحرای آفریقا زندگی می کنند.

براساس این گزارش، دو میلیون و ۷۰۰ هزارنفر از مبتلایان به ویروس ایدز به تازگی به آمار کل مبتلایان اضافه شده اند و در مجموع ۵۰ درصد از مبتلایان را زنان تشکیل می دهند. این آمار مرگ و میر ناشی از ابتلا به ایدز را برای سال ۲۰۰۸ حدود دو میلیون نفر دانست و افزود، از مجموع آمار حاملان ویروس ایدز، چهار میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در جنوب و جنوب شرق آسیا، ۷۴۰ هزار نفر در شرق آسیا، یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر در آمریکای لاتین، ۲۳۰ هزار نفر در حوزه دریای کارائیب، یک میلیون و۲۰۰ هزار نفر در آمریکای شمالی و ۷۳۰ هزار نفر در اروپای مرکزی و غربی زندگی می کنند. در این گزارش، آمده است در سال ۲۰۰۷ از مجموع یک و نیم میلیون فرد مبتلا به ویروس ایدز در اروپای شرقی و آسیای مرکزی، ۶۹ درصد در روسیه و ۲۹ درصد در اوکراین زندگی می کردند.

این گزارش همچنان منطقه جنوب صحرای آفریقا را بدترین منطقه در جهان از نظر آمار مبتلایان به ویروس ایدز خواندو نوشت، ۶۷ درصد از مبتلایان جهان در این منطقه زندگی می کنند ضمن اینکه آمار کودکان مبتلا به ویروس ایدز در این منطقه، ۹۰ درصد کل کودکان مبتلا در جهان است.

در این گزارش به آمار مبتلایان در خاورمیانه و شمال آفریقا اشاره شد و آمده است، کنترل خوبی که در این منطقه برای شناسایی مبتلایان وجود دارد سبب شد تا آمار مبتلایان اندک باشد. این گزارش ابتلا به ویروس ایدز در ایران را ۱۵ تا ۲۳ درصد در مردان دانست و نوشت، علت اصلی ابتلا در ایران، از طریق تزریق است چنانچه این عامل در کشورهای لیبی، الجزایر، مغرب و سوریه نیز از عوامل اصلی است.

گزارش دیگری که اخیرا سازمان ملل متحد در یکی از کنفرانس های منطقه ای منتشر کرده است، نشان می دهد، خاورمیانه و شمال آفریقا از مناطقی است که چندان در معرض خطر گسترش ایدز قرار ندارد، چرا که از ۲۵ سال گذشته که ویروس ایدز کشف شده است، آمار ابتلا به این ویروس در بین ساکنان این مناطق با توجه به میانگین جمعیت آنان، بسیار اندک بوده است. این گزارش مجموع مبتلایان به ایدز در خاورمیانه و شمال آفریقا را برای سال ۲۰۰۸ نزدیک به ۴۱۲ هزار نفر عنوان کرد و نوشت، اما این آمار در سال ۲۰۰۱حدود ۲۷۰ هزار نفر بوده است.

این آمارها در شرایطی منتشر می شود که قرار است هجدهمین کنفرانس مبارزه با ایدز امروز در وین برگزار شود. در کنفرانس شش روزه وین راههای مبارزه با این بیماری و دستاورهای علمی و پزشکی برای مهار آن بررسی می شود.

هرچند زندگی همراه با آلودگی به ویروس اچ‌آی‌وی ممکن است ولی عدم توانایی مالی برای تامین هزینه‌های سنگین این داروها برای عده بسیار زیادی از مبتلایان منجر به عدم آغاز پروسه درمان می‌گردد و مطابق آمار بیشتر کسانی که بر اثر کمبود پول از بیماری ایدز می‌میرند، در آفریقا و در جنوب صحرا زندگی می‌کنند .

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

جمعه 9 اردیبهشت 1390  4:17 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

مشکل اپیدمی بیماری سل کشنده  در یک روستای تاجیکستان

به گزارش موسسه  جنگ و صلح  کشور تاجیکستان -در اثر ابتلا به بیماری  سل مزمن در یک روستای کراقچ در جنوب تاجیکستان  ۱۸ نفر جان خود را از دست دادند . 

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز  ،  موسسه گزارش جنگ و صلح گزارش داد که ۱۷ تن از حدود ۳۸۰ ساکن این روستا در سال جاری درگذشته اند.

اسرار یوسوپوف پزشک ارشد ناحیه همادون گفت که عکس های اشعه ایکس از ۳۱۸ ساکن این روستا حاکی از ۱۸ مورد مظنون به سل بوده اند و افزود که این ناحیه دچار مشکل سل مزمن است که تاجیکستان قادر به درمان آن نیست.

به گزارش خبر نگار سایت پزشکان بدون مرز کشور تاجیکستان برای مقابله با بیماری سل در سطح مراکز درمانی به پزشکان و پرستاران  باتجربه نیاز دارد .  ولی به دلیل ناچیز بودن حقوق عده زیادی از کارمندان بخش بهداشت و درمان  از فعالیت در این بخش خودداری می کنند.

لازم به ذکر است به دلیل درآمد بسیار پایین پزشکان ، بیش از  ده هزار پزشک باتجربه تاجیک برای دریافت کار به روسیه،افغانستان، هند، یمن و کشورهای دیگر مهاجرت کرده اند .

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

جمعه 9 اردیبهشت 1390  4:17 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

سه خطر تهدید کنندۀ جنوب آفریقا
در جنوب آفریقا، بیماری همه گیر HIV/ایدز موجب می شود کشاورزان مبتلا به بیماری نتوانند به تولید محصولات کشاورزی بپردازند، و در عین حال، دولت نیز از تأمین کمک های لازم باز می ماند. کشور های اهدا کنندۀ کمک می توانند با شدت بخشیدن به کمک رسانی که در حال حاضر نیز به تأمین دارو های لازم مشغول هستند، به خانواده های فقیر مواد غذایی لازم را برسانند.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از نشریۀ الکترونیکی آمریکا  ،  جنوب آفریقا که مدت های مدید تأمین کنندۀ محصولات غذایی برای آفریقا و اخیرا ً هم یکی از با ثبات ترین مناطق این قاره از لحاظ اقتصادی و سیاسی بوده است، در محاصرۀ سه خطر عمده قرار دارد: هجوم بیماری HIV/ایدز، تحلیل امنیت مواد غذایی، و کاهش کارایی دولت و جامعۀ مدنی.

هر روز در جهان ۸۰۰۰ نفر مبتلای به ایدز جان خود را از دست می دهند؛ و هرساله ۵ میلیون تن به این بیماری مبتلا می شوند. حدود ۴۰ میلیون تن مبتلا به HIV هستند که دو سوم این تعداد در بخش جنوبی صحرای آفریقا ساکن می باشند.

برنامۀ غذای جهانی سازمان ملل (WFP) در کشور های آنگولا، لسوتو، ماداگاسکار، مالاوی، موزامبیک، نامیبیا، سوازیلند، زامبیا و زیمبابوه مشغول به کار است. جنوب آفریقا با داشتن ۹ کشور از ۱۰ کشوری که HIV /ایدزدر آن ها دارای بالا ترین میزان است، در خط مقدم مبارزۀ جهانی علیه این بیماری قرار دارد. ایدز طول متوسط عمر را در بسیاری از کشور های این منطقه به دوران قرون وسطا، یعنی سی و چند سالگی، رسانده است. این بیماری بخش مولد جامعه را سخت هدف قرار داده است و هزاران تن از کارمندان دولت، معلمان، پزشکان، کاسب کاران، و کشاورزان را قتل عام نموده  و نتیجتا ً دولت ها را همانند زیرساخت های مدنی و اجتماعی تضعیف کرده است. حدود ۸ میلیون کشاورز در دو دهۀ اخیر در جنوب آفریقا جان خود را از دست داده اند. و طبق گزارش تازه ای از سوی اوکسفام بین الملل[۱]، نرخ فعلی مرگ و میر حاکی از این است که تا سال ۲۰۲۰، یک پنجم از نیروی کار کشاورزی در جنوب آفریقا تلف خواهد شد.

تقریبا ً ۳,۳ میلیون کودک یتیم از ایدز در جنوب آفریقا برجای مانده اند. صندوق کودکان سازمان ملل،  یونیسف می گوید نسبت کودکان یتیم به کل جمعیت  رشد بیشتری  نسبت به سایر نقاط جهان داشته است.

ترکیب عواملی چون بالا بودن خطرات ناشی از HIV/ایدز و تعداد  زیاد کودکان یتیم، به جوامع و خانواده ها، وهمین طور بودجه های دولتی جهت ارائۀ مراقبت های بهداشتی و خدمات اجتماعی، تأمین غذا و تحصیلات، آسیب وارد می کند. این روندها  در دراز مدت موجب پیامد های ناگوار برای ثبات اقتصادی و سیاسی خواهد بود. در عین حال، اسباب تأمین غذای ضروری خانواده ها در خطر جدی قرار دارد.

افزایش کمبود مواد غذایی

 جنوب آفریقا به نسبت سال ۲۰۰۲ ، که تمامی منطقه در آستانۀ یکی از وخیم ترین بحران های انسانی که در این منطقه سابقه نداشت، قرار گرفته بود و ۱۴ میلیون نفر ساکنان شش کشور آن به کمک های اضطراری نیاز مبرم داشتند، دستاورد های چشمگیری در زمینۀ تولید محصولات کشاورزی داشته است. در آن زمان، جان بسیاری از انسان ها در پی کمک های انسان دوستانه و گشاده دستی اهداکنندگان کمک، مخصوصا ً ایالات متحده، اتحادیۀ اروپا، استرالیا، کانادا، ژاپن، و آفریقای جنوبی، از مرگ حتمی نجات یافت.

از آن هنگام، تعداد افرادی که به کمک های غذایی نیاز داشتند مرتب کاهش می یافت و این امر به دلیل برداشت محصول بهتر و بیشتر، به دنبال بارندگی های مناسب و فراوانی بذر و کود بود. با این حال، در سال ۲۰۰۷، برداشت اندک محصول در بسیاری از نواحی این منطقه – به خصوص زیمبابوه، سوازیلند، و موزامبیک -  مجدداًً تعداد افراد نیازمند به کمک های عاجل غذایی را افزایش داده است.  برآورد فعلی تعداد افراد نیازمند منطقه، بالغ بر ۴,۴ میلیون تن است، با این حال، گزارش تازه ای از وضعیت زیمبابوه حاکیست که به علت برداشت ناکافی محصول و وخامت بحران اقتصادی، ۲ میلیون تن دیگر به این رقم اضافه خواهد شد. خشکسالی، قیمت بالای بذر و کود، و دسترسی نابرابر به بازار و سیاست های مربوط به زمین، و همین طور وجود بیماری HIV /ایدز،همگی از عواملی هستند که به کمبود مواد غذایی دامن می زنند.

رهبران سیاسی جنوب آفریقا، مانند سایر نقاط جهان، پیشرفت های قابل ملاحظه ای در مبارزه با HIV /ایدز کرده اند. بالاخره این بیماری صورت علنی یافته و سال های انکار و شرم و بدنامی سپری شده است.

وعدۀ ۱۵ میلیارد دلاری دولت بوش برای مبارزه با HIV/ایدز  در کشور های رو به رشد، به ویژه در آفریقا، تاریخ ساز است: بزرگترین تعهد مالی یک دولت برای مبارزه با چالش جهانی در زمینۀ سلامتی . پرزیدنت بوش پیشنهاد ادامۀ پنج سالۀ این کمک های مالی را نیز کرده است یعنی تأمین ۳۰ میلیارد دلار، دوبرابر بودجۀ فعلی، در مدت پنج سال و آغاز این برنامه از سال ۲۰۰۹  میلادی. این تعهد عظیم از سوی دولت آمریکا موجب بسیج پاسخ های تکمیلی متعددی مخصوصا ً در زمینۀ تأمین دارو، از طرف دول منطقه، بخش خصوصی، منجمله شرکت های دارویی و سایر اهدا کنندگان گشت.

دارو های ضدویروسی به تدریج در همۀ کشور های جنوب آفریقا توزیع می شود، من جمله با ۹ برابر افزایش در تأمین هزینۀ دارویی برای کشور مالاوی، که تأمین دارو برای ۸۰۰۰ تن در ژانویه  ۲۰۰۵ به ۷۰,۰۰۰ تن در آغاز سال ۲۰۰۷ افزایش یافته است.  گرچه، کشور های واقع در جنوب آفریقا برای پاسخگویی به تقاضای موجود راه درازی  را باید طی کنند و با این حال هنوز میلیون ها تن به دارو های نجات بخش دسترسی ندارند.

اهدا کنندگان می توانند با توجه به توصیه ای ساده که معمولا ً ندیده گرفته می شود، تأثیر سرمایه گذاری های میلیارد دلاری خود در معالجۀ بیماری ایدز را ارتقا دهند: غذا توأم با دارو. این توصیه از طرف برنامۀ مشترک سازمان ملل برای HIV/ایدز (UNAIDS)  و سازمان  بهداشت جهانی  هم حمایت می گردد. و حمایت برنامۀ اضطراری رییس جمهور برای مبارزه با ایدز (PEPFAR) را نیز جلب کرده است، که به عنوان مثال مشغول همکاری با برنامۀ جهانی غذا در اتیوپی برای کمک به تأمین غذا، ویتامین های مکمل، و مشاورۀ تغذیه ای برای افراد مبتلا به ایدز است.

منطق موضوع ساده است: غالب دارو ها دستوراتی همراه دارند که در آن توضیح داده می شود باید قبل از یا  بعد از غذا خورده شوند ، این روش خوردن آن ها در جوامع مرفه جهان است، جوامعی که در آن ها به ندرت نگران این هستند که وعدۀ بعدی غذا کی خواهد رسید.

اما در آفریقا که از هر سه نفر، یک نفر به سوء تغذیه دچار است و با یک دلار در روز زندگی می گذراند، بسیاری از افراد مبتلا به ایدز حتی از داشتن یک وعده غذا در روز هم  مطمئن نیستند. دارو های قوی که نجات بخش هستند، در بدن های تحلیل رفته و شکم های خالی اثر ندارند.

تحقیقات میدانی نشان داده است که استفاده ازغذای مناسب و مواد غذایی مناسب در زمان مناسب می تواند موجب تغییری فاحش شده به مردم زندگی طولانی تر ببخشد، کودکان را راهی مدرسه کرده و از ول بودن آن ها در خیابان ها جلوگیری کند، و به بنیاد خانواده ها استحکام دهد. این نظریه به تدریج مورد قبول واقع می گردد.

پیتر پیوت، رییس UNAIDS غالبا ً داستانی را دربارۀ ملاقاتش با تعدادی زنان که در مالاوی مبتلا به ایدز بودند، تعریف می کند. او گفت، همان طور  که همیشه این کار را می کنم، از آن ها هم سئوال کردم در خواسته هایشان برای چه چیزی بیش از همه اولویت قائل هستند. آن ها متفق القول و واضح پاسخ دادند: غذا. نه مراقبت، نه دارو برای معالجه، نه رهایی از ننگ، بلکه غذا.

این امر در قاره ای که ایدز بیشتر از هر جنگی، آفریقاییان را از بین می برد، جای تعجب ندارد. آفریقا، جایی که WFP نیمی از عملیات خود را انجام می دهد، در حال حاضر دچار بدترین مشکلات  مربوط به کمبود غذا در جهان است. از هر ۱۰ کشاورز آفریقایی، ۸ تن زن هستند، غالب آن ها برای خورد و خوراک خود کشاورزی می کنند، و ابتلا به این بیماری در میان زنان فرا تر از ابعاد عادی رفته است.

ایدز و خانواده ها

غذا مسئلۀ عمده ای برای خانواده های درگیر ایدز هم محسوب می شود، و تأمین مواد غذایی و امنیت آن در سطح خانواده را تهدید می کند.

مطالعات مربوط به آفریقا و سایر مناطق نشان می دهد که ایدز اثرات  نابود کننده ای بر خانوار های روستایی دارد. پدر خانواده معمولا ً اولین فردی است که به دلیل بیماری از پا می افتد، و در چنین مواقعی، خانواده برای تأمین مخارج درمان او مجبور به فروش ابزارو آلات کشاورزی و دام ها می گردد- که این موضوع به سرعت منجر به فقر خانواده هایی که از قبل از آن هم تنگدست بوده اند، می گردد. در صورتی که مادر خانواده هم مبتلا شود، فرزندان با مسئولیت وحشتناک کار بر روی زمین به طور تمام وقت و مراقبت از خود و والدین خود، روبرو می شوند.

با کمبود کار میلیون ها تن از کشاورزانی که گرفتار این بیماری و عواقب آن هستند، کشور ها از مواد غذایی کمتری برخوردار می شوند. کشاورزانی که دارای HIV مثبت بوده و ضعیف شده اند، قادر به کار سازنده بر روی زمین نیستند، و حتی کمتر می توانند درآمدی خارج از کار کشاورزی برای خود دست و پا کنند. با برخورداری از درآمد کمتر، تهیۀ بذر و کود و مواد لازم دیگر برای کشت و کار دشوار تر می شود. برداشت محصول کاهش بیشتری می یابد و آن ها با فروش دارو ندار خود، گرفتار بحرانی می گردند که مرتب رو به سقوط داشته و در فقرمطلق فرو می روند. و به زودی خانوادۀ آن ها طعم گرسنگی را می چشد.

در جنوب آفریقا، بیش از ۷۰ درصد از زمین های کشاورزی، به علت HIV/ایدز ، نیروی کار را از دست داده اند. همان طور که کارگران کشاورزی به تدریج گرفتار این بیماری می شوند، زمین های کمتری زیر کشت می رود و محصول کمتری برداشت می شود. در مالاوی، ۲۶ درصد از خانوار هایی که یک عضو بیمار داشتند، محصول کشاورزی خود را تغییر داده اند، و ۲۳ درصد از کشاورزان، زمین های خود را به صورت آیش رها کرده اند. و در زیمبابوه، تولید ذرت در خانواده هایی که عضوی را درپی ابتلا به ایدز از دست داده بودند، ۶۷ درصد افت پیدا کرده است.

بسته های کمک رسانی

دارو های ضد ویروسی می توانند این موقعیت هولناک را کاهش دهند – البته وقتی این دارو ها توأم با مواد غذایی مناسب  و تغذیه  مورد استفاده قرار بگیرند. ایدز مبارزه ایست که نمی توان تنها با دارو به جنگ آن رفت: کمک های  مورد نیاز، باید کامل باشند.

یکی از تاکتیک های نویدبخش در مبارزه با ایدز و عدم امنیت غذایی در جنوب آفریقا، برنامه ایست که توسط برنامۀ غذای جهانی و شریک آن ، سازمان کشاورزی و غذایی جهانی (FAO) موسوم به “مدارس زمین وزندگی کشاورزان جوان” به اجرا در می آید که اکنون در شش کشور در حال اجرا  است. صد هاکودک یتیم و دیگر کودکان آسیب پذیر از ۱۲ تا ۱۷ سال برای یک دورۀ یک ساله در کلاس هایی شرکت می کنند که فنون کشاورزی مدرن و سنتی، و نیز مهارت در رویارویی بامراحل بحرانی زندگی را به آنان آموزش می دهد. این کلاس ها شامل دادن آگاهی و اطلاعات دربارۀ HIV/ایدز نیز هست. هر چند کمبود بودجه موجب شده  این برنامه ها توسعۀ پیش بینی شده را نیابد، اما این قبیل برنامه ها در صورتی که این قاره مجبور به آغازمبارزۀ بی امانی با این بیماری همه گیر باشد، که انتظار می رود تا سال ۲۰۱۰، ۲۰ میلیون کودک یتیم برجای بگذارد، بخشی از ساختار های ضروری مورد نیاز آفریقا را تشکیل می دهد.

شرح حال یک کشاورز آفریقایی به نام بندیکت را در نظر بگیرید، او پدر دو پسر و دارای HIV مثبت بود. هنگامی که بندیکت ۴۶ ساله برای اولین بار در یک برنامۀ دارویی مورد حمایت از سوی کمک های غذاییWFP  ثبت نام کرد، او را برای دریافت سهمیۀ داروی خود روی یک برانکار آورده بودند. بعد از مدتی دریافت دارو و مواد غذایی مناسب، بندیکت برای دریافت کیسه های ذرت و لوبیای خود با دوچرخه می آمد . و امروز، او کار خود را بر زمین هایش آغاز کرده است.غذا و دارو موجب شد که او – همراه با خانواده اش – دوباره روی پای خود بایستند.

بندیکت استعارۀ گویایی برای جوامعی است که مورد حملۀ HIV/ایدز و کمبود های غذایی قرار گرفته اند. مردمان مبتلا به HIV/ایدز، در صورتی که قادر به برخورداری از دارو و غذای مناسب باشند می توانند به زندگی خود باز گردند و با این مصیبت ناراحت کننده مقابله کنند. با حصول اطمینان از این که غذا و مواد مغذی بخشی از کمک های مربوط به مبارزه با ایدز را تشکیل می دهد، حد اکثر استفاده از  سرمایه گذاری عظیم دولت آمریکا در مبارزه با ایدز در آفریقا صورت خواهد گرفت.

جوردن دی رییس مناسبات آمریکا در برنامۀ غذای جهانی سازمان ملل است.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

جمعه 9 اردیبهشت 1390  4:17 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

تاثیر خواب خوب بر پیشگیری از بروز چاقی

پژوهشگران می گویند نتایج یک تحقیق نشان می دهد که  بی‌خوابی در دوران کودکی احتمال ابتلا به چاقی را افزایش می‌دهد.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز  ،  طبق تحقیقات پژوهشگران آمریکایی ارتباط مستقیمی بین میزان خواب در دوران کودکی و چاقی در بزرگسالی وجود دارد.

 آمار محققان دانشگاه واشنگتن و دانشگاه کالیفرنیا نشان می‌دهد در کشور آمریکا طی ۳۰ سال اخیر تعداد کودکان چاق ۲ تا ۵ ساله و نوجوانان ۱۲ تا ۱۹ ساله دو برابر و کودکان ۶ تا ۱۱ ساله ۳ برابر شده است.

از جمله دلایل بروز این چاقی کاهش میزان خواب، کاهش تحرک و عوامل ژنتیکی اعلام شده است.

محققان می‌گویند شاید میزان خواب در بزرگسالی چندان بر میزان چاقی تاثیرگذار نباشد اما خواب کم در دوران کودکی به شدت بر سوخت و ساز بدن تاثیر داشته و احتمال چاقی در سنین بالاتر را افزایش می‌دهد.

میزان خواب به ویژه قبل از ۵ سالگی تاثیر شدیدتری بر وزن کودکان داشته و یکی از مهم‌ترین فاکتورهایی است که احتمال چاقی در بزرگسالی را ۲ برابر می‌کند.

بی خوابی به هر دلیلی که باشد، به طرز فوق العاده ای به سلامتی، فعالیت، ایمنی شما آسیب می رساند. برای بی خوابی عوامل بسیاری وجود دارد.

استرس های زندگی روزمره می تواند توانایی خوب خوابیدن را تحت الشعاع قرار دهد یا شاید به علت کار و فعالیت زیاد ساعات خواب خود را کاهش دهیم یا ممکن است دچار مشکلات جسمی و روانی باشیم که خواب را مختل کرده و از این که دچار کمبود خواب هستیم نیز کاملاً آگاه نباشیم.

با این حال درک این مسأله بسیار مهم است که بی خوابی غالباً به دلایل اختلالات ناشناخته خواب بروز می کند.

مشروح این گزارش در مجله Archives of pediatrics & adolescent medicine منتشر شده است .

همچنین محققان علوم پزشکی مرکز علوم دیژون فرانسه طی مقاله ای که در نشست بین المللی چاقی در آمستردام ارائه شد اعلام کردند مردم بعد از یک خواب بد شبانه ، به میزان پانصد و پنجاه کالری یا بیست و دو درصد بیشتر از شرایط طبیعی ، غذا می خورند.

این میزان کالری تقریبا برابر است با یک ساندویچ همبرگر بزرگ .

یافته محققان همچنین نشان می دهد احساس گرسنگی در گروهی که چهار ساعت در شب خوابیده بودند نسبت به گروهی که هشت ساعت خوابیده بودند ، بیشتر بود.

این نتایج نشان می دهد کمبود خواب ، احساس نیاز به خواب را افزایش می دهد و ممکن است عاملی برای ایجاد چاقی باشد.

مطالعه دیگری که محققان دانشگاه ماستریخت هلند انجام دادند نیز نشان می دهد نوجوانانی که در دوران بلوغ ، کمتر می خوابند بیشتر از دیگر نوجوانان هم سن و سال خود به چاقی مبتلا می شوند.

سازمان بهداشت جهانی برآورد کرده است ، در سال دو هزار و پنج حدود یک میلیارد و ششصد میلیون نفر فرد بالغ در جهان ، دارای اضافه وزن بوده اند در حالی که دست کم چهارصد میلیون نفر آنان چاق بوده اند.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

جمعه 9 اردیبهشت 1390  4:18 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

استرس مسبب ابتلا به سرطان در موش‌ها

پژوهشگران می گویند نتایج جدیدترین تحقیقات نشان می دهد که استرس های طولانی می‌تواند احتمال ابتلا به سرطان پستان را در موش‌های ماده افزایش دهد
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز  ،  به گفته محققان دانشگاه کالیفرنیا در لس‌آنجلس، بررسی‌های انجام شده روی موش‌هایی که با استرس مواجه بودند نشان داده است موش‌هایی که دچار استرس هستند ۳۰ بار بیش از سایر موش‌ها ممکن است به سرطان پستان مبتلا شوند.

به نظر می‌رسد استرس سلول‌های ایمنی را تغییر می‌دهد و مانع از مقابله آنها با سلول‌های سرطانی می‌شود در نتیجه زمینه برای گسترش این سلول‌ها فراهم می‌آید.

نکته دیگر اینکه استرس مزمن به سلول‌های سرطانی این اجازه را می‌دهد که از تومور اصلی خارج شده و در اندام‌های دیگر لانه گزینند.

جالب‌تر اینکه استرس سبب می‌شود تومور مدام رشد کرده و پیشرفت کند. مشروح این تحقیقات در مجله Cancer Research Journal منتشر شده است

همچنین نتایج یک تحقیق دیگر نیز تایید می کند که  استرس عامل برخی از سرطان‌ها است.

محققان دریافته‌اند که احساس روزانه استرس موجب رشد تومورها می‌شود. آنها به این نتیجه رسیده‌اند که هر نوع تروما یا فشار احساسی و جسمی می‌تواند به عنوان مسیری بین جهش‌های ژنتیکی سرطان عمل کند و با به هم پیوستن این مسیرها و ترکیب آنها خطر بروز سرطانهای کشنده را تشدید نماید.

جزئیات این تحقیق در مجله نیچر منتشر شده و برای اولین بار تایید می‌کند که شرایط موثر در بروز سرطان می‌تواند تحت تاثیر فضای احساسی ما شامل استرس روزانه مربوط به محل کار یا خانواده باشد.

پروفسور تیان زو، متخصص ژنتیک در دانشگاه ییل در آمریکا که سرپرستی این پژوهش را برعهده داشته خاطرنشان می‌کند: کاهش استرس یا پرهیز از حضور در شرایط استرس زا همواره توصیه می‌شود. این دانشمندان در مطالعات خود به این نتیجه رسیده‌اند که استرس در واقع راه را برای رشد سلولهای سرطانی هموار می‌سازد.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

جمعه 9 اردیبهشت 1390  4:18 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

 پژوهشگران می گویند نتایج تحقیقات نشان می دهد که انجام بازی های ویدیویی سریع و اکشن، تصمیم گیری سریع و درست را به کاربران آموزش می دهد. 
   
 
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ،  محققان دانشگاه روچستر  دریافته اند که بازیکنان بازی های ویدیویی، حساسیت بیشتری به گردش در اطراف دارند و این امر نه تنها موجب بهبود روند بازی ویدیویی می شود، بلکه مهارت های عمومی را – که به آنها کمک می کند فعالیت های روزانه ای مانند رانندگی، انجام چند کار با هم، دنبال کردن خودروی دوستان در خیابانها و سفر در شهر – را بهتر انجام دهند.
به گفته این پژوهشگران بازیهای ویدیویی شیوه های آموزشی مطلوبی برای افزایش سرعت واکنش در برخورد با انواع موقعیت ها در زندگی واقعی فراهم می آورد.
آنها دهها جوان ۱۸ تا ۲۵ ساله ای را که بطور معمول پای بازی ویدیویی نمی نشستند مورد بررسی قرار دادند. یک گروه به مدت ۵۰ ساعت به بازی ویدیویی که نیازمند سرعت عمل زیاد بود پرداختند و گروه دیگر مدت ۵۰ ساعت به بازی های با حرکت کند پرداختند که نیازی به سرعت عمل نداشت.
پس از این دوره آموزشی از تمامی کاربران خواسته شد در کارهای متعددی که توسط پژوهشگران طراحی شده بود تصمیم گیری کنند.
محققان در این کارها از شرکت کنندگان خواستند با تماشای صفحه نمایشگر آنچه را که روی می دهد تجزیه و تحلیل کنند و در کوتاه ترین زمان ممکن به سووالات ساده ای مانند اینکه نقاط متحرک در صفحه به طور میانگین به سمت راست و یا چپ در حرکت بودند پاسخ دهند.
آنها به منظور اطمینان حاصل کردن از اینکه این تاثیر فقط به درک بصری محدود نیست از شرکت کنندگان خواستند تا یک کار را نیز به صورت شنیداری انجام دهند.
بازیکنان بازی های ویدیویی سریع تا ۲۵ درصد سریعتر از گروه بازیکنان بازی های ویدیویی راهبردی به نتیجه رسیده و پاسخ صحیح بیشتری به سوالات دادند.
به گفته این پژوهشگران بازکنان بازی های ویدیویی در کنار سرعت، از دقت عمل بالایی نیز برخورداند. این بازیکنان در هر واحد زمانی، تصمیم های درست بیشتری اتخاذ می کنند.

شبیه سازی های عصبی دلیل افزایش توانایی بازیکنان بازی های ویدیویی سریع در تصمیم گیری را شناسایی کرده اند.
به گفته آنها افراد بر اساس احتمالاتی که دائم در سر خود محاسبه و پالایش می کنند، تصمیم می گیرند.
این فرایند ‘استنباط احتمالی’ خوانده می شود. مغز دائما بخش های کوچکی از اطلاعات بصری و شنیداری را در حین بررسی یک صحنه گرد آوریو در نهایت وقتی اطلاعات کافی را جمع آوری کرد، تصمیم دقیق ادراکی ارائه می کند.
‘به گفته این دانشمندان، تصمیم ها سیاه و سفید نیستند. مغز همیشه احتمالات را محاسبه می کند. همانطور که فرد رانندگی می کند حرکت هایی را در سمت راست خود می بیند تخمین می زند که آیا ممکن است تصادف کند یا خیر و بر اساس این احتمال دو تصمیم اتخاذ می کند:ترمز و یا ادامه رانندگی.
مغز بازیکنان بازی های ویدیویی سریع در گردآوری اطلاعات بصری و شنیداری کاراترند و از این رو در هنگامی که اطلاعات به حد نصاب لازم رسید، سریعتر از افرادی که بازی ویدیویی انجام نمی دهند تصمیم می گیرند.
تحقیقات پیشین این گروه نشان داده بود بازی های ویدیویی به دلیل افزایش سطح حساسیت بازیکنان به سایه های رنگی کمی متفاوت، دید را بهبود می بخشد. 

همچنین محققین دانشگاه ویسکانسین نتیجه نظرخواهی آنلاین خود در خصوص بازیهای رایانه ای گروهی نیز  می گویند این بازیها می تواند به عنوان تمرینات ذهنی موجب افزایش قابلیت‌ها و مهارت‌های کودکان و نوجوانان  شود .
در این تحقیق مذاکرات مختلف بین بازیکنان آنلاین از نظر ملیت و همچنین دیگر مقیاس‌ها مانند سواد علمی، مورد بررسی قرار گرفتند تا مشخص گردد این مباحثات گفت‌وگوهای اجتماعی بوده یا درخواست‌هایی برای حل مشکلات فنی.

در بین این نتایج وجوه مختلفی از تفکرات علمی شامل نتیجه‌گیری با استفاده از مدل و سیستم، درک بازخوردها، پیش‌بینی و آزمون و همچنین استفاده از ریاضیات برای بررسی مشکلات مشاهده گردیدند.

محققین دریافتند ۸۶ درصد از شرکت‌کنندگان برای حل مشکلات اقدام به باشتراک‌گذاری معلومات و دانش خود نموده و ۵۸ درصد آنان نیز از فرایندهای سنجشی و سیستماتیک که نشان‌دهنده تفکر علمی است، در حل مشکلات استفاده می‌کنند.

Sean Duncan پژوهشگر دانشگاه ویسکانسین و یکی از اعضاء این پروژه اظهار داشت: «این نتایج نشان‌دهنده این حقیقت هستند که تمرینات ذهنی که با هدف افزایش قابلیت‌ها و مهارت‌های بازی صورت می‌گیرند تا چه اندازه پیچیده می‌باشند.»

«گیمرها آزادانه درخصوص استراتژی‌ها و نحوه تفکرات خود با یکدیگر به بحث می‌پردازند و با انجام این عمل اقدام به ایجاد فضائی می‌نمایند که در آن تمریناتی درخصوص نتیجه‌گیری‌های غیررسمی علمی با انجام این بازی‌های آنلاین صورت می‌گیرد.»

محققین عقیده دارند آموزش‌های مبتنی بر بازی می‌تواند مکملی بر کتب درسی و آزمایشگاه‌های علمی محسوب شوند.

بر اساس تحقیقات جداگانه‌ای که توسط روانشناسان دانشگاه ایالتی Iowa صورت گرفت مشخص شد نوجوانانی که بیشتر به بازی‌های اجتماعی می‌پردازند، کمتر در نزاع‌ها و دعواهای داخل مدرسه شرکت می‌کنند و بیشتر به دیگر دانش‌آموزان کمک می‌کنند.

البته تمام بازی‌ها مطابق این تحقیق مفید تشخیص داده نشدند.

محققین دریافتند دانش‌آموزانی که بیشتر به انجام بازی‌های خشن می‌پردازند رفتاری خصمانه داشته و کمتر از دیگران از خود بخشش نشان می‌دهند.
تحقیقات نشان می‌دهند این دسته از نوجوانان در مقایسه با افرادی که کمتر به بازی‌های خشن می‌پردازند، حساسیت کمتری در برابر خشونت دارند.

در این بین دانش‌آموزانی که بیشتر از دیگران به انجام بازی‌های سرگرم کننده می‌پردازند در مدرسه ضعیف‌تر بوده و بیش از دیگران در معرض خطر چاقی می‌باشند.

البته پژوهشگران می گویند  گرچه بازیهای رایانه ای گروهی می تواند به عنوان تمرینات ذهنی موجب افزایش قابلیت‌ها و مهارت‌های کودکان و نوجوانان شود ولی بازیهای خشن ویدیویی- کامپیوتری  با رفتار تهاجمی ارتباط دارد  .

 
نتایج یک مطالعه نشان می دهد که انجام بازی های خشن ویدیویی موجب افزایش افکار و رفتارهای پرخاشگرانه می شود و توانایی فرد را برای تشخیص احساسات سایر افراد کاهش می دهد.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

جمعه 9 اردیبهشت 1390  4:18 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

طرح توزیع روزانه مواد مخدر بین معتادان توسط داروخانه‌ها در مجلس ایران

عضو کمیسیون بهداشت مجلس با اعلام پیشنهاد طرح توزیع مواد مخدر بین معتادان گفت: طبق این طرح که به مجلس ارائه شده است، تمام معتادان بعد از شناسنامه‌‌دار شدن، مصرف روزانه مواد مخدر خود را با کارت هوشمند از داروخانه‌ها دریافت می‌کنند.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز  ،  در ابتدای این طرح، کارت هوشمندی برای تمام معتادان کشور طراحی می‌شود که در حافظه این کارت وضعیت دقیق خانوادگی، اجتماعی و نوع اعتیاد فرد مشخص می‌شود.

علی‌اصغر حسنی در گفت‌وگو با  فارس اظهار داشت: همان طور که یک مار گزیده با پادزهر مار درمان می‌شود، معتاد هم با همان موادی که به آن اعتیاد دارد، درمان می‌شود و داروی دیگری برای این بیمار اثر چندانی نخواهد داشت.

وی از بین بردن و سوزاندن مواد مخدر را اقدامی اشتباه دانست و ادامه داد: نباید برای تعریف و تمجید دیگر کشورها در همایش‌ها و مراسم‌ها به راحتی مواد مخدر را بسوزانیم بلکه برای اجرای این طرح در صورت کمبود مواد مخدر باید آن را از کشور افغانستان تهیه کنیم.

نماینده مردم لارستان و خنج در مجلس افزود: در ابتدای این طرح، کارت هوشمندی برای تمام معتادان کشور طراحی می‌شود که در حافظه این کارت وضعیت دقیق خانوادگی، اجتماعی و نوع اعتیاد فرد مشخص می‌شود.

حسنی با اشاره به اینکه بعد از صدور کارت هوشمند برای معتادان باید در تمام شهرها داروخانه‌هایی مشخص شوند، تصریح کرد: این داروخانه‌ها با ستاد مبارزه مواد مخدر ارتباط دارند و هر معتاد می‌تواند به صورت رایگان مصرف روزانه خود را با‌ کارت هوشمندی که در اختیار دارد، دریافت کند.

وی بیان کرد: معتقدم برای عملیاتی شدن این طرح باید در هفته نخست، مواد مخدر توسط داروخانه‌ها به صورت خالص در اختیار معتادان قرار گیرد و بعد از یک هفته روزانه درصدی از دز(مقدار) مواد کاسته شود.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به اینکه زمان اجرای کامل این طرح ۶ ماه است، بیان کرد: در طول اجرای این طرح در مدت زمان مشخص شده، با کاهش دز مواد مخدر مصرفی توسط معتادان و استفاده آنها از داروهای تقویتی که مورد تأیید وزارت بهداشت و درمان است، معتادان، اعتیادشان را خود به خود ترک می‌کند.

حسنی اضافه کرد: نتیجه اجرای این طرح کاهش معضلات اجتماعی مانند خرید و فروش مواد مخدر، شلوغ شدن مراکز بازپروری و زندان‌ها، دزدی، جنایت و حتی تن فروشی و فساد برای تهیه هزینه مواد مخدر است.

وی با بیان اینکه معضلات اجتماعی که در کشور به دلیل اعتیاد مواد مخدر شایع شده بیش از تعداد معتادان است، افزود: با اجرای شایسته این طرح، دولت مواد مخدر را به صورت ساماندهی شده در اختیار بیماران قرار می‌دهد و بسیاری از بزهکاری‌های موجود در جامعه ریشه‌کن می‌شود.

*بیش از ۳۰ هزار دانش‌آموز معتاد در کشور وجود دارد

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس وضعیت رشد اعتیاد در میان نوجوانان و جوانان را نگران کننده دانست و اظهار داشت: اعتیاد در مدارس نفوذ قابل توجهی داشته به طوری که هم‌اکنون بیش از ۳۰ هزار دانش‌آموز معتاد در کشور وجود دارد.

حسنی بیان کرد: سال گذشته حدود ۴۵۰ میلیارد تومان هزینه برای مبارزه با مواد مخدر اختصاص داده شد که این مبلغ جدا از هزینه‌ای است که سازمان‌های بین‌المللی به ایران کمک می‌کند اما متأسفانه در این چند دهه اخیر نه تنها به موفقیت قابل قبولی در این زمینه دست پیدا نکرده‌ایم بلکه هر روز شاهد رشد اعتیاد در سنین مختلف هستیم.

* خانواده‌ها نباید فرزندان معتاد خود را طرد کنند

وی نقش خانواده را در پیشگیری از اعتیاد نوجوانان بسیار موثر دانست و تصریح کرد: والدین به محض اطلاع از اعتیاد فرزندان خود، آنها را طرد نکنند، بلکه با همدردی و روحیه دادن به فرزندانشان، آنها را با معرفی به سازمان‌های مرتبط تحت درمان قرار دهند.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس طرد کردن فرزندان توسط خانواده‌ها بعد از گرایش آنها به اعتیاد را به شدت مورد نقد قرار داد و خاطرنشان کرد: زمانی که فردی از طرف خانواده طرد شود، مجبور است برای امرار معاش و تهیه مواد مخدر خود به هر عمل ناشایستی دست بزند، بنابراین بهتر است خانواده‌ها با پر کردن اوقات فراغت و اشتغال فکری فرزندانشان زمینه رشد و بالندگی آنها را فراهم کنند.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

جمعه 9 اردیبهشت 1390  4:18 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

محققین موفق به تولید دارویی  برای جلوگیری از ریزش مو وعوارض جانبی ناشی از پرتودرمانی شدند .

معمولاً یکی از مشکلات بیماران مبتلا به سرطان این است که با شروع شیمی‌درمانی دچار ریزش مو می‌شوند و با وجود اینکه پس از طی دوره درمان، این موها دوباره می‌رویند، این ریزش‌ها در همان دوره زمانی هم باعث افسردگی این بیماران می‌شوند.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ،  این دارو موسوم به «۲-دئوکسی – د – گلوکز» (۲-DG) تولید محققان سازمان توسعه تحقیقات دفاعی در هند است و سه مرحله آزمایشات بالینی راتکمیل کرده و اخیرا برای تولید تجاری به آزمایشگاهی در حیدرآباد فرستاده شده است. این دارو در مرحله نهایی باید مورد تایید دبیرکل خدمات بهداشتی در این سازمان قرار بگیرد.

 

این دارو که عوارض جانبی درمان سرطان را تا ۷۵ درصد در بیماران کاهش خواهد داد به زودی وارد بازار خواهد شد.

در حال حاضر هیچ دارویی وجود ندارد که بتواند عوارض جانبی پرتودرمانی را کاهش دهد. اگر این دارو پیش از آغاز پرتودرمانی به بیماران سرطانی داده شود، عوارضی شامل ریزش مو، تهوع، از دست دادن اشتها و بی‌خوابی کاهش خواهند یافت.

آزمایشات روی این دارو در هشت بیمارستان سرطان و انستیتوهای تحقیقاتی صورت گرفته است.

به گفته محققان، این دارو روی بزرگسالان نتایج موفقی داشته و به ثبت رسیده است.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

جمعه 9 اردیبهشت 1390  4:19 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها