0

مطالب علمی - پزشکی

 
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

 

پژوهشگران موفق به کشف یک پروتئین جدید شده اند که در درمان آلرژی‌های شدید موثر است


کشف یک پروتئین برای مبارزه با آلرژی
محققان ژاپنی به مولکولی ناشناخته در موش‌ها دست یافته‌اند که می‌تواند از واکنش‌های شدید آلرژیک جلوگیری کند. از آنجایی که این مولکول در انسان نیز وجود دارد امید می‌رود که بتوان توسط آن با حساسیت‌های شدید مبارزه کرد.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از اشپیگل‌آنلاین  ،  آلرژی واکنش شدید سیستم ایمنی بدن به مواد حساسیت‌زا یا آلرژن‌ها (Allergen) است. سیستم ایمنی برای مبارزه با ماده‌ی حساسیت‌زای احتمالا زیان‌آور پادتن یا آنتی‌بادی (Antibody) تولید می‌کند.

آنتی‌بادی‌ها به آلرژن‌ها می‌چسبند و به اصطلاح کمپلکس آنتی بادی ـ آلرژن را به وجود می‌آورند. سپس این کمپلکس به ماست‌سل‌ها، که سلول‌های ویژه‌ای در سیستم ایمنی هستند، اتصال پیدا می‌کنند. این اتصال باعث می‌شود که تغییری در غشای سلولی ماست‌سل‌ها به وجود بیاید و برخی مواد شیمیایی، از جمله هیستامین، ترشح شود. هیستامین عامل اصلی بروز علائم آلرژیک است.

ماست‌سل‌ها (Mast Cell) سلول‌های بزرگی هستند که به تعداد زیاد در بافت همبندی یافت می‌شوند. وظیفه‌ی اصلی ماست‌سل‌ها ذخیره‌ی برخی واسطه‌های شیمیایی است. این واسطه‌ها، در جریان واکنش‌های آلرژیک آزاد می‌شوند. از مهم‌ترین این واسطه‌های شیمیایی می‌توان هپارین و هیستامین را نام برد.

وظیفه‌ی اصلی هیستامین دفاع از بدن در برابر عوامل بیماری‌زا است. اما همین ماده در موارد آلرژیک باعث ایجاد علائمی مانند خارش بافت مخاطی بینی، چشم و روده می‌شود. هیستامین می‌تواند در موارد شدید به شوک آنافیلاکسیس(Anaphylaxis) منجر گردد. این شوک به واکنش حادی گفته می‌شود که بیمار را در موقعیتی خطرناک قرار می‌دهد. در این حالت بیمار مجموعه‌علائمی از خارش چشم، صورت و التهاب را از خود بروز می‌دهد.

عملکرد پروتئین تازه کشف شده

اینک محققان پروتئینی کشف کرده‌اند که می‌تواند در موارد آلرژیک از طریق مهار اتصال کمپلکس آنتی‌بادی ـ آلرژن به ماست‌سل‌ها مانع از ترشح هیستامین و سایر مواد شیمیایی از این سلول‌ها شود. این پروتئین آلرژین ـ یک (Allergin-1) نام دارد و توسط تیم تحقیقاتی دانشگاه تسوکوبای ژاپن به ریاست آکیرا شیبویا (Akira Shibuya) کشف شده است.

محققان همچنین در حال آزمایش بر روی موش‌هایی هستند که در آنها مولکول “آلرژین ـ یک” وجود ندارد. دانشمندان دریافته‌اند که این موش‌ها بسیار آسیب‌پذیر هستند و احتمال بروز شوک آنافیلاکسیس در آنها بسیار زیاد است.

بنابراین می‌توان گفت که “آلرژین ـ یک” ماده‌ی مهمی در سیستم ایمنی بدن محسوب می‌گردد و می‌تواند به عنوان ماده‌ای مؤثر در مبارزه با آلژری‌های شدید نقش بازی کند. از آنجایی که این پروتئین در بدن انسان نیز تولید می‌شود می‌توان امیدوار بود که درمان آلرژی از طریق تأثیری که این ماده در بلوکه‌کردن اتصال کمپلکس آنتی‌بادی ـ آلرژن به ماست‌سل‌ها دارد امکان‌پذیر شود.

اما محققان تأکید کرده‌اند که در حال حاضر باید آزمایش‌های دیگری انجام گیرد تا ویژگی‌های دیگر این مولکول روشن شود. هنوز معلوم نیست، در چه شرایطی مولکول “آلرژین ـ یک” مکانیزم یادشده را ایجاد می‌کند.

مشروح این خبر در  نشریه علمی نیچر منتشر شده است .

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

پنج شنبه 1 اردیبهشت 1390  10:14 AM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

شرایط‌ امروز کشور ایران ، اجازه خرید دستگاه‌های اندازه‌گیری پارازیت را نمی‌دهد


وارد کردن و خارج کردن دستگاه‌های ثبت و اندازه‌گیری امواج در شرایط امروز کشور به راحتی انجام نمی‌شود چرا که این دستگاه‌ها کالاهای استراتژیک هستند، با این‌حال قسمت‌هایی از این امواج در حال اندازه‌گیری است.

 

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از ایلنا  ،  عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ایران در رابطه با آخرین وضعیت بررسی امواج پارازیت‌ها در کشور گفت: وزارت بهداشت گزارشی را از اقدامات انجام داده در این زمینه به کمیسیون آورد که در این گزارش نکاتی حائز اهمیت است که باید منتظر بررسی‌های دقیق‌تر باشیم.

شاهرخ رامین افزود: مشخص شد که این پارازیت‌ها امواج ارسالی هستند یعنی اگر ضرری داشته باشند به اندازه امواج ارسالی مضر هستند اما فرقی که دارند این است که امواج معکوس‌اند. وی در رابطه با اثرات مضر این امواج تا زمان ثبت و کنترل آن در کشور تصریح کرد: ضرر این پارازیت‌ها اثبات شده نیست این در حالی است که به دلیل خاصیت معکوس بودن این امواج، اگر موج دیگری برای خنثی کردن آن استفاده کنیم به همان اندازه مضر است اما هنوز میزان ضرر این امواج نیز معلوم نیست که باید اثبات بشود.

رامین ادامه داد: همچنین وزارت بهداشت اعلام کرده که دستگاه‌هایی که برای ثبت امواج و پارازیت‌ها در اختیار دارد محدود است و اظهارنظر دقیق را منوط به خریداری دستگاه‌ها کرده‌اند که ما نیز در پاسخ گفته‌ایم باید زودتر تهیه می‌شد. عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: وارد کردن و خارج کردن دستگاه‌های ثبت و اندازه‌گیری امواج در شرایط امروز کشور به راحتی انجام نمی‌شود چرا که این دستگاه‌ها کالاهای استراتژیک هستند.

رامین همچنین در پاسخ به این سئوال که تا زمان وارد کردن دستگاه‌های ثبت امواج چه راهکردی را باید اتخاذ کرد، گفت: دست روی دست نمی‌گذاریم بلکه وزارت بهداشت تجهیزاتی را دارد که قسمت‌هایی از این امواج را در حال حاضر اندازه‌گیری می‌کند.

این درحالی است که پیش‌تر معاون درمان وزارت بهداشت به خبرنگار ایلنا گفته بود که در حال حاضر در این وزارت‌خانه ابزارهای اندازه‌گیری پارازیت وجود ندارد و به همین دلیل پیشنهاد داده‌ایم به این ابزار مجهز شود تا بتواند اعلام کند که این پارازیت‌ها وجود دارد یا خیر، و به چه نحوی است.

امامی رضوی توضیح داده بود که برای اندازه‌گیری میزان پارازیت‌ها، دستگاه‌های پیشرفته‌ای لازم است تا به صورت دقیق میزان انتشار این پارازیت‌ها محاسبه شده و بررسی شود که این میزان برای سلامتی انسان مضر است یا خیر. وزارت بهداشت درخواست خرید دستگاه‌های اندازه‌گیری پارازیت‌ را داده و منتظر تحویل‌گرفتن آنهاست.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

پنج شنبه 1 اردیبهشت 1390  10:15 AM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

 

مکانیسم‌های اصلی مولد سکته مغزی را می‌توان به دو گروه اصلی تقسیم کرد:
۱ – انسداد یک شریان :

این حالت معمولا در اثر تشکیل لخته های خون در جداره رگ پدید می‌آید . این لخته معمولا بتدریج در اثر رسوب چربی بزرگ‌تر شده و نهایتا باعث انسداد رگ می‌شود. گاه لخته‌ای از نقاط دیگر بدن به این شریان مهاجرت کرده و موجب انسداد آن میشود.
۲ – پارگی شریان داخل مغز:

این حالت معمولا باعث خونریزی موضعی و نرسیدن خون به نواحی تحت تغذیه شریان مورد نظر می‌شود. بسیاری از این موارد در اثر بالا رفتن کنترل نشده فشارخون و بعضا به علت غیر طبیعی بودن جداررگ‌ها پدید می‌آیند.
ریسک‌ فاکتورها – یا عوامل تسهیل‌کننده پیدایش سکته کدامند؟
فشار خون بالا . در صورت عدم درمان مناسب ، بیماری قند، سیگار، سابقه خانوادگی مثبت، تصلب شرائین یا سخت شدن جداره سرخرگ‌ها در آترواسکلروزیس) ، ضربان غیر طبیعی قلب، مصرف برخی داروها، وجود بعضی از بیماری‌های زمینه‌ای مثل اختلالات انعقادی ، غلظت بالای خون، و … نقش مهمی در زمینه‌سازی وقوع سکته‌های مغزی دارند.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

پنج شنبه 1 اردیبهشت 1390  10:15 AM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

علائم سکته‌های مغزی چیست ؟

بسته به اینکه کدام منطقه مغز و با چه وسعتی درگیر شده است ، علائم بالینی متفاوت خواهند بود اما در اغلب موارد یکی از حالات زیر پدید می‌آید:
۱ – ضعف یا فلج نیمی از بدن جزء معروفترین علائم سکته‌های مغزی بشمار می‌رود
۲ – اختلال نسبی یا کامل در حرکات ارادی یا حس بخشی از بدن مثلا یک دست یا یک پا
۳ – اختلال تکلم و ضعف عضلانی بخشی از صورت یا کرختی ، یا احساس سوزن سوزن شدن آن
۴ – اختلال تعادل ، مشکلات بینائی ، یا بهم خوردن مکانیسم بلع طبیعی
۵ – اختلال تنفس و گاه کاهش سطح هوشیاری
شدت و مدت علائم بیماری بسته به نوع سکته متفاوت است. برخی علائم ممکنست تا حد بسیار زیادی برطرف شوند، در حالیکه بعضی از انها می‌توانند مادام العمر زندگی بیمار را تحت تاثیر قرار دهند اما نکته قطعی و اثبات شده اینست که درمان صحیح و بموقع می تواند بسیاری از علائم را کنترل کند و سرعت بهبودی بیمار را افزایش دهد.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

پنج شنبه 1 اردیبهشت 1390  10:15 AM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

* سکته مغزی ناقص (mini-strokes) یا “حملات گذرای کاهش خونرسانی به مغز”
 
آشنایی با علائم هشداردهنده سکته مغزی ناقص
 
 سکته مغزی ناقص (mini-strokes) یا “حملات گذرای کاهش خونرسانی به مغز” هنگامی رخ می‌‌دهد که جریان خون به مغز به طور موقت مختل می‌شود. در این حالت آسیب دائمی به سلول‌های مغزی وارد نمی‌شود و علائم عصبی در کمتر از ۲۴ ساعت برطرف می‌شود.

حملات گذرای کم رسیدن خون به مغز (TIA) سکته ناقصی است که اغلب پیش از سکته کامل رخ می دهد.گرچه قبل از بسیاری از سکته های مغزی، TIA رخ نمی دهد،اما باید علائم هشدار دهنده آن را شناخت.

این کار به شما و دکترتان کمک نمی کند که تا از یک سکته مغزی کامل که ممکن است باعث آسیب مغزی دائم و شدید مغز شود جلوگیری کنید.

علائم TIA مشابه علائم سکته مغزی کامل است، اما معمولا تنها برای مدتی کوتاهی رخ می دهد. این علائم هشداردهنده می تواند شامل سیاهی رفتن چشم، فقدان هماهنگی عضلات یا تعادل، بیحسی یا ضعف در یک طرف بدن باشد.

برخی از افراد ممکن است دچار اشکال در سخن گفتن، مشکلات بینایی، یا سردرد شدید بدون دلیل واضح شوند.
آسیب طولانی مدت سکته مغزی خفیف
 
 
متخصصان می گویند سکته های مغزی خفیف اغلب مورد غفلت قرار می گیرند. برخی افراد به اشکال خفیف سکته مغزی دچار می شوند که علائم آن آنقدر خفیف است که غالبا مشخص نمی شود اما می تواند آسیب های جسمی و ذهنی را در پی داشته باشد.

پیام اصلی مطالعه فوق این است که عموم افراد و پزشکان توجه داشته باشند این اشکال سکته مغزی مشکلات جدی بر سلامت اعمال می کنند. در اغلب این موارد علائم به گونه ای هستند که افراد آنها را مشکل جدی درنظر نگرفته فورا به مرکز درمانی مراجعه نمی کنند.
از علائم سکته مغزی می توان به بی حسی یا ضعف ناگهانی صورت ، دست یا پا بویژه در یک سمت بدن ، مشکل پیدا کردن در تکلم یا درک ، مشکل ناگهانی در دید یک یا هر دو چشم ، سردرد شدید بدون علت ، مشکل ناگهانی در راه رفتن ، سرگیجه ، و یا ازدست دادن تعادل اشاره کرد.
اغلب افراد این علائم را چندان جدی درنظر نمی گیرند و یا گاهی پزشک این علائم را جدی نمی گیرد و لذا اقدام درمانی اساسی را توصیه نمی کند. و این در حالی است که سکته مغزی حتی به این شکل خفیف هم صدمات خود را بر سلامت این افراد اعمال می کند.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

پنج شنبه 1 اردیبهشت 1390  10:16 AM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

ارتباط آلودگی هوا و خطر سکته مغزی
 
 
افزایش ذرات آلوده کننده هوا با افزایش تعداد سکته های مغزی ایجاد شده بواسطه لخته خون در مغز (نه با نوع ایجاد شده توسط پارگی عروق مغز) ارتباط دارد. به گزارش مدلاین پلاس ، گزارش های پیشین ارتباط بین آلودگی هوا و خطر کلی حملات قلبی و دیگر بیماری های قلبی عروقی را نشان داده اند اما اثر خاص بر سکته مغزی بخوبی مورد مطالعه قرار نگرفته بود.

محققان دریافته اند که افزایش در ذرات معلق آلوده کننده در هوا موارد سکته مغزی ایسکمیک (در اثر انسداد عروق مغز) را بالا می برد.
تحقیقات بیشتر نتایج مشابهی رادر مورد سطوح مونوکسید کربن ، دی اکسید نیتروژن و دی اکسید گوگرد در پی داشتند.
در مقابل این محققان ارتباطی را بین آلودگی هوا و موارد مراجعه کننده به بیمارستان در اثر سکته مغزی هموراژِیک نیافتند.
یک راه تاثیر آلودگی هوا در این مورد احتمالا از طریق اثرات التهابی است. راه دیگر رفلکس های ریوی است که تغییرات فشار خون و ضربان قلب را موجب می شود و احتمال سوم تغییرات در فاکتورهای انعقادی است که تشکیل لخته های بیشتر را سبب می شوند.
بهر حال نتایج این مطالعه و سایر تحقیقات نشان می دهد قرار نگرفتن در معرض آلودگی هوا احتمال ابتلا به برخی بیماری ها شامل بیماری های قلبی و سکته مغزی را کاهش می دهد
اگر هریک از این علائم حتی برای مدتی کوتاه در شما بروز کرد فورا به دکتر مراجعه کنید.

احتمال سکته مغزی در کسانی که ویتامین ث کافی مصرف می کنند کمتر است.
 
 
این ویتامین برای سیگاری ها هم ممکن است مفید باشد. براساس تحقیقی که توسط هلندی ها انجام شده احتمال ابتلای به سکته مغزی در کسانی که ویتامین ث کمتری مصرف می کنند سی درصد بیشتر از کسانی است که ویتامین ث بیشتر مصرف می کنند.بیشترین مقدار مصرف روزانه ویتامین ث ۱۳۳ میلی گرم و کمترین میزان ۹۷ میلی گرم بود. میزان مصرف روزانه توصیه شده ۶۰ میلی گرم در روز است.
احتمال سکته مغزی سیگاری هایی که ویتامین ث بیشتری مصرف می کنند ۷۰ درصد کمتر از سیگاری هایی است که ویتامین ث کمتر مصرف می کنند.
به عقیده محققان آنتی اکسیدان هایی مانند ویتامین ث احتمالا سلولها را از فشار اکسیدی ، که نقشی در سکته مغزی دارند ، حفظ می کنند.
خانم دکتر مونیک برتلر از مرکز پزشکی اراسموس در روتردام که این تحقیق را را انجام داده می گوید این تحقیق تایید می کند تغذیه سالم برای انسان مفید است یعنی مصرف غذاهایی که از نظر آنتی اکسیدان ها و سبزیجات غنی باشد و این موضوعی است که در طی سالهای اخیر ثابت شده است.

مصرف ویتامین ای (E) نیز در جلوگیری از ابتلا به سکته مغزی در سیگاری ها تاثیر داشت اما در غیرسیگاری ها اثری نداشت.

خانم دکتر برتلر گفت این دلیلی برای ادامه کشیدن سیگار نیست زیرا دلایل پزشکی کافی برای زیانهای بیش از حد سیگار وجود دارد.
وی گفت مصرف مکمل های دارویی حاوی ویتامین های ای و ث و سایر آنتی اکسیدان ها چنین تاثیری ندارد البته نه این که بی تاثیر باشند اما مصرف سبزیجات و میوه های دارای آنتی اکسیدان های فوق موثرتر و مفیدتر است.

مطالعات نشان می دهد مصرف زیاد ویتامین ث از راه ادرار دفع می شود.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

پنج شنبه 1 اردیبهشت 1390  10:16 AM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

 

ممکن است میگرن ، خطر ابتلا به سکته مغزی را افزایش دهد


پژوهشگران می گویند نتایج تحقیقات جدید نشان می دهد که میان سردردهای میگرنی و سکته مغزی ارتباط وجود دارد . آنان می گویند : بررسی ها نشان می دهد، سردرد میگرنی ، خطر ابتلا به سکته مغزی را افزایش می دهد.
 به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز  ،  تحقیقات یک پژوهشگر ایرانی دانشگاه جانزهاپکینز نشان می دهد ، مبتلایان به میگرن، بیش از دیگران به سکته مغزی ناشی از انسداد رگ های مغز، بر اثر لخته شدن خون ، دچار می شوند.

این محقق ایرانی در تحقیقات خود با بررسی پرونده بیش از ۶۰۰هزار بیمار میگرنی نشان داد خطر سکته مغزی در افرادی که از میگرن حاد رنج می برند بیش از دیگران است.
دکتر سامان نظریان ، دانشیار دانشگاه جان هاپکینز و سرپرست تیم تحقیقاتی با انتخاب و بررسی ۲۱ تحقیق مشابه که در مجموع بیش از ۶۲۲ هزار و ۳۶۱ نفر را مورد مطالعه قرار داده بودند، با استفاده از روشهای ریاضی و آماری برای پردازش و بررسی اطلاعات به این نتایج دست یافت.
نتایج این بررسیها که در اجلاس انجمن قلب آمریکا ارائه شده است، نشان می دهد در افرادی که از سردردهای حاد میگرنی رنج می برند تعداد حوادث سکته کم خونی موقت (سکته ایسکمیک) ۳/۲ برابر بیش از سایر افراد است در سکته مغزی کم خونی موقت در یکی از شریانهای کوچکی که خون را به مغز حمل می کنند انسداد ایجاد می شود.
بررسیهای سامان نظریان نشان می دهد در بیمارانی که در آنها میگرن با علائم بینایی مثل فلاش نور و خطوط زیگ زاگ تشخیص داده می شود فاکتور خطر حتی به ۵/۲ برابر نیز افزایش می یابد در حالیکه در بین زنان این خطر حتی به ۹/۲ برابر نیز می رسد.
به گفته این محقق ایرانی، نتایج این تحقیقات این فرضیه را مطرح کرد که استفاده زیاد از درمانهای هورمونی جایگزین موجب افزایش خطر سکته مغزی کم خونی در بین جمعیت زنان می شود.
دکتر نظریان اظهار داشت که تجویز داروهای محتوی “اسید استیل سالسیلیک” می تواند در افراد مبتلا به میگرن تا حدودی از بروز این نوع سکته مغزی پیشگری کند.
این محقق با بررسی سوابق پزشکی بیش از ششصد هزار نفر در مدت سیُ و پنج سال، دریافته است ، خطر ابتلا به سکته مغزی در مبتلایان به میگرن، حدود دو برابردیگران است.

محققان، بر اساس این بررسی به مبتلایان به میگرن ، توصیه می کنند، بیش از دیگران، مراقب عوامل خطر بیماری های قلبی ،از جمله پرفشاری خون و افزایش چربی خون خود باشند.

پیش از این نیز عنوان شده بود که  بروز سردردهای میگرنی در دوران حاملگی می‌تواند خطر سکته مغزی را در پی داشته باشد.

بر اساس تحقیقی که شرح آن در مجله “مدیکال بیریتیش” به چاپ رسیده بود ، میگرن‌ در دوران بارداری می‌تواند سرنخی باشد که نشان می‌دهد مادر با خطر ابتلا به سکته مغزی، بیماری قلبی و لخته شدن خون مواجه است.

گروهی از محققان به سرپرستی دکتر چریل بوشنل، متخصص اعصاب دانشگاه ویک فارست در نورت کارولینای آمریکا در این پژوهش از اطلاعات بدست آمده از ۱۸ میلیون بیمار آمریکایی استفاده کرده‌اند. این بیماران بین سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۳ از بیمارستان مرخص شده بودند.

محققان دریافتند در بین بیماران تحت مطالعه ۴۴ هزار زن باردار به دلیل ابتلا به سردردهای شدید میگرنی در بیمارستان بستری بوده‌اند. در این گروه ارتباط قوی بین بروز سکته مغزی، حمله قلبی، فشار خون با ابتلا به بیماری خطرناک دوران بارداری موسوم به پره اکلامپسی مشاهده شد.

پره اکلامپسی، حالت مسمومیت زایمانی است که ممکن است منجر به تشنج حاملگی شود. این حالت شامل حمله تشنجی و اغما و به ندرت اغمای به تنهایی است که در زنان باردار در مدت کوتاهی بعد از زایمان اتفاق می‌افتد و با فشار خون و پیدایش آلبومین در ادرار همراه است.

در این تحقیق تاکید شد زنان بارداری که دچار این قبیل سردردها می‌شوند باید به طور دقیق تر و منظم تر از این حیث تحت نظر پزشک متخصص قرار داشته باشند.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

پنج شنبه 1 اردیبهشت 1390  10:16 AM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

 

ممکن است میگرن ، خطر ابتلا به سکته مغزی را افزایش دهد


پژوهشگران می گویند نتایج تحقیقات جدید نشان می دهد که میان سردردهای میگرنی و سکته مغزی ارتباط وجود دارد . آنان می گویند : بررسی ها نشان می دهد، سردرد میگرنی ، خطر ابتلا به سکته مغزی را افزایش می دهد.
 به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز  ،  تحقیقات یک پژوهشگر ایرانی دانشگاه جانزهاپکینز نشان می دهد ، مبتلایان به میگرن، بیش از دیگران به سکته مغزی ناشی از انسداد رگ های مغز، بر اثر لخته شدن خون ، دچار می شوند.

این محقق ایرانی در تحقیقات خود با بررسی پرونده بیش از ۶۰۰هزار بیمار میگرنی نشان داد خطر سکته مغزی در افرادی که از میگرن حاد رنج می برند بیش از دیگران است.
دکتر سامان نظریان ، دانشیار دانشگاه جان هاپکینز و سرپرست تیم تحقیقاتی با انتخاب و بررسی ۲۱ تحقیق مشابه که در مجموع بیش از ۶۲۲ هزار و ۳۶۱ نفر را مورد مطالعه قرار داده بودند، با استفاده از روشهای ریاضی و آماری برای پردازش و بررسی اطلاعات به این نتایج دست یافت.
نتایج این بررسیها که در اجلاس انجمن قلب آمریکا ارائه شده است، نشان می دهد در افرادی که از سردردهای حاد میگرنی رنج می برند تعداد حوادث سکته کم خونی موقت (سکته ایسکمیک) ۳/۲ برابر بیش از سایر افراد است در سکته مغزی کم خونی موقت در یکی از شریانهای کوچکی که خون را به مغز حمل می کنند انسداد ایجاد می شود.
بررسیهای سامان نظریان نشان می دهد در بیمارانی که در آنها میگرن با علائم بینایی مثل فلاش نور و خطوط زیگ زاگ تشخیص داده می شود فاکتور خطر حتی به ۵/۲ برابر نیز افزایش می یابد در حالیکه در بین زنان این خطر حتی به ۹/۲ برابر نیز می رسد.
به گفته این محقق ایرانی، نتایج این تحقیقات این فرضیه را مطرح کرد که استفاده زیاد از درمانهای هورمونی جایگزین موجب افزایش خطر سکته مغزی کم خونی در بین جمعیت زنان می شود.
دکتر نظریان اظهار داشت که تجویز داروهای محتوی “اسید استیل سالسیلیک” می تواند در افراد مبتلا به میگرن تا حدودی از بروز این نوع سکته مغزی پیشگری کند.
این محقق با بررسی سوابق پزشکی بیش از ششصد هزار نفر در مدت سیُ و پنج سال، دریافته است ، خطر ابتلا به سکته مغزی در مبتلایان به میگرن، حدود دو برابردیگران است.

محققان، بر اساس این بررسی به مبتلایان به میگرن ، توصیه می کنند، بیش از دیگران، مراقب عوامل خطر بیماری های قلبی ،از جمله پرفشاری خون و افزایش چربی خون خود باشند.

پیش از این نیز عنوان شده بود که  بروز سردردهای میگرنی در دوران حاملگی می‌تواند خطر سکته مغزی را در پی داشته باشد.

بر اساس تحقیقی که شرح آن در مجله “مدیکال بیریتیش” به چاپ رسیده بود ، میگرن‌ در دوران بارداری می‌تواند سرنخی باشد که نشان می‌دهد مادر با خطر ابتلا به سکته مغزی، بیماری قلبی و لخته شدن خون مواجه است.

گروهی از محققان به سرپرستی دکتر چریل بوشنل، متخصص اعصاب دانشگاه ویک فارست در نورت کارولینای آمریکا در این پژوهش از اطلاعات بدست آمده از ۱۸ میلیون بیمار آمریکایی استفاده کرده‌اند. این بیماران بین سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۳ از بیمارستان مرخص شده بودند.

محققان دریافتند در بین بیماران تحت مطالعه ۴۴ هزار زن باردار به دلیل ابتلا به سردردهای شدید میگرنی در بیمارستان بستری بوده‌اند. در این گروه ارتباط قوی بین بروز سکته مغزی، حمله قلبی، فشار خون با ابتلا به بیماری خطرناک دوران بارداری موسوم به پره اکلامپسی مشاهده شد.

پره اکلامپسی، حالت مسمومیت زایمانی است که ممکن است منجر به تشنج حاملگی شود. این حالت شامل حمله تشنجی و اغما و به ندرت اغمای به تنهایی است که در زنان باردار در مدت کوتاهی بعد از زایمان اتفاق می‌افتد و با فشار خون و پیدایش آلبومین در ادرار همراه است.

در این تحقیق تاکید شد زنان بارداری که دچار این قبیل سردردها می‌شوند باید به طور دقیق تر و منظم تر از این حیث تحت نظر پزشک متخصص قرار داشته باشند.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

پنج شنبه 1 اردیبهشت 1390  10:35 AM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

داروی جدید کریزوتی نیب ( crizotinib ) به درمان سرطان ریه بخصوص در بیماران غیرسیگاری کمک خواهد کرد


ساخت داروی جدید برای درمان سرطان ریه

 دانشمندان دارویی ساخته اند که با تخریب سلول های سرطانی ریه به ویژه در افراد غیرسیگاری تاثیر چشمگیری در درمان این سرطان خواهد داشت.
 به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ،  دانشمندان شرکت داروسازی فایزر اعلام کردند، این دارو که در مراحل آزمایشی است کریزوتی نیب crizotinib نام دارد و بیشتر برای درمان سرطان ریه در بیماران غیرسیگاری کاربرد دارد.

سرطان ریه نوعی بیماری است که در آن رشد بافت بدخیم در یک یا هر دو ریه ایجاد می شود.
سرطان ریه شایع ترین سرطان در هر دو جنس در سراسر جهان است و بسیاری از بیماران مبتلا به این سرطان در فاصله کوتاهی از زمان تشخیص بیماری جان خود را از دست می دهند.
با توجه به سلولی که سرطانی شده است اشکال مختلفی از سرطان ریه وجود دارد که هر کدام نشانه ها و عوارض خاص خود را دارند.

شایع ترین اشکال سرطان ریه عبارتند از:
سرطان ریه با یاخته های کوچک (Small cell lung cancer)- یاخته های سرطانی نوع کوچک در زیر میکروسکوپ به شکل جوی دو سر دیده می شود و به آن سرطان جو شکل (Oat-shaped) نیز گفته می شود.
روند رشد این نوع سرطان ریه سریع است و در مدت زمان کوتاهی در اندام های دیگر پراکنده می شود.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

پنج شنبه 1 اردیبهشت 1390  10:35 AM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

منع مصرف سیگار در اماکن عمومی کشور انگلیس ، موجب کاهش ۴/۲ درصدی مراجعه به بیمارستان ها به علت ناراحتی قلبی شده است


تاثیر مثبت قانون منع مصرف سیگار در اماکن عمومی بر سلامت افراد
ممنوع شدن سیگارکشیدن در مکان های عمومی و محل های کار در انگلیس که از سال ۲۰۰۷ به اجرا گذاشته شد، مراجعه به بیمارستان ها را به علت ناراحتی قلبی ۴/۲ درصد کاهش داده است.
 به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از خبرگزاری فرانسه ،  مایکل سیمس از دانشگاه بت Bath، از مسئولان یک تحقیق گفت: ” کاهش ۴/۲ درصدی ممکن است قابل توجه نباشد اما این رقم از کاهش یک هزار و دویست مراجعه به اوژانس ها در نخستین سال اجرای قانون ممنوعیت سیگار حکایت دارد.
این تحقیق بر اساس اطلاعات جمع آوری شده از اوژانس بیمارستان های انگلیس درباره بیماران هجده سال و بالاتر از ژوئیه دو هزار و دو تا سپتامبر دو هزار و هشت جمع آوری و با مقایسه آنها با اطلاعات مربوط به پنج سال قبل از اجرای ممنوعیت سیگار صورت گرفته است.
مطالعات مربوط به نتایج ممنوعیت سیگار تاکنون در کشورهای دیگر از جمله آمریکا، ایتالیا و اسکاتلند نیز انجام شده است و همه آن ها از کاهش شش تا چهل و هفت درصدی خطر حمله قلبی دست کم در یک گروه سنی حکایت دارد.
کاهش قابل توجه شمار افراد مبتلا به بیماری قلبی در تحقیقات کوچک در آمریکا مشاهده شده است.

ممنوعیت سیگار در فرانسه در دو مرحله، در محل های کار، وسایل حمل و نقل، ادارات،‌ مدارس و بیمارستان ها از اول فوریه دو هزار و هفت و در قهوه خانه ها و رستوران ها از اول ژانویه دو هزار و هشت به اجرا گذاشته شد.

نتایج این تحقیق در نشریه پزشکی بریتیش مدیکال ژورنال British Medical Journal منتشر شده است .

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

پنج شنبه 1 اردیبهشت 1390  10:36 AM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

وضعیت نگران کننده‌ای درباره انتقال ایدز در ایران وجود دارد زیرا ۹۹ درصد موارد جدید ابتلا به ایدز ، از طریق ارتباط جنسی غیر ایمن است


۹۹ درصد موارد جدید ابتلا به ایدز در ایران از طریق جنسی است .
رئیس مرکز تحقیقات ایدز وزارت بهداشت  ایران گفت: ۹۹ درصد موارد جدید شناسایی شده ابتلا به ویروس ایدز در کشور از طریق ارتباط جنسی مبتلا شده‌اند و انتقال جدید از طریق اعتیاد بسیار محدود است.

 

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز  ،  عضو کمیته کشوری کنترل ایدز وزارت بهداشت ایران در گفت‌و‌گو با فارس، ا‌فزود: متأسفانه وضعیت نگران کننده‌ای درباره انتقال ایدز در کشور وجود دارد، زیرا تمام بیماران جدید مبتلا به ویروس ایدز که به درمانگاه ما در بیمارستان امام خمینی(ره) تهران که مهمترین مرکز تشخیص و درمان این بیماری در کشور است مراجعه می‌کنند، افرادی هستند که از طریق ارتباط جنسی غیر ایمن مبتلا شده‌اند.
وی اضافه کرد: اگر نگویم ۱۰۰ درصد، باید بگویم ۹۹ درصد موارد جدید شناسایی شده ابتلا به بیماری ایدز مواردی است که از طریق ارتباط جنسی مبتلا شده‌اند و من واقعاً از این مسئله نگران هستم. اگر هم موارد محدودی به علت تزریق مشترک و اعتیاد به این بیماری مبتلا شده و امروز شناسایی شوند، مربوط به گذشته است که اکنون شناسایی می‌شود و انتقال ویروس این بیماری از طریق اعتیاد تقریباً کنترل شده است.
محرز گفت: متأسفانه در برخورد با جوانان مبتلا با افرادی مواجه می‌شویم که اغلب افراد روشن، امروزی و آشنا به اینترنت و تکنولوژی‌های روز هستند اما آگاهی‌های به خصوص آنها درباره کنترل بیماری ایدز کم است و این مسئولیت رسانه‌هاست که با همکاری وزارت بهداشت و مسئولان و کارشناسان در این زمینه اطلاع رسانی کنند.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

پنج شنبه 1 اردیبهشت 1390  10:36 AM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

با علائم سندرم تورت و درمان آن آشنا شویم


سندروم تورت یک اختلال تیک است که باعث می‌شود افراد به طور مکرر حرکات یا صداهای غیرقابل‌کنترلی را تکرار کنند. این حرکات عموما شامل پلک‌زدن سریع یا صاف کردن گلو است و ممکن است در هنگام خستگی یا استرس تشدید شود.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ،  معمولا علائم اولیه سندروم تورت در سنین بین ۳ تا ۱۰ سالگی ظاهر می‌شود. اما هنگامی که کودکان مبتلا به تورت به بزر گسالی می‌رسند، هنوز کمتر از نصف انها ممکن است علائم متوسط تا شدید بیماری را حفظ کنند.

تیک‌های شدید که فعالیت‌های روزمره را تحت تاثیر قرار می‌دهد را می‌توان با دارو تخفیف داد. اما هیچ دارویی همه علائم سندروم تورت را برطرف نمی‌کند، و داروهای درمان‌کننده این سندروم نیز خود دارای عوارض جانبی قابل‌توجهی هستند.

سندرم تورت یک اختلال نوروبیولوژیک است که علائم و نشانه های آن عموما در دوران کودکی پدید می آید.  شایعترین سن شروع حرکات غیرارادی در این کودکان اوایل دوره ابتدایی است. درنتیجه معلمان احتمالا اولین کسانی هستند که علائم بیماران را می بینند.
این بیماری با چهار علامت اولیه مشخص می شود که برای تشخیص تورت وجود آنها ضروری است. البته خصوصیات بالینی دیگری هم در برخی از بیماران تورت مشاهده می شود. این چهار علامت عبارتند از:
۱) کودک دچار تورت تیک های حرکتی غیرارادی متعدد دارد. این تیک ها می توانند به صورت پرش های ناگهانی سر، شانه یا حتی کل بدن، چشمک زدن های متناوب یا چرخاندن چشمها، شکلک درآوردن یا رفتارهای متناوب، لمس کردن یا دق کردن های مکرر باشند. برخی از این بیماران حرکات قالبی بسیار پیچیده پیدا می کنند و حتی ممکن است رفتارهای جبری تکراری نشان دهند، مثل بو کردن اشیاء یا روشن و خاموش کردن پشت سر هم چراغ ها.
۲) خصوصیت دوم کودکان مبتلا به تورت تیک های صوتی است. یعنی از خود صدا درآوردن و به زبان آوردن لغات یا عبارات کوتاه به صورت غیرارادی. این تیک ها شامل بالا کشیدن بینی، صاف کردن گلو یا سرفه های مکرر، انواع مختلف صدا و فریادهای ناگهانی، خندیدن های غیرارادی پژواک گویی (تکرار کلام اخیر دیگران یا خود) و کوپرولالیه (بر زبان راندن کلماتی که از لحاط اجتماعی گفتن آنها مناسب و جایز نیست). البته این نوع تیک در واقع خیلی شایع نیست اما به نظر می رسد از سایر نشانه های سندرم تورت شناخته شده تر باشد.
۳) یکی دیگر از خصوصیات ویژه سندرم تورت این است که نشانه های بیماری در زمان کوتاهی ظاهر و سپس ناپدید می شود. مثلا ممکن است زمان هایی باشد که تیک های بیمار بسیار شدیدند و زمان هایی باشد که بیمار هیچ نشانه و علامتی نداشته باشد.
و بالاخره نشانه های تورت در طول زمان تغییر می کنند. در یک سن تیک های کودک ممکن است به صورت چشمک زدن و بالا کشیدن بینی باشد و سال بعد به صورت بالا انداختن شانه و صدای کلیک درآوردن با زبان.
۴) یک خصوصیت ویژه نگران کننده دیگر غیرارادی بودن تیک هاست که با این وجود برخی از بچه ها می توانند به مدت چند ثانیه یا حتی بیشتر آنها را سرکوب کنند. در نتیجه کودکی که تیک های صوتی دارد ممکن است بتواند در مراسم مذهبی خود را کاملا آرام نگاه دارد و بعد در راه رسیدن به خانه آنها را با شدت و یا دفعات بیشتری بیرون بریزد. این خصوصیت تورت باعث می شود مردم به اشتباه فکر کنند رفتارهای بیمار عمدی است و یا اینکه کودک یا نوجوان مبتلا به هیچ وجه تیکی ندارد.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

پنج شنبه 1 اردیبهشت 1390  10:36 AM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

 

● علل ایجاد عامل سندرم تورت
افراد مبتلا به تورت و خانواده آنها رنج بسیار می بردند، زیرا علت رفتارهای غیرطبیعی آنها از سوی جامعه پزشکی درک نمی شد. بیشتر آنها به اشتباه تشخیص های دیگر می گرفتند و به آنها گفته می شد که مشکلشان ریشه در اختلالات عاطفی دارد و در نتیجه درمان های مناسبی هم دریافت نمی کردند.
اکنون می دانیم که سندرم تورت یک اختلال نوروبیولوژیک است که نشانه ها و علائم آن رفتار را تحت تاثیر قرار می دهد. اگر آموزگاران در مورد نشانه های این سندرم آگاهی کافی داشته باشند بسیار کمک کننده است چرا که آنها اغلب بیشترین برخورد را با کودک دارند و می توانند رفتار او را در درازمدت مشاهده کنند.
هم اکنون پذیرفته شده است که این بیماری و مشکلات همراه آن اختلالی ارثی است و اغلب می توانیم بسیاری از علائم بیماری از جمله تیک های حرکتی و رفتارهای همراه با آنها را در اعضای دیگر خانواده بیمار مشاهده کنیم و البته همانند سایر اختلالاتی که ارثی هستند والدین این بیماران در مورد انتقال ارثی این مشکل به فرزندان خود احساس گناه می کنند. لذا به هنگام صحبت در رابطه با مشکلات بیماران باید به این نکته نیز توجه کافی داشت.
در این سندرم تیک قبل از ۲١ سلگی شروع می شود

۱) حداقل یکسال طول می کشد .

۲)بیمار بایستی هم تیک حرکتی و هم تیک صوتی داشته باشد که می توانند در دو برهه زمانی مختلف رخ دهند.

۳) شدت آن کم و زیاد می شود و ممکن است بعضی انواع تیک از بین بروند و نوع دیگری شروع شود.

۴) هیچ علت پزشکی دیگری یافت نمی شود.

سندرم تورت شایع است و بین ١ تا ١۰ در هزار کودک و نوجوان تخمین زده می شود مشکلات دیگری نیز در این که عبارتند از:

۱) اختلال توجه

۲) بیش-فعالی

۳) رفتارهای وسواسی

۴) مشکلات یادگیری

۵) مشکلات رفتاری

۶) اضطراب یا افسردگی

۷) اختلالات خواب

۸ ) اختلال کنترل تکانه (رفتارهای انفجاری)

علت سندرم تورت مشخص نیست ولی در مواردی می تواند ژنتیکی باشد.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

پنج شنبه 1 اردیبهشت 1390  10:36 AM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

● درمان سندرم تورت

اگر تیک ها خفیف باشند ممکن است علی رغم تشخیص بیماری، درمانی صورت نگیرد.

گاهی اوقات برای آنکه کودک در خانه و مدرسه به راحتی به فعالیت های روزمره خود ادامه دهد پذیرفتن این حقیقت که نشانه های بیمار و رفتارهای او در کنترل کودک نیستند و به قصد شیطنت و از روی عمد انجام نمی شوند کافی می باشد. ممکن است حتی لازم باشد که در مورد این بیماری برای گروه همسالان کودک و والدین او نیز توضیحاتی داده شود تا آنها هم دلیل این رفتارها را از سوی بیمار متوجه شوند.

با این وجود در برخی موارد تیک ها به شدت آزاردهنده می شوند و آن قدر کودک را رنج می دهند که به درمان طبی نیاز می شود. متاسفانه هیچ قرص جادویی وجود ندارد که بتواند نشانه ها و علائم بیمار را بهبود بخشد و هیچ عوارض جانبی منفی هم نداشته باشد. بسیاری از داروهای مورد استفاده کنونی برای سندرم تورت عوارض جانبی احتمالی دارند که عبارتند از: افزایش وزن، گیجی و منگی و کندی سرعت تفکر.

علاوه بر اینها یک جا بند نشدن، نشانه های افسردگی، هراس از مدرسه یا حتی ایجاد واکنش های آلرژیک شدید نیز ممکن است روی دهند. در نتیجه داروهایی که می توانند به بیمار کمک کنند قادرند کودک را خواب آلوده کنند و یا قدرت تمرکز و یادگیری او را در مدرسه کمی کاهش دهند.

علاوه بر این در حالی که این داروها از نشانه های بیمار می کاهند به ندرت می توانند این نشانه ها را کاملا از بین ببرند. پس مصرف داروهای مزبور در واقع یک معامله است و پزشک و خانواده بیمار با هم تصمیم خواهند گرفت که آیا منافع مصرف آنها ارزش مشکلاتی که ممکن است ایجاد کنند را دارند یا نه. در این بین اطلاعاتی که آموزگاران از عملکرد روزانه کودک در مدرسه به دست می آورند در روند این تصمیم گیری بسیار اهمیت می یابد.

 بایستی با والدین، معلم ها، دوستان و همکلاسی ها و خود بیمار در مورد بیماری صحبت شود. اگر تیک با فعالیتهای روزانه اجتماعی تداخل کند و یا احتمال آسیب فیزیکی داشته باشد بایستی درمان شود. داروهایی نظیر هالوپریدول، پیموزاید، ریسپریدون و تترابنازین ممکن است تجویز شوند

لازم نیست که تیک بطور کامل از بین برود، چرا که برای از بین بردن کامل تیکها ممکن است به مقادیر بالای دارو نیاز باشد و عوارض داروها گاهی بیش از فواید آنهاست و حتی پس از قطع دارو نیز ممکن است ادامه یابد یا حتی بعضی عوارض ماه ها پس از قطع دارو شروع شوند.

گاهی برای بعضی تیک های مقاوم به داروهای خوراکی، از تزریق سم بوتولینوم (دیسپورت) درون عضلات مسئول بروز تیک استفاده می شود.

رفتار درمانی و دارو (نظیر ریتالین یا متیل فنیدیت و کلونیدین؛ داروهای ضد افسردگی) برای اختلالات همراه تیک نظیر بیش-فعالی و وسواس گاهی لازم است، و برخی از همین داروها تیک را تشدید می کنند.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

پنج شنبه 1 اردیبهشت 1390  10:37 AM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

استفاده روزانه از ویتامین D می تواند احتمال بروز پوکی استخوان یا استئوپورز را کاهش دهد


ضرورت مصرف ویتامین D در جوانان ،برای تاخیر در بروز پوکی استخوان
پژوهشگران می گویند گرچه  با افزایش سن احتمال بروز پوکی استخوان یا استئوپورز افزایش می یابد. اما استفاده روزانه از ویتامین D می تواند این احتمال را کاهش دهد.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز  ،  تحقیقات نشان داده است که درصد بسیاری از افراد رژیم غذایی مناسبی برای دریافت ویتامین D نداشته و حتی به اندازه کافی نیز در معرض نور آفتاب (برای ساخته شدن این ویتامین در پوست) قرار نمی گیرند. ویتامین D نقش مهمی در جلوگیری از بیماری های قلبی ، مولتیپل اسکروزیس (MS) ، برخی اقسام سرطان، دیابت، آلزایمر و کاهش بروز پوکی استخوان و جلوگیری از شکستگی دارد.

ویتامین D در بسیاری از منابغ غذایی یافت می شود ولی اصلی ترین منبعی که انسان می تواند از آن استفاده کند نور خورشید است. قرار گرفتن در معرض نور خورشید سه بار در هفته وهر بار به مدت ۱۵ دقیقه می تواند ویتامین D مورد نیاز بدن را فراهم نماید. اما اکثر افراد نمی توانند از این زمان استفاده کنند.

تحقیقات انجام شده در دانشگاه کلورادو و اکسفورد نشان می دهد برای این افراد احتمالا استفاده از مکمل ویتامین D با دوز ۴۰۰ واحد بین المللی (IU) لازم است.

این تحقیقات نشان داد که مصرف این میزان مکمل ویتامین D احتمال بروز شکستگی در ستون مهره ها را ۱۴% و شکستگی لگن را ۹% کاهش می دهد.

اگر فردی بخواهد که تمام ویتامین D مورد نیاز خود را از طریق غذا دریافت کند باید روزانه ۲ وعده از ما هی های چرب مانند سالمون استفاده کند که این البته ناممکن است.

 بنابراین مصرف مکمل ویتامین D یا استفاده کافی از نور خورشید برای تامین نیاز ما به ویتامین D ضروری است.

محققین معتقدند که تمام افراد بالای ۶۵ سال باید حدود ۶۰۰ -۸۰۰ IU ویتامین D را به فرم D3 دریافت کنند. البته دریافت کافی ویتامین D برای جوانان و نوجوانان برای حفظ سلامت توده استخوانی و تاخیر در بروز پوکی استخوان نیز لازم است.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

پنج شنبه 1 اردیبهشت 1390  10:37 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها