0

مطالب علمی - پزشکی

 
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

Retinyl palmitate که در کرم های ضد آفتاب پرطرفدار مورد استفاده قرار می‌گیرد می تواند سرطانزا باشد


کرم‌ ضدآفتاب سرطان می‌آورد .

 یک سناتور از سازمان غذا و دارو ایالات متحد خواست تا یافته‌های خود مبنی بر وجود ارتباط بین یک ماده شیمیایی که در بسیاری از کرم‌های ضد آفتاب وجود دارد و ابتلا به سرطان پوست را مورد بررسی قرار دهد .

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز  ،  سناتور چارلز شامر در این باره گفت: سازمان غذا و داروی آمریکا اطلاعات حاصل از چند تحقیق را بازبینی کردند که رابطه بین ماده آر.پی که یک ماده افزودنی است و در بسیاری از کرم‌های ضد آفتاب معمولی یافت می‌شود و سرطان پوست را روشن می‌کند.

 

 

این تحقیقات نشان می‌دهد این ماده ممکن است باعث ایجاد سرطان پوست شود و سازمان غذا و دارو باید سریعا برای حفاظت از مشتریان این کرم‌ها وارد عمل شود.بنابراین سازمان غذا و دارو باید به سرعت اطلاعات کافی را در مورد مصرف کرم‌های ضد آفتاب در اختیار مشتریان این محصولات قرار دهد.

مرکز تحقیقات سم شناسی ملی سازمان غذا و دارو تحقیقاتی را انجام داده است که نشان می‌دهد این ماده می‌توان باعث بروز سرطان پوست در مصرف کنندگان شود.

آر.پی که مخفف  Retinyl palmitate  یکی از مشتقات  ویتامین A است و در صدها کرم ضد آفتاب پرطرفدار مورد استفاده قرار می‌گیرد.

نتایج یک بررسی نشان می‌دهد تورمورها و جراحات در حیواناتی که کرم‌های حاوی این ترکیبات را استفاده کرده‌اند تا ۲۱ درصد سریع‌تر رشد می‌کنند.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

چهارشنبه 31 فروردین 1390  7:06 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

پژوهشگران توانسند به توالی ژنوم شترعربی دست یابند


گروهی از پژوهشگران چینی و عربستانی با نقشه برداری ژنتیکی از شتر عربی موفق شدند به توالی ژنوم این حیوان دست یابند.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از گلوبال تایمز ،  محقان “موسسه علم و فناوری شهر شاه عبدالعزیز” و موسسه ژنومیک پکن برای اولین بار توانستند از ژنوم شتر عربی نقشه برداری کنند. این پروژه در دو فاز انجام شده و حدود چهار سال به طول انجامیده است.

 این محققان در این خصوص اظهار داشتند که این اطلاعات جدید می تواند برای بازسازی مسیر متابولیکی تولید شیر در شتر مورد استفاده قرار گیرد.

همچنین، رمزگشایی ژنوم شتر عربی می تواند برای بهبود کیفیت کیفیت شیر، گوشت، نیروی فیزیکی و توانایی حرکتی این حیوان سازگار با انسان نتایج مثبتی در بر داشته باشد.

مدیر موسسه ژنوم پکن در این خصوص توضیح داد: “شتر عربی از امروز وارد باشگاهی بسیار ویژه از معدود پستاندارانی شده که توالی ژنوم آنها به دست آمده است.

نتایج این رمزگشایی نشان می دهد که ۵۷ درصد از ژنهای شتر با ژنهای انسان مشترک است و بنابراین می تواند در تحقیقات آزمایشگاهی بسیاری از بیماریها به عنوان نمونه مدل مورد استفاده قرار گیرد.”

 این حیوان می تواند در توسعه درمانهای جدیدی برای بیماریهای چون سرطان، ایدز و هپاتیت C به دانشمندان کمک کند.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

چهارشنبه 31 فروردین 1390  7:06 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

استفاده زیاد از مکمل‌های بدون نسخه ویتامین D و کلسیم خطرناک است


ابتلا به سندرم قلیایی کلسیم یا قلیایی شیر در بسیاری از مناطق رو به افزایش است و علت آن افزایش استفاده گسترده از مکمل‌های بدون نسخه ویتامین D و کلسیم است. زنان یائسه و باردار، بیماران پیوند اعضا، مبتلایان به اختلال تغذیه‌ای و بیماران دیالیزی در معرض خطر بالای ابتلا به سندرم قلیایی کلسیم قرار دارند.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ،  دکتر استنلی گلدفارب و دکتر امی پاتل دو محقق و نویسنده دانشکده پزشکی دانشگاه پنسیلوانیا در این باره اظهار داشتند: تغییر نام سندرم قلیایی شیر به سندرم قلیایی کلسیم به علت ارتباط این بیماری با مصرف زیاد مکمل‌های کلسیم به جای شیر است

.

در این سندرم مقدار کلسیم در خون به میزان خطرناکی افزایش پیدا می‌کند که می‌تواند سبب بالا رفتن فشار خون و حتی نارسایی کلیه شود.بر اساس این گزارش به علت شیوع مصرف مکمل‌های کلسیم و ویتامین D که اساسا با هدف اصلی درمان یا پیشگیری از پوکی استخوان استفاده می‌شوند، بسیاری از بیماران مبتلا به این سندرم نیاز به بستری شدن در بیمارستان پیدا کرده‌اند.

به گفته محققان، آشکارترین راهکار برای پیشگیری از سندرم قلیایی کلسیم، محدود کردن مصرف کلسیم به حداکثر ۲‌‌/‌‌۱ تا ۵‌‌/‌‌۱ گرم در روز است.

دکتر گلدفارب در این باره گفت: مکمل‌های کلسیم اگر به مقدار توصیه شده و استاندارد مصرف شوند نه تنها بی‌خطر بلکه حتی سودمند هم خواهند بود اما مصرف افراطی آنها مشکل‌ساز می‌شود.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

چهارشنبه 31 فروردین 1390  7:06 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

یک کاتالیزور نمکی جدید که برای محیط زیست بی خطر است ، جایگزین کاتالیزورهای فلزی سمی رایج شود


پژوهشگران رشته شیمی در کشور  ژاپن یک کاتالیزور نمکی جدید را کشف کردند که کاملا سبز و دوستدار محیط زیست است و می تواند در تولید دارو جایگزین کاتالیزورهای فلزی سمی رایج شود.

 

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ،  محققان دانشگاه ناگویا تکنیکی را برای تولید دارو به روشی زیستی و بدون استفاده از موادی که می توانند محیط زیست را سمی کنند پیدا کردند.

در این کاتالیزور به جای استفاده از فلزات سنگینی که به عنوان واکنش دهنده در بسیاری از واکنشهای شیمیایی تولید دارو به کار می روند از عنصر “ید” استفاده می کند.

بیشتر داروهایی که استفاده رایج دارند با مولکولهایی به نام “کایرال” که بسیار پر خطرند ساخته می شوند.

در آزمایشگاه سنتز مولکولهای کایرال حاضر در داروها کار ساده نیست به خصوص با توجه به اینکه تنها یکی از اشکال کایرال دارای خواص شیمیایی و فیزیکی درست برای فعال کردن دارو است، تولید این مواد دشوارتر می شود.

تا امروز، موثرترین روش برای فعال کردن این مولکولها برای انجام یک واکنش شیمیایی دقیق که منجر به تولید محصول نهایی مورد نظر شود استفاده از فلزاتی چون تیتانیوم، اوسمیم و کروم بود که همانند کاتالیزورهایی رفتار می کردند که توانایی هدایت واکنشها به سمت محصولات مورد نظر را دارند.

هرچند میزان اثربخشی این مواد بسیار بالا است اما این فلزات برای محیط زیست خطرات زیادی به همراه دارند.

به همین منظور این دانشمندان به دنبال تکنیکهای “سبزتری” گشتند و توانستند به جای استفاده از این فلزات سنگین از ید استفاده کنند.

این محققان با استفاده از پراکسید هیدروژن، نمکهای آمونیوم و ید موفق شدند مولکولهای “بنزنو فوران” را به دست آورند.

این ماده، ترکیب پایه برای سنتز بسیاری از داروها به خصوص برخی از داروهای ضد سرطان خون است.

بازده استفاده از این کاتالیزو برابر با کاتالیزورهای فلزات سنگین است با این تفاوت که بدون تولید مواد سمی کاملا دوستدار محیط است.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

چهارشنبه 31 فروردین 1390  7:07 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

وزیر بهداشت ایران گفت : در صورت بی‌توجهی به شیوه زندگی صحیح، شاهد ۳ برابر شدن بیماری‌های قلبی و عروقی طی ۱۰ سال آینده خواهیم بود


در صورت بی‌توجهی به شیوه زندگی صحیح تا ده سال آینده بیماری‌های قلبی در کشور سه برابر می‌شود .
وزیر بهداشت ایران با تاکید بر لزوم توجه به شیوه زندگی مناسب گفت: در صورت بی‌توجهی به شیوه زندگی صحیح، شاهد ۳ برابر شدن بیماری‌های قلبی و عروقی طی ۱۰ سال آینده خواهیم بود.

 
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز  ،   دکتر مرضیه وحید دستجردی، تغذیه نامناسب، عدم تحرک و برخی عادات ناپسند مانند مصرف مواد دخانی را در افزایش بیماری‌های قلبی و عروقی موثر دانست.

وزیر بهداشت با بیان این که راه حل کاهش بیماری‌های قلبی و عروقی در کشور، ساخت بیمارستان و مراکز درمانی و بهره‌گیری از شیوه‌های نوین نیست، گفت: لازم است به منظور کاهش بیماری‌های قلبی و عروقی در کشور، آموزش همگانی قابل درک برای عموم مردم مدنظر قرار گیرد.

بر اساس اعلام روابط عمومی وزارت بهداشت؛ بیماری‌های قلبی و عروقی، مهم‌ترین عامل مرگ و میر در کشور محسوب می‌شوند که می‌توان با اجرای برنامه‌های اصولی و آموزشی، بیماری‌های قلبی و مرگ و میر ناشی از آنها را در جامعه کاهش داد.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

چهارشنبه 31 فروردین 1390  7:07 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

عواملی که موجب آلودگی و یا فساد مواد غذائی می شوند:

باکتری های هوازی:

مواد غذائی براحتی از طریق افرادی مکه تهیه ، آماده سازی ، توزیع و عرضه آنها را بعهده دارند به انواع باکتریها مثل استافیلوکوک ها و استرپتوکوکها آلوده می شوند.مسمومیت های غذائی باکتریایی با ناراحتی دستگاه گوارش، درد در ناحیه شکم ، اسهال همراه با استفراغ یا بدون استفراغ بروز می کند و علائم مسمومیت ممکن است در کمتر از یکساعت و یا بیشتر از ۴۸ ساعت پس از مصرف غذای آلوده ظاهر شود. باکتری ها در بینی ، دهان ، زخم ها و جوش های چرکی صورت و گردن و زیر ناخن ها به وفور یافت می شوند و در صورت عدم رعایت موازین بهداشتی می توانند براحتی به مواد غذائی منتقل شوند . مهمترین مواد غذائی حساس به باکتریهایی مثل استافیلوکوک عبارتند از غذاهای گوشتی ( بویژه کباب کوبیده)، شیر و فرآورده های آن ( بویژه خامه و بستنی )، شیرینی های تر ( بخصوص نانهای خامه ای ) ، تخم مرغ و فرآورده های حاوی تخم مرغ مثل انواع کیک ها.

باکتری های بی هوازی:

باکتری های بی هوازی مثل کلستریدیوم بوتولینوم در قوطی های کنسروی که محیط بی هوازی دارند تولید سمی به نام بوتولیسم می کنند که کشنده است.بوتولیسم غذایی یک مسمومیت شدید است که در اثر خوردن سم بوتولیسم با غذا به وجود می آید . بیماری با نشانه های ضایعات حاد و دو طرف اعصاب جمجمه و ضعف یا فلج پایین رونده آنها تظاهر می یابد . مشکل بینایی ( تار بینی یا دو بینی )‌، اشکال در بلع و خشکی دهان اولین شکایتهای بیمار است . در دنباله این نشانه ها در حالی که بیمار هوشیار است ممکن است فلج شل دو طرفه پائین رونده به وجود آید . در مراحل اولیه بیماری ممکن است استفراغ ، یبوست و یا اسهال نیز دیده شود . معمولاً‌ در صورتی که عفونت دیگری همراه بوتولیسم نباشد تب دیده نمی شود. و بهبودی ممکن است برای ماهها طول بکشد . بوتولیسم ( نوزادان ) روده ای که در نتیجه خوردن هاگ کلستریدیوم بوتولینوم و رشد و تجمع آن در روده میزبان و ایجاد سم اتفاق می افتد . بیماری تقریباً‌ بطور انحصاری خاص کودکان زیر یکسال است ولی ممکن است در بالغینی که تغییراتی در دستگاه گوارش آنها داده شده و یا فلور میکروبی روده آنها تغییر یافته نیز دیده شود . بیماری مشخصاً با یبوست شروع می شود و سپس با نشانه های گیجی ، بی حالی ، بی اشتهایی ، افتادگی پلک ، اشکال در بلع ،‌عدم کنترل سر ، کاهش فشار خون و ضعف عمومی ( بچه شل و ول ) تظاهر می کند و در بعضی موارد نارسایی و توقف تنفس نیز پیش می آید . بوتولیسم نوزادان ممکن است با نشانه های متغیری از اشکال خفیف ، که نشانه های آن بتدریج ظاهر می شود ، تا مرگ ناگهانی تظاهر داشته باشد . تخمین زده می شود که تا ۵ درصد سندرم مرگ ناگهانی نوزادان به دلیل ابتلا آنها به بوتولیسم باشد . میزان کشندگی بیماری در موارد بستری شده بیمارستانی کمتر از یک درصد است و در صورتی که بیمارستان مجهز به بخش مراقبتهای ویژه کودکان نباشد این میزان بیشتر خواهد بود .

عامل بیماری – بوتولیسم کلاسیک به وسیله سم باسیل کلستریدیم و بوتولینوم که یک باسیل بی هوازی اجباری و هاگ گداز است ،‌ ایجاد می شود . مقدار بسیار کمی از این سم قادر است بیماری را ایجاد کند . سم در غذاهای تهیه شده غیربهداشتی ، در قوطی های کنسرو ، در غذاهایی که حالت اسیدی و یا قلیایی کمی دارند و در غذاهای پاستوریزه شده ای که حرارت کمی می بینند و در یخچال نگهداری نمی شوند ، بخصوص آنهایی که در بسته بندی های تخلیه شده از هوا تهیه می شوند ، ایجاد می گردد . سم بوتولیسم در حرارت جوش از بین می رود ولی برای کشتن هاگهای باسیل حرارت بیشتری لازم است . نوع E سم می تواند در درجات حرارت خیلی پائین ، ۳ درجه سانتی گراد ، که کمتر از درجه حرارت یخچالهای خانگی است ، به آرامی ایجاد شود .

روش انتقال – بوتولیسم غذایی در اثر خوردن غذاهایی که در تهیه آنها حرارت کمی بکار رفته و بعد از تهیه سم بوتولینوم در آنها ایجاد شده و سپس به هنگام مصرف حرارت کمی دیده اند ، ایجاد می شود .بررسیهای اخیر نشان داده است که بعضی از محصولات کشاورزی مثل گوجه فرنگی ، که در گذشته تصور می شد کنسرو خانگی آن بدلیل داشتن اسیدیته بالا ، خالی از خطر بوده و کلستریدیم بوتو لینوم نمی تواند در آن رشد کند ، صحیح نبوده و این نوع محصولات غذایی چندان هم بی خطر نیستند .بیشتر زخمهای پوستی بوتولیسمی در اثر آلودگی ثانوی زخمها به خاک و شن و یا درمان غلط شکستگی های متعدد و باز استخوانی به وجود می آید . مواردی از بوتولسیم در معتادان مزمن مواد مخدر گزارش شده است ( آلودگی پوست در معتادان تزریقی و سینوسها در معتادان به مواد مخدر استنشاقی )برای پیشگیری از بوتولیسم رعایت نکات زیر ضروری است:

۱) غذاهای تجارتی قوطی و کنسر شده باید به هنگام تولید و آماده سازی تحت کنترل و نظارت قرار داشته باشند .
۲) کسانی که کنسروهای خانگی تهیه می کنند باید در زمینه مدت زمان مناسب ،‌ فشار و حرارت لازم برای از بین بردن هاگهای باسیل ،‌ لزوم نگهداری صحیح غذاهای نیمه حرارت دیده در داخل یخچال ،‌ تأثیر جوشاندن و به هم زدن کنسرو سبزیها بمدت ۱۰ دقیقه برای از بین بردن سم بوتولیسم ، آموزش ببینند .

۳ ) باسیل کلستریدیوم بوتولینوم ممکن است باعث تورم قوطی کنسرو و بو گرفتن محتویات آن شده و یا هیچ تغییر شکلی نیابد . آلودگی به باکتریهای دیگر نیز می تواند باعث تورم قوطی کنسرو و یا بالا آمدن درب بطریها شود . قوطی متورم را نباید باز کرد و غذاهایی که بدبو هستند را نباید خورد و با چشیدن آزمایش کرد . قوطی های کنسروهایی که از فروشگاه خریداری می شوند را در صورت متورم بودن باید بدون بازکردن به قسمت بازرسی مواد غذایی و یا فروشنده آن عودت داد .

۴) اگر چه هاگهای کلستریدیم بوتولینوم در همه جا و همه چیز یافت می شوند ولی منابع مشخص این هاگها ، مثل عسل ، را نباید به کودکان خوراند .

باسیل های هوازی

بعضی از این باسیلها که تولید هاگ می نمایند در خاک و مواد غذائی مانند گوشت، شیر ، تخم مرغ و ادویه هایی که آلوده به گرد و غبارو خاک شده اند وجود دارد. انواع سس ها ، کالباس ، سیب زمینی و سبزی های پخته بیشتر در معرض آلودگی باسیل های هوازی که تولید هاگ می نمایند قرار دارند و ایجاد مسمومیت با علائم اسهال و استفراغ می نمایند . از آنجا که هوازی های مولد هاگ در خاک بوفور یافت می شوند قرار ندادن بشقاب ها و ظروف غذای بدون سرپوش در معرض گرد و غبار یکی از موازینی است که رعایت آن موجب پیشگیری از بروز مسمومیت فوق خواهد شد.

سموم قارچی و کپک ها:

انواع کپک ها و مخمرهایی که بر روی مواد غذائی مختلف رشد می کنند می توانند از خود مواد سمی ترشح کنند که برای انسن و حیوانات ، سمی و مسموم کننده است. تحقیقات انجام شده نشان می دهد که سموم قارچی به ویژه آفلاتوکسین می توانند کم و بیش ایجاد مسمومیت های کبدی و یا در دراز مدت ایجاد سرطان کبد نمایند . مواد غذائی مه بیشتر در معرض خطر آلودگی قرار می گیرند عبارتند از: پسته ، فندق ، بادام ، بادام زمینی ، پودر نارگیل و ذرت. علاوه برآن موادغذائی با منشاء دامی مانند جگر، شیر و لبنیات حاصل از دام هایی که از علوفه و موادغذائی کپک زده ( مثل نان کپک زده ) تغذیه می کند نیز به علت باقی ماندن سموم فوق در بدن آنها برای انسان خطرناک هستند .

مواد شیمیایی و داروها:

بقایای داروهای دامپزشکی در مواد غذائی می تواند در انسان سرطان زا، موتاژن ، آلرژی زا و مسموم کننده باشد. مثل آنتی بیوتیک ها و هورمون ها که به عنوان افزایش دهنده های رشد ، وزن و بازدهی دام و طیور استفاده می شوند. فلزات سمی مثل جیوه که در فاضلابهای صنعتی وجود دارد و به رودخانه ریخته می شود موجب آلوده شدن ماهی ها می شود و با مصرف ماهی های آلوده ، مسمومیت به صورت اختلالات گوارشی، اختلال در عملکرد کلیه ها و بیماری عصبی که گاهی منجر به مرگ و میر می شود بروز می کند.سرازیر شده فاضلابهای تصفیه نشده کارخانه ها در مزارع کشاورزی نیز موجب آلودگی محصولات کشاورزی بویژه سبزی ها و صیفی ها به سرب و کادمیوم می شود و مصرف این محصولات با تجمع فلزات سنگین در بدن سلامت انسان را به خطر می اندازد.و….

روش های پیشگیری از آلودگی و فساد مواد غذائی:

استفاده از سرما

سرد کردن از جمله روش هایی است که موجب جلوگیری از تکثیر میکروارگانیسم های بیماریزا و به تعویق انداختن فساد در مواد غذائی می گردد.نکته حائز اهمیت این است که مدت زمان نگهداری مواد غذائی در یخچال بر حسب شدت فساد پذیری آنها متفاوت است . زمان نگهداری برخی از مواد غذائی با منشاء دامی در یخچال در جدول زیر نشان داده شده است:

زمان نگهداری

درجه حرارت ( سانتی گراد)

ماده غذایی

۱۲ ساعت

۰ تا ۴

گوشت چرخ کرده

۲-۳ روز

۰ تا ۲

قطعات گوشت بسته بندی شده

۸-۶ روز

۰ تا ۲

گوشت مرغ تازه

۱۰-۶ روز

۴ تا ۶

برش کالباس بسته بندی شده

۶-۲ روز

۰ تا ۶

تخم مرغ

۶-۴ هفته

۴ تا ۶

سس مایونز

۳-۲روز

۰ تا ۴

شیر پاستوریزه

 

انجماد مواد غذایی :

انجماد یکی از بهترین روش های نگهداری دراز مدت برای مواد غذائی است. منجمد کردن مواد غذائی و نگهداری آنها در فریزر موجب توقف رشد و تکثیر میکروبی شده و نیز واکنش های آنزیمی که موجب کاهش ارزش غذائی مواد می شود را به حداقل می رساند. در جدول ذیل زمان نگهداری انواع گوشت ها در فریزر نشان داده شده است:

زمان نگهداری

ماده غذایی منجمد شده

۳ماه

گوشت چرخ کرده

۱۲-۷ ماه

گوشت طیور (مرغ و …)

۱۸-۹ ماه

گوشت گاو

۳ماه

ماهی پر چربی

 
استفاده از گرما:

مهمترین روش های حرارتی برای نگهداری مواد غذائی دو روش پاستوریزاسیون و استریلیزاسیون میباشد در روش پاستوریزاسیون تا حدودی میکروارگانیسم ها از بین رفته و آنزیم ها غیر فعال می شوند. به همین دلیل فرآورده های پاستوریزه مثل شیر پاستوریزه باید حتما در یخچال نگهداری شوند.

در روش استریلیزاسیون، کلیه میکروارگانیسم ها از بین رفته و آنزیم ها غیر فعال می شوند. در نتیجه ماده غذایی برای مدت طولانی قابل نگهداری است. مثل شیرهای استرلیزه شده که به صورت در بسته در خارج از یخچال تا ۳-۲ ماه قابل نگهداری هستند. ( هنگامی که بسته بندی شیر استریلیزه باز شده و مورد استفاده قرار می گیرد باید حتما در یخچال قرار گیرد و ظرف ۳-۲ روز مصرف شود).

از روش های دیگر مانند تهیه کنسرو ، خشک کردن ، استفاده از پرتوها ( تابش اشعه) ، نمکسود کردن ، دود دادن ، تهیه ترشی و مربا ، استفاده از مواد نگاهدارنده برای نگهداری و جلوگیری از فساد مواد غذائی نیز استفاده می شود.

رعایت اصول بهداشتی برای جلوگیری از آلودگی و فساد مواد غذائی:

- رعایت بهداشت فردی:

افرادی که در کار تهیه و توزیع مواد غذائی هستند از جمله کارکنان آشپزخانه مهد کودک باید در زمینه رعایت اصول بهداشت فردی آموزش ببینند. انواع آلودگیهای میکروبی ، باکتریایی و انگلی از طروق مختلف و در اثر تماس با دست ، ترشحات حلق و بینی و حتی لباس افرادی که تهیه و توزیع مواد غذائی را به عهده دارند به مصرف کننده منتقل می شود.

بنابراین در آموزش نکات ذیل باید تاکید شود:

۱- پوشیدن لباس تمیز در محل کار

۲- دور کردن زیور آلات از خود

۳- پوشاندن موی سر

۴- پوشاندن بینی و دهان هنگام عطسه و سرفه

۵- باند پیچی کردن خراش ها و زخم های روی انگشتان

۶- شستن کامل دست ها با آب و صابون قبل از تهیه غذا و بعد از اجابت مزاج

۷- کوتاه نگهداشتن ناخن ها

رعایت بهداشت غذا:

برای سالم بودن غذا نکات ذیل باید رعایت شود:

خوب پختن غذا:

پخت کامل غذا موجب از بین رفتن میکروارگانیسم های بیماریزا که ممکن است در مراحل مختلف تهیه و آماده سازی وارد غذا شده ، رشد و تکثیر یابند ، می شود. زمانی پخت غذا کامل است که همه قسمت های آن حداقل ۷۰ درجه سانتی گراد حرارت دیده باشد.

داغ یا سرد نگه داشتن غذا:

برای اینکه غذا سالم بماند باید به صورت کاملا داغ ( درجه حرارت ۷۰ درجه سانتیگراد و بالاتر) و یا کاملا سرد ( درجه حرارت زیر ۱۰ درجه سانتیگراد یعنی در یخچال ) نگهداری شود.

رعایت بهداشت آشپزخانه:

در محلی که برای تهیه و آماده سازی غذا استفاده می شود باید تمام اصول بهداشتی به منظور پیشگیری از انتقال بیماریهای ناشی از غذای آلوده رعایت شود. این محل ممکن است آشپزخانه منازل ، رستورانها ، اغذیه فروشی ها و بوفه های مدارس باشد.

نکات ذیل در این محل ها باید رعایت شوند.

- تمیز نگهداشتن محوطه آشپزخانه از جمله شستشو و نظافت کف دیوارها

- تمیز نگهداشتن تخته و سطوحی که برای خرد کردن سبزی ها و مواد غذائی از آنها استفاده میشود.
به منظور جلوگیری از آلودگی موادغذائی باید دقت شود که تمام سطوح مورد استفاده برای تهیه و آماده سازی غذا بطور مرتب کاملا شسته شده و تمیز باشند.

نکته:

مراقبین بهداشت مهدکودک باید ضمن نظارت بر کار آشپزخانه مهدکودک انواع ساندویچ ها تهیه و عرضه می شوند به مسئول تذکر دهند که سطوح مورد استفاده باید هر روز کاملا تمیز شوند. همچنین مسئولین مهدکودک باید از سلامتی کامل فردی که در بوفه ساندویچ تهیه می کنند مطلع باشند.

عوض کردن و یا شستن مرتب پارچه ها و حوله هایی که در آشپزخانه استفاده می شود برای جلوگیری از انتقال آلودگی ها حائز اهمیت است.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

چهارشنبه 31 فروردین 1390  7:07 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

استفاده از برنج قهوه ای و نان سبوس دار خطر مبتلا شدن به دیابت را یک سوم کاهش می دهد در حالی که مصرف برنج سفید خطر ابتلا به دیاب را افزایش می دهد


ممکن است مصرف برنج سفید موجب افزایش خطر ابتلا به  دیابت شود .
نتیجه تحقیقاتی که پژوهشگران دانشگاه هاروارد در آمریکا انجام داده اند نشان می دهد که مصرف برنج سفید خطر ابتلا به بیماری دیابت (مرض قند) را افزایش می دهد. و  استفاده از برنج قهوه ای و نان سبوس دار خطر مبتلا شدن به دیابت را یک سوم کاهش می دهد.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ،  تهیه کنندگان  این گزارش می گویند از آنجا که برنج سفید بالارفتن قند خون را سریع تر می کند، خطر ابتلا به دیابت را افزایش می دهد. ولی برنج قهوه ای و مواد غذایی سبوس دار، در مقایسه با برنج و آرد سفید سالم تر هستند چون جذب این غذاها در بدن و تبدیل آن به قند خون با سرعت کمتری صورت می گیرد.

تحقیقاتی که در این باره بر روی دویست هزار آمریکایی صورت گرفته بود نشان می داد مصرف برنج سفید با دیابت نوع ۲، ارتباط دارد.

با در نظر گرفتن سن این افراد و سایر عواملی که خطر دیابت را افزایش می دهد، چنین نتیجه گیری شد که خطر ابتلا به سرطان در کسانی که در هفته پنج نوبت یا بیشتر در حدود ۱۵۰ گرم برنج می‌خورند، در مقایسه با کسانی که کمتر از یک نوبت در هفته برنج مصرف می کنند، ۱۷ درصد افزایش می یابد.

ولی این تحقیقات نشان می داد که خوردن برنج قهوه ای اثر معکوس دارد و موجب کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲، می شود.

تهیه کنندگان گزارش با توجه به نتایج این بررسی می گویند چنانچه شخص به جای یک سوم برنج سفیدی که مصرف می کند برنج قهوه ای مصرف کند، خطر دیابت نوع۲، را ۱۶ درصد کاهش می دهد.

ترکیب مواد غذایی

دکتر کی سان، از پژوهشگرانی که در این تحقیقات شرکت داشته، می گوید نگاهی به ترکیب مواد غذایی این یافته ها را توجیه می کند.

برنج قهوه ای مانند سایر مواد غذایی فرآوری نشده، از نظر فیبر غنی است و انرژی اش را به تدریج پخش می کند.

ولی برنج سفید تمام سبوس و جوانه اش در جریان آسیاب کردن از بین رفته است و در نتیجه شاخص گلایسیمیک GI (سرعت جذب غذا در بدن و تبدیل به قند در خون) آن در مقایسه با برنج قهوه ای بیشتر است.

کارشناسان توصیه می کنند که دست کم نیمی از کربوهیدراتی که شخص مصرف می کند باید از غلات سبوس دار مانند برنج قهوه ای تامین شود.

بیش از ۷۰ در صد برنجی که در کشورهای توسعه یافته مانند آمریکا و بریتانیا مصرف می شود از نوع برنج سفید است.

دکتر ویکتوریا کینگ از مرکز دیابت بریتانیا، می گوید از آنجا که تحقیقات مورد بحث با اتکا به پرسشنامه ها و اظهارات خود مردم صورت گرفته نمی شود در باره این که مصرف چه مقدار غلات سبوس دار، از خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ می کاهد، توصیه قاطعی کرد.

دکتر کینگ می افزاید: “بهترین راه برای جلوگیری از دیابت نوع ۲، فعالیت و رژیم غذایی سالمی است که بر اساس آن شخص چربی، نمک و قند کمتری مصرف کرده و در مقابل سبزیجان و میوه بیشتری مصرف می کند.

نتایج این تحقیق  در نشریه آمریکایی Archives of Internal Medicine انتشار یافته است .

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

چهارشنبه 31 فروردین 1390  7:07 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

استفاده زیاد از مکمل‌های بدون نسخه ویتامین D و کلسیم خطرناک است


ابتلا به سندرم قلیایی کلسیم یا قلیایی شیر در بسیاری از مناطق رو به افزایش است و علت آن افزایش استفاده گسترده از مکمل‌های بدون نسخه ویتامین D و کلسیم است. زنان یائسه و باردار، بیماران پیوند اعضا، مبتلایان به اختلال تغذیه‌ای و بیماران دیالیزی در معرض خطر بالای ابتلا به سندرم قلیایی کلسیم قرار دارند.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ،  دکتر استنلی گلدفارب و دکتر امی پاتل دو محقق و نویسنده دانشکده پزشکی دانشگاه پنسیلوانیا در این باره اظهار داشتند: تغییر نام سندرم قلیایی شیر به سندرم قلیایی کلسیم به علت ارتباط این بیماری با مصرف زیاد مکمل‌های کلسیم به جای شیر است

.

در این سندرم مقدار کلسیم در خون به میزان خطرناکی افزایش پیدا می‌کند که می‌تواند سبب بالا رفتن فشار خون و حتی نارسایی کلیه شود.بر اساس این گزارش به علت شیوع مصرف مکمل‌های کلسیم و ویتامین D که اساسا با هدف اصلی درمان یا پیشگیری از پوکی استخوان استفاده می‌شوند، بسیاری از بیماران مبتلا به این سندرم نیاز به بستری شدن در بیمارستان پیدا کرده‌اند.

به گفته محققان، آشکارترین راهکار برای پیشگیری از سندرم قلیایی کلسیم، محدود کردن مصرف کلسیم به حداکثر ۲‌‌/‌‌۱ تا ۵‌‌/‌‌۱ گرم در روز است.

دکتر گلدفارب در این باره گفت: مکمل‌های کلسیم اگر به مقدار توصیه شده و استاندارد مصرف شوند نه تنها بی‌خطر بلکه حتی سودمند هم خواهند بود اما مصرف افراطی آنها مشکل‌ساز می‌شود.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

چهارشنبه 31 فروردین 1390  7:08 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

 

پروتئین‌ها ی شیشه ای ، جایگزین پروتئین‌ها منجمد و پودری می شوند که قابلیت استفاده در صنعت داروسازی را نیزدارد


یک روش جدید برای نگهداری و مصرف پروتئین ابداع شد .

 

پژوهشگران موفق شدند گروهی از  پروتئین‌ها را به شکل شیشه باسازی نمایند و به شیوه‌ای بسیار ارزان‌تر و ماندگارتر، پروتئین‌ها را نگهداری کنند. آنان می گویند می توان این گوی‌های شیشه‌ای را به شکل دارو نیز استفاده کرد.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از ساینس‌دیلی ، پروتئین  یکی از موادی است که در علوم پزشکی و زیست‌ فناوری اهمیت فراوانی دارد . اما نگهداری از پروتئین‌ها و نیز رساندن آن‌ها به عنوان دارو به عضو هدف چندان کار ساده و ارزان قیمتی نیست.

در روش‌های امروزی،‌ پروتئین‌ها منجمد  ( Protein Freeze ) و پودر می‌شوند که روش گران‌قیمت و دشواری است.

 دانشمندان به روشی جدید دست یافته اند که طی آن، آبی که پروتئین در آن به نوعی حل شده است، ‌به طور کامل توسط یک ماده دیگر کشیده می‌شود،‌ درست همان‌طور که اسفنج آب را جذب می‌کند.

بدین ترتیب،‌ پروتئین باقی‌مانده کاملا خشک خواهد بود و در ابعاد ۲۶ میلیونیوم متر، در یک حفاظ شیشه‌ای‌ مانند، باقی می‌ماند.

این روش هم ارزان‌تر است و هم باعث می‌شود که بتوان پروتئین را حتی در دمای معمولی اتاق هم نگه داشت.

به علاوه گویچه های شیشه‌ای پروتئینی به حدی ریز هستند که حتی می‌توان به عنوان دارو آن‌ها را به بدن بیمار تزریق کرد.

این یافته چنان توجه محققین را جلب کرده که موسسات ملی بهداشت و درمان آمریکا ( - National Institutes of Health – NIH ) ، یک میلیون دلار برای ادامه این مطالعه سرمایه‌گذاری نموده‌اند.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

چهارشنبه 31 فروردین 1390  7:08 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

پژوهشگران موفق به ساخت میکروسکوپی برای کشیدن زنجیره‌ای از اتم‌ها شدند


میکروسکوپی برای کشیدن زنجیره‌ای از اتم‌ها ساخته شد

پژوهشگران دستگاهی را ساخته‌اند که می‌توان با آن زنجیره‌ای از اتم‌ها را کشید. با این دستگاه می‌توان در فضایی به کوچکی ۵ پیکومتر مانور داد . این محققان با الهام از میکروسکوپ روبشی تونلی موفق به طراحی و ساخت دستگاه جدیدی شدند.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز  ،  در این دستگاه از یک سیم بسیار نازک از جنس طلا به‌عنوان نوک استفاده شده‌است که آن را به سطح ورقه‌ای از طلا نزدیک می‌کنند، این فاصله کم‌کم کاهش می‌یابد تا جایی که پیوندی میان نوک و سطح برقرار می‌گردد.

در این حالت نوک می‌تواند زنجیره‌ای از تک‌اتم‌ها را کشیده، از سطح جدا کند. مزیت این روش آن است که می‌توان کنترل زیادی روی فرایند داشت؛ به‌طوری که می‌توان گفت در چه زمانی دو اتم آخر از یکدیگر جدا می‌شوند؛ بنابراین با این روش می‌توان استحکام و هدایت الکتریکی یک زنجیره‌ی اتمی را محاسبه کرد.

یک سیستم نوری- فیبری در این دستگاه قرار داده شده که به‌عنوان یک آیینه در اینترفرومتر نوری کلاسیک عمل کرده و هر تغییر در جنبش نوک را در حد کمتر از طول موج نور شناسایی می‌کند.

سیگنال ایجادشده از اینترفرومتر فاصله موجود میان نوک و سطح را کنترل می‌کند. علاوه ‌بر این یک جریان الکتریکی سطح و نوک وجود دارد که با آن می‌توان زمان رسیدن نوک به فاصله‌ی دو اتمی سطح را مشخص کرد.

به این دستگاه می‌توان حسگر نیروی اتمی بسیار دقیق اضافه کرد و با آن نیروی میان دو اتم را به دست آورد.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

چهارشنبه 31 فروردین 1390  7:08 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

به کمک لابراتوار دانشکده دامپزشکی دانشگاه بلونیا و با انجام تست DNA ، سارقان ۲۴ لاک پشت به دام افتادند


در یک سرقت که حدود یک ماه قبل اتفاق افتاد سارقان موفق شدند ۲۴ لاک پشت یک مرزعه پرورشی را که نمونه DNA تمام آنها در کارتهای حفاظتشان ذخیره شده بود با خود ببرند. این مزرعه به همت یک ایتالیایی که به صورت قانونی مرزعه کوچک پرورش لاک پشت داشت و برای تمام لاک پشتهای خود گواهینامه حفاظت کنوانسیون واشنگتن را تهیه کرده بود مورد یک سرقت قرار گرفت.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز  ،  این پرورش دهنده بلافاصله موضوع سرقت را به پلیس خبر داد و روی یک سایت اینترنتی نیز آگهی خرید لاک پشتهای گونه هایی را داد که گم کرده بود و فورا جواب آگهی را دریافت کرد.

به این ترتیب با فروشنده برای خرید لاک پشتها در نزدیکی شهر بلونیا یک قرار ملاقات گذاشت و با ماموران جنگلبانی به قرار ملاقات رفت و به محض دیدن لاک پشتها آنها را شناخت.

ماموران جنگلبانی فروشنده را که یک جوان ۲۶ ساله بود دستگیر کردند و با تفتیش گاراژی که نشان داده بود در شرایط بسیار بدی ۱۶ لاک پشت دیگر را هم پیدا کردند.

انجام آزمایش DNA لاک پشتهای پیدا شده در لابراتوار دانشکده دامپزشکی دانشگاه بلونیا و مقایسه آنها با نمونه های ثبت شده در کارت شناسایی لاک پشتها موجب شد هویت این حیوانات تایید شده و به خانه بازگردند.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

چهارشنبه 31 فروردین 1390  7:08 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

 

در هر ساعت حدود پانزده طفل زیر یک سال افغان ، جان خود را از دست می دهند


دکتر ثریا دلیل ، وزیر صحت ( بهداشت ) کشور افغانستان  در یک کنفرانس مطبوعاتی گفته است : براساس آمار و ارقام این وزارت، در هر ساعت حدود پانزده طفل زیر یک سال، جان خود را از دست می دهند.

 

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز  ،  وزیر صحت ( بهداشت ) عامه اظهار داشت درحال حاضر از یک هزار ولادت، یکصد و شصت و یک طفل زنده به دنیا می آید که بر این اساس در هر ساعت بیست و دو طفل زیر پنج سال از بین می رود.

در سالهای اخیر، میزان مرگ و میر اطفال کاهش یافته اما باز هم افغانستان در میان کشورهای منطقه و جهان درصدر بیشترین میزان مرگ و میراطفال و مادران قرار دارد.

میزان سوء تغذیه مزمن در میان اطفال را پنجاه و چهار فیصد است که سی و هشت فیصد اطفال هم دچار کم خونی می باشند.

دکتر ثریا دلیل گفته است : مطابق آمار موجود میزان مرگ اطفال کمتر از یکسال به ۱۱۱ ( در هزار تولد زنده) بوده که بر اساس آن در هر ۴ دقیقه یک طفل زیر یکسال در کشور فوت می نماید.

سرپرست وزارت صحت ( بهداشت ) افزود بررسی های ما نشان میدهد که میزان مرگ اطفال زیر پنج سال ۱۶۱ ( در هزار ولادت زنده ) بوده که بر اساس آن در هر ساعت ۲۲ طفل زیر پنج سال در کشور جان های شیرین شان را از دست میدهند با وجود کاهش مرگ و میر اطفال طی سالهای اخیر، متاسفانه باز هم افغانستان زیادترین میزان مرگ و میر اطفال و مادران را در منطقه و حتی در جهان دارد.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

چهارشنبه 31 فروردین 1390  7:08 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

میلیون ها کودک در کشورهای در حال توسعه هر ساله بر اثر مالاریا، سل ،ایدز و دیگر بیماری های مقاوم در برابر دارو جان خود را از دست می دهند


میلیون ها کودک سالانه قربانی بیماریهای مقاوم در برابر دارو می شوند  .

بر اساس گزارش مرکز توسعه جهانی ( Center for Global Development )  ، میلیون ها کودک در کشورهای در حال توسعه هر ساله بر اثر مالاریا، سل ،ایدز و دیگر بیماری های مقاوم در برابر دارو جان خود را از دست می دهند.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از رویترز ،  در گزارش این مرکز آمده است: بسیاری از برنامه های توزیع دارو می تواند موجب مقاومت دارویی شود ده و جان افرادی را که می خواهند نجات دهند به خطر می اندازند.
“راشل ناگنت” یکی از مولفان این گزارش گفت:مقاومت دارویی رویدادی طبیعی است اما اقدامات بی دقت در تامین و مصرف دارویی بی دلیل، مقاومت دارویی را تسریع می کند.
این گزارش هشدار می دهد از سال ۲۰۰۶ تا کنون اهدا کنندگان بیش از یک و نیم میلیارد دلار بر روی داروهای خاص درمان ویروس و باکتری های مقاوم هزینه کرده اند و این وضعیت می تواند بدتر شود.
ابر میکروب هایی مانند استرافیلوکوک در برابر داروی میتیسیلین مقاومند . این ابر میکروب هم اکنون عامل بیش از ۵۰ درصد عفونت های بیمارستانی در آمریکاست.

باکتری ها و ویروس های به محض آنکه برای نخستین بار با داروها مواجه شوند مقاوم شدن در برابر آنها را آغاز می کنند. درصورتی که در درمان دارویی، حتی یک میکروب زنده بماند، آن یک دانه نیز تولید مثل کرده وعوامل ژنتیکی به آن کمک می کند در نسل بعدی چندین برابر شود.

هفته گذشته کارشناسان به هیاتی کنگره اعلام کردند که قانون گذاران آمریکایی باید مسیر روشنی را برای شرکت های داروسازی فراهم آورند تا بتوانند آنتی بیوتیک های جدید تولید کنند.
گزارش این مرکز همچنین فعالیت های گسترده تری را خواستار شده است و از سازمان بهداشت جهانی خواسته تا شرکت های داروسازی، دولت ها، خیرینی که داروها را خریداری و توزیع می کنند، بیمارستانها، نیروهای سلامت، داروخانه ها و بیماران را راهنمایی کند.

این گزارش از ارتباط روشن بین افزایش دسترسی به دارو و مقاومت دارویی پرده برداشت. به عنوان مثال در کشورهایی که بیشترین استفاده از آنتی بیوتیک ها را دارد شاهد مقاومت ۷۵ تا ۹۰ درصد بیماری های ذات الریه استرپتوکوکی در برابر دارو هستیم.
در این گزارش آمده است، داروهایی کم کیفیت، دارویهای تقلبی، به پایان نرساندن دوره درمان و دیگر عوامل همگی در بروز این مشکل مقاومت دارویی نقش دارند و همان طور که برنامه های دسترسی به دارو با موفقیت رو به رو می شوند مشکل مقاومت دارویی نیز بدتر می شود.

در این گزارش آمده است: بعنوان مثال، طی سالها ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۷ تعداد فرادی که برای ایدز تحت درمان قرار گرفته اند ۱۰ برابر، انتقال دارو برای درمان مالاریا نیز طی از ۲۰۰۵ تا ۲۰۰۶ هشت برابر شده و موسسه دارویی مشارکت جهانی برای متوقف سازی سل نیز دسترسی به دارو برای افراد مبتلا به این بیماری را افزایش داده و حدود ۱۴ میلیون را در ۹۳ کشور از سال ۲۰۰۱ تحت درمان قرار داده است.
“در حالی که دسترسی بیشتر به داروهای لازم کاملا مطلوب است اما این امر چالش هایی را در کارایی این داروها و اطمینان شیوه صحیح مصرف آنها، ایجاد کرده است.
به عنوان مثال در سال ۲۰۰۸ حدود ۴۴۰ هزار مورد از مقاومت دارویی سل در برابر چند دارو ایجاد شد.
مرکز توسعه جهانی است یک گروه مستقل، غیر انتفاعی و متخصص در انجام تحقیقات بر روی فقرو نا برابری در جهان محسوب می شود.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

چهارشنبه 31 فروردین 1390  7:09 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

ممکن است مصرف زیاد گوشت قرمز با قاعدگی زود‌هنگام ارتباط داشته باشد


در یک گزارش تحقیقاتی که توسط پژوهشگران بریتانیایی تهیه شده، چنین نتیجه گیری شده که دخترانی که در دوران کودکی زیاد گوشت می خورند، احتمال دارد در مقایسه با سایر دختران، زودتر از موقع قاعده شوند.

 

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از بی بی سی ،   در این پژوهش رژیم غذایی بیش از سه هزار دختر دوازده ساله مورد مقایسه قرار گرفت.  نتیجه گیری این بود که مصرف بیش از هشت نوبت در هفته، در سه سالگی و دوازده نوبت در هفته در هفت سالگی، موجب قاعدگی زودتر از موعد در دختران می‌شود.

در این گزارش گفته شده که مصرف زیاد گوشت در خردسالی ممکن است بدن را برای بارداری آماده کرده و موجب بلوغ زود هنگام شود.

در طول قرن بیستم سن قاعدگی در دختران به نحو محسوسی کاهش یافت.

دلیل این موضوع تغذیه بهتر و افزایش چاقی دختران بود که در وضعیت هورمون ها تاثیر می گذارد.

در پژوهشی که در این باره صورت گرفت، متخصصین گروهی از کودکان را از بدو تولد تحت نظر قرار دادند.

هنگامی که این گروه به سن دوازده سال و هشت ماه رسیدند، به دو گروه تقسیم شدند؛ گروهی که هم اکنون قاعده شده بودند و گروهی که عادت ماهانه شان هنوز شروع نشده بود.

از مقایسه وضعیت تغذیه این دو گروه چنین نتیجه گیری شد که احتمال قاعده شدن در دوازده سالگی، در گروهی از دخترانی که گوشت زیاد مصرف می کردند، ۷۵ درصد بیشتر از گروهی بود که کمتر گوشت می خوردند.

اگر چه در این بررسی وزن دختران منظور نشده بود ولی نتیجه بررسی، تایید کننده بررسی های قبلی بود که نشان می داد دخترانی که جثه بزرگ تری دارند، زودتر از موعد قاعده می شوند.

خطر سرطان پستان

ارتباط قاعدگی زود هنگام با خطر ابتلا به سرطان پستان احتمالا می تواند به این دلیل باشد که در نتیجه قاعدگی زودتر از موعد، سطح استروژنی که بدن یک زن در طول عمر تولید می کند، افزایش می یابد.

ولی پژوهشگران بر این نکته تاکید می کنند که لزومی ندارد دختران مصرف گوشت را به کلی قطع کنند چون تنها مصرف بالای آن است که به قاعدگی زود هنگام کمک می کند.

دکتر ایموژن راجرز، متخصص تغذیه در دانشگاه برایتون در بریتانیا می گوید زنان در دوران بارداری احتیاج زیادی به آهن و روی (zing) دارند و گوشت منبع مهمی برای رساندن این مواد به بدن است.

نتایج این تحقیقات در نشریه Public Health Nutrition انتشار یافته است .

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

چهارشنبه 31 فروردین 1390  7:09 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

استفاده از برنج قهوه ای و نان سبوس دار خطر مبتلا شدن به دیابت را یک سوم کاهش می دهد در حالی که مصرف برنج سفید خطر ابتلا به دیاب را افزایش می دهد


ممکن است مصرف برنج سفید موجب افزایش خطر ابتلا به  دیابت شود .
نتیجه تحقیقاتی که پژوهشگران دانشگاه هاروارد در آمریکا انجام داده اند نشان می دهد که مصرف برنج سفید خطر ابتلا به بیماری دیابت (مرض قند) را افزایش می دهد. و  استفاده از برنج قهوه ای و نان سبوس دار خطر مبتلا شدن به دیابت را یک سوم کاهش می دهد.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ،  تهیه کنندگان  این گزارش می گویند از آنجا که برنج سفید بالارفتن قند خون را سریع تر می کند، خطر ابتلا به دیابت را افزایش می دهد. ولی برنج قهوه ای و مواد غذایی سبوس دار، در مقایسه با برنج و آرد سفید سالم تر هستند چون جذب این غذاها در بدن و تبدیل آن به قند خون با سرعت کمتری صورت می گیرد.

تحقیقاتی که در این باره بر روی دویست هزار آمریکایی صورت گرفته بود نشان می داد مصرف برنج سفید با دیابت نوع ۲، ارتباط دارد.

با در نظر گرفتن سن این افراد و سایر عواملی که خطر دیابت را افزایش می دهد، چنین نتیجه گیری شد که خطر ابتلا به سرطان در کسانی که در هفته پنج نوبت یا بیشتر در حدود ۱۵۰ گرم برنج می‌خورند، در مقایسه با کسانی که کمتر از یک نوبت در هفته برنج مصرف می کنند، ۱۷ درصد افزایش می یابد.

ولی این تحقیقات نشان می داد که خوردن برنج قهوه ای اثر معکوس دارد و موجب کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲، می شود.

تهیه کنندگان گزارش با توجه به نتایج این بررسی می گویند چنانچه شخص به جای یک سوم برنج سفیدی که مصرف می کند برنج قهوه ای مصرف کند، خطر دیابت نوع۲، را ۱۶ درصد کاهش می دهد.

ترکیب مواد غذایی

دکتر کی سان، از پژوهشگرانی که در این تحقیقات شرکت داشته، می گوید نگاهی به ترکیب مواد غذایی این یافته ها را توجیه می کند.

برنج قهوه ای مانند سایر مواد غذایی فرآوری نشده، از نظر فیبر غنی است و انرژی اش را به تدریج پخش می کند.

ولی برنج سفید تمام سبوس و جوانه اش در جریان آسیاب کردن از بین رفته است و در نتیجه شاخص گلایسیمیک GI (سرعت جذب غذا در بدن و تبدیل به قند در خون) آن در مقایسه با برنج قهوه ای بیشتر است.

کارشناسان توصیه می کنند که دست کم نیمی از کربوهیدراتی که شخص مصرف می کند باید از غلات سبوس دار مانند برنج قهوه ای تامین شود.

بیش از ۷۰ در صد برنجی که در کشورهای توسعه یافته مانند آمریکا و بریتانیا مصرف می شود از نوع برنج سفید است.

دکتر ویکتوریا کینگ از مرکز دیابت بریتانیا، می گوید از آنجا که تحقیقات مورد بحث با اتکا به پرسشنامه ها و اظهارات خود مردم صورت گرفته نمی شود در باره این که مصرف چه مقدار غلات سبوس دار، از خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ می کاهد، توصیه قاطعی کرد.

دکتر کینگ می افزاید: “بهترین راه برای جلوگیری از دیابت نوع ۲، فعالیت و رژیم غذایی سالمی است که بر اساس آن شخص چربی، نمک و قند کمتری مصرف کرده و در مقابل سبزیجان و میوه بیشتری مصرف می کند.

نتایج این تحقیق  در نشریه آمریکایی Archives of Internal Medicine انتشار یافته است .

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

چهارشنبه 31 فروردین 1390  7:09 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها