0

مطالب علمی - پزشکی

 
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

داروی استرادیول‌ ( ESTRADIOL ) ، به‌عنوان‌جانشین‌ درمانی‌ در کمبود هورمون‌استروژن‌ مصرف می شود

ESTRADIOL
موارد مصرف‌:

استرادیول‌ به‌عنوان‌جانشین‌ درمانی‌ در کمبود هورمون‌استروژن‌ و نیز در حالاتی‌ نظیرهیپوگونادیسم‌، واژینیت‌ آتروفیک‌،نارسایی‌ اولیه‌ تخمدانی‌، درمان‌ علائم‌وازوموتور دوران‌ یائسگی‌ و پیشگیری‌ ازاستئوپروز بعد از یائسگی‌ به‌کار می‌رود.این‌ دارو همچنین‌ ممکن‌ است‌ در درمان‌خونریزی‌ رحمی‌، سرطان‌ پستان‌ یاپروستات‌ مصرف‌ گردد.

مکانیسم‌ اثر:

استرادیول‌ بااتصال‌ به‌گیرنده‌استروژنی‌ در سیتوپلاسم‌ میزان‌ ساخت‌DNA، RNA و پروتئین‌های‌ مختلف‌ را دربافتهای‌ هدف‌ افزایش‌ می‌دهد. همچنین‌میزان‌ آزادشدن‌ GnRH از هیپوتالاموس‌تحت‌ تاثیر استروژن‌ کاهش‌ می‌یابد و منجربه‌کاهش‌ آزادشدن‌ FSH و LH از غده‌هیپوفیز می‌گردد.

فارماکوکینتیک‌:

استرادیول‌ از راه‌ دستگاه‌گوارش‌ به‌خوبی‌ جذب‌ می‌شود و سریعŠدر کبد به‌متابولیت‌هایی‌ بافعالیت‌ کمترمانند استرون‌ و استریول‌ تبدیل‌ شده‌ و بانیمه‌عمر حدود یک‌ ساعت‌ عمدتŠ از راه‌ادرار دفع‌ می‌گردد. مقداری‌ نیز وارد صفراشده‌ که‌ گردش‌ کبدی‌ ـ روده‌ای‌ دارد.

موارد منع‌ مصرف‌:

استرادیول‌ در مواردی‌چون‌ وجود یا احتمال‌ سرطان‌ پستان‌ به‌جزموارد انتخابی‌ برای‌ درمان‌ متاستاز،نئوپلازی‌های‌ وابسته‌ به‌استروژن‌ ویااحتمال‌ وجود آن‌ یا وجود آبستنی‌،خونریزی‌های‌ ناشناخته‌ و غیرمعمول‌دستگاه‌ تناسلی‌، ترومبوفلبیت‌ فعال‌،اختلالات‌ ترومبوآمبولیک‌ و بیماریهای‌ حادکبدی‌ نباید مصرف‌ شود.

هشدارها:

۱ ـ مصرف‌ طولانی‌ مدت‌استروژنها به‌تنهایی‌ خطر بروز سرطان‌آندومتر را افزایش‌ می‌دهد.

۲ ـ در بیماریهایی‌ نظیر میگرن‌، زیادی‌فشارخون‌، آسم‌، صرع‌، ترومبوفلبیت‌مزمن‌ یاسابقه‌ آن‌، زیادی‌ چربی‌ خون‌،بیماری‌ مثانه‌، وجود ندول‌ یا بیماری‌فیبروکیستیک‌ پستان‌، بااحتیاط تجویزگردد.

۳ ـ استرادیول‌ ممکن‌ است‌ اندازه‌فیبروئیدهای‌ رحمی‌ را افزایش‌ داده‌ وآندومتریوز را تشدید نماید.

۴ ـ در بیمارانی‌ که‌ قبلا مبتلا به‌سرطان‌آندومتر بوده‌ و درمان‌ شده‌اند، بااحتیاطتجویز شود.

عوارض‌ جانبی‌:

عوارض‌ گوارشی‌ نظیرتهوع‌ و استفراغ‌، سفتی‌ و بزرگ‌ شدن‌پستان‌، سندرم‌ شبیه‌ پیش‌ از قاعدگی‌،احتباس‌ مایعات‌، تغییر در اعمال‌ کبد، یرقان‌انسدادی‌، بثورات‌ جلدی‌ و ملاسما یاکلواسمای‌ غیرقابل‌ برگشت‌، افسردگی‌ وسردرد به‌ویژه‌ در هنگام‌ فعالیت‌ شدید، ونیز افزایش‌ تحریک‌ بافتی‌، قرمزی‌ و خارش‌ناشی‌ از لنزها تماسی‌ در چشم‌، افزایش‌فعالیت‌ فاکتورهای‌ انعقادی‌، خطر بروزترومبوآمبولیسم‌، افزایش‌ یا تشدیدفشارخون‌ بامقادیر زیاد یامصرف‌ مکرردارو از عوارض‌ جانبی‌ دارو هستند.

تداخل‌های‌ دارویی‌:

 ریفامپین‌،گریزوفولوین‌، داروهای‌ ضد صرع‌ نظیرکاربامازپین‌، فنوباربیتال‌، فنی‌توئین‌ وپیریمیدون‌ باالقاء فعالیت‌ آنزیم‌های‌ کبدی‌متابولیسم‌ استرادیول‌ را تشدید می‌نمایند.

استرادیول‌ از طریق‌ افزایش‌ فعالیت‌فاکتورهای‌ انعقادی‌ بااثر داروهای‌ضدانعقاد نظیر وارفارین‌ مقابله‌ می‌نماید.اثر کاهنده‌ فشارخون‌ داروهای‌مسدودکننده‌ گیرنده‌ بتاآدرنرژیک‌ ومهارکننده‌های‌ آنزیم‌ تبدیل‌کننده‌آنژیوتانسین‌ و احتمالا سایر داروهای‌ضدفشار خون‌ به‌وسیله‌ استرادیول‌ کاهش‌می‌یابد.

غلظت‌ پلاسمایی‌ سیکلوسپورین‌توسط استرادیول‌ افزایش‌ می‌یابد.

نکات‌ قابل‌ توصیه‌:

۱ ـ مصرف‌ استرادیول‌در کودکان‌، بسته‌شدن‌ اپی‌فیز استخوان‌ راتسریع‌ می‌نماید. لذا در کسانیکه‌ رشد آنهاهنوز کامل‌ نشده‌، بااحتیاط بکار رود.

۲ ـ هیپرپلازی‌ لثه‌ و ایجاد یا تشدیدژنژیویت‌ و التهاب‌ لثه‌ ممکن‌ است‌ به‌وسیله‌استروژنها ایجاد گردد. لذا تمیزنمودن‌ وکنترل‌ تولید پلاکهای‌ دندان‌ این‌ عارضه‌ رابه‌حداقل‌ کاهش‌ می‌دهد.

۳ ـ در صورت‌ بروز اختلال‌ تنفسی‌، اختلال‌در تکلم‌ یا جهت‌یابی‌، درد در سینه‌ یا کتف‌،کاهش‌ بینایی‌ یا سردرد شدید و نیز وجودتوده‌ در پستان‌ و زردشدن‌ چشم‌ها یاپوست‌ سریعŠ به‌پزشک‌ مراجعه‌ شود.

۴ ـ برای‌ کاهش‌ عوارض‌ گوارشی‌ بهتراست‌ دارو همراه‌ یا بلافاصله‌ بعد از غذامصرف‌ شود.

۵ ـ در صورت‌ مصرف‌ طولانی‌ مدت‌ دارو،معاینات‌ پستان‌، بیوپسی‌ آندومتر و تست‌اعمال‌ کبد مرتبŠ انجام‌ شود.

مقدار مصرف‌:

خوراکی‌: استرادیول‌ به‌عنوان‌ جانشین‌درمانی‌ هورمونی‌ در مواردی‌ از قبیل‌واژینیت‌ آتروفیک‌، هیپوگونادیسم‌،برداشتن‌ تخمدانها، نارسایی‌ اولیه‌تخمدانها یا دوران‌ یائسگی‌ (کاهش‌ علائم‌)،به‌میزان‌ mg/day 2ـ ۰/۵ به‌صورت‌ دوره‌ای‌یا مداوم‌ به‌کار می‌رود.

در سرطان‌ پستان‌(غیرقابل‌ جراحی‌ و پیشرفته‌) استرادیول‌به‌میزان‌ ۱۰ میلی‌گرم‌ ۳ بار در روز و برای‌حداقل‌ ۳ ماه‌ مصرف‌ می‌گردد.

همچنین‌ درکارسینومای‌ پروستات‌ پیشرفته‌ وغیرقابل‌ جراحی‌ به‌میزان‌ ۲ـ۱ میلی‌گرم‌ ۳بار در روز تجویز می‌گردد. به‌منظورپیشگیری‌ از استئوپروز، استرادیول‌به‌میزان‌ mg/day 0/5 به‌صورت‌ دوره‌ای‌ یامداوم‌ به‌کار می‌رود.

تزریقی‌: استرادیول‌ والرات‌ به‌طریق‌ تزریق‌داخل‌ عضلانی‌ و به‌میزان‌ ۲۰ـ۱۰ میلی‌گرم‌،هر ۴ هفته‌ یکبار، براساس‌ نیاز بیمار،به‌منظور جانشین‌ درمانی‌ تجویز می‌گردد.در سرطان‌ پیشرفته‌ و غیرقابل‌ جراحی‌پروستات‌ به‌میزان‌ ۳۰ میلی‌گرم‌ هر ۲ـ۱هفته‌ که‌ برحسب‌ نیاز بیمار تنظیم‌ می‌شودمصرف‌ می‌گردد.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

چهارشنبه 31 فروردین 1390  5:16 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

مغز زن‌ها آنان را چاق‌تر از آنچه هستند می‌بیند


پژوهشگران می گویند نتایج تحقیقات جدید نشان می دهد که  مغز زنان تصویر غلط بدنی دریافت می‌کند و اکثر خانم‌ها خود را دوسوم چاق‌تر از آنچه هستند می‌بینند .

 

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از خبرگزاری فرانسه ، دانشمندان دانشگاه کالج لندن برای توجیه بهتر مسایل تغذیه‌ای مانند آنورکسی دست به تحقیقی در این زمینه روی زنان زدند. آنها در یک سالن آینه از داوطلبان خواستند قیافه‌ای را که در آینه می‌بینند توصیف کنند.

اکثر زنان شرکت کننده تصویر خود را دوسوم بیش از آنچه حقیقت داشت چاق و یک‌سوم کوتاه‌تر توصیف کردند.

این مقاله‌ای  عنوان می کند که این موضوع به ویژه در زنانی که روی ظاهر خود حساس‌اند پررنگ‌تر به چشم می‌خورد. جالب اینکه حتی زنانی که وزن کم کرده‌اند باز هم تصویر چاقی از خود دارند وگرچه چاقی در ظاهر آنها برطرف شده ولی در مغز آنها باقی است.

این موضوع به ویژه در زنانی که مقدار زیادی وزن به سرعت کم کرده‌اند، بیشتر دیده می‌شود.

نتایج این تحقیق در مجله Proceedings of the national academy of sciences  منتشر شده است .

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

چهارشنبه 31 فروردین 1390  5:16 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

آشنایی با داروهای ضد فشار خون ( Anti hypertensive drugs ) و عوارض آنها


امروزه داروهای ضدفشارخون ( Anti hypertensive drugs ) زیادی وجود دارد، به طوری که پزشک شما می تواند با توجه به وضعیت شما داروی مناسب را انتخاب نماید. اهمیت دارد که شما اسم دارویی را که استفاده می کنید بدانید، و نیز از نحوه اثر و عوارض جانبی آن باخبر باشید.

 

در حدود ۵۰ میلیون نفر در آمریکا فشار خون دارند که بعنوان فشار سیستولی ۱۴۰ میلیمتر جیوه یا بالاتر و یا فشار دیاستولی ۹۰ میلیمتر جیوه یا بالاتر تعریف می‌شود. حدود ۹۵ درصد از این موارد فشار خون، فشار خون ابتدایی می‌باشند در حالیکه بقیه به عنوان فشار خون ثانویه تلقی و طبقه بندی می‌شوند.

هرچند علت فشار خون اولیه در هر بیماری معمولاً ناشناخته می‌باشد عوامل محیطی و ژنتیکی متعددی در ارتباط با آن شناخته شده است. اینها شامل چاقی، زندگی بدون فعالیت، مصرف بیش از حد سدیم بوسیله افرادی که به نمک حساسیت دارند، مصرف بیش از حد الکل و استرس یا فشارهای زندگی می‌باشد.

فشار خون ثانویه عمدتاً بدلیل بیماری کلیوی یا اختلالات غدد(بعنوان مثال افزایش استروژن،‌آلدوسترون یا افزایش سطح کاتکول آمین) می‌باشد، و این عوامل معمولاً بوسیله دارو یا جراحی قابل تصحیح می باشند .

همچنین که در جدول شمارة ۱ نشان داده شده است، ۴ مرحلة فشار خون وجود دارد که شامل مرحلة ۱ یا فشار خون خفیف تا مرحلة ۴ یا فشار خون شدید می‌باشد . در طی زمان طولانی، افزایش فشار شریانی به عروق صدمه وارد می آورد و باعث تسریع در پیدایش تصلب شرایین می‌شود و همچنین باعث افزایش حجم عضلانی بطن چپ می‌گردد.

سرعت وقوع این تغییرات بستگی به شدت فشار خون دارد نهایتاً این اختلالات می‌تواند باعث پیدایش بیماریهای اسکمیک قلبی، سکته مغزی، نارسایی قلبی و نارسایی کلیوی بشود که اینها شایع‌ترین علل مرگ و میر در بیماران فشار خونی می‌باشند .

 در طی ۲۰ سال گذشته متخصصین بهداشت و مسئولین بهداشت عمومی تلاشهایشان را برای آموزش جامعه راجع به صدمات ناشی از عدم درمان فشار خون بکار بردند که این باعث افزایش ۵۵ درصدی در بیماران فشار خونی شده است که از شرایط خود یعنی از بیماری خود آگاهی دارند و آنرا بطور مؤثر بوسیله تغییر در شیوه زندگی، مواد دارویی و یا راههای دیگر درمان می‌نمایند.

درمان موثر فشار خون به نظر می‌رسد یکی از عواملی باشد که منجر به کاهش ۵۷ درصدی در وقوع سکته مغزی و کاهش ۵۰ درصدی در وقوع مرگ‌ومیر ناشی از بیماریهای شریانی کرونر قلب در طی دو دهه گذشته می‌باشد.

گرچه  تمام داروهای ضدفشارخون ( Anti hypertensive drugs ) تقریباً به یک اندازه موثر هستند. اما در افراد مختلف با سن و سال و وضعیت جسمانی خاص باید داروی خاصی مصرف شود . پس همیشه به یاد داشته باشید که داروی شما را پزشک باید تعیین کند و هرگز بدون اطلاع پزشک داروی خود را قطع نکرده و یا تعویض ننمایید . داروهای ضدفشارخون سبب می گردند که فشارخون سیستولیک حدود ۱۰ تا ۱۵ میلیمتر جیوه و فشار دیاستولیک حدود ۶ تا ۸ میلیمتر جیوه کاهش پیدا کند.

افراد مختلف به طرق مختلفی به داروها واکنش نشان می دهند: برای مثال افراد مسن به بعضی از داروهای ضدفشارخون پاسخ بهتری می دهند. اگر شما داروهای ضدفشارخون مصرف می کنید، باید به خاطر داشته باشید که اثر بعضی داروها، اگر شما نمک مصرفی تان را کاهش دهید، بسیار زیادتر خواهند شد. بنابراین ارزشش را خواهد داشت که سعی نمایید که کمتر نمک مصرف کنید.
برای حدود نیمی از افراد دچار پرفشاری خون، فقط مصرف یک قرص در روز کافی خواهد بود. اکثر بقیه افراد هم نیاز خواهند داشت که با دو نوع داروی مختلف، فشارخونشان را پایین بیاورند. ۱۰ درصد از آنها هم به مصرف سه نوع داروی ضدفشارخون نیاز خواهند داشت.

خوشبختانه داروها طوری ساخته شده اند که حتی اگر شما به سه نوع داروی ضدفشارخون هم احتیاج داشته باشید، لازم است که از هر کدام فقط یک قرص مصرف نمایید. تقریباً تمام این داروها را می توان یکجا و با هم خورد (صبح یا شب). داروهای قدیمی تر معمولاً طوری ساخته می شدند که روزی ۲ یا ۳ بار باید مصرف می شدند، اما امروزه از آنها استفاده نمیشود.
• ادرارآورها:

این داروها سبب دفع مایع و سدیم اضافی از طریق ادرار می‌شوند و در نتیجه حجم خونی که قلب باید پمپ کند، کاهش پیدا می‌کند. در بیشتر موارد، درمان افراد مبتلا به فشارخون‌بالا با یک داروی ادرارآور به تنهایی یا همراه با یک داروی دیگر آغاز می‌شود. ادرارآورها گاهی همراه با سایر داروهای ضدفشارخون برای افزایش اثرات ضدفشارخونی آنها بکار می‌روند. نمونه‌های این داروهای ادرارآور عبارتند از: فورزماید، اسپیرونولاکتون، کلروتیازید، هیدروکلروتیازید، تریامترنH، آمیلوراید، بومتانید، کلرتالیدون، اینداپامید و متالوزون. عوارض جانبی این داروها ممکن است شامل افزایش دفعات دفع ادرار و تغییر سطح پتاسیم باشد.

• مهارکننده‌های آنزیم مبدل آنژیوتانسین (ACE):

این داروها سبب کاهش سطح آنژیوتانسین می‌شوند (یک ماده شیمیایی که سبب انقباض عروق می‌گردد). نتیجه نهایی گشادشدن رگها است که باعث کاهش مقاومت در مقابل جریان خون می‌شود و قلب می‌تواند خون را به شکل موثرتری پمپ کند. نمونه‌های این داروها عبارتند از: انالاپریل ، کاپتوپریل، بنازپریل و لیزینوپریل.

مهارکننده‌های ACE نباید درطول حاملگی مصرف شوند. این داروها در مقایسه با سایر داروهای ضدفشارخون عوارض کمتری دارند. شایع‌ترین عارضه استفاده از آنها سرفه است که در ۵ تا ۱۵ درصد افراد رخ می‌دهد. به ندرت تورم صورت رخ می‌دهد که یک عارضه جانبی بالقوه خطرناک می‌باشد که حاکی از نیاز به قطع مصرف داروها می‌باشد. در صورت بروز این حالت بلافاصله با پزشک خود تماس بگیرید تا داروی دیگری را برای شما تجویز کند.
• مهارکننده‌های گیرنده آنژیوتانسین ۲:

این داروها سبب مهار اثر آنژیوتانسین می‌شوند (بجای اینکه سطح آن ‌را کاهش دهند) و در نتیجه از اثر آن بر روی رگ‌ها و قلب جلوگیری می‌کنند. این داروها اغلب در افرادی تجویز می‌شوند که نمی‌توانند از داروهای دسته قبل استفاده کنند. نمونه‌های این داروها شامل لوزارتان، کاندزارتان و والزارتان می‌باشند. عوارض جانبی ممکن است شامل سردرد و تهوع باشد.

• مهارکننده‌های آلفا:

این داروها از تنگ‌شدن سرخرگ‌ها جلوگیری کرده و اثر هورمون استرس تحت عنوان اپی‌نفرین (که موجب افزایش فشارخون می‌شود) را مهار می‌کنند. امروزه دیگر این داروها زیاد توصیه نمی‌شوند، البته گاهی تجویز می‌شوند. نمونه‌های این داروها شامل پرازوسین، ترازوسین و دوگزازوسین می‌باشند. عارضه جانبی عمده سرگیجه است.

• مهارکننده‌های بتا:

این داروها تعداد ضربان و برون‌ده قلب را کاهش می‌دهند و در نتیجه فشارخون کاهش می‌یابد. نمونه‌های آنها شامل آتنولول، متوپرولول و پروپرانولول است. مهارکننده‌های بتا جهت درمان درد قلبی به طور شایعی مصرف می‌شوند و انتخاب مطلوبی در افراد مبتلا به بیماری قلبی کرونری و فشارخون‌بالا هستند. شایع‌ترین عارضه جانبی خستگی است.

• مسدود کننده‌های کانال کلسیم:

سبب مهار حرکت کلسیم به داخل سلول‌های عضلانی دیواره قلب و رگهای خونی شده و در نتیجه عضلات دیواره سرخرگها، شل می‌گردند. بنابراین از تنگ‌شدن رگها جلوگیری می‌شود. نمونه های آنها شامل دیلتیازم، آملودیپین و وراپامیل می‌باشند. عوارض جانبی شامل تورم پا و یبوست است.

• داروهای با اثر مرکزی (آگونیست مرکزی آلفا):

این داروها بر روی مغز و دستگاه عصبی اثر می‌کنند تا تعداد ضربان قلب را کاهش داده و از تنگ شدن سرخرگ‌ها جلوگیری کنند. اما امروزه بندرت مصرف می‌شوند. نمونه‌های این داروها عبارتند از: کلونیدین، گوانفاسین و متیل دوپا. کلونیدین از این لحاظ منحصر بفرد است که به شکل خوراکی و برچسب پوستی که هفته‌ای یکبار استفاده‌ می‌شود موجود می‌باشد. عوارض جانبی این داروها شامل آرامبخشی، سرگیجه، دهان خشک و خستگی می‌باشد.

• متسع‌ کننده‌های عروقی :

سبب شل شدن دیواره رگها و در نتیجه اتساع (گشاد شدن) آنها می‌شود. این داروها فقط در اورژانس برای افرادیکه فشارخون آنها با داروهای دیگر کنترل نمی‌شود، بکار می‌روند. نمونه‌های این داروها شامل هیدرالازین و مینوکسیدیل می‌باشند. ممکن است مینوکسیدیل سبب تجمع مایع در بدن شود و در نتیجه باید همراه با ادرارآورها مصرف شود تا مایع از بدن خارج شود.

هرچه شما با برنامه دارویی خود آشناتر باشید، با پزشک خود راحت‌تر در مورد درمان صحبت می‌کنید و داروها را جهت تأثیر بهتر، صحیح‌تر مصرف می‌کنید.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

چهارشنبه 31 فروردین 1390  5:16 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

داروی دیدروژسترون‌ DYDROGESTERONE ، برای‌ درمان‌آندومتریوز، سقط عادتی‌، خونریزی‌غیرفونکسیونل‌ رحم‌، قاعدگی‌ دردناک‌،فقدان‌ قاعدگی‌، سندرم‌ پیش‌ از قاعدگی‌ مصرف می شود

DYDROGESTERONE
موارد مصرف‌:

دیدروژسترون‌ برای‌ درمان‌آندومتریوز، سقط عادتی‌، خونریزی‌غیرفونکسیونل‌ رحم‌، قاعدگی‌ دردناک‌،فقدان‌ قاعدگی‌، سندرم‌ پیش‌ از قاعدگی‌ وبه‌منظور جانشین‌ درمانی‌ هورمونی‌مصرف‌ می‌شود.

مکانیسم‌ اثر:

پس‌ از پیوند به‌گیرنده‌های‌سیتوپلاسمی‌ و ایجاد کمپلکس‌ استروئید ـگیرنده‌، نسخه‌برداری‌ آغاز شده‌ و ساخت‌پروتئین‌ها افزایش‌ می‌یابد. این‌ پروتئین‌هامسئول‌ آثار فارماکولوژیک‌ دارومی‌باشند. این‌ دارو نیز مانند سایرپروژستین‌ها مانع‌ رهایش‌ گنادوتروپین‌هااز هیپوفیز و در نتیجه‌ مانع‌ بلوغ‌ فولیکولی‌و تضعیف‌ تخمک‌گذاری‌ می‌گردد.

فارماکوکینتیک‌:

دیدروژسترون‌ از دستگاه‌گوارش‌ به‌خوبی‌ جذب‌ می‌شود و متابولیسم‌آن‌ کبدی‌ بوده‌ و از راه‌ کلیه‌ها دفع‌ می‌شود.

موارد منع‌ مصرف‌:

در کارسینوم‌ پستان‌ یااعضاء تناسلی‌، بیماری‌ کبدی‌، سقطفراموش‌ شده‌ و اختلالات‌ ترومبوتیک‌ نبایدمصرف‌ شود.

هشدارها:

در حین‌ مصرف‌ دارو ممکن‌ است‌خونریزیهای‌ قاعدگی‌ نامنظم‌ دیده‌ شود که‌در آن‌ صورت‌ بهتر است‌ میزان‌ مصرف‌ راافزایش‌ داد.

عوارض‌ جانبی‌:

ترومبوفلبیت‌، آمبولی‌ریوی‌، ترومبوز شبکیه‌، لکه‌بینی‌،خونریزی‌ نابجا، تغییر اشتها و ورم‌ قوزک‌پا از عوارض‌ جانبی‌ دارو هستند.

تداخل‌های‌ دارویی‌:

مصرف‌ همزمان‌دیدروژسترون‌ و بروموکریپتین‌ موجب‌ترشح‌ بیش‌ از حد و خود به‌خودی‌ جریان‌شیر می‌گردد. داروهای‌ القاکننده‌ فعالیت‌آنزیم‌های‌ کبدی‌ مثل‌ کاربامازپین‌،فنوباربیتال‌، فنی‌توئین‌ و ریفامپین‌ موجب‌کاهش‌ کارآئی‌ دارو می‌شوند.

مقدار مصرف‌:

در آندومتریوز ۱۰ میلی‌گرم‌۳ـ۲ بار در روز طی‌ روزهای‌ ۲۵ـ۵ سیکل‌قاعدگی‌ و یا به‌طور مداوم‌ مصرف‌می‌شود. در سقط عادتی‌ ۱۰ میلی‌گرم‌دوبار در روز از روزهای‌ ۲۵ـ۱۱ سیکل‌ تاوقوع‌ آبستنی‌ و سپس‌ به‌طور مداوم‌ تا هفته‌۲۰ حاملگی‌ مصرف‌ و سپس‌ به‌تدریج‌میزان‌ مصرف‌ کاهش‌ داده‌ می‌شود.

برای‌توقف‌ خونریزی‌ غیرفونکسیونال‌ رحم‌، ۱۰میلی‌گرم‌ دوبار در روز (به‌همراه‌ یک‌استروژن‌) و به‌مدت‌ ۷ـ۵ روز تازمان‌ قطع‌خونریزی‌ مصرف‌ می‌شود. برای‌جلوگیری‌ از خونریزی‌، ۱۰ میلی‌گرم‌ دوباردر روز (همراه‌ یک‌ استروژن‌) در روزهای‌۲۵ـ۱۱ سیکل‌ مصرف‌ می‌شود.

در قاعدگی‌دردناک‌، مقدار مصرف‌ آن‌ ۱۰ میلی‌گرم‌دوبار در روز در روزهای‌ ۲۵ـ ۵ سیکل‌می‌باشد. در فقدان‌ قاعدگی‌ ۱۰ میلی‌گرم‌دوبار در روز از روزهای‌ ۲۵ـ۱۱ سیکل‌به‌شرط تجویز همزمان‌ استروژن‌ از روز۲۵ـ۱ سیکل‌، مصرف‌ می‌شود.

در سندرم‌پیش‌ از قاعدگی‌، mg/day 10 از روز ۲۶ـ۱۲سیکل‌ مصرف‌ می‌شود که‌ در صورت‌ نیازمی‌توان‌ مقدار مصرف‌ دارو را افزایش‌ داد.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

چهارشنبه 31 فروردین 1390  5:16 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

کاربرد نانوتکنولوژی در رشته‌ پزشکی، می‌تواند تحولی شگرف در درمان بیماری‌ها ایجاد کند

انقلاب در علم پزشکی با ذرات “نانو”
کاربرد نانوتکنولوژی در رشته‌ پزشکی، می‌تواند تحولی شگرف در درمان بیماری‌ها ایجاد کند. به کمک این دانش می‌توان سلول‌های بیمار بدن را به طور هدفمند مداوا کرد. ضریب خطر استفاده از ذرات نانو اما اغلب نادیده گرفته می‌شود.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از دویچه وله  ،  در آلمان تنها در سال ۲۰۰۹ میلادی ۴۴۱ میلیون یورو در بخش تحقیقات بر روی نانوتکنولوژی سرمایه‌گذاری شده است. نانوتکنولوژی را به طورساده می‌توان توانائی بدست گرفتن کنترل ماده در ابعاد نانومتری (یک میلیونیم متر) و بهره برداری از خواص و پدیده های این بعد در مواد، ابزارها و سیستم های نوین تعریف کرد. پژوهشکده‌های مختلفی در آلمان مشغول تحقیق در مورد کاربرد‌های مختلف استفاده از این دانش در علم پزشکی هستند.  

به عنوان مثال پژوهشگران دانشگاه مونیخ در مورد کابرد ذرات نانو برای مقابله با باکتری‌های مقاوم شده تحقیق می‌کنند. این پژوهشگران موفق شدند به کمک این ذرات بسیار بسیار کوچک باکتری‌هایی را که اغلب به دلیل مصرف نادرست آنتی‌بیوتیک‌ها مقاوم ‌شدند درون بدن شناسایی کنند. این دسته از باکتری‌ها اغلب درون بیما‌رستان‌ها پخش می‌شوند.

نانو کریستال‌ها در نبرد با باکتری‌های مقاوم‌شده

پژوهشگران کلینیک دانشگاه مونیخ برای شناسایی باکتری‌های مقاوم شده درون بدن، از نانو کریستال‌های ویژه‌ای استفاده می‌کنند. این ذرات ساختمان مشخصی دارند که به صورت الیاف در هم پیچیده است. درون کانال‌های این الیاف ذرات رنگی بار می‌شوند. به عنوان مثال ذرات سبز فسفری که زیر نور میکروسکوب می‌درخشند.

نانوکریستال‌ها که بسیار کوچکتر از باکتری‌‌ها هستند پس از آنکه وارد بدن ‌شدند در برخورد با باکتری‌ها روی سطح خارجی آنها می‌چسبند. در نتیجه‎ این باکتری‌های به دام افتاده زیر نور میکروسکوپ نمایان می‌شوند. پژوهشگران کلنیک دانشگاه مونیخ در نظر دارند در مرحله بعدی از ذرات خاصی استفاده کنند که نورقرمز را به خود جذب می‌کند.

در مرحله بعد وقتی نانوکریستال‌ها به باکتری چسبیدند، نور قرمز به درون سلول تابیده می‌شود. به این ترتیب هاله‌ای از نور قرمز محیط اطراف باکتری را فرا می‌گیرد و موجب تولید ملکول‌های اکسیژن می‌شود که برای باکتری‌های مقاوم شده، کشنده است.

البته این روش تا کنون تنها در لوله‌های آزمایشگاهی پاسخ داده است و هنوز درون بدن موجود زنده‌ای آزمایش نشده است. اثبات ثمر بخش بودن استفاده از این روش به چند سال زمان نیاز خواهد داشت. 
حمل داروها به صورت هدفمند تا سلول بیمار

در کلنیک دانشگاه زوریخ در سویس، روی طرح دیگری کار می‌شود. پژوهشگران این دانشگاه درصدند به کمک نانوتکنولوژی، داروها به صورت هدایت شده دقیقأ به درون سلول‌های بیمار منتقل کنند. ذرات نانو برای آزاد کردن دارو به گونه‌ای هدفمند سلولهای بیمار را پیدا می‌کنند. در نتیجه سایر سلول‌ها و ارگان‌های بدن که در پروسه بیماری دخیل نیستند از اثرات جانبی داروها در امان خواهند  بود.

در این روش ذرات نانو که به صورت کروی طراحی شدند، پوششی دارند که سلولهای بیمار را شناسایی می‌کند. این پوشش به سلولهای بیمار می‌چسبند و سپس داروی همراه آنها آزاد می‌شود. امید آن می‌رود که این روش در بیماری‌هایی مانند بیماریهای قلبی و در درمان بیماری‌های سرطانی ثمربخش باشد. بیوشمیست‌هایی که روی این طرح کار می‌کنند در تست‌بر روی حیوانات آزمایشگاهی، موفقیت‌های درخور توجهی داشتند.

نادیده گرفتن ضریب خطر استفاده از ذراتی چنین کوچک

با اینکه به نظر می‌رسد کاربرد فن‌آوری در مقیاس یک میلیونیم متر علم پزشکی را متحول کرده است، در مورد خطرات استفاده از این تکنولوژی کمتر تحقیق می‌شود. پرسش‌های بسیاری هنوز در مورد کاربرد ذرات نانو درون بدن، بی‌‌پاسخ است. به عنوان مثال اگر این ذرات بسیار کوچک درون شش‌ها یا رگ‌های ظریف خونی رسوب کنند چه خواهد شد؟

این ذرات می‌توانند درون تمامی سلولها، حتی سلولهای سیستم عصبی در مغز نیز نفوذ کنند. مهمترین مسئله اینجاست که تنها بخش اندکی از سرمایه‌کلانی که صرف تحقیق در مورد دانش نانوتکنولوژی می‌شود برای بررسی خطرات جانبی استفاده از ذرات نانو در نظر گرفته می‌شود.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

چهارشنبه 31 فروردین 1390  5:16 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

آشنایی با تغییرات وضعیت جسمی در سالمندان و روش های کمک به آنان


سالخوردگی با بروز تغییرات جسمانی متعددی همراه است که توانایی‌ها و قابلیت‌های جسمانی فرد را محدود می‌کند. توجه به  زندگی سالمند می تواند به  سالمندان در پیشگیری از عوامل آسیب پذیر تاثیر داشته باشد.

 ۱- سرگیجه و عدم تعادل : « سرگیجه و عدم تعادل » یکی از عواملی است که می تواند باعث سقوط و افتادن شود . سرگیجه علل مختلفی دارد . در صورت داشتن چنین مشکلی ، حتماً به پزشک مراجعه کنید . گاهی سرگیجه به علت وضعیت بدنی خاصی ایجاد می شود . در این گونه موارد ، با رعایت توصیه های زیر می توان از بروز سرگیجه جلوگیری کرد :

* خم کردن سر به عقب – حرکت سر به عقب ، مانند آنچه هنگام نگاه کردن به آسمان یا برداشتن جسمی از طبقات بالای قفسه پیش می آید ،‌ممکن است باعث سرگیجه و عدم تعادل شود . این امر به علت تغییراتی است که با افزایش سن در بدن ایجاد می شود . برای پیشگیری از آن ، بهتر است لوازم مورد نیاز خود را در طبقات پایین تر قفسه قرار دهید تا مجبور به خم  کردن سر به عقب نشوید .

همچنین موقع لم دادن روی مبل یا تکیه به پشتی نیز دقت داشته باشید که سرخود را خیلی به عقب خم نکنید. مراقب باشید که روی مبل یا پشتی خوابتان نبرد ؛ زیرا ممکن است سر در وضعیت نامناسب و خم به عقب قرار گیرد .

* بلند شدن ناگهانی – هنگام برخاستن از رختخواب ، ابتدا به آرامی بنشینید و بعد بایستید . زیرا بلند شدن ناگهانی نیز می تواند باعث سرگیجه و سقوط شود .

* مصرف خودسرانه داروها – هنگامی که پزشک برای شما داروی خواب آور یا داروی ضدفشارخون تجویز می کند ، مصرف این داروها برای شما لازم بوده و به حفظ سلامتی شما کمک می کند . اما هرگز بدون تجویز پزشک دارو مصرف نکنید . مصرف خودسرانه داروهای ضدفشارخون نیز ، می تواند باعث افت ناگهانی فشارخون شده و موجب سرگیجه و افتادن شود .

۲ – مشکلات بینایی : ضعف بینایی یکی دیگر از عوامل ایجاد حوادثی مانند زمین خوردن و تصادفات رانندگی است . برخی از شایع ترین مشکلات چشم عبارتند از :

* عادت کردن چشم ها به تاریکی – وقتی در شب وارد اتاقی می شویم که چراغ آن خاموش است ، مدتی طول می کشد که چشم ما به تاریکی عادت کند تا بتوانیم اشیاء داخل اتاق را ببینیم و کلید برق را پیدا کنیم . با افزایش سن ، چشم ها دیرتر به تاریکی عادت میکنند . بنابراین هنگام ورود به اتاق تاریک یا هنگام بیرون رفتن در شب عجله نکنید و اول محیط را روشن  کنید .

* پیرچشمی – شاید برای شما هم پیش آمده است که نتوانید سوزن را نخ کنید و یا موقع خواندن روزنامه زود خسته یا دچار سردرد شوید . درحالی که تابلوها و چیزهایی را که دور هستند به راحتی می بینید . این حالت پیرچشمی است . پیرچشمی با افزایش سن به وجود می آید و اجسام نزدیک خوب دیده نمی شود .

این مشکل به راحتی با مراجعه به پزشک و تهیه عینک مناسب برطرف می شود .

نباید با کم توجهی به کاهش بینایی ،

 خود را از مطالعه راحت و انجام کارهای روزانه محروم نمایید .

مطالعه و کارهای چشمی را در نور کافی انجام دهید تا از خستگی وابتلاء به برخی بیماریهای چشم در امان بمانید .

* آب مروارید – آب مروارید مشکل دیگری است که با افزایش سن ایجاد می شود . دراین بیماری عدسی چشم کم کم کدر می شود و نمی توان به راحتی دید . این بیماری با یک عمل جراحی کوچک و استفاده از عینک مناسب برطرف می شود .

* عفونت های چشمی – چشم در مقابل آلودگی بسیار حساس است و یک تماس جزیی به عنوان مثال مالیدن چشم با دست آلوده می تواند موجب عفونت چشم شود . این عفونت با قرمزی ، خارش ، سوزش ، آبریزش و جمع شدن ترشحات چرکی در گوشه چشم همراه است . اگر آن را درمان نکنیم مشکل بینایی پیدا خواهد شد . عفونت های چشم با رعایت بهداشت و درمان دارویی با تجویز پزشک بهبود می یابد .

رعایت بهداشت و تمیزی چشم ها بسیار مهم است .

تماس دست آلوده با چشم را ساده و کم اهمیت تلقی نکنید .

توجه :

در صورت بروز هر نوع ناراحتی در دیدن ، مثل تار شدن دید ، دیدن جرقه های نورانی ، کج و معوج دیدن خطوط صاف ، درد و قرمزی چشم ها و … به پزشک مراجعه کنید .

حتی اگر مشکلی ندارید معاینات دوره ای چشم پزشکی را انجام دهید . این معاینات به تشخیص به موقع و پیشگیری از بسیاری بیماریهای چشمی کمک می کند . به عنوان مثال در بیماری آب سیاه ، ممکن است مشکل دید وجود نداشته باشد و فقط با معاینه توسط چشم پزشک ، تشخیص داده شود .

در هوای آفتابی برای محافظت از چشم ها از عینک آفتابی استفاده کنید .

اگر چشم شما به سرما حساس است و دچار آبریزش از چشم می شوید ، هنگام خروج از منزل در هوای سرد عینک بزنید . محافظت در مقابل سرما آبریزش چشم را کاهش می دهد .

در صورت ورود گرد و غبار به چشم ، چای تازه دم تنها محلول خانگی است که می توانید برای شستشوی چشم از آن استفاده کنید . البته به شرطی که فنجان و دست های شما کاملاً تمیز باشد.

اگر پس از شستشو احساس کردید که چیزی در چشم باقی مانده است ، از دست کاری چشم خودداری کرده و به پزشک مراجعه کنید .

اگر به علت عفونت های چشمی ، قطره یا پماد چشمی برای شما تجویز شده است این نکات را به یاد داشته باشید :

- قبل از بازکردن در قطره چشمی یا پماد چشمی دست های خود را با آب و صابون بشویید . اگر فرد دیگری برای شما قطره را می چکاند ، از او بخواهید که دست هایش را با آب و صابون بشوید .

- بعد از باز کردن در قطره یا پماد ، آن را طوری روی زمین بگذارید که لبه آن با زمین تماس نداشته باشد .

- دقت کنید که نوک قطره یا لوله پماد با چشم تماس پیدا نکند .

-  قطره و پمادهای چشمی را سرساعت مصرف کنید تا عفونت درمان شود .

- هر قطره یا پماد چشمی مخصوص یک نفر است . از قطره و پماد چشمی فرد دیگر به هیچ وجه استفاده نکنید .

- از نگهداری طولانی مدت قطره ها و پمادهای چشمی و استفاده مجدد از آنها خودداری کنید .

 برای کنترل فشار خون و قند خون به پزشک مراجعه کنید ؛ زیرا عدم تشخیص و درمان به موقع آنها می تواند عوارض چشمی شدیدی را به وجود بیاورد .

۳ – مشکلات شنوایی : شنیدن صداهای موجود در محیط اطراف ، در بسیاری از مواقع ما را از خطر آگاه می کند . در هنگام عبور از خیابان و یا رانندگی ،‌ کم بودن قدرت شنوایی می تواند موجب بروز حادثه بشود .

علت های شایع کاهش شنوایی عبارتند از :

* کم شدن قدرت شنوایی به دلیل افزایش سن – با افزایش سن کاهش شنوایی ،‌کم کم بروز می کند . بنابراین معاینه توسط پزشک لازم است . اگر کم شدن قدرت شنوایی مربوط به افزایش سن باشد ، با استفاده از سمعک شنوایی بهتر می شود .

* جمع شدن جرم در گوش – بطور طبیعی در مجرای گوش جرم درست می شود . این جرم زردرنگ و چرب است و برای محافظت از مجرای گوش لازم است . جرم گوش خودبخود به طرف بیرون حرکت می کند و از مجرای گوش خارج می شود . بنابراین نیازی به دستکاری و خارج کردن جرم وجود ندارد . از فرو بردن اجسامی مانند دسته عینک ، سنجاق ، سرخودکار و حتی گوش پاک کن در گوش خودداری کنید چون علاوه بر آسیب رساندن به مجرا و یا پرده گوش موجب فشرده شدن جرم گوش در ته مجرا می شوند . همچنین در هنگام حمام کردن از فرو بردن لیف در مجرای گوش و شستن آن با صابون یا شامپو خودداری کنید ؛ چون مواد شوینده باعث تحریک مجرای گوش می شود و می تواند موجب عفونت گوش شود . بعد از حمام کردن نیز برای خشک کردن مجرای گوش هرگز از گوش پاک کن  استفاده نکنید ؛ زیرا گوش پاک کن باعث تجمع و فشرده شدن جرم در انتهای مجرای گوش می شود . علاوه بر این ممکن است پنبه نوک آن داخل مجرا باقی بماند . پس از حمام کردن ، برای خشک شدن مجرای گوش ، می توانید گوشه یک دستمال نخی را به صورت فتیله درآورید و در ابتدای مجرای گوش قرار دهید تا به تدریج آب جذب شده و مجرا خشک شود .

در مواردی که ترشح جرم گوش افزایش یابد یا به علت دستکاری در ته مجرا جمع شده باشد مراجعه به پزشک برای شستشوی گوش ضروری است .

* سوراخ شدن پرده گوش – عفونت گوش و یا فرو بردن اجسام نوک تیز می تواند موجب سوراخ شدن پرده گوش شود . سوراخ شدن پرده گوش نیز یکی از علت های کاهش شنوایی است و برای بهبود آن باید به پزشک مراجعه کرد . اگر پرده گوش شما سوراخ است قبل از حمام کردن یک پنبه آغشته به وازلین را جلوی مجرای گوش قرار دهید تا مانع ورود آب به مجرای گوش شود ، زیرا ورود آب به داخل گوش احتمال عفونت دوباره را بیشتر می کند .

توجه :

از رفتن به مکان هایی که سر و صدای زیاد وجود دارد خودداری کنید . صداهای بلند کاهش شنوایی را بیشتر می کند .

برخی از داروها برای گوش ضرر دارد و موجب کاهش شنوایی می شود . بنابراین هیچگاه بدون تجویز پزشک دارو مصرف نکنید .

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

چهارشنبه 31 فروردین 1390  5:17 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

افرادی که ویتامین ب زیادی در خون خود دارند حتی اگر سیگاری باشند هم کمتر با خطر ابتلا به سرطان ریه مواجه هستند


‘ویتامین ب خطر ابتلا به سرطان ریه را کاهش می دهد’
براساس مطالعه ای اروپایی، به نظر می رسد افرادی که ویتامین ب زیادی در خون خود دارند حتی اگر سیگاری باشند هم کمتر با خطر ابتلا به سرطان ریه مواجه هستند. مطالعه بر ۴۰۰ هزار نفر نشان داد که میزان بالای ویتامین ب ۶ و آمینو اسید متیونین این خطر را به نصف رساند.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از بی بی سی ،  این مواد به طور طبیعی در آجیل، ماهی و گوشت قرمز یافت می شود یا می توان آنها را به صورت قرص مصرف کرد.

اما کارشناسان به نشریه “انجمن پزشکی آمریکا” گفتند که ترک سیگار همچنان موثرترین راه برای کاهش خطر سرطان ریه است.

به علاوه آنها می گویند هنوز زود است که بتوان با قاطعیت گفت مصرف ویتامین باعث محافظت بیشتر در برابر سرطان می شود، چرا که میزان بالاتر ویتامین در بدن می تواند ناشی از سبک سالم تر زندگی باشد که در کاهش سرطان موثر است.

صندوق جهانی تحقیقات سرطان (WCRF) که در این تحقیقات تازه شرکت داشته است می گوید که مطالعات بیشتری لازم است تا دانشمندان بتوانند با اطمینان درباره ارتباط میزان بالای وبتامین ب و کاهش خطر ابتلا به سرطان ریه و علت آن نظر دهند.

رژیم غذایی سالم
دکتر پاناگیوتا میترو از این گروه گفت: “این یافته ها واقعا مهیج است زیرا برای درک فرآیند سرطان ریه اهمیت دارد و می تواند دارای پیامدهایی برای جلوگیری از این بیماری باشد.”

“اما با وجود اهمیت این مطالعه، لازم است این پیام به سیگاری ها رسانده شود که مصرف بیشتر ویتامین های ب را هرگز نباید جایگزین ترک سیگار کرد.”

خانم میترو افزود با این حال این مطالعه می تواند به معنی آن باشد که سیگاری های سابق و کسانی که هرگز سیگار نکشیده اند می توانند کاری مثبت برای کاهش خطر ابتلا به سرطان ریه انجام دهند.

در این مطالعه تقریبا ۴۰۰ هزار نفر از ده کشور اروپایی طی هشت سال مورد بررسی قرار گرفتند.

اینها شامل افرادی سیگاری، سیگاری های سابق و کسانی می شد که هرگز سیگار نکشیده اند.

به نظر می رسد افرادی که میزان ویتامین ب ۶ و متیونین خون آنها بالاتر بود – صرف نظر از اینکه به کدام گروه تعلق داشتند – کمتر با خطر سرطان ریه روبرو بودند.

در طول دوره مطالعه تعداد خیلی کمتری از این افراد در مقایسه با کسانی که کمترین میزان از این مواد در خونشان بود، تومور ریه در آوردند – یعنی ۱۲۹ نفر در برابر ۴۰۸ نفر از مجموع ۸۹۹ مورد سرطان.

دکتر پل برنان محقق اصلی این مطالعه از سازمان بین المللی تحقیقات سرطان گفت: “اگر تحقیقات بیشتر یافته های ما را تایید کند، قدم بعدی شناسایی میزان ویتامین ب در بدن برای کاهش خطر سرطان است.”

دکتر جوانا اوئنز از مرکز تحقیقات سرطان بریتانیا گفت: “هرچند این مطالعه حاکی از ارتباطی میان میزان ویتامین ب در خون و کاهش خطر سرطان است، این ثابت نمی کند که ویتامین ب مستقیما می تواند در برابر سرطان از بدن محافظت کند.”

“میزان ویتامین ب ممکن است در افرادی که به طور کلی رژیم غذایی سالمی دارند بالاتر باشد و این به خودی خود می تواند خطر سرطان را کاهش دهد.”

“مهمترین راه جلوگیری از سرطان ریه ترک سیگار است. هیچ مقداری از ویتامین ها نمی تواند خطر ناشی از سیگار را خنثی کند.”

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

چهارشنبه 31 فروردین 1390  5:17 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

استفاده از دست ها هنگام سخن گفتن حافظه را تقویت می کند


حرف زدن با دست ها باعث تقویه حافظه می شود .
پژوهشگران امریکایی اعلام کردند که طی تحقیقاتی جدید به تازه گی دریافتند که استفاده از دست ها هنگام سخن گفتن حافظه را تقویت می کند.

 

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز  ،  پژوهشگران دانشگاه های پیتسبورگ و شیکاگوبا بررسی ۵۰ خانواده ای که کودکان کمتر از یک سال داشتند کشف کرده اند کودکانی که برای برقراری ارتباط با سایراعضای خانواده از دست ها استفاده می کنند شاداب تر از سایرکودکان هستند.

در این بررسی مشخص شده است کودکان که از دست های شان هنگام سخن گفتن استفاده کرده اند در مدت یک و نیم ساعت از طریق حرکات دست ۲۴ کلمه را بیان کنند در حالی که در همین مدت کودکانی که از حرکات دست استفاده نکرده اند موفق با بیان ۱۳ کلمه شده اند.

به گفته پژوهشگران استفاده از دست ها هنگام سخن گفتن نه تنها برای بیان کردن کلمات مفید است بلکه می تواند به یادگیری نیز کمک کند.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

چهارشنبه 31 فروردین 1390  5:17 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

 

اشخاصی که در روز چندین فنجان چای یا قهوه می نوشند کمتر به بیماری های قلبی مبتلا می شوند


چای و قهوه خطر بیماری های قلبی را کاهش می دهد .
شواهد تازه نشان می دهد که اشخاصی که در روز چندین فنجان چای یا قهوه می نوشند کمتر احتمال دارد به بیماری های قلبی مبتلا شوند. این شواهد حاصل سیزده سال مطالعه بر روی چهل هزار نفر در هلند است.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از بی بی سی ، بنا بر گزارشی که بر اساس تحقیقات  بنیاد قلب بریتانیا  منتشر شده است ، کسانی که در روز بیش از شش فنجان چای می نوشند، خطر ابتلا به بیماری های قلبی یک سوم کاهش می یابد.

مصرف قهوه نیز تا حدودی به کاهش احتمال مبتلا شدن به ناراحتی های قلبی کمک می کند.

خطر مبتلا شدن به بیماری های قلبی در کسانی که روزانه دو تا چهار فنجان قهوه می نوشند، در مقایسه با کسانی که عادت به نوشیدن قهوه ندارند، بیست در صد کمتر است.

ولی اثر مثبت نوشیدن چای و قهوه در صورت مصرف بیش از اندازه از بین می رود.

علاوه بر این کشیدن سیگار نیز تمام اثرات مثبت چای و قهوه را خنثی می کند.

هلندی ها عادت دارند قهوه خود را با کمی شیر و چای را برخلاف بریتانیایی ها بدون شیر بنوشند.

تهیه کنندگان گزارش در مورد این که آیا شیر تاثیر فلاونوید را کاهش می دهد یا نه به نتیجه قاطعی نرسیده اند.

تصور می رود ماده فلاونوید موجود در چای، عامل اصلی در کاهش خطر ابتلا به بیمارهای قلبی است.

ولی قهوه دارای موادی است که می تواند همزمان این خطر را کاهش یا افزایش دهد چون از یک سو قادر است به طور بالقوه، میزان کلسترول خون را بالا ببرد و در همین حال از خطر التهاب که با بیماری قلبی ارتباط داده شده، بکاهد.

الین میسون، از بنیاد قلب بریتانیا می گوید: “مطالعات به عمل آمده تقویت کننده این فرضیه است که نوشیدن قهوه و چای در حد متعارف، برای بیشتر مردم بی ضرر است و حتی خطر ابتلا به بیماری قلبی یا مرگ در اثر این بیماری را کاهش می دهد.”

الین میسون می افزاید: ” ولی کشیدن یک سیگار همراه با قهوه، تمام این منافع را از بین می برد. علاوه بر این بعید به نظر می رسد که نوشیدن مقدار زیادی چای در حالی که شخص ساعت ها روی صندلی راحتی لم داده و تلویزیون تماشا می کند، به محفاظت از قلب کمک چندانی بکند.”

نتایج این تحقیق در نشریه پزشکی American Heart Association منتشر شده است .

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

چهارشنبه 31 فروردین 1390  5:17 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

● راه تشخیص میگرن

هیچگونه آزمایش و تست خاصی جهت تشخیص میگرن وجود ندارد و فقط بر اساس شرح حال بیمار و معاینه می توان احتمال بیماری میگرن را در فرد بیمار تشخیص داد. انجام آزمایشات ، CT Scan ، MRI و نوار مغز فقط در راستای رد بیماری های دیگر می باشد.

● عوامل تشدید کننده حملات

▪ سابقه خانوادگی میگرن

▪ نور مستقیم آفتاب و هر گونه نور درخشان

▪ برخی مواد خوراکی

▪ برخی از داروها از جمله داروهای پیشگیری از بارداری

▪ استرس

▪ بی خوابی و گاهاً پر خوابی

▪ مصرف دخانیات

▪ نوشیدن الکل

● پیشگیری

▪ کاهش میزان استرس

▪ پرهیز از داروهای محرک

▪ از همه مهمتر پرهیز کامل از نور مستقیم و اجرای یک برنامه غذایی مناسب

● درمان

درمان خاص و اثبات شده ای در این خصوص وجود ندارد و تمام پیشنهادات درمانی که تاکنون مورد تجویز قرار گرفته است خاصیت درمانی به معنی رفع عامل و بهبودی کامل نداشته است.

در زیر خلاصه تجربیات خود را که باعث بهبودی بسیاری از بیمارانم بوده است توضیح می دهم.

▪ دوری کامل و مطلق از نور شدید و استفاده از عینک آفتابی استاندارد در خارج از محیط خانه (در هنگام بروز سردرد استراحت در یک اتاق تاریک و آرام تا رفع علائم)

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

چهارشنبه 31 فروردین 1390  5:17 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

راهکارهایی برای درمان میگرن


 واژه میگرن از لفظ یونانی Hemicrania به معنی «نیمی از سر» گرفته شده است. این بیماری با سردردهای مداوم ، تپش دار و سخت مشخص می شود و گاهی با تهوع و استفراغ همراه است.

 به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از iscanews  ، بیش ترین سن شیوع بیماری در دوران بلوغ و اوایل بزرگسالی است.این بیماری معمولا با سردرد شدید در یک طرف سر ( گاهی هر دو سوی سر ) شروع و با علایم دیگری مثل تهوع ، استفراغ، کاهش اشتها و مشکلات بینایی همراه است.

جنسیت در این بیماری مطرح نیست و هر دو جنس را در بر می گیرد اما در زنان ( خصوصا در زمان قاعدگی شدت حملات بیشتر است.) شایع تر است .

فعالیت های جسمانی ، نور مستقیم و درخشان ، صدای بلند و برخی خوراکی ها می توانند از عوامل تشدید کننده سردرد باشند.

درهنگام حملات میگرنی ، بیمار قادر به تحمل نور نیست ( فوتوفوبی) و نیازمند به استراحت در محلی تاریک است.

همچنین ممکن است قادر به تحمل صدا( فونوفوبی) و گاهی اوقات تحمل بو (Osmophobia) نیز نباشد.ناراحتی گوارشی در بعضی از بیماران با عاملیت هلیکو باکتر پیلوری وجود دارد.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

چهارشنبه 31 فروردین 1390  5:17 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

● عامل بیماری میگرن

تغییرات رگ های خونی (تنگ شدن ، سپس گشادشدن ) و اعصاب اطراف مغز باعث ایجاد درد میگرن می شود و سروتوئین که یک ماده شیمیایی در مغز است احتمالاً نقش اصلی را در این بیماری دارد.

تغییرات الگوی زندگی مانند بی خوابی ، فعالیت زیاد ، خستگی مفرط ، تغییرات هورمونی در سیکل قائدگی و مصرف قرصهای ضد بارداری را از عوامل مهم در ایجاد میگرن می باشد. سر و صدای زیاد ، نور مستقیم و درخشان و برخی مواد خوراکی نیز از این جمله اند.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

چهارشنبه 31 فروردین 1390  5:17 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

● دسته بندی میگرن

میگرن به دو دسته کلاسیک و غیر کلاسیک تقسیم می شود. میگرن کلاسیک عموما یک سردرد یکطرفه و ضربان دار است که بیماران قبل از شروع سردرد دچار تغییرات بینایی می شوند که اصطلاحا به آن اورا (Aura) می گویند. این بیماران همچنین دچار حالتهایی مانند تهوع ، استفراغ و گریز از نور می شوند.

میگرن غیر کلاسیک شیوع بیشتری دارد و سردرد معمولا دو طرفه و ضربان دار است.درد بیش تر پیرامون حدقه چشم احساس می شود و گاهی با اسپاسم عضلات گردن همراه است.

ممکن است تهوع و استفراغ نیز وجود داشته باشد.دفعات و شدت حملات در افراد مختلف به دلایل گوناگون متغیر است و نمی توان تعریف خاصی برای آن قائل شد.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

چهارشنبه 31 فروردین 1390  5:17 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

● از Hypericum perforatum چه می دانید ؟

گیاهی علفی و خودرو است که در گلبرگهای آن نقاط ریز یا خطوط تیره ای وجود دارد که دارای غده های ترشحی محتوی شیره ای به رنگ قرمز مایل به قهوه ای می باشد.

زمان گل دادن آن در اواخر اردیبهشت تا اواخر مهر ماه و جمع آوری سرشاخه های گل دار آن از خرداد تا تیرماه می باشد.

قسمت مورد استفاده این گیاه، سرشاخه گلدار گیاه تازه یا گیاه خشک شده و نیز گلهای تازه گیاه است. این گیاه را با نام های علف چای – گل راعی – هوفاریقون نیز می شناسند.

نکته مهم: استفاده از داروهای فوق باید حتماً با تجویز پزشک و زیر نظر وی پس از قطعیت تشخیص بیماری صورت گیرد.

● هشدار

افرادی که دچار میگرن نوع کلاسیک همراه با اختلالات بینایی (aura) هستید به دلیل افزایش ریسک خطر سکته مغزی هرگز نباید از قرصهای ضد بارداری بدون تجویز پزشک استفاده کنند.

اخیرا رابطه میان درد های میگرنی و بروز سکته های ناشی از لخته شدن خون در عروق توسط یک محقق ایرانی در مرکز پزشکی «جان هاپکینز» تایید شده است.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

چهارشنبه 31 فروردین 1390  5:18 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

موفقیت دانشمندان در دستیابی به سلاح جدید برای مبارزه با آنفولانزا فصلی و آنفولانزای پرندگان


پژوهشگران آمریکایی آنتی بادیرا در بدن انسان یافته اند که حتی می تواند در مبارزه با ویروسهای آنفلوآنزای پرندگان و نوع «آ» موفق عمل کند . آنتی بادی ها بخش کلیدی از سیستم ایمنی بدن انسان است . آنها با اتصال به ویروس ها و دیگر مهاجمان خارجی  می تواند آنها را از بین ببرند .

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ،  دانشمندان دانشگاه ویسکونسین «پادتن اسرار آمیزی» را کشف کردند که به صورت طبیعی در بدن انسان وجود دارد و می تواند ویروسهای آنفلوآنزای خطرناکی چون آنفلوآنزاهای نوع «آ» و پرندگان را هم نابود کند.

این محققان با آزمایش این پادتن بر روی موشهای مبتلا به این نوع از آنفلوآنزاها موفق شدند آنها را درمان کنند.

به گفته این دانشمندان، این کشف می تواند در ساخت داروهای ضد ویروسی جدید موثر باشد.

این پادتن بسیار کمیاب است و یک شرکت خصوصی داروسازی امتیاز استفاده از آن را در اختیار دارد.

در این تحقیقات، موشها با دوز کشنده آنفلوآنزای H۱N۱ (آنفلوآنزای خوکی یا جدید ) و H۵N۱  (آنفلوآنزای پرندگان) آلوده شدند و برای آنها این پادتن تجویز شد.

به این ترتیب این دانشمندان نشان دادند که ۶۰ تا ۸۰ درصد موشها با این پادتن درمان شدند.

گام بعدی این محققان بررسی این مواد دفاع ایمنی طبیعی بدن در توسعه داروهای ضد آنفلوآنزای آینده است.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

چهارشنبه 31 فروردین 1390  5:18 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها