0

مطالب علمی - پزشکی

 
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

یک فوق تخصص اطفال: شیر مادر تا پایان شش ماهگی تنها غذای کودک باشد

 

یک فوق تخصص اطفال: شیر مادر تا پایان شش ماهگی تنها غذای کودک باشد

یک فوق تخصص اطفال گفت: شیر مادر تا شش ماهگی برای وی کافی است و پس از ۶ ماهگی علاوه بر شیر ‏مادر باید تغذیه با غذاهای مکمل آغاز شود‎.


به گزارش نامه نیوز به نقل از تسنیم، هومان هاشمیان فوق تخصص اطفال اظهار داشت: توصیه می کنم شیر مادر تا پایان شش ماهگی تنها غذای کودک باشد. استفاده از ترکیبات ‏مکمل غذایی نیز خوب است اما ضروری نیست‎.‎

این فوق تخصص اطفال افزود: حتی در شرایط غیر ضروری دادن آب به کودک هم لازم نیست مگر اینکه وزن ‏کودک بسیار پایین باشد؛ شیر مادر مورد تردید قرار خواهد گرفت و از شیر کمکی استفاده خواهد شد‎. ‎

وی تصریح کرد: پس از 6 ماهگی شیر مادر به تنهایی برای تامین نیازهای کودک کافی نیست و باید از هفت ‏ماهگی تغذیه با فرنی، سوپ، ماست، زرده تخم مرغ و میوه جاتی مانند سیب آغاز شده و به تدریج هجم آن زیاد ‏شود. در عین اینکه غذای اصلی هنوز شیر مادر است اما شروع غذای تکمیلی یک برنامه بین المللی است که در ‏کشور ما هم به خوبی ارائه شده و در کارت های واکسن کودکان نیز توصیه می شود‎.‎

وی تاکید کرد: اگر مادری از رژیم غذایی خاصی هم استفاده می کند باید آن را زیر نظرپزشک انجام دهد‎
 
منبع : پایگاه اطلاع رسانی نامه نیوز  http://namehnews.ir

 

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

پنج شنبه 9 مرداد 1393  5:18 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

چه کسانی نمی‌توانند خون اهدا کنند؟

 

چه کسانی نمی‌توانند خون اهدا کنند؟

با تمام پیشرفت‌های علمی بشر در درمان بیماران، هنوز هیچ ماده‌ای جایگزین خون نشده است. در کشور ما نیز ادامه زندگی حدود 2000 بیمار تالاسمی و هزاران بیمار دردمند دیگر (بیماران جراحی، نوزادان مبتلا به زردی، مصدومان تصادفات، آسیب دیدگان حوادث غیرمترقبه، بیماران دچار سوختگی، مبتلایان به بدخیمی‌ها، بیماران دیالیزی، بیماران هموفیلی و ...) به ایثار انسان‌های آگاه و دلسوزی که اهدا کننده مستمر خون سالم هستند، وابسته است.


به گزارش نامه نیوز به نقل از ایسنا، هشتم مرداد آغاز هفته انتقال خون است. به همین بهانه بی‌مناسبت نیست که یادآوری کنیم دسترسی به خون و فرآورده‌های خونی سالم و استفاده منطقی از آن یکی از چالش‌های عمده نظام سلامت در بسیاری از کشورهای دنیاست. در این میان بنا بر اعلام مسوولان سازمان انتقال خون، ایران تنها کشور در منطقه مدیترانه شرقی است که خون‌های اهدایی مردم دو مرتبه کنترل می‌شود. به دنبال همین موضوع است که سطح سلامت خون‌ها بسیار افزایش یافته است. البته مشاوره در زمان اهدای خون نیز توسط پزشکان مجرب انجام می‌شود که این امر نیز در سلامت خون‌های اهدایی تاثیر بسزایی دارد.

خون بافت زنده‌ای است که نجات بخش زنده است و میانگین حجم آن در هر فرد بالغ بر 4.5 الی 5.5 لیتر است. خون از دو قسمت سلولی و پلاسمایی تشکیل شده است.

عناصر سلولی 45 درصد حجم خون را تشکیل می‌دهند و شامل گلبول‌های قرمز با طول 120 روز که مسوول اکسیژن رسانی به سلول‌های بدن می‌باشد، هستند. گلبول‌های سفید نیز با طول عمری از چند روز تا چند ماه که مسوول دفاع از بدن در برابر عوامل خارجی می‌باشند و نیز پلاکت‌ها با طول عمر 7 الی 10 روز که در بند آمدن خونریزی دخالت دارند، از دیگر عناصر سلولی تشکیل دهنده حجم خون هستند.

پلاسما نیز 55 درصد حجم خون را تشکیل می‌دهد و دارای پروتئین‌هایی نظیر آنتی‌بادی‌ها، فاکتورهای انعقادی خون و مواد غذایی نظیر انواع قندها، چربی‌ها، املاح مختلف و هورمون‌هاست.

شرایط اهدای خون چیست؟

- حداقل سن 18 سال تمام و حداکثر 60 سال ( در صورت اهدای خون مستمر تا 65 سال)

- حداقل وزن 50 کیلوگرم

- فواصل اهدای خون هر هشت هفته یک بار مشروط به آنکه تعداد دفعات آن در طول یکسال بیش از چهار مرتبه برای مردان و 3 مرتبه برای زنان نباشد.

- همراه داشتن کارت شناسایی معتبر عکس‌دار (ترجیحا کارت ملی)

لازم به ذکر است در صورت وجود سوابق زیر باید پزشک انتقال خون در جریان قرار گیرد:

- آلرژی‌ها: کهیر و آلرژی تنفسی و ...

- سابقه غش، صرع و تشنج

- سابقه اعتیاد به مواد مخدر تزریقی

- سابقه اعمال جراحی

- سابقه رفتارهای پرخطر (تماس جنسی خارج از چهارچوب خانواده)

- سابقه خالکوبی، حجامت و تتو

- سابقه زردی و یرقان در خود یا خانواده

- مسافرت به مناطق آندمیک مالاریاخیز

- سابقه بیماری‌ های قلبی و عروقی

- سابقه مصرف دارو

مراحل اهدای خون داوطلبانه چگونه است؟

1- ورود: بعد از ورود به بخش اهداکنندگان تابلوی پیام انتقال خون و همچنین پمفلت‌های قرار گرفته در اختیارتان را مطالعه کنید.

داوطلب اهدا ممکن است پس از مطالعه پیام انتقال خون یا پمفلت‌های موجود از اهدای خون انصراف داده و بدون هیچگونه توضیحی سازمان را ترک کند. همچنین ممکن است داوطلب پس از مطالعه و قبل از اعلام انصراف به صورت خصوصی با پزشک اهدا کنندگان مشورت کند.

2- ثبت نام با کارت شناسایی معتبر عکس‌دار صورت می‌گیرد (اعلام کدملی و کد پستی بسیار مهم است) سپس لیبل اهدا و برگه خود حذفی محرمانه به اهدا کنندگان ارایه می‌شود.

3- انجام تست هموگلوبین: در این مرحله میزان هموگلبین اهداکنندگان اندازه‌گیری می‌شود.

4- مشاوره و معاینه پزشکی: در اتاق معاینه توسط پزشک، نبض، فشار خون و وزن شما اندازه‌گیری می‌شود و از نظر کم خونی نتیجه آزمایش هموگلوبین بررسی و سپس سوالاتی درباره بیماری‌ها، داروها و رفتارهای شخصی از شما پرسیده خواهد شد. (مرحله مشاوره )این اهمیت را دارد که شما بدانید بخش مهمی از تضمین سلامت خون و فرآورده‌های آن وابسته به صداقت داوطلبین در پاسخگویی به پزشک اهداکنندگان در مورد سوابق بیماری، رفتارهای شخصی و یا مواجهه با عوامل خطرساز است.

5- اخذ رضایت نامه: پس از تایید سلامت فرد توسط پزشک، رضایت نامه اهدا توسط داوطلب اهدای خون امضا می‌شود.

6- مرحله خودحذفی محرمانه: داوطلب پس از مطالعه بروشور خودحذفی، معاینه، مشاوره پزشک و اطلاع از مطالب مربوط به رفتارهای پرخطر همانگونه که در پایین فرم ثبت نام توضیح داده شده درباره مصرف یا عدم مصرف خون اهدایی نظر خود را اعلام می‌کند.

7- در صورت انتخاب گزینه بله، خون اهدا کننده پس از آزمایشات غربالگری مورد استفاده قرار می‌گیرد ودر صورت انتخاب گزینه خیر با وجود انجام آزمایشات غربالگری خون اهدا کننده از چرخه مصرف خارج می‌شود.

8- مرحله اهدای خون: داوطلب پذیرفته شده به سالن خونگیری راهنمایی می‌شوند و خونگیری توسط تکنسین خونگیری در شرایط استریل و با استفاده از وسایل یک بار مصرف انجام می‌شود و ظرف مدت پنج الی 10 دقیقه یک واحد خون از شما اخذ خواهد شد.

9- استراحت و پذیرایی: اهداکننده خون 10 الی 15 دقیقه پس از اهدای خون بر روی تخت استراحت می‌کند و سپس پذیرایی از وی به عمل می‌آید.

توجه: لازم به ذکر است در طی هر مرحله داوطلب اهدای خون در صورت تمایل می‌تواند انصراف دهد و مرکز اهدای خون را بدون هر گونه توضیحی ترک کند.

10- اطلاع رسانی تلفنی: با ارایه بروشور مربوطه ضمن ارایه توصیه‌های پس از اهدای خون از اهدا کننده درخواست می‌شود تا در صورت بروز علایم مربوط به ابتلا به هر گونه بیماری عفونی طی روزهای آینده و یا اعلام هر گونه سوابق پزشکی فراموش شده نظیر سابقه مصرف دارویی و ... انتقال خون استان مربوطه را به منظور حذف خون اهدایی در جریان قرار دهد.

اهدای خون مستمر:

اهدا کننده مستمر فرد سالمی است که حداقل طی یک سال دو مرتبه خون اهدا کند.

مزایای اهدای خون چیست؟

اهدای خون مستمر سبب افزایش ضریب امنیت و سلامت خون شده زیرا در هر بار اهدا مشاوره انجام و کلیه آزمایشات غربالگری بر روی خون اهدایی انجام می‌شود.
 
منبع : پایگاه اطلاع رسانی نامه نیوز  http://namehnews.ir

 

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

پنج شنبه 9 مرداد 1393  5:19 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

ساده‌ترین راه‌های تشخیص "آلزایمر"

 

ساده‌ترین راه‌های تشخیص "آلزایمر"

آلزایمر بیماری سالمندی است و از سن 65 سالگی آغاز می‌شود و در مواردی ممکن است، زودتر از این سن بروز کند.


به گزارش نامه نیوز به نق از انتخاب،  دکتر معصومه صالحی رییس انجمن آلزایمرگفت: آلزایمر بیماری سالمندی است و از سن 65 سالگی زودتر آغاز می‌شود، چنانچه فرد از سن 60 – 50 سال به بالا همانطور که جسم خود را چک می‌کند، مغز را هم معاینه کند و هر یک سال زودتر تشخیص آلزایمر بدهند، درمان زودتر اتفاق افتاده و پنج سال معلولیت بیماری به تعویق می‌افتد.

دکتر صالحی در ادامه افزود: چنانچه شخص 4 یا 5 علامت زیر را داشته باشد، باید به پزشک مراجعه کند.

1-اختلال حافظه که فعالیتهای روزانه را دچار اشکار می‌کند.

2-مشکلات در انجام کارهای عادی مثلا فراموش می‌کند، غذا بپزد.

3-ضعف بیان و استفاده از کلمات نامناسب برای صحبت‌ کردن

4-گم کردن زمان مکان مثلا روز و شب

5-کاهش قضاوت (اختلال در تصمیم‌گیری)

6-اختلال تفکر ذهنی (حسابهای مالی – ارقام)

7-جا به جا کردن اجسام مثلا ساعت را روی گاز می‌گذارد.

8-تغییرات در حالت و رفتار (خنده – گریه – عصبانیت)

9-انگیزه را از دست می‌دهند و بی ‌توجه می‌شوند.

10-تغییر شخصیت (منزوی شدن – عصبانی شدن)

وی در پایان توصیه کرد: برای پیشگیری از بیماری آلزایمر استفاده از ذهن مثل یادگیری دو زبان و حل جدول،‌ معاشرت با دیگران، انتخاب زندگی سالم،‌ کنترل کلسترول،‌جلوگیری از چاقی،‌ تغذیه سالم، مصرف امگا 3 و ماهی، ورزش کردن و توجه به فشار و قند و پیشگیری از ضربه سر کمک کننده است.
 
منبع : پایگاه اطلاع رسانی نامه نیوز  http://namehnews.ir

 

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

پنج شنبه 9 مرداد 1393  5:20 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

دویدن تاثیری بر افزایش طول عمر دارد؟

تحقیقات جدید نشان می دهد حتی دویدن 50 دقیقه و یا کمتر در هفته می تواند سه سال به عمر شما اضافه کند. قبلا چنین پنداشته می شد که این مزیت فقط برای کسانی است که در هفته بیش از 3 ساعت می دوند.


به گزارش نامه نیوز به نقل از خبرآنلاین،دکتر دی سی لی، متخصص حرکت شناسی انسانی از دانشگاه دولتی آیوای آمریکا، به سایت خبری یاهو گفت: "این تحقیقات افراد کم تحرک را تشویق می کند تا در فعالیتهای بدنی و از جمله دویدن شرکت کنند."

بر اساس این تحقیق که روز دوشنبه 28 ژوئیه 2014 در مجله "ژورنال آو آمریکن کالج آو کاردیلوژی" منتشر شده، "ما می توانیم حتی با 30 تا 60 دقیقه دویدن در هفته از مزیت طول عمر ناشی از آن بهره مند شویم، و این بسیار پایین تر از آن حدی است که قبلا سازمان بهداشت جهانی و دولت آمریکا اعلام کرده بودند."

اما دکتر لی هشدار می دهد که هنوز تحقیقات بیشتری باید صورت گیرد تا میزان مطلوب دویدن برای جوامع مختلف انسانی تعیین شود. اما دکتر لی معتقد است که به هر حال "حتی کمی دویدن بهتر از اصلا ندویدن است."

به گزارش العربیه، ریسک مرگ برای دوندگان 30 درصد کمتر از غیر دوندگان است، و مرگ ناشی از بیماری و یا حمله قلبی در آنها 45 درصد کمتر می باشد. در مجموع دوندگان سه سال بیشتر از غیردوندگان زندگی می کنند، و این بستگی به مدت دویدن، سرعت و دفعات آن ندارد.
 
منبع : پایگاه اطلاع رسانی نامه نیوز  http://namehnews.ir

 

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

پنج شنبه 9 مرداد 1393  5:21 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

نقش مهم ماساژ در کاهش استرس

 

نقش مهم ماساژ در کاهش استرس

دبیر هیئت پزشکی ورزشی اصفهان با بیان اینکه ماساژ درمانی نقش مهمی در کاهش استرس و ایجاد آرامش دارد، گفت: ماساژ تنها به عنوان یک روش کمک کننده است و نباید تصور کنیم که در درمان بیماری‌های روحی معجزه می‌کند.


به گزارش نامه نیوز ، پویا دانشور با بیان اینکه ماساژ درمانی در تمام دنیا انجام می‌شود، اظهار کرد: ماساژ درمانی نقش مهمی در کاهش استرس و ایجاد آرامش در فرد دارد.

وی با اشاره به اینکه مطالعات فیزیولوژی ورزشی نشان می‌دهد که ماساژ درمانی منجر به افزایش جریان خون می‌شود، افزود: ماساژ درمانی موجب ترشح واسطه‌های شیمیایی در بدن می‌شود که از عوامل کاهش استرس و افزایش آرامش است.

دبیر هیئت پزشکی ورزشی اصفهان با تاکید براینکه ماساژ درمانی جایگزین درمان اختلالات روحی نمی‌شود، اضافه کرد: ماساژ درمانی تنها به عنوان یک روش کمک کننده است و نباید تصور کنیم که در درمان بیماری‌های روحی معجزه می‌کند و به عنوان یک متد درمانی محسوب نمی‌شود.

دانشور با اشاره به اینکه ماساژ یک روش آرامش بخش است که می‌تواند جز شاخه‌های ورزش قرار گیرد، افزود: ماساژ در کاهش اسپاسم و یا گرفتگی عضلانی نقش مهمی دارد بدین معنا که ماساژ بعد از یک دوره ورزشی شدید می‌تواند در ریکاوری یا برگشت ورزشکار به حالت طبیعی به خصوص سیستم عضلانی ورزشی کمک بسیاری کند و به همین علت است که ماساژ به ورزشکاران توصیه می‌شود‌.

دبیر هیئت پزشکی ورزشی اصفهان به تقسیم بندی انواع روش‌های ماساژ اشاره کرد و ادامه داد: ماساژ قبل از ورزش، حین ورزش و بعد از آن انجام می‌شود که البته نوع ماساژ متفاوت بوده و هر کدام سبک، روش و زمان خاص خود را دارند.

دانشور با بیان اینکه ماساژ یک علم است و فردی که این کار را انجام می‌دهد باید دوره‌های لازم را گذرانده باشد، افزود: در حوزه ورزش متولی آموزش ماساژ در کشور فدراسیون پزشکی ورزشی و هئیت‌های پزشکی ورزشی استان‌ها هستند.

وی با تاکید بر اینکه افرادی که خواهان انجام ماساژ درمانی هستند باید علاوه بر گذراندن 50 ساعت کارگاه تئوری50 ساعت کار عملی نیز انجام داده باشند، به ایسنا خاطر نشان کرد: صرف اینکه فردی دست قوی داشته باشد نمی‌توانند ماساژ درمانی انجام دهد چرا که ماساژ درمانی یک علم است و باید طبق اصول و روش درست صورت گیرد.
 
منبع : پایگاه اطلاع رسانی نامه نیوز  http://namehnews.ir

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

پنج شنبه 9 مرداد 1393  5:22 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

سرطان کلیه، کشنده‌ترین بیماری دستگاه ادراری

 

سرطان کلیه، کشنده‌ترین بیماری دستگاه ادراری

یک متخصص کلیه و مجاری ادرار سرطان کلیه را یکی از کشنده ترین بیماری‌های دستگاه ادراری دانست که به دلیل رشد نابجای سلولهای کلیه ایجاد می‌شود.


به گزارش نامه نیوز، محمدرضا نوروزی، متخصص کلیه و مجاری ادرار در گفت‌و‌گو با فارس، با اشاره به اینکه علائم سرطان کلیه معمولا هنگام پیشرفت بیماری خود را نشان می‌دهد، اظهار داشت: نخستین علامت این سرطان، وجود خون در ادرار است که در بسیاری از موارد این خون فقط در آزمایشگاه تشخیص داده می‌شود و متاسفانه مردم به آن توجه نمی‌کنند.

نوروزی افزود: علائم مبهم شکمی مثل درد شکم، تهوع، درد پهلویی و در موارد پیشرفته احساس توده در پهلو، از دیگر علائم وجود سرطان کلیه در فرد است.

این متخصص کلیه و مجاری ادرار درباره نحوه تشخیص سرطان کلیه گفت: پس از انجام آزمایش و سونوگرافی، ضایعه‌ای در کلیه فرد بیمار تشخیص داده می‌شود که اگر در مراحل پیش‌رونده باشد، باید تمام کلیه را برداشت ولی اگر در اندازه‌هایی باشد که بتوان بخشی از کلیه را برداشت، می‌توان مابقی کلیه را برای بیمار حفظ کرد.

وی در عین حال گفت: سرطان کلیه از نظر پاتولوژی انواع مختلف دارد، برخی تومورها در درون کلیه وجود دارند که کشنده نیستند؛ از این میان برخی منشا عروقی دارند و برخی دیگر منشا سلولهایی که تکثیر می‌یابند اما بدخیم نیستند، تشخیص افتراق بین تومورهای خوش‌خیم و بدخیم کار مشکلی است که با تصویر برداری‌های پیشرفته و گاه با نمونه برداری توسط پزشک متخصص انجام می‌شود.

نوروزی خاطرنشان کرد: سرطان کلیه در نیمی از موارد وقتی دیده می‌شود که به بخش‌های دیگر بدن مانند استخوان، کبد و یا ریه سرایت کرده است؛ در برخی موارد نیز سرطان‌ به روده که در نزدیکی کلیه قراردارد پخش شده که در این شرایط متاسفانه درمان قطعی برای این بیماری وجود ندارد و درمان‌هایی که انجام می‌شود فقط کمی به عمر بیمار اضافه می‌کند.

وی تاکید کرد: بهترین راه مقابله با این بیماری و کنترل آن، توجه به علامات مشکوک از جمله دردهای مبهم شکمی یا وجود خون در ادرار است و در صورت نیاز باید هرچه سریعتر سونوگرافی و تصویر برداری‌های پیشرفته دیگر انجام شود.

این متخصص کلیه و مجاری ادرار در عین حال هشدار داد افراد در معرض دخانیات بویژه کسانیکه زیاد سیگار می‌کشند، بیش از سایرین در معرض خطر ابتلا به سرطان کلیه قرار دارند.

نوروزی افزود: این بیماری در دهه های چهارم و پنجم زندگی دیده می‌شود و جزء سرطان‌های خیلی شایع نیست اما در فهرست سرطان‌های کشنده قرار دارد.

وی خاطرنشان کرد: این سرطان در مردان کمی بیشتر از زنان دیده می‌شود چرا که هم بیشتر از زنان سیگار می‌کشند و هم دیرتر به پزشک مراجعه می‌کنند.
 
منبع : پایگاه اطلاع رسانی نامه نیوز  http://namehnews.ir

 

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

پنج شنبه 9 مرداد 1393  5:23 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

مصرف مسکن منجر به پیشرفت بیماری میشود

 

مصرف مسکن منجر به پیشرفت بیماری میشود

مصرف دارو در ایران از کنترل خارج شده، حالا وضع پایتخت از همه شهرهای دیگر وخیم‌تر اعلام می‌شود، زمانی که رئیس سازمان غذا و دارو تأکید می‌کند که مصرف دارو در پایتخت بیش از دو برابر جمعیت شهر است.


به گزارش نامه نیوز به نقل از شهروند، تهران با بیش از ٥/١٢‌میلیون نفر جمعیت، سرانه مصرف‌اش ٢٥‌میلیون است. پیش از این بارها نسبت به مصرف خودسرانه دارو هشدار داده شده، در رأس همه این داروها که بی رویه استفاده می‌شود، آنتی‌بیوتیک‌ها قرار دارند. اسفندماه ‌سال ٩١ بود که با استناد به گزارش سالانه مشاور ارشد دولت انگلیس در حوزه بهداشت و درمان، اعلام شد که مصرف آنتی‌بیوتیک در ایران ١٦ برابر استاندارد جهانی است.

آمارها نشان می‌دهد ایران جزء ٢٠ کشور اول دنیا از نظر مصرف داروست، حتی اعلام می‌شود پس از چین ایران دومین کشور مصرف‌کننده داروست. این را رئیس سازمان نظام پزشکی می‌گوید. به گفته علیرضا زالی، ایران در آسیا پس از چین، رتبه دوم مصرف خودسرانه دارو را دارد.

آمارها اما فراتر از اینهاست، گفته می‌شود هر ایرانی سالانه حدود ٣٤٠ عدد قرص مصرف می‌کند که در مجموع عدد ٤٠‌درصدی مصرف خودسرانه دارو را نشان می‌دهد. یعنی از هر پنج ایرانی دو نفر خوددرمانی می‌کنند.

استامینوفن کدئین و انواع آنتی‌بیوتیک‌ها رتبه اول را دارند. بررسی‌ها نشان می‌دهند، میانگین رشد مصرف دارو در ایران ٥/١١‌درصد است که ٥/٣‌درصد بالاتر از میانگین جهانی است. آماری که‌ سال ٨٩ گرفته شد هم نشان می‌دهد، پزشکان متخصص در آن سال، به‌طور متوسط برای ٤٨‌درصد بیماران‌شان آنتی‌بیوتیک تجویز کرده‌اند، زنان اما مشتریان پر و پا قرص آنتی‌بیوتیک‌ها هستند، میزان مصرف این دارو در میان زنان، عدد ٧٠‌درصدی را تنها در یکی از استان‌ها نشان می‌دهد. نتایج یک تحقیق دیگر در استان تهران هم نشان می‌دهد که بیش از ٤٥‌درصد نسخه‌ها حداقل یک قلم آنتی بیوتیک داشته‌اند.

همه اینها را باید در کنار آمار و هشدارهایی قرار داد که هفته گذشته درباره عفونت‌های بیمارستانی اعلام شد. زمانی‌که گفتند ١٥‌درصد بیماران بستری‌شده در بیمارستان‌ها، مبتلا به عفونت‌های بیمارستانی می‌شوند که بیش از ٣‌درصد آنها هم در اثر این عفونت‌ها جانشان را از دست می‌دهند. همان موقع اعلام شد که دلیل بالا بودن این عفونت‌ها، استفاده بیش از حد از آنتی‌بیوتیک‌هاست.

داروهایی که سیستم ایمنی بدن را تضعیف می‌کنند. حتی گزارشی که در پایان ‌سال ٨٤ اعلام شد، نشان می‌داد نزدیک به ٨٥٠ مورد عفونت بیمارستانی در ایران گزارش شد که ‌درصد بالایی از آنها به‌دلیل باکتری‌های شدید مقاوم به آنتی‌بیوتیک بوده است. رئیس سازمان غذا و داروی وقت هم گفته بود که مصرف آنتی‌بیوتیک در ایران تقریبا معادل کل اروپاست. همچنین مصرف آنتی‌بیوتیک در‌ سال ۹۱ حدود ۴‌میلیارد عدد برآورد می‌شود. عمده آنتی‌بیوتیک‌های مصرفی در ایران از نوع تزریقی است.

رئیس سازمان نظام پزشکی تاکنون بارها نسبت به مصرف خودسرانه دارو هشدار داده، آن‌قدر که دیگر مصرف خودسرانه دارو را به‌عنوان چالش نظام سلامت معرفی می‌کند. به گفته علیرضا زالی به‌طور متوسط در نرم جهانی سالانه ۶‌درصد مصرف دارو درحال افزایش است که این میزان در کشور ما بیش از این مقدار است. این موضوع تنها شامل مصرف داروهای خوراکی نمی‌شود، در بخش تزریقات هم ایران جایگاه بالاتر از نرم جهانی دارد. به گونه‌ای که آمارها نشان می‌دهند ایرانی‌ها حدود ٦/٣‌درصد بیشتر از نرم جهانی تزریق می‌کنند. آماری که در آینده مشکلات فراوانی برای آنها رقم می‌زند.

حالا مُسکن‌ها، آنتی‌بیوتیک‌ها و مولتی‌ویتامین‌ها در رأس مصرف داروها قرار دارند. اینها را ایرج خسرونیا، رئیس انجمن متخصصان داخلی ایران که به‌شدت نسبت به مصرف خودسرانه دارو در کشور گلایه‌مند است، به «شهروند» می‌گوید: «مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها در کشور خیلی بالاست، مردم تمایل زیادی به خوددرمانی دارند، داروخانه‌ها به راحتی داروها را می‌فروشند و مردم بیش از نیازشان می‌خرند، مقدار کمی را مصرف می‌کنند و مابقی را در یخچال‌ها و کابینت‌ها انبار می‌کنند.» او می‌گوید: «خانه‌ها پر از قرص‌هایی است که تعداد زیادی از آنها تاریخ مصرف گذشته هستند.» آمار مسمومیت‌های دارویی هم کم نیست. گفته می‌شود ٤٠‌درصد بیماران مبتلا به عارضه دارویی می‌شوند، آمارهایی دیگری هم حکایت از مسمومیت ٧٠‌درصد ناشی از داروها دارد، همان داروهایی که در کمد و یخچال نگهداری می‌شوند و در پی خود درمانی برای مصرف‌کننده مشکل ایجاد می‌کنند.

رییس انجمن متخصصان داخلی علت اصلی مصرف بی رویه دارو در کشور را نبود متخصص سالمندان می‌داند. «سالمندان مبتلا به انواع بیماری هستند، زمانیکه به پزشک مراجعه می‌کنند، داروهای زیادی برایشان تجویز می‌شود که بخش زیادی از آنها هم ممکن است مصرف نشوند.» به اعتقاد خسرونیا، در کشور از همان ابتدا نوعی فرهنگ مصرف بی‌رویه دارو وجود داشت، بیمار از پزشک توقع تجویز دارو دارد، اگر پزشک دارو ندهد، بیمار ناراضی می‌شود.

او معتقد است که پزشکان برای کاهش مصرف دارو در کشور، باید زمان بیشتری را با بیمار سپری کنند و به او آموزش دهند نه این‌که داروهای بیشتری برایش تجویز کنند.

از دیگر سو این پزشک به اقدام غیرقانونی داروخانه‌ها هم اشاره می‌کند، زمانیکه بدون نسخه دارو می‌فروشند. «این اقدام غیراخلاقی و خلاف است، داروخانه‌ها تبدیل به فروشگاه شده‌اند، مردم با هر بیماری جزیی، به داروخانه می‌روند دارو می‌خرند و در صورت تکرار بیماری هم از همان دارو استفاده می‌کنند.»

مسافران دارو سوغاتی می‌آورند
رئیس انجمن متخصصان داخلی ایران، به مشکل دیگری اشاره می‌کند که حکایت از بالا رفتن مصرف دارو در کشور دارد. «خیلی از کسانی که از خارج به ایران می‌آیند، اگر قبلا شکلات و لباس سوغاتی می‌آوردند، حالا انواع قرص‌ها و مکمل‌ها را به‌عنوان سوغات می‌آورند، بسته‌های صدتایی و دویست تایی از قرص‌ها، در چمدان بیشتر این مسافران است، بعد از آن هم بیماران با مراجعه به پزشک کیسه‌ای پر از این قرص‌ها می‌آورند و مجوز استفاده آن را از پزشک خود می‌گیرند.» او در ادامه به مضرات استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها هم اشاره می‌کند و می‌گوید: «مصرف زیاد این دارو حتی می‌تواند منجر به مرگ افراد شود.»

اعلام می‌شود که مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها در ایران به مرحله خطر و حتی فراتر از آن رسیده. ایجاد این بحران، دور از انتظار هم نبود، مصرف زیاد آنتی‌بیوتیک‌ها بدون نیاز واقعی به آنها با هر بار سرماخوردگی، بر این موضوع صحه می‌گذارد.

دیگر مصرف خودسرانه دارو در ایران تبدیل به فرهنگ شده، حالا خیلی از مردم تنها با دیدن نشانه‌های یک بیماری، زحمت مراجعه به پزشک را کم می‌کنند و به‌طور مستقیم به داروخانه می‌روند و دارویشان را می‌خرند. غافل از این‌که بسیاری از عفونت‌ها ویروسی‌اند و برای درمان نیازی به مصرف آنتی بیوتیک‌ها نیست.

پزشک و بیمار دو عامل اصلی در بالا رفتن مصرف خودسرانه دارو هستند. این را عبدالرحمن رستمیان، یکی از اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی به «شهروند» می‌گوید و توضیح می‌دهد: «پزشکان نباید برای تمام بیماران دارو تجویز کنند، حتی اگر بیمار اصرار هم کرد نباید پزشک زیر بار برود، چرا که در خیلی از بیماری‌ها اصلا نیازی به دارو نیست.»

به اعتقاد او مصرف داروهای مسکن در برخی موارد منجر به پیشرفت بیماری می‌شود. یعنی بیمار با مصرف دارو، درد را حس نمی‌کند و اقدام به انجام برخی حرکت‌ها در دردهای مفصلی می‌شود که خود منجر به پیشرفت بیماری‌اش می‌شود.

او به بالا رفتن مصرف کورتن در کشور هم اشاره می‌کند. «متاسفانه در بسیاری از موارد دیده می‌شود که پزشکان داروهای کورتنی تجویز می‌کنند، درحالی‌که کورتن در طولانی‌مدت منجر به پوکی استخوان می‌شود.

از دیگر سو داروخانه‌ها هم باید مراقب باشند و هر دارویی را به بیماران ندهند.» به گفته این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، آمار مصرف داروها باید در داروخانه‌ها رصد شود تا درنهایت بتوان بررسی‌هایی روی آمار و ارقام به‌دست آمده انجام داد.

 

منبع : پایگاه اطلاع رسانی نامه نیوز  http://namehnews.ir

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

پنج شنبه 9 مرداد 1393  5:23 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

اصلی‌ترین راه کنترل بیماری‌ها

 

اصلی‌ترین راه کنترل بیماری‌ها

بروز۶۰‌ درصد بیماری‌ها به رفتار و عوامل روانی خود فرد بستگی دارد و آموزش مهارت‌های زندگی، مانند کنترل خشم، استرس و ارتباطات مناسب نقش مهمی در پیشگیری از بیماری‌ها و کنترل آنها دارد.


به گزارش نامه نیوز به نقل از شهروند، «خودمراقبتی» به‌عنوان اصلی‌ترین راه کنترل بیماری‌های جسمی و روانی مطرح است. طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت ١٠ عامل خطر برای بیماری‌ها وجود دارد که از این تعداد ٣ مورد مربوط به عوامل روانی، رفتاری و ٣ مورد دیگر تحت‌تاثیر عوامل روانی است بنابراین ٦ عامل از ١٠ عامل خطر برای ابتلا به بیماری‌ها مربوط به عوامل روانی، رفتاری یا تحت تاثیر این عوامل هستند.

از همین جا اهمیت موضوع «خودمراقبتی» مطرح می‌شود یعنی هر جا بحث عوامل روانی، رفتاری و به ویژه رفتاری مطرح است «خودمراقبتی» به‌عنوان عامل موثر مطرح می‌شود.

موضوع خودمراقبتی به ٣ عامل رفتاری، فردی و اجتماعی مربوط می‌شود. درواقع «خودمراقبتی» تحت‌تاثیر این ٣ مجموعه قرار می‌گیرد. در بحث عوامل رفتاری باید به مهارت‌هایی که فرد برای ایجاد سلامتی دارا است در حوزه بهداشت و روان اشاره کرد که در این میان مهارت‌های زندگی اهمیت زیادی دارد همچنین مهارت کنترل خشم، استرس و مهارت‌های ارتباطی نقش مهمی در پیشگیری از بیماری‌ها و کنترل آنها دارا است.

علاوه‌بر عوامل رفتاری، عوامل فردی نیز موثر است نگاه فرد به خود و توانمندی‌ها و سلامتی‌اش و این‌که چقدر خود را مثبت ارزیابی می‌کند و در کنترل بیماری‌ها توانمند است در «خودمراقبتی» اثر مهمی دارد چنانچه فرد معتقد باشد که بیماری‌ها و مشکلات قابل کنترل هستند بهتر می‌تواند خود را با شرایط وفق دهد. در این میان اصلی‌ترین عامل «خودکارآمدی» یا توانایی کنترل فرد است که نقش مهمی را ایفا می‌کند.

سومین عاملی که آن را به‌عنوان عوامل اجتماعی می‌توان نام برد شامل عوامل محیطی و شبکه اجتماعی است. در عوامل محیطی وجود عوامل خطر و این‌که چه عوامل محافظت‌کننده محیطی وجود دارد و فرد از چه شبکه و تعاملات اجتماعی و حمایـت‌های اجتماعی برخوردار است، اهمیت دارد.

برای این‌که فرد بتواند به نحو موثری با مشکلات جسمی و روانی مقابله کند علاوه‌بر مهارت‌های زندگی و سلامتی باید مراقب نوع نگاه خود و عوامل اجتماعی نیز باشد. بر این اساس یادگیری مهارت‌های زندگی و تغییرات شناختی به خودمراقبتی در زمینه سلامت روان منجر می‌شود.

«استرس» به‌عنوان عاملی شناخته می‌شود که می‌تواند سلامت روان را به خطر اندازد. میزان کنترل فرد در مواقعی که دچار استرس و فشار روانی می‌شود اهمیت بسزایی دارد استرس صرفا نمی‌تواند فرد را از پا بیندازد بلکه مهارت مقابله و نوع نگاه ما نیز به کنترل عوامل استرس‌زا کمک می‌کند مثلا فردی که با بیماری اعضای خانواده‌اش مواجهه می‌شود دچار استرس خواهد شد چنانچه فرد بیماری را به‌عنوان عامل بدبختی تلقی و احساس کند نمی‌تواند از پس آن برآید. استرس طاقت‌فرسایی را تجربه خواهد کرد.

در این حالت فرد به شدت تحت تاثیر استرس قرار خواهد گرفت و سلامت روانی‌اش دستخوش تغییر می‌شود، اما چنانچه مهارت کنترل استرس را داشته باشد و به توانمندی خود و اعضای خانواده‌اش در بهر‌ه‌گیری از روش‌های کنترل بیماری واقف باشد به جای درماندگی از روش‌های منطقی و موثر برای مقابله با آن بیماری و کنترل آن بهره می‌گیرد و چه بسا بیماری تاثیر کمتری بر سلامت روانی فرد بگذارد.

 

منبع : پایگاه اطلاع رسانی نامه نیوز  http://namehnews.ir

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

پنج شنبه 9 مرداد 1393  5:24 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

آیا با معاینه شکم و لمس کبد می‌توان به بیماری کبدی پی برد؟

 

آیا با معاینه شکم و لمس کبد می‌توان به بیماری کبدی پی برد؟

رییس شبکه هپاتیت کشور "کبد" را بزرگ‌ترین غده بدن دانست و گفت: می‌توان کبد را به کارخانه‌ای شیمیایی تشبیه کرد که وظیفه تولید، تغییر، انبار کردن و دفع مواد را بر عهده دارد.


به گزارش نامه نیوز به نقل از ایسنا، دکتر سید موید علویان، استاد دانشگاه و فوق تخصص گوارش و کبد، افزود: خونرسانی به کبد بسیار زیاد است. خون سرشار از مواد غذایی که از دستگاه گوارش جذب شده به طور مستقیم به کبد وارد می‌شود. این مواد در کبد ذخیره شده یا به مواد شیمیایی مورد نیاز بدن تبدیل می‌شوند. نقش کبد در تنظیم سوخت و ساز گلوکز (قند) و پروتئین اهمیت بسیاری دارد. کبد با تولید و ترشح صفرا نقش مهمی نیز در هضم و جذب چربی‌ها از دستگاه گوارش بر عهده دارد. علاوه بر آن کبد مواد زاید حاصل از سوخت و ساز را از خون خارج می‌کند و آنها را به داخل صفرا ترشح می‌کند. صفرای تولید شده کبد به طور موقت در کیسه صفرا انبار می‌شود و زمانی که برای فرآیند هضم لازم باشد، با انقباض کیسه صفرا به داخل لوله گوارش وارد می‌شود.

آیا با معاینه شکم و لمس کبد می‌توان به بیماری کبدی پی برد؟

علویان در پاسخ به این سوال که آیا با معاینه شکم و لمس کبد می‌توان به بیماری کبدی پی برد؟ گفت: در حالت عادی لبه کبد را می‌توان در هنگام دم عمیق لمس کرد. البته ذکر این نکته ضروری است که به جز در مراحل انتهایی و دیررس بیماری، با لمس کبد و معاینه شکم به تنهایی نمی‌توان به بیماری کبدی پی برد. باید توجه داشت که حتی با سونوگرافی شکم در همه موارد، وجود بیماری کبدی را نمی‌توان تشخیص داد و انجام آزمایش خون و بررسی‌های تکمیلی دیگر ضروری است.

نقش کبدی در سلامتی

این فوق تخصص گوارش و کبد در پاسخ به سوال ایسنا درباره نقش کبد در سلامت بدن، ادامه داد: کبد با انجام تغییرات لازم بر روی مواد غذایی جذب شده و همچنین دفع سموم مهم‌ترین نقش را در حفظ سلامتی بر عهده دارد. به عنوان مثال کبد با تبدیل مواد قندی ساده (گلوکز) به نوع ذخیره‌ای آن (گلیکوژن) و در موارد ضروری تبدیل نوع ذخیره‌ای به نوع ساده که برای بدن قابل استفاده است، نقش عمده‌ای را در تنظیم قند خون ایفا می‌کند.

وی در این باره افزود: کبد، چربی‌های جذب شده را به انواع قابل جذب یا قابل ذخیره شده در سلول‌های مختلف بدن تبدیل می‌کند و از این طریق در سوخت و ساز چربی‌ها دخالت می‌کند. کبد نقش عمده‌ای را در سوخت و ساز پروتئین‌ها بر عهده دارد. این عضو تقریبا تمام پروتئین‌های پلاسمای خون را تولید می‌کند.

به گفته علویان، بسیاری از ویتامین‌ها مانند ویتامین‌های A، B و ... همچنین برخی فلزات مانند آهن و مس در کبد ذخیره شده و در مواقع مورد لزوم مورد استفاده قرار می‌گیرند. یکی دیگر از اعمال مهم کبد، از بین بردن میکروب‌های وارد شده به بدن از طریق روده است. این میکروب‌ها از طریق گردش خون ابتدا به کبد وارد می‌شوند و این عضو با استفاده از سیستم دفاعی خود آنها را از بین می‌برد.

آیا می‌توان بدون کبد زنده ماند؟

با توجه به وظایفی که کبد بر عهده دارد به طور حتم نمی‌توان بدون کبد زنده ماند. اما باید این نکته را در نظر داشت که در اغلب بیماری‌های کبدی، درصد کمی از آن دچار ضایعه شده و به این دلیل تنها برخی از فعالیت‌های کبدی دچار اختلال می‌شود. به این ترتیب در اغلب بیماری‌های کبدی حیات بیمار به خطر نمی‌افتد. به عبارت دیگر، چنانچه تنها کمتر از یک سوم کبد سالم باشد، همین قسمت کوچک می‌تواند نیازهای طبیعی بدن را برطرف کند.
 
منبع : پایگاه اطلاع رسانی نامه نیوز  http://namehnews.ir

 

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

پنج شنبه 9 مرداد 1393  5:25 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

بیماری عروق کرونر شایع‌ترین علت مرگ و میر در کشور

 

بیماری عروق کرونر شایع‌ترین علت مرگ و میر در کشور

یک متخصص قلب و عروق با اعلام بیماری عروق کرونر به عنوان شایع ترین علت مرگ و میر در کشور، سبک زندگی، رژیم غذایی نامناسب و استعمال دخانیات را از عوامل مهم در ابتلا به این بیماری برشمرد.


به گزارش نامه نیوز به نقل از فارس، محمدرضا محمدحسنی، متخصص قلب و عروق درباره بیماری عروق کرونر یا عروق تاجی گفت: این بیماری شایع ترین بیماری‌ قلبی است که سبب مرگ و میر و از کار افتادگی افراد جامعه می‌شود.

وی افزود: دیواره عروق کرونر توسط لایه‌ای نازک محافظت می‌شود که از چسبیدن خون یا اجزای آن به دیواره عروق جلوگیری می‌کند که این لایه آسیب‌پذیر است و مواردی همچون استرس، رژیم غذایی، دخانیات و هوای آلوده به این لایه آسیب می‌زنند و زمانی که این لایه آسیب ببیند موادی مانند کلسیم که در رگ رسوب و رگ را تنگ می‌کنند و این فرایند ادامه پیدا می‌کند تا اینکه رگ تنگ و تنگ‌تر شود و در نهایت به سکته قلبی منجر شود.

این متخصص قلب و عروق درباره علائم بیماری عروق کرونر گفت: خطر این بیماری بی‌علامت بودن آن در مراحل اولیه است بنابراین اشتباه است تصور کنیم که چون علامتی دیده نمی‌شود پس قلب ما مشکلی ندارد چرا که ممکن است بیماری در مراحل اولیه قرار داشته باشد و هنوز عملکرد قلب را تحت تأثیر قرار نداده باشد.

محمد حسنی افزود: درد در منطقه قفسه سینه، تنگی نفس و خستگی زودرس در هنگام فعالیت‌های بدنی از نشانه های این بیماری است که به مرور زمان افزایش می‌یابد پس به محض مشاهده علائم ذکرشده در صورتی که توجیحی برایشان نبود، باید هر چه سریعتر به پزشک مراجعه کرد.

وی با تأکید بر ضرورت چک‌آپ های دوره‌ای برای اطلاع از وضعیت عروق کرونر تصریح کرد: کسانی که سابقه بیماریهای قلبی در خانواده‌شان وجود دارد یا فاکتور‌های خطر را با خود دارند باید بیش از دیگران مراقب خود باشند.

این متخصص قلب و عروق درباره عوامل بالابرنده ریسک ابتلا به بیماری عروق کرونر گفت: عواملی مانند دخانیات، شیوه غذایی غلط، دیابت، فشارخون بالا، اختلال در چربی‌های خون، چاقی، کم تحرکی، استرس‌های غیر متعارف، سابقه بیماری‌های قلبی، مرد بودن و سن بالای 50 سال ریسک ابتلا به بیماری عروق کرونر را بالا می‌برد.

محمد حسنی درباره روش تشخیص بیماری عروق کرونر خاطرنشان کرد: پزشک با در نظرگرفتن شرح حال بیمار و معاینه وی تلاش می‌کند تا مشکل وی را دریابد و در صورت ناکافی بودن این دو مورد،‌ نوار قلب، اکوکاردیوگرافی، تست ورزش، آنژیوگرافی انجام‌ می‌شود.

وی درباره نحوه پیشگیری از ابتلای به بیماری عروق کرونر گفت: اصلاح شیوه زندگی و رژیم غذایی و استعمال نکردن دخانیات از مهمترین اقدامات برای پیشگیری از ابتلا به بیماری عروق کرونر است.

این متخصص قلب و عروق درباره درمان بیماری عروق کرونر تأکید کرد: اگر تنگی عروق جزئی باشد، تغییر شیوه زندگی و اصلاح رژیم غذایی برای درمان انجام می‌شود، اگر تنگی بیشتر باشد استفاده از فنر برای بازکردن رگ استفاده می‌شود و در صورت تنگی بیش از حد جراحی انجام می‌شود.

محمد حسنی به تمام افراد در سنین بالا توصیه کرد تا با مراجعه سالیانه به پزشک و بررسی قندخون،‌ فشار خون و چربی خون به موقع از ابتلا به بیماری عروق کرونر مطلع شوند.

 

منبع : پایگاه اطلاع رسانی نامه نیوز  http://namehnews.ir

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

پنج شنبه 9 مرداد 1393  5:26 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

وقتی قلیان بلای جان ایرانی ها می شود /نگرانی پزشکان از سرعت رشد سرطان

 

وقتی قلیان بلای جان ایرانی ها می شود /نگرانی پزشکان از سرعت رشد سرطان

مصرف قلیان در کشور از خط قرمز عبور کرده و دیگر نمی توان با توصیه های پزشکی، امیدوار بود که آمار مصرف کنندگان مواد دخانی کاهش یابد.


به گزارش نامه نیوز به نقل از مهر، شاید، بارزترین شاهد این ادعا، نگرانی بیش از 4 هزار پزشکی باشد که با ارسال نامه ای به رئیس جمهور، نسبت به خطرات مصرف قلیان هشدار داده اند.

موضوع قلیان کشی در جامعه روز به روز بر نگرانی دست اندرکاران حوزه بلا می افزاید به طوریکه در آخرین اقدام، بیش از 4000 پزشک که در بین آنها چهره های شناخته شده و رجل سیاسی نیز دیده می شود، با نوشتن نامه ای به رئیس جمهور، از وی خواستند تا به هر نحو ممکن شده از عرضه قلیان در سطح قهوه خانه ها، سفره خانه های سنتی و... جلوگیری کند. زیرا، بررسی ها نشان می دهد که خطرات مصرف قلیان به مراتب بیشتر از کشیدن سیگار است. هرچند مصرف هر نوع مواد دخانی، با بیماریهای خطرناکی همراه است که از جمله آنها، می تواند به بروز انواع سرطانها اشاره کرد.

ماجرای نامه 4 هزار پزشک به رئیس جمهور

حدود یک ماه قبل بیش از چهار هزار نفر از ‏چهره‌های سرشناس حوزه سلامت کشور طی نامه‌ای به رئیس جمهوری با ابراز ‏نگرانی از مصرف بی رویه قلیان و سونامی سرطان ناشی از آن درخواست کردند تا بر اساس قوانین ‏جلوی گسترش روز افزون این پدیده خانمان سوز گرفته شود.

آنها این نامه را نوشتند که نگرانی خود را بروز دهند و از بالاترین مقام اجرایی کشور بخواهند که در این زمینه تدبیری بیاندیشد تا شاید بتوان از روند رو به افزایش گرایش به سمت مصرف قلیان در جامعه جلوگیری کرد.

بر اساس آنچه در نامه این پزشکان آمده است: "سرعت رشد ابتلا به سرطان در کشور به شکل قابل توجهی افزایش یافته است و کشور ما ‏بالاترین ‏روند رشد ابتلا به سرطان را در ‏دنیا داراست، 30 تا 35 درصد علت سرطان ها به عوامل خطری باز می گردد که ‏علت اصلی آن ‏دخانیات است و 30 درصد مرگهای ناشی از سرطان مستقیما با ‏دخانیات در ارتباط است. هر چند مبارزه ‏با دخانیات به یک ‏خواست جهانی بدل گشته و حتی قانون جامع کنترل و مبارزه ملی با دخانیات در کشور تصویب و ‏ابلاغ ‏شده است، اما متاسفانه ‏گام های عملی و متقنی که توانسته باشد مانعی بر توسعه مصرف سیگار و قلیان در کشور ‏بویژه در بین جوانان باشد، هنوز مورد ‏انتظار خیر ‏خواهان عرصه سلامت کشور است. قلیان تفریحی است که هر روز ‏فاصله جوانان را با مرگ و نیستی کمتر می کند و ‏آنان را به ورطه فلاکت می کشاند."

15 درصد جوانان ایرانی قلیانی هستند

بر اساس ‏گزارش سازمان جهانی ‏بهداشت، سالانه پنج میلیون نفر به دلیل مصرف قلیان می ‏میرند و آخرین آمار منتشر شده از سوی وزارت بهداشت نیز ‏گویای آن است که ‏‏15 درصد جوانان 13 تا 15 سال در کشور مصرف ‏کننده قلیان هستند و سالانه در مجموع 35 هزار ‏تن تنباکو در کشور دود می شود.

در بخش دیگری از نامه پزشکان به رئیس جمهور آمده است: "هر چند این تحفه ‏استعماری در طول تاریخ ‏در زندگی اجتماعی ایرانیان ریشه دوانیده ‏است و لیکن امروزه توسعه این ناهنجاری با توجه به مضرات فوق العاده ای که برای ‏سلامت ‏آحاد جامعه ایجاد نموده است ‏به عنوان یک معضل اجتماعی شناخته می شود و می توان گفت قلیان دروازه ورود ‏نوجوانان به مصرف سایر مواد دخانی ‏است و ‏شیوع مصرف قلیان در بین حدود 37 درصد از نوجوانان و جوانان کشور، خطری ‏جدی برای سلامت این نسل ‏است.‏"

هر چند مصرف سیگار ساده تر و شیوع آن بیشتر از قلیان است اما میزان منواکسید کربن وارد شده به بدن انسان در اثر ‏استعمال ‏قلیان 6 برابر سیگار و میزان ‏عامل سرطانی قلیان 46 برابر بیشتر از سیگار است.

دیگر عوامل سرطانی ‏مانند ‏آرسنیک در قلیان چهار برابر سیگار و سرب در قلیان 202 برابر ‏سیگار است و تجارت انواع تنباکوها با ‏رنگ و بوی مختلف از ‏اسانس های گوناگون از یک طرف و فروش و نمایش انواع قلیان های داخلی و خارجی از کیفی ‏تا ‏جیبی از طرف دیگر سبب ‏گردیده است که آثار زیانبار این عامل دخانی دوصد چندان گردد. بیماریهای عفونی واگیردار ‏‏در اثر استفاده مشترک از شیلنگ ‏قلیان ‏و افزودن الکل یا داروهای روانگردان به تنباکوی قلیان، افزایش شدید نیکوتین ‏پلاسما و ضربان قلب و خطر ابتلا به سرطان ‏دهان، مثانه و ابتلا به آسم، حساسیت ‏آلرژیک و سل ریوی از دیگر ره ‏آوردهای این تحفه استعماری است.‏

پزشکان در نامه خود آورده اند: "جناب آقای رئیس جمهور؛ در شرایطی که مصرف سالانه 60 میلیارد نخ سیگار در کشور، سلامت و اقتصاد جامعه را به یغما می برد ‏و علی رغم تمام ‏مصائبی که ‏این عامل دخانی ایجاد نموده است، بحث استعمال قلیان و رواج آن در بین دختران و پسران جوان ‏نقل محافل ‏و رسانه های گوناگون است و مدیران دو سازمان ‏متولی وزارت بهداشت و نیروی انتظامی نسبت به عواقب شکل ‏گیری ‏آمارهایی درباره استعمال دخانیات بویژه قلیان در میان این قشر از جامعه هشدارمی دهند اما ‏پاسخ مناسبی در این ‏خصوص ‏دریافت نمی شود.‏"

وضعیت اسفبار استعمال قلیان در محافل خصوصی، قهوه خانه ها،رستوران ها معضلی است که رفع آن عزمی ملی و ‏حرکتی ‏جهادی را می طلبد و نیاز است تا ‏جنابعالی به عنوان رئیس جمهور شخصا میدان داری این حرکت جهادی را بر ‏عهده بگیرید و با ‏ایجاد جنبش ملی مبارزه با قلیان زمینه را برای پیشگیری از ‏نابودی نسل جوان این کشور فراهم نموده تا ‏شرمنده نسل آینده ‏نشویم.‏

استادان، اعضاء هیئت علمی دانشگاه ها و پژوهشگاه های علوم پزشکی و متخصصین آمار، پیشگیری و درمان ‏سرطان ‏ضمن ابراز نگرانی از گسترش ‏مصرف قلیان در کشور، خواستار و پیگیر اجرای کامل قانون جامع کنترل و مبارزه ‏ملی با دخانیات ‏مصوب سال 1385 و آئین نامه اجرائی آن مصوب سال 1386 ‏بوده که در آن ممنوعیت عرضه قلیان در ‏اماکن عمومی از جمله ‏قهوه خانه ها با صراحت مورد تاکید قرار گرفته است و اجرای قانون و آئین نامه اجرائی آن را ‏ضامن ‏حفظ سلامت آحاد جامعه ‏بویژه جوانان و آینده سازان این کشور می دانند. اکنون که تحقق عدالت و ارتقاء سلامت به ‏عنوان یکی از دغدغه های قابل ‏تقدیر ‏دولت تدبیر و امید در تابلوی تحول در نظام سلامت نمایان گردیده است، می طلبد ‏با توجه جدی به اصل تقدم پیشگیری ‏بر درمان با مبارزه ملی بر علیه قلیان و ‏بنگاه های عرضه کننده آن، زمینه را برای ‏اجرای کامل سیاست های سلامت ابلاغی از ‏سوی رهبری فراهم آورید.‏

واکنش وزیر بهداشت

بعد از نوشتن این نامه بود که پزشکان شروع کردند به هشدارهای پزشکی و خطراتی که می تواند مصرف قلیان برای سلامت فرد به دنبال داشته باشد. در همین ارتباط دکتر سید حسن هشمی وزیر بهداشت، نیز در نشست مشترک با وزیر صنعت، معدن و تجارت که اخیرا برگزار شده است، کاهش دسترسی به سیگار و قلیان را خواستار شد و گفت: با تولید و مصرف دخانیات به ویژه سیگار و قلیان مخالفیم.

وی افزود: افراد جامعه وقتی در اثر استعمال سیگار و قلیان مریض می شوند بیماریهای صعب العلاج، معلولیت و آسیبهای اجتماعی حاصل از مرگ و میر افراد افزایش می یابد که این هزینه های عمومی سلامت را نیز بالا می برد که بخشی از این موارد قابل جبران هم نیست.

وی مشکل عمده را ورود غیرقانونی سیگار به کشور بیان کرد گفت: هر قدر هزینه را بالا ببریم و دسترسی را کاهش دهیم، اگر دستگاه های نظارتی کار خود را به خوبی انجام ندهند کار بیهوده ای کرده ایم.

وزیر بهداشت در ارتباط با نامه 4000 پزشک به رئیس جمهور در سونامی سرطان ناشی از افزایش مصرف قلیان، افزود: گفت: مطالبه همه ما به ویژه وزارت بهداشت مبارزه با مصرف دخانیات به ویژه سیگار و قلیان است که امیدوارم دستگاههای ذی ربط، مسئولانه رفتار کنند.

هاشمی با بیان اینکه استفاده قلیان ممنوع است به نامه 4000 پزشک به رئیس جمهور اشاره کرد و گفت: دستگاههایی که باید نظارت کند مشخص است؛ حال قوه قضاییه و اماکن مشخص در صورت دیدن تخلف باید متخلفان را به دست قانون بسپارند و مطابق قانون با آنها رفتار کنند که این به قوه قضاییه مربوط می شود.

وزیر بهداشت، نامه 4000 پزشک به رئیس جمهور را اقدامی نمادین از طرف کل جامعه پزشکی برشمرد و افزود: این به این معناست که همه جامعه پزشکی و همه خانواده ها و همه ایرانیان علاقه مند هستند که قانون دقیقا رعایت شود و در مواردی هم که تخلف می شود به شدت برخورد شود.

عرضه قلیان دم درب منازل

در همین حال دکتر علیرضا مرندی وزیر اسبق بهداشت و نماینده مردم تهران در مجلس با یادآوری نامه 4 هزار پزشک به رئیس جمهور درباره مهار سونامی ‏سرطان ناشی از مصرف بی رویه قلیان، یادآور شد: بیش از 4 هزار پزشک در نامه‌ای خواستار جلوگیری از عرضه قلیان شدند اما در عمل هیچ اتفاقی رخ نداد؛ این موضوع نشانگر آن است که جان مردم به هیچ وجه برای مسئولان اهمیتی ندارد.

وی با نگران کننده خواندن نگاه منفعلانه مسئولان نسبت به عرضه مواد دخانی در جامعه، تصریح کرد: به نظر می رسد سود ناشی از گردش مالی این صنعت مهمتر از جان انسانهاست.

مرندی با تاکید بر تصویب و ابلاغ قانون جامع کنترل و مبارزه ملی با دخانیات در کشور، تصریح کرد: جمهوری اسلامی جزو نخستین کشورهایی است که در زمینه جلوگیری از عرضه سیگار و سایر مواد دخانی قوانینی را پیگیر و به تصویب رساند بر این اساس به راحتی می‌توان جلوی عرضه مواد دخانی در کشور را گرفت تنها باید زمینه اجرایی شدن قوانین را فراهم کنیم.

وی با نگران کننده خواندن میزان مصرف سیگار در جامعه، گفت: امروز شاهدیم که قلیان علاوه بر قهوه‌خانه‌ها در درب منازل هم عرضه می‌شود که این وحشتناک است.

 

منبع : پایگاه اطلاع رسانی نامه نیوز  http://namehnews.ir

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

پنج شنبه 9 مرداد 1393  5:41 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

90 درصد از موارد دیسک کمر با این درمان‌ها بهبود می‌یابند

 

90 درصد از موارد دیسک کمر با این درمان‌ها بهبود می‌یابند

رییس بخش جراحی مغز و اعصاب بیمارستان شهدای تجریش با تاکید بر اینکه در حدود 80 تا 90 درصد از موارد دیسک کمر، درمان طبی است، گفت: این درمان‌ها شامل استفاده از داروهای ضد التهابی، داروهای شل کننده عضلات، استراحت به اندازه کافی، کاهش فعالیت‌های فیزیکی و استفاده از اقدامات توانبخشی است.


به گزارش نامه نیوز به نقل از ایسنا، دکتر علیرضا زالی، با اشاره به اینکه مهمترین علایم دژنرسانس دیسک، از بین رفتن مولکول‌های آب است که به صورت خشک شدن دیسک نمایان می‌شود، گفت: خوشبختانه این علامت را می‌توان در کلیشه‌های MRI مورد ارزیابی قرار داد. اصولا با گذشت زمان، دیسک‌هایی که تغییرات دژنرسانس بیشتری دارند، در آنها احتمال راه پیدا کردن مواد ژلاتینی دیسک به بیرون بیشتر است. به همین دلیل دیسک کمر به چند دسته طبقه‌بندی می‌شود.

وی در خصوص طبقه‌بندی انواع دیسک کمر گفت: اگر مواد داخل دیسک به سمت بیرون برجستگی پیدا کرده باشد، اصطلاحا (Protrusion) نامیده می‌شود. اگر مواد داخل دیسک از سطح دیسک کنده شده و به بیرون راه پیدا کرده باشد، فتق (Extrusion) نامیده می‌شود که این حالت به مراتب شدیدتر از حالت قبلی است.

این جراح مغز و اعصاب افزود: در مواردی که با انجام MRI، مشاهده می‌شود دیسک دارای برجستگی ساده‌ای است که خیلی آبدار نیست، این حالت Bulging نامیده می‌شود و برآمدگی دیسک کاملا مشهود است.

زالی گفت: گاه ممکن است قطعه‌ای از دیسک کنده شده باشد و به منطقه‌ای دورتر از دیسک مهاجرت کرده باشد، این تکه کنده شده از دیسک قطعه سکستره نامیده می‌شود. یا این که ممکن است مجموعه علائم مذکور بروز کند که تحت عنوان هرنیاسیون نامیده می‌شود که تعریف ترمینولوژیک دقیق آن با هم متفاوت است. با تشخیص دقیق هر یک از مراحل مذکور، می‌توان اقدام درمانی لازم را انجام داد.

درمان دیسک کمر

این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: بیماری که با Bulging دیسک مراجعه می‌کند، اقدام درمانی، تنها درمان طبی و نگهدارنده است ولی بیماری که دچار بیرون زدگی دیسک (Protrusion) است، باید شدت این عارضه در MRI مورد بررسی و ارزیابی قرار گیرد.

زالی تصریح کرد: در انواع خفیف و متوسط، درمان طبی است. ولی در نوع شدید، بخصوص اگر همراه با نقص عصبی و درد مقاوم باشد، باید به فکر مداخله جراحی باشیم. در صورت وجود فتق (Extrusion)، با توجه به اینکه خطر آسیب عصبی بیمار را تهدید می‌کند، به طور معمول انجام عمل جراحی از اقدامات اولیه است.

این متخصص و جراح مغز و اعصاب افزود: در صورت وجود قطعه سکستره نیز، انجام عمل جراحی از مداخلات اولیه درمانی است.

رییس بخش جراحی مغز و اعصاب بیمارستان شهدای تجریش با تاکید بر اینکه در حدود 80 تا 90 درصد از موارد دیسک کمر، درمان طبی است، گفت: این درمان‌ها شامل استفاده از داروهای ضد التهابی، داروهای شل کننده عضلات، استراحت به اندازه کافی، کاهش فعالیت‌های فیزیکی و استفاده از اقدامات توانبخشی است.

زالی یادآور شد: گاه ممکن است بیمارانی که با دردهای دیسکوژنیک مکرر، مراجعه می‌کنند، با توجه به اینکه بین این دردها و الگوی زندگی افراد ارتباط مستقیمی وجود دارد، با تغییر الگوی زندگی و شغلی بیمار، بهبودی لازم را کسب کنند.

وی گفت: در مورد طول مدت درمان و استراحت بیماران در کلیه کتب پزشکی اختلاف نظر وجود دارد، در برخی موارد، مدت زمان 72 ساعت را کافی می‌دانند، یعنی اگر در بیمار با استراحت به مدت 72 ساعت، بهبودی لازم حاصل نشد، احتمال بهبودی در ساعت بعدی کمتر است. ولی در حال حاضر توافق عمومی بر میزان استراحت در بیماران مبتلا به دیسکوپاتی، حداقل 10 روز است. البته منظور از این اقدام استراحت در بستر و کاهش تحرکات فیزیکی است.

این متخصص و جراح مغز و اعصاب خاطرنشان کرد: دیسکوپاتی، درمان دارویی ویژه‌ای ندارد، ولی به دلیل وجود درد حاد و وجود اسپاسم عضلانی همراه، اغلب اساس درمان در این بیماران استراحت است، داروها به عنوان کمکی در این مورد، استفاده می‌شوند. استفاده از داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی کاربرد دارد. در استفاده از این داروها به علت ایجاد عوارض گوارشی، دوزهای متغیری تجویز می‌شود.

مصرف سیگار، عوامل تشدید کننده دیسکوپاتی

زالی گفت: مصرف سیگار در تشدید این بیماری به اثبات رسیده است. با توجه به اینکه دیسک کمر فاقد عروق خونی است، از طریق دیفیوژن تغذیه دیسک انجام می‌گیرد و بخش عمده مواد مغذی و آب از طریق (endplate) مهره‌های مجاور صورت می‌گیرد.

این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: ثابت شده عروق ریزی که از ناحیه مهره به endplate ختم می‌شود، قادرند مواد مغذی را از طریق انتشار به دیسک سالم انتقال دهند. با مصرف سیگار، کالیبر عروق دچار تنگی می‌شود. بنابراین در مبتلایان به این بیماری سابقه مصرف سیگار نیز گزارش شده است به ویژه در بیمارانی که به دلیل وجود دیسکوپاتی تحت انجام عمل جراحی قرار گرفته‌اند بر عدم استعمال دخانیات تأکید می‌شود.
 
منبع : پایگاه اطلاع رسانی نامه نیوز  http://namehnews.ir

 

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

پنج شنبه 9 مرداد 1393  5:41 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

رژیم پروبیوتیکی برای فشارخونی‌ها

 

رژیم پروبیوتیکی برای فشارخونی‌ها

گروهی از پزشکان استرالیایی در مطالعات جدید خود دریافتند که مصرف پروبیوتیک‌ها می‌تواند در پایین آوردن فشارخون موثر باشد.


به گزارش نامه نیوز به نقل از ایسنا، پروبیوتیک‌ها که گروهی از باکتری‌های مفید هستند و به عملکرد بهتر روده‌ها کمک می‌کنند در ماست و دیگر مواد غذایی تخمیر شده موجودند و با فوائد مختلفی برای سلامتی همراه هستند. اگرچه در بسیاری از مطالعات آمده است که ارتباط میان پروبیوتیک‌ها و فوائد آن برای سلامتی نیازمند شواهد بیشتری است اما نتایج بررسی جدید تاکید می‌کند که تاثیر پروبیوتیک‌ها در کاهش فشارخون صحت دارد.

«جینگ سون»، متخصص ارشد این مطالعه گفت: مجموعه محدودی از مطالعاتی که ما آنها را بازبینی کردیم تایید می‌کنند که مصرف مرتب پروبیوتیک‌ها می‌تواند بخشی از یک رژیم غذایی برای کاهش فشارخون و کنترل آن باشد.

با این حال در این مطالعه نمی‌توان به رابطه علت معلولی این یافته اشاره کرد هرچند پزشکان معقدند بررسی‌های انجام شده در گذشته حاکی از آن است که پروبیوتیک‌ها با پایین آوردن کلسترول بد خون میزان فشارخون را کاهش می‌دهند.

پزشکان همچنین اظهار داشتند لازم است بررسی بیشتری به منظور تعیین نوع و ترکیب باکتری‌های خوب که عملکرد بهتری دارند انجام شود.
 
منبع : پایگاه اطلاع رسانی نامه نیوز  http://namehnews.ir

 

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

پنج شنبه 9 مرداد 1393  5:42 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

جرم‌گیری به مینای دندان آسیب می‌رساند؟

 

جرم‌گیری به مینای دندان آسیب می‌رساند؟

یک دندانپزشک به افراد توصیه کرد: برای کنترل وضعیت دندان‌های خود هر شش ماه یکبار به دندانپزشک مراجعه کنند.


به گزارش نامه نیوز به نقل از ایسنا، دکتر مهسا همتی، بروز خونریزی هنگام مسواک زدن و لثه‌های قرمز و براق را نشان دهنده وجود پلاک‌های باکتریال بر روی دندان‌ها دانست و گفت: جرم می‌تواند از جمله دلایل تجمع پلاک بر روی دندان‌ها باشد.

این دندانپزشک افزود: در این موارد فرد باید به دندانپزشک مراجعه کرده و مورد معاینه قرار بگیرد و در صورت لزوم نسبت به جرم گیری یا اصلاح روش‌های مسواک زدن توسط پزشک اقدام شود.

همتی بر لزوم جرم گیری دندان‌ها در زمان تشکیل جرم حتی در کوتاهترین زمان تاکید کرد و گفت: در مواردی که دندان‌های فرد زود جرم می‌گیرند تا سالی دو بار هم می توان جرم گیری را انجام داد.

وی در ادامه با بیان اینکه جرم گیری باعث از بین رفتن مینای دندان نمی شود، گفت: حتی قوی ترین وسایل جرم گیری هم قدرت آسیب زدن به مینای دندان را ندارند.

این دندانپزشک مینا را ماده محکمی دانست که به هیچ عنوان جرم گیری نمی تواند آسیبی به آن وارد کند.

به گفته وی، عوارضی که در نتیجه وجود جرم بر روی دندان، سلامت دندان‌ها و ساختار آن را تهدید می‌کند چندین برابر بیشتر از عوارضی است که یک جرم گیری ساده می تواند برای فرد در پی داشته باشد.

این دندانپزشک در ادامه به افراد توصیه کرد: هر شش ماه یکبار به دندانپزشک مراجعه کرده و دندان‌های خود را مورد بررسی قرار دهند تا در صورت وجود جرم و یا پوسیگی نسبت به رفع آنها اقدام شود.

همتی افزود: با توجه به اینکه اکثر افراد جامعه در معرض پوسیدگی دندانی قرار دارند مراجعه دو بار در سال تا زمانی که کنترل پوسیدگی‌ها و پلاک‌های دندانی به حد مطلوب برسد، توصیه می شود.

 

منبع : پایگاه اطلاع رسانی نامه نیوز  http://namehnews.ir

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

پنج شنبه 9 مرداد 1393  5:44 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

ویروسی که در روده نیمی از افراد بشر زندگی می کند

 

ویروسی که در روده نیمی از افراد بشر زندگی می کند

محققان دانشگاه سن دیگو آمریکا به تازگی دریافته اند که روده نیمی از مردم سراسر دنیا میزبان ویروسی است که به تازگی کشف شده است.


به گزارش نامه نیوز به نقل از ایرنا، این ویروس crAssphage نام دارد و باعث آلودگی یک باکتری روده به نام Bacteroidetes می شود. این باکتری یکی از عوامل موثر در چاقی و دیابت است.

شناسایی این ویروس جدید می تواند دلیل ابتلای افراد به اضافه وزن و دیابت و بسیاری از امراض دیگر گوارشی را مشخص کند.

در این گزارش آمده است که کشف یک ویروس جدید موضوعی غیر معمول نیست ولی اشتراک آن بین نیمی از افراد کره زمین بسیار عجیب و تامل برانگیز است.

محققان بر این باورند که این کشف فوق العاده می تواند جواب بسیاری از موضوعات غیر قابل حل در دنیای پزشکی باشد.
 
منبع : پایگاه اطلاع رسانی نامه نیوز  http://namehnews.ir

 

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

پنج شنبه 9 مرداد 1393  5:44 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها