0

مطالب علمی - پزشکی

 
cosama
cosama
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 413
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

با عارضه هالوکس والکوس بیشتر آشنا شویم

با عارضه هالوکس والکوس بیشتر آشنا شویم واحد تندرستی و سلامت تبیان زنجان-

 کجی شست پا که در اصطلاح پزشکی به آن هالوکس والکوس اطلاق می شود علت اصلی و مشخصی برای آن شناخته نشده و هنوز ارثی بودن این عارضه به اثبات نرسیده است.

 دکتر ناهید طهان، دکتری تخصصی فیزیوتراپی در خصوص عارضه هالکوس والکوس گفت: این عارضه در خانم ها بیشتر مشاهده می شود و غالباً هم در افرادی بروز می کند که زمینه خانوادگی دارند ولی هنوز ارثی بودن این مسئله اثبات نشده است افرادی که کفش هایی با سرپنجه باریک به صورت مداوم بپوشند انگشت شصت آنها به سمت انگشت دوم منحرف می شود.

کفش های با پنجه باریک از سوی پزشکان توصیه نمی شود ولی متأسفانه افراد بسیاری از این کفش ها استفاده می كنند اما اگر افراد به مدت کوتاه از این کفش ها استفاده کنند با پوشیدن دمپایی های لای انگشتی می توانند اثر کفش ها را خنثی کنند و یا استفاده از پدهای بین انگشتی ویژه روز و شب که در داروخانه ها عرضه می شود به این افراد توصیه می شود.

 پیشگیری از هالوکس والكوس

بهترین توصیه به افرادی که زمینه خانوادگی و یا عادت به پوشیدن کفش های پنجه تنگ و پیشگیری از این عارضه است تا از پیش روی این بیماری جلوگیری شود زیرا این عارضه پیش رونده است و در سنین بالا انگشت شست افراد به طور کامل منحرف می شود و به خاطر درد شدیدی که ایجاد می کند فرد را مجبور به استفاده از عمل جراحی می کند تا به بهبود نسبی دست پیدا کند.

 جراحی کجی شصت پا را به طور کامل بهبود می شود و به خاطر درد شدیدی که ایجاد می کند فرد را مجبور به استفاده از عمل جراحی می کند تا به بهبود نسبی دست پیدا کند.

جراحی کجی شصت پا را به طور کامل بهبود نمی دهد ولی به طور نسبی التیام می بخشد و این عمل جراحی مفصل را خشک می کند و این امر نقص حرکتی ایجاد می کند و باید عنوان کرد افرادی که دچار این عارضه می شوند علاوه بر درد دچار محدودیت در فعالیت می شود

..................................
يار هميشه همراه راسخون  
 

http://vba.ir/

http://rasekhoon.net/weblog/irani/index.aspx

یک شنبه 13 فروردین 1391  5:26 PM
تشکرات از این پست
cosama
cosama
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 413
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

ماسکی برای رفع کبودی دور چشم

واحد تندرستی و سلامت تبیان زنجان-

 

تبیان زنجان

برای رفع کبودی زیر چشم کافی است یک لیتر آب داغ را روی یک مشت بابونه بریزید، در ظرف را بپوشانید و بگذارید به مدت چند دقیقه دم بکشد.

بعد محلول را از صافی رد کنید و داخل یک شیشه دربسته بریزید.

هر شب بعد از اینکه آرایش خود را پاک کردید، یک گوله پنبه را به آن آغشته کنید و روی کبودی دور چشم بمالید.

توجه داشته باشید که شیشه حاوی این محلول را داخل یخچال نگهداری کنید و بعد از یک هفته مابقی را دور بریزید.

..................................
يار هميشه همراه راسخون  
 

http://vba.ir/

http://rasekhoon.net/weblog/irani/index.aspx

یک شنبه 13 فروردین 1391  5:28 PM
تشکرات از این پست
cosama
cosama
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 413
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

خواص شیر نارگیل در طب سنتی

خواص شیر نارگیل در طب سنتی واحد تندرستی و سلامت تبیان زنجان-

 نارگیل ضعف كبد را درمان و برای تقویت دستگاه هاضمه مفید و ریشه درخت نارگیل برای ناراحتی های كبدی مانند یرقان مفید است.

نارگیل حدود سه هزار سال پیش در جنوب آُسیا كشت می شده است و در حال حاضر درخت نارگیل در تمام مناطق استوایی وجود دارد .

مردم اقیانس آرام نارگیل را بعنوان یك غذای اصلی مصرف می كنند و از تمام قسمت های این درخت استفاده می برند .

نارگیل درختی است كه به طور قائم بالا می رود .ارتفاع آن به 30 متر و قطر تنه آن تا یك متر می رسد .برگهای آن دراز و به طول 4 تا 5 متر و مركب از چند برگچه باریك و دراز است.درخت نارگیل هر سال حدود 50 عدد نارگیل می دهد .

خواص دارویی:

گوشت سفید نارگیل از نظر طب قدیم ایران گرم و خشك است و شیر نارگیل كمی گرم و مرطوب است ،نارگیل به دلیل داشتن چربی زیاد و مواد مغذی چاق كننده است .

حرارت داخلی بدن را افزایش می دهد،برای خوشبو كردن دهان مفید است،ضعف كبد را درمان می كند،برای برطرف كردن بواسیر مفید است،ادرار را زیاد می كند،درد مثانه را رفع می كند،زخم های بدن را مداوا می كند،كرم معده و روده ، مخصوصا كرم كدو را از بین می برد و برای تقویت دستگاه هاضمه مفید است.

ریشه درخت نارگیل ضد تب و ادرار آور است،ریشه درخت نارگیل برای ناراحتی های كبدی مانند یرقان مفید است،دم كرده ریشه درخت نارگیل برای معالجه اسهال خونی مفید است، برای دفع سنگ كلیه شیر نارگیل را با برگ سنا مخلوط كرده و بنوشید.

خواص شیر نارگیل

شیر نارگیل هم ملین و هم ضد اسهال است،برای رفع اسهال خونی مفید است،برای برطرف كردن آب آوردگی بدن مفید است ،شیر نارگیل ضد سم است،برای پائین آوردن تب مفید است،

برای معالجه بیماریهای پوستی مفید است .

شیر نارگیل سنگ كلیه را دفع می‌كند و برای پایین آوردن تب بسیار مفید است.

گوشت این میوه دارای آنزیم‌های مختلف انورتین، اكسیداز و كاتالاز است و در شیر آن اسیدهای آمینه مختلف موجود است.

گوشت سفید نارگیل از نظر طب قدیم ایران گرم و خشك است و شیر آن كمی گرم و مرطوب است.

روغن نارگیل كه از تقطیر گوشت سفید آن به دست می‌آید حافظه و هوش را تقویت می‌كند و در درمان كمر درد نیز موثر است.

نارگیل دیر هضم است و در بدن تولید خلط می‌كند بنابراین بهتر است با شكر خورده شود.

این میوه به دلیل گرم بودن ممكن است در گرم مزاجان اشكالاتی تولید كند از این نظر این گونه افراد باید آن را با میوه‌های ترش، لیمو و یا هندوانه بخورند، خوردن آن برای سرد مزاجان و سالمندان بسیار مفید است

..................................
يار هميشه همراه راسخون  
 

http://vba.ir/

http://rasekhoon.net/weblog/irani/index.aspx

یک شنبه 13 فروردین 1391  5:29 PM
تشکرات از این پست
cosama
cosama
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 413
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

خال‌های خود را جدی بگیرید

خال‌های خود را جدی بگیرید واحد تندرستی و سلامت تبیان زنجان-

خال‌های پوستی معمولا زائده‌هایی بی‌آزار هستند، اما گاهی این خال‌ها مشکلاتی از قبیل سرطان پوست پدید می‌آورند و از این رو باید مورد توجه قرار گیرند.

خال؛ گاهی زیباست و حتی احساسات لطیف شاعرانه را تحریک می‌کند، گاهی صاحبش دوستش ندارد و آن را به دست لیزر می‌سپارد تا از آن هیچ نشانی باقی نماند، اما بدترین حالت آن هنگام است که یک خال سرطانی است یا سرطانی می‌شود.

در هر حال اولین و عاقلانه‌ترین کار در مواجهه با یک خال پوستی آن است که از بی‌ضرر و زیان بودنش مطمئن شویم. برای انجام این کار هم اولین قدم آن است که مطمئن شویم خال مزبور مادرزادی است و یا تازگی بر روی بدن ظاهر شده است.

در مورد خال‌های تازه توصیه اکید آن است که حتما برای معاینه‌شان به پزشک متخصص پوست مراجعه شود، به خصوص اگر ظاهری مشکوک داشته باشند.

خال‌های مادرزادی رابشناسیم

در مورد خال‌های مادرزادی، اولین گام تشخیص آن‌هاست. برای این کار، یک روش ساده وجود دارد. عکس‌های نوزادی‌تان را پیدا و با دقت وارسی‌شان کنید. خال‌های مادرزادی یا ملانوسینیک‌ها، همان‌طور که از اسمشان پیداست همان خال‌هایی هستند که از بدو تولد با شما همراه می‌شوند و البته به ندرت ممکن است پس از تولد نیز در یکی دو سال اول زندگی به‌وجود آیند که در این صورت به آنها ملانوسینیک‌های تاخیری گفته می‌شود.

خال ملانوسینیک در واقع حاصل تکثیر خوش‌خیم سلول‌های رنگدانه‌ای اپیدرم است که امکان دارد در نواحی سطحی اپیدرم، درم یا هر دو و در ناحیه تنه، سر، گردن یا هر جای دیگر بدن اتفاق بیفتد.

احتمال به وجود آمدن این خال‌ها معمولا تا 6 ماهگی جنین وجود دارد. علاوه بر نقش پر‌رنگ وراثت در بروز خال‌های مادرزادی، استفاده از برخی داروها و بروز عفونت در بدن مادر ممکن است منجر به یک جهش ژنتیکی و در نتیجه پیدایش این خال‌ها ‌شود. در بسیاری از موارد مشاهده شده است که در سابقه فامیلی افرادی که خال مادرزادی دارند، خال موروثی وجود دارد و می‌توان کس دیگری را هم در خانواده یا بستگان وی یافت که خال مادرزادی داشته باشد.

خال‌های مادرزادی بر اساس اندازه آنها تقسیم‌بندی می‌شوند: اگر اندازه این خال‌ها، زیر 5/1 سانتی‌مترمربع باشد، خال کوچک و اگر بین 5/1 تا 20 سانتی‌مترمربع باشد، خال متوسط و اگر بزرگ‌تر از 20 سانتی‌مترمربع باشد، خال‌های مادرزادی بزرگ نامیده می‌شوند.

خال‌های کوچک و متوسط اغلب گرد یا بیضی شکل و قرینه هستند و در زمان تولد کمی برجسته‌اند.

اما خال‌های بزرگ معمولا سطح بیشتری از بدن را می‌پوشاند و به طور شایع در ناحیه کمر و باسن قابل مشاهده هستند. حتی گاهی می‌توان ظهور این خال‌ها را در ناحیه مودار سر نیز دید.

البته در بسیاری از موارد تعدادی خال کوچک نیز در اطراف ضایعه بزرگ وجود دارند.

خال‌های بزرگ را دریابید

به گفته متخصصان اگر خال‌های بزرگ در ناحیه سر و گردن و خط وسط کمر به‌ویژه روی ستون فقرات واقع شده باشند، خطر درگیری بافت‌های اطراف مغز و نخاع بیشتر شده و انجام ام.آر.آی ضروری می‌شود.

فراموش نکنید که خال‌های بزرگ پتانسیل تبدیل به بدخیمی از نوع ملانوم را دارند. حتی در سنین بالاتر بحث درگیری بافت مغز و نخاع مطرح نیست بلکه ممکن است بالا رفتن فشار مایعات مغز و نخاعی نیز در این افراد دیده شود.

درباره ایجاد ملانوم بدخیم ناشی از خال‌های مادرزادی، توجه به این نکته ضروری است که احتمال بروز ملانوم با اندازه خال ارتباط نزدیکی دارد و احتمال ابتلا در کسانی که خال‌های کوچک و حتی متوسط مادرزادی دارند، بسیار ضعیف است.

خال‌های مادرزادی با مساحت بیشتر از 20 سانتی‌متر بالاترین خطر را از نظر تبدیل شدن به بدخیمی دارند. البته خال‌های غیرعادی و بدشکل نیز شانس زیادی برای تبدیل به ملانوم دارند. ابتلا به این نوع خال می‌تواند زمینه ارثی داشته باشد و در افرادی که سابقه فامیلی رخداد ملانوم در آنها وجود دارد، احتمال ابتلا به ملانوم بالاست.

در هر صورت در مورد خال‌ها، چه مادرزادی بزرگ و چه خالی که به‌تازگی روی بدنتان هویدا شده به‌خصوص اگر ظاهر غیرعادی و بدشکلی دارد، مراجعه به یک متخصص پوست را فراموش نکنید.

..................................
يار هميشه همراه راسخون  
 

http://vba.ir/

http://rasekhoon.net/weblog/irani/index.aspx

یک شنبه 13 فروردین 1391  5:29 PM
تشکرات از این پست
cosama
cosama
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 413
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

از چه سنی میتوانیم گوش نوزاد را سوراخ کنیم؟

از چه سنی میتوانیم گوش نوزاد را سوراخ کنیم؟ واحد تندرستی و سلامت تبیان زنجان-

مجله آمریکایی مراقبت بالینی از پوست طی یک مطالعه ای که انجام داده اظهار کرد که 20 درصد سوراخهایی که در بدن ایجاد می شود مثل سوراخ گوش می تواند عامل سرایت عفونت باشد . حفره های اضافی که در پوست ایجاد می شود می توانند آلودگی را از طریق پوست به داخل بدن منتقل کنند یا حتی به افراد دیگر سرایت دهند .

 سوراخ کردن گوش در فرهنگ های مختلف از محبوبیت متفاوتی برخوردار است و خوشبختانه احتمال دیده شدن عفونت در آن زیاد است . این مجله در توصیه ای به والدین نوشت : سوراخ کردن گوش نوزادان حداقل تا 6 ماهگی ایده مناسبی نیست چرا که سیستم ایمنی بدن نوزاد تا این زمان هنوز به صورت کامل مجهز نشده و احتمال اینکه نتواند با عفونت احتمالی سوراخ کردن گوش مبارزه نکند را دارد .

باید بدانید احتمال عفونت در قسمت انتهایی لاله گوش کمتر از بقیه نواحی خصوصا غضروف ناحیه بالای گوش است . حتی بسیاری از والدین تمایل به انجام این کار در خانه دارند که باید بگوییم بهتر است اجازه دهید این کار در مراکز درمانی انجام شود .

در حقیقت از میان سوراخهایی که در بدن ایجاد می شود ، سوراخ کردن زبان به احتمال کمتری با عفونت مواجه می شود چرا که با حفاظت و شستشوی مداوم بزاق دهان مواجه است .

سوراخ کردن شکم هم می تواند واقعا دردسر ساز شده و تا چندین هفته بهبودی نیابد . گوشواره ها هم می توانند عامل انتقال عفونت و باکتریهای مفید به بدن شوند . گوشواره ها را در هر جایی قرار ندهید و هر بار که می خواهید از آنها استفاده کنید سعی کنید آن را ضد عفونی کنید .


..................................
يار هميشه همراه راسخون  
 

http://vba.ir/

http://rasekhoon.net/weblog/irani/index.aspx

یک شنبه 13 فروردین 1391  5:31 PM
تشکرات از این پست
cosama
cosama
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 413
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

علل و درمان گردن درد

علل و درمان گردن درد واحد تندرستی و سلامت تبیان زنجان-

درد گردنی که به علت "ضربه شلاقی" (حرکت ناگهانی گردن به جلو هنگام تصادف اتومبیل) یا سایر ضربات ایجاد نشده باشد، معمولا به قرارگیری گردن در وضعیت نامناسب مربوط می‌شود.

سلامت گردن که در بالای ستون فقرات قرار دارد، به قوس‌های ستون فقرات در پایین آن و وضعیت قرارگیری سر بستگی دارد.

درد عضلات گردن ممکن است ناشی از سفتی و گرفتگی این عضلات باشد:

•عضلات اسکالن : سه جفت عضله در پهلوی گردن که آن را می‌چرخانند.

•عضلات ساب‌اکسی‌پیتال:چهار جفت عضله در پشت گردن که سر را می‌چرخانند.

•عضلات پکتورالیس کوچک: یک جفت عضله مثلثی‌شکل باریک که در بخش بالایی قفسه سینه.

•عضلات لواتور اسکاپولا: یک جفت عضله که در پشت و پهلوی گردن قرار دارند و به استخوان ترقوه متصل می‌شوند.

اگر گردن و ستون فقرات به طور مناسب در راستای هم قرار نگرفته باشند، گردن ممکن است در معرض آسیب قرار گیرد یا دیسک‌های بین مهره‌های گردنی در نتیجه فشار مداوم دچار تحلیل‌رفتگی شوند.

شایع‌ترین وضعیتی که باعث گردن‌درد می‌شود، جلوافتادگی شانه و گردن است؛ در این وضعیت خمیدگی گردن به جلو، سر را در جلوی شانه‌ها قرار می‌دهد.

این وضعیت سر به مشکلات متعددی منجر می‌شود:

• کشش به جلویی که وزن سر ایجاد می‌کند، بر مهره‌های بخش پایینی گردن فشار می‌آورد، و باعث تحلیل‌رفتن دیسک‌های بین‌مهره‌ای و سایر مشکلات تحلیل‌برنده (دژنراتیو) گردنی می‌شود.

• این وضعیت همچنین باعث می‌شود عضلات بخش بالایی گردن به طور مداوم در حالت فعالیت بیش از حد باشند تا کشش سنگینی سری را که به جلو خم شده است، خنثی کنند.

•این وضعیت اغلب با جلوافتادگی شانه‌ها و گرد بودن بخش بالایی پشت همراه است که نه تنها مشکلات گردن را تشدید می‌کند، بلکه باعث درد شانه هم می‌شود.

هر چه زمان بیشتری را در وضعیت سر جلوافتاده قرارداشته باشید، احتمال بیشتری وجود دارد که دچار مشکلات گردن و شانه شوید.

بخشی از گردن که به خصوص به وضعیت جلوافتادگی سر حساس است، بخش پایینی گردن است که درست بالای شانه قرار دارد.مهره‌های بخش پایینی گردن (مهرهای پنجم و ششم گردنی) ممکن است در نتیجه کشش مداوم سنگینی ناشی از جلوافتادگی سر، بر روی هم به سمت جلو یا پهلو لغزش پیدا کنند.

وارد آمدن این فشار به مهره‌های پایینی گردن به خصوص برای افرادی که کارشان طوری است که در طول روز باید به طور مداوم به جلو یا پایین نگاه کنند، مانند داروسازان که باید قرص‌ها را بشمارند یا اوپراتورهای کامپیوتر که باید مداوما به صفحه کامپیوتر نگاه کنند، مشکل‌آفرین است.

فشار طولانی‌مدتی واردشده بر مهرها در نتیجه جلوافتادگی سر نهایتا باعث تحریک‌شدن رویه‌های مفصل‌های کوچک و نیز رباط‌ها و بافت‌های نرم در گردن می‌شود. این تحریک ممکن است به گردن‌دردی منجر شود که به سمت تیغه‌های شانه و بخش بالایی پشت تیر می‌کشد و بالقوه می‌تواند مجموعه‌ای از عوارض را ایجاد کند، از جمله:

• ایجاد "نقاط ماشه‌ای" در عضلات: نقاط به شدت حساس بر روی عضله که در لمس دردناک هستند و دامنه حرکت عضله را محدود می‌کنند.

• مشکلات ناشی از تحلیل‌رفتگی دیسک بین‌مهره‌ای که بالقوه ممکن است به بیماری تحلیل‌رفتگی دیسک‌های گردنی، آرتروز (استئوآرتریت) گردن یا بیرون‌زدگی دیسک بین‌مهره‌ای گردن بینجامند.

..................................
يار هميشه همراه راسخون  
 

http://vba.ir/

http://rasekhoon.net/weblog/irani/index.aspx

یک شنبه 13 فروردین 1391  5:31 PM
تشکرات از این پست
cosama
cosama
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 413
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

چرا کودک من مرتبا به سرما خوردگی مبتلا می شود؟

چرا کودک من مرتبا به سرما خوردگی مبتلا می شود؟ واحد تندرستی و سلامت تبیان زنجان-

سیستم ایمنی فرزند شما هنوز در حال تکامل است و بطور همزمان او با ویروسهای مختلفی روبرو می شود. در واقع سیستم ایمنی او با هر بار سرما خوردگی فقط می تواند در مقابل یکی از 200 نوع ویروس سرما خوردگی که با آن برخورد می کند، پاسخ داده و ایمنی پیدا کند...

تمام سرماخوردگی هائی را که در سراسر عمرتان به آن مبتلا شده اید در نظر بگیرید! فرزند شما باید با همه آنها - و حتی تعداد بیشتر - مواجه شود تا نسبت به همه ویروسهای سرما خوردگی ایمنی پیدا کند.

اگر فرزند شما به پیش دبستانی یا دبستان می رود، اجبارا و قطعا انواع ویروسهای سرماخوردگی را از دوستان و همکلاسی هایش می گیرد. دستان و انگشتان او با ویروسهای مختلف تماس پیدا می کند، سپس انگشتان با دهان و بینی و چشمانش تماس می یابد و ویروس محل مناسبی برای جایگزینی و رشد پیدا می کند.

گاهی اوقات امکان دارد هنگام غذا خوردن با دوستش که سرما خورده است شریک شود یا دوستش به سمت او عطسه یا سرفه می کند و او از هوایی که آلوده به ذرات آب دهان و ویروس است تنفس می کند و بدین ترتیب به ویروس آلوده می شود.

بچه ها بطور متوسط 6 تا 10 بار در سال دچار سرما خوردگی می شوند. در خانواده هایی که بچه های در سنین پیش دبستانی یا دبستان دارند تعداد سرماخوردگی ها ممکن است به 12 بار در سال هم برسد در حالیکه بزرگسالان ممکن است تنها 2 تا 4 بار در سال سرما بخورند.

ممکن است که فرزند شما در پائیز یا زمستان بیشتر سرما بخورد که علت آن سرمای هوا و گرم کردن درون خانه است که باعث خشک شدن مخاط بینی شده و جایگزینی ویروس سرما خوردگی را راحتر می کند. همچنین وقتی هوای بیرون سرد است، او بیشتر در محیط بسته می ماند که در این حالت امکان انتقال ویروس از فردی به فرد دیگر بیشتر است.

چگونه می توانم تشخیص دهم که فرزندم سرما خورده و مبتلا به آنفولانزا یا آلرژی نشده است؟

افتراق این بیماریها واقعا گاهی مشکل است! زیرا گاهی این بیماریها علائم یکدیگر را تقلید می کنند و فرد را به راحتی گول می زنند.

کودک مبتلا به سرماخوردگی آبریزش بینی با موکوس شفاف دارد که ممکن است غلیظ هم بشود. ترشحات ممکن است در طول یک هفته سبز یا خاکستری شود. ممکن است گرفتگی بینی یا سرفه خفیف یا تب پائین هم دیده شود. گرفتگی بینی و سرفه معمولا قبل از تب دیده می شود. به عبارت دیگر اگر فرزند شما تب بالا همراه با علائم جدی دیگر دارد بنظر می رسد بیماری ویروسی دیگری داشته باشد. کودکی که مبتلا به آنفولانزا می شود ممکن است اسهال یا استفراغ نیز داشته باشد.

اگر فرزند بیمار شما تب دار است و هنگامیکه تب او پائین می آید بتواند بطور عادی ( یا حتی نزدیک به عادی) غذا بخورد و بازی کند، احتمالا بیماری او در حد یک سرماخوردگی ساده است. اما اگر با وجود کاهش تب هنوز هم بیمار و بدحال به نظر می رسد، مساله جدی تر از سرماخوردگی است.

خارش، آبریزش بینی و اشکریزش از علائم اصلی آلرژی هستند. حملات عطسه و یا خارش پوست که برای هفته ها یا ماهها ادامه داشته باشد نیز وجود آلرژی را در کودک شما تائید می کنند. در اینصورت ترشحات بینی فرزند شما به جای اینکه غلیظ شود یا تغییر رنگ به زرد و سبز و خاکستری بدهد (مانند آنچه در سرماخوردگی دیده می شود)، شفاف باقی خواهد ماند. بعلاوه آلرژی باعث تب در کودک نمی شود و معمولا در بهار و تابستان و حتی پائیز هم دیده می شود.

برای درمان سرما خوردگی کودکم چه می توانم بکنم؟

هیچ داروئی نمی تواند باعث شود که ویروس سریعتر از بدن او خارج شود، اما شما می توانید تمهیداتی را بکار برید که فرزندتان احساس بهتری داشته باشد و از همه مهمتر اینکه از ابتلا او به عفونت باکتریایی و بدتر شدن حال عمومی اش جلوگیری کنید. در درجه اول کودک شما باید به مقدار زیادی استراحت کرده و مایعات کافی دریافت کند. به او آموزش دهید که چگونه می تواند با آرام فین کردن محتویات بینی اش را تخلیه کند، بدین ترتیب از تجمع ترشحات و گرفتگی بینی جلوگیری می کند. در روز به دفعات و قبل از خوردن غذا و بعد از رفتن به توالت دستهایش را بشوید.

توصیه های دیگری که با انجام آنها می توانید به او کمک کنید:

از یک دستگاه بخور ساز گرم یا مرطوب کننده سرد برای مرطوب کردن فضای اتاق استفاده کنید. او را به حمام ببرید و آب داغ را باز کنید تا بخور گرم در حمام ایجاد شود. بخور کافی حدود 15 دقیقه در فضای حمام یا اتاق می تواند کمک بزرگی بکند. وان آب گرم نیز می تواند همین نتیجه را داشته باشد به خصوص اگر مقداری روغن نعنا یا اکالیپتوس به آب اضافه کنید که یک راه مطمئن و آرامش بخش برای درمان موقت گرفتگی بینی است.

هنگام خواب سر او را در سطحی بلندتر یا کمی مایل نگه دارید. می توانید از یک بالش بزرگتر یا گذاشتن یک پتوی تا شده زیر بالش معمولی او استفاده کنید. خوابیدن در این حالت می تواند باعث بهبود تخلیه ترشحات پشت حلق شود و خواب راحتتری را داشته باشد، ولی در این کار زیاده روی نکنید. اگر کودکتان در هنگام خواب مرتبا غلت می زند پس ممکن است در جای خود چرخیده و پاهایش بالاتر از سر او قرار گیرد و به این ترتیب همه زحمات شما از انجام این کار از بین برود.

آیا می توانم به فرزندم داروهایی را که احتیاجی به نسخه پزشک ندارند بدهم؟

بهتر است قبل از این کار با پزشک مشورت کنید و ببینید او چه دارویی را به شما پیشنهاد می کند. انواع مختلفی از داروهایی که بطور رایج برای سرماخوردگی استفاده می شود وجود دارد که هر یک اثر خاصی دارد و برخی بطور ترکیبی و حاوی چند داروست. ممکن است پزشک یک یا چند نمونه از آنها را برای شرایط کودک شما برگزیند. ممکن است آنها را چند بار در روز یا فقط در صورت لزوم یا در بعضی از مواقع مانند شبها که علائم موجود مانع از استراحت او (یا شما) می شوند تجویز کند.

دقت کنید که از دادن چند داروی مختلف برای درمان علائم متفاوت بپرهیزید زیرا اکثر آنها حاوی مواد مشابهی (مثل استامینوفن) بوده و تجویز هم زمان آنها باعث دو یا چند برابر شدن دوز مصرفی آن ماده خاص می شود.

شاید بخواهید از آنتی هیستامینهای موجود در داروخانه ها استفاده کنید که باعث می شوند فرزند شما راحتر بخوابد. اما به خاطر داشته باشید که این داروها ممکن است در برخی افراد به جای آرام کردن، سبب تحریک و بیقراری شود.

اگر فرزند شما تب دارد، می توانید به او استامینوفن یا ایبوپروفن مخصوص اطفال بدهید. هرگز به او آسپیرین ندهید زیرا ممکن است خطر بروز سندرم "رِی" که یک وضعیت نادر اما کشنده است را افزایش می دهد.

به یاد داشته باشید که این داروها نمی توانند دوره بیماری را کوتاه کنند بلکه از عوارض بعدی مثل سینوزیت یا عفونت گوش جلوگیری می کند.

چه درمانهای دیگری می تواند علائم سرماخوردگی را کاهش دهد و باعث راحتی کودکم در دوره بیماری شود؟

 اضافه کردن چند قطره روغن نعنا (menthol) یا اکالیپتوس یا کاج (pine) به دستگاه بخور یا در وان حمام می تواند باعث کاهش احتقان بینی شود.

محلول رقیق و ولرم چای بابونه (chamomile) می تواند باعث تسکین او شود.

هرگز از افدرا یا افدرین که یک داروی ضد احتقان گیاهی است استفاده نکنید. قدرت اثر این دارو در افراد مختلف بسیار متفاوت است و ممکن است باعث واکنشهای نامناسب مانند افزایش فشار خون، ضربان نامنطم قلب، تشنج، حمله قلبی و سکته مغزی در افراد بزرگسال شود. همیشه قبل از تجویز هر داروئی به فرزند خود با پزشک او مشورت کنید.

چه موقع لازم است با پزشک تماس بگیرم؟

اگر تب بالای 39 درجه سانتیگراد دارد.

اگر 5 تا 7 روز بعد از شروع بیماری علائم او بدتر شده (به جای اینکه بهتر شود) و یا اگر علائم سرما خوردگی بیشتر از 14 روز طول کشیده است.

اگر سرفه او بدتر شده و یا همراه با خس خس سینه (ویزینگ) و یا تنفس های بریده بریده است؛ زیرا این علائم می تواند نشان دهنده ابتلا به آسم، عفونت ریه (پنومونی) یا سایر عفونتهای دستگاه تنفسی باشد.

اگر فرزندتان به شما بگوید که گوش درد دارد یا متوجه شوید که هنگام خوردن غذا یا فرو دادن آب دهان گوش او درد می گیرد یا حتی گوشش را کشیده یا می مالد باید به پزشک مراجعه کنید زیر این علائم می تواند نشانه عفونت گوش باشد.

اگر بیقرار و بی توجه باید یا خیلی خسته بنظر برسد

چه کار می توانم بکنم تا باعث کاهش تعداد دفعات سرما خوردگی فرزندم شوم؟

شما نمی توانید کاری کنید که او اصلا سرما نخورد، اما می توانید کارهائی انجام دهید تا او کمتر در معرض خطر بیماری قرار گرفته و سیستم دفاعیش تقویت شود. ویروسهای سرماخوردگی در داخل مخاط خشک بینی راحت تر نفوذ می کنند پس دقت کنید که مایعات کافی دریافت می کند و استراحت کافی دارد و غذاهای مفید و مقوی می خورد.

تا جائی که می توانید فرزند خود را از کودکان و بزرگسالان بیمار دور نگه دارید.

به او آموزش دهید تا دستهایش را قبل از خوردن بشوید و خودتان هم قبل از آماده کردن غذا دستهایتان را بشوئید.

دود سیگار می تواند فرزند شما را در معرض خطر بیماریهای دستگاه تنفسی فوقانی قرار دهد. کودکتان را از افراد سیگاری دور نگه دارید و همینطور از ماندن آنها در مکانهایی که افراد در آنجا سیگار می کشند جلوگیری کنید. بچه هایی که با افراد سیگاری زندگی می کنند بیشتر از بچه های دیگر سرما می خورند و سرماخوردگی آنها بیشتر هم طول می کشد.

..................................
يار هميشه همراه راسخون  
 

http://vba.ir/

http://rasekhoon.net/weblog/irani/index.aspx

یک شنبه 13 فروردین 1391  6:11 PM
تشکرات از این پست
cosama
cosama
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 413
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

آنتی بیوتیک در درمان سرماخوردگی های ویروسی بی اثر است

آنتی بیوتیک در درمان سرماخوردگی های ویروسی بی اثر است واحد تندرستی و سلامت تبیان زنجان-

به گفته متخصص کودکان استفاده از آنتی بیوتیک در درمان سرماخوردگی های ویروسی بی اثر است اگر آبریزش بینی و سرفه در کودکان ۱۰ تا ۱۴ روز ادامه یابد با علائم درگیری سینوس ها مانند تب، درد صورت یا بدن مشاهده شود، احتمال ابتلا به سینوزیت میکروبی وجود دارد.

سرماخوردگی یک بیماری ویروسی با علائم آبریزش و انسداد بینی است. در سرماخوردگی علائمی مانند تب، سردرد و دردعضلانی یا وجود ندارد و یا بسیار خفیف است. این بیماری در تمام فصول سال اتفاق می افتد اما از اوایل پاییز تا پایان بهار شایع تر است.

رینوویروس شایع ترین عامل سرماخوردگی است. این بیماری در ماه های مهر، آبان، فروردین و اردیبهشت بیشتر از سایر فصول سال شایع می شود؛ این درحالی است که ویروس RSV و آنفلوآنزا بیشتر از دی تا فروردین ماه کودکان را مبتلا می کند.

کودکان سالانه به طور متوسط ۶ تا ۸ مرتبه دچار سرماخوردگی می شوند که البته با افزایش سن تعداد دفعات ابتلا به این بیماری کمتر می شود؛ به طوری که بالغین به طور متوسط دو تا سه بار در سال به این بیماری مبتلا می شوند.

افزایش مواجهه با ویروس، تعداد دفعات ابتلا به سرماخوردگی را افزایش می دهد؛ به طوری که کودکانی که در مهدکودک نگهداری می شوند بیشتر از کودکانی که در تمام اوقات در خانه هستند به بیماری سرماخوردگی مبتلا می شوند.

تعداد دفعات سرماخوردگی دراثر ضعف سیستم ایمنی نیز افزایش می یابد. ویروس های سرماخوردگی می توانند با ذرات ریز و درشت تنفسی و نیز تماس مستقیم از فردی به فرد دیگر منتقل شوند.

اگر عامل سرماخوردگی ویروس آدنوویروس یا رینوویروس باشد، این بیماری می تواند بارها در طول سال تکرار شود و بدن در برابر آنها ایمن و واکسینه نمی شود؛ چرا که هریک از این ویروس ها انواع متفاوت و متنوعی دارند و اگر سیستم ایمنی علیه هرنوع آنها مقاوم شود، انواع دیگر هنوز برای سیستم ایمنی فرد، جدید و ناشناخته هستند.

علائم بیماری سرماخوردگی به راه های هوایی فوقانی محدود می شود و ریه ها را درگیر نمی کند. تغییر رنگ ترشحات که در طول دوره این بیماری شایع است نشان دهنده عفونت میکروبی و یا سینوزیت نیست؛ بنابراین صرفا ایجاد تغییر در رنگ ترشحات بینی از حالت شفاف به مایع زرد یا سبز رنگ، نشانه تبدیل به عفونت میکروبی نبوده و نیاز به مصرف آنتی بیوتیک ندارد.

آغاز علائم سرماخوردگی به طور معمول یک تا سه روز پس از مواجهه با ویروس است. علائم این بیماری با درد یا احساس خارش در گلو آغاز می شود و سپس گرفتگی بینی ایجاد می شود و باعث ناتوانی در تنفس و بی خوابی شیرخوار یا کودک در شب اول بیماری می شود. پس از آن نیز سرفه ها آغاز می شود.

دوره بروز علائم بیماری سرماخوردگی معمولا حدود یک هفته به طول می انجامد؛ اگرچه در حدود ۱۰ درصد موارد، علائم تا دوهفته نیز ادامه می یابد.

علائم بیماری سرماخوردگی به راه های هوایی فوقانی محدود می شود و ریه ها را درگیر نمی کند. تغییر رنگ ترشحات که در طول دوره این بیماری شایع است نشان دهنده عفونت میکروبی و یا سینوزیت نیست؛ بنابراین صرفا ایجاد تغییر در رنگ ترشحات بینی از حالت شفاف به مایع زرد یا سبز رنگ، نشانه تبدیل به عفونت میکروبی نبوده و نیاز به مصرف آنتی بیوتیک ندارد.

مهم ترین مسئولیت پزشک متخصص کودکان، در رابطه با کودکان دارای علائم سرماخوردگی تشخیص ویروسی یا غیرویروسی بودن بیماری است. اگر آبریزش بینی و سرفه ها بیش از ۲ هفته ادامه یابد، پزشک می تواند در معاینات خود با درنظرگرفتن سایر علائم و نشانه ها، وجود سینوزیت میکروبی را بررسی کند.

گاهی کودکی که علائم شبیه به بیماری سرماخوردگی دارد، اصلا دچار عفونت ویروسی یا میکروبی نیست، بلکه آلرژی بینی (رینیت آلرژیک) است که گرفتگی بینی، آبریزش بینی و سرفه را سبب شده است.

برای درمان سرماخوردگی ویروسی، درمان علائم بیماری کفایت می کند. مطالعات نشان داده که داروهای ضدسرفه و آنتی هیستامین ها برای درمان علائم سرماخوردگی در شیرخواران زیر۶ ماه موثر نیستند و همچنین استفاده از بسیاری از این داروها به علت احتمال ایجاد سندرم مرگ ناگهانی برای شیرخواران زیر ۶ماه ممنوع است.

در کودکان مبتلا به آسم در صورت ابتلا به سرماخوردگی ویروسی، علائم بیماری تشدید می شود و طبق نظر پزشک معالج احتمال تجویز مصرف داروهای آسم تا میزان متفاوت نسبت به قبل وجود دارد.

استفاده ازقطره یا اسپری سالین (کلرید سدیم) در هر سنی برای بازشدن انسداد بینی و رقیق شدن ترشحات مفید است. قطره های موضعی دارویی مانند فنیل افرین تنها با تجویز پزشک و در مدت زمانی محدود می تواند مورد استفاده قرارگیرد. البته باید توجه داشت که مصرف این دارو بیش از ۳ روز در یک ماه اثر معکوس دارد و گرفتگی بینی را افزایش می دهد.

علت بروزسرفه در سرماخوردگی بیشتر به علت تحریک راه های هوایی فوقانی است. مصرف شربت های حاوی عسل تا حدی در کاهش سرفه ها موثر است و ترکیبات کافور، نعناع و اکالیپتوس نیز در رفع سرفه های شبانه مفیدند.اما اکسپکتورانت هایی مانند گایافنزین و نیز داروهایی ماندن دکسترومتورفان و کدئین اثری روی سرفه های ناشی از سرماخوردگی ندارند.

تا ۳۰ درصد کودکانی که دچار سرماخوردگی هستند، ممکن است دچار عفونت گوش میانی شوند. درمان علائم سرماخوردگی اثری در پیشگیری از عفونت گوش ندارد.

عفونت میکروبی سینوس ها به صورت سینوزیت به دنبال بیماری سرماخوردگی در ۵ تا ۱۳ درصد کودکان شایع است. اگر آبریزش بینی و سرفه ۱۰ تا ۱۴روز ادامه یابد با علائم درگیری سینوس ها مانند تب، درد صورت و بدن و پف صورت مشاهده شود، احتمال ابتلا به سینوزیت میکروبی وجود دارد که طبق نظر پزشک برای درمان کودک، آنتی بیوتیک تجویز می شود.

در کودکان مبتلا به آسم در صورت ابتلا به سرماخوردگی ویروسی، علائم بیماری تشدید می شود و طبق نظر پزشک معالج احتمال تجویز مصرف داروهای آسم تا میزان متفاوت نسبت به قبل وجود دارد.

استفاده از آنتی بیوتیک ها در درمان سرماخوردگی های ویروسی بی اثر است و استفاده بی رویه و نامناسب از آنتی بیوتیک ها باعث افزایش مقاومت میکروب ها در برابر داروها می شود.

..................................
يار هميشه همراه راسخون  
 

http://vba.ir/

http://rasekhoon.net/weblog/irani/index.aspx

یک شنبه 13 فروردین 1391  6:12 PM
تشکرات از این پست
cosama
cosama
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 413
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

درمان های خانگی اسهال، کمردرد، بوی بد بدن

درمان های خانگی اسهال، کمردرد، بوی بد بدن واحد تندرستی و سلامت تبیان زنجان-

کمردرد:

- آب یک عدد لیمو را با کمی نمک روزی ۲ بار میل کنید.

- پوره سیب زمینی خام را به محل درد بمالید.

-روزانه ۲ هزار میلی گرم ویتامین C که یکی از منابع آن مرکبات است، مصرف شود.- ۱۰حبه سیر را روی حرارت کم در روغن کنجد، نارگیل یا خردل سرخ کنید تا کمی طلایی شود. پس از خنک شدن، روغن آن را به کمر خود بمالید.

بوی نامطبوع بدن:

- از صابون های ضد باکتریایی یا معطر استفاده کنید.

- کمی سرکه سیب به زیر بغل خود بمالید.

- در آب حمام، چند پیمانه آب گوجه فرنگی اضافه کنید و به مدت ۱۵ دقیقه در آن قرار بگیرید.

خشکی و ترک لب ها:

- مصرف روزانه آب را افزایش دهید.

- برش خیار را به لب بمالید.

- با آب نمک حمام کنید.

- عصاره برگ چریش را به لب ها بمالید.

اسهال:

-روزی ۲ بار مخلوطی از یک موز رسیده له شده، یک قاشق مرباخوری تمرهندی و کمی نمک میل کنید.

- یک فنجان چای یا قهوه پررنگ بنوشید.

-حدود ۲۰ عدد برگ کاری تازه و یک قاشق مرباخوری عسل را با یکدیگر مخلوط و آن را میل کنید.

-روزانه، یک عدد موز رسیده و له شده را همراه با یک چهارم قاشق مرباخوری پودر جوز هندی مصرف کنید.

-روزی۴ یا ۵ بار، یک قاشق مرباخوری خرمای له شده و یک قاشق مرباخوری عسل میل کنید.

..................................
يار هميشه همراه راسخون  
 

http://vba.ir/

http://rasekhoon.net/weblog/irani/index.aspx

یک شنبه 13 فروردین 1391  6:12 PM
تشکرات از این پست
cosama
cosama
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 413
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

پوست‌های چرب، مستعد آکنه!

پوست‌های چرب، مستعد آکنه! واحد تندرستی و سلامت تبیان زنجان-

پوست‌های چرب مستعد ایجاد آکنه هستند

پوست‌های چرب یکی از عوامل ایجاد آکنه یا جوش صورت است که به عنوان ضایعات پوستی مشاهده می‌شود

 آکنه به صورت لکه‌های قرمز رنگ و یا دانه‌های پررنگ در پوست و یا دانه‌های زیر پوست شدیدتر و همراه با ضایعات چرکی در تنه و اندام‌ها و صورت مشاهده می‌شود.

پوست‌های چرب و همچنین برخی از میکروب‌های روی پوست می‌توانند زمینه ایجاد جوش را تشدید کند.

 استفاده از کرم‌های آرایشی که چربی زیادی دارند ،کار کردن در محیط‌هایی که هوای آن محیط مانند آشپزخانه‌ها و محیط‌های گرم داخل کارخانه‌ها گرم است، مصرف بعضی از داروهای قلبی، استفاده از داروهای کورتونی به صورت نادرست می‌تواند در ایجاد این ضایعات موثر باشند.

این جوش‌ها در حوالی سن بلوغ و میانسالی دیده می‌شوند و ممکن است بعضی از آنها به خودی خود بهبود یابند و به درمان خاصی نیاز نداشته باشند.

 بهترین روش درمان آکنه را آموزش بیمار است و بیماران باید آموزش ببیند که که سیر بیماری دوره کوتاهی نیست و درمان خیلی زود انجام نمی‌شود و اگر درمان زود قطع شود باعث عود ضایعات می‌گردد.

 حداقل دوره درمان 6 ماه هست و در 2 ماه اول بهبودی اندک است. استفاده از دارو، بر اساس وضعیت بیمار و شدت ضایعات در بیمار تجویز می‌شود .

 بر خلاف تصور مردم که فکر می‌کنند مصرف تنقلات، شکلات و غذاهای شیرین باعث ایجاد جوش می‌شود، ایجاد آکنه به نوع مواد غذایی مصرفی بستگی ندارد و تاکنون از نظر علمی این مقوله ثابت نشده است.

: چون ضایعات آکنه - به ویژه درنواحی صورت- ممکن است بد شکل باشد و بعد از درمان نیز جوشگاه‌های بدشکلی در صورت بیمار به جا بگذارد بیماران باید تحت نظر پزشک باشند و حتما دارو را کامل مصرف کنند و خودسرانه قطع نکنند.

 درمان این بیماران طولانی مدت است و باید سعی کنند از کرم‌های چرب کمتر استفاده کرده و از مصرف صابون‌های غیربهداشتی و غیراستاندارد خودداری کنند.

..................................
يار هميشه همراه راسخون  
 

http://vba.ir/

http://rasekhoon.net/weblog/irani/index.aspx

یک شنبه 13 فروردین 1391  6:13 PM
تشکرات از این پست
cosama
cosama
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 413
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

قلب مصنوعی با دوام پنج ساله!

قلب مصنوعی با دوام پنج ساله! واحد تندرستی و سلامت تبیان زنجان-

 

یک تیم پزشکی در فرانسه در صدد ساخت یک پروتز کامل قلب است که مدت ماندگاری آن دو سال بیشتر از پروتزهای موجود است.

نمونه اولیه این قلب مصنوعی اکنون در بیمارستان ژرژ پمپیدوی پاریس ساخته شده و دو سال دیگر آماده پیوند به بیماران قلبی است.

وزن این قلب مصنوعی 900 گرم و مدت ماندگاری آن در بدن پنج سال است. مدت ماندگاری قلب مصنوعی در بدن انسان تا کنون حداکثر سه سال بوده است.

پروفسور آلن کارپنتر، سرپرست این تیم می گوید: تلاش من این بود که همه اجزای این قلب مصنوعی به صورت یک پروتز واحد در بدن بیمار کار گذاشته شود. به مهندسی پزشکی پیشرفته‌ای احتیاج داشتیم که همه چیز را تا حد ممکن در اندازه کوچک طراحی کند تا همه اجزا بتواند در پروتز جا بگیرد.

چالش اصلی در ساختن قلب مصنوعی، انطباق پروتز با حرکات طبیعی بدن است. در این قلب مصنوعی حسگرهایی وجود دارد که حرکات بدن را ردیابی و شناسایی کرده و به پروتز انتقال می‌دهد.

ساخت این قلب مصنوعی امید بزرگی برای 100 هزار نفر در سراسر دنیا است که در انتظار دریافت و عمل پیوند قلب هستند.

..................................
يار هميشه همراه راسخون  
 

http://vba.ir/

http://rasekhoon.net/weblog/irani/index.aspx

یک شنبه 13 فروردین 1391  6:13 PM
تشکرات از این پست
cosama
cosama
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 413
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

راهنمای ارتودنسی در بیماران

راهنمای ارتودنسی در بیماران واحد تندرستی و سلامت تبیان زنجان-

ناهنجاری های دندانی فکی که در بیماران شکاف لب و کام مشاهده میشود بطور عمده ناشی از اختلالات جنینی بوده و به میزان نسبتاً کمتری ناشی از اعمال جراحی ترمیمی متعددی است که در ناحیه لب وکام این بیماران بطور اجتناب ناپذیری انجام می گیرند. اختلال در ردیف و طرز قرارگیری دندانهای ثنایای فک بالا و نیز تنگی قوس دندانی فک بالا از جمله عوارض شایع مشاهده شده در این بیماران است.

کمبود رشدی در فک بالا بنابر دلایل ذکر شده به همراه اختلال رشدی در فک پائین می تواند باعث بروز عدم هماهنگی شدید در رابطه بین فکی گردد. لذا جهت برقراری زیبایی مناسب صورت و نیز رابطه صحیح دندانی فکی پروتکل های درمانی ارتودنسی ویژه ای جهت این بیماران مطرح میباشد که میتوان آنها را به صورت زیر خلاصه نمود.

1 - انجام ارتوپدی فک در نوزاد تازه متولد شده قبل از انجام جراحی اولیه لب که از هفته اول یا دوم نوزادی شروع و تا قبل از جراحی ترمیمی لب درحدود12 -10 هفتگی ادامه می یابد. این درمان اگرچه ندرتاً صورت می گیرد ولی چنانچه فاصله بین دوبخش لب که در اثر شکاف لب ایجاد شده زیاد باشد، جهت تسهیل در عمل جراحی لب و قبل از آن صورت می گیرد.

2- فاز اول درمانهای ارتودنسی که بین سنین شش تا هشت سالگی شروع میشود و تا سن 12 سالگی ادامه می یابد ، هدف از آن وسیع کردن قوس دندانی فک بالا و نیز ردیف نمودن نسبی دندانهای ثنایا و نیز تصحیح ناهنجاری بین فکی میباشد. فاز اول درمانهای ارتودنسی می بایست قبل از انجام پیوند استخوان در سنین 10-9 سالگی صورت گیرد تا باعث ایجاد بستر مناسب جهت رویش دندانها در آرواره و در محل شکاف پرشده گردد. در این مرحله همچنین دندانهای اضافه پیرامون شکاف می بایست با یک طرح درمان مشخص خارج گردند. درمانهای این مرحله عمدتاً توسط دستگاههای متحرک ارتودنسی انجام میگیرد.

ترمیم و نگهداری دندانهای شیری و دائمی دراین مرحله ازعوامل کلیدی یک درمان موفق در این کودکان میباشد.

3- فاز دوم درمانهای ارتودنسی که در حدود سنین 12 سالگی و بعد از رویش کامل دندانهای دائمی میباشد. هدف از این درمان ردیف نمودن کامل دندانها و نیز در صورت امکان برقراری رابطه صحیح بین فکی است. این درمانها عمدتاً توسط دستگاههای ثابت ارتودنسی انجام شده و قادر به ایجاد زیبایی مناسب در ردیف ظاهری دندانها میباشد.

4- فاز سوم درمانهای ارتودنسی که در بعضی از بیماران شکاف لب و کام که دچار ناهنجاری شدید فکی بوده و نیاز به جراحی فک دارند انجام می گیرد. این درمانها حدود سنین 18-17 سالگی و قبل از انجام جراحی فک انجام می گیرد.در صورتیکه اختلال در رابطه فکی بیمار زیاد بوده و درمان ارتودنسی فاز دو قادر به رفع آن نباشد نیاز به جراحی فک اجتناب ناپذیر بوده و می بایست متعاقب درمان ارتودنسی در پایان سن 18 سالگی انجام گردد.


..................................
يار هميشه همراه راسخون  
 

http://vba.ir/

http://rasekhoon.net/weblog/irani/index.aspx

یک شنبه 13 فروردین 1391  6:14 PM
تشکرات از این پست
cosama
cosama
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 413
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

دندان شیری کودکان

دندان شیری کودکان واحد تندرستی و سلامت تبیان زنجان-

دندانپزشکی اطفال بهترین راه حفاظت دندانها

اهمیت نگهداری و سلامت دندان های شیری به اندازه دندان های دائمی است. وجود دندان های شیری برای رشد کودک ضروری است. وقتی دندانهای شیری دچار درد ناراحتی و عفونت باشد علاوه بر ناراحتی و بیماری کودک و تأثیر آن بر سلامت و شادابی کودکان باعث می شود کودکان از خوردن غذا امتناع کنند و یا برای جلوگیری از ایجاد درد، غذای خود را نجویده بخورند که این مسأله باعث ایجاد دل درد و همچنین جذب نشدن غذا و عقب ماندن رشد کودک و ضعیف شدن او می شود.

دندانپزشکی اطفال شاخه ای از دندانپزشکی است که به معالجه و پیشگیری ازبیماری های دهان و دندان در محدوده سنی 3 تا 12 سال می پردازد. بهتر است اولین ویزیت دندانپزشکی پس از رویش اولین دندانهای شیری در سن یک سالگی انجام شود و به والدین نکاتی در مورد شیر دادن بچه ها اثر مواد مصرفی مثل شیر، آب قند، قطره آهن و... عادتهای مثل خوردن پستانک و تنفس از دهان در خواب و مکیدن انگشت، جویدن ناخن و... بر سلامت دندان و چگونگی پیشگیری از آن آموزش داده می شود.

از زمان رویش اولین دندانهای شیری ( 1سالگی) تا زمان افتادن آخرین دندان شیری ( 12 سالگی) بایستی کودکان هر 4 ماه یکبار توسط دندانپزشک معاینه شوند و مراحل افتادن دندانهای شیری و رویش دندانهای دائمی جایگزین آنها و سلامت دندانها مورد بررسی قرار گیرند.

ترمیم دندانهای شیری

با توجه به علاقه زیاد کودکان به مصرف مواد قندی بهتر است برای پیشگیری از پوسیدگی دندانها، برای کودکان مسواک زده شود و به او مسواک زدن و استفاده از نخ دندان را بیاموزند و در صورت مشاهده علائم پوسیدگی در دندان ها جهت پیشگیری از عفونت و ایجاد آبسه و کشیده شدن دندان هر چه زودتر به دندانپزشک مراجعه شود تا آن را ترمیم نمایند و در صورتی که پوسیدگی عمیق باشد ولی هنوز آبسه و عفونت ایجاد نشده باشد عصب کشی دندان شیری ( پالپوتومی ) با خارج کردن عصب آن و ترمیم دندان انجام می شود.

ترمیم دندان های شیری باعث ماندگاری آن حتی برای چند سال و کمک به جویدن و هضم غذا و در نهایت رشد کودک و باعث رویش منظم و مرتب دندان دائمی و زیبایی کودک در آینده می شود.

فلوراید تراپی

فلوراید تراپی روشی برای مقاوم کردن دندانها و جلوگیری از پوسیدگی آنهاست که با استفاده از ژلهای خوش طعم فلوراید و بر روی دندانهای آسیای شیری و دندانهای دائمی تازه رویش یافته انجام می شود.

علاوه بر آن استفاده از دهانشویه فلوراید در کودکان بالای 6 سال به صورت هفته ای2 یا 3 بار می تواند کمک بسیار مؤثری در سالم ماندن دندانها نماید.

فیشور سیلانت (شیار پوش )

استفاده از فیشورسلینت یا شیارپوش یکی دیگر از راههای افزایش مقاومت دندان و پیشگیری از پوسیدگی برای مدت بسیارطولانی (10 تا 15 سال) می باشد.

در این روش از مواد همرنگ دندان و رقیق رزینی برای پوشاندن شیارهای عمیق و منافذ سطح دندان که بیش از %70 پوسیدگی دندان از آنجا آغاز می شود استفاده می گردد.

ابتدا سطح دندان با بروساژ تمیز شده و بدون اینکه دندان تراش بخورد مواد فیشورسیلانت مثل چسب روی دندان قرار داده می شود و توسط نور دستگاه مخصوص در همان جلسه سفت و محکم می شود. بهترین سن فیشور سیلانت بین 6 تا 12 سال و در مورد دندان های آسیای شیری و دائمی تازه رویش یافته (دندان 6 و 7 ) می باشد. این روش باعث کاهش قابل توجه پوسیدگی دندان ها در کودکان می شود ولی در کنار آن استفاده از مسواک و نخ دندان و مراجعه منظم به دندانپزشک نیز به عنوان راه های دیگر ایجاد سلامت دهان و دندان در کودکان می باشد.

فضانگهدار

اگر دندانهای شیری زودتر از موقع کشیده شود دندانهای طرفین به سمت فضای خالی حرکت کرده با تنگ شدن فضا، باعث رویش نامرتب دندانهای دائمی زیرین می شود و چنانچه افتادن دندانهای شیری دیرتر از موقع اتفاق افتد وجود دندانهای شیری به عنوان مانع ممکن است باعث تأخیر رویش وکج شدن دندانهای دائمی شود.

 برای جلوگیری از چنین پیشامدی بایستی دندانهای شیری تا زمان رویش دندان دائمی زیر آن با مراجعه به دندانپزشک و انجام اقدامات لازم حفظ و نگهداری شود و در موارد ضروری پس از کشیدن دندان شیری با قالب گیری و ساخت وسیله ای بنام فضانگهدار توسط دندانپزشک که به دو صورت ثابت و متحرک ساخته می شود، رویش منظم دندانهای دائمی تضمین می گردد.

 روکش دندان شیری

چنانچه ترمیم دندانها شیری وسیع باشد برای جلوگیری از شکستگی دندان و پوسیدگی مجدد بهتر است بر روی دندانها روکش مخصوص فلزی در سایزهای مختلف ساخته شده و بر روی دندان چسبانده شوند که در زمان افتادن دندان شیری همراه دندان شیری از دهان خارج می شود.

..................................
يار هميشه همراه راسخون  
 

http://vba.ir/

http://rasekhoon.net/weblog/irani/index.aspx

یک شنبه 13 فروردین 1391  6:14 PM
تشکرات از این پست
cosama
cosama
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 413
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

با آرتروز زانو چه باید کرد؟

با آرتروز زانو چه باید کرد؟ واحد تندرستی و سلامت تبیان زنجان-

آرتروز زانو از علل شایع مراجعه بیماران به كلینیك ها می باشد. آرتروز در واقع با گذشت سن و ساییدگی مفصل بوجود می آید .لذا فشار روی مفصل زمان بروز آرتروز را تسریع می كند.

در شكل خوردگی غضروف مفصلی كه در آرتروز شدید زانو دیده می شود نمایان است.

وزن زیاد، بالا رفتن از پله ها بطور مكرر عدم ورزش صحیح عاملی برای بروز آرتروز خواهد بود.

خشكی مفاصل و درد از شكایات اصلی این بیماران می باشد.

شرح حال و ارتباط صحیح با پزشك در تشخیص و درمان مناسب موثر است.

چه باید كرد؟

هیچ فردی محكوم به گرفتن آرتروز نیست بهترین كار پیشگیری است.

كفش پاشنه بلند نپوشید.پاشنه بین ۲تا۳ سانت مناسب تر است.

در زمان ورزش از كفش ورزشی استفاده كنید.

كاهش وزن،اصلاح تغذیه،ورزش مناسب و برنامه ریزی شده .

درمان:

ورزش درمانی و فیزیوتراپی

استفاده از اسپلینت

دارودرمانی:

داروهای ضد التهابی غیر استروییدی كه در كاهش درد موثرند.

تزریق درون مفصلی:

۱ ـ گروه كورتونها كه صدمه به مفصل راكاهش می دهد.

۲ ـ تزریق غضروف سازها كه تاثیرات مفید آن به اثبات نرسیده است گرچه باعث كاهش درد می شوند

ورزش درمانی و فیزیوتراپی:

بدون شک یکی از روشهای موثر در درمان آرتروز ورزش درمانی و فیزیوتراپی توسط فیزیوتراپیست مجرب است .متاسفانه در بعضی کلینیک های فیزیوتراپی دستگاه درمانی انجام می شود در حالیکه دستگاه وسیله ایست برای کمک به بیمار و فیزیوتراپیست جهت بهبود عملکرد مفصل و بدن و بدون استفاده از تبحر خود در نوع ورزش و درمانهای دستی و... نتیجه موقت و نامطلوب خواهد گرفت و در واقع موجبات صدمه بیشتر به مفاصل را فراهم خواهد آورد..

كشش عضلات پشت ساق و پشت ران

تقویت عضله چهار سر ران با نظارت فیزیوتراپیست

پیاده روی در سطح هموار و با سرعت مناسب

ورزشهای زنجیره بسته عضله چهار سر ران .كمی زانو را خم كنید و مدت كوتاهی تحمل وزن نمایید و سپس حركت را تكرار كنید.

تقویت عضله چهار سر ران بدون وزنه

شكلهای مختلف تقویت عضله چهار سر ران

خم و راست كردن زانو

پا دوچرخه

تقویت عضله ابداكتور ران

طب سوزنی:

طب سوزنی در صورتیكه همراه با برنامه توانبخشی باشد یكی از روشهایی است كه تاثیر آن روی آرتروز در مجامع بین المللی به اثبات رسیده است و كمك شایانی به بیماران خواهد كرد .

لیزر درمانی:

تاثیرات مفید آن بسته به نوع لیزر انتخابی و دانش تیم درمانی متفاوت است .(به بحث لیزر درمانی مراجعه كنید).

جراحی:

در انحراف شدید زانو یا ساییدگی شدید در ورزشکاران حرفه ای در شرایط خاص بسته به نوع صدمه با متدهای مختلف ضرورت دارد.

..................................
يار هميشه همراه راسخون  
 

http://vba.ir/

http://rasekhoon.net/weblog/irani/index.aspx

یک شنبه 13 فروردین 1391  6:15 PM
تشکرات از این پست
cosama
cosama
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 413
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

سندرم سینوس تارس و علل درد مچ پا

سندرم سینوس تارس و علل درد مچ پا واحد تندرستی و سلامت تبیان زنجان-

سینوس تارس یک کانال کوچک استخوانی است که بین استخوان های قاپ ( تالوس) و پاشنه ( کالکانه) قرار گرفته است.

بر اثر فشار های زیادی که به مچ پا وارد میشود، بر اثر چرخش شدید پا به خارج و یا بر اثر مشکلات بیومکانیک در پا 0 مانند صافی کف پا) این بیماری ایجاد میشود. اکثر بیمارانی که این عارضه را دارند سابقه پیچ خوردگی مچ پا را در قبل میدهند.

علائم سندم سینوس تارس مهمترین این علائم عبارتند از:

• درد مبهم در جلوی قوزک خارجی که با راه رفتن شدیدتر میشود. بخصوص راه رفتن روی زمین های ناهموار

• فشار دادن ناحیه ای که دقیقا در جلوی قوزک خارجی قرار گرفته است دردناک است.

• درد در هنگام چرخش پا به داخل یا خارج

• درد معمولا صبح ها بعد از برخاستن از خواب بیشتر است و بعد از مدتی کمتر میشود

• احساس ناپایداری در مچ پا

• در هنگام دویدن در مسیر قوسی که به طرف پای آسیب دیده است درد ایجاد میشود. مثلا اگر پای راست مشکل دارد در هنگام دویدن در مسیر قوسی با انحنای به راست پا دردناک میشود.

• بیمار سعی میکند پایش را بیشتر اوقات به سمت داخل بچرخاند.

• تزریق ماده بیحسی موضعی به توسط پزشک در محل کانال سینوس تارس موجب کاهش درد میشود.

• در ام آر آی ممکن است تجمع زیاد مایع سینوویال در سینوس تارس دید ه شود.

• تشخیص این بیماری بیشتر موقعی داده میشود که درد مچ بیمار بعد از درمان پیچ خوردگی مچ پا بهبود نمیابد.

درمان سندروم سینوس تارس

• برای مدتی از انجام فعالیت هایی که موجب افزایش درد میشوند اجتناب کنید.

• سرد کردن ناحیه درد موجب کاهش آن میشود.

• پزشک ممکن است از داروهای ضد التهاب مانند بروفن برای کاهش درد استفاده کند.

• ممکن است انجام اولتراسوند به توسط فیزیوتراپ بتواند به کاهش درد کمک کند.

• تصحیح اختلالات بیومکانیکی پا و افزایش دامنه حرکات و انعطاف پذیری در مفصل بین پاشنه و استخوان قاپ ممکن است به درمان بیماری کمک کند.

• انجام نرمش های تقویت کننده عضلات اطراف مچ پا میتواند به بهبودی از این بیماری کمک کند.

• انجام نرمش های کششی عضلات ساق

• استفاده از کفش ها و کفی های مناسب برای تصحیح چرخش زیاد پا به خارج

• پزشک معالج ممکن است از تزریق کورتیکوستروئید در محل سینوس تارس برای درمان آن استفاده کند.

• در صورت عدم بهبودی بیمار با روش های ذکر شده، عمل جراحی بصورت خروج محتویات بافت نرم سینوس تارس در اکثر موارد موجب از بین رفتن درد بیمار میشود.

تبیان زنجان

پیکان محل سینوس تارس در مچ پا را در تصویر ام آر آی نشان میدهد

..................................
يار هميشه همراه راسخون  
 

http://vba.ir/

http://rasekhoon.net/weblog/irani/index.aspx

یک شنبه 13 فروردین 1391  6:15 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها