0

مطالب علمی - پزشکی

 
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

فواید پرتو درمانی:

در بعضی از موارد پرتو درمانی به تنهایی برای مبارزه با سلول های بد خیم کافی بوده ودر بعضی موارد ممکن است با سایر روشهای درمانی همراه باشد مثلاً در مواردی می توان از پرتو درمانی قبل از جراحی برای کوچک کردن توده سلولی و یا بعد از جراحی به منظور جلوگیری از رشد سلولهای باقیمانده و نواحی لنفاوی مرتبط بهره جست . مثال دیگر اینکه در بسیاری از موارد پرتو درمانی میتواند قبل، بعد و یا همزمان با داروهای شیمی درمانی استفاده شود تا به روند درمان کمک بیشتری شود .

مواردیکه بیماران حین درمان می بایست رعایت کنند:
۱- در طول مدت درمان خط کشی های انجام شده در روی بدن خود را پاک نکرده و ثابت نگهداری نمائید.

۲- از پوشیدن لباسهای زبر و خشن خودداری و لباسهای نخی و نرم استفاده نمائید.

۳- از خارش محل درمان رادیوتراپی امتناع ورزید.

۴- ناحیه درمان را در مجاورت حرارت (در زمستان بخاری)و سرما قرار ندهید.

۵- دوره درمان را منظم طی کرده و در ساعت های تعیین شده جهت درمان در بخش حاضر شوید.

۶- در صورت تشدید عوارض درمان ،تکنولوژیست و کارشناس رادیوتراپی بخش رادرجریان قرار دهید.

۷- درصورت مشاهده عوارض همانند اسهال یا خونریزی دردوره رادیوتراپی تکنولوژیست رادیوتراپی  رادر جریان قرار دهید.

عوارض پرتو درمانی :

پرتو درمانی می تواند صدمه به سلولهای طبیعی در کنار سلولهای بدخیم را به همراه داشته باشد .این عوارض جانبی و موقتی هستند اما بعضی از عوارض برای مدت طولانی تر یا دائمی در بدن فرد باقی می مانند .

پزشک شما در مورد درمانتان و عوارض اولیه و دیر رس احتمالی توضیح خواهد داد. در هر حال توصیه می شود از پرسیدن هر گونه سؤالی امتناع نورزید .

رایج ترین عوارض عمومی پرتو درمانی عبارتند از :

خستگی، بی اشتهایی، مشکلات پوستی از رایج ترین عوارض هستند در درمانهای نزدیک به نواحی گوارشی، مشکلاتی نظیر تهوع، استفراغ و اسهال ممکن است پیش بیاید .

در درمانهای سر و گردن، از عوارض شایع خشکی و ایجاد زخم در مخاط دهان و گلو می باشد . ریزش موقتی موها فقط در ناحیه درمان بوجود می آید .

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

سه شنبه 30 فروردین 1390  6:58 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

فقر حرکتی و غذایی منجر به پیشرفت آسم در کودکان می شود

فقر حرکتی و غذایی بسترساز ابتلا به آسم است .
پژوهشگران با تحلیل اطلاعات مربوط به بیش از ۱۸ هزار کودک ۴ تا ۱۲ ساله دریافتند که فقر حرکتی و غذایی منجر به شرایط غیرعادی متابولیسم لیپید و گلوکز در بدن شده و پیشرفت آسم در کودکان را رقم می‌زند.

 

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز  ،  فقر حرکتی و غذایی منجر به ایجاد نوعی عدم توازن در متابولیسم بدن شده و خطر ابتلا به آسم در کودکان را افزایش می‌دهد.

 بر اساس نتایج این تحقیق، وجود شرایط یاد شده در کودکان سالم نیز زمینه‌های ابتلا به آسم را فراهم می‌کند و تنها مختص به کودکان چاق نیست.

پژوهشگران با تحلیل اطلاعات مربوط به بیش از ۱۸ هزار کودک ۴ تا ۱۲ ساله دریافتند که فقر حرکتی و غذایی منجر به شرایط غیرعادی متابولیسم لیپید و گلوکز در بدن شده و پیشرفت آسم در کودکان را رقم می‌زند.

گفتنی است، نتایج این تحقیق به صورت آنلاین در مجله آمریکایی «مراقبتهای پزشکی در بیماریهای تنفسی» منتشر شد.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

سه شنبه 30 فروردین 1390  6:58 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

اسید والپرویک (Valproic Acid) می تواند فرآیند کاهش بینایی ناشی از بیماری رتینیت پیگمانتر( Retinitis Pigmentosa ) را متوقف کند


پژوهشگران می گویند نتایج مطالعات جدید   نشان داده است  که اسید والپرویک (Valproic Acid)  که برای درمان صرع، میگرن و اختلالات دوقطبی استفاده می شود ممکن است باعث توقف یا حتی وارونه شدن فرآیند کاهش بینایی ناشی از بیماری Retinitis Pigmentosa شود.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز  ،  این بیماری موروثی بوده که باعث از هم پاشیدگی شبکیه و عصب باصره و در نهایت منجر به بینایی کانونی یا ناتوانی دید می شود.

هم اکنون تیمی از محققان مدرسه پزشکی دانشگاه ماساچوست در حال انجام یکسری آزمایش های بالینی جهت تایید مشاهداتشان هستند.

رتینیت پیگمانتر یا RP به دسته ای از بیماری های غیر شایع  چشمی گفته می شود که در آنها سلول های استوانه ای rod photoreceptor شبکیه با یا بدون سلولهای مخروطی cone photoreceptor درگیر می شوند.
اگر چه این بیماری با مرور زمان پیشرفت می کند اما سیر پیشرفت این بیماری در افراد مختلف متفاوت است. شیوع آن در آمریکا ۵۰۰۰/۱ نفر است.
این بیماری شایعترین علت شب کوری است.

در این بیماری  تخریب شبکیه که مسوول ضبط تصاویر است، منجر به از دست دادن دید جانبی و دید در شب می شود.

رتینیت پیگمانتر یک بیماری ارثی است که به صورت های مختلف  (autosomal recessive, autosomal dominant, X-linked) به ارث می رسد. نوعی از آن که به صورت منفرد و بدون سابقه فامیلی مشاهده است نیز دیده می شود.

حداقل ۴۰ ژن در شرایط و چگونگی تظاهر این بیماری درگیر هستند و بسته به این که کدام ژن درگیر در این فرآیند باشد، حالت بیماری فرق می کند.

دربعضی از مواقع علائم این بیماری خود را از سنین کودکی نشان می دهند ولی در اغلب اوقات تا شروع دوران بزرگسالی این بیماری علائم چندانی ندارند. علائم این بیماری عبارتند از:

•کاهش دید در شب و یا نور کم (شب کوری)nyctalopia

•کاهش دید محیطی که باعث دید تونلی یا tunnel vision می شود.

•در بعضی از انواع RP و در موارد پیشرفته کاهش دید مرکزی نیز دیده می شود.

علامتی که ممکن است در هنگام معاینه ته چشم توسط چشم پزشک دیده شود، مشاهده خطوط سیاه در شبکیه  است.

تنها درمان موثر برای این بیماری مصرف بالای پالمتیات ویتامین A است که قادر به کند کردن پیشرفت این بیماری و نه متوقف کردن آن است.

در شرایط کنونی درمان خاصی برای این بیماری وجود ندارد اما مراقبت های زیر می تواند به بیمار کمک کند.

•استفاده از عینک های آفتابی که باعث محافظت شبکیه در مقابل اشعه ماورای بنفش میشود.

•به نظر می رسد که استفاده از بعضی از آنتی اکسیدان ها مانند ویتامین A روند پیشرفت بیماری را کند می کند. مطالعات اخیر نشان می دهند که استفاده از دوز مناسب مکمل های ویتامین A می تواند تا ۱۰ سال نابینائی را به تاخیر بیاندازد.

•مراجعه به یک متخصص کم بینائی و معاینه های منظم چشم پزشکی که باعث تشخیص زودرس کاتاراکت و تورم شبکیه می شود که هر دو این عوارض قابل درمان هستند.

•میکروچیپ های متعددی در مراحل اولیه طراحی هستند که در آینده ممکن است در داخل شبکیه قابل کارگذاری باشند و برای درمان کوری ناشی از این بیماری استفاده شوند.

•پیوند سلولهای بنیادی در مراحل اولیه تحقیقاتی قرار دارد و ممکن است در آینده نقش موثری در درمان این بیماری داشته باشد.

حدودا از هر ۴ هزار نفر یکی به این بیماری مبتلا شده که اکثر این افراد در سن ۴۰ سالگی بینایی خود را از دست می دهند.مشخصه اشکال مختلف بیماری RP تورم و مرگ سلول هاست.

دکتر سالش کوشال، پروفسور چشم پزشک و زیست شناس سلولی معتقد است که اسید والپرویک بر هر دو حالت یعنی تورم و مرگ سلول ها می تواند اثرگذار باشد که این موضوع باعث کاهش پیشرفت RP می شود.

آزمایش های کشت بافت نیز حاکی از آن است که اثرات فوق در سلول ها مشاهده شده است.

پروفسور کوشال و همکارش تاکنون توانسته اند ۷ مریض را که در مراحل اولیه بیماری RP قرار داشته اند با مصرف ۵۰۰ تا ۷۵۰ میلی گرم اسید والپرویک در روز طی یک دوره ۲ تا ۶ ماهه درمان کنند.

گزارش تیم پزشکی نشان می دهد بینایی ۵ نفر از این بیماران با وجود این که سرعت کاهش بینایی در آنها زیاد بوده، بهبود یافته است.محققان اکنون برنامه ای ۳ ساله با بودجه ای معادل ۱ / ۲ میلیون دلار جهت آزمایش های بالینی را آغاز کرده اند.

این بودجه توسط بنیاد مبارزه با نابینایی و موسسه ملی تحقیقات Neurovision تامین شده است.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

سه شنبه 30 فروردین 1390  6:58 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

سوار کاری و ارتباط با اسب می تواند برای کودکان مبتلا به اوتیسم ( Autism ) مفید باشد

پزوهشگران می گویند نتایج تحقیقات جدید نشان می دهد کودکانی که به اوتیسم  ( Autism ) مبتلا هستند، احتمالا بتوانند با یک برنامه سوارکاری ملایم تا حدی به درمان بیماری خود کمک کنند.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز  ،  براساس نتایج حاصل از بررسی محققان آمریکایی، یک برنامه سوار کاری هفته ای برای اولین بار برای کودکان مبتلا به اوتیسم انجام شد.

در این برنامه، کودکان هفته ای یکبار به نزد پزشک مربوطه می روند و او مدت زمان سوارکاری و چگونگی آن را توضیح می دهد. در این روش بیمار همراه با یک سوارکار ماهر به سوارکاری می پردازد.

در این رابطه محققان اظهار داشتند: به نظر می آید این روش به دلیل ارتباط عمیقی که با اسب و اسب سوارکاری برقرار می کنند بسیار کارآمد و موثر باشد.

براساس این گزارش، سوارکاری باعث می شود تا اعتماد به نفس کودکان و مهارت های گفتاری آنها بهبود یابد.

این امر به دلیل این که اکثر کودکان مبتلا به اوتیسم معمولا حرف نمی زنند، بسیار مفید است.

همچنین سوارکاری و ارتباط با اسب به کودک، نحوه ارتباط بدون کلامی را نیز یاد می دهد و می تواند به کودک نشان دهد هر حرکتی که او انجام می دهد، عکس العملش را بلافاصله می بیند.

اوتیسم  ( Autism )  نوعی اختلال رشدی است که با رفتارهای ارتباطی ، کلامی غیر طبیعی مشخص می شود . علائم این اختلال در سال های اول عمر بروز می کندو علت اصلی آن ناشناخته است.

این بیماری که یک اختلال فراگیر رشد است ، عبارت است از فقدان پاسخگویی به دیگران و تاخیر شدید در رشد زبان ، کودکان مبتلا به اوتیسم ، در معاشرت بین فردی و روابط اجتماعی با دیگران مشکل اساسی داشته و رفتارهای خود ویرانگرانه و رفتارهای خود تحریکی از خود بروز می‌دهند.

از مجموعه وسیع رفتارهایی که در اوتیسم دیده می‌شود سه خصوصیت کلیدی را می‌توان عنوان کرد: نقص کیفی در تعامل اجتماعی ، نقص شدید در برقراری ارتباط و الگوهای رفتار محدود ، تکراری و کلیشه‌ای. سن شروع قبل از سه سالگی است تکرار کلمات و جملات دیگران یک مثال برجسته از مشکلات رایج ارتباطی در کودکان اوتیستیک است.

این اختلال در پسران شایع تر از دختران است. وضعیت اقتصادی ، اجتماعی ، سبک زندگی و سطح تحصیلات والدین نقشی در بروز اوتیسم ندارد.

این اختلال بر رشد طبیعی مغز در حیطه تعاملات اجتماعی و مهارت های ارتباطی تأثیر می گذارد. کودکان و بزرگسالان مبتلا به اوتیسم در ارتباطات کلامی و غیر کلامی ، تعاملات اجتماعی و فعالیت های مربوط به بازی، مشکل دارند.

این اختلال ارتباط با دیگران و دنیای خارج را برای آنان دشوار می سازد . در بعضی موارد رفتارهای خود آزارانه و پرخاشگری  نیز دیده می شود.

در این افراد حرکات تکراری ( دست زدن ، پریدن ) پاسخ های غیر معمول به افراد ، دلبستگی به اشیا و یا مقاومت در مقابل تغییر نیز دیده می شود و ممکن است در حواس پنجگانه ( بینایی ، شنوایی ، لامسه ، بویایی و چشایی )  نیز حساسیت های غیر معمول نشان دهند. هسته مرکزی اختلال در اوتیسم ، اختلال در ارتباط است.

۵۰ % از کودکان اوتیستیک قادر نیستند از زبان به عنوان وسیله اصلی برقراری ارتباط با سایرین استفاده نمایند. عدم به کار بردن ضمیر “من”  از ویژگی های کلامی این کودکان است. از مسائل دیگر تکلمی، تکرار کلمات و جملات اطرافیان است.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

سه شنبه 30 فروردین 1390  6:58 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

قرار گرفتن در معرض دود سیگار ، موجب یک واکنش پیچیده التهابی در بدن می شود

دود سیگار باعث التهاب در ریه ها می شود .

محققان می گویند: قرار گرفتن در معرض دود سیگار یک واکنش پیچیده التهابی ایجاد می کند و التهاب با ابتلا به بیماری قلبی، دیابت و سایر بیماری ها ارتباط دارد. 

 به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از یونایتدپرس ،  ‘آدلهاید کراتزر’ محقق دانشگاه ‘کلرادو دنور’ می گوید: در این مطالعه برای تشخیص چگونگی واکنش بافت ریه به دود سیگار، محققان موش های نر را پنج بار در هفته به مدت دو تا چهار ماه در یک اتاق مخصوص در معرض دود سیگار قرار دادند.
۸۹ درصد این دود سیگار، ناشی از سوختن ته سیگار روشن بود و ۱۱ درصد آن جریان مستقیم دود بود که مستقیما توسط موش ها استنشاق می شد.
در این مطالعه موش ها در دو نوبت سه ساعته روزی دو بار در معرض دود سیگار قرار می گرفتند.
این مطالعه که در کنفرانس ‘انجمن روانشناسی آمریکا’ ارائه شد، نشان می دهد که دو ماه قرار گرفتن در معرض دود سیگار ، تغییرات مهمی در بافت ریه موش ها ایجاد می کند.
این نتایج پس از چهار ماه عمیق تر بود.
برای مثال این مطالعه نشان می دهد که شمار گلبول های سفید خون — ماکروفاژهای ریه های قرار گرفته در معرض دود سیگار — نشان می دهد که بدن موش ها دچار یک واکنش ایمنی شده که به التهاب نیز معروف است. 

پزشکان پیش از این اعلام کرده بودند  سیگار موجب بیماریهای انسدادی مزمن ریوی نظیر آمفیزم ،  برونشیت مزمن ،  کاهش ظرفیت ششها و سرطان ریه می شود .

کشیدن سیگار شایع‌ترین دلیلCOPD است. بیشتر افراد مبتلا بهCOPD سیگاری هستند یا قبلا سیگاری بوده‌اند. بیماری مزمن انسدادی ریه، چهارمین علت مرگ در ایالات متحده است و طبق تحقیقات، احتمالا در سال ۲۰۲۰ از رتبه ششم عوامل شایع مرگ در جهان، به رتبه سوم خواهد رسید.

عوامل محیطی و ژنتیکی مانند استعمال دخانیات، استنشاق دود دخانیات به صورت غیرفعال، آلودگی هوا، سن بالا، عوامل شغلی و نقص آنزیم آلفا یک آنتی‌تریپسین در بروزCOPD دخالت دارند. علامت مهم بیماران که از شکایات شایع آنهاست، تنگی نفس و خستگی است. و با پیشرفت بیماری، ناتوانی بیمار برای انجام فعالیت‌های روزمره بیشتر می‌شود

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

سه شنبه 30 فروردین 1390  6:58 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

فهرست بلندی از مواد خطرناک و سرطانزای مورد استفاده در صنایع بهداشتی و آرایشی انتشار یافت


آیا تا به حال به فهرست ترکیبات به کار گرفته شده در لوازم بهداشتی و آرایشی خود توجه کرده اید؟ حتما پیش خود فکر می کنید مواد به کار گرفته شده در تولید این محصولات خوشبو و مغذی هستند. لزوما این طور نیست.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از بی بی سی ،  دو روزنامه نگار زن آمریکایی به تازگی با انتشار کتابی درباره مواد به کارگرفته شده در محصولات آرایشی هشدار داده اند. شبان اوکانر و الکساندرا اسپانت در کتاب خود که “دیگر چهره ای آلوده نخواهم داشت” عنوان دارد، فهرست بلندی از مواد خطرناک و سرطانزای مورد استفاده در صنایع بهداشتی و آرایشی را عنوان کرده اند؛ فهرستی که شامپو سر، رژ لب، ریمل و سایر مواد مشابه را شامل می شود.

حتما تعجب خواهید کرد اگر بدانید از سرب که یک فلز سمی است برای تهیه رژ لب استفاده می شود.

آرایش ۴۰۰ دلاری
ماجرا زمانی شروع شد که شبان اوکانر و الکساندرا اسپانت برای تقویت موهای خود به سبک برزیلی، به یک آرایشگاه گران قیمت در لس آنجلس رفتند.

خانم اوکانر تجربه ۴۰۰ دلاری خود را این طور شرح می دهد: “فکر می کردیم کاری که قرار است انجام دهیم، برای سلامتی موهایمان مفید است. همین که آرایشگر مشغول کار شد، سوزش چشم ها و گلوی من هم شروع شد. درک این موضوع سخت بود که چرا دچار چنین وضعی شده ام.”

سوزش چشم و گلو باعث شد شبان اوکانر و الکساندرا اسپانت درباره شامپوی استفاده شده در سبک برزیلی تقویت مو تحقیق کنند.

نتیجه مطالعه آنها نشان که در شامپوی مصرف شده به جای ترکیبات کاروتن از فرم آلدئید استفاده شده است.

فرم آلدئید یک ماده شیمیایی سرطانزاست. خانم اوکانر می گوید: “فرم آلدئید یک ماده سمی که کاربرد آن در تولید مواد بهداشتی و آرایشی در اروپا ممنوع شده است ولی در آمریکا همچنان کاربرد دارد.”
علاوه بر این، فهرست مواد خطرناک مورد استفاده در تولید مواد آرایشی و بهداشتی شامل مواد سرطانزای دیگر، مواد مسموم کننده اعصاب و ترکیبات مختل کننده ترشح هورمون ها و تولیدمثل است.

سرب و جیوه

شامپوی سر می تواند حاوی ترکیبات سولفات و پارابن باشد که هر دو مختل کننده ترشح هورمون هاست.

از مواد به کارگرفته شده در تولید ریمل چشم می توان به جیوه و قطران زغال سنگ اشاره کرد که اولی مسموم کننده سیستم اعصاب و دومی سرطانزاست.

در تولید کرم های مرطوب کننده نیز موادی مانند پارابن ها و اوکسی بنزون استفاده می شود که هر دو مختل کننده ترشح هورمون ها هستند.

سرب به کار گرفته شده در تولید رژ لب نیز مسموم کننده سیستم اعصاب است.

شبان اوکانر نتیجه بررسی های خود را نگران کننده می داند: “هیچ زنی با این فکر از مواد آرایشی استفاده نمی کند که دارد مواد سمی وارد بدن خود می کند. شما وقتی سیگار می کشید، می دانید برای سلامتی شما ضرر دارد ولی وقتی کرم مرطوب کننده می زنید، به این فکر می کنید که دارید پوست خود را لطیف و زیبا نگه می دارید.”

رویکرد کلی صنایع آرایشی و بهداشتی به کاربرد مواد سمی و خطرناک در تولید این مواد به میزان خیلی کم است و به حدی نیست که سلامت مصرف کننده را به خطر بیندازد.

خانم اوکانر می گوید: “بعضی از محققان می گویند مصرف مقادیر کم این مواد خطرناک نیست. اما توجه داشته باشید، بسیاری از خانم ها روزانه ۱۰، ۱۲ یا ۱۴ مواد آرایشی مختلف استفاده می کنند. میزان مواد سمی به کارگرفته شده در این مواد روی هم جمع می شود و به مقدار خطرناک می رسد.”

شبان اوکانر به مصرف کنندگان مواد بهداشتی و آرایشی توصیه می کند پیش از خریداری این محصولات، فهرست ترکیبات آنها را به دقت مطالعه کنند.

او می گوید در خیلی از موارد می توان به سراغ جایگزین طبیعی محصولات آرایشی شیمیایی رفت. به عنوان مثال می توان به جای کرم مرطوب کننده از روغن زیتون استفاده کرد.

خانم اوکانر ادامه می دهد: “یادمان باشد ساده بودن بهتر است. مجبور نیستیم از ده ها محصول آرایشی استفاده کنیم.”

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

سه شنبه 30 فروردین 1390  6:58 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

علل سکسکه
تحریک اعصابی است که عضلات تنفسی، خصوصاً دیافراگم را تحریک می کنند، علت سکسکه کوتاه مدت معمولاً ناشناخته است اما در صورتی که سکسکه طولانی مدت باشد یا به شکل مکرر رخ دهد، امکان دارد به علل زیر ایجاد شده باشد:
خوردن یا آشامیدن غذا یا نوشیدنی داغ یا مواد تحریک کننده، بیماری پرده جنب (پرده ای که روی ریه را می پوشاند)، ذات الریه، اورمی (جمع شدن مواد زاید سمی در اثر نارسایی کلیه)، الکلی بودن، مصرف برخی از داروها، اختلالات معده، مری، روده یا لوزالمعده، حاملگی، تحریک مثانه، هپاتیت، سابقه عمل جراحی (خصوصاً جراحی روی شکم)، علل عاطفی، پربودن معده، خنده شدید یا احساسات قوی، تغییر در دمای محیط. چنانچه گفته شد، معده خیلی پر و انباشته نیز می تواند باعث حمله های سکسکه شود که به شکل غیرارادی بروز می کند و در شرایط زیر پیش می آید:

خوردن بیش از حد غذا و با سرعت، به درون کشیدن هوای بیش از اندازه، تغییر ناگهانی در دمای معده؛ مثل نوشیدن مایعات سرد بلافاصله بعد از نوشیدن یک نوشیدنی داغ.

کشیده شدن بدن پس از غذا خوردن و نوشیدن سریع مایعات، یا بلع هوا یا نوشیدنی‌های گازدار

* سوء هاضمه معمولاً به واسطه خوردن غذاهای داغ و پر ادویه

* هیجانات احساسی، ناراحتی یا تعجب ناگهانی مانند خندیدن

* تغییر ناگهانی دمای هوا به عنوان مثال گرفتن دوش آب سرد

* خوردن غذاها یا آشامیدنی های خیلی داغ یا سرد

* نوشیدن الکل یا سیگار کشیدن مفرط

در مواقع بسیار نادری علت زمینه سکسکه می‌تواند ناشی از یک بیماری جدی باشد، مانند:

* تحریک دیافراگم در اثر عفونت، گسترش سرطان به اعضاء دیگر یا فتق هیاتوس (هنگامی که بخشی از شکم به طرف دیافراگم رانده می‌شود)

* تحریک عصب فرنیک (عصب کنترل کننده دیافراگم) در اثر سرطان یا جراحی سینه

* عفونت یا تومور مغزی

* نارسایی شدید کبدی

* فعالیت بیش از حد غده تیروئید

* پنومونی (التهاب ریه ها)

* عفونت های عمومی شدید مانند مالاریا

* بیماری های سیستم اعصاب مرکزی مانند مولتیپل اسکلروزیس (یا ام اس)

* سکسکه ناشی از مصرف بی هوش کننده‌ها به عنوان مثال در طی جراحی شکمی یا پس از آن

* مشکلات مربوط به متابولیسم بدن مانند هایپرگلایسمی (بالا بودن قند خون)

* عوارض جانبی برخی داروها به عنوان مثال بنزودیازپین‌ها که آرام بخش و خواب آور هستند.

اغلب اوقات سکسکه، بیش از ۴۸ ساعت طول نمی کشد ولی در فرم مداوم، فرد بیش از ۲ روز و کمتر از ۱ ماه مبتلاست و در موارد بیشتر یا در صورتی که با بیماری ها ی دیگری مثل مشکلات قلبی- ریوی همراه باشد، فرد نیاز به مراجعه به بیمارستان دارد.
اگر شما دچار سکسکه هایی می شوید که تا چند روز یا بیشتر ادامه پیدا می کنند، پزشک شما می تواند دستور انجام آزمایشاتی را تجویزکند که برای بررسی احتمال وجود یک مشکل جدی تر به کار می روند.
روش های درمان سکسکه متنوع هستند و درمان های غیردارویی معمولاً بر روش های تحریک ناحیه حلق و بینی مبتنی هستند. در زیر به مواردی اشاره می شود که شما می توانید در حین بروز مشکل، یک یا تعداد بیشتری از آنها را به کار بندید:
۱ – نفس خود را نگاه دارید و تا ۱۰ بشمارید.
۲ – داخل یک کیسه کاغذی تنفس کنید (کیسه پلاستیکی به دلیل احتمال چسبندگی آن به بینی و خصوصاً در اطفال به هیچ عنوان، توصیه نمی شود.)
۳ – انگشت شست خود را بین دندان ها و لب بالا قرار دهید، سپس لب بالا را با انگشت سبابه خود، درست در زیر سوراخ بینی سمت راست، فشار دهید.
۴ – یک لیوان آب را به سرعت بنوشید، باوری قدیمی وجود دارد مبنی بر اینکه نوشیدن هفت جرعه آب سکسکه را متوقف می کند.
۵ – نان خشک یا یخ خرد شده، قورت دهید.
۶ – زبان خود را به ملایمت بکشید.
۷ – یک قاشق چای خوری شکر خشک بخورید.
۸ – بازی پول من را تو برداشتی؟ را به منظور پرت کردن حواس فرد انجام دهید.
۹ – از کسی بخواهید که شما را غافل گیر کند تا از نظر ذهنی حواستان پرت شود.

۱۰ – در برخی متون به گذاشتن یخ و لیمو روی زبان برای متوقف کردن سکسکه، اشاره شده است.
۱۱ – گذاشتن ژله انگور در زیر زبان
۱۲ – بو کردن موادی که بوی نافذی دارند.

۱۳ – نوشیدن جرعه جرعه آب سرد یا جویدن یخ
۱۴ -  غرغره کردن دهان با آب یا محلول شستشوی دهان

۱۵- گاز زدن لیمو یا خوردن یک تکه زنجبیل تازه

۱۶- بالا کشیدن زانوها به درون سینه

 
در بیماری که آیروفاژی علت سکسکه است، باید از صحبت حین صرف غذا، پرهیز کند، غذا را به خوبی جویده و با استرس و اضطراب صرف نکند. درمان سکسکه با علت رفلاکس، مصرف حجم کم غذا و پرهیز از خوابیدن پس از غذا خوردن است. غذای پر چرب، نوشابه های گازدار، پیاز خام، مرکبات و حتی سیگار کشیدن، سبب تشدید رفلاکس معده می شود.
داروهایی هم برای درمان سکسکه معرفی شده اند که سردسته داروهای مؤثر در درمان سکسکه کلروپرومازین است که هم به شکل قرص و هم به صورت آمپول وجود دارد؛ البته این دارو از انواع داروهای اعصاب است و ظاهراً به این دلیل تجویز می شود که سکسکه یک رفلکس عصبی است، اما باید به خاطر داشته باشید که درمان های دارویی را هرگز بدون تجویز پزشک، استفاده نکنید، چرا که عارضه جانبی دارد.
به طور کلی سکسکه معمولاً حالت خوش خیم داشته و با درمان های خانگی برطرف می شود، در مواردی هم که به طول بینجامد یا به درمان های معمول جواب ندهد معمولاً با دخالت پزشک برطرف خواهد شد.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

سه شنبه 30 فروردین 1390  6:59 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

پزشکان مراکز درمانی دولتی حق فعالیت در بخش خصوصی را ندارند !!

در حالی که حقوق دریافتی یک پزشک شاغل در سیستم  دولتی ایران با حق محرومیت از مطب و ۱۲ سال سابقه کار حدود ششصد هزارتومان است ، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس ایران می گوید : با اجرای طرح پزشک خانواده و بر اساس برنامه پنجم توسعه پزشکانی که در مراکز درمانی دولتی مشغول هستند، حق فعالیت در بخش خصوصی را ندارند.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز  ،  موسی‌ا‌لرضا ثروتی در گفت‌وگو با خبرنگار  فارس  در خصوص طرح پزشک خانواده، اظهار داشت: بنده مخالف طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع نیستم اعضای کمیسیون بهداشت و درمان در نظر داشتند که خدمت گیرنده و خدمت دهنده، وزارت بهداشت و درمان باشد که با این موضوع مخالفت شد.

ثروتی با اشاره به اینکه بودجه طرح پزشک خانواده باید دست وزارت رفاه باشد، بیان داشت: برای اجرای طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع با وزارت بهداشت و درمان قرارداد منعقد می‌شود و در قبال انجام فعالیت پزشکی، وزارت رفاه باید کنترل، نظارت و پرداخت پول را انجام دهد.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در خصوص تحول در برنامه پنجم توسعه با اجرای طرح پزشک خانواده گفت: با اجرای این طرح برخلاف سابق که نرخ گذاری و تعرفه گذاری در اختیار سازمان نظام پزشکی بود، در اختیار دولت قرار گرفت.

وی با اشاره به اینکه برخی از پزشکان در بیمارستان‌های دولتی و خصوصی مشغول هستند و بیماران را برای عمل به مراکز درمانی خصوصی انتقال می‌دهند، گفت: با اجرای طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع پزشکان فقط می‌توانند در مراکز درمانی دولتی و یا در مراکز درمانی خصوصی فعالیت کنند.

نظر کارشناس :

آیا نمایندگان محترم مجلس می دانند که اکنون که نزدیک به شش ماه از سال جاری گذشته ، هنوز قرار دادی بین وزارت بهداشت و وزارت رفاه در رابطه با طرح پزشک خانواده در مناطق روستایی امضاء نشده است ؟

نمایندگان محترم که مخالف سپردن طرح بطور کامل به وزارت بهداشت هستند آیا می دانند که تفکر وزارت بهداشت و وزارت رفاه در رابطه با طرح پزشک خانواده با هم  اختلاف اساسی دارد آیا می دانند اصولا تفکر یک سازمان بیمه گر درمان نگر است و تمامی سعی و تلاش این سازمانها در عمل در راستای کاهش هزینه ها است ؟

آیا نمایندگان محترم مجلس می دانند در طی پایش هایی که از طرف نمایندگان بیمه از مراکز بهداشتی درمانی صورت می گیرد تمام توجه بر حضور و غیاب ، کد ارجاع ، تعداد اقلام دارویی درون دفترچه  و نکات بیشمار مربوط به نسخه نویسی در راستای کاهش هزینه است و کمترین توجه  به نکات بهداشتی شامل آمار مرگ و میر مادران و نوزادان ، پایش رشد نوزادان ، پیگیری و پیشگیری از بیماریهای واگیر و غیر واگیر می شود ؟

ایا نمایندگان محترم که می گویند ” پزشکان مراکز درمانی دولتی حق فعالیت در بخش خصوصی را ندارند ” خبر دارند که حقوق یک پزشک شاغل در سیستم دولتی با بیش از ۱۲ سال سابقه کار حدود چهارصد هزارتومان است ؟؟!  و با حق محرومیت از مطب  حدود ششصد هزارتومان می شود ؟

ایا نمایندگان محترم می دانند که پایشگران اداره بیمه یا اصولا کارشناسان بهداشتی نیستند و یا تفکر بهداشت نگر ندارند ؟

آیا نمایندگان محترم می دانند که مفهوم  سلامت (health)  تنها بودن یک پزشک در روستا و یا درمان نیست و تعریف سلامت عبارت است از تأمین رفاه کامل جسم  ،  روح و اجتماع و نه فقط نبودن بیماری . و آیا می دانید تنظیم خانواده ، مبارزه با بیماریهای واگیر و غیر واگیر ، بهداشت روان ، بهدشت مدارس ، بهداشت محیط و حرفه ای و .. جزء فعالیت های جاری در مراکز بهداشتی درمانی است ؟

آیا نمایندگان محترم می دانند که سلامت پزشکان و ماماهای شاغل در مراکزبهداشتی درمانی و شاغل در طرح پزشک خانواده در خطر است ؟

ایا نمایندگان محترم  خبر دارند ……………………………

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

سه شنبه 30 فروردین 1390  6:59 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

:

پژوهشگران برای اولین بار با استفاده از سلول های پوست انسان ، سلول های کبد ساختند


پژوهشگران برای اولین بار با استفاده از سلول های پوست انسان، سلول های کبدی ساختند. این روش زمینه را برای ابداع درمان های جدید بیماریهای کبدی که هر ساله هزاران نفر را به کام مرگ می کشاند هموار می سازد. 
   
 
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از رویترز ،  دانشمندان دانشگاه ‘کمبریج’ که نتایج مطالعه خود را در مجله Clinical Investigation گزارش دادند، اعلام کرد: آنها برای اجتناب از مسائل اخلاقی بر سر استفاده از سلول های بنیادی جنینی، روش جدیدی کشف کرده اند.

‘تامیر رشید’ از ‘آزمایشگاه طب باززایی کمبریج’ که ریاست این مطالعه را بر عهده دارد گفت: این روش نیاز به استفاده از جنین های انسانی ندارد.

وی افزود: سلول های تولیدی به خوبی سلول های بنیادی جنینی است.
سلول های بنیادی جنینی قدرتمندترین و انعطاف پذیرترین سلول های بنیادی هستند، اما از آنجایی که از جنین های چند روزه انسان گرفته می شوند، استفاده از آنها مورد اختلاف است.
بیماری کبدی پس از بیماری های قلبی عروقی، سرطان، سکته مغزی و تنفسی پنجمین عامل مرگ و میر در کشورهای توسعه یافته است.
این بیماری در آمریکا عامل مرگ ۲۵ هزار نفر در سال است و کارشناسان می گویند میزان تلفات ناشی از بیماری کبد در انگلیس در میان جوانان و افراد میانسال سالانه ۸ تا ۱۰ درصد در حال افزایش است.
رشید گفت: به رغم ۴۰ سال فعالیت دانشمندان تاکنون هرگز قادر نبوده اند که سلول های کبدی را در محیط آزمایشگاه رشد دهند. به همین خاطر تحقیق در زمینه اختلالات کبدی بسیار دشوار است.
وی با اشاره به کمبود اهدای کبد، افزود: ارائه جایگزین هایی به این منظور مورد نیاز مبرم است.
این مطالعه این احتمال را افزایش می دهد که یا با استفاده از داروهای جدید و یا سلول درمانی بتوان جایگزین هایی را به این منظور کشف کرد.
بیماریهای کبد یا ارثی است و یا بر اثر اعتیاد به الکل و یا عفونت هایی مانند هپاتیت ایجاد می شود.
در این مطالعه محققان نمونه های پوست را از هفت بیمار مبتلا به انواع مختلف بیماری های ارثی کبد و سه فرد سالم به عنوان گروه شاهد گرفتند.
سپس سلول های پوستی را طوری برنامه ریزی کردند که به یک نوع سلول بنیادی به نام سلول های بنیادی پرتوان القایی تبدیل شود و سپس آنها را برای تولید سلول های کبدی، برنامه ریزی مجدد کردند.
آنها از همین روش برای تولید سلول های کبدی ‘سالم’ استفاده کردند.
سلول های بنیادی سلول های اصلی بدن هستند و دانشمندان در تلاشند تا روش هایی برای استفاده از آنها به منظور رشد اندامهای جدید ، ترمیم آسیب قلبی یا قطع طناب نخاعی و یا جایگزینی سلول های مغزی آسیب دیده بر اثر سکته مغزی، بیماری آلزایمر یا پارکینسون کشف کنند.
‘مارک تورسز’ متخصص بیماری کبد در ‘کالج امپریال لندن’ درباره این مطالعه گفت: این مطالعه گام بزرگی است که می تواند در آینده به تولید یک منبع بالقوه سلول های جدید کبدی برای بیماران مبتلا به نارسایی کبدی بینجامد.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

سه شنبه 30 فروردین 1390  6:59 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

اضطراب ، احتمال سکته و نارسایی قلبی را در بیماران قلبی بدتر می‌کند


پژوهشگران می گویند نتایج یک تحقیق جدید نشان می دهد اضطراب پیش‌آگهی حمله‌های قلبی را در بیماران قلبی بدتر می‌کند.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از رویترز ،  نتایج این تحقیق حاکی از آن است که اضطراب احتمال خطر حمله‌های قلبی را در بیمارانی که مبتلا به نوعی از بیماری‌های قلبی هستند افزایش می‌دهد. همچنین احتمال سکته و نارسایی قلبی در این افراد بیشتر خواهد بود.
به گفته محققان ارتباط بین اضطراب و چنین حوادثی با رفتارها و عادات بهداشتی نظیر سیگار کشیدن، شدت بیماری یا عوامل بیولوژیکی مانند سطح هورمون‌ها یا ضربان قلب قابل توجیه نیست.

به گفته محققان دانشگاه هلند، میزان اضطراب و اختلالاتی از این نوع می‌تواند پیامدهای بیماری‌های قلبی و عروقی را بدتر کند. افرادی که به اختلال‌های اضطراب منتشره مبتلا هستند دچار نگرانی بیش از اندازه و تنش زیادی هستند. این مشکلات به طور معمول با داروها و گفتاردرمانی قابل حل است.

دانشمندان دریافتند ارتباط بین افسردگی، خطر حمله‌های قلبی، سکته و سایر حوادث قلبی – عروقی در همین گروه‌ از بیماران بیشتر است.

عادت بهداشتی و رفتاری افراد به خصوص فعالیت جسمانی می‌تواند از بروز بسیاری از این اتفاقات جلوگیری کند.

به دلیل اینکه اضطراب به طور قابل توجهی با افسردگی ارتباط دارد، محققان بین افسردگی و حوادث قلبی و عروقی هم ارتباط واضحی یافته‌اند.

این بررسی‌ها روی هزار و پانزده بیمار که ۱۰۶ نفرشان مبتلا به اختلال اضطرابی عمومی بوده‌اند انجام شده است.

روش‌های برخورد با اضطراب در افراد کاملاً شخصی و فردی است و هر فرد سعی دارد در شرایط استرس‌زا برای غلبه بر اضطراب دست به اعمالی بزند تا اضطراب خود را کاهش دهد که ممکن است در این کار موفق شود یا نشود. به هر حال اثرات این نوع برخوردها، پایه و اساس سلامت روانی و آسیب‌شناسی روانی فرد را تشکیل می‌دهد.

این روش‌های برخورد با اضطراب، مکانیسم‌های دفاعی فرد است که همیشه از آن‌ها در مقابله با اضطراب استفاده می‌کند و این‌ها خصوصیات و صفات شخصیت او را به وجود می‌آورند

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

سه شنبه 30 فروردین 1390  6:59 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

در هنگام دل درد کودکان‏ چه باید کرد ؟

مرداد ۱۱, ۱۳۸۹ توسط : admin   موضوع: : اخبار علمی پزشکی, بيماريهاي غير واگير شايع, راهنماي خانواده ها, مشروح اخبار, مقالات و تحقیقات پزشکی

ارسال نظر

دل درد های کودکان‏ مقدمه دل درد های مزمن یا مکرردر کودکان و بزرگسالان از جمله علل شایع مراجعه به پزشک میباشد . تشخیص و درمان صحیح دل‌درد تنها از طریق پزشک باید انجام گیرد و خانواده‌ها باید از دادن داروهای گیاهی، شیمیایی و خود درمانی برای بهبود دل‌درد کودکانشان جداً خودداری کنند.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ،  آن ‏دسته از دل دردهائی که حداقل سه ماه به درازا بکشد,مزمن و در صورتیکه سه بار یا بیشترو درطول ‏مدت سه ماه اتفاق بیافتد دل درد مکرر نامیده میشوند.در حالت اخیر فرض بر این است که دل دردها ‏موجب کاهش فعالیت کودک شده باشد.

گاه ممکن است این دو اصطلاح با یک دیگر اشتباه شده و یا ‏بجای هم مورد استفاده قرار گیرند.میزان شیوع این دو نوع دل درد در کودکان حدود ۲۰ درصد ‏گزارش گردیده است و پسران در سنین ۵ تا ۶ سالگی و دختران در سنین ۵ تا۶ سال و یا ۹ تا ۱۰ ‏سال بیشترمبتلا میشوند.‏

عمده ترین چالش در این مراجعات , تشخیص صحیح عوامل و تعیین میزان حاد بودن شرایط کودک و ‏نیاز یا عدم نیاز به جراحی است .

آیا طفل نیاز به اقدام فوری یا مراقبت ویژه دراز مدت دارد؟ آیا ‏شرایط بالقوه بیماری طفل به گونه ائی است که ممکن است به تدریج به شرایط حاد تبدیل شود؟‏ ‏

پزشک باید بر اساس سن طفل و منطقه درد و عوارضی که همراه دل درد مشاهده میشود تصمیم ‏گیری نماید. در ریشه یابی علت دل درد تاریخچه و سوابق آن در بیمار و معاینه فیزیکی مریض راه ‏گشاست .

وجود اسهال, استفراغ , تب , تقدم و تاخر استفراغ نسبت به درد , محل درد , ابهام در منطقه ‏درد , مقطعی بودن یا تداوم درد , تورم , تندرنس, نرمی, سفتی و تندرنس ریبام شکم , مشاهده خون ‏در مدفوع یا استفراع , مشاهده زردی یاسبزی در استفراغ , تمرکز درد در یک نقطه , حرکت درد , ‏زیاد تر شدن یا تخفیف درد با گذشت زمان؛ ازجمله الزامات در تشخیص میباشند.

در صورتیکه علت ‏بروز دل درد تشخیص داده نشد معاینه مجدد توسط همان پزشک ضروری است. علاوه بر این ممکن ‏است عکس بر داری, سونوگرافی , سی تی اسکن , آزمایش خون و ادرار نیز لازم باشد.‏

عوامل ایجاد دل درد دل درد های مزمن در کودکان به دو گروه تقسیم میشوند:

ارگانیک و فانکشنالfunctional)‎‏).

ارگانیک

دسته ‏نخست مرتبط با سیستمهائی نظیرهاضمه , مجاری ادرار , گردش خون و اعصاب و نظائر آن ونیز ‏حساسیت نسبت به برخی از خوراکیها مانند شیرو آب پرتقال میباشد و دسته دیگر منشاء نامشخص ‏دارند.برخی نیز درد های فانکشنال را مرتبط با مسائل روانی دانسته اند. این دو گرو ه مستقل ازهم ‏نبوده وگاه هر دو باهم حضور مشاهده شده اند.

بسیاری از کودکان مبتلا به دل دردهای مزمن دچار ‏افسردگی یا اضطراب میگردند و بالعکس,گاه نیز کودکان افسرده یامضطرب دچار دل درد میگردند.‏ ‏

دل درد های ناشی از نابسامانی های ارگانیک علت این نوع عارضه براساس نابسامانی بیوشیمیائی یاساختاری اندامهای بدن قابل توضیح میباشد. ‏

مانند یبوست و یا درد های عضلانی, سوء هاضمه, سوزش معده , وجود انگل, عوارض ناشی از مثانه ‏و کلیه, ورم روده , هپاتیت, آپاندیس , بیماریهای پانکراس ونیز مسمومیت و بلع اشیاء خارجی و ‏انسدادیا پیچیدگی یا پاره گی روده. علائم این نوع دل دردشامل یک یا چند نشانه درد همراه با بی ‏خوابی کودک , اسهال, استفراغ ,نفخ لاغری , کندی رشد تغییر ات در اجابت مزاج یا ادرارو تغییر ‏حالت ظاهری شکم .‏

نابسامانیهای ‏functional

نابسامانیهای فانکشنال منجر به عوارض و علائم متنوع میگردنداما از نظر ساختار و رفتار بیوشیمیائی ‏منشاء غیر قابل توضیح دارند.از جمله این عارضه ها میتوان ‏dyspepsia‏ , ‏IBS‏ و دل درد ‏functional‏ را نام برد.

این نوع نابسا مانی ها ممکن است متناوب یا مزمن باشند.‏

Dyspepsia ‏ ناراحتی در قسمت فوقانی شکم شامل احساس پری شکم , احساس سیری زود رس, اتساع شکم, ‏تهوع و استفراغ و درد.‏ سندرم ‏I B S ‎ درد های مزمن شکم و تغییرات غیر قابل توضیح در عادت های اجابت مزاج ‏‎.‎‏

این عارضه اغلب در ‏اشخاص کمتر از ۱۷ سال‏‎ ‎‏ یافت شده و سابقه یبوست غالبا پیش از بروز این عارضه مشاهده شده ‏است.‏ دل درد های ‏Functional برخی از دل درد های کودکان که به صورت ارگانیک قابل توضیح نیست فانکشنال مینامند .

این نوع ‏دل درد درصورتیکه منجر به کاهش قابل ملاحضه فعالیتهای کودک شود حاد توصیف میگردد.‏ این نوع درد قابل توضیح نبوده فاقد محل مشخصی است ومعمولا به نوع غذا و فعالیتهای فرد و ‏حرکات روده بستگی نداشته اغلب با تهوع و گیجی و سر درد وخستگی همراه میباشند.

درد معمولا در ‏کمتر از یک ساعت بهبود یافته و کودک مشکلی از جهت روند رشد و لاغری و تب و ادم یا کهیریا ‏درد های عضلانی ندارد.بسیاری از این اطفال دارای سابقه سوء هاضمه در خانواده خود ‏میباشند.

حساسیت بیش از اندازه نسبت به درد وپر کاری سیستم ایمنی بدن کودک یا تحرک در هنگام ‏غذا خوردن و یا استرس در اثر اتفاقات خانودگی , و محدود بودن زمانهای همراهی با کودک و بی ‏توجهی والدین به او موجب چنین عارضه ائی میگردد.‏

علائم دل درد در نوزادان نشانه های دل درد در نوزادان شامل گریه مداوم وکشیدن پاها وکج خلقی و یا کم خوراکی است.البته ‏گریه نوزاد ممکن است به دلائلی دیگری بوده و باعث گمراهی پزشک گردد.در مورد نوزادان بایستی ‏ابتدا فرض را بر بسیار جدی بودن بیماری گذارد مگر آنکه خلاف آن از طریق معاینه و بررسی و ‏مشاهدات ثابت گردد.‏

نشانه های دل درد در اطفال زیر دوسال ‏ در این قبیل اطفال دل درد معمولا محل مشخص نداشته با گریه های متناوب و کج خلقی همراه است. ‏درد به صورت شدید اما موقتی و متناوب ممکن است بروز نماید .یبوست , بلع مواد خارجی و شوک ‏از جمله دلائل دل درد میتواند باشد.

دل درد های شدید و موقتی معمولا در اطفال زیر شش ماه بیشتر ‏مشاهده شده است.‏ بر رسی و ارزیابی دل درد‏ در صورتیکه کودک میتواند توضیح دهد بهتر است توصیف درد را از زبان او نیز شنید.ممکن است در ‏غیاب والدین نیز پرسشهائی از کودک صورت گیرد.هم چنین معاینه فیزیکی و بررسی روند رشدو قد و ‏وزن کودک در ارزیابی دل درد نقش ارزنده ائی دارد.

معاینه شکم از جهت وجود مایعات یا نفخ , ‏میزان بزرگی اعضاء داخل شکم ,توده های غیر عادی و بروز درد با فشارهای کم و زیاد به شکم , ‏خاصیت تندر نس و تندرنس ریبام شکم وDRE‏ ازجهت وجود خون در مد فوع و معاینه دختران از ‏جهت بیماریهای زنان و بررسی تقدم و تاخر درد و استفراغ و نیزچک کردن نحوه وحالت تنفس بیمار ‏وهمچنین بررسی امکا ن تشدید درد دراثر سرفه یا حرکت و بررسی نحوه باد کردن شکم و فرو ‏بردن آن توسط کودک و پرسش در مورد مصرف احتمالی دارو,زیرا برخی دارو ها ممکن است باعث ‏دل درد شوند ضروری است.

سابقه بستری بیمار و یا جراحی. بررسی اثرات حرکت وسکون طفل بر ‏درد.سرفه و کوتاهی تنفس و درد سینه.اثرات اجابت مزاج یا استفراغ بر درد و سرانجام سابقه درد در ‏فامیل از جمله مواردی است که در ارزیابی درد مفید میباشند.‏ تستهای آزمایشگاهی بجز موارد مشکوک که در معاینات فیزیکی حاصل شده اند ,معمولا تستهای آزمایشگاهی و ‏عکسبرداری مورد نیاز نمیباشد.

در صورت نیاز تست ادارار , مدفوع , آزمایش خون , اندوسکپی, سی ‏تی اسکن و رادیولوژی ممکن است انجام گیرد. در مورد اطفال بایستی دقت شود که طفل به میزانی ‏متناسب با سنش در معرض اشعه قرارگیرد . در این آزمایش بایستی نوزاد را پنج دقیقه قبل و نیز در ‏حین تابانیدن اشعه سر پا نگه داشت .عکسبرداری بایستی شامل قسمت پائین سینه و دیافراگم و کل ‏شکم تا رکتوم باشد.‏ وقایع نگاری دل درد‏ بر رسی هفتگی رکورد های درد در زندگی روز مره کودک درمدون نمودن هنجار و فاکتور های موثر ‏در درد مفید میباشد.

این رکوردها شامل مواردی از قبیل شدت درد که بر اساس حالات ظاهری ‏کودک طبقه بندی شده اند رنگ پریدگی یا برافروختگی چهره ,زمان بروز درد , میزان اثر درد در ‏فعالیتهای روز مره ,محل درد , مسائل حاشیه ائی ,طول زمان درد و نوع اقداماتی که جهت کاهش و ‏بهبود درد صورت پذیرفته میباشند. ضمن بررسی های متوالی این رکورد ها در صورتیکه مشخص شد ‏که دل درد فقط در منزل یا مدرسه اتفاق افتاده است این نوع درد هارا از نوع غیر ارگانیک ارزیابی ‏مینمایند.‏

روشهای مقابله و درمان در مان و مقابله با دل درد های مزمن بستگی به علت آن دارد , در مورد کودکان, بیشتر دل درد های ‏مزمن از نوع فانکشنال است .لذا منشاء درد نامشخص و در نتیجه بهترین روش در مان مشخص ‏نیست.

از این رو اغلب,روشهای متنوعی پیشنهاد میگردد.اولویت نخست در این گونه روشها کوشش در ‏بازگرداندن طفل به زندگی عادی است.در مرحله بعد کاهش و حذف درد اهمیت دارد .در مورد دل ‏درد های ارگانیک , با توجه به اینکه یافتن علت درد ممکن است به طول بیانجامد , معمولا در مان ‏فوری وجود ندارد.استفاده از آنتی اسید و یا شل کنندگان عضله ودر پاره ائی از موارد استفاده از ‏داروهای کاهشدهند ه درد وافسردگی البته با دوز مناسب کودکان, مفید میباشد.‏

دل درد و استرس ‏ کودکان با دل درد های مزمن معمولا دچار افسردگی و اضطراب میگردند. این حالت ممکن است ‏باعث وخیم تر شدن وضع گردد.بهتر است والدین چه در موارد احساس درد و چه در مواقع دیگر ‏مدتی را با کودک سپری نمایند. استفاده از روشهای غیر داروئی مانند شل کردن اعضاء و تنفس عمیق ‏به مدت ده دقیقه میتواند در کاهش درد موثر واقع گردد.

تشویق کودک به انجام فعالیتهای عادی در ‏صورت امکان, و افزایش آستانه تحمل درد در کودک میتواند موثر باشد.‏ تغییر رژیم غذائی تغییر رژیم غذائی در موارد اندکی موثر واقع گردیده است. حذف لاکتوز یا افزودن آن به رژیم غذائی ‏‏, استفاده از خوارکیهای پر فیبر بخصوص در کودکان مبتلا به یبوست,میتواند و نه الزاما به بهبود درد ‏کمک نماید.

میزان استفاده از فیبر در کودکان معادل سن کودک به اضافه ۵ و در بزرکسالان بین ۲۰ تا ‏‏۳۵ گرم در روز میباشد.در برخی از کودکان حذف پاره ائی از دارو ها و خوراکیها نیز میتواند موفقیت ‏آمیز باشد؛مانند خوراکیهای چرب و نوشیدنیها ونیز داروهای ‏NSAID‏. وهم چنین عدم استفاده از ‏خواراکیهائی نفخ آور مانند پیاز, لوبیا , هویج ,انگور , موز , گلابی , کلم و امثال اینها.‏

مواقع و علائم خطر در حالات ذیل والدین سریعا بایستی به پزشک یا بیمارستان مراجعه نمایند:مشاهده خون در مدفوع , ‏اسهال شدید , استفراغ مکرر,استفراغ زرد سبز و یا خونی , حرکت درد , دلدرد شدید وبیش از یک ‏ساعت ,دل درد متناوب درطول ۲۴ ساعت, عدم تحمل غذا ,عدم نوشیدن طویل المدت .تب بیش از ‏‏۳۹ درجه یا تب بیش از ۳۸٫۴ به مدت سه روز. لرز , احساس درد در هنگام ادرار و یا تکرر آن .

تغییر ‏رفتار و عادات و کاهش میزان عکس العمل , یبوست مزمن (کمتر از دو یا سه بار درهفته )کاهش اشتها ‏و وزن و کم غذائی و نیز بروز درد از زیر ناف تا قسمت پائین و سمت راست شکم و رخوت و سستی ‏

* حالا اگر یک بچه‌ دل‌دردی داشتیم که به قول دکترها دچار کولیک بود، چه باید بکنیم؟
تا ۳ یا ۴ ماه، روزگار شما و بچه، همین خواهد بود، چون کولیک نوزادی تا ۳ تا ۴ ماهگی او طول می‌کشد و پس از آن کم‌کم برطرف می گردد. در طی این چند ماه باید با صبر و حوصله به نوزاد کمک کنید تا شاید دل‌دردهایش کمتر گردد.
مرحله اول این است که به هنگام شیر دادن به نوزاد مواظب باشید فقط نوک سینه داخل دهان کودک نباشد، بلکه کل هاله سینه در دهان کودک قرار بگیرد. با این کار هنگام شیرخوردن هوای کمتری وارد معده کودک می‌شود.
مرحله دوم این است که پس از شیر خوردن، کودک را طوری بغل کنید که بتواند هوایی را که وارد معده‌اش شده تخلیه نماید و به اصطلاح بادگلو بزند. چه بچه از شیرمادرتغذیه کند و چه از شیشه شیر استفاده نماید، با انجام صحیح این کار، دل‌دردهایش به طور قابل توجهی کاهش می یابد و برای این کار می‌توانید سر کودک را روی شانه خودتان بگذارید و آرام پشت او را بمالید یا به طور ملایم ضربه بزنید.
بعضی از بچه‌ها هنگام بادگلو زدن، مقداری از شیرخورده شده را هم برمی‌گردانند. پس یک تکه پارچه تمیز، روی شانه خود بیاندازید تا لباستان کثیف نشود. می‌توان کودک را روی دست بگیرید و آرام پشت او را مالش داد.
بعضی بچه‌ها با این روش راحت‌تر بادگلو می‌زنند. برای بچه‌هایی که کمی بزرگ‌ترند می‌توان از روش نشسته استفاده کرد.
با تمام این کارها، باز هم ممکن است دل‌درد بچه‌ها، خوب نشود. این بچه‌ها‌ را باید با آرامش در آغوش بگیرید و آرام راه بروید یا تکان دهید. ماشین‌سواری آخرین چاره خانگی برای درمان کولیک است و مثل آب روی آتش باعث خواب رفتن کودک می‌شود.
در نهایت اگر از هیچ یک از روش‌های فوق، نتیجه نگرفتید، باید به پزشک مراجعه کنید چون برخی داروها هستند که می‌توانند روی کولیک‌های شیرخواری موثر باشند.‌‌

فلو چارت ارزیابی درد حاد شکم در کودکان :‏

 شواهد تروما ؟

شواهد تروما ؟ بله : بد رفتاری با کودک و آسیبهای اتفاقی ‏

شواهد تروما ؟ خیر :

تب وجود دارد؟ تب وجود دارد؟ تب وجود دارد؟ بله : عفونت مجاری ادراری , عفونت حلق , عفونت گوارشی , لنفادنیت فرانتز ‏‏,پنومونی,آپاندسیت ,

بیماری التهابی لگن تب وجود دارد؟ خیر :

 شواهد آنمی سلول داسی؟ شواهد آنمی سلول داسی؟

شواهد آنمی سلول داسی؟بله :

کریز آنمی داسی

شواهد آنمی سلول داسی؟ خیر :

درد سمت چپ شکم ؟ درد سمت چب شکم ؟

درد سمت چب شکم ؟ بله :

یبوست, پیچش بیضه یا تخمدان , میتل اشمرز ‏

درد سمت چب شکم ؟خیر :

درد در مرکز به سمت راست شکم ؟ درد در مرکز به سمت راست شکم ؟

درد در مرکز به سمت راست شکم ؟بله:

آپاندیسیت,پیچش بیضه یا تخمدان, لنفادنیت فرانتز, میتل ‏اشمرز ‏

درد در مرکز به سمت راست شکم ؟خیر :

آیا در سایر افراد خانواده علامت وجود دارد؟ آیا در سایر افراد خانواده علامت وجود دارد؟

آیا در سایر افراد خانواده علامت وجود دارد؟بله:

مسمومیت غذائی , عفونت گوارشی ‏

آیا در سایر افراد خانواده علامت وجود دارد؟خیر :

از لحاظ جنسی فعال است؟ از لحاظ جنسی فعال است؟

از لحاظ جنسی فعال است؟بله:

بیماری التهابی لگن , حاملگی خارج از رحم

از لحاظ جنسی فعال است؟خیر :

رنگ پریده است؟ پور پورا دارد؟ رنگ پریده است؟ پور پورا دارد؟

رنگ پریده است؟پورپورادارد؟بله:

سندرم همولیتیک اورمیک ,پور پورای هنوخ شوئن لاین ‏

رنگ پریده است؟ پور پورا دارد؟خیر:

در مدفوع خون است؟ در مدفوع خون است؟

در مدفوع خون است؟بله:

بیماری التهابی روده ,سندرم همولیتیک اورمیک, پور پورای هنوخ شوئن ‏لاین,عفونت گوارشی ‏

در مدفوع خون است؟خیر:

خون در ادرار؟ خون در ادرار؟

خون در ادرار؟بله:

سنگ کلیه, آسیب به کلیه , عفونت مجاری ادراری

خون در ادرار؟خیر :

شواهد انسداد گوارشی؟ شواهد انسداد گوارشی؟

شواهد انسداد گوارشی؟بله:

مال رو تاسیون , درهم فرورفتن روده ,ولولوس

شواهد انسداد گوارشی؟خِیر :

صرفا پیگیری بیمار

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

سه شنبه 30 فروردین 1390  6:59 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

رییس مرکز مدیریت بیماری‌های وزارت بهداشت ایران پیش بینی می کنید حداکثر تا ۱۰ سال دیگر بیماری مالاریا از کشور حذف ‌شود


ریشه کنی مالاریا در ایران، طی دهه آینده
رییس مرکز مدیریت بیماری‌های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی  ایران گفت: پیش بینی می کنیم، بیماری مالاریا در کشور در کمتر از ۱۰سال آینده حذف ‌شود.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز  ،  دکتر محمد مهدی گویا افزود: حذف بیماری مالاریا بر اساس برنامه ای ده ساله که در شورای عالی سلامت به تصویب رسیده و از ابتدای امسال به اجرا در آمده است، صورت می گیرد.

وی اضافه کرد: مقایسه شمار موارد ابتلا به مالاریا در ایران که از ۱۸هزار مورد در سال های ۸۶ و ۸۷ ، به ۶۰۰۰ مورد در پارسال رسیده است ؛ حکایت از کنترل این بیماری در کشور دارد.

رییس مرکز مدیریت بیماری ها وزارت بهداشت گفت: جمهوری اسلامی ایران جزو کشورهایی است که اکنون موفق شده است ، مالاریا را مهار کند و امیدورایم به حذف آن نیز نایل شویم.
اداره‌ کل‌ پیشگیری‌ و مبارزه‌ با بیماریهای کشور ایران در مقاله ای در سال ۱۳۷۸  به بررسی وضعیت بیماری‌ مالاریا در ایران پرداخته است که در زیر می خوانید :
    

بیماری‌ مالاریا یکی‌ از مشکلات‌ عمده‌بهداشتی‌ جهان‌ و از موانع‌ مهم‌ توسعه‌اقتصادی‌ اجتماعی‌ بوده‌ و خسارتهای‌جبران‌ناپذیر اقتصادی‌ و انسانی‌ برجوامع‌ تحمیل‌ می‌کند. تقریبا نیمی‌ ازجمعیت‌ جهان‌ در بیش‌ از یکصد کشوردر معرض‌ این‌ بیماری‌ بوده‌ و سالیانه‌حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ میلیون‌ نفر مبتلا وحدود ۲ تا ۳ میلیون‌ نفر تلفات‌ دارد که‌بیشتر در قاره‌ آفریقا و جنوب‌ صحرااتفاق‌ می‌افتد.

مالاریا در آفریقا از هر۲۰ کودک‌ جان‌ یکی‌ را قبل‌ از رسیدن‌به‌ پنج‌ سالگی‌ می‌گیرد و یا با ایجاد کم‌خونی‌ در کودکان‌ و خانم‌های‌ حامله‌استعداد آنها را در ابتلا به‌ سایر بیماریهاافزایش‌ می‌دهد. در ایران‌ نیز مالاریاجزو شایع‌ترین‌ بیماریهای‌ بومی‌ کشوربوده‌ که‌ بعد از ۴ دهه‌ مبارزه‌ پیگیر و بازحمات‌ طاقت‌ فرسای‌ همکاران‌بهداشتی‌ اکنون‌ بجز در جنوب‌ شرقی‌کشور که‌ هنوز یکی‌ از مشکلات‌بهداشتی‌ آنجا را تشکیل‌ می‌دهد درسایر مناطق‌ به‌ مرحله‌ پاک‌ رسیده‌است‌; حفظ وضع‌ موجود و بهبود آن‌ درمنطقه‌ جنوب‌ شرقی‌ هوشیاری‌ و تلاش‌همه‌ همکاران‌ بهداشتی‌ و هماهنگی‌ وهمکاری‌ سایر بخش‌های‌ کشور راطلب‌ می‌کند.

در این‌ گزارش‌ نکات‌ زیر قابل‌ذکر است‌:

تعداد موارد بیماری‌ از ۳۲۶۱۹مورد در سال‌ ۱۳۷۷ به‌ ۲۲۹۱۲ مورددر سال‌ ۱۳۷۸ تقلیل‌ یافته‌ است‌ که‌کاهشی‌ در حدود ۲۹ درصد را نشان‌می‌دهد. 
  

میزان‌ بروز سالیانه‌ بیماری‌ (API)در سال‌ ۷۸ نسبت‌ به‌ سال‌ قبل‌ ۱۶ دریکصد هزار نفر کاهش‌ داشته‌ است‌ که‌بیانگر موفقیت‌ برنامه‌ اجرایی‌ در کشورمی‌باشد. 
 

در سال‌ ۷۸ بیشترین‌ موارد مالاریایعنی‌ ۱۰۹۱۸ مورد در استان‌ سیستان‌و بلوچستان‌ کشف‌ شده‌ و دانشگاه‌زنجان‌ و دانشکده‌های‌ سبزوار و گناباددارای‌ کمترین‌ موارد یا صفر بوده‌اند.

عمده‌ موارد انتقال‌ در سال‌ گذشته‌در استانهای‌ سیستان‌ و بلوچستان‌ -هرمزگان‌ و کرمان‌ در جنوب‌ شرقی‌ واستانهای‌ گیلان‌ (شهرستان‌ آستارا)،استان‌ اردبیل‌ (شهرستان‌ پارس‌ آبادمغان‌)، استان‌ آذربایجان‌ شرقی‌(شهرستان‌ کلیبر) و استان‌ آذربایجان‌غربی‌ (شهرستان‌ ماکو) در شمال‌ کشوربوده‌ است‌.

در استانهای‌ شمالی‌ از سال‌۱۳۷۴ به‌ بعد و پس‌ از جدایی‌ کشورآذربایجان‌ از اتحاد جماهیر شوروی‌سابق‌ انتقال‌ صورت‌ گرفته‌، اگر چه‌ این‌استانها در سالهای‌ قبل‌ از سال‌ یاد شده‌در مرحله‌ نگهداری‌ و پاک‌ بوده‌ و مواردانتقال‌ نداشته‌ است‌. تعداد مواردبیماری‌ در این‌ استانها در سال‌ ۱۳۷۸ ،۴۳۱ مورد بود که‌ نسبت‌ به‌ سال‌ ۷۷ که‌۶۴۴ مورد وجود داشته‌ ۳۲ درصدکاهش‌ را نشان‌ می‌دهد.

در بقیه‌ نقاط کشور انتقال‌ محلی‌چندانی‌ وجود نداشته‌ یا به‌ عبارتی‌موارد کشف‌ شده‌ عمدتا از نوع‌ وارده‌بوده‌ که‌ از طریق‌ کشورهای‌ همسایه‌ درشرق‌ کشور وارد شده‌اند(افغانستان‌بطور عمده‌).

درصد انگل‌ فالسیپارم‌ نسبت‌ به‌سالهای‌ گذشته‌ کاهش‌ چشمگیری‌ رانشان‌ می‌دهد و میزان‌ آن‌ در ده‌ سال‌گذشته‌ به‌ یک‌ سوم‌ رسیده‌ است‌ (از ۳۴درصد در سال‌ ۶۸ به‌ ۱۴ درصد درسال‌ ۷۸) که‌ این‌ مسأله‌ باعث‌ امیدواری‌است‌، چرا که‌ با این‌ حساب‌ تعداد مواردمرگ‌ و میر ناشی‌ از مالاریا در سال‌ نیزکاهش‌ می‌یابد. 
  

همانطور که‌ قبلا اشاره‌ شد تعدادموارد مالاریا و میزان‌ بروز آن‌ در سال‌۷۸ نسبت‌ به‌ گذشته‌ کاهش‌ نسبتا خوبی‌داشته‌ است‌ و این‌ در صورتی‌ اتفاق‌افتاده‌ است‌ که‌ درصد لام‌ تهیه‌ شده‌تقریبا همانند سالهای‌ گذشته‌ بوده‌است‌; در حقیقت‌ میزانهای‌ لام‌ خون‌تهیه‌ شده‌ به‌ جمعیت‌ (ABER) و لام‌مثبت‌ به‌ کل‌ لام‌های‌ تهیه‌ شده‌ (SPR)تغییر چندانی‌ نداشته‌ در حالی‌ که‌ میزان‌لام‌ خون‌ مثبت‌ در هزار نفر جمعیت‌(API) کاهش‌ داشته‌ است‌.(*)
 

 تقسیم‌ بندی‌ موارد مثبت‌ از نظرجنسی‌ به‌ نحوی‌ بوده‌ است‌ که‌ ۶۶درصد آنان‌ را مردان‌ و ۳۴ درصد بقیه‌را زنان‌ تشکیل‌ می‌داده‌اند.

موارد مثبت‌ مالاریا از نظرتقسیم‌بندی‌ اپیدمیولوژیک‌* به‌ گونه‌ای‌است‌ که‌ ۶۸ درصد موارد انتقال‌ محلی‌،۲۹ درصد موارد وارده‌، ۲/۴ درصدموارد انتقال‌ از وارده‌ و ۰/۹ درصدموارد عود می‌باشند.

اگر چه‌ میزان‌ موارد وارده‌ خود درصدبالایی‌ را در مجموع‌ تشکیل‌ می‌دهندلکن‌ در نقاطی‌ از کشور که‌ بیماری‌ درمرحله‌ نگهداری‌ یا پاک‌ می‌باشد این‌رقم‌ به‌ بیش‌ از ۸۵ درصد می‌رسد که‌نکته‌ قابل‌ توجهی‌ است‌.

از نظر گروه‌ سنی‌ نزدیک‌ به‌ ۱۰درصد موارد در گروه‌ سنی‌ صفر تا ۴سال‌ و ۴۰ درصد موارد در گروه‌ سنی‌ ۵تا ۱۴ سال‌ بوده‌ و ۵۰ درصد بقیه‌ نیزبالای‌ ۱۵ سال‌ سن‌ داشته‌اند. 
 

فعالیتها و اقداماتی‌ که‌ جهت‌پیشگیری‌ و مهار بیماری‌ درکشور به‌ کار برده‌ شده‌ است‌:
    ۱- تحت‌ پوشش‌ قرار دادن‌ تمامی‌جمعیت‌ از نظر مراقبت‌ یعنی‌ بیماریابی‌و کشف‌ موارد مثبت‌ ازطریق‌ تهیه‌ لام‌خون‌ و آزمایش‌ بموقع‌ آن‌.
    ۲- درمان‌ موارد مثبت‌ پیدا شده‌ بطورکامل‌ و در اسرع‌ زمان‌ ممکن‌
    ۳- مبارزه‌ با لارو از طریق‌:
    مبارزه‌ شیمیایی‌ (استفاده‌ از سموم‌ ومواد شیمیایی‌).
    مبارزه‌ بیولوژیک‌ (توزیع‌ ماهی‌کامبوزیا).
    مبارزه‌ مکانیکی‌ (جاری‌ ساختن‌ آبهای‌راکد و از بین‌ بردن‌ لانه‌های‌ لاروی‌).
    ۴- از بین‌ بردن‌ ناقلین‌ بالغ‌ از طریق‌استفاده‌ از حشره‌ کشهای‌ ابقایی‌بصورت‌ عملیات‌ سمپاشی‌ اماکن‌ داخلی‌و پناهگاههای‌ خارجی‌.
    ۵- آموزش‌ مردم‌ از نظر رعایت‌حفاظتهای‌ فردی‌ نظیر:
    – استفاده‌ از دور کننده‌ها
    – به‌ کاربردن‌ توری‌ جلوی‌ پنجره‌ها
    – استفاده‌ از پشه‌ بند آغشته‌ به‌ سم‌

مشکلات‌ و موانع‌ موجود در امرپیشگیری‌ و کنترل‌ بیماری‌ مالاریادر کشور:

همسایگی‌ با کشورهایی‌ که‌ از نظربهداشتی‌ به‌ دلایل‌ مختلف‌ دچار آسیب‌شده‌اند یا فاقد امکانات‌ بهداشتی‌درمانی‌ هستند مثل‌ افغانستان‌، عراق‌ وآذربایجان‌ شوروی‌ سابق‌.

تردد مرتب‌ و خارج‌ از تصور ازمرزهای‌ شرقی‌ و شمالی‌ و وجودمهاجرین‌ و اتباع‌ بیگانه‌ که‌ اغلب‌ بدون‌مجوز وارد می‌شوند و فاقد روادیدقانونی‌ اقامت‌ در کشور می‌باشند. این‌مسأله‌ یکی‌ از عمده‌ترین‌ مشکلات‌موجود بر سر راه‌ مهار بیماری‌ است‌. 
 

عدم‌ تحقق‌ شاخصهای‌ اقتصادی‌ -اجتماعی‌ – فرهنگی‌ توسعه‌ که‌می‌توانند بطور مستقیم‌ و غیر مستقیم‌در کاهش‌ موارد بیماری‌ و مهار آن‌مؤثر باشند. این‌ مسأله‌ در استانهای‌جنوبی‌ و جنوب‌ شرقی‌ که‌ کانون‌ عمده‌آلودگی‌ بیماری‌ مالاریا می‌باشند بیشتراز سایر نقاط قابل‌ مشاهده‌ است‌.
 

کامل‌ نبودن‌ نظام‌ شبکه‌ بهداشت‌درمان‌ در استانهای‌ محروم‌ بویژه‌ درروستاها که‌ برنامه‌ مراقبت‌ بیماری‌بناچار بصورت‌ ادغام‌ نیافته‌ انجام‌می‌شود و هزینه‌ بیشتری‌ در برخواهدداشت‌. 
 

کافی‌ نبودن‌ همکاریهای‌ بین‌ بخشی‌از طریق‌ بخشهای‌ مختلف‌ توسعه‌ که‌می‌توانند مستقیم‌ یا غیرمستقیم‌ درمهار بیماری‌ نقش‌ داشته‌ باشند.

عدم‌ تخصیص‌ منابع‌ کافی‌ جهت‌اجرای‌ فعالیتها و برنامه‌ها. این‌ مسأله‌در اعتبارات‌ سرمایه‌ای‌ بیشتر دیده‌می‌شود. بطوری‌ که‌ وسایل‌ مورداستفاده‌ مثل‌ اتومبیل‌ و ابزار یدکی‌ آن‌ ولوازم‌ آرایشگاهی‌ و غیره‌ مستعمل‌ ومستهلک‌ و کم‌ کم‌ از دور خارج‌می‌شوند.

ریزش‌ شدید نیروی‌ انسانی‌ بدلیل‌بازنشسته‌ شدن‌ آنان‌ و عدم‌ جایگزینی‌لازم‌.

کمرنگ‌ شدن‌ انگیزه‌های‌ نیروی‌ کاربه‌ دلایل‌ عدیده‌ از جمله‌ مکفی‌ نبودن‌حقوق‌ آنان‌ و عدم‌ تعادل‌ بین‌ درآمد وهزینه‌ها.
 

در پایان‌ این‌ نکته‌ قابل‌ ذکر است‌ که‌علی‌ رغم‌ وجود موانع‌ و مشکلات‌ یادشده‌ بدلیل‌ تلاشهای‌ شبانه‌ روزی‌همکاران‌ زحمتکش‌ و صدیق‌ بخش‌بهداشت‌ و علاقه‌ و وابستگی‌های‌حرفه‌ای‌ که‌ در بین‌ آنان‌ وجود دارد.

خوشبختانه‌ موارد بیماری‌ در سالهای‌اخیر سیر نزولی‌ داشته‌ و برابر اهداف‌تعیین‌ شده‌ بیماری‌ تحت‌ کنترل‌می‌باشد. به‌ امید موفقیتهای‌ بیش‌ ازپیش‌. ان‌ شاءا…
   
    پاورقی‌
    (*) نسبت‌ لام‌ خون‌ آزمایش‌ شده‌ به‌ جمعیت‌ Anualسs Blood Examination Rate (ABER)
    نسبت‌ لام‌ مثبت‌ به‌ کل‌ لام‌ تهیه‌ شده‌ Slide Positive Rate (SPR)
    نسبت‌ لام‌ خون‌ مثبت‌ در هزار نفر جمعیت‌ Anualسs Parasite Incidence (API)
    (*) اپیدمیولوژیک‌: علم‌ شناخت‌ توزیع‌ عوامل‌ تعیین‌ بیماریها و آسیبها در جامعه‌ بشری‌

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

سه شنبه 30 فروردین 1390  6:59 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

پزشکان موفق شدند از سلول های بینادی برای پیوند نای به دو بیمار مبتلا به سرطان استفاده کنند


محققین علوم پزشکی با همکاری گروهی از جراحان  موفق شدند از سلول های بینادی برای پیوند نای به بیماران مبتلا به سرطان استفاده کنند.   پزشکان با موفقیت توانستند در عمل جراحی جدیدی که در آن از سلول های بینادی استفاده شده بود، دو نای را در بدن دو بیمار سرطانی پیوند بزنند.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از تلگراف ، این سلول های بنیادی به نای اهدا شده کمک می کرد تا بافت جدید تولید کند و عضوی به وجود آورد که از نظر بیولوژیکی نزدیک به عضو اصلی عمل می کند.

 این دو بیمار اکنون از بیمارستان فلورنس ایتالیا که این عمل نوین جراحی در آن ها انجام شده است ، مرخص شده اند و شرایط جسمی خوبی دارند.
جراحان در پیوند زدن نای پیشرفت هایی داشته اند اما تا کنون این موارد در بیمارانی بوده است که نای آن ها  آسیب فیزیکی دیده است.

سرطان نای سرطانی نادر است و درمان آن بسیار دشوار است زیرا در برابر شیمی درمانی و پرتودرمانی مقاوم است و استفاده از تجهیزات مکانیکی برای جانشینی آن موثر نبوده است.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

سه شنبه 30 فروردین 1390  7:00 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

ممکن است بتوان از سموم برای درمان بیماریهای قلبی و سرطان استفاده کرد


پژوهشگران علوم دارویی و سم شناسی در کشور ژاپن با بررسی چگونگی واکنش بدن به سم مارها به یافته های جدیدی دست یافته اند که نشان می دهد: می توان از این سموم برای کشف روشهای جدید درمان بیماریهای قلبی و سرطان استفاده کرد.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ،  دکتر کاتسو سوزوکی استادیار دانشگاه یاماناشی می گوید  که با مسدود کردن پروتئین یافت شده روی سطح گلبولهای خونی موسوم به پلاکت ها توسط این سم ها هم می توان با لخته شدن نامنظم خون مقابله کرد و هم از انتشار سرطانهای خاص در سرتاسر بدن جلوگیری نمود.

وی تاکید  کرد: درک اعمال و تغییرات و اصلاحات در واکنش های شیمیایی مهمی که در این زمینه تاثیرگذار هستند، می تواند جان بسیاری از انسانها را از مرگ نجات دهد.

به گزارش روزنامه آنلاین یو اس ای تودی، سم مار حاوی تعداد زیادی از مواد سمی است که پروتئین های موجود در پلاکت ها را مورد هدف قرار می دهند.

برخی از این سموم مانع از تشکیل لخته های خونی توسط پلاکت ها می شوند.

به همین خاطر است که محل مارگزیدگی در بدن انسان دچار خونریزی شدید می شود.

پژوهشگران احتمال می دهند که کشف اهداف مولکولی بسیاری از این سموم ، کاربردهای زیادی در درک فعالیت پلاکت ها و بیماریهای مرتبط با این موارد داشته باشد .

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

سه شنبه 30 فروردین 1390  7:00 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

تعویض دریچه آئورت معیوب با دریچه ریوی بیمار ، می تواند نتایج بالینی بسیار بهتر نسبت به دریچه مصنوعی داشته باشد


تحقیقات نشان می دهد، تعویض دریچه آئورت بیمار با دریچه ریوی قلب او بجای استفاده از دریچه قلب اهدایی، کیفیت و شانس ادامه حیات بیماران را بهبود می بخشد.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز  ، خون غنی از اکسیژن از طریق دریچه آئورت به بدن می رسد. از دریچه ریوی نیز خون بدون اکسیژن به ریه ها می رود.

بیماری و نقایص می تواند تعویض دریچه قلب آئورت را ضروری سازد.

دریچه قلب جدید یا مکانیکی است که برای جلوگیری از لخته شدن خون بیمار باید تا پایان عمر دارو دریافت کند، یا پیوند از اهداکننده متوفی یا دریچه خروجی قلب بیمار .

مطالعات اولیه برتری یک شیوه را بر سایر روشها نشان نداده است.

محققان به سرپرستی سر مگدی یاکوب از دانشکده امپریال کالج لندن برای مقایسه روشهای غیرمکانیکی ترمیم دریچه قلب آئورت برای ۱۰۸ بیمار دریچه ریوی از بدن خود بیمار را پیوند زدند. ۱۰۸ بیمار دیگر نیز دریچه آئورت از اهداکنندگان متوفی دریافت کردند.

بعد از ۱۰ سال، چهار بیمار در گروه پیوند از خود و ۱۵ بیمار در گروه دوم جان خود را از دست دادند.

میزان ادامه حیات برای گروه اول ۹۷ درصد و برای گروه دوم ۸۳ درصد بود.

نتایج این تحقیق موید این فرضیه است که شیوه اول که “راس” نام دارد، می تواند نتایج بالینی بسیار بهتری را به دنبال داشته باشد.

کیفیت زندگی این بیماران نیز بسیار بهتر بود.

در شیوه راس بجای دریچه ریوی برداشته شده، همین دریچه از اهداکننده متوفی پیوند می شود.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

سه شنبه 30 فروردین 1390  7:00 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها