0

مطالب علمی - پزشکی

 
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

درباره سلامت روان بیشتر بدانیم

به بهانه هفته نکوداشت بهداشت روان  ( ۳۰-۲۴ مهرماه ۱۳۸۹)
سلامت روان جزء مهمی از  ابعاد سلامت انسان است، از این رو فرد را از جنبه های شناختی ، عاطفی و توانایی های خود برای ایجاد ارتباط با دیگران آگاه می سازد. انسان با داشتن سلامت روانی ، بهترمی تواند بر استرس هاو فشارهای  زندگی فائق آید و کارهای روزانه خودرا پربار تر و سودمندتر گرداند ، همچنین فرد مفیدی برای جامعه باشد. اختلالات و مشکلات روانی ، عصبی با تاثیر روی سلامت فرد ، کارکرد وی را در جنبه های مختلف زندگی : فردی ، خانوادگی و اجتماعی دستخوش اختلال می سازد .

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، از اهمیت سلامت  روان  همین بس ، که پایه و اساس رشد انسان است ، از این رو  باید پذیرفت که سلامت روان همراه زندگی است . به این عبارت توجه کنید : انسان سالم محور توسعه پایدار است . بنابراین توجه به ابعاد چهار گانه انسان  و سلامت این ابعاد بسیار مهم است . به عبارت دیگر بهداشت به معنی سلامتی است . اما سلامتی فقط نداشتن بیماری نیست .

انسان علاوه بر اینکه جسمی سالم دارد ، خوشحال ، راضی و شاداب زندگی می کند ، توانایی برخورد با مشکلات روزمره زندگی  را دارد و می تواند با این کار ، دیگران را هم به لذت بردن از زندگی علاقمند نماید. این فرد دیگران را آزار نمی دهد و به زحمت نمی اندازد.

به ارزشها و جنبه های معنوی پای بند بوده ، در زندگی دارای برنامه ریزی هدفمند است . فردی با چنین خصوصیاتی ، انسان سالم تلقی می شود که می تواند رشدیابد و بالنده شود .

 انسانها به دلایل مختلف ممکن است دچار بیماریهای جسمی شوند . عواملی    مانند :  سوء تغذیه ، میکروبها ، تغییرات محیط زندگی ، فرسودگی و صدمه جسمی ،کمبود مواد مورد نیاز خونی و عوامل فراوان  دیگر …  ،  امروزه اغلب بیماریهای جسمی توسط پزشکان قابل درمان و کنترل اند. روان هم مانند جسم ممکن است دچار بیماری شود. 

عوامل ژنتیکی ، فردی ، خانوادگی ، اجتماعی ، اقتصادی ، عفونت، ضربه، نرسیدن خون، خونریزی  ، تومور ، مصرف طولانی الکل  ، کمبود مواد غذایی، صرع درمان نشده و بیماریهای پیش رونده مغزی ، اعتیاد و سوء مصرف مواد .. . می توانند زمینه ساز بیماری های روانی ، عصبی شوند . خیلی از ماها در بعضی زمانها دچار آشفتگی های هیجانی می شویم .

 گاهی احساس غمگینی می کنیم و زمانی حالت تنش و اضطراب ،خشم و سردر گمی وجود ما را فرا می گیرد که این حالت ها چندان بطول نمی انجامد . چنین حالاتی در رفتارهای روزمره ما خیلی تکرار می شوند وحتی افرادی هم هستند که تحت هیچ شرایطی خشمگین    نمی شوند.

 چنین حالات و تغییراتی غیر طبیعی نیست . اما گاه این علائم استمرار و شدت یاقته و بر کارکردهای فردی، خانوادگی و اجتماعی ما تاثیر زیادی می گذارد از این رو هم برای ما و هم برای دیگران    آزار دهنده و غیر قابل تحمل می شود .
 برخی ویژگیهای مهم در بیماران روانی ، عصبی :
 تغییرات غیر طبیعی در تفکر ، عاطفه ،حافظه و قضاوت فرد که از صحبت کردن و رفتار او شناخته می شود.
این تغییرات و ناراحتی حاصل از آن باعث اختلال در فعالیتهای روزمره شغلی ،تحصیلی ، فردی و ارتباط با دیگران می شود.
علائم ونشانه های بیماریهای روانی ، عصبی :
بیماریهای روانی با نشانه ها وعلائمی شناخته می شودکه می تواند توسط بیمار بازگو شود یا توسط دیگران مشاهده گردد.
الف ـ اختلال در عملکرد جسمی فرد
۱ – اختلال در خواب ، فرد ممکن است دیر بخواب رود ، صبح زودتر از زمان دلخواه از خواب بیدار شود ، خواب سبک و سطحی داشته باشد. کابوسهای مداوم او را ناراحت کند یا در خواب راه برود ،بسیار پرخواب شود و یا اصلاٌ خواب نداشته باشد. 
۲ ـ اشتها و غذا خوردن : تند غذا خوردن و گاه بی اشتهایی ، کم اشتهائی و کاهش وزن در این افراد مشاهده می شود. گاه فرد از غذا خوردن لذت نمی برد . پرخوری وافزایش وزن از دیگر نشانه هاست .
۳ ـ میل جنسی : تمایلات جنسی  ممکن است درفرد کاهش یا افزایش یابد.
ب ـ اختلال در عملکرد روانی
۱ ـ رفتار : رفتار فردممکن است باعث ناراحتی خود یا دیگران شود . گاه بسیار خشن و بی قرار است و با خشونت و پرخاش با دیگران برخورد می کند . لجبازی ، بهانه گیری، عصبانیت،  پرتاب کردن اشیاء،  شکستن شیشه ها ، گاه انزوا وگوشه گیری ، سستی و بی حالی از دیگر علائم است .
۲ ـ تکلم و تفکر : گاه بیش از اندازه و سریع صحبت می کند، حاشیه پردازی می کند ، حرفهای غیر ضروری می زند،گاه بسیار کم حرف می شود، یا اصلاًًُُ حرف نمی زند ، گاه افکار غیر منطقی داشته ، اعتقادات غلط و اصرار بر آن  ، بر فکر او مستولی می شود، به دیگران شک می‌کند، ار آنها می ترسد. دیگران را دشمن خود می داند وگاه کلام و افکار او کاملا بی ریط و نامفهوم می شود، گاه احساس گناه بی جا دارد و گاه ناگهان هر موردی را بیان می‌کند . ( هذیان )
۳ ـ هیجانات : گاه غمگین و افسرده و گاه به شکلی غیر معقول شادی و شعف او را در بر می گیرد . گاه شدیداُ مضطرب است و گاه ساکت و آرام است .
۴ ـ ادراک :  گاه صداهایی می شنود که وجود خارجی ندارد. چیزها و اشیایی را می بیند که وجود ندارد و…            ( توهم )
۵ ـ حافظه : معمولاُ حافظه فرد مختل می شود، ضعف تمرگز ،کاهش حافظه ، حواس پرتی  و گاه در بعضی از موارد افزایش حافظه در فرد دیده می شود.
۶ ـ قضاوت : در برخی افراد قضاوت فرد برای تصمیم گیری درست و منطقی مختل می شود. استدلال فرد مختل شده و تصمیمات اشتباه  بطورمرتب تکرار می شود.
ج ـ اختلال در فعالیتها و سایر کارکرد ها
نگرش و دیدگاه مردم در مورد بیمار روانی :

اگر با بیمار روانی شدیدی روبرو شوید ممکن است یک یا تعدادی از واکنشهای هیجانی زیر را از خود نشان دهیدکه مستقیم یا غیر مستقیم برعکس العمل شما نسبت به او تاثیر خواهد گذاشت :
۱ ـ احساس ترس و تردید در اینکه ممکن است او خطرناک باشد.
۲ ـ احساس خشم و طرد، بدلیل اینکه ممکن است باعث مزاحمت واذیت شما شود.      
۳ ـ احساس علاقه و ترحم بدلیل رنجی که بیمار می کشد.
۴ ـ احساس خنده و تفریح بدلیل اینکه بیمار رفتارهای کودکانه دارد.
۵ ـ احساس بی اعتمادی بدلیل اینکه در گفتار و رفتارهای بیمار بی اعتباری وجود دارد.
همچنین ممکن است از او فاصله بگیرید،او را از سر خود بازکنید وبگویید او یک آدم خل است، چرا خودم را به دردسر بیاندازم، این نگرش ممکن است باعث شود که با چشم تحقیر به او نگاه کنید. تحقیر بیمار و ترس از او باعث کم توجهی به او می شود. بیمار نیز این موضوع را درک کرده و متقابلاً اعتماد نمی کند. از این رو وقتی به این شکل با او رفتار شد دیگر انتظار اینکه اعتماد کند، ارتباط برقرار نماید توصیه های درمانی را بپذیرد  بعید به نظر می رسد .
نکات مهم در ارتباط با بیمار :
بعنوان اولین قدم شما باید واکنش هیجانی ایجاد شده نسبت به بیمار را در خودتان شناسائی کرده  و آن را کنترل نمایید.بسیاری از بیماران قادر به شناخت این واکنش  ها در شما بوده ، عکس العمل مربوط به آن را از خود نشان می دهند. اگر شما از خود صداقت ، عشق و محبت نسبت به او نشان دهید بیمار نیز متقابلاً چنین احساسی را نشان خواهد داد. اگر با او همکاری کنید او نیز همکاری خواهد کرد.همچنین بیمار روانی یک انسان است و احساساتی نظیر دوستی، نفرت و احساس احترام به خود دارد. بنابراین بخاطر داشته باشید که در برخورد با بیمار باید اورا انسانی دردمند تلقی کنید که نیازمند است تا او را با همه مشکلاتش درک کنید وبدون خدشه دار شدن شخصیت وی به او کمک کنید. اگر چنین برخورد انسانی را در ارتباط با بیماران روانی رعایت کنید می تواند الگوی خوبی برای ارتباط با بیماران جسمی و حنی دوستان و اطرافیان خودتان در طول زندگی باشد.
نکته پایانی :  در همین راستاء یکی از برنامه مهم وزارت بهداشت ادغام برنامه سلامت روان در نظام مراقبتهای بهداشتی اولیه  است از دلایل  مهم ادغام سلامت روان این است که  :
۱- شیوع و بار بیماریهای روانی در جامعه زیاد است .
۲- مشکلات جسمی و روانی در ارتباط تنگاتنگ  بایکدیگر هستند .
۳- دوره درمان بیماریهای روانی طولانی است .
۴- خدمات سلامت روان در مرافبتهای بهداشتی اولیه برای مردم قابل دسترسی است .
۵- خدمات سلامت روان در مراقبتهای بهداشتی اولیه جنبه های  حقوق انسانی را ارتقاء می دهد.
۶- خدمات سلامت روان در مراقبتهای بهداشتی اولیه کم هزینه و مقرون به صرفه است .
۷- خدمات سلامت روان در مراقبتهای بهداشتی اولیه پیامدهای بهداشتی مفیدی را به دنبال دارد .
و اما اهداف برنامه های سلامت روان در کشور :
۱- شناسائی و درمان اولیه بیماران  روانی ، عصبی در جمعیت تحت پوشش.
۲- فراهم نمودن امکانان مشاوره و مداخلات رواندرمانی مناسب  .
۳- پیشگیری از بروزبیماریهای روانی و بالا بردن سطح سلامت روان  جامعه .
۴- ارجاع موارد دشوار و پیجیده اختلالات روانی ، عصبی  به متخصصان روانپزشکی ، روانشناسی و ….
۵- آموزش خانواده ها و دیگرگروههای هدف با موضوع سلامت روان و اهمیت آنها .
۶- مداخله در بحران ، حوادث و بلایا ( حمایتهای روانی، اجتماعی از آسیب دیدگان حادثه ) .
۷- پیشگیری ازبروز خودکشی ، نظام مداخله موثر و اقدام برای کاهش موارد آن  .
۸- پیشگیری از اعتیاد .
۹- آموزش مهارتهای زندگی .
۱۰- آموزش مهارت فرزندپروری.
تدوین  : 

محمودرضا هاشم ورزی ـ کارشناس ارشدروانشناسی بالینی


MPH بهداشت روان و اعتیاد – مدرس دانشگاه

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

سه شنبه 30 فروردین 1390  2:46 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

اختلال‌ رشد بچه‌ ( failure to thrive )

 

 اختلال‌ رشد بچه‌ عبارت‌ است‌ از ناتوانی‌ شیرخواران‌ یا کودکان‌ از رشد و نموی‌ طبیعی‌. این‌ واژه‌ تا زمانی‌ استفاده‌ می‌شود که‌ تشخیص‌ خاصی‌ برای‌ توجیه‌ این‌ ناتوانی‌ پیدا نشده‌ باشد. سن‌ شایع‌ این‌ مسأله‌ بین‌ ۵-۱ سالگی‌ است‌. تقریباً تمام‌ کودکانی‌ که‌ این‌ مشکل‌ را دارند زیر ۵ سال‌ هستند.
 
 
 
ـ علایم‌ شایع‌:
۱. قد، وزن‌، و دور سر به‌طور طبیعی‌ افزایش‌ نمی‌یابند.
 
۲. رشد و نموی‌ طبیعی‌ بسیار متغیر است‌، بنابراین‌ میزان‌ تغییرات‌ رشد و نمو در معاینات‌ منظم‌ کودک‌ اهمیت‌ بیشتری‌ دارد.
 
۳. مهارت‌های‌ حرکت‌ کودک‌ غالباً دیرتر از حالت‌ طبیعی‌ ظاهر می‌شوند. بعضی‌ از این‌ مهارت‌ها عبارتند از: ـ چرخیدن‌ در تخت‌ ـ نشستن‌ ـ ایستادن‌ و راه‌ رفتن‌
 
۴. ظهور مهارت‌های‌ ذهنی‌ و اجتماعی‌ نیز غالباً به‌ تأخیر می‌افتد. بعضی‌ از این‌ مهارت‌ها عبارتند از: ـ صحبت‌ کردن‌؛ رابطه‌ اجتماعی‌ ـ غذا خوردن‌ بدون‌ کمک‌ ـ یادگیری‌ اختیار ادرار و اجابت‌ مزاج‌ و رفتن‌ به‌ توالت‌
 
ـ علل‌ بیماری:
در بعضی‌ از این‌ کودکان‌، علت‌ بروز این‌ حالت‌ به‌ مشکلات‌ جسمی‌ (معمولاً گوارشی‌ یا مربوط‌ به‌ دستگاه‌ عصبی‌) برمی‌گردد. در اکثر این‌ کودکان‌، علت‌ درواقع‌ مربوط‌ به‌ خود کودک‌ نیست‌، مثلاً عدم‌ تغذیه‌ صحیح‌ کودک‌.
 
ـ عوامل‌ افزایش‌دهنده‌ خطر:
۱. سوءتغذیه‌
۲. بی‌تجربگی‌ والدین
۳. نوزاد زودرس‌ یا بیمار
۴. محیط‌ زندگی‌ شلوغ‌ یا غیربهداشتی‌
۵. شیرخواری‌ که‌ ناهنجاری‌ جسمی‌ دارد.
۶. بیماری‌ مزمن‌ (مثل‌ نارسایی‌ کلیه‌ یا عفونت‌ مزمن‌)
۷. بیماری‌های‌ ژنتیکی‌، مثل‌ نشانگان‌ داون‌ یا فیبروز کیستیک‌
۸. محیط‌ عاطفی‌ نامناسب‌ (مثل‌ عدم‌ رسیدگی‌ به‌ بچه‌، سوءرفتار با بچه‌، یا طرد بچه‌)
۹. والدینی‌ که‌ در یک‌ محیط‌ عاطفی‌ نامناسب‌ بزرگ‌ شده‌اند یا آموزش‌ مناسبی‌ ندیده‌اند.
۱۰. بیماری‌های‌ غدد درون‌ریز، مثل‌ بیماری‌های‌ غده‌ تیرویید، غده‌ هیپوفیز، غدد فوق‌کلیوی‌، غده‌ لوزالمعده‌، و غدد جنسی‌
 
ـ پیشگیری‌:
۱. کودک‌ خود را به‌طور منظم‌ برای‌ معاینات‌ سلامتی‌ نزد پزشک‌ یا مراکز بهداشت‌ ببرید.
۲. محیط‌ زندگی‌ باثبات‌ را فراهم‌ آورید و سعی‌ کنید والدین‌ خوبی‌ برای‌ فرزندتان‌ باشید.
 
ـ عواقب‌ موردانتظار:
۱. اگر اختلال‌ رشد بچه‌ به‌علت‌ بی‌تجربگی‌ والدین‌ یا مشکلات‌ روانی‌ باشد، انتظار می‌رود با آموزش‌ و دادن‌ مشاوره‌ به‌ والدین‌ بهبودی‌ حاصل‌ شود.
 
۲. اگر اختلال‌ رشد بچه‌ به‌علت‌ یک‌ بیماری‌ یا اختلال‌ زمینه‌ای‌ باشد (مثلا سوءتغذیه‌)، بهبودی‌ بستگی‌ به‌ این‌ دارد که‌ بیماری‌ یا اختلال‌ زمینه‌ای‌ قابل‌ درمان‌ باشد یا خیر.
 
ـ عوارض‌ احتمالی‌:
۱. ناتوانی‌ و معلولیت‌ دایمی‌ ذهنی‌، عاطفی‌، یا جسمی‌.
۲. کودک‌ کوچک‌ باقی‌ می‌ماند و از لحاظ‌ نمو نیز دچار نقص‌ خواهد بود.
 
ـ درمان‌:
اقدامات‌ تشخیصی‌: اندازه‌گیری‌ مکرر قد، وزن‌، و دور سر؛ آزمون‌های‌ سنجش‌ توانایی‌های‌ ذهنی‌ و روانی‌ مثل‌ آزمون‌ دنور که‌ معیاری‌ از رشد و نمو به‌دست‌ می‌دهد؛ آزمایش‌ خون‌، از جمله‌ بررسی‌های‌ هورمونی‌؛ عکس‌برداری‌ از مچ‌ دست‌ها برای‌ تعیین‌ سن‌ استخوانی‌ کودک‌ که‌ معیار خوبی‌ برای‌ رشد بدن‌ به‌شمار می‌رود.
 
۱. از یک‌ پرستار خانه‌ بخواهید که‌ به‌ خانه‌ شما بیاید و راهنمایی‌های‌ لازم‌ را ارایه‌ دهد.
 
۲. والدین‌ باید کتاب‌ها یا جزوات‌ مخصوص‌ بچه‌داری‌ و بزرگ‌ کردن‌ بچه‌ را بخوانند یا به‌ کلاس‌های‌ مربوطه‌ بروند.
 
۳. اگر والدین‌ مشکلات‌ عاطفی‌ دارند و از برقراری‌ رابطه‌ عاطفی‌ مناسب‌ با کودک‌ خود ناتوان‌ هستند، می‌توان‌ آنها را تحت‌ روان‌درمانی‌ یا مشاوره‌ قرار داد.
 
۴. بستری‌ کردن‌ کودک‌ (به‌طور کوتاه‌مدت‌) در صورتی‌ که‌ نیاز به‌ انجام‌ اقدامات‌ تشخیصی‌ پیچیده‌ وجود داشته‌ باشد یا برای‌ فهمیدن‌ اینکه‌ آیا کودک‌ در منزل‌ غذا می‌خورده‌ است‌ یا خیر.
 
۵. تا آنجا که‌ می‌توانید به‌ کودکتان‌ محبت‌ کنید و از وی‌ حمایت‌ به‌عمل‌ آورید. هرازچندگاهی‌ به‌ بررسی‌ احساسات‌ و رفتارتان‌ نسبت‌ به‌ کودکتان‌ بپردازید. اگر فکر می‌کنید که‌ احساسات‌ و رفتارتان‌ آنچنان‌ که‌ باید باشد نیست‌ برای‌ مشاوره‌ روانی‌ مراجعه‌ کنید.
 
ـ داروها:
داروی‌ خاصی‌ به‌طور معمول‌ تجویز نمی‌شود. اگر یک‌ بیماری‌ زمینه‌ای‌ وجود داشته‌ باشد که‌ باعث‌ رشد نکردن‌ بچه‌ شده‌ است‌، امکان‌ دارد داروهای‌ لازم‌ برای‌ درمان‌ آن‌ بیماری‌ زمینه‌ای‌ تجویز شوند.
 
ـ فعالیت‌:
محدودیتی‌ برای‌ آن‌ وجود ندارد.
 
ـ رژیم‌ غذائی‌:
برای‌ کودکتان‌ یک‌ رژیم‌ غذایی‌ کافی‌ و متعادل‌ فراهم‌ آورید. اگر علت‌ رشد نکردن‌ بچه‌ سوءتغذیه‌ باشد، امکان‌ دارد نیاز به‌ یک‌ رژیم‌ مخصوص‌ وجود داشته‌ باشد.
 
ـ در این‌ شرایط‌ به‌ پزشک‌ خود مراجعه‌ نمائید:
اگر شما از اینکه‌ کودکتان‌ رشد و نموی‌ طبیعی‌ ندارد دچار نگرانی‌ شده‌اید.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

سه شنبه 30 فروردین 1390  2:46 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

دیابت منجر به کاهش میل جنسی و اختلالات نعوظ میشود

 

دیابت بر روابط جنسی تاثیر می گذارد .

دیابت می‌تواند بسیاری از اعضا و دستگاه‌های بدن را درگیر کند و یکی از این دستگاه‌ها دستگاه جنسی بیمار است که می‌تواند مشکلات بسیاری را برای وی بوجود آورد. بطور مثال در دبابت‌های طولانی مدت، رشته‌های عصبی درگیر می‌شوند و همین درگیری اعصاب می‌تواند تحریک و عملکرد جنسی را مختل کند معمولا در غیاب درگیری عصبی هم ممکن است در دیابت، عملکرد جنسی دچار اختلال شود.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز  ،  پژوهشگران در شیگاکو میگویند مردان مبتلا به دیابت علاوه بر اینکه احتمال بیشتری دارد که عدم ابراز علاقه به جنس مخالف داشته باشند بلکه ممکن است اختلالات نعوظ را هم تجربه کنند.

این دانشمندان که آزمایشات خود را بر روی حدود ۲۰۰۰ نفر در سنین ۵۷ تا ۸۵ ساله انجام دادند کشف کردند که حدود ۷۰ درصد مردان و ۶۲ درصد زنان مبتلا به دیابت فقط حدود دو تا سه بار در ماه میل به فعالیت جنسی دارند .

این مطالعات همچنین نشان میدهند که مردان دیابتی احتمال بیشتری دارد که عدم ابراز علاقه به داشتن رابطه جنسی داشته باشند.

همچنین مردان احتمال بیشتری دارد که به اختلالات نعوظ دچار شوند.

زنان و مردان مبتلا به دیابت با درصد بالاتری نسبت به افراد سالم دچار مشکلات ارگاسم میشوندو فقط ۱۹ درصد از زنان و ۴۷ درصد از مردان در مورد مشکلات جنسی خود با پزشک مشورت میکنند.

پژوهشگران می گویند  نقش بیماری‌‌های جسمی در بروز اختلالات جنسی، بیشتر در آقایان و عمدتا در اختلال نعوظ، بررسی شده بود؛ چنان که تحقیقات نشان داده است که بیش از ۷۰ درصد موارد اختلال در نعوظ در مردان،‌ به دلیل بیماری‌های جسمی، شامل دیابت، بیماری‌های کلیه، مصرف الکل، بیماری‌های عصبی، MS، بیماری‌های عروقی، تصلب شرائین و مانند آن رخ می‌دهد.

آگاهی داشتن خانواده‌ها از تاثیر دیابت و سایر بیماری‌های جسمی ایجادکننده اختلالات زناشویی، سبب می‌شود که به محض بروز اولین علائم، برای پیگیری و درمان آن، و گرفتن خدمات مشاوره‌ای، مراجعه کنند و نگذارند مشکل از آن چیزی که هست، پیچیده‌تر شود و نهایتا به فروپاشیدن بنیان خانواده بینجامد.

متاسفانه در کشور ایران نه تنها مردم در مورد رابطه بین بیماری‌های جسمی و اختلالات جنسی اطلاعات درستی ندارند، بلکه متخصصان غدد و دیابت، و سایر متخصصان هم آن چنان که باید در این مورد بیماران‌شان را آموزش نمی‌دهند و مشاوره‌های لازم را به آنها نمی‌دهند و در صورت ردیابی مشکل ویژه جنسی، آنها را به مراجع معتبر ارجاع نمی‌دهند.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

سه شنبه 30 فروردین 1390  2:46 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

● دلایل ایجاد سندرم کوشینگ

به ۳ دلیل سندرم کوشینگ ممکن است، رخ دهد: به دلیل مشکلات غده هیپوفیز ویا به دلیل مشکلات غده آدرنال و یا به دلیل افزایش مقدار گلوکوکورتیکوئید که دیده شده در بیماران دچار تنگی نفس و یا روماتیسم قلبی، سل و بیماریهایی از این قبیل یا جلوگیری از فعالیت طبیعی سیستم ایمنی. دیگر مسبب ها عبارت است از بیش از حد ساختن هورمون کورتیزول توسط بدن. ساخته شدن این هورمون بستگی به وقایع موجود در بدن دارد. در ابتدا هیپوتالاموس که یک قسمت از مغز است و اندازه ای برابر یک حبه قند دارد، هورمون آزاد کننده کورتیکوتروپین را به غده هیپوفیز می فرستد. این هورمون، هیپوفیز را وادار به ساختن آدرنوکورتیکوتروپین ( هورمون سازنده غده آدرنال) می کند.وقتی آدرنال ( که در قسمت بالای کلیه قرار دارد) آدرنوکورتیکوتروپین را دریافت می کند، باعث افزایش کورتیزول در جریان خون می شود.

کورتیزول ساخته شده در بدن وظایف مهمی دارد. کورتیزول کمک به نرمال کردن فشار خون و عملکرد صحیح سیستم قلبی عروقی و کاهش بیماری های ناشی از ضعف سیستم ایمنی و توازن اثرات هورمون انسولین در شکستن قندها برای انرژی و همچنین تنظیم سوخت و ساز پروتئین، چربی و کربوهیدرات می کند. یکی از مهمترین وظایف کورتیزول پاسخ به استرس می باشد.استرس در زنان در ۳ ماه آخر بارداری و ورزشکاران دیده نشده و این به خاطر هورمون کورتیزول می باشد. به طور کلی افزایش این هورمون در افراد افسرده، الکلیها، افراد دارای سوء تغذیه و ناراحتی های دیگر دیده شده است. وقتی مقدار هورمون کورتیزول در خون مناسب است، هیپوتالاموس و هیپوفیز کمتر کورتیکوتروپین و آدرنوکورتیکوتروپین را آزاد می سازد. این بدان معنی است که کورتیزول آزاد شده توسط غده آدرنال، همیشه به آن اندازه ای که بدن نیاز دارد موجود است. به هر حال اگر آدرنال، هیپوفیز و یا هیپوتالاموس کار خود را درست انجام ندهند، بر روی کورتیزول اثرات خود را نشان می دهند.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

سه شنبه 30 فروردین 1390  2:46 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

پنومونی‌ پنوموسیستیس‌ کارینی‌ ( pneumonia pneumocystis carinii )

 پنومونی‌ پنوموسیستیس‌ کارینی‌ التهاب‌ ریه‌ها ناشی‌ از یک‌ تک‌ یاخته‌ (یک‌ موجود میکروسکوپی‌ تک‌ سلولی‌). این‌ تک‌ یاخته‌ موجودی‌ فرصت‌طلب‌ است‌ که‌ در شرایط‌ طبیعی‌، بدن‌ مانع‌ تهاجم‌ آن‌ می‌گردد ولی‌ در شرایط‌ ضعف‌ یا نارسایی‌ ایمنی‌ مثلاً در جریان‌ بیماری‌ ایدز، هوجکین‌ و سایر بیماری‌های‌ تضعیف‌ کننده‌ دستگاه‌ ایمنی‌ به‌ بدن‌ تهاجم‌ کرده‌ و عفونت‌ ایجاد می‌کنند.
 
 
 
ـ علایم‌ شایع‌:
۱. بروز تدریجی‌ سرفه‌ خشک‌ بدون‌ خلط‌
۲. تب‌
۳. احساس‌ کمبود هوا
۴. کوتاهی‌ نفس‌
۵. تندی‌ ضربان‌ قلب‌
۶. اضطراب‌
۷. ارغوانی‌ شدن‌ لب‌ها و انگشتان‌ دست‌
 
ـ علل‌ بیماری:
تک‌یاخته‌ پنوموسیتیس‌ کارینی‌ از فرد به‌ فرد منتقل‌ می‌شود.
 
ـ عوامل‌ افزایش‌ دهنده‌ خطر:
۱. ایدز
۲. بیماری‌ هوچکین‌
۳. شیمی‌ درمانی‌ برای‌ سرطان‌ها
۴. مصرف‌ کورتیزون‌ یا داروهای‌ کورتیکواستروییدی‌
۵. تزریق‌ خون‌
۶. اشعه‌درمانی‌
 
ـ پیشگیری‌:
پیشگیری‌ آن‌ به‌ عوامل‌ خطر ساز این‌ عفونت‌ و سابقه‌ قلبی‌ پنومونی‌ پنوموسیستیس‌ کارینی‌ بستگی‌ دارد (به‌ پزشک‌ خود مراجعه‌ کنید).
 
ـ عواقب مورد انتظار:
درمان موفقیت آمیز پلورزی بستگی به درمان موفق اختلال ایجاد کننده آن دارد، اغلب علائم بدون ایجاد عارضه ای به صورت کامل و خود به خودی در طی ۲ هفته فروکش می کند.
 
ـ عوارض‌ احتمالی‌:
مزمن‌ شدن‌ بیماری‌ که‌ گاهی‌ کشنده‌ است‌. عوارض‌ جانبی‌ داروهای‌ تجویز شده‌ برای‌ این‌ عفونت‌، به‌ خصوص‌ بثورات‌ پوستی‌ و پایین‌ بودن‌ تعداد گویچه‌های‌ سفید خون.‌
 
ـ درمان‌:
بررسی‌های‌ تشخیصی‌ ممکن‌ است‌ شامل‌ بررسی‌ گازهای‌ خونی‌ شریانی‌، عکس‌ ساده‌ قفسه‌ سینه‌ و بررسی‌ آزمایشگاهی‌ نمونه‌ خلط‌ (به‌ دست‌ آمده‌ از برونکوسکوپی‌ یا نمونه‌برداری‌ ریه‌) جهت‌ شناسایی‌ عامل‌ عفونت‌ باشد. در موارد خفیف‌ ممکن‌ است‌ درمان‌ در منزل‌ انجام‌ گیرد ولی‌ موارد متوسط‌ تا شدید در بیمارستان‌ بستری‌ می‌گردند. ممکن‌ است‌ حیات‌ تنفسی‌ با دستگاه‌ تهویه‌ مکانیکی‌ ضرورت‌ یابد.
 
ـ داروها:
۱. کورتیکو استروییدها ممکن‌ است‌ تجویز شوند
 
۲. داروهای‌ ضد سرفه‌ جهت‌ مهار سرفه‌
 
۳. داروهای‌ جدید در این‌ زمینه‌ در حال‌ حاضر تحت‌ بررسی‌ قرار دارند.
 
۴. آنتی‌بیوتیک‌ها، نظیرتری‌متوپریم، سولفامتوکسازول‌، یا پنتامیدین‌ (به‌ شکل‌ خوراکی‌ یا بخور)
 
۵. داروهای‌ ضد احتقان‌ به‌ اشکال‌ قطره‌ بینی‌، اسپری‌ خوراکی‌ برای‌ کاهش‌ احتقان‌ در دستگاه‌ تنفسی‌ فوقانی‌
 
ـ فعالیت‌:
تا هنگام‌ فروکش‌ تب‌ استراحت‌ در بستر ضروری‌ است‌. پس‌ از آن‌ فعالیت‌های‌ طبیعی‌ را می‌توان‌ به‌ تدریج‌ از سر رفت‌.
 
ـ رژیم‌ غذائی‌:
رژیم‌ خاصی‌ نیاز نیست‌. مصرف‌ مایعات‌ را تا مقدار حداقل‌ یک‌ لیوان‌ آب‌ یا آشامیدنی‌های‌ دیگر در هر ساعت‌ افزایش‌ دهید. افزایش‌ مصرف‌ مایعات‌ به‌ رقیق‌تر شدن‌ ترشحات‌ ریوی‌ و در نتیجه‌ آسانتر شدن‌ تخلیه‌ آنها با سرفه‌ کمک‌ می‌کند.
 
ـ در این‌ شرایط‌ به‌ پزشک‌ خود مراجعه‌ نمائید:
۱. تب‌
۲. درد غیرقابل‌ تسکین‌ با گرم‌ کردن‌ یا داروهای‌ تجویز شده‌
۳. تشدید کوتاهی‌ نفس‌
۴. تیرگی‌ یا کبودی‌ ناخن‌های‌ دست‌ و پا یا پوست‌
۵. خلط‌ خونی‌
۶. تهوع‌، استفراغ‌ یا اسهال‌
۷. اگر دچار علایم جدید و غیرقابل توجیه شده اید‌. داروهای‌ تجویزی‌ ممکن‌ است‌ با عوارض‌ جانبی‌ همراه‌ باشند.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

سه شنبه 30 فروردین 1390  2:46 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

کار در محیط های پر سر و صدا ، خطر بروز بیماری قلبی را افزایش می دهد

در محیط های پرسر و صدا کار نکنید

پژوهشگران در کانادا با تحقیق درباره شش هزار کارگر دریافتند: کار در محیط های پرسرو صدا خطر بروز بیماری های قلبی را بیش از دو برابر افزایش می دهد.


به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ،  یافته های پژوهشگران همچنین حاکیست :آلودگی صوتی در محیط های کاری موجب پر فشاری خون می شود که از عوامل زمینه ساز ابتلا به بیماری های قلبی-عروقی است.

افرادی که در محیط‌های پر سرو صدا مانند کارخانه‌ها کار می‌کنند با احتمال دو برابر بیش‌تر ممکن است به بیماری‌های قلبی دچار شوند. این افراد هم‌چنین بیش‌تر دچار اضافه وزن می‌شوند و بیش‌تر به سراغ سیگار کشیدن می‌روند.

در صورتی که سن افرادی که در این محیط‌ها کار می‌کنند کم‌تر از ۵۰ سال باشد احتمال خطر تا ۴ برابر افزایش پیدا می‌‌کند. تیمی از محققان آمریکایی مطالعه‌ای را روی بیش از ۶ هزار کارمند به مدت ۵ سال انجام دادند.
آن‌ها متوجه شدند افرادی که در محیط‌های پر سرو صدا کار می‌کنند بیش‌تر دچار اضافه وزن می‌شوند و بیش‌تر به سراغ کشیدن سیگار می‌روند، اما در عوض افرادی که در محیط‌های آرام و ساکت کار می‌کنند از این عوامل بیماری‌زا دوری می‌کنند.
این رابطه به خصوص در میان کارمندانی که کم‌تر از ۵۰ سال سن داشتند بسیار به چشم می‌خورد. این کارمندان با احتمال ۴ برابر بیش‌تر ممکن بود دچار بیماری‌های قلبی شده و حتی سکته کنند.
سر و صدای زیاد در طول روز و در محیط کار می‌تواند باعث بروز احساسات منفی در انسان شود که پیام‌های شیمیایی خاصی را در بدن و در عروق قلبی منتشر می‌کنند که می‌تواند مضر باشد.
جون دیویسون از فنداسیون قلب بریتانیا در این باره گفت: این تحقیقات مشخص می‌کند که چرا برخی از افراد که در محیط‌های پر سرو صدا کار می کنند بیش از دیگران به بیماری‌های قلبی دچار می‌شوند و عمر کم‌تری دارند.
هر چه شما مضطرب‌تر باشید و میزان استرس در شما بیش‌تر باشد به همان اندازه با احتمال بیش‌تری سراغ مصرف غذاهای ناسالم می‌روید و کم‌تر ورزش می‌کنید. تمام این عوامل دست به دست هم می‌دهند و باعث می‌شوند شما زندگی ناسالم‌تری در پیش گرفته و زودتر جان خود را از دست دهید.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

سه شنبه 30 فروردین 1390  2:46 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

آشنایی با سندم کوشینگ‌ ( cushing’s syndrome )

 نشانگان‌ کوشینگ‌ عبارت‌ است‌ از یک‌ اختلال‌ غدد درون‌ریز که‌ در اثر تولید بیش‌ از اندازه‌ هورمون‌های‌ کورتیکواسترویید از غدد فوق‌کلیوی‌ به‌ وجود می‌آید. در ایجاد این‌ اختلال‌، غده‌ فوق‌کلیوی‌ و غده‌ هیپوفیز دخالت‌ دارند. 

 

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز  ، سندرم کوشینگ یک اختلال هورمونی است. هنگامی که در بافت های بدن هورمون کورتیزول بیش از اندازه باشد، این اختلال بوجود می آید. این سندرم را به نام hypercortisolism (افزایش کورتیزول ) نیز می نامند.

هورمون کورتیزول اعمال مهمی را در بدن انجام می دهد، اما هنگامیکه مقدار آن در بدن زیاد شود، اثرات منفی در بدن دارد. کورتیزول از آنجا که به نام هیدروکورتیزون نیز می باشد، در گروه گلوکوکورتیکوئید طبقه بندی میشود( یکی از تاثیرات آن بر روی متابولیسم گلوکز می باشد. سندرم کوشینگ بسیار کم و نادر است.

به طوریکه محاسبه شده ۱۵-۱۰ میلیون نفر در هر سال مبتلا به این اختلال هورمونی می شوند. غالبا در سنین ۵۰-۲۰ سالگی اثرات خود را ظاهر می کند. نشانه های این بیماری بسیار است. بیشتر مبتلایان بالاتنه چاق، صورت دایره ای یا به عبارت بهتر صورت به شکل ماه( دایره، قرمز) می شود، افزایش چربی در ناحیه گردن و به طور کلی در اثر انباشته شدن چربی در بین شانه ها مانند بوفالو می شوند.و دست و پای ضعیف دارند.

در بچه ها علاوه بر موارد ذکر شده کمی رشد نیز یکی از علامت ها می باشد. دیگر نشانه ها در صورت ظاهر می شود، بدین صورت که شکننده و لاغر می شود و خیلی زود کبود شده و دیر خوب می شود.

 لکه های ارغوانی- صورتی در شکم، ران، بازو، سینه و نشیمن گاه ظاهر می شود. استخوان ها لاغر و ضعیف می شوند (استئوپروز) و خم شدن برداشتن و یا بلند کردن وسایل از روی صندلی با کمر درد و شکستن دنده ها و ستون فقرات همراه است. بیشتر مبتلایان گرسنگی، ضعیف شدن عضلات، افزایش فشار خون و افزایش قندخون را تجربه می کنند. افزایش کورتیزول می تواند عدم تحمل به گلوکز را ایجاد کند. این عدم تحمل باعث بیماری دیابت می شود. همچنین افزایش فشار خون و در معرض استرس قرار گرفتن و نیز عفونی شدن بدن را نیز ایجاد می کند.

در بچه ها عوارض این بیماری بصورت بی خوابی و سوءظن و بدگمانی به اطرافیان خود را نمایان می سازد.نشانه های این بیماری در زنان عبارت است از: رشد بیش از اندازه مو در صورت، گردن، سینه، شکم و ران. قاعدگی نامرتب و حتی در بعضی از موارد عدم قاعدگی مشاهده شده است. در زنان مبتلا به سرطان غده آدرنال، افزایش هورمون آندروژن ( هورمون مردانه) دیده شده است. آنان دارای پوست چرب و پر از آکنه می باشند. سندرم کوشینگ در مردان باعث ضعف در دست ها و پاها می شود و آنان نابارور می شوند و عدم تمایل جنسی نیز در آنان مشهود است.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

سه شنبه 30 فروردین 1390  2:46 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

آرتیت‌ روماتوئید ( arthritis rheumatoid )

 

 آرتیت‌ روماتویید عبارت‌ است‌ از یک‌ بیماری‌ طولانی‌ مدت‌ که‌ طی‌ آن‌ مفصل‌ به‌ همراه‌ عضلات‌، غشاهای‌ پوشاننده‌ و غضروف‌ متأثر می‌شوند. گاهی‌ چشم‌ و رگ‌های‌ خونی‌ نیز درگیر می‌شوند. این‌ بیماری‌ سه‌ برابر در زنان‌ شایع‌تر است‌ و معمولاً بین‌ سنین‌ ۶۰-۲۰ سالگی‌ رخ‌ می‌دهد. حداکثر بروز آن‌ در سنین‌ ۴۰-۳۵ سالگی‌ است‌.
 
 
 
ـ علایم‌ شایع‌:
۱. تب‌ پایین‌
۲. وجود برآمدگی‌هایی‌ زیر پوست‌ (گاهی‌)
۳. خشکی‌ صبحگاهی‌
۴. شروع‌ آهسته‌ یا ناگهانی‌: قرمزی‌، درد، گرمی‌ و درد به‌ همگام‌ لمس‌ در یک‌ یا تمام‌ مفاصل‌ فعال‌ در دست‌، مچ‌ دست‌، آرنج‌، شانه‌، پا، و مچ‌ پا
 
ـ علل‌ بیماری:
ناشناخته‌ است‌، ولی‌ این‌ بیماری‌ احتمالاً منشاِء خودایمنی‌ دارد.
 
ـ عوامل‌ افزایش‌ دهنده‌ خطر:
۱. سابقهٔ‌ خانوادگی‌ آرتریت‌ روماتوئید یا سایر بیماریهای‌ خودایمن‌
۲. عوامل‌ ژنتیک‌، مثل‌ نقص‌ در دستگاه‌ خودایمنی‌
۳. زنان‌ در سنین‌ ۵۰-۲۰ سالگی‌
۴. استرس‌ عاطفی‌ می‌تواند باعث‌ شعله‌ور شدن‌ بیماری‌ شود
 
ـ پیشگیری‌:
هیچ‌ روش‌ خاصی‌ برای‌ پیشگیری‌ وجود ندارد
 
ـ عواقب‌ مورد انتظار:
بیماری‌ ممکن‌ است‌ خفیف‌ یا شدید باشد و این‌ بیماری‌ در حال‌ حاضر قابل‌ علاج‌ نیست‌، اما با تشخیص‌ زودهنگام‌، می‌توان‌ درد بیمار را تخفیف‌ داد، از بروز ناتوانی‌ و معلولیت‌ جلوگیری‌ به‌ عمل‌ آورد، و عمر طبیعی‌ توأم‌ با فعالیت‌ را برای‌ بیمار به‌ ارمغان‌ آورد. با درمان‌ محافظه‌کارانه‌، علایم‌ در ۷۵% بیماران‌ در عرض‌ یک‌ سال‌ بهبود می‌یابند. اما حدود ۱۰%-۵% بیماران‌، علی‌ رغم‌ درمان‌، نهایتاً معلولیت‌ پیدا خواهند نمود
 
ـ عوارض‌ احتمالی‌:
۱. اختلال‌ بینایی‌
۲. کم‌خونی‌ متوسط‌
۳. تغییر شکل‌ مفصل‌ به‌ طور دایمی‌ و از کارافتادگی‌ بیمار
۴. داروهای‌ مورد استفاده‌ در درمان‌ می‌توانند عوارضی‌ به‌ همراه‌ داشته‌ باشند، مثل‌ مشکلات‌ در معده‌، و مشکلات‌ ناشی‌ از استفاده‌ طولانی‌ مدت‌ از استریید.
 
ـ درمان‌:
۱. انجام‌ آزمایش‌ خون‌ برای‌ بررسی‌ وجود «عامل‌ روماتویید»
۲. به‌ فکر نقل‌ مکان‌ به‌ آب‌ و هوای‌ خشک‌ باشید. هوای‌ مرطوب‌ علایم‌ را بدتر می‌کند.
۳. استفاده‌ از دستکش‌ در شب‌ برای‌ حفظ‌ گرما
۴. تخفیف‌ درد با گرما مثلاً استفاده‌ از حوله‌ آب‌ داغ‌، لامپ‌ تولید کنندهٔ‌، یا استخر آب‌ گرم‌
۵. اگر تشک‌ سفت‌ ندارید، یک‌ تختهٔ‌ ضخیم‌ چندلا زیر تشک‌ خود قرار دهید.
۶. استفاده‌ از آتل‌ به‌ هنگام‌ خواب‌ می‌تواند در حمایت‌ و حفاظت‌ از مفصل‌ دچار بیماری‌ کمک‌کننده‌ باشد.
 
ـ داروها:
داروهای‌ ضد التهاب‌ غیراستروییدی‌، از جمله‌ آسپیرین‌ و سایر سالیسیلات‌ها؛ ترکیبات‌ طلا؛ داروهای‌ سرکوب‌ کننده‌ ایمنی‌. داروهای‌ کورتیزونی‌ معمولاً درد را به‌ طور سریع‌ و مؤثر برای‌ مدت‌ کوتاهی‌ برطرف‌ می‌کنند، اما در استفاده‌ طولانی‌مدت‌، کمتر اثر بخش‌ هستند. این‌ داروها نمی‌توانند از تخریب‌ پیش‌ روندهٔ‌ مفصل‌ جلوگیری‌ کنند، و گاهی‌ اثرات‌ جانبی‌ زیانباری‌ به‌ بار می‌آورند. توجه‌ داشته‌ باشید که‌ تزریق‌ کورتیزون‌ به‌ داخل‌ مفصل‌ نیز درد را فقط‌ به‌ طور موقتی‌ بهبود می‌بخشد.
 
ـ فعالیت‌:
تا زمانی‌ که‌ تب‌ و سایر علایم‌ شعله‌ور شدن‌ بیماری‌ ناپدید نگشته‌اند، در رختخواب‌ به‌ استراحت‌ بپردازید، مگر برای‌ رفتن‌ به‌ توالت.‌ پس‌ از آن‌ فعالیت‌ خود را از سر بگیرید ، اما در طی‌ روز اوقاتی‌ را برای‌ استراحت‌ اختصاص‌ دهید. هر شب‌ حداقل‌ ۱۲-۱۰ ساعت‌ بخوابید. خود را زیاده‌ از حد خسته‌ نکنید. به‌ هنگام‌ ایستادن‌، راه‌ رفتن‌، و نشستن‌، بدن‌ خود را راست‌ نگاه‌ دارید. حتی‌المقدور به‌ طور فعال‌ ورزش‌ کنید تا قدرت‌ عضلانی‌ و حرکت‌ مفصل‌ تا حد امکان‌ حفظ‌ شود. شدت‌ فعالیت‌ را به‌ تدریج‌ به‌ حد توصیه‌ شده‌ برسانید. ورزش‌ در استخر آب‌ گرم‌ برای‌ خشکی‌ مفاصل‌ خوب‌ است‌. مفصل‌ معلول‌ شده‌ را باید به‌ طور غیر فعال‌ (بدون‌ استفاده‌ از عضلات‌ حرکت‌دهندهٔ‌ آن‌ مفصل‌) حرکت‌ داد تا بدین‌وسیله‌ از انقباض‌ دایمی‌ و جمع‌شدگی‌ عضلات‌ جلوگیری‌ شود.
 
ـ رژیم‌ غذائی‌:
یکی‌ رژیم‌ غذایی‌ عادی‌ و متعادل‌ داشته‌ باشید. از روی‌ آوردن‌ به‌ رژیم‌های‌ مد روز برای‌ آرتریت‌، که‌ اتفاقاً زیاد هم‌ هستند، خودداری‌ کنید. اگر چاق‌ هستید وزن‌ خود را کم‌ کنید. چاقی‌ باعث‌ وارد آمدن‌ فشار به‌ مفصل‌ می‌شود.
 
ـ در این‌ شرایط‌ به‌ پزشک‌ خود مراجعه‌ نمائید:
۱. اگر شما یا یکی‌ از اعضای‌ خانواده‌ تان علایم‌ آرتریت‌ روماتویید را دارید.
۲. اگر یکی‌ از موارد زیر هنگام‌ درمان‌ رخ‌ دهد: تب‌ عارض‌ شود، یا علایم‌ در مفاصلی‌ که‌ قبلاً درگیر نبوده‌اند پدیدار شوند. اگر دچار علایم‌ جدید و غیر قابل‌ کنترل شده اید. توجه‌ داشته‌ باشید که‌ داروهای‌ مورد استفاده‌ در درمان‌ ممکن‌ است‌ اثرات‌ جانبی‌ به‌ همراه‌ داشته‌ باشند.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

سه شنبه 30 فروردین 1390  2:48 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

انجام ماموگرافی خطر مرگ ناشی از ابتلا به سرطان سینه را کاهش می دهد<پژوهشگران در کشور سوئد می گویندآزمایشات ماموگرافی که در زنان ۴۰ تا ۴۹ ساله انجام می شود می تواند خطر مرگ ناشی از ابتلا به سرطان سینه را در آن ها تا ۲۹ درصد کاهش دهد. به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز&آزمایش اشعه ایکس موسوم به ماموگرافی که با هدف تشخیص سرطان سینه در زنان صورت می گیرد، با تشخیص زودهنگام توده های سرطانی و بنابراین درمان سریع آن می تواند سالانه جان بسیاری از زنان را نجات دهد.</p> <p>البته ماموگرافی در سنین پایین و زیر ۴۰ سال به درستی عمل نکرده و نتایج مفیدی از انجام آن گرفته نمی شود بلکه به طور کلی از سنین ۴۰ سال به بالا توصیه می شود.</p> <p>محققان در مطالعات خود روی گروه مورد تحقیق خود از بین ۳/۷ میلیون نفری که تحت ماموگرافی قرار گرفتند حدود ۸۰۳ نفر مبتلا به سرطان سینه را شناسایی کردند و در مقابل، در گروه تحت کنترل بیش از ۸/۸ میلیون نفر، حدود ۱۲۳۸ مورد ابتلا به سرطان سینه را شناسایی کردند که در بین این افراد، زنان ۴۰ تا ۴۹ ساله سوئدی حدود ۶۰۰ هزار نفر را شامل می شد.</p> <p>نتایج به دست آمده از مطالعات صورت گرفته حاکی از آن بود که میزان مرگ و میر ناشی از سرطان سینه در میان زنانی که تحت ماموگرافی قرار گرفته بودند در مقایسه با گروهی که ماموگرافی روی آن ها صورت نگرفته بود تا ۲۶ درصد کاهش داشت.</p> <p>در واقع زنانی که به طور دائم تحت ماموگرافی قرار می گیرند حدود ۲۹ درصد کم تر دچار سرطان سینه می شوند.</p> <p>طبق گفته محققان، زنان ۴۰ تا ۶۹ سال حتماً باید تحت آزمایش ماموگرافی قرار گیرند.</p> <p>ماموگرافی یک عکس رادیو گرافی ساده از پستان وابزاری برای کشف زودرس سرطانهای غیر قابل لمس پستان. مامو گرافی میتواند کانسرهای با رشد اهسته پستان را حداقل ۲ سال قبل ازرسیدن به حد قابل لمس شناسایی کند مامو گرافی روشی انتخابی است وتنها روشی است که میتواند تجمعات میکرو کلسفیه را تشخیص دهد.</p> <p>تمام زنان ۴۰ ساله وبیشتر هر یک الی دو سال باید ماموگرافی انجام دهند.<br /> زنانی که افراد درجه یک انها به سرطان پستان قبل از یائسگی مبتلا شده اندماموگرافی سالانه را ۵سال زودتر از سن فرد مبتلاباید انجام دهند.بهترین زمان برای ماموگرافی یک هفته بعد از قاعدگی میباشد که پستان ها کمترین حساسیت را دارند. برای بدست اوردن تصویر خوب نیاز به فشار روی پستان است که ممکن است دردناک باشد که قبل از ماموگرافی باید به بیمار گوشزد نمود.</p> <p>قبل از ماموگرافی از مصرف پودر تالک بو گیرهای زیر بغل خود داری کرد زیرا این مواد می تواند باعث تفسیر اشتباه شود. ۳۵%تا۵۰% کانسرهای پستان را در مراحل اولیه میتوان با ماموگرافی کشف کرد. البته مامو گرافی نمیتواند ونباید جایگزین خود ازمایی پستان ومعاینه توسط&nbsp; پزشک شود.<br /> در زنان جوان بافت پستان متراکم است به همین دلیل حساسیت ماموگرافی کمتر از زنان مسن است. در زنان مسن مامو گرافی می تواند حداقل ۹۰% بد خیمیها را کشف کند.</p>

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

سه شنبه 30 فروردین 1390  3:30 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

آشنایی با سندم کوشینگ‌ ( cushing’s syndrome )

 نشانگان‌ کوشینگ‌ عبارت‌ است‌ از یک‌ اختلال‌ غدد درون‌ریز که‌ در اثر تولید بیش‌ از اندازه‌ هورمون‌های‌ کورتیکواسترویید از غدد فوق‌کلیوی‌ به‌ وجود می‌آید. در ایجاد این‌ اختلال‌، غده‌ فوق‌کلیوی‌ و غده‌ هیپوفیز دخالت‌ دارند. 

 

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز  ، سندرم کوشینگ یک اختلال هورمونی است. هنگامی که در بافت های بدن هورمون کورتیزول بیش از اندازه باشد، این اختلال بوجود می آید. این سندرم را به نام hypercortisolism (افزایش کورتیزول ) نیز می نامند.

هورمون کورتیزول اعمال مهمی را در بدن انجام می دهد، اما هنگامیکه مقدار آن در بدن زیاد شود، اثرات منفی در بدن دارد. کورتیزول از آنجا که به نام هیدروکورتیزون نیز می باشد، در گروه گلوکوکورتیکوئید طبقه بندی میشود( یکی از تاثیرات آن بر روی متابولیسم گلوکز می باشد. سندرم کوشینگ بسیار کم و نادر است.

به طوریکه محاسبه شده ۱۵-۱۰ میلیون نفر در هر سال مبتلا به این اختلال هورمونی می شوند. غالبا در سنین ۵۰-۲۰ سالگی اثرات خود را ظاهر می کند. نشانه های این بیماری بسیار است. بیشتر مبتلایان بالاتنه چاق، صورت دایره ای یا به عبارت بهتر صورت به شکل ماه( دایره، قرمز) می شود، افزایش چربی در ناحیه گردن و به طور کلی در اثر انباشته شدن چربی در بین شانه ها مانند بوفالو می شوند.و دست و پای ضعیف دارند.

در بچه ها علاوه بر موارد ذکر شده کمی رشد نیز یکی از علامت ها می باشد. دیگر نشانه ها در صورت ظاهر می شود، بدین صورت که شکننده و لاغر می شود و خیلی زود کبود شده و دیر خوب می شود.

 لکه های ارغوانی- صورتی در شکم، ران، بازو، سینه و نشیمن گاه ظاهر می شود. استخوان ها لاغر و ضعیف می شوند (استئوپروز) و خم شدن برداشتن و یا بلند کردن وسایل از روی صندلی با کمر درد و شکستن دنده ها و ستون فقرات همراه است. بیشتر مبتلایان گرسنگی، ضعیف شدن عضلات، افزایش فشار خون و افزایش قندخون را تجربه می کنند. افزایش کورتیزول می تواند عدم تحمل به گلوکز را ایجاد کند. این عدم تحمل باعث بیماری دیابت می شود. همچنین افزایش فشار خون و در معرض استرس قرار گرفتن و نیز عفونی شدن بدن را نیز ایجاد می کند.

در بچه ها عوارض این بیماری بصورت بی خوابی و سوءظن و بدگمانی به اطرافیان خود را نمایان می سازد.نشانه های این بیماری در زنان عبارت است از: رشد بیش از اندازه مو در صورت، گردن، سینه، شکم و ران. قاعدگی نامرتب و حتی در بعضی از موارد عدم قاعدگی مشاهده شده است. در زنان مبتلا به سرطان غده آدرنال، افزایش هورمون آندروژن ( هورمون مردانه) دیده شده است. آنان دارای پوست چرب و پر از آکنه می باشند. سندرم کوشینگ در مردان باعث ضعف در دست ها و پاها می شود و آنان نابارور می شوند و عدم تمایل جنسی نیز در آنان مشهود است.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

سه شنبه 30 فروردین 1390  3:32 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

<p>● دلایل ایجاد سندرم کوشینگ</p> <p>به ۳ دلیل سندرم کوشینگ ممکن است، رخ دهد: به دلیل مشکلات غده هیپوفیز ویا به دلیل مشکلات غده آدرنال و یا به دلیل افزایش مقدار گلوکوکورتیکوئید که دیده شده در بیماران دچار تنگی نفس و یا روماتیسم قلبی، سل و بیماریهایی از این قبیل یا جلوگیری از فعالیت طبیعی سیستم ایمنی. دیگر مسبب ها عبارت است از بیش از حد ساختن هورمون کورتیزول توسط بدن. ساخته شدن این هورمون بستگی به وقایع موجود در بدن دارد. در ابتدا هیپوتالاموس که یک قسمت از مغز است و اندازه ای برابر یک حبه قند دارد، هورمون آزاد کننده کورتیکوتروپین را به غده هیپوفیز می فرستد. این هورمون، هیپوفیز را وادار به ساختن آدرنوکورتیکوتروپین ( هورمون سازنده غده آدرنال) می کند.وقتی آدرنال ( که در قسمت بالای کلیه قرار دارد) آدرنوکورتیکوتروپین را دریافت می کند، باعث افزایش کورتیزول در جریان خون می شود.</p> <p>کورتیزول ساخته شده در بدن وظایف مهمی دارد. کورتیزول کمک به نرمال کردن فشار خون و عملکرد صحیح سیستم قلبی عروقی و کاهش بیماری های ناشی از ضعف سیستم ایمنی و توازن اثرات هورمون انسولین در شکستن قندها برای انرژی و همچنین تنظیم سوخت و ساز پروتئین، چربی و کربوهیدرات می کند. یکی از مهمترین وظایف کورتیزول پاسخ به استرس می باشد.استرس در زنان در ۳ ماه آخر بارداری و ورزشکاران دیده نشده و این به خاطر هورمون کورتیزول می باشد. به طور کلی افزایش این هورمون در افراد افسرده، الکلیها، افراد دارای سوء تغذیه و ناراحتی های دیگر دیده شده است. وقتی مقدار هورمون کورتیزول در خون مناسب است، هیپوتالاموس و هیپوفیز کمتر کورتیکوتروپین و آدرنوکورتیکوتروپین را آزاد می سازد. این بدان معنی است که کورتیزول آزاد شده توسط غده آدرنال، همیشه به آن اندازه ای که بدن نیاز دارد موجود است. به هر حال اگر آدرنال، هیپوفیز و یا هیپوتالاموس کار خود را درست انجام ندهند، بر روی کورتیزول اثرات خود را نشان می دهند.</p>

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

سه شنبه 30 فروردین 1390  3:32 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

پنومونی‌ پنوموسیستیس‌ کارینی‌ ( pneumonia pneumocystis carinii )

 پنومونی‌ پنوموسیستیس‌ کارینی‌ التهاب‌ ریه‌ها ناشی‌ از یک‌ تک‌ یاخته‌ (یک‌ موجود میکروسکوپی‌ تک‌ سلولی‌). این‌ تک‌ یاخته‌ موجودی‌ فرصت‌طلب‌ است‌ که‌ در شرایط‌ طبیعی‌، بدن‌ مانع‌ تهاجم‌ آن‌ می‌گردد ولی‌ در شرایط‌ ضعف‌ یا نارسایی‌ ایمنی‌ مثلاً در جریان‌ بیماری‌ ایدز، هوجکین‌ و سایر بیماری‌های‌ تضعیف‌ کننده‌ دستگاه‌ ایمنی‌ به‌ بدن‌ تهاجم‌ کرده‌ و عفونت‌ ایجاد می‌کنند.
 
 
 
ـ علایم‌ شایع‌:
۱. بروز تدریجی‌ سرفه‌ خشک‌ بدون‌ خلط‌
۲. تب‌
۳. احساس‌ کمبود هوا
۴. کوتاهی‌ نفس‌
۵. تندی‌ ضربان‌ قلب‌
۶. اضطراب‌
۷. ارغوانی‌ شدن‌ لب‌ها و انگشتان‌ دست‌
 
ـ علل‌ بیماری:
تک‌یاخته‌ پنوموسیتیس‌ کارینی‌ از فرد به‌ فرد منتقل‌ می‌شود.
 
ـ عوامل‌ افزایش‌ دهنده‌ خطر:
۱. ایدز
۲. بیماری‌ هوچکین‌
۳. شیمی‌ درمانی‌ برای‌ سرطان‌ها
۴. مصرف‌ کورتیزون‌ یا داروهای‌ کورتیکواستروییدی‌
۵. تزریق‌ خون‌
۶. اشعه‌درمانی‌
 
ـ پیشگیری‌:
پیشگیری‌ آن‌ به‌ عوامل‌ خطر ساز این‌ عفونت‌ و سابقه‌ قلبی‌ پنومونی‌ پنوموسیستیس‌ کارینی‌ بستگی‌ دارد (به‌ پزشک‌ خود مراجعه‌ کنید).
 
ـ عواقب مورد انتظار:
درمان موفقیت آمیز پلورزی بستگی به درمان موفق اختلال ایجاد کننده آن دارد، اغلب علائم بدون ایجاد عارضه ای به صورت کامل و خود به خودی در طی ۲ هفته فروکش می کند.
 
ـ عوارض‌ احتمالی‌:
مزمن‌ شدن‌ بیماری‌ که‌ گاهی‌ کشنده‌ است‌. عوارض‌ جانبی‌ داروهای‌ تجویز شده‌ برای‌ این‌ عفونت‌، به‌ خصوص‌ بثورات‌ پوستی‌ و پایین‌ بودن‌ تعداد گویچه‌های‌ سفید خون.‌
 
ـ درمان‌:
بررسی‌های‌ تشخیصی‌ ممکن‌ است‌ شامل‌ بررسی‌ گازهای‌ خونی‌ شریانی‌، عکس‌ ساده‌ قفسه‌ سینه‌ و بررسی‌ آزمایشگاهی‌ نمونه‌ خلط‌ (به‌ دست‌ آمده‌ از برونکوسکوپی‌ یا نمونه‌برداری‌ ریه‌) جهت‌ شناسایی‌ عامل‌ عفونت‌ باشد. در موارد خفیف‌ ممکن‌ است‌ درمان‌ در منزل‌ انجام‌ گیرد ولی‌ موارد متوسط‌ تا شدید در بیمارستان‌ بستری‌ می‌گردند. ممکن‌ است‌ حیات‌ تنفسی‌ با دستگاه‌ تهویه‌ مکانیکی‌ ضرورت‌ یابد.
 
ـ داروها:
۱. کورتیکو استروییدها ممکن‌ است‌ تجویز شوند
 
۲. داروهای‌ ضد سرفه‌ جهت‌ مهار سرفه‌
 
۳. داروهای‌ جدید در این‌ زمینه‌ در حال‌ حاضر تحت‌ بررسی‌ قرار دارند.
 
۴. آنتی‌بیوتیک‌ها، نظیرتری‌متوپریم، سولفامتوکسازول‌، یا پنتامیدین‌ (به‌ شکل‌ خوراکی‌ یا بخور)
 
۵. داروهای‌ ضد احتقان‌ به‌ اشکال‌ قطره‌ بینی‌، اسپری‌ خوراکی‌ برای‌ کاهش‌ احتقان‌ در دستگاه‌ تنفسی‌ فوقانی‌
 
ـ فعالیت‌:
تا هنگام‌ فروکش‌ تب‌ استراحت‌ در بستر ضروری‌ است‌. پس‌ از آن‌ فعالیت‌های‌ طبیعی‌ را می‌توان‌ به‌ تدریج‌ از سر رفت‌.
 
ـ رژیم‌ غذائی‌:
رژیم‌ خاصی‌ نیاز نیست‌. مصرف‌ مایعات‌ را تا مقدار حداقل‌ یک‌ لیوان‌ آب‌ یا آشامیدنی‌های‌ دیگر در هر ساعت‌ افزایش‌ دهید. افزایش‌ مصرف‌ مایعات‌ به‌ رقیق‌تر شدن‌ ترشحات‌ ریوی‌ و در نتیجه‌ آسانتر شدن‌ تخلیه‌ آنها با سرفه‌ کمک‌ می‌کند.
 
ـ در این‌ شرایط‌ به‌ پزشک‌ خود مراجعه‌ نمائید:
۱. تب‌
۲. درد غیرقابل‌ تسکین‌ با گرم‌ کردن‌ یا داروهای‌ تجویز شده‌
۳. تشدید کوتاهی‌ نفس‌
۴. تیرگی‌ یا کبودی‌ ناخن‌های‌ دست‌ و پا یا پوست‌
۵. خلط‌ خونی‌
۶. تهوع‌، استفراغ‌ یا اسهال‌
۷. اگر دچار علایم جدید و غیرقابل توجیه شده اید‌. داروهای‌ تجویزی‌ ممکن‌ است‌ با عوارض‌ جانبی‌ همراه‌ باشند.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

سه شنبه 30 فروردین 1390  3:32 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

علت جوش پوستی و راه درمان آن

بسیاری از چیزها موجب  بروز جوش در پوست بدن میشوند ــ گیاه ها، حیوانات، جواهرات، لاستیک، عطر، و قارچ ها ــ اگر سم پاپیتال تمیز کرده یا پای ورزشکاری را در باشگاه ورزشی شنا شستشو داده باشید، متوجه شده اید که منشأ این جوشها کجا بوده است.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ،  معمولا در بسیاری از موارد به نظر میرسید منشأ جوش ناپیدا است، زمانی که پوست بدن با شئی آلرژی زایی تماس پیدا کند، عکس العمل آن سریع نیست. چند روزی خواهد گذشت تا جوش ظاهر شود. و زمانی که ظاهر شد میتواند یک هفته یا بیشتر باقی بماند تا برطرف گردد.
یکی از راه های تشخیص علت جوش آن است که به محل جوش توجه گردد. اگر علت جوش و دانه چیزی داخلی باشد مانند غذا، دارو، یا ویروس، جوش و دانه عموما همه گیر و قرینه است. اما اگر علت آن امری خارجی مانند پودرهای لباسشویی، یا سم پاپیتال باشد، جوش به همان محل تحریک شده محدود شده و پراکندگی ندارد.
گرچه هجوم حساسیت ها(Allergies) در سالمندان کمتر است، اما در هر سنی ظاهر میشود. به علاوه اگر به تازگی بازنشسته شده و به محل جدیدی نقل مکان کرده اید، ممکن است خود را با مشکل حساسیت جدیدی روبرو ببینید.

کارشناسان میگویند: از آنجا که پوست افراد بالای ۶۰ سال نازکتر میشود، آنها در برابر جوشها حساس تر میشوند، و پوستشان آسانتر صدمه میبیند. اگر دانه ها و جوش ها بیش از ۲ تا ۳ روز دوام یافتند باید به پزشک پوست مشورت نمود. اما درضمن ممکن است بخواهید از روش های مختلف تسکین بخشی پوست مطلع شوید؛ به موارد زیر مراجعه نمایید.

اولین اقدام
محل جوش و دانه را با استفاده از کرم خنک سازید
کرم کورتیکو استروئید(Corticosteroid) ممکن است به خارش، سوزش، و تحریکات پوستی آرامش ببخشد.
 استفاده از کرم یک درصد Hydrocortisone و مالیدن قشر نازکی از آن روی موضع تحریک شده، ۴ مرتبه در روز، به پوست تسکین میدهد.
پزشکان استفاده از پماد آنتی بیوتیکی حاوی Polymyxin Bacitracin را با Hydrocortisone دو دفعه در روز توصیه میکنند.

از پمادهای غیرنسخه ای کانتر داروخانه ها که دارای Neomycin هستند اجتناب کنید، زیرا این نوع پمادها عکس العمل های حساسیتی دارند.

راه های عاقلانه دیگر
موضع تحریک شده را خنک نگه دارید
 

 اگر جوش و دانه ترشح آغاز نمود، آن را با محلول آلومینیومی Subacetate-Burrow کمپرس کنید. این محلول را میتوان با استفاده از قرص جوشان Domeloro که در داروخانه ها فروخته میشود، تهیه کرد.
برای کمپرس کردن یک دستمال تمیز یا یک قطعه گاز را در محلول Burrow فرو ببرید، سپس آن را به مدت ۵ دقیقه روی ناحیه تحریک شده قرار دهید. این عمل را سه مرتبه دیگر که جمعا ۴ مرتبه میشود انجام دهید، جمع زمان این تمرین ها ۲۰ دقیقه میشود.

این درمان را در روز سه نوبت تکرار کنید. و بعد از هر یک از این درمانهای ۲۰ دقیقه ای از کرم های دارویی یا پمادهای طبی استفاده نمایید.

از آب داغ بهره گیرید
 

خارش مسمومیت حاصل از پیچک یا پاپیتال را میتوان با ریختن آب داغ روی موضع خارش برای مدتی برطرف نمود.
 

برای مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه آب داغی که بدن را نسوزاند و بشود آن را تحمل نمود روی موضع بریزید.
 

 در ابتدا آب داغ خارش را زیاد میکند، اما پس از چند دقیقه به نظر خواهد رسید که جریان عصبی پربار شده و خارش برای مدتی متوقف میگردد.

موضع را با جوش شیرین (Soda) تسکین دهید
یک دوم فنجان جوش شیرین را در وان حمام پر از آب ریخته، مایعی درست کنید که تحریکات پوستی را تسکین میدهد.

میتوانید خمیری از یک قاشق جوش شیرین که با مقداری آب مخلوط کرده بسازید و آن را روی موضع بمالید این عمل تسکین آورست.

موضع جوش دار و لکه دار را با مرحم تسکین بدهید
 

 کرم گل اشرفی (Calendula) را جانشین مناسبی برای کرم Cortisone میداند. این کرم از گل برگهای گل همیشه بهار درست شده و در تسکین بخشیدن به پوست اعجاز میکند. کرم گل اشرفی یا (Calendula Cream) در فروشگاههای مواد غذایی بهداشتی یافت میشود.

موضع تحریک شده را با دقت بپوشانید
 

معمولا موضع خارشی و دانه زده را نمیپوشانند، اما، اگر آن موضع تر بوده، تراوش داشته، و یا دارای تاول باشد، بهتر است با باند گازی سبک پوشانیده شود تا از عفونت آن جلوگیری شود.

از آنتی هیستامین استفاده نمایید
 

 به منظور کاهش بخشیدن به تورم یا خارش از آنتی هیستامین های غیرنسخه ای کانتر داروخانه ها مانند Diphenhydramine (بنادریل) دو شب استفاده نمایید. او میگوید: بنادریل ممکن است شما را خواب آلود کند، اما این حالت دارای فایده ای اضافی برای کسانی که خارش موجب بی خوابی شان در شب می شود، می باشد.

قبل از استفاده از آنتی هیستامین مواظب باشید که این دارو با سایر داروهایی که مصرف می کنید، تاثیر متقابل نداشته باشد.

بعضی از آنتی هیستامین ها میتوانند ضربان قلب را سرعت بخشند. و اگر پروستات تان بزرگ باشد ممکن است مانع ادرار گردد.

بر مصرف دارو نظارت کنید

اگر دارو مصرف میکنید و در بدنتان جوش و دانه پیدا شد، فورا به پزشک مراجعه کنید. بعضی از داروها که شامل آنتی بیوتیک هایی نظیر تتراسیکلین (Sumycin) میشوند، میتوانند عکس العمل های حساسیتی به وجود آورده و جوش و دانه ایجاد کنند.

پزشکتان ممکن است توصیه کند مصرف دارو را قطع کنید و یا اینکه داروی دیگری مصرف نمایید. داروهای دیگری که جوش ایجاد میکند عبارتند از:
ــ همه داروهایی که مانع تولید آنزیم Angotencin-Conversting میشوند، مانند (Caproten) Captopril که فشار بالای خون را مداوا میکند.
تمام ضدافسردگی هایی که مانع تولید (MAO) Monoamine Oxidaseمثل(Parnate) Tranylcypromine میگردند.
داروهای غیراستروئیدی نسخه ای و غیرنسخه ای ضدتورم مانند Ibuprofen (ادویل)

چه موقع بایستی به پزشک مراجعه شود؟
اگر جوش و دانه توام با دل به هم خوردگی، سرگیجه یا اشکال تنفسی باشد، بایستی فورا به پزشک مراجعه شود تا دارویی تجویز کند که عکس العمل حساسیتی شدیدی داشته باشد.
 

 مداوای مناسب جوش و دانه مربوط میشود به تشخیص صحیح بیماری. اگر جوش و دانه ۲ تا ۳ روز طول بکشد، برای مداوای مناسب بایستی به پزشک مراجعه شود. 

 مثلا اگر جوش و دانه حاصل تحریک یا حساسیت باشد، میتوان آن را با داروی ضدتورم و ضدالتهاب از قبیل کرم کرتیزون مداوا نمود.

مداوای قارچ های عفونی شبیه به جوش و دانه با داروهای ضدالتهاب میتواند جوش و دانه را وخیم تر کند

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

سه شنبه 30 فروردین 1390  3:32 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

<p>&lt;p&gt;اصول ماموگرافی&lt;br /&gt; مقدمه و تاریخچه ظهور&lt;br /&gt; میزان ابتلا به سرطان سینه در جهان در حال افزایش است . در ایالت متحده از هر ۸ زنی که تا سن ۹۵ سالگی عمر می کنند ، یکنفر به این سرطان مبتلا می شود . این سرطان یکی از معمولترین سرطانهای تشخیص داده شده در زنان می باشد و مرگ ناشی از سرطان سینه ، بیشتر در سنین ۱۵ تا ۵۴ سالگی در زنان دیده می شود . البته درصد مرگ و میر ناشی از سرطان ریه در زنان بیشتر است نسبت به سرطان سینه . تحقیقات ،&amp;zwnj; آشکار کردن ایتولوژی دقیق سرطان سینه را رد می کند و تنها تعداد کمی از فاکتورهای اصلی مانند تاریخچه فامیلی شناخته شده اند که باعث افزایش ابتلا به سرطان سینه در زنان می شوند . البته هنوز هم تعداد زیادی از زنانی که به سرطان سینه مبتلا می شوند هیچ سابقه بیماری در خانواده خود ندارند .&lt;br /&gt; علیرغم تعداد زیاد مبتلایان به سرطان سینه ، این سرطان قابل درمان می باشد . زیرا این سرطان اگر زود تشخیص داده شود قابل درمان خواهد بود . تلاشها در این زمینه مستقیماً&amp;zwnj; به سوی گسترش تصویربرداری از سرطان سینه و راههای تشخیص زودتر بوده است .&lt;br /&gt; ماموگرافی مهمترین نوع آوری در کنترل سرطان سینه می باشد ،&amp;zwnj; از زمانی که ماستکتومی رادیکال توسط Halstead در سال ۱۸۹۸ معرفی شد . هدف اولیه از انجام ماموگرافی ، تشخیص سرطان سینه می باشد ،&amp;zwnj; پیش از اینکه علائم سرطان بروز کند . تشخییص سریع و درمان باعث افزایش نسبت زنده ماندن می شود . در نتیجه بلاخره درصد مرگ و میر ناشی از سرطان سینه در زنان آمریکائی کاهش یافت .&lt;br /&gt; پیش از اینکه جراحی ماستکتومی رادیکال ابداع گردد ، سرطان سینه یک بیماری کشنده تلقی می شد . تنها کمتر از %۵ از زنان بعد از تشخیص سرطان سینه بمدت ۴ سال زنده ماندند و حدود %۸۰ از جراحیهای سرطان سینه دوباره عود می کرد .&lt;br /&gt; اما ماستکتومی رادیکال درصد زنده ماندن را از %۵ به %۴۰ افزایش داده و میزان عود سرطان را تقریباً به %۱۰ کاهش داده است . اگر چه این عمل مطمئناً یک جهش بزرگ بسمت جلو بود اما تا ۶۰ سال بعد از آن هیچ پیشرفتی در جهت بالا بردن نسبت زنده ماندن در زنان مبتلا به سرطان سینه بوقوع نپیوست . با اینکه یکسری دستورالعمل ها ( management ) ابداع شد و تا امروز نیز ارزش خود را حفظ کرده است :&lt;br /&gt; ۱- بیماران در مراحل اولیه پیدایش بیماری ، به درمان پاسخ بهتری می دهند.&lt;br /&gt; ۲- بیماران در مراحل پیشرفته ،&amp;zwnj; ضعیفتر عمل می کنند .&lt;br /&gt; ۳- تشخیص زودتر ، شانس بهتری برای زنده ماندن است .&lt;br /&gt; با در نظر گرفتن این اصول ، تئوری برداشتن توده قابل لمس درسینه برای درمان سرطان درحال گسترش بود و مشخص شد که معاینات دقیق فیزیکی راهی است برای تشخیص زودرس سرطان سینه . با این حال در بسیاری از موارد ، سرطان سینه تا رسیدن به مرحله پیشرفته تشخیص داده نمی شود . این نتیجه با آمار ملامت انگیز نسبت به زنده ماندن در افراد مبتلا به سرطان سینه ارتباط دارد و اینکه برای تشخیص سریع سرطان سینه به ابزاری نیاز می باشد .&lt;br /&gt; شکل&amp;nbsp; ماموگرافی این نیاز را برآورده کرده است .&lt;br /&gt; در سال ۱۹۱۳ ، Soloman ( فیزیکدان آلمانی ) تظاهرات رادیوگرافیکی سرطان سینه را گزارش کرد .&lt;br /&gt; او مکانیزم چگونگی انتشار سرطان سینه را توضیح داد . اولین کلیشه رادیوگرافی از سینه تشخیص زنده توسط kleinschmidt ساخته شد و در سال ۱۹۲۷ در کتاب مرجع پزشکی آلمانی نمایش داده شد و در دهه ۳۰ در آمریکای جنوبی ، ایالات متحده و اروپا ماموگرافی شروع شد . استفاده از ماموگرافی برای تشخیص سرطان سینه کمتر مورد توجه قرار گرفت .&lt;br /&gt; این کار توسط چند تن از مهندسین از جمله&amp;nbsp; le Borgne از اورگوئه ، Gershon &amp;ndash; cohen از ایالات متحده و Gros از آلمان ادامه داده شد و چندین تکنیک کلینیکی از تصویربرداری ماموگرافی منتشر شد . در آن زمان اهمیت میکروکلیسفیکاسیون بسیار تحت مطالعه بود .&lt;br /&gt; در میانه دهه ۵۰ ، ماموگرافی بعلت ظرافتهایی مانند تیوب اشعه x باولتاژ پائین با آند از جنس مولیبدن و جزئیات بالا ، فیلم رادیولوژی صنعتی ، بعنوان یک وسیله کلینیکی واقعی تصور می شد . در این زمان ، Egan از ایالات متحده و Gros از آلمان بخاطراستفاده از ماموگرافی برای تشخیص و ارزیابی سرطان سینه به شهرت رسیدند . زیروگرافی در دهه ۶۰ توسط&amp;nbsp; Wolfc و Ruzicka ابداع شد . زیروگرافی در مقایسه با فیلم صنعتی x-ray دوز دریافت شده توسط شخص را کاهش داد .&lt;br /&gt; با دستیابی به یافته های فیزیکی بسیاری ، تصاویر زیروگرافی برای درک و ارزیابی آسانتر شدند و زیروماموگرافی بطور وسیعی برای ارزیابی بیماری سینه مورد استفاده قرار گرفت . از این زمان بود که اولین تلاشها برای تصویربرداری عمومی شروع شد .&lt;br /&gt; ترکیبی از رزولوشن بالا ، فیلمهای x-ray با سرعت بالا و صفحات فولی ، اولین بار توسط شرکت DuPont معرفی شد . چنانکه میزان پرتوگیری بیمار به مقدار زیادی کاهش پیدا کرد . ترکیب فیلم &amp;ndash; صفحه در سال ۱۹۷۵ توسط دو شرکت DuPont و Kodak بهبود یافت . در این زمان فیلمهایی با کیفیت بسیار بالا تولید می شد در حالیکه پرتوگیری بیمار نیز کاهش پیدا کرده بود . در این سال فیلمهایی با دوز پائین تر ، تکنیک بزرگنمایی و استفاده از گرید برای کاهش پرتوهای ثانویه ( Scatter ) معرفی شدند .&lt;br /&gt; امروزه ثابت شده که ماموگرافی با کیفیت بالا ، معاینات دقیق فیزیکی ، چک آپهای ماهانه سینه توسط خود شخص ( BSE ) باعث بهتر آشکار شدن سرطان سینه در مراحل ابتدایی میشود . یعنی در مراحلی که سرطان قابل درمان می باشد .&lt;br /&gt; پروژه Breast Cancer Detection Demonstration Project (BCDDP )&amp;nbsp; در سال ۱۹۷۳ انجام شد . در این پروژه ۲۸۰۰۰۰ زن در سال برای مدت ۵ سال از ۲۹ ناحیه از ایالات متحده مورد عکسبرداری قرار گرفتند . این پروژه توسط شرکتهای ( American cancer society ) ACS و NCI ( National Cancer Institute ) انجام شد .&lt;br /&gt; در این پروژه ثابت شد که معاینات بالینی ، عکسبرداری ، ماموگرافی و BSE به تشخیص زودتر سرطان کمک می کند و بیشتر از ۴۱% از بیماران مبتلا به سرطان فقط با ماموگرافی مشخص شدند و حتی درصد بیشتری از افراد مبتلا به سرطان سینه در مراحل ابتدایی ، توسط ماموگرافی شناسایی شدند . اگر چه پروژه موفق طراحی نشده بود تا ثابت کند که تشخیص سریع و زودرس سرطان سینه باعث افزایش نسبت زنده ماندن می شود اما دلیل محکمی شد تا در کشورهای Nether land و سوئد و آلمان کنترلهای علمی دقیقی انجام شود که نشان داد تشخیص زودرس سرطان سینه باعث بالا رفتن نسبت علاج پذیری آن می شود .&lt;br /&gt; سازمان بیمه سلامتی در نیویورک نیز با انجام ماموگرافی برروی زنان بالای ۵۰ سال ثابت کرد که تشخیص زودرس سرطان سینه ، نسبت مرگ و میر را کاهش می دهد .&lt;br /&gt; هدف MQSA این بود که ماموگرافی با کیفیت بالا و با بهترین شرایط قابل قبول توسط کسانیکه مسئولیت کامل برای انجام کار را پذیرفته اند انجام پذیرد .&lt;/p&gt; &lt;p&gt;Risk factor ها :&lt;/p&gt; &lt;br /&gt; &lt;p&gt;ارزیابی کردن احتمال خطر در زنان برای گسترش سرطان سینه یک پروسه پیچیده است . تاریخچه عود بیمار برای تعیین کردن علتهای نهانی باید مشخص شود . رادیولوژیست این علتها را بعد از انجام ماموگرافی و گزارش آن ، تصور می کند .&lt;/p&gt; &lt;br /&gt; &lt;p&gt;به جز جنسیت فاکتورهای موثر بر ابتلا به سرطان سینه عبارتند از : سن ، سابقه فامیلی و تاریخچه هورمونی&lt;/p&gt; &lt;br /&gt; &lt;p&gt;۱- سن :&amp;zwnj;درصد ابتلا به سرطان سینه با بالا رفتن سن ، افزایش می یابد .&lt;/p&gt; &lt;br /&gt; &lt;p&gt;۲- سابقه فامیلی : خانمی که دختر ، خواهر و یا مادرش قبلاً مبتلا به سرطان سینه شده اند بخصوص در سنین پائین ، ریسک بالایی برای مبتلا شدن دارند . اگر چه مطالعات نشان داده است که تنها ۶/۱۳% از افراد مبتلا به سرطان سینه دارای سابقه فامیلی هستند .&lt;/p&gt; &lt;br /&gt; &lt;p&gt;۳- تاریخچه هورمونی : هورمونها در طول مدت رشد ، قاعدگی و شیردهی تحت تاثیر بافت غده ای سینه هستند ، اگر چه مقدار هورمون در آغاز یائسگی کاهش می یابد . در نتیجه بافت غده ای سینه حساسیت بیشتری دارد به&amp;nbsp; carcinagens&amp;nbsp;&amp;nbsp; در طول&amp;nbsp;&amp;nbsp; menarch .&lt;/p&gt; &lt;br /&gt; &lt;p&gt;زنانی احتمال بالایی برای مبتلا شدن به سرطان سینه را دارند که در سنین پائین قاعده شده اند ( شروع قاعدگی قبل از سن ۱۲ سالگی ) یا دیر یائسه شده اند ( بعد از ۵۲ سالگی ) و یا تولد اولین نوزادشان بعد از ۳۰ سالگی بوده است .&lt;/p&gt;</p>

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

سه شنبه 30 فروردین 1390  3:32 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

آشنایی با شایعترین علل سردرد

سردرد یکی از شایعترین مشکلات روزمره بشر در قرن بیستم است به گونه ای که در بسیاری از مواقع افراد را مجبور می کند تا در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنند .

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز  ،  با وجود آنکه دانشمندان هنوز به طور کامل بعلت اصلی این بیماری پی نبرده اند ، اما محققان در پیدا کردن راه حل موثری در جهت درمان و کاهش اثرات آن گامهای موثری برداشته اند .
قسمت‌اعظمی ازاین سردردها ، سردردهای تنشی، میگرن وسردردهای خوشه‌ای، به یک سری پیام دهنده‌ای شیمیایی ناپایدار‌ که ما آنها را پیام‌آورهای عصبی می نامیم، مربوط می‌شود.

سردرهای تنشی :
این نوع سردرد ها را که بسیار شایع نیز هستند ، سردردهای تنشی یا هیجانی هم می‌نامند و با وجود آن که محققان هنوز نتوانسته اند رابطه مستقیمی بین استرس و بروز این نوع سردردها بیابند ، اما همچنان معتقدند که این سردردها از کار زیاد و تنشهای هیجانی ناشی‌می‌شوندکه بیشتر مواقع ناحیه پس سری راگرفتارمی کند . سردردهای تنشی، هم به شکل پراکنده و نامنظم بروز می‌کنندوهم‌به شکل مزمن‌وحاد گریبان افراد را می‌گیرد،طوری که شخص درطول یک ماه ممکن است ۵ روز با این سردرد دست و پنجه نرم کند .
فرد مبتلا دردرا مثل یک فشار سبک و در عین حال ملایم احساس کرده، سنگینی و به هم فشردگی از دو طرف سر عارض می شود. این درد می‌تواند ۳۰ دقیقه تا ۷ روز ادامه داشته باشد . برای درمان سردردهای پراکنده و نامنظم معمولاً می‌توان از قرص های مسکن استفاده کرد. علاوه بر آن، سرد و گرم کردن پیشانی به کمک یک حوله یا ماساژ آرام شقیقه و گیجگاه می تواند تاثیر بسزایی در تسکین این نوع سردرد داشته باشد .

سردردهای خوشه ای :
این نوع سردردها ، شدیدترین و دردناکترین درد را به همراه داشته ، در عین حال کمتر از همه در میان مردم شایع هستند. از هر ۱۰ فرد بیمار، ۹ نفرشان مرد است که اغلب سیگاری های قهار و دایم الخمر در زمره این گروه قراردارند .
سردردهای خوشه ای به صورت گروهی حمله کرده ، معمولاً درد هر روز در یک ساعت معین بروز می کند و ممکن است روزها ، هفته ها یا حتی ماهها طول بکشد . در نهایت هم این امکان وجود دارد که پس از بهبودی نسبی ، درد ماهها یا سالها به سراغ فرد نیاید و او فکر کند که کاملاً خوب شده است .
در هنگام شروع حمله ، دردی شدید و کشنده در یک طرف سر احساس می شود . ضمن آن که ممکن است آبریزش بینی و چشم از همان طرف سر که درد در آن نقطه ریشه دوانده ، آغاز شود .

 گاهی اوقات استنشاق اکسیژن خالص در مرحله اول بروز سردرد ، ممکن است درد را متوقف کند . برخی افراد با استفاده از داروهای بی حسی موضعی از راه بینی، یا مصرف داروهای (( سوما تریپتان )) سعی می کنند درد را کمتر احساس کنند . داروهایی نظیر ارکوتامین و وراپامیل می توانند بروز این نوع سردردها نیز جلوگیری کنند .

هنگامی که به این نوع سردرد مبتلا شدید ، سیگار نکشید و از انجام فعالیت های تنش زا خودداری کنید.

میگرن :
به سردرهای شدید میگرن می گویند. میگرن سردرد شدید و گذرایی است که گاه در یک قسمت سر پدید می آید . به این علت آن را میگرن می‌گویند که معنی‌اش درزبان یونانی (( نیمه سر )) است. به طور معمول سردرهای میگرنی با یک دوره مقدماتی آغاز می شود که طی آن شخص به شیوه غیرعادی احساس خستگی وکسالت می‌کند. به دنبال این حالت ، تهوع ، استفراغ، اختلالات بینایی و اغلب بیزاری از نور (ترس از نور) به وجود می آید .

این دوره مقدماتی ممکن است چند دقیقه تا چند ساعت طول بکشد و متعاقب آن سردرد بروز می‌کند . امکان دارد سردرد به اشکال گوناگون ظاهر شود و در یک فرد هر جمله با دیگری متفاوت باشد . با این حال به مرور زمان بیماران می توانندنوع سردرد را از روی علایم مقدماتی پیش بینی کنند. دردی که با میگرن همراه است به خاطر تعبیر غلط مغز از سیگنالهاست وربطی به اوضاع اتساع رگها ندارد.

در حقیقت ، افراد مبتلابه میگرن نمی‌توانند به خوبی در برابر محرک های طبیعی از قبیل نور ، صدا و حتی علایم درد واکنش نشان بدهند ، در نتیجه میزان درد شدت می یابد .
با اسکن مغز معلوم گردید به هنگام بروز میگرن ، فعالیت های ساقه مغز نیز غیر طبیعی می شود . ساقه مغز به ناحیه ای از مغز گفته می شود که کنترل واکنش های مربوط به گرسنگی و تنفس را برعهده دارد . این ناحیه همانند فیلتر عمل می‌کند و موجب می شود افراد ، سیگنالهای ناخواسته یا مزاحم مثل صداهای اضافی را از خود دور کنند .

هنگامی که ساقه مغز خوب عمل نکند این سیگنالها به سمت مغز هجوم می برند و موجب پر شدن از بارهای اضافی می شوند . این فرضیه این امکان را به بیماران می دهد تا از تجویزهای خلاقانه پزشک معالج خود استفاده کند .

به نظر می رسد داروهای ضد تشنجی که به منظور جلوگیری از حمله صرع ،‌توسط بیماران مبتلا به صرع مصرف می شود ، می تواند آن دسته از سلول های عصبی را که موجب بروز میگرن می شود غیر فعال کند.
طبق تحقیقات حدود ۷۰ درصد بیماران مبتلا به میگرن شدید ، از این داروها استفاده می کنند . داروهای ضد تشنج عوارض جانبی مثل خستگی ، اضطراب و ریزش مو را به دنبال دارند . بنابراین باید به دنبال داروهایی بود که تنها بر روی ساقه مغز اثر بگذارند.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

سه شنبه 30 فروردین 1390  3:33 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها