0

مطالب علمی - پزشکی

 
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

پژوهشگران در کشور  سوئد می گویند   آزمایشات ماموگرافی که در زنان ۴۰ تا ۴۹ ساله انجام می شود می تواند خطر مرگ ناشی از ابتلا به سرطان سینه را در آن ها تا ۲۹ درصد کاهش دهد.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز  ،  آزمایش اشعه ایکس موسوم به ماموگرافی که با هدف تشخیص سرطان سینه در زنان صورت می گیرد، با تشخیص زودهنگام توده های سرطانی و بنابراین درمان سریع آن می تواند سالانه جان بسیاری از زنان را نجات دهد.

البته ماموگرافی در سنین پایین و زیر ۴۰ سال به درستی عمل نکرده و نتایج مفیدی از انجام آن گرفته نمی شود بلکه به طور کلی از سنین ۴۰ سال به بالا توصیه می شود.

محققان در مطالعات خود روی گروه مورد تحقیق خود از بین ۳/۷ میلیون نفری که تحت ماموگرافی قرار گرفتند حدود ۸۰۳ نفر مبتلا به سرطان سینه را شناسایی کردند و در مقابل، در گروه تحت کنترل بیش از ۸/۸ میلیون نفر، حدود ۱۲۳۸ مورد ابتلا به سرطان سینه را شناسایی کردند که در بین این افراد، زنان ۴۰ تا ۴۹ ساله سوئدی حدود ۶۰۰ هزار نفر را شامل می شد.

نتایج به دست آمده از مطالعات صورت گرفته حاکی از آن بود که میزان مرگ و میر ناشی از سرطان سینه در میان زنانی که تحت ماموگرافی قرار گرفته بودند در مقایسه با گروهی که ماموگرافی روی آن ها صورت نگرفته بود تا ۲۶ درصد کاهش داشت.

در واقع زنانی که به طور دائم تحت ماموگرافی قرار می گیرند حدود ۲۹ درصد کم تر دچار سرطان سینه می شوند.

طبق گفته محققان، زنان ۴۰ تا ۶۹ سال حتماً باید تحت آزمایش ماموگرافی قرار گیرند.

ماموگرافی یک عکس رادیو گرافی ساده از پستان وابزاری برای کشف زودرس سرطانهای غیر قابل لمس پستان. مامو گرافی میتواند کانسرهای با رشد اهسته پستان را حداقل ۲ سال قبل ازرسیدن به حد قابل لمس شناسایی کند مامو گرافی روشی انتخابی است وتنها روشی است که میتواند تجمعات میکرو کلسفیه را تشخیص دهد.

تمام زنان ۴۰ ساله وبیشتر هر یک الی دو سال باید ماموگرافی انجام دهند.
زنانی که افراد درجه یک انها به سرطان پستان قبل از یائسگی مبتلا شده اندماموگرافی سالانه را ۵سال زودتر از سن فرد مبتلاباید انجام دهند.بهترین زمان برای ماموگرافی یک هفته بعد از قاعدگی میباشد که پستان ها کمترین حساسیت را دارند. برای بدست اوردن تصویر خوب نیاز به فشار روی پستان است که ممکن است دردناک باشد که قبل از ماموگرافی باید به بیمار گوشزد نمود.

قبل از ماموگرافی از مصرف پودر تالک بو گیرهای زیر بغل خود داری کرد زیرا این مواد می تواند باعث تفسیر اشتباه شود. ۳۵%تا۵۰% کانسرهای پستان را در مراحل اولیه میتوان با ماموگرافی کشف کرد. البته مامو گرافی نمیتواند ونباید جایگزین خود ازمایی پستان ومعاینه توسط  پزشک شود.
در زنان جوان بافت پستان متراکم است به همین دلیل حساسیت ماموگرافی کمتر از زنان مسن است. در زنان مسن مامو گرافی می تواند حداقل ۹۰% بد خیمیها را کشف کند.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

جمعه 9 اردیبهشت 1390  6:12 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

پژوهشگران اروپایی می گویند نتایج تحیقات گسترده آنان نشان می دهد  کسانی که دارای تحصیلات بالاتری هستند، قابلیت بهتری در مقابله با تغییرات مغزی مرتبط با زوال عقلی دارند. آنان  مغز ۸۷۲ فرد پیر را پیش از مرگ، بررسی کردند. شرکت کنندگان در این بررسی، قبل از مرگ، پرسشنامه هایی را در مورد تحصیلات خود پرکرده بودند.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز  ،  دانشمندان وضع سلامت این افراد و مشکلات ذهنی و میزان درک و دریافت های مغزی و ذهنی آنها را با سطح تحصیلاتشان مقایسه کردند و دریافتند همه چیز به توسعه و رشد رشته های عصبی قبل از سن بیست و پنج سالگی بستگی دارد.

این محققان می گویند افزایش میزان تحصیلات افراد در سنین جوانی، ابتلای افراد را به بیماری آلزایمر هفت تا ده سال به تاخیر می اندازد و افرادی که تحصیلات عالیه ندارند، دو برابر از آنهایی که به درجات بالای علمی و تحصیلی رسیده اند، در خطر ابتلای به این بیماری مهلک قرار می گیرند.

بر اساس یافته های این مطالعات، دریافت آموزش های بالاتر و بهتر، مغز را قادر می سازد تا تاثیرات اختلال ها از جمله زوال عقل را جبران کند. به عبارتی، در حالیکه تغییرات فیزیکی مشابهی در تمام مغزها رخ می دهد، به نظر می رسد آموزش بیشتر، عوارض اختلال های مغزی را به تاخیر می اندازد.

این مطالعات نتیجه می گیرند: هر یک سال آموزش، با ۱۱ درصد کاهش در خطر مبتلا شدن به بیماری های زوال عقل مرتبط است.

با این حال پژوهشگران درصدد یافتن پاسخ این سوال هستند که «آیا نفس تحصیلات بالاتر، به خودی خود یا عوامل مرتبط با آن – مانند روش زندگی بهتر و یا وضعیت مالی مناسبتر در پی افزایش سطح تحصیلات– مغز را در مقابل زوال عقلی محافظت می کند.

با بالا رفتن سن و پیر شدن سلول های مغزی، ترشح ماده شیمیایی سروتونین در مغز کاهش می یابد، بدین ترتیب ارتباط بین سلولی و انتقال اطلاعات در این قسمت از بدن دچار مشکل می شود.

این مشکل بیشتر از همه در بخش حافظه و خاطرات خود را نشان می دهد. خاطره ها ترکیبی هستند از یادآوری دیده ها و شنیده ها و احساسات که براى یاداوری آن ها مغز نیاز به برقراری یک ارتباط پیچیده سلولی بین همه بخش ها دارد.

به همین علت با بالا رفتن سن و کم شدن ترشح سروتونین در مغز، خاطره ها کمرنگ یا فراموش می شوند.

سکته مغزی نیز یکی دیگر از دلایل ابتلای افراد به زوال عقل محسوب می شود.

آلزایمر نیز  با از دست دادن حافظه کوتاه مدت، فراموش کردن آدرس ها و اسم ها آغاز می شود و کم کم تا آنجا پیش می رود که فرد حتی راه بازگشت به خانه را فراموش می کند.

بیماری آلزایمر متاسفانه درمانی ندارد اما می توان از پیشرفت آن جلوگیری کرد.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

جمعه 9 اردیبهشت 1390  6:12 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

 جسم‌ خارجی‌ در چشم‌ عبارت‌ است‌ از وجود یک‌ تکه‌ کوچک‌ فلز، چوب، سنگ، شن‌، رنگ‌، یا سایر اجسام‌ خارجی‌ در چشم‌. درد، تحریک‌پذیری‌، قرمزی‌ شدید چشم ، احساس‌ ساییده‌ شدن‌ چیزی‌ به‌ چشم هنگام‌ پلک‌ زدن از ‌علایم‌ شایع‌ جسم خارجی هستند.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ،  جسم‌ خارجی‌ معمولاً با چشم‌ غیرمسلح‌ قابل‌ دیدن‌ است‌. البته‌ گاهی‌ جسم‌ خارجی‌ خیلی‌ کوچک‌ است‌ و در زیر پلک‌ گیر می‌افتد، که‌ در این‌ صورت‌ تنها با معاینه‌ چشم ‌پزشکی‌ می‌توان‌ آن‌ را دید.

علل :

وجود باد ، هوای پر از گرد و غبار، داشتن‌ مشاغلی‌ مثل‌ نجاری‌ ، تراشکاری ، آهنگری یا سنگ‌خردکنی‌ که‌ در طی‌ آنها قطعات‌ ریز چوب‌ یا سایر مواد با شتاب‌ زیاد به‌ اطراف‌ پخش‌ می‌شوند، از عوامل افزایش دهنده خطر جسم خارجی چشم هستند. برای پیشگیری‌، اگر شغل‌ یا فعالیت شما از نوعی‌ است‌ که‌ احتمال‌ آسیب‌ به‌ چشم وجود دارد، از وسایل‌ محافظت‌کننده‌ چشم‌ استفاده‌ کنید.
علایم‌ شایع‌
درد، تحریک‌پذیری‌، قرمزی‌ شدید چشم‌
جسم‌ خارجی‌ معمولاً با چشم‌ غیرمسلح‌ قابل‌ دیدن‌ است‌. البته‌ گاهی‌ جسم‌ خارجی‌ خیلی‌ کوچک‌ است‌ و در زیر پلک‌ گیر می‌افتد، که‌ در این‌ صورت‌ تنها با معاینه‌ چشم‌پزشکی‌ می‌توان‌ آن‌ را دید.
احساس‌ ساییده‌ شدن‌ چیزی‌ به‌ چشم‌ هنگام‌ پلک‌ زدن‌
    علل‌
وجود باد
داشتن‌ مشاغلی‌ مثل‌ نجاری‌ یا سنگ‌خردکنی‌ که‌ در طی‌ آنها قطعات‌ ریز چوب‌ یا سایر مواد با شتاب‌ زیاد به‌ اطراف‌ پخش‌ می‌شوند.

عوامل افزایش دهنده خطر
هوای پر از گرد و غبار، شغل ها و فعالیت هایی نظیر نجاری، تراشکاری یا آهنگری که منجر به پخش شدن ذرات ریزی نظیر چوب به داخل هوا می شود. 

 پیشگیری‌
اگر شغل‌ یا تفریح‌ مورد علاقه‌ شما از نوعی‌ است‌ که‌ احتمال‌ آسیب‌ به‌ چشم‌ وجود دارد، از وسایل‌ محافظت‌کننده‌ چشم‌ استفاده‌ کنید.

عواقب‌ موردانتظار
اکثر اجسام‌ خارجی‌ را می‌توان‌ به‌راحتی‌ تحت‌ بی‌حسی‌ موضعی‌ چشم‌ در مطب‌ پزشک‌ یا درمانگاه‌ اورژانس‌ درآورد.

عوارض‌ احتمالی‌
عفونت‌، خصوصاً اگر جسم‌ خارجی‌ به‌طور کامل‌ برداشته‌ نشود.
آسیب‌ شدیدتر و دایمی‌ چشم‌ در اثر نفوذ جسم‌ خارجی‌ به‌ لایه‌های‌ عمقی‌تر چشم‌

قسمتهایی از چشم که ممکن است جسم خارجی وارد آن شود عبارتند از:
* قسمت خارجی چشم
* پشت پلک
* خرده های فلز که با سرعت زیاد به چشم برخورد می کنند می توانند بداخل چشم رفته و در آنجا مستقر شوند .

درمان‌
 
    اصول‌ کلی‌
از کس‌ دیگری‌ بخواهید شمار را به‌ مطب‌ پزشک‌ یا درمانگاه‌ اورژانس‌ برساند. خودتان‌ سعی‌ نکنید رانندگی‌ کنید.
چشم‌ خود را نمالید.
حتی‌الامکان‌ چشم‌ خود را تا زمان‌ معاینه‌ بسته‌ نگاه‌ دارید.
طی‌ معاینه‌ چشم‌ ممکن‌ است‌ روی‌ چشم‌ با یک‌ ماده‌ بی‌خطر (فلورسئین‌) رنگ‌آمیزی‌ گردد تا جسم‌ خارجی‌ بهتر دیده‌ شود. بعد از رنگ‌آمیزی‌، چشم‌ با یک‌ عدسی‌ با درشت‌نمایی‌ بالاتر تحت‌ معاینه‌ قرار می‌گیرد.
روش‌ درآوردن‌ جسم‌ خارجی‌ برحسب‌ اندازه‌ و محل‌ آن‌ در چشم‌ تعیین‌ می‌شود.
پس‌ از درآوردن‌ جسم‌ خارجی‌، یک‌ پوشش‌ روی‌ چشم‌ گذاشته‌ می‌شود تا چشم‌ بسته‌ بماند.
پس‌ از ۲-۱ روز چشم‌ باید مجدداً تحت‌ معاینه‌ قرار گیرد.

اکثر اجسام‌ خارجی‌ را می‌توان‌ به‌راحتی‌ تحت‌ بی‌حسی‌ موضعی‌ چشم در مطب‌ پزشک‌ یا درمانگاه‌ اورژانس‌ درآورد. در صورت وجود جسم خارجی در چشم:

چشم‌ خود را نمالید.
حتی‌الامکان‌ چشم‌ خود را تا زمان‌ معاینه‌ بسته‌ نگاه‌ دارید.
طی‌ معاینه‌ چشم‌ ممکن‌ است‌ روی‌ چشم‌ با یک‌ ماده‌ بی‌خطر (فلورسئین) رنگ‌آمیزی‌ گردد تا جسم‌ خارجی‌ بهتر دیده‌ شود. بعد از رنگ‌آمیزی‌، چشم‌ با یک‌ عدسی‌ با درشت‌نمایی‌ بالاتر تحت‌ معاینه‌ قرار می‌گیرد.
روش‌ در آوردن‌ جسم‌ خارجی‌ برحسب‌ اندازه‌ و محل‌ آن‌ در چشم‌ تعیین‌ می‌شود.
پس‌ از در آوردن‌ جسم‌ خارجی‌، یک‌ پوشش‌ روی‌ چشم‌ گذاشته‌ می‌شود تا چشم‌ بسته‌ بماند.
پس‌ از ۲-۱ روز چشم‌ باید مجدداً تحت‌ معاینه‌ قرار گیرد.
قطره‌ چشمی‌ حاوی‌ آنتی بیوتیک برای‌ پیشگیری‌ از عفونت‌ ، داروهای‌ ضددرد و قطره‌ چشمی‌ بیحس‌کننده از ‌داروهایی است که بکار می‌روند.

داروها
قطره‌ چشمی‌ حاوی‌ آنتی‌بیوتیک‌ برای‌ پیشگیری‌ از عفونت‌.
امکان‌ دارد داروهای‌ ضددرد تجویز شوند.
قطره‌ چشمی‌ بیحس‌کننده‌
 

فعالیت در زمان ابتلا به این بیماری 
پس‌ از درآوردن‌ جسم‌ خارجی‌ و نهایتاً برداشتن‌ پوشش‌ روی‌ چشم‌، فعالیت در زمان ابتلا به این بیماری های‌ عادی‌ خود را تدریجاً از سرگیرید.
 

 رژیم‌ غذایی‌
رژیم‌ خاصی‌ توصیه‌ نمی‌شود.
 

درچه شرایطی باید به پزشک مراجعه نمود؟
اگر در چشم‌ شما جسم‌ خارجی‌ رفته‌ است‌. این‌ یک‌ اورژانس‌ به‌شمار می‌رود.
اگر یکی‌ از موارد زیر پس‌ از درآوردن‌ جسم‌ خارجی‌ رخ‌ دهد:
ـ درد زیادتر شود و در عرض‌ ۲ روز رفع‌ نشود.
ـ تب‌ به‌وجود آید.
ـ بینایی‌ دچار مشکل‌ شود.

عوارض
عفونت (خصوصاً اگر جسم‌ خارجی‌ به‌طور کامل‌ برداشته‌ نشود) و آسیب‌ شدیدتر و دایمی‌ چشم‌ در اثر نفوذ جسم‌ خارجی‌ به‌ لایه‌های‌ عمقی‌تر چشم‌ از عوارض‌ احتمالی‌ هستند. اگر در چشم‌ جسم‌ خارجی‌ رفته‌ باشد، یک‌ اورژانس‌ به‌شمار می‌رود. اگر پس‌ از درآوردن‌ جسم‌ خارجی ، درد زیادتر شود و در عرض‌ ۲ روز رفع‌ نشود، تب به‌وجود آید و یا بینایی‌ دچار مشکل‌ شود، بیمار باید مجددا به پزشک مراجعه نماید.

برای خارج کردن جسم خارجی از چشم چه باید کرد ؟
وارد شدن جسم خارجی به چشم به خودی خود ممکن است به چشم آسیب بزند. و ممکن است تلاش شما برای خارج کردن آن این آسیب را بیشتر می کند.

جسم وارد شده ممکن است در قرنیه یا ملتحمه فرو رفته یا بچسبد و ایجاد ناراحتی ،‌ اشگریزش و ترس از نور بکند . در این موارد هرگز نباید چشم را دستکاری کرد یا شست زیرا ممکن است بدتر بشود . تنها باید چشم را بآرامی معاینه کرد و محل چسبیدن جسم خارجی را پیدا نمود . اگر در پلک بالا یا پائین و یا در بن بستهای چشم باشد بعد از ملاحظه آن با پنبه یا پنس تمیز میتوان آنرا خارج کرد .
اگر جسم خارجی یک‌ تکه‌ کوچک‌ فلز، چوب، سنگ، شن‌، رنگ‌، یا سایر اجسام‌ خارجی‌ نوک تیز است حتما به پزشک مراجعه کنید .  اما برای خارج کردن گرد و غبار، مژه یا سایر اشیای کوچک از چشم‌تان بدون اینکه به خودتان آسیب بزنید، به این توصیه‌ها توجه کنید:

۱- دست‌های‌تان را به طور کامل بشویید و چشم‌تان را در محلی با نور کافی معاینه کنید. به بالا و پایین و طرفین نگاه کنید، و سعی کنید جسم خارجی درون چشم‌تان را پیدا کنید.
 ۲- چشم‌تان را نمالید.
 ۳- اگر جسم را پیدا نمی‌کنید، به آرامی پوست زیر چشم را پایین بکشید و زیر پلک پایین را بررسی کنید. همچنین به آرامی پلک بالا را بگیرید و بالا بکشید و زیر آن را هم جستجو کنید.
 ۴- هنگامی که جسم وارد شده به چشم را پیدا کردید، سعی کنید به آرامی چشم‌ یا پلک را با آب بشویید.
۵- اگر نمی‌توانید به آسانی جسم خارجی را از چشم خارج کنید یا به نظر می‌رسد که آن جسم از قبل به چشم آسیب زده است، فورا به پزشک مراجعه کنید

برای در آوردن اجسام خارجی از چشم به نکات زیر توجه کنید:

۱- صورت را داخل یک ظرف آب برده و پلک را باز و بسته نمایید.
۲- با استفاده از یک دستمال یا دستمال کاغذی اجسامی که در داخل چشم رفته را بیرون آورید

توجه:
* اگر جسم خارجی , بالا تر قرار گرفته , پلک را بالا آورده و به فرد بگویید که به پایید نگاه کند
* هیچگاه برای بیرون آوردن جسم خارجی از سوزن استفاده نکنید
* هیچگاه سعی به در آوردن اجسام خارجی که در مرکز قرنیه گرفته اند نکنید زیرا با اینکار سبب خراشیدگی قرنیه و آسیب جدی به چشم می شوید
* در آوردن خرده های فلز که با سرعت به چشم برخورد می کنند را فقط به عهده چشم پزشک بسپارید.

دستکاری بیجا ممکن است باعث کوری شود بنابراین هر چه زودتر باید به پزشک یا بیمارستان مراجعه کرد تا خسارت وارده زیادتر نگردد .

برای دیدن اجسام خارجی به مریض میگویند بالا یا پائین نگاه کند ، پلک را پائین کشیده و بن بستهای پائین را بررسی می کنیم و با برگرداندن پلک بالائی اگر بیمار به پائین نگاه کند قسمتهای بالای کره چشم و پشت پلک نمایان و بررسی میشود .

هرگز برای خارج کردن اجسام خارجی از چاقو ، چوب کبریت و خلال دندان نباید استفاده کرد بلکه با یک پنس نرم و تمیز یا پیچیدن یک پنبه بدور چوب کبریت و مرطوب کردن آن جسم را خارج میسازند سپس با قطره های مختلف چشم را ضدغفونی میکنند ( با محلول اسید بوریک ، سیانور مرکور رقیق ، آرژیرل و محلولهای آنتی بیوتیکی و غیره ) در صورت عدم توفیق باید به چشم پزشک مراجعه کرد تا با عکس برداری و سایر وسائل تخصصی جسم خارجی را بیرون آورد .

در هر حال جزئی بی احتیاطی سبب کاهش دید ، کوری و یا چرک کردن کره ی چشم میشود .

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

جمعه 9 اردیبهشت 1390  6:12 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

دانشمندان دانشگاه کویینزلند  در استرالیا به موفقیت مهمی در عرصه درمان سرطان سینه دست یافتند.  آنان می گوییند  با یک شیوه نوین می توان  به درمان سرطان سینه کمک کرد .

   
 
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز  ،   محققین دانشگاه کویینزلند کشف کرده اند میزان پروتئینی که کلسیم را به مناطق خاصی از سلول می برد، در بسیاری از افراد مبتلا به سرطان سینه بالاست.
دکتر ‘جرج مونتیت’ مجری این تحقیقات گفت: لفظ کلسیم برای بسیاری از مردم یادآور شیر؛ دندان و استخوان است، اما این عنصر، سیگنال مهمی است که به شدت توسط انتقال دهنده های خاصی کنترل می شود.
محققان اکنون دریافته اند که این انتقال دهنده ها می تواند در برخی انواع سرطان تغییر یابد.

به گفته آنها نتایج این تحقیقات به دانشمندان کمک خواهد کرد تا با استفاده از این تغییرات ، سرطان سینه را بطور موثرتری هدف قرار دهند.
ارائه اهداف دارویی جدید یک فرایند شش ساله بود که با همکاری با محققان بین المللی به انجام رسیده است.
محققان این پروژه می گویند در آینده می توان درمانهایی ارائه کرد که این پروتئین را هدف قرار دهد و می توان آن را در ترکیب با شیمی درمانی و پرتو درمانی برای درمان سرطان سینه و پیشگیری از گسترش آن بکار برد.
محققان بر این باورند در صورتی که میزان این انتقال دهنده کاهش داده شود می توان مانع از تکثیر سلول های سرطان شد.

 
به گفته آنها می توان نشان داد اگر فردی بتواند میزان این پروتئین را کاهش دهد می تواند رشد تومور سرطانی را متوقف سازد.

نتایج این تحقیقات در نشریه سلول منتشر شده است.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

جمعه 9 اردیبهشت 1390  6:12 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

پژوهشگران علوم دارویی  موسسه فناوری ماساچوست  از باکتری ‘یی کولای’ (E.Colie)  برای تولید مقادیر زیادی از ترکیب مهم و اولیه داروی سرطان ‘تاکسول’ بهره گرفتند. 


   
 
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ،  داروی تاکسول در اصل از پوست درخت سرخدار اقیانوس آرام تهیه می شود.

تاکسول یک ترکیب دی ترپنی با ساختاری پیچیده می باشد که غالبا از گیاه سرخدار استخراج می گردد. این ماده در حال حاضر به عنوان مهم ترین ترکیب طبیعی ضدسرطان با مکانیسمی متفاوت از سایر داروهای مشابه در این زمینه، در سراسر دنیا برای درمان انواع سرطان ها از جمله سرطان پوست، ریه، مجاری ادرار، مری، غدد لنفاوی و … به طور موثر مورد استفاده قرار می گیرد.

در حال حاضر تلاش های فروانی برای سنتز کامل و نیمه سنتز تاکسول و همچنین استخراج آن در کشت های سلولی صورت می گیرد که هر کدام از این روش ها مشکلات خاصی را به دنبال دارد. با توجه به مصرف فراوان این ماده در پزشکی و همچنین محدودیت تولید آن از منابع گیاهی لازم است تا مکانیسم بیوسنتز و همچنین روش های استخراج و اندازه گیری آن به طور کامل مورد بررسی و مطالعه قرار گیرد.

باکتریهای این درخت می تواند هزار برابر سایر زنجیره های میکروبی مهندسی شده، ترکیب مهم و اولیه ‘تاکسادین’ را تولید کند.
‘گریگوری اسفانوپولوس’مجری این تحقیقات از موسسه فناوری ماساچوست و محققان دانشگاه تافتس می گویند، این شیوه می تواند هزینه ساخت تاکسول را کاهش داده و به دانشمندان در کشف داروهای جدید و بالقوه برای سرطان و دیگر بیماری ها مانند پر فشاری خون و آلزایمر کمک کند.
این پژوهشگران با اشاره به مطلوب بودن تولید انبوه و ارزان تاکسول معتقدند؛ استفاده از شیوه ابداعی آنها برای کشف دیگر ترکیبات درمانی در عصر کاهش تولیدات دارویی جدید و افزایش بهای تولید دارو می تواند چشم انداز تازه ای را پیش روی محققان بگشاید.
تاکسول که به پاکلیتاکسل نیز معروف است بازدارنده قدرتمند تقسیم سلولی است که معمولا برای درمان سرطان تخمدان، ریه و سینه استفاده می شود.

این دارو همچنین بسیار گران است بطوری که که هر دوز آن ۱۰ هزار دلار فروخته می شود، اگرچه هزینه ساخت هر دوز این دارو چند صد دلار است.

 بیماران نیز معمولا یک دوز از این دارو را دریافت می کنند.
محققان اعلام کردند هنوز تا تکمیل ساخت ماده اولیه تاکسول که برای تولید تجاری مناسب باشد و بتواند جایگزین فرایند کنونی شود تحقیقات زیادی باید انجام شود.
چنین رویکردی می تواند برای تولید مواد شیمیایی و سوخت میکروبی مشتق از منابع تجدید پذیر بکار آید. 

نتایج این تحقیقات در نشریه ساینس منتشر شده است.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

جمعه 9 اردیبهشت 1390  6:12 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

بسیاری از چیزها موجب  بروز جوش در پوست بدن میشوند ــ گیاه ها، حیوانات، جواهرات، لاستیک، عطر، و قارچ ها ــ اگر سم پاپیتال تمیز کرده یا پای ورزشکاری را در باشگاه ورزشی شنا شستشو داده باشید، متوجه شده اید که منشأ این جوشها کجا بوده است.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ،  معمولا در بسیاری از موارد به نظر میرسید منشأ جوش ناپیدا است، زمانی که پوست بدن با شئی آلرژی زایی تماس پیدا کند، عکس العمل آن سریع نیست. چند روزی خواهد گذشت تا جوش ظاهر شود. و زمانی که ظاهر شد میتواند یک هفته یا بیشتر باقی بماند تا برطرف گردد.
یکی از راه های تشخیص علت جوش آن است که به محل جوش توجه گردد. اگر علت جوش و دانه چیزی داخلی باشد مانند غذا، دارو، یا ویروس، جوش و دانه عموما همه گیر و قرینه است. اما اگر علت آن امری خارجی مانند پودرهای لباسشویی، یا سم پاپیتال باشد، جوش به همان محل تحریک شده محدود شده و پراکندگی ندارد.
گرچه هجوم حساسیت ها(Allergies) در سالمندان کمتر است، اما در هر سنی ظاهر میشود. به علاوه اگر به تازگی بازنشسته شده و به محل جدیدی نقل مکان کرده اید، ممکن است خود را با مشکل حساسیت جدیدی روبرو ببینید.

کارشناسان میگویند: از آنجا که پوست افراد بالای ۶۰ سال نازکتر میشود، آنها در برابر جوشها حساس تر میشوند، و پوستشان آسانتر صدمه میبیند. اگر دانه ها و جوش ها بیش از ۲ تا ۳ روز دوام یافتند باید به پزشک پوست مشورت نمود. اما درضمن ممکن است بخواهید از روش های مختلف تسکین بخشی پوست مطلع شوید؛ به موارد زیر مراجعه نمایید.

اولین اقدام
محل جوش و دانه را با استفاده از کرم خنک سازید
کرم کورتیکو استروئید(Corticosteroid) ممکن است به خارش، سوزش، و تحریکات پوستی آرامش ببخشد.
 استفاده از کرم یک درصد Hydrocortisone و مالیدن قشر نازکی از آن روی موضع تحریک شده، ۴ مرتبه در روز، به پوست تسکین میدهد.
پزشکان استفاده از پماد آنتی بیوتیکی حاوی Polymyxin Bacitracin را با Hydrocortisone دو دفعه در روز توصیه میکنند.

از پمادهای غیرنسخه ای کانتر داروخانه ها که دارای Neomycin هستند اجتناب کنید، زیرا این نوع پمادها عکس العمل های حساسیتی دارند.

راه های عاقلانه دیگر
موضع تحریک شده را خنک نگه دارید
 

 اگر جوش و دانه ترشح آغاز نمود، آن را با محلول آلومینیومی Subacetate-Burrow کمپرس کنید. این محلول را میتوان با استفاده از قرص جوشان Domeloro که در داروخانه ها فروخته میشود، تهیه کرد.
برای کمپرس کردن یک دستمال تمیز یا یک قطعه گاز را در محلول Burrow فرو ببرید، سپس آن را به مدت ۵ دقیقه روی ناحیه تحریک شده قرار دهید. این عمل را سه مرتبه دیگر که جمعا ۴ مرتبه میشود انجام دهید، جمع زمان این تمرین ها ۲۰ دقیقه میشود.

این درمان را در روز سه نوبت تکرار کنید. و بعد از هر یک از این درمانهای ۲۰ دقیقه ای از کرم های دارویی یا پمادهای طبی استفاده نمایید.

از آب داغ بهره گیرید
 

خارش مسمومیت حاصل از پیچک یا پاپیتال را میتوان با ریختن آب داغ روی موضع خارش برای مدتی برطرف نمود.
 

برای مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه آب داغی که بدن را نسوزاند و بشود آن را تحمل نمود روی موضع بریزید.
 

 در ابتدا آب داغ خارش را زیاد میکند، اما پس از چند دقیقه به نظر خواهد رسید که جریان عصبی پربار شده و خارش برای مدتی متوقف میگردد.

موضع را با جوش شیرین (Soda) تسکین دهید
یک دوم فنجان جوش شیرین را در وان حمام پر از آب ریخته، مایعی درست کنید که تحریکات پوستی را تسکین میدهد.

میتوانید خمیری از یک قاشق جوش شیرین که با مقداری آب مخلوط کرده بسازید و آن را روی موضع بمالید این عمل تسکین آورست.

موضع جوش دار و لکه دار را با مرحم تسکین بدهید
 

 کرم گل اشرفی (Calendula) را جانشین مناسبی برای کرم Cortisone میداند. این کرم از گل برگهای گل همیشه بهار درست شده و در تسکین بخشیدن به پوست اعجاز میکند. کرم گل اشرفی یا (Calendula Cream) در فروشگاههای مواد غذایی بهداشتی یافت میشود.

موضع تحریک شده را با دقت بپوشانید
 

معمولا موضع خارشی و دانه زده را نمیپوشانند، اما، اگر آن موضع تر بوده، تراوش داشته، و یا دارای تاول باشد، بهتر است با باند گازی سبک پوشانیده شود تا از عفونت آن جلوگیری شود.

از آنتی هیستامین استفاده نمایید
 

 به منظور کاهش بخشیدن به تورم یا خارش از آنتی هیستامین های غیرنسخه ای کانتر داروخانه ها مانند Diphenhydramine (بنادریل) دو شب استفاده نمایید. او میگوید: بنادریل ممکن است شما را خواب آلود کند، اما این حالت دارای فایده ای اضافی برای کسانی که خارش موجب بی خوابی شان در شب می شود، می باشد.

قبل از استفاده از آنتی هیستامین مواظب باشید که این دارو با سایر داروهایی که مصرف می کنید، تاثیر متقابل نداشته باشد.

بعضی از آنتی هیستامین ها میتوانند ضربان قلب را سرعت بخشند. و اگر پروستات تان بزرگ باشد ممکن است مانع ادرار گردد.

بر مصرف دارو نظارت کنید

اگر دارو مصرف میکنید و در بدنتان جوش و دانه پیدا شد، فورا به پزشک مراجعه کنید. بعضی از داروها که شامل آنتی بیوتیک هایی نظیر تتراسیکلین (Sumycin) میشوند، میتوانند عکس العمل های حساسیتی به وجود آورده و جوش و دانه ایجاد کنند.

پزشکتان ممکن است توصیه کند مصرف دارو را قطع کنید و یا اینکه داروی دیگری مصرف نمایید. داروهای دیگری که جوش ایجاد میکند عبارتند از:
ــ همه داروهایی که مانع تولید آنزیم Angotencin-Conversting میشوند، مانند (Caproten) Captopril که فشار بالای خون را مداوا میکند.
تمام ضدافسردگی هایی که مانع تولید (MAO) Monoamine Oxidaseمثل(Parnate) Tranylcypromine میگردند.
داروهای غیراستروئیدی نسخه ای و غیرنسخه ای ضدتورم مانند Ibuprofen (ادویل)

چه موقع بایستی به پزشک مراجعه شود؟
اگر جوش و دانه توام با دل به هم خوردگی، سرگیجه یا اشکال تنفسی باشد، بایستی فورا به پزشک مراجعه شود تا دارویی تجویز کند که عکس العمل حساسیتی شدیدی داشته باشد.
 

 مداوای مناسب جوش و دانه مربوط میشود به تشخیص صحیح بیماری. اگر جوش و دانه ۲ تا ۳ روز طول بکشد، برای مداوای مناسب بایستی به پزشک مراجعه شود. 

 مثلا اگر جوش و دانه حاصل تحریک یا حساسیت باشد، میتوان آن را با داروی ضدتورم و ضدالتهاب از قبیل کرم کرتیزون مداوا نمود.

مداوای قارچ های عفونی شبیه به جوش و دانه با داروهای ضدالتهاب میتواند جوش و دانه را وخیم تر کند

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

جمعه 9 اردیبهشت 1390  6:12 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

سردرد یکی از شایعترین مشکلات روزمره بشر در قرن بیستم است به گونه ای که در بسیاری از مواقع افراد را مجبور می کند تا در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنند .

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز  ،  با وجود آنکه دانشمندان هنوز به طور کامل بعلت اصلی این بیماری پی نبرده اند ، اما محققان در پیدا کردن راه حل موثری در جهت درمان و کاهش اثرات آن گامهای موثری برداشته اند .
قسمت‌اعظمی ازاین سردردها ، سردردهای تنشی، میگرن وسردردهای خوشه‌ای، به یک سری پیام دهنده‌ای شیمیایی ناپایدار‌ که ما آنها را پیام‌آورهای عصبی می نامیم، مربوط می‌شود.

سردرهای تنشی :
این نوع سردرد ها را که بسیار شایع نیز هستند ، سردردهای تنشی یا هیجانی هم می‌نامند و با وجود آن که محققان هنوز نتوانسته اند رابطه مستقیمی بین استرس و بروز این نوع سردردها بیابند ، اما همچنان معتقدند که این سردردها از کار زیاد و تنشهای هیجانی ناشی‌می‌شوندکه بیشتر مواقع ناحیه پس سری راگرفتارمی کند . سردردهای تنشی، هم به شکل پراکنده و نامنظم بروز می‌کنندوهم‌به شکل مزمن‌وحاد گریبان افراد را می‌گیرد،طوری که شخص درطول یک ماه ممکن است ۵ روز با این سردرد دست و پنجه نرم کند .
فرد مبتلا دردرا مثل یک فشار سبک و در عین حال ملایم احساس کرده، سنگینی و به هم فشردگی از دو طرف سر عارض می شود. این درد می‌تواند ۳۰ دقیقه تا ۷ روز ادامه داشته باشد . برای درمان سردردهای پراکنده و نامنظم معمولاً می‌توان از قرص های مسکن استفاده کرد. علاوه بر آن، سرد و گرم کردن پیشانی به کمک یک حوله یا ماساژ آرام شقیقه و گیجگاه می تواند تاثیر بسزایی در تسکین این نوع سردرد داشته باشد .

سردردهای خوشه ای :
این نوع سردردها ، شدیدترین و دردناکترین درد را به همراه داشته ، در عین حال کمتر از همه در میان مردم شایع هستند. از هر ۱۰ فرد بیمار، ۹ نفرشان مرد است که اغلب سیگاری های قهار و دایم الخمر در زمره این گروه قراردارند .
سردردهای خوشه ای به صورت گروهی حمله کرده ، معمولاً درد هر روز در یک ساعت معین بروز می کند و ممکن است روزها ، هفته ها یا حتی ماهها طول بکشد . در نهایت هم این امکان وجود دارد که پس از بهبودی نسبی ، درد ماهها یا سالها به سراغ فرد نیاید و او فکر کند که کاملاً خوب شده است .
در هنگام شروع حمله ، دردی شدید و کشنده در یک طرف سر احساس می شود . ضمن آن که ممکن است آبریزش بینی و چشم از همان طرف سر که درد در آن نقطه ریشه دوانده ، آغاز شود .

 گاهی اوقات استنشاق اکسیژن خالص در مرحله اول بروز سردرد ، ممکن است درد را متوقف کند . برخی افراد با استفاده از داروهای بی حسی موضعی از راه بینی، یا مصرف داروهای (( سوما تریپتان )) سعی می کنند درد را کمتر احساس کنند . داروهایی نظیر ارکوتامین و وراپامیل می توانند بروز این نوع سردردها نیز جلوگیری کنند .

هنگامی که به این نوع سردرد مبتلا شدید ، سیگار نکشید و از انجام فعالیت های تنش زا خودداری کنید.

میگرن :
به سردرهای شدید میگرن می گویند. میگرن سردرد شدید و گذرایی است که گاه در یک قسمت سر پدید می آید . به این علت آن را میگرن می‌گویند که معنی‌اش درزبان یونانی (( نیمه سر )) است. به طور معمول سردرهای میگرنی با یک دوره مقدماتی آغاز می شود که طی آن شخص به شیوه غیرعادی احساس خستگی وکسالت می‌کند. به دنبال این حالت ، تهوع ، استفراغ، اختلالات بینایی و اغلب بیزاری از نور (ترس از نور) به وجود می آید .

این دوره مقدماتی ممکن است چند دقیقه تا چند ساعت طول بکشد و متعاقب آن سردرد بروز می‌کند . امکان دارد سردرد به اشکال گوناگون ظاهر شود و در یک فرد هر جمله با دیگری متفاوت باشد . با این حال به مرور زمان بیماران می توانندنوع سردرد را از روی علایم مقدماتی پیش بینی کنند. دردی که با میگرن همراه است به خاطر تعبیر غلط مغز از سیگنالهاست وربطی به اوضاع اتساع رگها ندارد.

در حقیقت ، افراد مبتلابه میگرن نمی‌توانند به خوبی در برابر محرک های طبیعی از قبیل نور ، صدا و حتی علایم درد واکنش نشان بدهند ، در نتیجه میزان درد شدت می یابد .
با اسکن مغز معلوم گردید به هنگام بروز میگرن ، فعالیت های ساقه مغز نیز غیر طبیعی می شود . ساقه مغز به ناحیه ای از مغز گفته می شود که کنترل واکنش های مربوط به گرسنگی و تنفس را برعهده دارد . این ناحیه همانند فیلتر عمل می‌کند و موجب می شود افراد ، سیگنالهای ناخواسته یا مزاحم مثل صداهای اضافی را از خود دور کنند .

هنگامی که ساقه مغز خوب عمل نکند این سیگنالها به سمت مغز هجوم می برند و موجب پر شدن از بارهای اضافی می شوند . این فرضیه این امکان را به بیماران می دهد تا از تجویزهای خلاقانه پزشک معالج خود استفاده کند .

به نظر می رسد داروهای ضد تشنجی که به منظور جلوگیری از حمله صرع ،‌توسط بیماران مبتلا به صرع مصرف می شود ، می تواند آن دسته از سلول های عصبی را که موجب بروز میگرن می شود غیر فعال کند.
طبق تحقیقات حدود ۷۰ درصد بیماران مبتلا به میگرن شدید ، از این داروها استفاده می کنند . داروهای ضد تشنج عوارض جانبی مثل خستگی ، اضطراب و ریزش مو را به دنبال دارند . بنابراین باید به دنبال داروهایی بود که تنها بر روی ساقه مغز اثر بگذارند.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

جمعه 9 اردیبهشت 1390  6:12 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

اصطلاح‌ «سکته‌ مغزی‌» وضعیتی‌ را توصیف‌ می‌کند که‌ در آن‌، جریان‌ خون‌ یک‌ قسمت‌ از مغز در اثر یک‌ لخته‌ خونی‌ یا یک‌ رگ‌ خونی‌ پاره‌ شده‌، به‌طور ناگهانی‌ و جدی‌ مختل‌ می‌شود.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز  ،  انتقال‌ سریع‌ بیمار به‌ بیمارستان‌ بسیار حیاتی‌ است‌. اگر سکته‌ مغزی‌ به‌ دلیل‌ لخته‌ روی‌ داده‌ باشد، می‌توان‌ با دادن‌ دارو، وسعت‌ صدمه‌ مغزی‌ را محدود و روند بهبود را سریع‌تر کرد.

سکته‌ مغزی‌ به‌طور شایع‌تر در سنین‌ بالا و نیز در افرادی‌ که‌ دچار فشار خون‌ بالا یا برخی‌ دیگر اختلالات‌ گردش‌ خون‌ هستند، رخ‌ می‌دهد.

آثار سکته‌ مغزی‌ وابسته‌ به‌ حجم‌ و بخشی‌ از مغز است‌ که‌ دچار آسیب‌ شده‌ است‌. در برخی‌ موارد، این‌ وضعیت‌ می‌تواند کشنده‌ باشد؛ با این‌ حال‌، اکثر افراد پس‌ از سکته‌ مغزی‌، به‌طور کامل‌ بهبود پیدا می‌کنند.

تشخیص‌

ممکن‌ است‌ موارد زیر وجود داشته‌ باشند:
مشکلاتی‌ در تکلم‌ و بلع‌
اگر از بیمار بخواهید که‌ دندان‌های‌ خود را نشان‌ دهد، تنها یک‌ طرف‌ صورت‌ حرکت‌ خواهد کرد و یا حرکت‌ (دوطرف‌) یکسان‌ نیست‌.
از دست‌ دادن‌ قدرت‌ یا حرکت‌ در اندام‌ها
سردرد شدید و ناگهانی‌
وضعیت‌ ذهنی‌ منگ‌ و هیجان‌زده‌ که‌ می‌تواند با مستی‌ اشتباه‌ گرفته‌ شود.
از دست‌ رفتن‌ هوشیاری‌ به‌طور ناگهانی‌ یا تدریجی‌

این‌ مبحث‌ را هم‌ ببینید:

اقدامات‌ نجات‌دهنده‌ حیات‌

اهداف: باز نگه‌ داشتن‌ راه‌ تنفسی‌
فراهم‌ کردن‌ شرایط‌ انتقال‌ فوری‌ بیمار به‌ بیمارستان‌

هشدار: اگر بیمار بی‌هوش‌ است‌، راه‌ تنفسی‌ را باز و تنفس‌ را کنترل‌ کنید؛ آماده‌ باشید تا در صورت‌ لزوم‌، احیای‌ تنفسی‌ و ماساژ قفسه‌ سینه‌ را آغاز کنید (مبحث‌ « اقدامات‌ نجات‌دهنده‌ حیات‌ » را ببینید). اگر بیمار نفس‌ می‌کشد، وی‌ را در وضعیت‌ بهبود قرار دهید. با مرکز اورژانس‌ تماس‌ بگیرید و آمبولانس‌ درخواست‌ کنید. تا زمان‌ رسیدن‌ نیروهای‌ امداد پزشکی‌، علایم‌ حیاتی‌ (سطح‌ پاسخ‌دهی‌، نبض‌ و تنفس‌) را کنترل‌ و ثبت‌ کنید.

احتیاط:

چیزی‌ برای‌ خوردن‌ یا نوشیدن‌ به‌ بیمار ندهید چون‌ سکته‌ مغزی‌ می‌تواند عمل‌ بلع‌ را با مشکل‌ روبه‌رو کند.

اگر بیمار هوشیار است‌، به‌ او کمک‌ کنید تا دراز بکشد به‌ طوری‌ که‌ سر و شانه‌هایش‌ مختصری‌ بالاتر از تنه‌، روی‌ چیزی‌ تکیه‌ کند. سر او را به‌ سمت‌ مبتلا خم‌ کنید و یک‌ حوله‌ روی‌ شانه‌ او قرار دهید تا هرگونه‌ ترشحی‌ را جذب‌ کند. با مرکز اورژانس‌ تماس‌ بگیرید و آمبولانس‌ درخواست‌ کنید.

هر لباسی‌ را که‌ ممکن‌ است‌ تنفس‌ بیمار را دچار اختلال‌ کند، شل‌ کنید. همچنان‌ به‌ بیمار اطمینان‌ خاطر بدهید. علایم‌ حیاتی‌ (سطح‌ پاسخ‌دهی‌، نبض‌ و تنفس‌) را تا رسیدن‌ نیروهای‌ امداد پزشکی‌، کنترل‌ و ثبت‌ کنید.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

جمعه 9 اردیبهشت 1390  6:12 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

هموروئید از جمله بیماریهای بسیار شایعی است که تقریبا در ۷۰ درصد افراد بالای سی سال دیده می شود. هموروئید حاد در هر سنی مشاهده می شود اما درصد پیدایش آن در میان جوانان و افراد میانه سال بیشتر از پیرها و در بین سفیدپوستان و افرادی که متعلق به اقشار مرفه جامعه هستند بیشتر از رنگ پوستان و اقشار دیگر جامعه می باشد.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز  ، هموروئید یک بیماری بسیار شایع است ( تا  ۵۰  سالگی دست کم  ۵۰  درصد مردم آن را تجربه کرده اند ) علت های متعددی دارد . فشار ناشی از حاملگی و زامیان عمده ترین دلیل بروز هموروئید  در زنان جوان است .

یبوست ، به خصوص یبوست شدید و طولانی که با زور زدن هنگام دفع همراه است ، اسهال ، مصرف مداوم ، و زیاد ملین ها ، حالات ایستادن و نشستن های طولانی و  تغذیه ناکافی با مواد فیبری ، عدم تحرک کافی که منجر به کاهش قدرت عضلانی عضلات ناحیه ی لگن می شود و عوامل زمینه ای یا ژنتیکی از علل ایجاد هموروئید  هستند .

مشخص گردیده است که در افراد مبتلا به هموروئید  داخلی فشار داخلی ناحیه مقعد در حال استراحت بیش از میزان طبیعی بوده و همراه با امواج غیرطبیعی است . 

بسیاری از بیماران هموروئیدی دارای منشاء ارثی از طرف خانواده مادری هستند.

هموروئید، مکانیسم و علل پیدایش آن
به اتساع وریدهای انتهایی راست روده که با ایجاد گره همراه است هموروئید گفته میشود. این بیماری برای اولین بار توسط بقراط پدر علم پزشکی Hemorrhoids ــ خونریزی نامیده شد، اما با توجه به اینکه خونریزی فقط در ۲۸ تا ۴۸ درصد بیماران مشاهده می شود اصطلاح هموروئید تنها در برگیرنده بخشی ازحقیقت مربوط به این بیماری است.

افزایش فشار و اختلال در خروج خون از گره های هموروئیدی موجب احتقان شبکه هموروئیدی و ایجاد بیماری می شود. مکانیسم اصلی آن را می توان در دو دسته گروه بندی نمود:
۱ــ کاهش ظرفیت انتقالی وریدهای شبکه هموروئیدی
۲ــ افزایش ورود خون شریانی به گره های هموروئیدی که هماهنگ با ظرفیت خروجی و طبیعی سیاهرگها نیست.
جریان خون وریدی در بافت ها نه تنها در اثر انقباض عضلات صاف دیواره سیاهرگها (به شکل غیر ارادی) بلکه بیشتر در نتیجه انقباض عضلات مخطط (به گونه ارادی) می باشد.

در افرادی که غیر فعال و کم تحرک هستند بازگشت خون وریدی به قلب به سختی جریان داشته، عضلات صاف دیواره سیاهرگها متحمل فشار و بار فیزیکی بیشتری می گردند. این روند در نهایت منجر به نارسایی عمل سیاهرگ ها، کند شدن جریان خون در بافتهای هموروئیدی راست روده و ایجاد لخته می گردد.

 لخته های ایجاده شده نیز ظرفیت انتقالی وریدها را کم تر می کنند. گره های هموروئیدی در نتیجه اختلال در خروج خون بزرگ شده، موجب ایجاد برجستگی هایی در لایه مخاطی راست روده می گردند. این گره ها بسته به محل ایجادشان به گره های خارجی، داخلی و یا مختلط تقسیم می گردند.

هموروئیدهای داخلی در بالای خط دندانه دارdentate line راست روده قرار گرفته، فاقد اعصاب حسی هستند ولی هموروئیدهای خارجی در پایین خط نامبرده قرار گرفته، توسط اعصاب تحتانی راست روده عصب رسانی می شوند.

انتشار لخته از گره ها به سیاهرگ های مخاط راست روده موجب تشکیل کانون های نکروزی (بافت مرده) و جدا شدن مخاط می گردد. در پی نازک شدن دیواره، گره های هموروئیدی به راحتی دچار پارگی و خونریزی می گردند. در اوایل، خونریزی معمولا با زور زدن در هنگام دفع مدفوع روی می دهد اما با رشد بیماری، هر گونه حرکت مانند نشست و برخاست کردن نیز می تواند منجر به خونریزی گردد. غالبا بیماران در اثر خونریزی مزمن مکرر دچار کم خونی می شوند.
عدم تعادل روانی ــ عصبی و فشارهای روحی از جمله عواملی هستند که در اثر تحریک سیستم اعصاب سمپاتیک موجب انقباض دیواره عروق برنده خون از گره های هموروئیدی و احتقان خون در آنها می شوند.

کارهای سخت و طولانی، مصرف مستمر مشروبات الکلی و افراط در انجام عمل جنسی نیز موجب افزایش جریان خون شریانی به گره های هموروئیدی و ایجاد هموروئید میگردند. ایستادن و نشستن های طولانی، حاملگی و یبوست مزمن نیز از عوامل افزایش فشار در شبکه های هموروئیدی و احتقان خون در آن هستند.

نشانه های اصلی هموروئید
از نظر روند و ظهور، این بیماری به انواع زیر تقسیم می گردد:
ــ هموروئید بدون نشانه مشخص
ــ هموروئید حاد
ــ هموروئید مزمن

نشانه های اولیه هموروئید حاد عبارتند از :
ــ درد در مقعد و اطراف آن
ــ خارش
ــ خونریزی
درد از نشانه های اصلی و ثابت بیماری بوده، تقریبا در ۴۰ % بیماران، بخصوص در هنگام دفع مدفوع مشاهده میشود. حاشیه مقعد به علت التهاب مخاط راست روده و پوست به راحتی آسیب می بیند. در موقع زور زدن، حرکت مدفوع در روده، انجام تنقیه و گاها مصرف شیاف های آنتی هموروئیدی نیز مخاط راست روده به آسانی آسیب دیده، دیوار پسین کانال مقعد ترک بر می دارد.
در ۳۵% موارد خونریزی به علت حرکت جرم سفت مدفوع در هنگام اجابت مزاج میباشد. گره های خارج شده از مقعد در نتیجه اصطکاک با لباس و یا جا انداختن با دست، آسیب دیده، دچار خونریزی می شوند.

سوزش و خارش مقعد و اطراف آن در نتیجه تاثیر ترشحات غده مخاطی روده بزرگ بر اعصاب حسی این منطقه می باشد. در پی پایین افتادگی طولانی گره ها، کشیدگی اسفنکتر (ماهیچه تنگ کننده) مقعد کاهش یافته، گاز و مدفوع آبکی به گونه غیر ارادی خارج می گردند. این روند موجب تحریک و التهاب مزمن پوست و گاها پوسته دادن لایه فوقانی آن می شود.

عوارض
پرولاپس (پایین افتادگی هموروئید از مقعد)، خونریزی و پیدایش کانونهای نکروزی در گره های هموروئید از جمله عوارض هموروئید می باشند. لخته شدگی گره های هموروئید یکی از بدترین عوارض آن می باشد. این روند می تواند به سیاهرگهای غشاء مخاط راست روده نیز گسترش یابد.

 تورم و التهاب ممکن است به دیواره خروجی راست روده، اسفنکتر مقعد، اطراف مقعد و حتا اعضاء تناسلی انتشار یابد. فشار بافت های ملتهب و ورم کرده به شاخه های متعدد عصب و پایانه های آنان موجب دردهای شدید در مقعد و اطراف آن می شود. بیمار قادر به نشستن و حرکت دلخواه نبوده، مجبور به دراز کشیدن اجباری می شود. تب بیمار ممکن است به ۵ / ۳۷ تا ۸ /۳۸ درجه برسد.
آنمی فقر آهن نیز از جمله عوارض خونریزی مزمن هموروئید می باشد.
درمان و پیشگیری
درمان موضعی هموروئید حاد
ــ شستن گره های پایین افتاده از کانال مقعد ۳ تا ۴ بار در روز با گرفتن دوش آب گرم
ــ در صورتی که نشانه های التهاب حاد وجود نداشته باشد باید پس از چرب نمودن گره ها با امولسیون سنتومیسین یا روغن گیاهی، آنها را با احتیاط وارد مجرای راست روده کرد. اطراف مقعد را باید با دستمال نرم، خشک و تمیز پوشانده، برای نگه داشتن آن از مایوهای T شکل استفاده کرد. هر بار بعد از توالت رفتن این عمل باید انجام گیرد.

ــ با شروع خونریزی باید اطراف مقعد و گره های هموروئیدی را با گرفتن دوش آب گرم شسته، گره ها را با امولسیون سنتومیسین چرب نمود. ۲ بار در روز از شیاف های ضد هموروئید استفاده کرد و با محلول فوراسیلین یا ریوانول اطراف مقعد را ضدعفونی و پانسمان نمود. درصورت خونریزی نباید گره ها را وارد مجرای راست روده کرد چراکه این عمل موجب آسیب دیدن بیشتر، خونریزی مجدد و عفونی شدن آنها می گردد.

جراحی
افرادی تحت عمل جراحی قرار می گیرند که دچار پایین افتادگی گره های هموروئیدی شده، در طی یکسال دچار ایجاد لخته شدگی حاد و خونریزی از گره های هموروئید شده اند.

تزریق ماده اسکلروزان
تزریق الکل، محلول ید و اسید فنول در گره های هموروئیدی موجب تغییرات تدریجی گره ها به بافت جوشگاهی می شود.
گره زدن سفت گره های هموروئید با نوار لاستیکی در افرادی که بخصوص به مواد اسکلروزان جواب نمی دهند موجب خشک شدن و افتادن بی درد گره می شود.
تخریب با لیزر (Laser destruction )
نوربندایش ماوراء قرمز ( Infrared Photocoagulation )
بندایش الکتریکی (Electrocoagulation)
هدف از درمان کنسرواتیو رفع موقتی حدت بیماری، آماده کردن بیمار برای جراحی و دوره بعد از عمل بوده، شامل پرهیز درمانی، جلوگیری از یبوست با استفاده از نرم کننده های مدفوع و … می باشد.

درمان غیردارویی

شستشوی کامل ناحیه مقعد بعد از هر اجابت مزاج که خوشبختانه ریشه در آداب روزانه ما دارد و عمل بسیار مفیدی است ، جزو اولین توصیه ها به این بیماران در کشورهایی است که این عادت مناسب را ندارند . کمپرس با آب گرم یکی از مؤثرترین روش ها برای بهبود و تسکین علائم است . بدین ترتیب که روزانه چند  بار به خصوص بعد از هر اجابت مزاج به مدت چند دقیقه در آب گرم با دمای قابل تحمل بنشینند . برای این کار می توان از یک لگن پلاستیکی که به خوبی و کاملاً تمیز شده باشد ، استفاده کرد ، استفاده از توالت ایرانی در این موارد به هیچ وجه توصیه نمی شود زیرا با فشاری که وارد می کند حالت بیرون افتادگی و سایر علائم را تشدید می نماید بنابراین اگر در منزل توالت فرنگی موجود نیست می توان از انواع صندلی هایی که به مدل توالت فرنگی تعبیه شده اند ، استفاده نمود . یکی از مهم ترین اقدامات درمانی ، پیشگیری از یبوست و به وجود آمدن مدفوع ساخت است که از عوامل عمده ی ایجاد هموروئید به شمار میر ود .

برای اینکار استفاده از میزان کافی مواد غذایی حاوی فیبر ، انواع سبزی و میوه به خصوص میوه های ملین مانند گلابی ، آلو ، انجیر و … نان سبوس دار و نوشیدن مایعات و به خصوص آب کافی در روز ( حدود ۸  لیوان )‌توصیه می شود . از آنجاییکه عدم تحرک کافی نیز جزو عوامل ایجاد کننده ی زمینه ای به شمار می رود گنجاندن نوعی فعالیت بدنی مانند پیاده روی یا سایر ورزشه های ملایم در برنامه ی روزانه پیشنهاد می شود .

 در موارد تشدید علائم ، استراحت در حالت دراز کش به طوری که ناحیه پایین کمر بالاتر قرار بگیرد و پرهیز از ایستادن و نشستن طولانی کمک کننده است . نکته ی قبل تأکید این است که اقدامات پیشگیرانه ذکر شده باید همواره و به طور مستمر اجرا شود یعنی دایماً باید از یبوست پیشگیری و مدفوع را نرم نگه داشته و از حالات عمودی پرفشار ( ایستادن و نشستن طولانی ) پرهیز نمود .

هموروئیدهایی که افتادگی و اتساع زیادی پیدا کرده اند ، معمولاً با جراحی درمان می شوند بدین ترتیب که طی عمل هموروئیدکتومی (  Hemorrhoidectomy ) ناحیه ی آسیب دیده برداشته می شود . روش های غیرجراحی شامل این مواردند :

بستن هموروئید با باند الاستیک ( جزو موفق ترین روش هاست ) . لازم به ذکر است که  در این مورد باید مراقب عفونت احتمالی بود .

برای هموروئیدهای داخلی که مرتب خونریزی و افتادگی پیدا می کنند ، یکی از مناسب ترین راه ها تزریق یک ماده ی اسکلروزان ( سفت کننده ) به زیر مخاط آن ناحیه است .

روش نسبتاً جدیدتر و بسیار نویدبخش ، فوتوکواگولاسیون ( photocoagulation  ) است . در این روش در صورتی که هموروئید همراه با لخته شدن خون در ناحیه باشد با استفاده از بی حسی موضعی لخته را جدا می سازند .
درمانهای دارویی

مواد دارویی که برای درمان و تخفیف و تسکین علائم هموروئید به کار می روند شامل : بی حس کننده های موضعی ، تنگ کننده های عروقی ، مواد قابض ، ضد عفونی کننده ها ، مواد محافظت کننده ، مسکن ها ، ضد خارش ها و ضدالتهاب ( عمدتاً‌ کورتن ها ) هستند .

بیشتر ترکیبات فوق الذکر جزو داروهای بدون نسخه یا OTC به شمار می روند . در بیشتر کشورهای اروپائی انواع متعددی از محصولات فوق در دسترس است .

اخیراً برخی مواد گیاهی نیز در فرمول این داروها به کار می رود . مصرف بی حس کننده های موضعی باید محدود به ناحیه مقعد و یا قسمت پایینی کانال آنال باشد زیرا در این نواحی بیشترین اعصاب حسی وجود دارند که اثر گذاری بر روی آنها می تواند به تسکین درد و سوزش و خارش منجر شود .

همچنین بی حس کننده ها می توانند به راحتی از مخاط رکتال جذب شده و عوارض ناخواسته ی سمی ایجاد کنند در حالی پوست نواحی ذکر شده چنین جذبی ندارد .

تنگ کننده های عروقی با منقبض کردن رگ ها ،‌به تدریج باعث کاهش تورم ، احساس ناراحتی ، خارش و التهاب می شوند ولی به دلیل احتمال بروز عوارض جانبی ناخواسته ، حتی از طریق استفاده  جلدی در بیماریهایی مانند فشار خون بالا ، دیابت ، پرکاری تیروئید ، بزرگی پروستات و بیماران مصرف کننده برخی داروهای اعصاب ( مانند ضدافسردگی ها ) مصرف محدودتری دارند .

مواد محافظت کننده ، مانند لانولین ، روغن معدنی ، وازلین و … با ایجاد یک لایه ی پوششی از تحریک و خشکی ناحیه ی آسیب دیده پیشگیری می کنند . در حالی که مواد قابض ، مانند اکسید دوزنگ و کالامین ، با منعقد کردن پروتئین سلول پوست در نتیجه محافظت لایه ی بافت زیرین و کاهش حجم سلول و خشک کردن ناحیه احساس تحریک و سوزش و خارش را تسکین می دهند .

از آنجائی که اصولاً در مدفوع میکروارگانیسم های فراوانی موجود است ، مواد ضدعفونی کننده که به طور عمده از رشد میکروب ها جلوگیری می کنند فقط در برخی محصولات ضد هموروئیدی به کار می روند زیرا هنوز در مورد اینکه چقدر می توانند مؤثر باشند ، اختلاف نظر وجوددارد .

پیشگیری از عوارض هموروئید
ــ تغذیه مناسب. خوردن غذاهای فیبردار و اضافه نمودن ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری پودر سبوس به غذا و یا حل آن در ۸۰ اونس آب.
ــ جلوگیری از چاق شدن
ــ ورزش منظم
ــ داشتن شیوه فعال و پر تحرک زندگی
ــ مصرف متعادل مشروبات الکلی
ــ حمام نشسته در آب گرم
ــ پمادهای بی حس کننده موضعی
ــ رعایت جدی بهداشت و نظافت فردی. به علت عدم رعایت نظافت شخصی، از هر ۲ بیمار یکی از آنها دچار حدت بیماری می شود. لازم به توجه است که در ۱mm3 مدفوع انسان سالم در حدود ۱۷ میلیون میکروب وجود دارد. اگر بیمار بعد از توالت رفتن مقعد و اطراف آن را نشوید در حدود ۳-۴mm3 از جرم مدفوع در حاشیه مقعد مانده، موجب حدت دائم و رشد عفونت در آن می شود.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

جمعه 9 اردیبهشت 1390  6:13 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

بیماری آلزایمر یکی از مهمترین علل فراموشی بوده به صورتی که شخص به کلی گذشته و حال خود را از یاد برده و محیط زندگی و اطرافیان را نمیشناسد.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز  ،  در مراحل پیشرفته شخص مبتلا به بیماری آلزایمرز به علت از کار افتادن سلولهای مغزی و در نتیجه فراموشی مطلق قادر به خوردن غذا، نظافت شخصی و غیره نخواهد بود که برای افراد خانواده شاهد بودن چنین فاجعه ای بسیار دردناک و غیرقابل تحمل میباشد.
در حال حاضر بیش از  ۵/۴ میلیون نفر از کهنسالان  کشور آمریکا  به این بیماری خطرناک و مزاحم دچار هستند (معمولا این بیماری پس از سنین ۶۵ــ۶۰ سالگی بروز میکند).

پیش بینی میشود که اگر داروی موثری برای درمان این بیماری کشف نشود و یا از بروز آن جلوگیری نگردد، تا سال ۲۰۵۰ رقم این بیماری در آمریکا به بیشتر از ۱۸ میلیون نفر خواهد رسید.
اگرچه داروی موثری برای بیماری آلزایمرز وجود ندارد ولی دانشمندان علوم پزشکی تا حدودی توانسته اند حرکت این بیماری را به وسیله بعضی از داروها کند کرده و کیفیت زندگی بیمار و اطرافیان بیمار را بالا برند. تا به حال چند ژن مسئول این بیماری شناسایی شده که خود در نحوه درمان آن مهم و موثر خواهد بود.

علائم و نشانه های آلزایمرز:
هر کسی در زندگی ممکن است دچار فراموشی شده و یا بسیاری از چیزها را به خاطر نیاورد که به طور کلی طبیعی است و نباید از آن وحشت داشت.

 فراموشی مربوط به بیماری آلزایمرز نوعی فراموشی است که مدام در پیشرفت بوده و شخص به تدریج به خاطر از کار افتادن سلولهای مغزی به کلی همه چیز را از یاد میبرد و این عمل یا عارضه برگشت دادنی و جبران شدنی نیست. اکثر بیماران مبتلا به بیماری آلزایمرز دارای علائم و نشانه های مشخصی هستند که میتوان در زیر به آنها اشاره نمود.

۱ــ فراموشی مداوم و غیربرگشت
در اوائل بروز بیماری شخص مرتبا به عارضه فراموشی دچار شده و به طور کلی گذشته نزدیک خود را به خاطر نمیآورد. مثلا نمی داند آیا در چند دقیقه گذشته با دوستش تلفنی صحبت کرده و یا دارویش را خورده.

اینگونه افراد قادرند گذشته دور را به خاطر آورده و در مراحل اولیه بیماری مشکلی از این نظر نداشته باشند ولی در نهایت متاسفانه گذشته دور را هم به خاطر نخواهند آورد. در ضمن در مراحل اولیه بیماری شخص قادر نیست مکالمه و صحبت معمولی را به راحتی ادامه دهد و دچار وقفه و سکته هایی در صحبت میشود. کلیدش را گم میکند، مدارک مهمی را که در جای امنی گذاشته به خاطر نمیآورد و کم کم در مراحل بالاتر اسامی اعضا خانواده را از یاد میبرد تا جایی که به کلی همه دنیا برایش ناشناس و غریبه و تاریک میشود و مغزش یارای کمترین فعالیت را نخواهد داشت.
۲ــ‌ بیماران مبتلا به بیماری آلزایمرز مشکلاتی با اعداد و ارقام خواهند داشت و حساب کردن و جمع و تفریق و غیره را در اوایل به کندی انجام داده و در مراحل بعدی از حل آن قاصر میشوند.
۳ــ یک بیمار مبتلا به بیماری آلزایمرز که روزی ناطق خوبی بوده و میتوانسته به راحتی در جمع عده ای سخنرانی کند و بدون یادداشت و کاغذ و کتاب قادر بوده ساعتها حرف بزند، به علت طبیعت این بیماری در موقع صحبت کردن به سختی به دنبال لغاتی میگردد که بتواند مقصودش را بیان نماید که گاهی هم برای بیمار و هم برای مخاطب بیمار سخت و ناراحت کننده است.
۴ــ‌ بیماران مبتلا به بیماری آلزایمرز به تدریج حس زمان و مکان را از دست میدهند و به سختی میتوانند تشخیص دهند که در کجا هستند و در چه زمانی از روز به سر میبرند و یا چه روزی از روزهای هفته را میگذرانند. جای تعجب نیست اگر شخصی که در یک محله ای به مدت بیشتر از ۳۰ سال زندگی کرده نتواند منزلش را پیدا کرده و گم و سرگردان میشود.
۵ــ شخصی که به بیماری آلزایمرز دچار است نمیتواند تصمیم بگیرد و در مورد موضوعی یا شخصی به درستی قضاوت کند. این عمل که به خاطر طبیعت خسته کننده و درهم پیچیده بیماری به وجود میآید دوستان و اطرافیان بیمار را نگران و خسته میکند.

اگر اطرافیان ندانند که این شخص به بیماری آلزایمرز دچار است اینگونه اعمال او را به دشمنی و خصومت و کینه ورزی و بی توجهی ربط میدهند و مشکلات دیگری را به وجود میآورند.
۶ــ‌ بیمار مبتلا به آلزایمرز به علت فراموشی نمیتواند کارهای روزانه و شخصی خود مانند پختن و حمام کردن و لباس پوشیدن و غیره را انجام دهد. که گاهی موجب ناراحتیهای خود بیمار و اطرافیان میگردد.
۷ــ طبیعت بیماری آلزایمرز به تدریج شخصیت بیمار را تغییر میدهد. انسانی که سالیان سال به همه محبت کرده و در مهربانی و انساندوستی معروف بوده ممکن است طوری نمایان شود که تصورش مشکل است.

 این شخص ممکن است به نزدیک ترین فرد خانواده اعتماد نداشته باشد. اکثرا آلزایمرز همراه است با افسردگی و گوشه گیری و عصبانیت و سرسختی که باعث خستگی دوستان و اطرافیان میشود.
و بالاخره وقتی بیماری پیشرفت کرد تمام این علائم و نشانه ها به سرعت شدت یافته و بیمار را در تنگناها غیرقابل برگشت و ناامید کننده ای قرار میدهد تا جایی که حتی یک سلول از سلولهای مغز شخص بیمار قدرت تحرک و خودنمایی ندارد و شخص به جسمی تبدیل میشود که تحمل او مشکل و ترک او محال خواهد شد چون عزیزی ست که گذشته و حال و آینده خود را از دست داده و اطرافیان با نگاه به این جسم که روزی شاد و شادی آور بود دیگر چیزی نمیبینند و نمیشوند زیرا او متاسفانه قوای فکر کردن و حرکت کردن و حرف زدن خود را از دست داده و خودی و بیگانه را به کلی از یاد برده است.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

جمعه 9 اردیبهشت 1390  6:13 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

احساس شادمانی (happiness) و بهزیستی (well-being) از مولفه‌های مهم در میزان رضایت از زندگی است که تنها با عدم حضور حالات و هیجانات منفی به وجود نمی‌آید بلکه برای رسیدن به این مرحله می‌باید در وجود فرد احساسات مثبت و سازنده وجود داشته باشد تا بتواند منجر به احساس شادمانی و بهزیستی شود.



به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز  ،  نتایج تحقیقات پژوهشگران در کشور آلمان نشان می دهد که شادمانی تنها به ویژگی ژنتیکی افراد بستگی ندارد و عوامل بیرونی دیگر بر این مسئله تاثیرگذار است.
      
  محققان آلمانی دریافتند، احساس شادمانی نه تنها به ژن ها، بلکه با فاکتورهای بیرونی مانند سبک زندگی سالم، مذهب و ساعات کاری مرتبط است.

یافته ها نشان می دهد که ژن ها به تنهایی حدود ۵۰ درصد بر روی داشتن احساس خوب در انسانها تاثیر می گذارند و بقیه به فاکتورهای خارجی بستگی دارد.

از میان عوامل گوناگونی که در احساس شادمانی و بهزیستی می‌توانند نقش داشته باشند عوامل خانوادگی و فرهنگی از اهمیت ویژه‌ای برخوردارند. این احساس به عواملی چون سن،‌ جنس،‌ نژاد، درآمد، فرهنگ، وضعیت تاهل و … بستگی دارد.

پژوهشگران می گویند عوامل پیش‌بینی کننده شادی با سن تغییر می‌کند مثلا رضامندی از روابط اجتماعی و سلامت برخی در سنین بالاتر مهم‌تر است.

در دورة نوجوانی برخلاف بزرگسالی نوسانات بیشتری از حالات شادی و ناشادی وجود دارد. در مجموع شادی و ناشادی به دروه شخصی از زندگی (نوجوانی، بزرگسالی و پیری) مربوط نمی‌گردد.

لیکن بطور متوسط افراد میانسال شادمانی بیشتری را گزارش کرده‌اند.

پژوهشگران تاکید می کنند انتخاب سبک زندگی ، مذهب و همچنین ساعتهای کاری و شرکت در فعالیتهای اجتماعی ، تاثیر چشمگیری بر سطح شادمانی افراد می گذارد.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

جمعه 9 اردیبهشت 1390  6:13 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

چاقی، بالا بودن میزان چربی خون و قند خون، استعمال دخانیات، کم تحرکی، فشار خون بالا و استرس های روحی و روانی از مهمترین عوامل زمینه ساز بیماری­های قلبی و عروقی است.
 به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز  ،   دکتر احمدی متخصص قلب و عروق در بیمارستان توحید سنندج در گفتگو با خبرنگار وب­دا  ضمن بیان این مطلب به برنامه­های دانشگاه علوم پزشکی کردستان در راستای کنترل و پیشگیری از بیماری­های قلبی­وعروقی اشاره کرد و گفت: آموزش­های عمومی به مردم، چاب کتاب و ارسال آن به تمامی ادارات سطح استان، توزیع بروشور و پمفلت در زمینه­های عوامل خطر ایجاد بیماری­های قلبی­وعروقی، اجرای برنامه بررسی آموزش تغذیه سالم و اصلاح الگوهای غذایی در پیشگیری از ابتلا به بیماری­های قلبی و اطلاع رسانی از طریق صدا و سیما و رسانه­ها از مهمترین این برنامه­هاست.
وی با اعلام این که، ورزش و تحرک بدنی و کاهش استرس در پیشگیری از بیماری­های قلبی و عروقی سهم بسزایی دارد، گفت: برای داشتن قلبی سالم باید از عوامل ایجادکننده بیماری در قلب از قبیل استرس­های روحی و روانی،تغذیه نامناسب،استعمال سیگار و… اجتناب کرد.
دکتر احمدی تنگی عروق کرونر،فشارخون بالا و نارسایی قلبی را از شایع ترین علل بیماری­های قلبی
وعروقی برشمرد و گفت: بیماری­های قلبی­وعروقی بالاترین آمار مرگ و میر را در سطح جهان و ایران و در این استان به خود اختصاص می­دهند.

در صورتی که با کنترل و اصلاح عوامل خطر زمینه ساز به ویژه کنترل تغذیه نامناسب، انجام فعالیت بدنی و عدم مصرف دخانیات می­توان تا درصد بالایی از این بیماری ها پیشگیری کرد.

دکتر احمدی در ادامه با اشاره به این که برای پیشگیری از حمله­های قلبی و سکته های مغزی، انجام حداقل ۳۰دقیقه فعالیت بدنی در روز  توصیه می­شود، افزود: با انجام فعالیت­های ساده و اجرای برنامه­های پیشگیرانه و کنترل بیماری­های قلبی و سکته­های مغزی زندگی بهتر و طولانی­تری را می­توان برای خود و جامعه فراهم کرد.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

جمعه 9 اردیبهشت 1390  6:13 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

مشکلات روحی زنان باردار سلامت جنین را به خطر می اندازد .
پژوهشگران علوم پزشکی در کشور های بنگلادش و سوئد در تحقیقات خود نشان دادند که مادران با مشکلات افسردگی و اضطراب فرزندان کوچکتری به دنیا می آورند.

 

 به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز  ،    افسردگی دوران بارداری (PERINATAL DEPRESSION) یکی از مشکلات رایج در میان زنان باردار است که متأسفانه در اغلب موارد یا تشخیص داده نمی شود و یا چنان دیر تشخیص داده می شود . علائم افسردگی دوران بارداری  اندکی با علائم افسردگی معمولی تفاوت دارد، اما بسیاری از علائم نیز بین افسردگی معمولی و افسردگی دوران بارداری  مشترک است که این علائم مشترک یکی از راه های شناسایی سریع و به موقع افسردگی دوران بارداری و پس از زایمان است.

اینک محققان موسسه کارولینسکا و کمیته پیشرفت روستایی بنگلادش با بررسی ۷۲۰ زن بنگلادشی دریافتند که مادران غمگین یا مادرانی که در طول بارداری افسردگی و اضطراب رنج می برند فرزندان کوچکتر از حد نرمال به دنیا می آورند و در میان فرزندان این مادران خطر مرگ در کودکی بالاتر است.

این دانشمندان اعلام کردند: مشکلات روحی مادر به خصوص اگر با شرایط فقر و یا وضعیت اجتماعی و اقتصادی پایین همراه باشد یکی از علل اصلی مرگ در کودکان است.

در این تحقیقات وضیعت روحی و اقتصادی ۷۲۰ زن در دو منطقه روستایی نزدیک به هم در مدت ۹ ماه بارداری رصد و علائم افسردگی و اضطراب در این مادران تا ۶ تا ۸ ماه بعد از زایمان آنها کنترل شد.

نتایج این تحقیقات نشان داد که ۱۸ درصد از زنان با تشخیص افسردگی و یک چهارم زنان با علائم اضطراب کودکانی کوچکتر از اندازه های طبیعی به دنیا آورده اند.

افسردگی دوران بارداری گاه از همان روزهای ابتدایی بارداری آغاز می شود، اما گاهی هم از ماه سوم به بعد بروز می کند. افسردگی دوران بارداری (PERINATAL DEPRESSION) با علائمی چون؛ خستگی ، بی خوابی ، کمپلکس ها (درگیری ها) ی روانی- احساسی به ویژه گریه کردن و زودرنجی آغاز شده و به تدریج علائم حادتری بروز می کند که از این میان می توان به موارد ذیل اشاره کرد:

- تندمزاجی و تحریک پذیری؛ به عبارتی کاهش آستانه تحمل .

- احساس غم، ناامیدی و غرق شدن و نابودی؛

- گریه کردن زیاد.

- کاهش شدید انرژی و انگیزه برای انجام امور؛

- ولع خوردن یا بی اشتهایی شدید.

- خوابیدن بیش از حد یا بی خوابی.

- کاهش تمرکز، فراموشی و مشکل در به یاد آوردن مسائل، و ناتوانی در تصمیم گیری.

- احساس بی ارزش بودن و گناهکار بودن؛ چرا که مادران می اندیشند کودکی را به دنیا می آورند که قرار است مانند آنها با مشکلات زندگی دست و پنجه نرم کند؛ این احساس به ویژه اگر نوزاد دختر باشد بیشتر است.

- از دست دادن علاقه و اشتیاق به انجام امور منزل یا امور مربوط به خود؛

- گوشه گیری و قطع ارتباط با دوستان و خویشاوندان.

- سردرد، درد قفسه سینه، تپش قلب، تنگی نفس و احساس خفگی و کلافگی؛

این علائم ممکن است همزمان با هم و یا به تدریج بروز کنند. شدت و ضعف بروز علائم، بستگی به میزان افسردگی و برخورد اطرافیان به ویژه همسر دارد.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

جمعه 9 اردیبهشت 1390  6:13 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

پژوهشگران می گویند خواب کافی و  مناسب در زنان باردار فشار خون را تنظیم می کند . انان می گویند  مهم ترین دلیل نداشتن خواب کافی در این دوران افزایش اندازه جنین می باشد که وضعیت و فرم مادر را برای خوابیدن دچار مشکل می کند .  برای مثال اگر فرد عادت به خوابیدن به پشت یا شکم داشته ، مدتها زمان لازم دارد تا به وضعیت جدید و خوابیدن به پهلو عادت کند. بعلاوه جابه جا شدن و تغییر وضعیت در بستر نیز سخت تر می شود.

 به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز  ،  اینک محققان دانشگاه  واشنگتن در مطالعات خود دریافتند که زیاد و یا کم خوابیدن زنان باردار بویژه در سه ماهه اول بارداری ممکن است زنان را در معرض خطر افزایش فشار خون قرار دهد و باعث بروز مشکلاتی پس از بارداری شود.
 
 
بالا رفتن فشار خون ناشی از بارداری از علائم  اولیه تشنج   دوران بارداری می باشد  که وضعیت خطرناکی است که به دلیل دفع پروتئین زیاد در ادرار است.
این مشکل معمولاً پس از ۲۰ هفتگی بارداری رخ می دهد که احتمال بروز تشنج در دوران بارداری را افزایش می دهد.

تحقیقات صورت گرفته نشان می دهد زنان بارداری که شب ها ۶ ساعت یا کم تر می خوابند نسبت به زنان بارداری که شب ها حدود ۹ ساعت می خوابند در سه ماهه اول بارداری ۳ درجه فشار خون بیشتری دارند.
معمولاً میزان خواب متعادل بین ۷ تا ۸ ساعت است ولی چون زنان در دوران حاملگی بیشتر تمایل به خوابیدن دارند، پزشکان ۹ ساعت خواب را به این دسته از زنان توصیه می کنند.
از سوی دیگر مطالعات حاکی از آن است خوابیدن ۱۰ ساعت یا بیشتر در طول شب هم می تواند مضر بوده و فشار خون زنان باردار را در طول سه ماهه اول ۴ درجه بالاتر ببرد ولی زنانی که ۹ ساعت در دوران بارداری خود بخصوص سه ماهه اول می خوابند متعادل ترین فشار خون را نسبت به سایرین دارند. 

بهترین وضعیت خواب در حاملگی
از همان ابتدای بارداری به خود عادت دهید که به پهلو دراز بکشید. خوابیدن به پهلو  با زانوان خمیده ، بهترین و راحت ترین وضعیت خواب در این دوران می باشد.

این وضعیت حتی کار قلب را نیز آسان تر می کند زیرا فشار جنین را از روی بزرگ سیاهرگ برداشته و خون اندام ها راحت تر به قلب بر می گردد. بعضی از پزشکان معتقدند که زنان باردار باید به پهلوی چپ بخوابند. زیرا کبد در طرف راست بدن قرار دارد و خوابیدن به پهلوی چپ ، فشار ناشی از رحم را از روی این ارگان بزرگ برمی دارد. خوابیدن به پهلوی چپ جریان خون را به قلب ارتقا می بخشد و خون بیشتری به جنین، رحم و کلیه ها راه می یابد و فشار از کمر برداشته می شود.

 اما راجع به چرخش خود در هنگام خواب نباید نگران بود. تغییر وضعیت در شب امری اجتناب ناپذیر و کنترل نشده است. اغلب در سه ماهه سوم بارداری خوابیدن به پشت اصلا امکان پذیر نخواهد شد زیرا حالت راحتی نیست. اما اگر به پشت بخوابید فشار ناشی از جنین به بزرگ سیاهرگ اعمال شده و با ایجاد ناراحتی از خواب بیدار می شوید.

اگر علی رقم این مسئله باز هم ممکن است به پشت دراز بکشید از پزشک خود راجع به تغییر دادن این وضعیت سوال کنید. شاید استفاده از بالش به شما کمک کند که وضعیت خواب را اصلاح نموده و خواب بهتری را تجربه کنید.
به خاطر داشته باشید که با توجه به تغییر کیفیت خواب ، شما مجاز به استفاده از داروهای غیر تجویزی و یا گیاهان دارویی برای بهبود کیفیت خواب در این دوران نیستید. ولی رعایت موارد زیر می تواند در این زمینه به شما کمک کند.
۱-    حذف نوشیدنی های کافئین دار نظیر قهوه و چای از رژیم غذایی و محدود کردن مصرف به ابتدای صبح و یا ابتدای بعد از ظهر
۲-    اجتناب از نوشیدن مایعات فراوان و یا تناول غذای سنگین درست قبل از رفتن به بستر
۳-    رعایت برنامه زمانی منظم برای رفتن به بستر و بیدار شدن از خواب
۴-    اجتناب از فعالیت بدنی سنگین قبل از رفتن به بستر، در عوض به مدت ۱۵ دقیقه دوش اب گرم  و یا نوشیدن شیر و عسل قبل از خواب می تواند مفید باشد.
۵-    اگر دچار گرفتگی ساق پا میشوید ، پای خود را به دیوار فشار دهید .مصرف کلسیم کافی نیز میتواند به رفع این مشکل کمک کند.
۶-    تکنیک های آرام بخشی مثل یوگا و … را فرا گیرید تا به این ترتیب خستگی را از بدن دفع کنید.
۷-    اگر دچار استرس و اضطراب در این دوران شده اید به کلاس های آموزشی والدین و زایمان رفته تا اطلاعات لازم و کافی را در این رابطه کسب کنید.
اگر علی رقم رعایت موارد بالا همچنان بیدار مانده و مرتبا در بستر جابه جا می شوید، بهتر است به جای دراز کشیدن ، بلند شوید و کتاب بخوانید ، تلویزیون تماشا کنید ، به موزیک گوش فرا دهید و یا سایر فعالیت هایی را که به نظر شما لذت بخش است را انجام دهید.

سرانجام با این کار خسته شده و راحت تر به خواب می روید. اگر امکان دارد در طول روز به مدت ۳۰ تا ۶۰ دقیقه چرت بزنید تا به این ترتیب کمبودخواب شبانه را جبران کنید.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

جمعه 9 اردیبهشت 1390  6:13 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

پژوهشگران در دانشکده پزشکی دانشگاه میامی میلر می گویند نتایج یک تحقیق نشان می دهد که سابقه ابتلای سرطان موجب مستعد شدن افراد به اختلال حافظه می شود .

 به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز  ، تحقیقات جدید نشان می دهد که افرادی که سابقه ابتلا به سرطان داشته اند نسبت به سایر افراد ۴۰ برابر بیشتر دچار مشکلات حافظه می شوند.
یافته ها از یک تحقیق گسترده بر روی افراد مبتلا به سرطان های مختلف به دست آمده است.

نتایج این تحقیق بیانگر آن است که سرطان یک عامل پیش بینی کننده در آسیب پذیری حافظه است.

ضعف حافظه در این بیماران می تواند ناشی از درمان های مرتبط با بیماری مانند: شیمی درمانی، اشعه، درمان های هورمونی یا خود بیولوژی تومور باشد.

بسیاری از افراد مبتلا به انواع سرطان پس از مدتی دچار مشکلات ذهنی و حافظه ای می شوند و ممکن است در تمرکز، توجه، به یادآوری مطالب و از این قبیل فعالیت های ذهنی دچار مشکل شوند که بویژه موقع انجام هم زمان چند کار این وضعیت بیشتر خود را نشان می دهد.
طبق گزارشی که از برخی بیماران رسیده، این مشکلات معمولاً تا سال ها ادامه داشته و حتی ممکن است تا ۱۰ سال پس از درمان سرطان هنوز پابرجا باشند. برخی بررسی های صورت گرفته روی تومورها حاکی از آن است که ممکن است بعضی درمان هایی که در زمینه سرطان فرد صورت می گیرد علت ایجاد این مشکلات باشد.
پژوهشگران حدود ۹۸۰۰ فرد ۴۰ سال به بالا را مورد بررسی قرار دادند که از این میان ۱۳۰۵ نفر یا در زمان آزمایش مبتلا به سرطان بودند و یا قبل از آن سابقه سرطان داشتند.
حدود ۱۴ درصد از افرادی که سرطان داشتند دچار مشکلات حافظه ای شده بودند که این مقدار در افرادی که سرطان نداشتند به ۸ درصد می رسید.
با مقایسه افراد فاقد سابقه سرطان و افرادی که تجربه این بیماری را داشتند، محققان به این نتیجه رسیدند که افراد مبتلا به سرطان ۴۰ درصد بیشتر در معرض ابتلا به مشکلات حافظه قرار دارند که البته فعالیت های روزمره آن ها را با اختلال مواجه می کند.

پژوهشگران موارد زیر را با اختلال  حافظه مرتبط می دانند :

- کلسیم بالا
- ضایعات در مغز که حالت توده پیدا کرده اند و قسمتی از حجم مغز را اشغال کرده اند که علل متعدی دارد
- کمبود ویتامین B12
- کم کاری تیروئید
- پر کاری تیروئید
- افسردگی
- ضایعات دستگاه مغز و اعصاب سیفلیس
- ایدز
- بیماری بزرگ شدن بطن های مغز در عین عادی بودن فشارمغز
- بیماری آلز هایمر
- دمانس های عروقی
- بیماری پارکینسون
- دمانس ناحیه جلوئی و شقیقه ای مغز
- بیماری فلج فوق هسته ای پیشرونده
- بیماری Creutzfeldt-Jakob disease
- صدمات مغزی
- حوادث عروقی مغز
- دمانس های عروقی Multi-infarct dementia
- خونریزی مغزی از نوع Subarachnoid hemorrhage
- کمبود تیامین
- بیماری ناشی از الکل بنام Werknicke-Korsadoff Syndrome
- الکلیسم
- سوء حذب
- سرطان معده
- تهوع بدخیم حاملگی
- بعضی از درمانهای کمکی تشنج ( شوک درمانی ) Electroconvulsive therapy
- عفونت بافت مغزی بنام Herpes simplex encephalitis
- حوادث عروقی پشت مغز Vertebrobasilar disease
- سرطان بطن سوم مغز
- سرطانهای غده مغزی هیپوتالاموس
- حالت فیوگ Fugue states فراموش کردن نام و اطلاعات شخصی خودش و اطرافیانش
- فراموشی های روانی
- تظاهر به فراموشی
- جراحی کردن دوطرفه شقیقه
- تشنج های مهار نشدنی
- مسمومیت با گاز منو اکسید کربن

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

جمعه 9 اردیبهشت 1390  6:13 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها