0

مطالب علمی - پزشکی

 
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

جنوب آفریقا در آستانه کاهش ابتلا به ایدز
سازمان ملل گزارش داد کشورهای واقع در بخش جنوبی صحرای آفریقا در آستانه کاهش سراسری موارد جدید بیماران حامل ویروس ایدز هستند  .
   
 
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز  ، ایدز در آفریقا به عنوان خاستگاه این بیماری به صورت یک اپیدمی فراگیر درآمده است که رفته رفته بصورت مهمترین عامل جلوگیری از پیشرفت اقتصادها و حکومت‌های پایدار در این قاره جلوه‌گر می‌شود ،۲۶ میلیون از بیش از ۴۰ میلیون انسان حامل ویروس اچ‌آی‌وی آفریقائی‌اند و تا به حا ل بیش از ۲۵ میلیون نفر در این قاره جان خود را بدلیل ابتلای به آن از دست داده‌اند.

آماری که هم اکنون انتشار یافته نشان می دهد موارد جدید بیماران حامل ویروس اچ آی وی، در ده سال اخیر در کشورهای آفریقای سیاه بیش از بیست و پنج درصد کاهش یافته است.
در صد مبتلایان به بیماری ایدز در این منطقه از هر مکان دیگری بیشتر است.
این آمار که توسط برنامه ایدز سازمان ملل متحد(UNAIDS) تهیه شده، نشان می دهد که کشورهای جنوب صحرا از جمله ساحل عاج، اتیوپی، نیجریه، آفریقای جنوبی و زامبیا در صدر کشورهایی قرار دارند که موارد جدید بیماران حامل ویروس اچ آی وی در آنجا کاهش یافته است.
‘میشل سیدیب’، سخنگوی این نهاد گفت: برای اولین بار تغییر و تحولی در بطن شیوع بیماری ایدز پیدا شده است.
در بیانیه برنامه ایدز سازمان ملل متحد، آمده است که تدابیر بهتر برای جلوگیری از آلودگی به اچ آی وی، و آگاه کردن بیشتر مردم در مورد خطر بیماری ایدز، به کاهش تعداد حاملان ویروس اچ آی وی کمک کرده است.
این نهاددر عین حال اضافه می کند در حالی که در مناطقی که تعداد مبتلایان به بیماری ایدز زیاد است از نظر کنترل این بیماری پیشرفت هایی دیده می شود و در سایر نقاط مانند اروپای شرقی و آسیای میانه، به طور فزاینده ای بیماری ایدز شیوع می‌یابد.
در حال حاضر پنج میلیون نفر که حامل ویروس اچ آی وی هستند تحت معالجه قرار دارند.
این تعداد نشان دهنده دوازده برابر شدن این بیماران در طول شش سال اخیر است.
درمان بیماران حامل ویروس اچ آی وی سبب شده که تعداد مرگ و میر در میان مبتلایان به بیماری ایدز به میزان قابل توجهی کاهش یابد.
در آفریقای جنوبی که از یکی از کشورهایی است که برای مدت طولانی شدیدا با این بیماری دست به گریبان بوده اکنون تلاش می شود که همه امکان دسترسی به امکانات لازم برای جلوگیری از آلودگی به اچ آی وی و نیز درمان را داشته باشند.
UN AIDS از نظر مالی هشدار داده که میزان پولی که برای مقابله با این بیماری لازم است در سال گذشته میلادی ده میلیارد دلار کمتر از مقدار لازم بوده است.
یکی از اهداف توسعه در هزاره سوم، جلوگیری از گسترش بیماری ایدز و مهار آن تا سال ۲۰۱۵ است.
قرار است هفته آینده برای ارزیابی فعالیت های صورت گرفته در این زمینه، اجلاسی در محل سازمان ملل متحد در نیویورک برگزار شود.

لازم به ذکر است  ۶۷ درصد حاملان ویروس ایدز در جنوب صحرای آفریقا زندگی می کنند.

برنامه توسعه سازمان ملل متحد، آمار مبتلایان به ویروس ایدز در جهان را حدود ۳۳ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر اعلام کرد و نوشت، ۲۲ میلیون نفر از مبتلایان در مناطق جنوب صحرای آفریقا زندگی می کنند.

براساس این گزارش، دو میلیون و ۷۰۰ هزارنفر از مبتلایان به ویروس ایدز به تازگی به آمار کل مبتلایان اضافه شده اند و در مجموع ۵۰ درصد از مبتلایان را زنان تشکیل می دهند. این آمار مرگ و میر ناشی از ابتلا به ایدز را برای سال ۲۰۰۸ حدود دو میلیون نفر دانست و افزود، از مجموع آمار حاملان ویروس ایدز، چهار میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در جنوب و جنوب شرق آسیا، ۷۴۰ هزار نفر در شرق آسیا، یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر در آمریکای لاتین، ۲۳۰ هزار نفر در حوزه دریای کارائیب، یک میلیون و۲۰۰ هزار نفر در آمریکای شمالی و ۷۳۰ هزار نفر در اروپای مرکزی و غربی زندگی می کنند. در این گزارش، آمده است در سال ۲۰۰۷ از مجموع یک و نیم میلیون فرد مبتلا به ویروس ایدز در اروپای شرقی و آسیای مرکزی، ۶۹ درصد در روسیه و ۲۹ درصد در اوکراین زندگی می کردند.

این گزارش همچنان منطقه جنوب صحرای آفریقا را بدترین منطقه در جهان از نظر آمار مبتلایان به ویروس ایدز خواندو نوشت، ۶۷ درصد از مبتلایان جهان در این منطقه زندگی می کنند ضمن اینکه آمار کودکان مبتلا به ویروس ایدز در این منطقه، ۹۰ درصد کل کودکان مبتلا در جهان است.

در این گزارش به آمار مبتلایان در خاورمیانه و شمال آفریقا اشاره شد و آمده است، کنترل خوبی که در این منطقه برای شناسایی مبتلایان وجود دارد سبب شد تا آمار مبتلایان اندک باشد. این گزارش ابتلا به ویروس ایدز در ایران را ۱۵ تا ۲۳ درصد در مردان دانست و نوشت، علت اصلی ابتلا در ایران، از طریق تزریق است چنانچه این عامل در کشورهای لیبی، الجزایر، مغرب و سوریه نیز از عوامل اصلی است.

گزارش دیگری که اخیرا سازمان ملل متحد در یکی از کنفرانس های منطقه ای منتشر کرده است، نشان می دهد، خاورمیانه و شمال آفریقا از مناطقی است که چندان در معرض خطر گسترش ایدز قرار ندارد، چرا که از ۲۵ سال گذشته که ویروس ایدز کشف شده است، آمار ابتلا به این ویروس در بین ساکنان این مناطق با توجه به میانگین جمعیت آنان، بسیار اندک بوده است. این گزارش مجموع مبتلایان به ایدز در خاورمیانه و شمال آفریقا را برای سال ۲۰۰۸ نزدیک به ۴۱۲ هزار نفر عنوان کرد و نوشت، اما این آمار در سال ۲۰۰۱حدود ۲۷۰ هزار نفر بوده است.

این آمارها در شرایطی منتشر می شود که قرار است هجدهمین کنفرانس مبارزه با ایدز امروز در وین برگزار شود. در کنفرانس شش روزه وین راههای مبارزه با این بیماری و دستاورهای علمی و پزشکی برای مهار آن بررسی می شود.

هرچند زندگی همراه با آلودگی به ویروس اچ‌آی‌وی ممکن است ولی عدم توانایی مالی برای تامین هزینه‌های سنگین این داروها برای عده بسیار زیادی از مبتلایان منجر به عدم آغاز پروسه درمان می‌گردد و مطابق آمار بیشتر کسانی که بر اثر کمبود پول از بیماری ایدز می‌میرند، در آفریقا و در جنوب صحرا زندگی می‌کنند .

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

جمعه 9 اردیبهشت 1390  6:00 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

شیوه های ابتکاری پزشکان برای خارج کردن کلیه های از کارافتاده  گرفته شد .

پزشکان بیمارستانی در فرانسه برای خارج کردن کلیه های از کار افتاده بیمارانی که عمل جراحی به روش معمول برای آنها مخاطره آمیز است، به روشهای ابتکاری دست می زنند. آنان برای اولین بار در عالم پزشکی کلیه عفونی‌شده یک زن چاق را از طریق دستگاه تناسلی او خارج کردند تا خطرات جراحی را کاهش دهند.

   
 
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز  ،   پزشکان بیمارستان’ لیون’ چند ماه پیش کلیه های یک بیمار را از طریق ناف وی از بدن او خارج کردند. آنها این بار نیز در مورد یک بیمار چاق نیز ابتکار کردند و کلیه های عفونی او را از طریق واژن خارج کردند.
آنها با این کار خطرات ناشی از انجام یک عمل جراحی را کاهش دادند.

مقامات بهداشتی در شهر لیون گفتند این بیمار ۱۱۷ کیلویی دچار چاقی مرضی است و در نتیجه رشته‌ای از عفونت‌ها یک کلیه او از کار افتاده بود،‌ اما به نظر جراحی از میان چربی شکم او می‌توانست او در معرض خطر زیادی قرار دهد.

مسئولان بیمارستانی که جراحی در آن انجام شد گفتند: “خارج کردن کلیه از راه واژن به ما اجازه می‌‌داد درد و خطر بروز عوارض را کاهش دهیم، و همچنین برش بسیار کوچکتری ایجاد کنیم.”

کلیه بیمار با ایجاد برشی در عمیق‌ترین بخش واژن خارج شد.

این بیمار ۱۱۷ کیلویی به طور بیمارگونه ای چاق است و به دلیل یک مجموعه عفونت ها کلیه وی از کار افتاده بود، اما جراحان معتقد بودند انجام عمل جراحی از طریق چربی شکمی خطرات زیادی بوجود خواهد آورد.
پزشکان بیمارستان در بیانیه ای اعلام کردند: این شیوه جدید درد و خطرهای ناشی از عوارض جراحی را کاهش می دهد .
کلیه این زن از طریق ایجاد شکافی در بخش واژن خارج شد.

این اولین باری نیست که پزشکان بیمارستان لیون روش خلاقانه ای را برای بیرون آوردن اعضای بدن ابداع کرده اند.. آنها در فوریه امسال به اولین گروه جراحی در اروپا بدل شدند که کلیه یک زن را از راه ناف او خارج کردند.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

جمعه 9 اردیبهشت 1390  6:00 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

مرگ و میر ناشی از زایمان در دنیا کاهش یافته است  .
بر اساس اعلام سازمان های کمک رسانی وابسته به سازمان ملل متحد ، میزان مرگ و میر مادران در بین سال های ۱۹۹۰ تا ۲۰۰۸ یک سوم کاهش یافته است.   این در حالی است که سالانه در سطح جهان۶۰۰ هزار مادر در نتیجه حاملگی و عوارض مربوط به زمان زایمان جان خود را از دست می دهند.
   
 
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز  ،   در حالی که این گزارش حامل خبری خوب بوده، سازمان ملل می گوید آمار تازه نشان داده است که یکی از اهداف توسعه هزاره سوم ناکام مانده است.
سازمان ملل در آغاز هزاره سوم اعلام کرد که قصد دارد با به اجرا گذاشتن برنامه های توسعه خود در کشورهای عضو، تا سال ۲۰۱۵ مرگ و میر ناشی از زایمان را سه چهارم کاهش دهد و مراقبت های بهداشتی ویژه بارداری و زایمان را نیز در اختیار همه زنان جهان قرار دهد.
بنا به تخمین های سازمان ملل متحد در سال ۱۹۹۰، ۵۴۶ هزار زن در سراسر جهان هنگام زایمان جان خود را از دست دادند. این آمار در سال ۲۰۰۸ به ۳۵۸ هزار مورد کاهش یافت.
اگرچه این کاهش آمار، حرکت به سمتی درست است، اما آمار جدید نشان می دهد که هنوز هر روز هزار زن در حین وضع حمل می میرند که اغلب آنها ساکن آفریقای سیاه و جنوب آسیا هستند.
کاهش آمار مرگ و میر زایمان در میان مادران به چند دلیل امری مهم است از جمله این که سایر طرح های توسعه – مانند کاهش مرگ و میر کودکان و اطمینان حاصل کردن از تحصیلات ابتدایی آنها به آن وابسته است – این مادران هستند که مراقب سلامت فرزندانشان هستند و آنها را ترغیب می کنند که به مدرسه بروند.
اما کاهش آمار مرگ و میر زایمان ظاهرا کار دشواری است و لازمه آن مراقبت های پیش از زایمان، اصلاح گسترده نظام بهداشت و درمان در کشورهایی است که خدمات درمانی آنها مطلوب نیست.
سازمان بهداشت جهانی می گوید زنان باید در دوره بارداری در چهار نوبت معاینه کامل شوند. در منطقه آفریقای سیاه پنجاه درصد زنان فقط یک بار به طور کامل معاینه می شوند.
سازمان بهداشت جهانی همچنین می گوید زنان باید در مراکز درمانی یا توسط مامای آموزش دیده زایمان کنند اما در آفریقا فقط کمتر از نیمی از زنان از این امکان برخوردارند. 

لازم به ذکر است خونریزی، فشار خون و عفونت سه عامل مهم در مرگ و میر مادران در دوران حاملگی و زایمان  است که در این میان نزدیک به ۲۵ درصد مرگ و میر مادران بر اثر خونریزی حین زایمان اتفاق می افتد.

از مجموع مرگ و میرهای مادران ناشی از حاملگی و عوارض زایمان چهار هزار مورد در کشورهای پیشرفته و ۵۹۶ هزار در کشورهای در حال توسعه است که می توان با اتخاذ تدابیر مناسب و تمهیدات اندیشیده شده در دوران حاملگی و زایمان تعداد مرگ و میر مادران را در حد قابل قبولی کاهش داد.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

جمعه 9 اردیبهشت 1390  6:01 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

مشکل اپیدمی بیماری سل کشنده  در یک روستای تاجیکستان

به گزارش موسسه  جنگ و صلح  کشور تاجیکستان -در اثر ابتلا به بیماری  سل مزمن در یک روستای کراقچ در جنوب تاجیکستان  ۱۸ نفر جان خود را از دست دادند . 

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز  ،  موسسه گزارش جنگ و صلح گزارش داد که ۱۷ تن از حدود ۳۸۰ ساکن این روستا در سال جاری درگذشته اند.

اسرار یوسوپوف پزشک ارشد ناحیه همادون گفت که عکس های اشعه ایکس از ۳۱۸ ساکن این روستا حاکی از ۱۸ مورد مظنون به سل بوده اند و افزود که این ناحیه دچار مشکل سل مزمن است که تاجیکستان قادر به درمان آن نیست.

به گزارش خبر نگار سایت پزشکان بدون مرز کشور تاجیکستان برای مقابله با بیماری سل در سطح مراکز درمانی به پزشکان و پرستاران  باتجربه نیاز دارد .  ولی به دلیل ناچیز بودن حقوق عده زیادی از کارمندان بخش بهداشت و درمان  از فعالیت در این بخش خودداری می کنند.

لازم به ذکر است به دلیل درآمد بسیار پایین پزشکان ، بیش از  ده هزار پزشک باتجربه تاجیک برای دریافت کار به روسیه،افغانستان، هند، یمن و کشورهای دیگر مهاجرت کرده اند .

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

جمعه 9 اردیبهشت 1390  6:01 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

رادیوتراپی یا پرتودرمانی عبارت است ازتابش پرتوهای یونیزان بر بافتهای سرطانی که باعث جلوگیری از رشد و تکثیر سلولهای سرطانی و از بین رفتن بافت تومورال می شود همچنین گاهی برای کاهش درد,خونریزی و تسکین بیماران موثر می باشد.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز  ،  پرتودرمانی یا رادیوتراپی ( Radiation therapy) یکی از مهم ترین شاخه‌های فیزیک پزشکی است.

پرتودرمانی به درمان بیماری با استفاده از پرتوهای نافذ مانند پرتوهای ایکس و آلفا و بتا و گاما که یا از دستگاه تابیده می‌شوند یا از داروهای حاوی مواد نشاندارشده ساطع می‌شوند گویند .

پرتو درمانی استفاده از اشعه یا پرتوهای دارای انرژی زیاد برای از بین بردن سلولهای بیمار یا مشکوک است . سلولهای سالم نیز تحت تاثیر این اشعه قرار می گیرند  اما حساسیت سلولهای بیمار به اثرات مخرب آنها بیشتر است . بسته به نوع ضایعه ،  این پرتوها می توانند ضایعه را به طور کلی درمان کنند و یا به عنوان روش درمان تسکینی ( مانند تسکین درد ، قطع خونریزی ، تنگی نفس ، … )  به کار روند .
از عناصر مهم خون RBC،WBC و پلاکتها هستند از وظایف مهم گلبول سفید حفاظت از بدن در مقابل عوامل بیماریزا و نقس مهم پلاکتها در انجام انعقاد خون است . پرتو درمانی می تواند این عناصر خونی را کاهش دهد . بنابراین برای مراقبت از خود و پیشگیری از ایجاد عوارض کاهش سلولهای خونی هرچند گاه یکبار در طول درمان از شما آزمایش ساده خون،اندازه گیری گلبولهای خون و پلاکتها ،درخواست میشود .
انجام آزمایش برای کنترل وضعیت سلولهای خونی شنا ضروری است و برای نمونه گیری در آزمایشگاه نیازی به ناشنا بودن نیست .  گاهی به علت کاهش عناصر خونی ، پزشک معالج،درمان را برای مدتی قطع می کند تا عناصر خونی به میزان طبیعی برسند و یا دستور تزریق خون به شما را صادر می کند .
تمام بیمارانی که تحت پرتو در مانی قرار میگیرند ، به میزان دچار اضطراب روحی و افسردگی می شوند.

رادیوتراپی ممکن است برای درمان انواع تومورهای جامد شامل تومورهای مغز ، پستان ، گردن رحم (Cervix  ) ، حنجره‌‌ ، ریه ، پانکراس ، پروستات ، پوست ، نخاع ، معده ، رحم یا سارکومای بافت نرم و استخوان درمان لوسمی و لنفوم ( تومور سیستم لنفاوی ) و برخی تومورهای خوش خیم به کار رود .

مقدار دوز مورد استفاده در پرتودرمانی به نوع تومور و بافت یا اندام های درمعرض آسیب بستگی دارد .

برای بعضی از تومورها ، پرتودهی به نواحی غیرتومورال برای جلوگیری از رشد مجدد سلولهای سرطانی صورت میگیرد . این تکنیک ، پرتو درمانی پیشگیری کننده ( Prophylactic ) نامیده میشود .

رادیوتراپی همچنین میتواند به کاهش علائم بیمار مثل درد ناشی از گسترش سرطان به استخوان یا سایر بافت های بدن کمک کند . این تکنیک رادیوتراپی تسکینی ( Palliative ) نامیده میشود .
اثرات بیولوژیک پرتوهای یونساز : ۳ گروه دارد

     -اثرات قطعی بدنی یا جسمانی که وقوع آن حتمی است و جنبه احتمالی یا آماری نداردکه معمولاً اثرات اولیه یا زودرس مانند سرخی پوست (اریتما) ، نابودی و نکروز بافتها و عقب افتادگی رشد میباشد.

     -اثرات آماری بدنی که وقوع و پیشرفت آن ماهیت آماری دارد یعنی ازقوانین آمار و میزان پرتوگیری تبعیت می کنند.مثل لوسمی – انواع سرطانها و کوتاهی عمر که جزء اثرات دیررس هستند.
-اثرات ژنیتیکی که د رافراد مورد تابش بروز نمی کند بلکه در فرزندان و نسلهای آینده آنها ظاهرمیشود که این اثرات و ضایعات همگی نتیجه تخریبهایی هستند که در اثر تابش پرتوهای یونساز بر روی مولکولهای DNA ایجاد می شوند.
با توجه به این اثرات اصول و قوانین حفاظت در برابر تشعشعات  یونساز- روشهاواقداماتی است برای جلوگیری یا به حداقل رساندن اثرات یاد شده در افراد مورد تابش.
لازم به ذکر است که عوارض یاد شده به صورت بسیار کلی مطرح شده اند در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر با بخش رادیوتراپی بیمارستان امید تماس گرفته شود.

فواید پرتو درمانی:

در بعضی از موارد پرتو درمانی به تنهایی برای مبارزه با سلول های بد خیم کافی بوده ودر بعضی موارد ممکن است با سایر روشهای درمانی همراه باشد مثلاً در مواردی می توان از پرتو درمانی قبل از جراحی برای کوچک کردن توده سلولی و یا بعد از جراحی به منظور جلوگیری از رشد سلولهای باقیمانده و نواحی لنفاوی مرتبط بهره جست . مثال دیگر اینکه در بسیاری از موارد پرتو درمانی میتواند قبل، بعد و یا همزمان با داروهای شیمی درمانی استفاده شود تا به روند درمان کمک بیشتری شود .

مواردیکه بیماران حین درمان می بایست رعایت کنند:
۱- در طول مدت درمان خط کشی های انجام شده در روی بدن خود را پاک نکرده و ثابت نگهداری نمائید.

۲- از پوشیدن لباسهای زبر و خشن خودداری و لباسهای نخی و نرم استفاده نمائید.

۳- از خارش محل درمان رادیوتراپی امتناع ورزید.

۴- ناحیه درمان را در مجاورت حرارت (در زمستان بخاری)و سرما قرار ندهید.

۵- دوره درمان را منظم طی کرده و در ساعت های تعیین شده جهت درمان در بخش حاضر شوید.

۶- در صورت تشدید عوارض درمان ،تکنولوژیست و کارشناس رادیوتراپی بخش رادرجریان قرار دهید.

۷- درصورت مشاهده عوارض همانند اسهال یا خونریزی دردوره رادیوتراپی تکنولوژیست رادیوتراپی  رادر جریان قرار دهید.

عوارض پرتو درمانی :

پرتو درمانی می تواند صدمه به سلولهای طبیعی در کنار سلولهای بدخیم را به همراه داشته باشد .این عوارض جانبی و موقتی هستند اما بعضی از عوارض برای مدت طولانی تر یا دائمی در بدن فرد باقی می مانند .

پزشک شما در مورد درمانتان و عوارض اولیه و دیر رس احتمالی توضیح خواهد داد. در هر حال توصیه می شود از پرسیدن هر گونه سؤالی امتناع نورزید .

رایج ترین عوارض عمومی پرتو درمانی عبارتند از :

خستگی، بی اشتهایی، مشکلات پوستی از رایج ترین عوارض هستند در درمانهای نزدیک به نواحی گوارشی، مشکلاتی نظیر تهوع، استفراغ و اسهال ممکن است پیش بیاید .

در درمانهای سر و گردن، از عوارض شایع خشکی و ایجاد زخم در مخاط دهان و گلو می باشد . ریزش موقتی موها فقط در ناحیه درمان بوجود می آید .

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

جمعه 9 اردیبهشت 1390  6:01 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

مردان مسن بیشتر دچار فراموشی می‌شوند .
 
پژوهشگران می‌گویند مردان مسن بیش از زنان دچار تحلیل قوه ادراک می‌شوند که در حالت پیشرفته موجب آلزایمر می‌شود. بر اساس آمار اما، شیوع آلزایمر میان زنان بیش از مردان است. این تفاوت می‌تواند ناشی از روند پیشرفت بیماری باشد.

  

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از دویچه وله ،  با افزایش سن، سرعت حافظه نیز کاهش پیدا می‌کند. گروهی از پژوهشگران آمریکایی اکنون به این نتیجه رسیدند که مردان بیشتر از زنان دچار چنین مشکلی می‌شوند. بیش از دوهزار فرد داوطلب در محدوده سنی ۷۰ تا ۸۹ سال، با این پژوهشگران همکاری کردند.از دواطلبان شرکت کننده در این تحقیق خواسته شد ضمن پاسخ دادن به سوالاتی در مورد سلامت عمومی‌شان، ابتدا خود توانایی فکری‌شان را تخمین بزنند.

این داوطلبان سپس به سوالاتی در مورد خاطرات‌شان پاسخ دادند و در نهایت تمرینات فکری که پژوهشگران در نظر گرفته بودند، انجام دادند. نتیجه اینکه: ۱۹ درصد مردان بالای هفتاد سال دچار کمی فراموشی بودند و تمرکز ذهن و فکر کردن برایشان سخت بود. در مقابل ۱۴ درصد زنان از چنین مشکلاتی رنج می‌بردند.

نکته مهم و امیدوار کننده اینجاست که روی هم رفته ۷۶ درصد دوطلبان شرکت کننده در این تحقیق از سلامت فکر مناسبی برخوردار بودند.  ۱۴ درصد دچارفراموشی بودند و نشانه‌های اولیه تحلیل قوه ادراک در آنها مشهود بود. ۱۰ درصد این داوطلبان نیز مبتلا به آلزایمر تشخیص داده شدند.

برنامه‌های ویژه برای بیماران مبتلا به آلزایمرتغییر در شیوه درمان آلزایمر باتوجه به جنیست بیمار

بررسی دقیق اطلاعات ثبت شده توسط این پژوهشگران ثابت می‌کند که جنسیت در شیوع فراموشی میان مردان و زنان سالخورده نقش مهمی بازی می‌کند. فراموشی و کاهش تمرکز در میان مردان بیش از زنان مشاهده است.

نتیجه این تحقیق در مجله تخصصی نورولوژی به چاپ رسیده است. پژوهشگران آمریکایی می‌گویند افرادی که از تحصیلات کمتری برخوردارند و کسانی که هرگز ازدواج نکردند، با افزایش سن، بیشتر از دیگران دچار فراموشی و کاهش توانایی‌قوه ادراک می‌شوند. کاهش این توانایی‌ها از نشانه‌های بیماری آلزایمر یا زوال عقل است که پیامدهایی جدی به همراه دارد.

نکته قابل ذکر در یافته‌های پژوهشگران آمریکایی این‌جاست که طبق آمار، زنان با افزایش سن بیشتراز مردان دچار آلزایمر می‌شوند. پژوهشگران بر این عقیده‌اند که علت این مسئله می‌تواند تفاوت در روند پیشرفت بیماری با توجه به جنسیت بیمار باشد. یافته‌های پژوهشگران آمریکایی در شیوه شناسایی و درمان بیماران مرد و زن مبتلا به آلزایمر نقش موثری خواهد داشت.

بیماری  آلزایمر یکی  از پیچیده ترین  بیماریهای  مغزی  محسوب  می شود. تشخیص  صددرصد این  بیماری  فقط  بعد از مرگ  بیمار و با نمونه برداری  از مغز می باشد، و در این  حال ، متخصص  قادر به  شناسایی  سلولهای  تخریب  شده  بوده  و با تجزیه  و تحلیل  در آزمایشگاه ، تشخیص  بیماری  حاصل  می گردد.

بیماری  آلزایمر بسیار آرام  پیشرفت  می کند و بسیاری  با این  بیماری  دنیا را وداع  می گویند بدون  اینکه  از بیماری  خود مطلع  باشند.

در عین  حال  عده  دیگری  دارای  علایم  و نشانه های  آلزایمر بوده ، ولی  عملاً به  این  بیماری  مبتلا نبوده  و به  اشتباه  تحت  مداوای  آلزایمر قرار می گیرند.

فراموشی  که  اولین  نشانه  آلزایمر می باشد حتماً دلیل  آلزایمر نیست  ولی  متأسفانه  تمایز و درک  و تشخیص  بیماری  کاری  بسیار مشکل  می باشد.

اِشکال  مهّم  دیگر این  است  که  چون  بیماری  آلزایمر در سنین  بالا شروع  می شود، بیمار با سایر بیماریها نیز در این  دوره  سنی  مواجه  است . ترکیب  انواع  بیماری ها، کار شناسایی  بیماری  آلزایمر را سخت تر می سازد.

 از هر یکصد نفر آمریکائی  بالای  سن  ۶۵ سال  دو نفر به  این  بیماری  مبتلا می باشند و هر چه  سن  بالاتر می رود احتمال  ابتلا به  این  بیماری  هم  افزایش  می یابد و حتی  از هر یکصد آمریکائی  بالای  ۸۵ سال  ۲۰ نفر به  این  بیماری  مبتلا می شوند.

در هندوستان  از هر یکصد نفر هندی  بالای  ۶۵ سال  فقط  یک  نفر به  این  بیماری  مبتلا می گردد. عوامل  مختلفی  در ابتلا به  این  بیماری  در فصول  مختلف  این  کتاب  معرفی  خواهند شد که  فاکتورهای  فرهنگی  و اجتماعی  را در بر می گیرند.

 زندگی  ماشینی ، تغذیه ، فعالیت های  فیزیکی ، فعالیت های  فکری  و مغزی  و تفاوتهای  فرهنگی  می توانند تا حدودی  بر میزان  ابتلا به  این  بیماری  تأثیر بگذارند. علیرغم  افزایش  متوسط  سن  در کشورهای  پیشرفته ، بیماریهای  گوناگون  نیز بشدت  افزایش  یافته اند. عوامل  افزایش  این  بیماری ها در کشورهای  اروپائی  و آمریکائی  در نوع  تغذیه  و کاهش  فعالیت های  بدنی  و فکری  معرفی  شده اند.

به  نظر متخصصین ، چشم انداز آینده  در آمریکا بسیار نگران  کننده  می باشد.

مطالعات  بسیار  نشان  می دهد که  تا ۵۰ سال  آینده  تعداد افراد مبتلا به  بیماری  آلزایمر سه  برابر خواهد شد. هزینه  متوسط  برای  هر بیمار در حال  حاضر ۱۵۰ هزار دلار تخمین  زده  شده  است  که  حتی  تا ۴۵۰ هزار دلار در آینده  پیش بینی  می شود. اکثر بیماران  مبتلا به  آلزایمر در خانه  سالمندان  نگهداری  شده  و هزینه  فوق العاده ای  بر گردن  دولت  و خانواده ها می گذارند.

در کشورهای  در حال  توسعه  که  خانه  سالمندان  چندان  مورد علاقه  نبوده  و سازمانهای  دولتی  نیز چندان  شرکتی  در نگهداری  بیماران  مُسن  مبتلا به  آلزایمر را ندارند، خانواده ها به  تنهایی  مسئول  عزیزان  خود بوده  و حفظ  و نگهداری  بیمار بر گردن  فرزندان  و نزدیکان  فرد مبتلا می باشد.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

جمعه 9 اردیبهشت 1390  6:01 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

نوع دوستی و از خودگذشتگی  در باکتری‌های بیماریزا نیز دیده می شود .

پژوهشگران کشف کردند که باکتری‌ها چگونه در مقابل آنتی‌بیوتیک‌ها مقاومت می‌کنند. دسته‌ای از باکتری‌هایی فداکار مقاوم برای همنوعان خود ماده‌ای تولید می‌کنند که آنتی‌بیوتیک را از درون آنها به بیرون پمپ می‌کند.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از دویچه وله  ،    مصرف آنتی‌بیوتیک ‌مهمترین راه درمان بیماری‌های باکتریایی است. بسیاری از باکتری‌ها اما به سرعت در  برابر آنتی‌بیوتیک‌ها مقاوم می‌شوند. پژوهشگران آمریکایی کشف کردند که این باکتری‌ها چگونه از خود دفاع می‌کنند. این پژوهشگران دریافتند در دسته یا کلنی باکتری‌ها، تعدادی باکتری ازخودگذشته وجود دارد که خود را فدای جمع می‌کنند. به کمک این دسته از باکتری‌ها، کلنی در مقابل آنتی‌بیوتیک مقاومت می‌کنند.

پژوهشگران آمریکایی دسته‌ای از باکتری‌های روده را انتخاب کردند. این دسته هر روز در معرض مقدار بیشتری آنتی‌بیوتیک قرار گرفتند. برخلاف آنچه تا کنون تصور می‌شد، تنها اندکی از باکتری‌ها در برابر افزایش دوز آنتی‌بیوتیک مقاوم شدند. با این وجود اما مقاومت تمام کلنی در برابر آنتی‌بیوتیک بیشتر شد. پژوهشگران متوجه شدند ‎باکتری‌هایی که مقاوم شدند ماده‌ای از خود ترشح می‌کنند که به هم نوعانشان کمک می‌کند در برابر آنتی‌بیوتیک مقاومت کنند.

آنتی‌بیوتیک‌ها با بلوکه کردن فعالیت‌های حیاتی باکتری‌ها، به عنوان مثال پروسه تکثیر، موجب از بین رفتن آنها می‌شود. تغییر تصادفی در ژنوم برخی از باکتری‌ها موجب مصون شدن آنها نسبت به آنتی‌بیوتیک می‌شود. تا کنون تصور می‌شد که باکتری‌های مقاوم شده با سرعت بیشتری تکثیر می‌شوند و در نتیجه کلنی تاز‌ه‌ای که به آنتی‌بیوتیک مقاوم است پدید می‌آید. این تصور اکنون بایستی با یافته جدید پژوهشگران آمریکایی تصحیح شود.

 ترشحی ماد‌ه‌ایی برای مقابله با استرس
 

دو نکته مهم توجه این پژوهشگران را به خود جلب کرد: ابتدا اینکه، میزان مقاومت باکتری‌های یک کلنی در برابر آنتی‌بیوتیک‌ها به شدت متغییر است. در حالی که عده‌ای با دوز اندک آنتی‌بوتیک می‌میرند گروه دیگری بدون هیچ مشکلی در برابر دوز بالا هم به زندگی خود ادامه می‌دهد.

نکته دوم اینکه از بین بردن باکتری‌هایی که در یک گروه زندگی می‌کنند، بسیار سخت‌‎تر از باکتری‌‌هایی است که به تنهایی زندگی می‌کنند. علت این مسئله این است که در هر کلنی تعداد اندکی از باکتری‌ها که در برابر آنتی‌بیوتیک مقاوم شدند و از تمام کلنی حفاظت می‌کنند. این باکتری‌ها ‎مقدار بسیار اندکی ماده‌ای به نام ایندول ترشح می‌کنند. ایندول به سرعت توسط سایر باکتری‌های کلنی جذب می‌شود. این ماده دو اثر مهم روی  سیستم ایمنی باکتری دارد. نخست اینکه مانند یک پمپ ملکولی عمل می‌کند و آنتی‌بیوتیک را از درون باکتری جمع و به بیرون پمپ می‌کند و دیگر اینکه با تقویت سیستم‌ دفاعی باکتری‌ها مانع بروز سراسیمگی درون کلنی می‌شد.

بااین همکاری تیمی تمام کلنی باکتری در برابر آنتی‌بیوتیک مقاوم می‌شود. البته از آنجا که تولید ایندولپروسه کار سختی است‌، باکتری‌های تولید کننده آن زودتر می‌میرند. اما هر چه تعداد باکتری‌های مقاوم در یک کلنی بیشتر بشود درمان آن بیماری نیز سخت‌تر می‌شود. پژوهشگران معتقدند برای از بین بردن این باکتری‌ها بایستی مانع اثرگذاری ایندول درون باکتری‌های ضعیت‌تر شد. برای پژوهشگران اکنون یک نکته روشن است: کلنی باکتری‌ها بسیار یپیچده‌تر از آن چیزی است که تا کنون تصور می‌شد.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

جمعه 9 اردیبهشت 1390  6:01 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

پژوهشگران   دانشگاه دوک می گویند با کشف ژن عامل نزدیک بینی، راه را برای درمان این اختلال بینایی که حدود یک چهارم جمعیت جهان را گرفتار کرده ، هموار ساختند.  نزدیک‌بینی یا مایوپیا یک عیب انکساری بینایی است که هنگامی رخ می‌دهد که شخص در دیدن اشیای دور د چار اشکال باشد. مجموعه‌ای از عوامل ژنتیکی و محیطی در ایجاد نزدیک‌بینی موثر هستند.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ،  سابقه خانوادگی مهمتربن عامل زمینه‌ساز برای نزدیک‌بینی است، اما.انجام مرتب کارهای در فاصله نزدیک به چشم نیز احتمال بروز نزدیک‌بینی را افزایش می‌دهد.

نزدیک بینی معمولا از اوایل دهه دوم زندگی شروع شده و با رشد اندازه چشم در طی بلوغ افزایش می‏یابد و معمولا بعد از ۱۸ سالگی متوقف می‏شود.

   
 
اگر قرنیه نسبت به اندازه چشم انحنای بیشتری داشته باشد یا اندازه چشم نسبت به انحنای قرنیه بیشتر از حد معمول باشد نزدیک‏ بینی ایجاد می‏ شود. در نتیجه نور وارده به چشم بصورت دقیق بر روی شبکیه متمرکز نمی‏شود و وضوح تصاویر کاهش می‏یابد.

واژه نزدیک بینی بدین معناست که شما می‌توانید اشیای نزدیک را واضحتر از اشیای دور ببینید. البته اشیای نزدیک در فاصله متناسب با نمره چشم واضح دیده می‏شود.
اگرچه نزدیک بینی یکی از رایجترین اختلالات چشمی در دنیاست اما محتوای ژنتیکی آن زیاد شناخته شده نیست.
اکنون گروهی از دانشمندان به سرپرستی دانشگاه دوک می گویند ژنی موسوم به RASGRF1 کشف کرده اند که بروز این مشکل بینایی را هدف قرار می دهد.
‘تری یانگ’ از پژهشگران این پروژه می گوید: از آنجا که ژن RASGRF1 در سلول های عصبی و شبکیه زیاد بیان می شود تقویت حافظه بینایی و عملکرد شبکیه لازم می شود.
آنها چندین نوشتار متمایز از رمز DNA را در نزدیکی ژن RASGRF1 یافتند که ارتباط زیادی با خطاهای تمرکزی در دید درساکنان قفقاز نسبت به سایر مناطق دیگر از جمله انگلیس استرالیا و هلند داشت.
این یافته ها در شش گروه دیگر از جمعیت قفقاز و در کل در بین ۱۳ هزار و ۴۱۴ نفر تایید شد.
دانشمندان با استفاده از مهندسی ژنتیک موشهایی را به دنیا آوردند که نسخه سالم این ژن را نداشتند. این موش ها در عدسی چشم خود دچار مشکل بودند.
به گفته آنها این موضوع از نظر زیست شناختی قانع کننده است. ژن RASGRF1 سازوکار مولکولی جدیدی را برای مطالعه فراهم می آورد از این رو می توانیم از رایج ترین عامل بروز اختلال بینایی پیشگیری کنیم.
چشم در حال حاضر عضو مناسبی برای ژن درمانی است مثلا از آنجا که چشم اندازه کوچک و محدودی دارد به درمان امکان می دهد بطور متمرکز درون چشم باقی بماند.
علاوه بر این دسترسی ساده به چشم به پزشکان کمک می کند اثرات درمان را در طول زمان با روش های غیر تهاجمی مورد نظارت قرار داده و شبکیه و دیگر ساختار های چشم را آزمایش کنند.
اغلب کشف یک ژن به معنای راه طولانی تا ارایه درمان برای یک بیماری است.
با این حال ژن درمانی در حال حاضر در برخی بیماری های چشمی کارایی دارد و بیماری نزدیک بینی می تواند نامزد خوبی برای ترمیم ژنی باشد.
دلیل اصلی نزدیک بینی هنوز نامشخص است اما دو عامل می تواند دلیل بروز این بیماری باشد: فشار بینایی و وراثت.
نزدیک بینی یکی از عیوب انکساری چشم است که بیشترین شیوع آن در آسیا است. یعنی آسیاییها بیشتر از دیگر کشورها در معرض ابتلا به نزدیک بینی هستند . حدود ۸۰ درصد جمعیت سنگاپور نزدیک بین هستند.

لازم به ذکر است واژه نزدیک بینی بدین معناست که شما می توانید اشیای نزدیک را واضح‏تر از اشیای دور ببینید. البته اشیای نزدیک در فاصله متناسب با نمره چشم واضح دیده می‏شود. برای مثال فردی که  نمره نزدیک بینی ۲ دارد، اشیا را در فاصله ۵۰ سانتی‏متری از چشم واضح می‌بیند.

 افرادی که نمره نزدیک بینی آنها کمتر از ۳ است، این امتیاز را دارند که بدون عینک اشیای نزدیک را واضح می‏بینند. بسیاری از افراد نزدیک‏بین در هنگام مطالعه از عینک استفاده نمی‏کنند.

 عینک با عدسی‌های مقعر یا نمره منفی، لنزهای تماسی یا جراحی با اشعه لیزر  ممکن است برای تصحیح نزدیک بینی به کار رود.

کالج اوپتومتریست‌‌های آمریکا این توصیه‌ها را برای کاهش یاپیشگیری از نزدیک‌بینی ارائه می‌کند:

•هنگام خواندن وضعیت مناسبی به خود بگیرید – مستقیم بنشینید و با نزدیک یا دورنگه‌داشتن بیش از حد کتاب به چشمان‌تان فشار نیاورید.
•ترتیبی دهید که همیشه هنگام مطالعه یا کار نور اتاق مناسب باشد.
•هنگام مطالعه یا کار با کامپیوتر یا هر فعالیتی که ممکن است به چشم فشارآورد، به طور منظم کار را قطع کنید و به چشمهای‌تان استراحت دهید.
•اگر متوجه شدیدکه موقع خواندن قوز می‌کنید یا در دیدن اشیای دور مشکل دارید به متخصص چشم یا اوپتومتریست مراجعه کنید.

نتایج این تحقیقات در نشریه ژنتیک نیچر منتشر شده است.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

جمعه 9 اردیبهشت 1390  6:01 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

به طور کلی پلاستیک‌ها پلیمرهایی هستند که از سنتز مواد اولیه‌ای به نام مونومر تهیه می‌شوند. مونومرها مواد سمی و شیمیایی بوده که برای سلامت انسان‌ها مضر می‌باشند در حالی که پلیمرها خنثی هستند و مشکلی ندارند. اما اشکال کار در این است که معمولا در فرآیند تهیه پلیمرها، مقداری مونومر باقی می‌ماند.

 

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ،  اگر این فرآیند، اصولی و مطابق استانداردهای لازم صورت گرفته باشد، مشکلی برای سلامت افراد به وجود نمی‌آورند ولی اگر در غیر این صورت باشد برای سلامتی انسان‌ها مخاطره‌آمیز می‌شوند. برای همین در استفاده از پلاستیک‌ها به عنوان ظروف غذا باید بسیار محتاط بود.

ظروف پلاستیکی یک بار مصرف در آبمیوه و بستنی ‌فروشی‌ها ، پیترا فروشی‌ها و حتی سلف سرویس ادارات و دانشگاه‌ها نیز به‌ وفور مصرف می شود.

ظروف پلاستیکی یک بار مصرف در آبمیوه و بستنی ‌فروشی‌ها ، پیترا فروشی‌ها و حتی سلف سرویس ادارات و دانشگاه‌ها نیز به‌ وفور مصرف می شود.
حتی عده‌ای هنگام پخش غذای نذری و حتی در میهمانی‌‌هایشان از ظروف و لیوان‌های رنگی و گاهی طرح‌دار یک بار مصرف استفاده می‌کنند.

ظروف پلاستیکی یک بار مصرف که شفاف، روشن و شیشه‌ای رنگ هستند تنها برای مواد غذایی سرد استفاده شوند و تحت هیچ شرایطی نباید برای توزیع مواد غذایی داغ از آنها استفاده شود.

اگر درون این ظروف آب جوش یا غذای داغ مانند آش ریخته شود مونومرهای سمی و یا مواد پلاستیکی «لایزر» که به منظور جلوگیری از شکنندگی در این گونه ظروف به کار می‌روند آزاد شده و وارد بدن می‌شوند که می‌توانند با تحریک و تاثیر بر آنزیم‌ها و سلول‌های بدن منجر به بروز سرطان‌های مختلف و عوارض ناگوار در مصرف‌کننده شوند.

لذا در صورت استفاده از ظروف یک بار مصرف نوع شیری رنگ آن را استفاده نمایید همچنین در استفاده از ظروف یک بار مصرف این نکته را هم باید به یاد داشت که هنگام استفاده از ظروف رنگی احتیاط بیشتری لازم است چرا که جنس ظروف یک بار مصرف به گونه‌ای است که توانایی نگهداری رنگ را ندارند و هنگام تماس با چای یا غذای داغ، رنگ آنها حل شده و یک لایه از آن وارد غذا یا چای شما می‌شود که بسیار مخاطره‌‌آمیز است.

همچنین باید از نگهداری غذاهای داغ و چرب در ظروف پلاستیکی اجتناب کنید چرا که بر اثر نفوذ غذاها به‌خصوص روغن‌ها، سطوح این ظروف به محیطی مناسب برای رشد انواع میکروب‌ها تبدیل می‌شود که این خود می‌تواند موجب آلودگی غذاها گردد لذا تاکید می گردد هیات امنای مساجد و یا خانواده‌‌هایی که قصد توزیع نذورات دارند برای عرضه مواد غذایی گرم از ظروف فوم‌دار و کاغذی سلولزی استفاده کنند.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

جمعه 9 اردیبهشت 1390  6:02 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

بالا بودن فشار خون یکی از عوامل پرخطر ابتلای افراد به سکته به شمار می رود و تحقیقات صورت گرفته نیز حاکی از آن است که دمای سرد هوا با بالا رفتن فشار خون در ارتباط است بنابراین هوای سرد به ویژه زمستان فشار خون را به خصوص در افراد سالمند بالا برده و آن ها در معرض خطر سکته قرار می دهد.

 

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، البته دلایل دقیق بالا رفتن فشار خون در هوای سرد کاملاً مشخص نیست ولی محققان بر این باورند که سردی هوا باعث انقباض عروق و غلیظ شدن خون شده و همین امر باعث می شود که خون سخت تر به سراسر بدن پمپاژ شود.

بررسی ها نشان می دهد که فشار خون افراد در فصول سرد سال نسبت به فصول گرم تابستان حدود ۵ درجه افزایش می یابد.

به همین دلیل پزشکان توصیه می کنند برای کاهش خطر بروز سکته افراد به خصوص سالمندان این نکات را در فصول سرد سال رعایت کنند: درها و پنجره های منزل را محکم کنید و دمای اتاق را بین ۱۸ تا ۲۱ درجه سانتی گراد نگه دارید.

اگر سابقه فشار خون بالا دارید حتماً در این فصول تحت نظر پزشک فشار خون را کنترل کنید.

غذاها یکی از عوامل گرم شدن بدن محسوب می شوند، سعی کنید در زمان سرما از غذاهای گرم استفاده کنید و مصرف چربی های اشباع و نمک را به حداقل برسانید و مایعات گرم بنوشید.

در صورت امکان سعی کنید فعالیت بدنی خوبی داشته باشید و در صورت فعالیت در فضای باز حتماً از کلاه، دستکش و لباس ها و کفش های گرم استفاده کنید.

لازم به یاد آوری است ریسک فاکتورهایی همچون فشار خون، دیابت، قند خون و… به عنوان علت‌های اصلی بروز سکته قلبی می باشد . همچنین عدم تحرک و غذاهای چرب به همراه مصرف سیگار و الکل و استرس‌ها از عوامل اصلی بروز بیماری‌های عروق کرونر است.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

جمعه 9 اردیبهشت 1390  6:02 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

سرماخوردگى یک عفونت دستگاه تنفسى فوقانى است، بیمارى شایع و نسبتاً بى ضرر، اما مطمئناً وقتى به آن مبتلا مى شوید چنین احساسى ندارید.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ،  ممکن است آبریزش  بینى، گلو درد و سرفه داشته باشید یا اینکه آبریزش از چشم، عطسه کردن و احتقان بینى آزاردهنده شما را کلافه کند. ممکن است هم همه این علائم با هم شما را آزار دهد.

در واقع به علت آنکه بیش از ۲۰۰ ویروس مختلف ممکن است سرماخودرگى ایجاد کنند، علائم سرماخوردگى بسیار متفاوت است.

متاسفانه هر فرد بزرگسالى احتمال دارد ۲ تا ۴ بار در سال به سرماخوردگى مبتلا شود. کودکان به خصوص در سنین پیش از مدرسه بین ۵ تا ۹ بار سالانه سرما مى خورند.

سرماخوردگى به خصوص در کودکانى که به مهدکودک مى روند شایع است. اما خبر خوب این است که معمولاً سرماخوردگى در طول یک هفته بهبود پیدا مى کند، گرچه بعضى از سرماخوردگى ها تا دو هفته هم به طول مى انجامند.

برای این که سیستم ایمنی بدن به بهترین نحو به وظیفه‌اش که مبارزه علیه ویروس‌های سرماخوردگی و آنفلوانزا است، عمل کند باید مواد مغذی حیاتی را دریافت کند.

 

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ،  از جمله منابع اصلی طبیعی تامین‌کننده ویتامین ث که در درمان سرماخوردگی موثرند عبارت اند از:

ـ پرتقال، گریپ فروت، انواع توت، فلفل دلمه‌ای، توت فرنگی، سیب زمینی و سبزیجات برگ سبز از قبیل انواع کلم. دریافت زیاد و منظم ویتامین ث به کاهش بروز، شدت و طول مدت سرماخوردگی کمک می‌کند.

ـ غلات سبوس‌دار و حبوبات، منابع غذایی خوب یکی از ویتامین‌های گروه ب به نام پانتوتنیک اسید هستند. کمبود پانتوتنیک اسید، سبب بروز عفونت‌های مکرر دستگاه تنفسی فوقانی می‌شود.

ـ سیر دارای آهن، روی و آلیسین است که سبب تقویت سیستم ایمنی و کمک به کاهش خطر عفونت‌های ویروسی می‌شود.

ـ ماهی قباد، قزل‌آلا، ساردین و ماهی‌های روغنی غنی از اسیدهای چرب امگا ۳ هستند. همچنین تخم کتان،‌ دانه کدو حلوایی و روغن شاه‌دانه نیز از دیگر منابع خوب امگا ۳ هستند.

ـ دانه کنجد، تخمه کدو حلوایی و آفتاب‌گردان منابع غنی اسیدهای چرب امگا ۶ هستند. این اسید‌های چرب در مبارزه علیه عفونت‌های سرماخوردگی به سلول‌های دستگاه تنفسی کمک می‌کنند.

ـ جگر، انواع ماهی از جمله قزل‌آلا،‌ قباد و شاه ماهی، کره و تخم‌مرغ منابع ویتامین آ هستند. هویج، انبه، سیب‌زمینی،‌ زردآلو، کدو حلوایی و سبزیجات سبز تیره نیز تامین‌کننده بتاکاروتن هستند که در بدن به ویتامین آ تبدیل می‌شوند. عفونت‌های مکرر تنفسی در کودکان با کاهش ذخایر ویتامین آ مرتبط است. یک رژیم غذایی متنوع و مخلوط حاوی این غذاها، مواد کافی برای یک کودک در حال رشد را تامین می‌کند.

ـ ماهی، مرغ، گوشت قرمز بدون چربی، لبنیات و مخلوطی از حبوبات مغزها، دانه‌ها و غلات سبوس‌دار، تامین کننده پروتئین هستند. کمبود دریافت پروتئین خطر ابتلا به عفونت را افزایش می‌دهد.

ـ گوشت، شیر، غلات و حبوبات تامین کننده ویتامین‌های ب‌ـ۶ و پانتوتنیک اسید هستند که برای تامین سلامتی سیستم ایمنی از اهمیت بسیاری برخوردارند.

ـ غلات صبحانه (برشتوک)، نان و عصاره مخمر،‌ تامین کننده اسیدفولیک هستند که برای سلامتی و تقویت سیستم ایمنی ضروری است. به علاوه چغندر، لوبیا چشم بلبلی و انواع کلم منابع خوب فولات (فرم طبیعی اسید فولیک) هستند.

ـ انواع صدف، گوشت‌های قرمز بدون چربی و غلات سبوس‌دار حاوی روی هستند. روی یک ماده معدنی مورد نیاز برای سیستم ایمنی است

زنجفیل یا زنجبیل:
 
 زنجفیل یا زنجبیل قسمت زیرزمینی(ریزوم) گیاهی با نام علمی Zingiber officinalis و با نام عمومی Ginger است که از زمان باستان به عنوان دارو و غذا مورد استفاده بوده است.

زنجفیل دارای طبیعت بسیار گرم بوده و به عنوان فرآورده ای گیاهی، محرک و معرق می باشد.

این خواص به همراه اثرات خوب ضد میکروب و ضد درد آن، باعث شده که در تسکین و درمان سرماخوردگی بسیار مفید باشد.
زنجفیل دارای خواص دیگری از جمله ضد تهوع و استفراغ در موارد حاملگی، ماشینی شدن و شیمی درمانی است و دارای اثر کاهش تورم مفاصل در آرتروز و دردهای دست، پا، کمر و گردن می باشد.
زنجفیل هم چنین دارای خاصیت ضد آلزایمر و کاهش غلظت خون است. این خواص باعث شده اند تا صنایع داروسازی زیادی فرآورده های متنوعی از آن را به بازار عرضه کنند.
جدیدا قطره ای از زنجفیل به نام آرومین(Arheumin) در ایران تولید شده که در آینده نزدیک در داروخانه ها توزیع می گردد و بدون نسخه در اختیار مصرف کنندگان قرار می گیرد.
نعناع :
نعناع نیز گیاهی خوراکی و دارویی با نام علمی Menttha piperita است که در ایران به نام نعناع فلفلی مشهور است. این گونه نعناع در جهان به نام(mint) و یا(Pepper mint) نامیده می شود.
اسانس نعناع دارای خاصیت ضد میکروب قوی، ضد درد، ضد احتقان(گرفتگی بینی)، هضم کننده ی غذا، آرام بخش، ضد تهوع، ضد نفخ و اسپاسم می باشد.
از نعناع دو نوع فرآورده در بازار دنیا وجود دارد؛ نوعی که به صورت خوراکی مصرف می شود و دارای خاصیت ضد نفخ، درد و اسپاسم است و دوم، فرآورده های موضعی که به صورت لوسیون های پوستی و تنفسی می باشند.
از فرآورده های موضعی موجود در بازار قطره منتول(Menthol) می باشد که در داروخانه ها، بدون نسخه عرضه می شود و برای عوارض سرماخوردگی بسیار اثربخش است.
 
موارد استفاده ی منتول که از اسانس نعناع تهیه شده است در سردرد، دردهای اسکلتی، سرفه، گرفتگی بینی، کوفتگی و دردهای حاصل از سرماخوردگی و تنگی نفس حاصل از آسم و یا حساسیت ها می باشد.
این محصول می تواند به شکل بخور برای فضاهای بسته با دستگاه بخور و یا بدون وجود دستگاه مورد استفاده قرار گیرد که در این حالت گذشته از ضدعفونی کردن محیط، برای برطرف نمودن عوارض سرماخوردگی در محیط های جمعی بسیار مفید است.
آویشن :
آویشن گیاهی با نام علمی Thymus vulgaris می باشد که در جهان به نام Thyme مشهور است. این گونه گیاه در ایران به نام آویشن باغی مشهور است.
آویشن به علت وجود اسانس، حاوی ترکیبات فنلی با خاصیت بسیار قوی ضد میکروب به خصوص میکروب های تنفسی می باشد.
آویشن از قدیم به عنوان دارویی برای تسکین و درمان علایم و عوارض سرماخوردگی مصرف می شده و در سال های اخیر به شکل شربت آویش مصرف می شود.
از طرفی، عسل دارای خاصیت ضد سرفه و خلط آور خوبی بوده و برای رفع گرفتگی صدا بسیار مفید است. تحقیقات نشان داده اند که مخلوط آویشن و عسل، اثرات یکدیگر را تقویت می کنند و به همین دلیل جدیداً شربتی از مخلوط این دو در ایران تولید شده و به نام هانی تیم (honeythyme) نامگذاری شده است. این شربت دارای خاصیت خلط آور، ضد سرفه و رفع گرفتگی صدا می باشد. توزیع این شربت از آینده نزدیک در داروخانه ها شروع خواهد شد.
شلغم :
شلغم گیاهی است با نام علمی Brassica napus و نام عمومی turnip از خانواده شب بو. قسمت مورد استفاده ی شلغم، ریشه ی متورم آن است که در ایران به نام شلغم مشهور می باشد.
 
این گیاه دارای واریته های مختلف است که واریته Esculentha از آن، خوراکی می باشد.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، شلغم دارای خواص فراوانی از جمله مُدر بودن، حل کننده ی بعضی سنگ های ادراری، ضد التهاب مثانه و ضد نقرس می باشد.
بعضی از گیاهان خانواده ی شب بو و از جمله شلغم دارای ترکیبات گوگردی هستند و به همین دلیل دارای خاصیت ضد میکروب و ویروس می باشند، لذا پختن شلغم در مناطق سربسته باعث تبخیر مواد گوگردی آن و در نتیجه کاهش میکروارگانیزم های سرماخوردگی و آنفلوانزا می شود.
ضمن این که مصرف خوراکی آن در زمستان می تواند در جلوگیری و درمان سرماخوردگی و آنفلوانزا موثر باشد.
همچنین می توان از شلغم محصولی تهیه نمود که به عنوان ضد سرفه و خلط آور مفید باشد برای این کار شلغم را رنده می کنند و با هم وزنش عسل، در ظرفی ریخته و می پزند. از این مخلوط می توان روزی چندین نوبت و هر نوبت یک قاشق غذاخوری مصرف نمود. این مخلوط برای کودکان نیز مفید می باشد.

‌زینک یا روی:

ماده معدنى روى به صورت قرص مکیدنى غیر تجویزی، اسپرى و ژل بینى موجود است. این ماده معدنى با جلوگیرى از تشکیل پروتئین مورد نیاز ویروس هاى سرما خوردگى براى تکثیر، وارد عمل مى شود.

على رقم بحث هاى فراوان در مورد نقش درمانى روى در سرماخوردگی، بایدگفت که مطالعات علمى در این زمینه اندک است. بعضى از مطالعات مدعى است که فرم قرص مکیدنى روى براى درمان موثرتر عمل مى کند و بعضى دیگر معتقدند که ژل بینى این ماده بهتر است.‌ ‌

‌ویتامینC ‌:

‌طرفداران این ویتامین معتقدند که این مکمل ویتامینى سرماخوردگى را از همان شروع و آغاز نابود مى کند. البته بعضى از محققان معتقدند که این ویتامین نقشى در کوتاه کردن دوره سرماخوردگى ندارد. در مطالعه اى دیگر ثابت شده که مصرف ویتامینC ‌ ‌بعد از شروع سرماخوردگى باعث کوتاه شدن دوره بیمارى و یا حتى شدت آن نمى شود. اما اگر به طور روزانه مصرف شود مى تواند به مقدار کمى دوره بیمارى را کوتاه کند.

(در بزرگسالان۸ % و در بچه ها۱۴%). اما باید گفت : اغلب مطالعات مدعى است که ویتامینc ‌ ‌نقش پیش گیرنده ندارد و تنها به مقدار کم در درمان سرماخوردگى موثر است.‌ ‌

 ‌سرخارگلEchinacea :

‌مانند ویتامینc ‌ این داروى گیاهى نیز در بین متخصصان سرماخوردگى طرفدار بسیار دارد. در واقع طرفداران این داروى گیاهى معتقدند که این گیاه سیستم ایمنى بدن را ارتقا مى بخشد. بنابر این در پیشگیرى از بیمارى مفید است. در مطالعه اى ثابت شده که این دارو باعث کاهش شدت و پیشرفت بیمارى تا ۵۸% و کاهش دوره سرماخوردگى مى شود.‌ ‌

‌ ‌سوپ مرغ:

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ،  طرفداران این غذا معتقدند که خوردن سوپ باعث تسکین التهاب ناشى از سرماخوردگى مى شود. در واقع علائم را برطرف مى کند. همچنین آب از دسته رفته بدن را در هنگام سرماخوردگى و آنفولانزا جبران مى کند.‌

اگر مادران همیشه مصرف سوپ مرغ را توصیه می کنند در حال حاضر تحقیقات نیز بر این امر صحه می گذارد .

تحقیقی که در دانشگاه نبراسکا انجام شده نشان می دهد سوب مرغ روی گلبولهای سفید خون به نام نوتروفیل ها اثر دارد و باعث کاهش التهاب مجاری هوایی می شود .

هنگامی که بدن شما با ویروس سرماخوردگی یا سایر عفونت ها مبارزه می کند ، سوب مرغ باعث کاهش خس خس سینه ، سرفه و احتقان می شود . مصرف مایعات گرم و در حال تبخیر نیز اثر ملین و تسکین دهنده دارد .

هنوز دقیقا” نمی دانیم چه مواد شیمیایی در سوب این کار را انجام می دهند ولی تحقیقات بیشتر جواب را مشخص خواهد کرد .

از چه غذاهایی پرهیز کنیم؟

غذاهای آماده بسته بندی شده و کنسروها از لحاظ ویتامین‌ها و مواد معدنی فقیر هستند. بنابراین به جای مصرف این نوع غذاها از انواع میوه و سبزیجات تازه، گوشت، ماهی، غلات، مغز‌ها و دانه‌ها استفاده کنید.

نکته:

استفاده از بخور برای رفع گرفتگی بینی کمک می‌کند. برای این کار، به مدت ۱۰ دقیقه سر را بر روی بخارات یک ظرف آب در حال جوشیدن بگیرید. بهتر است دستمال یا حوله‌ای را روی سر بگذارید و این عمل را سه بار در روز تکرار کنید. می‌توان مقداری روغن منتول یا اوکالیپتوس به آب در حال تبخیر اضافه کنید تا عمل تنفس را تسهیل کند.

ـ مقدار زیادی مایعات مصرف کنید. در طول حملات شدید آنفلوانزا، بهتر است از مایعات مقوی و مغذی مثل انواع سوپ‌ها و آش‌ها به عنوان جایگزین وعده اصلی استفاده کنید. البته به شرطی که تعادل صحیحی از انواع مواد مغذی را دارا باشد.

ـ تا جایی که می‌توانید استراحت کنید. سیستم ایمنی برای تجدید قوا به استراحت نیاز دارد. عدم توجه به علائم یک عفونت ویروسی و سعی در ادامه کار و فعالیت در حین بیماری، مدت ابتلا را طولانی می‌سازد .

روشهاى پیشگیرى از سرماخوردگی

متخصصان معتقدند که شستن دست ها به صورت مرتب و بعد از تماس با اشیا و سطوح بهترین روش پیشگیرى در فصل شیوع سرما خوردگى است.

ویروس هاى سرما خوردگى در همه جا وجود دارد، حتى روى کنترل تلویزیون یا کلید برق. ویروس معمولا از طریق تماس دست آلوده با چشم و بینى وارد بدن مى شود. ویروس به تنهایى از طریق هوا انتقال نمى یابد . بلکه به روش هاى گفته شده وارد بدن مى شود.

تنفس در هواى مرطوب و مصرف مایعات به اندازه کافى روشى دیگر براى پیشگیرى است.‌ ‌اما با تمام این اوصاف همان طور که در ابتداى مطلب بیان شده سرما خوردگى غیر قابل درمان است و باید دوره خود را طى کند. این دوره معمولا ۱۰روز است.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

جمعه 9 اردیبهشت 1390  6:02 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

نتایج این تحقیقات نشان می دهد: اگر سیستم ایمنی بدن فرد مبتلا به آنفلوانزا عملکردی مناسب داشته باشد، در برابر عامل تحریک کننده این بیماری، پادتن تولید خواهد کرد.

 

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ،  پژوهشگران علوم پزشکی در دانشکده پزشکی دانشگاه اِموری، عنوان کرده اند که شیوع گسترده بیماری آنفلوانزا نوع آ در سال ۲۰۰۹ ، به تولید مجموعه وسیعی از پادتن ها در بدن افراد منجر شد.

 

محققان می گویند، اگر سیستم ایمنی بدن فرد مبتلا به آنفلوانزا عملکردی مناسب داشته باشد، در برابر عامل تحریک کننده این بیماری، پادتن تولید خواهد کرد.

در این تحقیقات از ژن ها برای تولید پادتن(دست کم هشتاد و شش نوع) استفاده و سپس واکنش این پادتن ها در مقابل ویروس های انواع آنفلوانزا بررسی شد.

به گفته گروه تحقیقات، پنج نمونه از این پادتن ها توانایی مقابله با گونه‌های متفاوت آنفلوانزا مشاهده شده در یک دهه گذشته را از جمله آنفلوانزای اسپانیایی و آنفلوانزای پرندگان، داشتند.

به گفته پاتریک ویلسون از دانشگاه شیکاگو و یکی از سرپرستان این تحقیق، نکته جالب این تحقیقات این بود که ویروس متفاوت آنفلوانزای نوع آ به تولید پادتنی منجر می شود که تقریبا در مقابل همه انواع دیگر آنفلوانزا موثر است.

لازم به ذکر است ویروس آنفلوانزای نوع آ به تولید پادتنی منجر می شود که تقریبا در مقابل همه انواع دیگر آنفلوانزا موثر است.

نتیجه این تحقیقات در مجله “پزشکی بالینی” منتشر شد.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

جمعه 9 اردیبهشت 1390  6:02 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

فشار خون بالا خصوصاً در افراد مسن بسیار شایع است.تقریباً در حدود یک نفر از هر چهار نفر از  فشار خون بالا رنج می برند. در بیماران جوانتر در مردان شایعتر است ولی در سنین بالاتر در زنان بیشتر از مردان دیده می شود. به طور کلی با افزایش سن خطر ابتلا افزایش می یابد.

 

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ،  فشار خون بالا که یکی از بیماری های شایع عصر حاضر و مهمترین عامل ابتلا به بیماری های خطرناک قلبی و عروقی است در کوچکترین و انتهایی ترین بخش های کلیه تنظیم می شود. 
   
 
اکنون مطالعات جدید دانشمندان حاکی از نقش مهم و حیاتی کلیه ها در کنترل فشار خون است.
این عضو از میلیون ها واحد کاری موسوم به نفرون ساخته شده که ضایعات را از خون خارج و برخی مواد را دوباره بازیافت می کند و در نهایت آنچه را که باقی می ماند از طریق ادرار دفع می کند.
به گفته دانشمندان مرکز علوم سلامت دانشگاه تگزاس، بخش انتهایی نفرون ها با کنترل میزان سدیم در خون به تنظیم فشار خون کمک می کند.
آنها نشان دادند کنترل میزان سدیم توسط نفرون انتهایی تحت کنترل یک سامانه تنظیم محلی است.

محققان با انجام آزمایش هایی بر روی موش ها دریافتند، نبود این سامانه منجر به افزایش فشار خون می شود که در اثر احتساب نامناسب نمک توسط کلیه ها ایجاد می شود.
جیمز استوکند استاد فیزیولوژی این مرکز گفت: این تحقیقات نخستین شواهد شفاف و روشن از سامانه کنترل فشار خون در نفرون انتهایی کلیه است.
بسیاری از داروهایی درمان فشار خون مهار نمک در کلیه را هدف قرار می دهند. اکنون این کشف می تواند به ارائه شیوه های درمانی جدیدی برای کاهش فشار خون منجر شود.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

جمعه 9 اردیبهشت 1390  6:02 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

محققان علوم پزشکی تاکید کردند افرادی که به بیماری دیابت مبتلا هستند اگر تمرینات ورزشی آیروبیک را با برنامه های کاهش وزن همراه کرده و به طور همزمان آنها را انجام دهند، نتایج بهتری در زمینه کاهش قند خون کسب خواهند کرد.

 

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از آسوشیتدپرس  ،  این ترکیب در مقایسه با انجام هر یک از این برنامه ها به تنهایی، برای کاهش وزن هم بسیار موثرتر خواهد بود.

 قند خون سوخت ماهیچه ها را تامین می کند و قند بیشتری در طول فعالیت های آیروبیک سوزانده می شود.

در یک آزمایش جدید، این برنامه ها روی چندین شرکت کننده و طی یک دوره ۹ ماهه بررسی شد.

این افراد سه روز در هفته و هر نوبت حدود ۴۵ دقیقه ورزش آیروبیک انجام دادند. شرکت کنندگان به سه گروه با تمرینات و برنامه های مختلف تقسیم شدند.

در پایان متخصصان دریافتند تنها در گروهی که فعالیت های آیروبیک و برنامه های کاهش وزن را همزمان انجام داده بودند، هم قند خون کاهش یافت و هم وزنشان کمتر شد.

هرچند دو گروه دیگر از انجام هر یک از برنامه ها به تنهایی سود بردند اما به اندازه ترکیب هر دو برنامه با هم برایشان مفید نبود.

این یافته در مجله انجمن پزشکی آمریکا منتشر شده است.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

جمعه 9 اردیبهشت 1390  6:02 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

پژوهشگران علوم پزشکی می گویند تحقیقات جدید از افزایش امکان تشخیص آلزایمر در مراحل ابتدایی و در نتیجه درمان به موقع آن از راه معاینه چشم فرد مبتلا خبر می دهد.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، بیماری آلزایمر زمانی بروز می کند که برای درمان آن دیگر فرصتی  باقی نیست ؛ اما تحقیقات جدید از افزایش امکان تشخیص این بیماری در مراحل ابتدایی و در نتیجه درمان به موقع آن از راه معاینه چشم فرد مبتلا خبر می دهد.
 
با توجه به افزایش میانگین طول عمر آدمی ؛ تا سال ۲۰۵۰ میلادی شمار بیماران مبتلا به آلزایمر به دو تا سه برابر امروز خواهد رسید و  هم اکنون نزدیک به ۲۵ میلیون نفر در سراسر جهان از آلزایمر رنج می برند.
 
آلزایمر یکی از شایع ترین نوع از انواع بیماری های دمانس یا همان زوال عقل است که از آن به عنوان کابوس بسیاری از مردم در دوره سالمندی یاد می شود؛ چرا که در مغز فرد مبتلا به علت افزایش میزان پروتئین بتا آمیلوئید چه در خارج و چه در داخل سلول عصبی ؛ نه تنها حافظه بلکه در نهایت شخصیت فرد نیز از دست می رود
هنوز کسی علت چنین تغییری را نمی داند؛ اما در هر صورت افزایش این پروتئین سبب اختلال عملکردهای حیاتی سلول های عصبی و تبادل اطلاعات بین آنها می شود؛ در نتیجه سلول های مغزی رفته رفته می میرند و مغز تا ۲۰ درصد کوچکتر می شود؛ حافظه بیمار مختل شده و شخصیت او تغییر می کند.
 
حدود ۲۰ سال زمان لازم است تا نخستین علائم شایع این بیماری در فرد مبتلا بروز کند؛ به همین دلیل تا پیش از فرا رسیدن این زمان ؛ مغز به نحوی این تغییرات را جبران کرده که در رفتار ظاهری چیزی مشاهده نشده است اما نکته اینجاست که تا همان زمان حدود یک سوم سلول های مغزی تخریب شده و دیگر با درمان های موجود نمی توان مانع پیشرفت بیماری شد.

 پروفسور یوخن هرمس متخصص نوروپاتولوژی در دانشگاه مونیخ به همراه ۲۰ محقق دیگر معتقدند که شاید در آینده بتوان تنها با معاینه چشم ها بیماری آلزایمر را در مراحل اولیه آن تشخیص داد.
 
به اعتقاد هرمس ؛ در شبکیه چشم مبتلایان به آلزایمر تغییراتی مشهود است که این تغییرات در ارتباط با مغز بیمار بوده و سال ها قبل از آن که علائم شایع بیماری ظاهر شود؛ قابل تشخیص است
وی در حال حاضر مشغول تحقیقاتی برای اثبات ارتباط بین تغییرات شبکیه و مغز بیمار مبتلا به آلزایمر و توضیح آن است.
 
همزمان با پژوهشگران مونیخ ؛ محققان موسسه کلمنز ـ شوپف دانشگاه صنعتی دارم اشتات و دانشگاه ینا نیز تحقیقات مشابهی از جمله مشاهده تغییرات شبکیه چشم با کمک برخی مواد رنگی را در دستور کار خود دارند.
هزینه این طرح سه ساله ؛ حدود سه میلیون یورو برآورد شده که از محل کمک  های تحقیقاتی و آموزشی دولت آلمان تامین می شود

بیماری آلزایمر ۲ تا ۵ درصد اشخاص مسن را دربر می‌گیرد و گاهی هم بر اشخاص جوانتر حمله می‌کند. به نظر می‌رسد که بیماری آلزایمر در اثر فاسد شدن سلولهای منطقه هیپو کامپ که معمولا مقدار زیادی استیل کولین تولید می‌کنند بوجود می‌آید.

سلولهای مغزی یا نرونهایی که آسیب دیده‌اند پلاکهایی جمع می‌کنند و به تعداد زیادی می‌میرند. منطقه آسیب دیده مغز و استیل کولین در تشکیل خاطرات جدید وارد عمل می‌شوند به همین دلیل یکی از نشانه‌های اصلی بیماری آلزایمر عدم توانایی در تحکیم یک یادگیری تازه (مثل یادآوری آدرس تازه) و دشواری در جهت‌یابی است. اما خاطرات رویدادهای دور معمولا کمتر آسیب می‌بینند.
تقریبا ۱۰ درصد افراد بالای ۶۰ سال ، زوال عقل دارند و حدود نیمی عقل دارند از آنها مبتلا به آلزایمر می‌باشند. آلزایمر نوعی بیماری ناهمگن از نظر ژنتیکی است که در تمام نژادها دیده می‌شود. ۵ درصد بیماران دچار بیماری خانوادگی با تظاهر زود هنگام ، ۱۵ – ۲۵ درصد دچار بیماری خانوادگی با تظاهر دیررس ، ۷۵ درصد مبتلا به بیماری تک گیر می‌باشند. ۱۰ درصد موارد آلزایمر خانوادگی ، توارث اتوزومی غالب و بقیه چند عاملی را نشان می‌دهند.

مهمترین یافته‌های شناختی بیماری آلزایمر ، رسوب دو پروتئین رشته‌ای پپتید بتاآمیلویید تاو در مغز می‌باشند. پپتید بتاآمیلویید که از پروتئین رمز گردانی شده توسط یکی از ژنهای مستعد کننده به بیماری آلزایمر خانوادگی بوجود می‌آید، در پلاکهای آمیلویید یا پیری در فضای خارج سلولی مخ مبتلایان به آلزایمر یافت می‌شود. پلاکهای آمیلویید ، حاوی پروتئینهای دیگر علاوه بر بتاآمیلویید می‌باشند. از جمله آپولیپو پروتئین E که این هم توسط نوعی ژن مستعد کننده به آلزایمر (APOE) رمز گردانی می‌شود.

اشکال هیپر فسفریله پروتئین تاو (Tau) ، کلافهای نورو فیبریلاری را تشکیل می‌دهند که برخلاف پلاکهای آمیلویید در داخل نورونهای آلزایمر یافت می‌شوند. تاو یک پروتئین مرتبط با میکرو توبولهاست که بطور وافری در نورونهای مغز بروز می‌یابد. این پروتئین ، تجمع و پایداری میکروتوبولها را که بر اثر فسفوریلاسیون کاهش می‌یابد، تقویت می‌کند. تشکیل کلافه‌های و نورو فیبریلازی تاو ظاهرا یکی از علل استحاله نورونی در بیماری آلزایمر است.

آلزایمر که شایعترین حالت بیماری جنون است با از بین بردن حافظه کوتاه مدت آغاز شده و به ضعف بیشتر حافظه، از بین رفتن قدرت تکلم، ادراک، مهارتهای حرکتی، بی ثباتی احساسی و در موارد پیشرفته به بی واکنشی، از بین رفتن حرکت و توانایی کنترل واکنشهای جسمی می انجامد و میتواند در طی ۵ تا ۱۰ سال به مرگ بیمار منجر شود.
این بیماری در دوران میان سالی یا کهن سالی رخ میدهد و با از بین بردن نورونها و اتصالات غشای مخ موجب بروز ضایعات عمده در توده مغز میشود.

درباره این بیماری باورهای غلطی وجود دارند که شناسایی آنها به شناخت بهتر آلزایمر منجر خواهد شد:

۱٫ از بین رفتن حافظه بخشی طبیعی از کهن سالی است.
در گذشته چنین تصور میشد که ضعف یا زوال حافظه از عوارض عادی پیری است و حتی گاهی آلزایمر را نیز به حساب ضعف پیری میگذاشتند. اما واقعیت این است که ضعف شدید حافظه نشانه یک بیماری وخیم است.

این مطلب که ضعف حافظه در اثر کهولت امری طبیعی است یا خیر، هنوز به طور یقین ثابت نشده است. عده بسیاری از افراد احساس میکنند که حافظه آنان به مرور زمان دقت خود را از دست داده است اما هنوز یک حکم قطعی علمی در این باره مشخص نشده است و تحقیق پیرامون این موضوع ادامه دارد.

۲٫ بیماری آلزایمر کشنده نیست.
واقعیت این است که آلزایمر کشنده است. این بیماری با ویرانی سلولها در بخشهایی از مغز که برای حافظه اهمیتی حیاتی دارند آغاز میشود. البته تخریب تدریجی سلولها در بخشهای مغز به نارسایی در سیستمهای حیاتی دیگر بدن نیز منجر خواهد شد. علاوه بر این، از آنجایی که افراد مبتلا به آلزایمر معمولا به بیماریهای دیگر مربوط به کهولت نیز مبتلا هستند، فوت آنها لزوما به یک دلیل به خصوص صورت نمیگیرد.

۳٫ نوشیدن نوشابه هایی که در قوطی آلومینیومی بسته بندی میشود و همچنین آشپزی در ظروف آلومینیومی موجب بروز آلزایمر میشود.
واقعیت این است که در طی سالهای ۱۹۶۰ و ۱۹۷۰، آلومینیوم به عنوان یک مظنون اصلی در بروز آلزایمر مطرح شد. این شک و تردید به بروز نگرانیهایی در رابطه با قرار گرفتن در تماس روزانه با آلومینیوم که از طریق ظروف پخت و پز، قوطیهای نوشابه، داروهای ضد اسید معده و مواد ضد تعریق منجر شد.

از آن زمان به بعد، مطالعات در اثبات نقش آلومینیوم در ایجاد آلزایمر با شکست مواجه شده اند. امروزه متخصصین بیشتر بر زمینه های دیگر تحقیق متمرکز شده اند و عده اندکی آلومینیوم را تهدیدی بر سلامت میدانند.

۴٫ اسپراتام موجب ضعف حافظه میشود.
واقعیت این است که اسپراتام (aspartame) نوعی شیرین کننده مصنوعی است و تحت نامهای تجاری از جمله Nutrasweet و Equal در بازار موجود است و استفاده از آن در اوایل دهه ۸۰ از طرف اداره نظارت بر دارو و مواد غذایی FDA برای شیرین کردن نوشیدنیهای رژیمی و مواد خوراکی دیگر تایید شده است. عده ای از دانشمندان عقیده دارند که تاثیر دراز مدت مصرف این ماده بر سلولهای مغز و در کل سلامت بدن مشخص نیست.

بنابر گزارش FDA، این سازمان به طور مرتب به بررسی اطلاعات جدید در اینباره پرداخته و هیچ نشانه ای از تاثیر مخرب اسپراتام بر سلامتی انسان مشاهده نکرده است.

۵٫ واکسن آنفلوانزا خطر ابتلا به الزایمر را افزایش میدهد
واقعیت این است که نظریه ای که واکسن آنفلوانزا را عامل افزایش خطر ابتلا به آلزایمر دانسته بود، توسط پزشکی آمریکایی مطرح شد که پروانه پزشکی او توسط هیات ممتحنین پزشکی رد شده بود. این فرد ادعا داشت که میتواند با دارویی که از مغز استخوان خود تهیه نموده، بیماری ژنتیکی اوتیسم را درمان کند.

در حقیقت، چندین آزمایش و مطالعه اساسی واکسن آنفلوانزا و واکسنهای دیگر را عامل کاهش دهنده آلزایمر و کسب سلامتی بیشتر دانسته اند.

۶٫ برای متوقف کردن روند آلزایمر درمانهایی وجود دارد.
واقعیت این است که در حال حاضر، هیچ روش درمانی برای معالجه یا متوقف کردن آلزایمر وجود ندارد. داروهای موجود با تایید FDA، تنها میتوانند در بعضی از بیماران موجب ثابت نگهداشتن موقتی وضعیت موجود یا کند نمودن روند زوال حافظه شوند.

آیا این بیماری حالت ارثی هم دارد؟
سن بالا ، سابقه خانوادگی ، جنس مونث بودن و سندرم داون ، مهمترین عوامل خطر ساز برای آلزایمر هستند. در جمعیتهای غربی ، خطر تجربی آلزایمر در سرتاسر عمر ، ۵ درصد است. اگر بیماران ، خویشاوند درجه اولی داشته باشند که آلزایمر در او پس از ۶۵ سالگی بروز کرده باشد، خطر نسبی ابتلای آنها ۳ – ۶ برابر ، افزایش می‌یابد. اگر بیماران خواهر یا برادری مبتلا به آلزایمر پیش از ۶۰ سالگی و نیز یک والد مبتلا باشند، خطر نسبی آنها ۷ – ۹ برابر می‌شود.

آزمایش آپولیپوپروتئین A نوعی آزمایش تشخیصی کمکی است و نباید برای پیش بینی آلزایمر در بیماران بی‌علامت استفاده شود. مبتلایان به سندرم داون ، افزایش خطر ابتلا به آلزایمر را نشان می‌دهند. پس از ۴۰ سالگی ، مبتلایان به سندرم داون ، همواره یافته‌های آسیب شناختی عصبی آلزایمر را دارند و تقریبا ۵۰ درصد آنها ، دچار افت شناختی می‌شوند.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

جمعه 9 اردیبهشت 1390  6:02 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها