0

مطالب علمی - پزشکی

 
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

استفاده گسترده از روبات ها در بیمارستان

سودمندی استفاده از روبات ها در بیمارستان
استفاده گسترده از روبات های مختلف در بیمارستانی در اسکاتلند، باعث صرفه جوییِ چشمگیر در هزینه های سالانه این بیمارستان شده است.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ،  استفاده از روبات ها در داروخانه و برخی دیگر از بخش های این بیمارستان، سالانه بیش از نیم میلیون پوند از هزینه های جاری این بیمارستان کاسته است .

 روبات ها ی بیمارستان فورت ولی رویال در امورنظافت زمین و تمیز کردن سایر قسمت ها بردن غذا و ملحفه ها برای بیماران ، کمک به پرستاران ، انبار کردن داروها وآماربرداری از داورهای مورد نیاز و تهیه فهرست برای سفارش مجدد آنان در داروخانه بیمارستان به کار می روند .

استفاده از روبات برای انجام کارهای بیمارستانی در انگلیس

مسئولان بیمارستانی در انگلیس قصد دارند برای انجام کارهای روزانه شان از تیم روبات ها استفاده کنند.

از این روبات ها برای حمل زباله های بیمارستانی، تمیز کردن اتاق های جراحی و ارائه غذا و دارو استفاده خواهد شد.

هم اکنون آزمایش های نهایی بر روی این روبات ها انجام می شود تا از آنها در بیمارستان سلطنتی فورت والی استفاده شود.

این روبات ها با کمک دستگاه های کامپیوتری که بدان مجهز شده اند از توانایی لازم برای بازکردن درب های بیمارستان برخوردار خواهند شد و زمانی که شیئی در مقابلشان باشد، متوقف خواهند شد.

روبات‌ پزشک‌ (Robo-docs) در بیمارستان سینت مری لندن‌ کار خودش را آغاز کرد.
این روبات ها قراراست در مراکز مختلف درمانی به کارگرفته شوند.

این‌ روبات‌ که‌ دارای یک‌ مانیتور و دوربین‌ است ، به کنارتخت‌ بیماران‌ می آید و پزشک‌ از طریق‌ مانیتور این روبات به معاینه و گفتگو با بیماران‌ می پردازد و دستورات‌ خود را تجویز می‌ کند‌.
تاکنون یک عمل جراحی کلیه با استفاده از این روبات ها صورت گرفته است.
به این ترتیب و با این ابتکار ، پزشک‌ می تواند از اتاق‌ فرمانی‌ که‌ با روبات‌ ارتباط دارد حتی بدون‌ حضور در بخش‌ از وضع بیماران‌ از طریق‌ گفتگو و دیدن تصاویر انان‌ مطلع شود‌.
قیمت‌ این روبات‌ پزشک حدود ۵۰ هزار دلار است. انها قرارست در اینده،‌ فشار خون‌ و تب‌ بیماران را هم‌ اندازه‌گیری‌ کنند و نتیجه را به‌ پزشک‌ معالج‌ اطلاع‌ دهند.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

سه شنبه 30 فروردین 1390  10:08 AM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

پرتوهای منتشر شده از تلفنهای همراه ، خطر بروز مشکلات رفتاری شامل بیش فعالی و عدم توجه را در کودکان افزایش دهد

 

تلفن همراه خطر افزایش مشکلات رفتاری کودکان را افزایش می دهد  
 
 
    
محققان مدرسه بهداشت عمومی دانشگاه کالیفرنیا در لس آنجلس آمریکا  در بررسیهای خود نشان دادند که تشعشات تلفنهای همراه قبل و بعد از تولد ممکن است بتواند خطر توسعه مشکلات رفتاری را در کودکان افزایش دهد.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ،  این  پژوهشگران با انجام تحقیقاتی دریافتند که قرار گرفتن در معرض پرتوهای منتشر شده از تلفنهای همراه قبل و بعد از تولد ممکن است بتواند خطر بروز مشکلات رفتاری شامل بیش فعالی و عدم توجه را در کودکان افزایش دهد.

این محققان در این خصوص توضیح دادند: “تئوریهایی در این زمینه وجود دارد اما ما هنوز چیزی در مورد صحت آنها نمی دانیم.

تشعشات تلفنهای همراه که جنین دریافت می کند می تواند بسیار کم باشد بنابراین هنوز دقیقا مشخص نیست که این پرتوها چگونه می توانند بر روی توسعه جنینی اثر بگذارند.”

محققان با تاکید بر اینکه به هرحال احتیاط برای کاهش انتشار این تشعشات در طول دوره بارداری لازم است، افزودند: “ما می دانیم که این تشعشات وجود دارند بنابراین تا زمانی که علم توسعه پیدا کند احتیاط واجب است.

برای اینکه قرار گرفتن در معرض این پرتوها را کاهش دهیم کافی است که تلفن همراه را از بدن دور نگه داریم و از دستگاههای هندزفری استفاده کنیم.”

در این تحقیقات اطلاعات مربوط به استفاده ۲۸ هزار و ۷۴۵ کودک ۷ ساله و مادران آنها از تلفن همراه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته شد و این اطلاعات را “گروه مطالعه ملی تولد در دانمارک” جمع آوری کردند.

در این مطالعه، مادران اطلاعاتی را در مورد سبک زندگی خود شامل استفاده از تلفن همراه در طول و بعد از بارداری ارائه کرده و درباره عادت استفاده از تلفن همراه توسط کودکان خود و مسائل رفتاری کودکان در سن ۷ سالگی مورد مصاحبه قرار گرفته بودند.

نتایج این تحقیقات نشان دادند که ۲/۳۵ درصد از کودکان ۷ ساله از تلفن همراه استفاده می کنند و کمتر از یک درصد از این کودکان طولانی تر از یک ساعت در هفته تلفن همراه خود را بکار می گیرند.

برپایه این گزارشی که مادران ارائه کرده بودند، اکثریت کودکان (۹۳ درصد) هیچ مشکل رفتاری نداشتند، ۳/۳ درصد مشکلات رفتاری مرزی و ۱/۳ درصد از آنها نشانه هایی از مشکلات رفتاری شامل مشکلات احساسی، اختلال رفتاری، پیش فعالی عدم توجه و مشکلات ارتباطی را نشان دادند.

 حدود ۱۸ درصد از این کودکان در طول دوران جنینی و پس از تولد در معرض تلفن همراه قرار داشتند که این گروه بیشترین خطر را در خصوص مشکلات رفتاری نشان دادند.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

سه شنبه 30 فروردین 1390  10:12 AM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

تاریخچه بهداشت عمومی در ایران

دکتر ابوالحسن ندیم

دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشکده بهداشت
مقدمه

 با توجه به اینکه پزشکی و بهداشت را نمی‌توان از یکدیگر جدا نمود بنابراین می‌توان تعریف تاریخ پزشکی را که عبارتست از مطالعه وقایع و شخصیت‌های مرتبط با پزشکی به بهداشت عمومی نیز تعمیم داده در تاریخچه بهداشت عمومی نیز به مطالعه وقایع و شخصیت‌های مرتبط با این علم و هنر، پرداخت. بهداشت عمومی در جهان تاریخچه چند هزار ساله دارد. علاقمندان به تاریخچه بهداشت عمومی در جهانی می‌توانند به کتاب History of public health نوشته Rosen مراجعه نمایند.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از دانش بهداشت عمومی (  http://phealth.blogfa.com  )  ،   در کشور ما نیز در روزگاران قدیم اقدامات بهداشت عمومی در بعضی زمینه ها اجرا می‌شده است، مرحوم ملک الشعرای بهار در یکی از نوشته های خود یادآور می‌شود که طبق مدارک تاریخی در زمان داریوش که ایران لشگرکشی‌های عمده ای انجام می‌داده است به تمام اردوها دستور داده شده بود که شب به هر محلی می‌رسند آب آشامیدنی برای روز بعد تهیه کرده و آنرا بجوشانند و بعد در ظرف‌های سربازان بریزند تا روز بعد آب جوشیده بیاشامند و این امر برای جلوگیری از بیماری‌های منتقله بوسیله آب بوده است. ولی به قول یک شاعر روانشاد “ما، راویان قصه های رفته از یادیم” در حقیقت پس از حمله اعراب و به دنبال آن حملاتِ قبایل ترک، تاتار و مغول شیرازه حکومتی سراسری به جز در فواصل زمانی کوتاه از هم پاشیده شد و حتی در زمان حکومت‌های قویّ مرکزی نیز مسائلی تحت عنوان بهداشت عمومی به مفهوم نوین آن مطرح نبود و علیرغم وجود مباحث بهداشتی در کتب طبّی نیاکان، بهداشت، منحصر به بهداشت فردی و تا حدودی خانوادگی بوده که بیشتر بر پایه آموزش‌های دینی استوار بوده است.

دارالفنون
            در حقیقت تاریخچه بهداشت عمومی نوین در ایران را باید با افتتاح دارالفنون توسط میرزاتقی خان امیرکبیر آغاز کرد. او برای تدریس علوم پزشکی دکتر پولاک اتریشی و دکتر شلیمر هلندی را استخدام کرد. کتاب دکتر پولاک تحت عنوان “سفرنامه دکتر پولاک ـ ایران و ایرانیان” ترجمـه شده و کتاب دکتر شلیمر تحت عنوان “اصطلاحات پزشکی، دارویی و مردم شناسی” به زبان فرانسه نوشته شده است. هر دو کتاب شامل اطلاعاتی در باره بیماری‌های بومی رایج در ایران و نحوه مقابله با آن‌هاست. چندی پس از قتل میرزاتقی خان امیر کبیر، دکتر کلوکه فرانسوی که به عنوان طبیب دربار، استخدام شده بود واکسیناسیون ضد آبله را پیشنهاد کرد.

            دکتر تولوزان فرانسوی در سال ۱۲۴۳ شمسی به تهران آمد، او هم طبیب ناصرالدین شاه و هم استاد دارالفنون بود. پس از چندی به دنبال قحطی‌های مکرر و اپیدمی‌های وبا به پیشنهاد دکتر تولوزان سازمانی به نام مجلس حفظ‌الصحه شروع به کارکرد که در حقیقت اوّلین سازمان کشوری در زمینه بهداشت عمومی بود. ریاست عالیه این سازمان با وزیر فوائد عامه و ریاست اجرایی آن با دکتر تولوزان بود. او نه تنها مجلس حفظ‌الصحه را بنیان گذاشت بلکه سازمان قرنطینه را نیز که بعدا در باره آن بحث خواهد شد تاسیس کرد و واکسیناسیون ضد آبله را که قبلا توسط دکتر کلوکه فرانسوی پیشنهاد و شروع شده بود احیا کرد. در حقیقت در آن زمان وظایف اصلی مجلس حفظ‌الصحه عبارت بود از اقدامات قرنطینه و واکسیناسیون که ذیلا به طور اختصار به شرح تاریخچه فعالیت‌ها در این دو زمینه می‌پردازیم.

قرنطینه
            به علت افزایش مبادلات تجاری توسط کشتی‌ها و نیز بروز اپیدمی‌های بیماری‌های مهمی مانند طاعون و وبا، مسئله قرنطینه مورد توجّه تمامی کشور‌های درگیر تجارت دریایی بین المللی بود و به همین دلیل یکی از وظایف اصلی مجلس حفظ‌الصحه برقراری سرویس‌های قرنطینه بود. به دنبال شیوع طاعون در سال ۱۲۵۵ شمسی فکر ایجاد مراکز قرنطینه از طرف کشور‌های اروپایی مطرح گردید ولی دنبال نشد تا اینکه در مرداد ۱۲۷۸ شمسی اپیدمی بسیار شدید طاعون در منطقه خلیج فارس حادث شد و به دنبال آن مقامات دولت انگلستان پیشنهاد تاسیس مراکز قرنطینه و اجرای مقررات آنرا نمودند و اقدامات خود را در بوشهر آغاز کردند. این امر با مخالفت مردم و روحانیون محلّی مواجه و عملا منجر به بلوایی شد ولی با پشتیبانی مجلس حفظ‌الصحه و توضیحاتی که داده شد انگلیسی‌ها به کار خود ادامه دادند.

در سال ۱۲۸۳ شمسی در پاریس کنفرانسی در مورد قرنطینه برگزار شد و به علت اپیدمی‌های طاعون و وبا در منطقه خلیج فارس و عدم توانایی دولت ایران در کنترل آن‌ها قرار شد کلیّه پزشکان هیئت‌های نمایندگی سیاسی خارجی در ایران نیز عضو مجلس حفظ‌الصحه باشند و قرار شد دولت ایران پست قرنطینه در جزیره هنگام، تاسیس کند ولی بعدا طبق توافقی که بین دولت‌های اروپایی و اختصاصا دولت انگلیس و دولت ایران به عمل آمد قرار شد در بنادر جنوب ایران (بندرعباس، بوشهر، بندرلنگه، آبادان و بندر جاسک) مراکز قرنطینه ایجاد گردد.

 مجهزترین این مراکز در بوشهر بود که در آن زمان مهمترین بندر تجاری ایران به حساب می‌ آمد و این مرکز مستقیما و تماما توسط هیات پزشکی انگلستان اداره می‌شد ولی حقوق و دستمزد کارکنان عادی را دولت ایران می‌پرداخت. در سال ۱۲۸۵ شمسی یعنی سال صدور فرمان مشروطیت، دکتر نلیگان انگلیسی به عنوان کفیل ریاست مجلس حفظ‌الصحه تعیین شد و همانگونه که بعدا خواهیم گفت فعالیت‌های واکسیناسیون عمومی زیر نظر او یکبار دیگر آغاز شد.

            در سال ۱۳۰۰ شمسی پس از کودتای ۱۲۹۹ وزارت امور خارجه ایران از دولت انگلیس درخواست کرد گزارشی در باره مراکز قرنطینه بنادر خلیج فارس در اختیار دولت ایران بگذارد چون در دوران جنگ جهانی اول دستگاه های کار آن‌ها عملا همه خراب شده و از کار افتاده بود و همان طور که قبلا نیز ذکر شد در پست‌های قرنطینه بنادر بوشهر، آبادان، بندر عباس و جاسک، کلیه امور بوسیله کارکنان انگلیسی سرپرستی می‌شد ولی به جز پزشک کنسولگری انگلیس در بوشهر و دستیارانش دستمزد تمامی کارکنان از محل درآمد گمرکات ایران پرداخت می‌شد.

            در همان سال ۱۳۰۰ نام مجلس حفظ‌الصحه به شورای عالی صحیّه تبدیل شد و بعدا اداره صحیه عمومی در وزارت فوائد عامه تاسیس شد و شورای عالی صحیه عملا تعطیل گردید.

            به دنبال مذاکرات طولانی با مقامات انگلیسی بالاخره در تیر ماه ۱۳۰۷ شمسی پزشکان ایرانی پست‌های قرنطینه بنادر را تحویل گرفته وکلید اداره مرکزی نیز به نماینده ایران واگذار شد و از همان سال کلّیه امور قرنطینه مستقیما زیر نظر اداره صحیّه عمومی دولت ایران قرار گرفت.

واکسیناسیون
            همانطور که قبلا ذکر شد، مایه کوبی (واکسیناسیون) آبله را دکتر کلوکه فرانسوی پیشنهاد کرد. ابتدا واکسن برای مایه کوبی از تاول‌های آبله کودکان مبتلا گرفته می‌شد و در کتاب دکتر پولاک شرح نسبتا کاملی در زمینه توصیه های لازم برای انتخابِ دهندة مایه (واکسن)، داده شده است بعدا مایه آبله به نوع آبله گاوی که در تمام دنیا رایج بود تبدیل شد. پس از اینکه نلیگان در ۱۲۸۵ کفیل ریاست مجلس حفظ‌الصحه شد فعالیت‌های واکسیناسیون عمومی آبله را توسعه داد و حتی سعی شد که مایه آبله در خود ایران تهیه شود ولی در آن زمان موفقیتی در این زمینه حاصل نشد و قرار شد مایه آبله از اروپا فراهم شود.

            تاریخچه برنامه های واکسیناسیون به عنوان برنامه های بهداشت عمومی در حقیقت با شروع به کار انستیتو پاستور ایران شروع می‌شود. در سال ۱۲۹۹، قبل از کودتای سوّم اسفند، کنفرانس صلح تشکیل شد و نمایندگان ایران در این کنفرانس عبارت بودند از فروغی، لقمان ادهم و شاهزاده نصرت الدوله فیروز. هیئت نمایندگی ایران در این سفر به ملاقات دکتر رو (Raux) رئیس انستیتو پاستور رفتند و از او درخواست کردندکه شعبه ای در ایران افتتاح کند. این تقاضا مورد قبول واقع شد و دکتر مسنارد (Mesnard) به ایران آمد. لازم به ذکر است که جانشین او دکتر گراندل بود بعدا دکتر ابوالقاسم بهرامی که مترجم گراندل بود به ریاست انستیتو پاستور، منصوب شد و کار اصلی انستیتو پاستور در این زمان ساخت واکسن هاری با نخاع آلوده خرگوش بود که بزودی به واکسن فرموله ـ فنوله مغز برّه که هنوز هم در بعضی نقاط دنیا استفاده می‌شود تبدیل شد. در سال ۱۳۱۴ شمسی تولید واکسن آبله نیز در انستیتو پاستور شروع شد.

            تا حدود سال ۱۳۲۴ شمسی دکتر ابوالقاسم بهرامی رئیس انستیتو پاستور بود. فعالیت‌های انستیتو پاستور در این مدت عبارت بود از تهیه واکسن هاری، واکسن حصبه و بسیاری از مواد آزمایشگاهی دیگر. در تمام این مدت یکی از اعضای انستیتو پاستور فرانسه به نام پرفسور لوبرو سرپرست افتخاری فعالیت‌های انستیتو پاستور ایران می‌شود که هر دو سال یکبار به ایران می‌آمد. در آن سال تصمیم گرفته می‌شود که یک فرانسوی را به طور دائمی به عنوان رئیس انستیتو پاستور به ایران بفرستند و به این منظور دکتر بالتازار به ایران اعزام شد. او حدود ۶ ماه در حصارک زیر نظر دکتر دلپی کار می‌کرد و بعدا دکتر ابوالقاسم بهرامی به کنار رفت و دکتر بالتازار جانشین او شد یعنی در بیست و پنجمین سال تاسیس انستیتو پاستور دکتر بالتازار رئیس و دکتر قدسی معاون او شد. با آمدن دکتر بالتازار، دامنه فعالیت‌های تحقیقاتی و تولیدی انستیتو پاستور وسعت پیدا کرد که بحث مفصّل آن از حوصله این نوشته خارج است.

            تاریخچه تولید بیشتر واکسن‌ها و سرم‌های بیماری‌های انسانی به تاریخچه تاسیس و فعالیت‌های انستیتو رازی مربوط می‌شود وقتی دکتر بهرامی رئیس انستیتو پاستور شد همه گیری شدید حیوانی طاعون گاوی اتفاق افتاد که تلفات وسیعی در گاوها ایجاد کرد. در نوشته های آن زمان این همه گیری حیوانی را ” گاومیری” نامیده اند به هر حال کنترل این بیماری نیز به عهده انستیتو پاستور گذاشته شد ولی در سال ۱۳۰۹ شمسی اداره کل خلافت، دکتر فاتح را به فرانسه فرستادند که شخصی را به منظور تاسیس موسسه ای برای بیماری‌های دامی استخدام کند و او دکتر دلپی را استخدام کرد. دکتر دلپی در سال ۱۳۰۹ شمسی که به تهران آمد حصارک را که یک مزرعه دولتی بود و مقابل آن نیز مرتع بود به عنوان محل انستیتو رازی انتخاب کرد و کسانی را که در انستیتو پاستور برای مبارزه با طاعون گاوی کار می‌کردند به آنجا منتقل کرد.

بیشتر فعالیت‌های انستیتو رازی بین سال‌های ۱۳۱۰ و۱۳۲۰ در زمینه تولید واکسن‌های بیماری‌های حیوانی بود. در سال ۱۳۲۱ شمسی به علت اپیدمی دیفتری به توصیه دکتر قریب و دکتر اقبال قرار شد سرم ضد دیفتری در انستیتو رازی تهیه شود و دکتر میرشمسی به اینکار اقدام کرد. گرچه قرار بود پس از پایان جنگ جهانی دوّم انستیتو رازی کارهای مربوط به تولید محصولات انسانی را تعطیل کند ولی به پیشنهاد دکتر اقبال قرار شد این فعالیت حفظ شود.

از ۱۳۳۳ به بعد واکسن سه گانه دیفتری، کزاز، سیاه سرفه برای اداره کلّ بهداشت ساخته شد. بعدا واکسن‌های سرخک و فلج اطفال به تولیدات انسانی انستیتو رازی اضافه شد که تولید آن‌ها به طور عمده مدیون فعالیت‌های دکتر میرشمسی و همکاران وی می‌باشد.

            سازمان‌های اداری بهداشت عمومی  وزارت بهداری در ایران به عنوان یک وزارت مستقل از سال ۱۳۲۱ شروع به کار کرد ولی وزرا اغلب یا جراح بودند و یا متخصص بیماری‌های داخلی و فعالیت‌های بهداشت عمومی محدود به کار اداره صحیّه عمومی که بیشتر به امور قرنطینه و واکسیناسیون می‌پرداخت.

            در سال ۱۳۳۰ اصل چهارم ترومن در ایران شروع به فعالیت عملی کرد و یکی از فعالیت‌های آن تاسیس “سازمان همکاری بهداشت” با همکاری وزارت بهداری بود. در حقیقت این سازمان پایه و اساس سازمان‌های بهداشت و پیشگیری از بیماری‌ها در ایران است. سازمان همکاری بهداشت، دارای شاخه های متعدد فعالیت بهداشتی از قبیل مهندسی بهداشت، پرستاری بهداشت، بهداشت مادر و کودک و غیره بود. این سازمان در بسیاری از استان‌ها اقدام به تاسیس شعبه نمود که بخصوص در زمینه تهیه آب سالم آشامیدنی فعالیت داشتند.

            بعد از چند سال فعالیت “سازمان همکاری بهداشت” منحل و اداره کل بهداشت در وزارت بهداری تاسیس شد. در همان اوان چون سازمان جهانی بهداشت اجرای برنامه ریشه کنی مالاریا را در قاره های مختلف به جز آفریقا توصیه کرده بود بخشی از فعالیت‌های مبارزه با مالاریا که در “سازمان همکاری بهداشت” انجام می‌شد از اداره کل بهداشت جدا شد و اداره کل ریشه کنی مالاریا تاسیس گردید ضمنا تصمیم گرفته شد که فعالیت‌های اداره مهندسی بهداشت نیز جزو همین اداره کل باشد. نیروی انسانی کارشناس مورد نیاز کار در این اداره کل، بیشتر در انستیتو مالاریولوژی که شرح فعالیت‌های آن بعدا خواهد آمد تعلیم می‌گرفتند و کادر صحرایی لازم برای ادارات استان‌ها اعم از میکروسکوپیست، تکنسین‌های حشره شناسی، مامورین مراقبت و غیره نیز آموزش داده شدند. وجود همین کادر صحرایی آموزش دیده و مجرّب بود که بعدا به موفقیت راه اندازی شبکه های بهداشتی در سراسر کشور کمک کرد.

            در سال ۱۳۴۳ با روی کار آمدن حسنعلی منصور، دکتر جمشید آموزگار که خود متخصص بهداشت (در زمینه آب) بود به وزارت بهداری منصوب شد و وی اقدام به تعیین یک معاون بهداشتی (دکتر قاسم معتمدی) نمود و در سطح استان‌ها ادارات کل بهداشت به موازات ادارات کل بهداری تاسیس شد و پس از یکی دو سال هر دو اداره کل در هر استان ادغام شدند ولی در اغلب استان‌ها مسئولیت به عهده مدیران کل بهداشتی گذاشته شد. بعدها اداره کل ریشه کنی مالاریا نیز منحل شد و ادارات تابعه آن ضمیمه ادارات کل بهداری استان شدند.

            در سطح کشوری یک اداره کل مبارزه با بیماری‌های واگیر تاسیس شد که مسئولیت مبارزه با بیماری‌‌های واگیر در سطح کشور به عهده آن اداره بود ولی در سال ۱۳۵۱ به موازات آن اداره کل مبارزه با بیماری‌های غیرواگیر تاسیس و قرار شد که به امر مبارزه با بیماری‌های قلب و عروق، سرطان‌ها، بیماری‌های متابولیک، بهداشت روانی و بهداشت حرفه ای بپردازد. چون در این تاریخچه فقط به مسائلی که تا انقلاب اسلامی اتفاق افتاده می‌پردازیم، لذا این بحث را در اینجا خاتمه می‌دهیم و اکنون مختصری نیز به تاریخچه تحقیقات بهداشتی در کشور می‌پردازیم.

تاریخچه تحقیقات بهداشتی در ایران
            همانطور که قبلا ذکر شد انستیتو پاستور ایران در سال ۱۲۹۹ به منظور راه انداختن برنامه های واکسیناسیون ‌هاری و آبله و حصبه راه اندازی شد که بعدا به فعالیت‌های عمده ای در زمینه تحقیقات بیماری‌های بومی بخصوص در زمینه هاری و طاعون پرداخت و از این نظر در سطح سازمان‌های تحقیقاتی بین المللی قرار گرفت. انستیتو رازی که همانطور که قبلا گفته شد در ابتدا به عنوان شاخه ای از انستیتو پاستور جدا شده مسئولیت تهیه واکسن برای بیماری‌های حیوانی را به عهده داشت از سال ۱۳۲۱ به تولید فراورده های سرم و واکسن برای بعضی بیماری‌های انسانی پرداخت که به موازات آن تحقیقات ارزنده ای در زمینه این محصولات انجام داد ولی تاریخچه بخش اعظم تحقیقات بهداشتی کشور به تاریخچه انستیتو مالاریولوژی که بعدا به دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی تبدیل شد بر می‌گردد. که در باره آن شرح بیشتری داده می‌شود. علت تکیه بیشتر بر این موسسه تنها نقش آن در تحقیقات بهداشتی نیست بلکه اهمیت آن بیشتر مربوط به آموزش و تربیت کادر بهداشتی کارشناس در رشته های مختلف است که اجرای برنامه های بهداشتی را در سراسر کشور به عهده گرفتند.

تاریخچه فعالیت‌های دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی
            در سال ۱۳۳۱، به دنبال تصمیم دولت برای شروع برنامه های مبارزه با مالاریا طبق قراردادی که بین گروه انگل شناسی دانشکده پزشکی دانشگاه تهران و وزارت بهداری وقت منعقد شد انستیتو مالاریولوژی به ریاست دکتر ناصر انصاری استاد کرسی انگل شناسی تاسیس گردید که وظایف اصلی آن عبارت بودند از انجام بررسی‌های مقدماتی مالاریومتریک در سراسر ایران، تعلیم مالاریولوژیست و حشره شناس مالاریا برای خدمت در سراسر کشور و تعلیم پرسنل ارائه خدمات مبارزه با مالاریا. این فعالیت‌ها پس از تشکیل اداره کل ریشه کنی مالاریا توسعه و دامنه بیشتری به خود گرفت و تمامی فعالیت‌های مربوط به تعلیم نیروی انسانی و نیز تحقیقات مالاریا به عهده این موسسه گذاشته شد.

طی سال‌های بعد، به علت گسترده تر شدن زمینه های فعالیت انستیتو ابتدا اسم آن به انستیتو مالاریولوژی و پارازیتولوژی، بعدا به انستیتو مالاریولوژی، پارازیتولوژی و بیماری‌های گرمسیری و بالاخره در سال ۱۳۴۳ به انستیتو تحقیقات بهداشتی تبدیل شد و امر اخیر هنگامی صورت گرفت که گروه علوم بهداشتی در دانشکده پزشکی دانشگاه تهران از ادغام گروه های انگل شناسی، بیماری‌های گرمسیری و بهداشت تشکیل شد و در حقیقت در این سال بود که انستیتو تحقیقات بهداشتی در عمل به صورت انستیتوی ملی تحقیقات بهداشتی شروع به فعالیت کرد. در طی تمامی این ادوار دکتر شمس الدین مفیدی ابتدا به عنوان کفیل و بعدا به عنوان رئیس، مسئولیت کارهای این موسسه را به عهده داشت.

            از ابتدا نحوه کار انستیتو به این صورت بود که بخشی از کار‌ها در بخش‌ها و آزمایشگاه های مرکز، بخشی از آن در ایستگاه های تحقیقات پزشکی و بخشی توسط سیستم‌های سیّار صورت می‌گرفت و در همان ابتدا، اغلب فعالیت‌های انستیتو با همکاری واحد‌های مختلف سازمان بهداشت جهانی انجام می‌شد.

            اولین بخش‌های مرکزی انستیتو بخش‌های تک یاخته شناسی، کرم شناسی و حشره شناسی بودند که به سرعت بخش‌های دیگر مانند اپیدمیولوژی، آمار زیستی و بهداشتی، باکتریولوژی، مسائل جمعیتی، تغذیه، ویروس شناسی، ایمونولوژی و غیره به آن اضافه شد.

            اوّلین ایستگاه های تحقیقاتی در کازرون (برای مطالعات و آموزش مالاریا)، دزفول (برای مطالعات و آموزش بیلارزیوز (شیستوزومیاز هماتوبیوم) و سبزوار (برای طرح مبارزه با بیماری‌های منتقله بوسیله بندپایان) بود، ولی به تدریج ایستگاه های دیگر تاسیس شدند و بعضی از ایستگاه های قبلی را به محل‌های دیگر منتقل کردند.

            انستیتو ابتدا به صورت سازمان مشترک بین دانشکده پزشکی دانشگاه تهران و وزارت بهداری عمل می‌کرد ولی پس از تشکیل سازمان امور اداری و استخدامی کشور به انستیتو تکلیف شد که یا باید جزو وزارت بهداری باشد یا جزو دانشگاه تهران. به علت اینکه اغلب کادر فنی اصلی انستیتو اعضاء هیئت علمی دانشگاه بودند مدیریت انستیتو تصمیم گرفت که انستیتو از لحاظ اداری جزئی از دانشگاه تهران باشد ولی در عمل همچنان به مثابه انستیتوی ملی تحقیقات بهداشتی عمل کند.

            در سازمان پیشنهادی به سازمان امور اداری و استخدامی، غیر از آزمایشگاه ها و بخش‌های مرکزی، هشت ایستگاه تحقیقات پزشکی در نظر گرفته شد که عبارت بودند از ایستگاه های اصفهان، اهواز شهسوار، کازرون، بندر عباس، مشهد، کرمان و بابل ـ در سال ۱۳۴۹ ایستگاه مشهد تعطیل شد و پرسنل آن به رضائیه (ارومیه) منتقل گردید ـ هر یک از این ایستگاه ها به تحقیقات در باره یک یا چند مسئله ملی می‌پرداختند که ذکر آن‌ها از حوصله این مختصر، خارج است ولی شایان ذکر است که طرح مهم سیستم ارائه خدمات بهداشتی اوّلیه و خانه های بهداشت در ایران با همکاری وزارت بهداری، سازمان جهانی بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی در ایستگاه ارومیه در استان آذربایجان غربی از سال ۱۳۵۱ یعنی حدود شش سال قبل از کنفرانس آلماآتا آغاز شد که تجربیات حاصل از این طرح و یکی دو طرح کوچک دیگر که در فارس و لرستان انجام می‌شد پایه راه اندازی شبکه خدمات بهداشتی اوّلیه در کشور گردید.

            گروه علوم بهداشتی در سال ۱۳۴۵ به دانشکده بهداشت تبدیل شد و از آن زمان به ترتیب نیروی انسانی بهداشتی در سطح فوق لیسانس و بالاتر در رشته های مختلف بهداشتی پرداخت که همانطور که قبلا ذکر شد امر سرپرستی آموزش و ارائه خدمات بهداشتی در سراسر کشور را به عهده گرفتند. امری که قبل از آن به طور محدود توسط تحصیل کرده های خارج کشور انجام می‌شد.

منابع
۱ ـ سریل الگود : تاریخ پزشکی ایران، ترجمه محسن جاویدان، نشر اقبال تهران ۱۳۵۲ .

۲ ـ یاکوپ ادوارد پولاک : سفر نامه پولاک، ایران و ایرانیان ترجمه کیکاوس جهانداری چاپ تنی آلمانی ۱۸۵۲ سال ترجمه ۱۳۶۱، تهران انتشارات خوارزمی.

۳ ـ شلیمر، فرهنگ شلیمر : اصطلاحات پزشکی، دارویی و مردم شناسی (به زبان فرانسه) سال تالیف ۱۸۷۴ سال چاپ مجدد ۱۳۳۵ توسط دانشکده پزشکی دانشگاه تهران.

۴ ـ میرشمسی، حسین : کتاب واکسیناسیون.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

سه شنبه 30 فروردین 1390  10:12 AM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

مروری برعفونت و ترشحات در زنان

ترشحات  مهبل  معمولا روشن یا سفید رنگ هستند. در حین تخمک گذاری (حدود ۲ هفت پس از قاعدگی) ممکن است این ترشحات چسبناک و لغزنده شوند. تغییر در رنگ و میزان ترشح همراه با سایر نشانه های آن می تواند بیانگر این باشد که شما عفونت دارید.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ،  مهبل به طور طبیعی حاوی باکتری است. رشد این باکتریها کنترل شده است و توسط بسیاری عوامل مانند سطح اسید و هورمونها تحت تأثیر قرار می گیرد. هر چیزی این تعادل را به هم بزند، می تواند خطر عفونتها یا افزایش رشد هر یک از باکتریهای طبیعی یا مخمرها را افزایش دهد. تحریک کننده های احتمالی موارد زیر هستند:
- استفاده از آنتی بیوتیکها
- داروهای جلوگیری از بارداری
- دوش مهبلی گرفتن
- دیابت
- حاملگی
- استرس
- زیرپوشهای تنگ یا استفاده از پارچه های صناعی
ترشح مهبلی ممکن است از عفونت با موارد زیر ناشی شود:

- مخمرها : که به کاندیدا نیز معروف است و نوعی قارچ که بخشی از میکربهای طبیعی پوست انسان است اما می تواند ایجاد عفوت نیز کند.

- گاردنرلا : که نوعی باکتری است که به طور طبیعی در راههای تناسلی زنانه یافت می شود و عامل التهاب باکتریایی مهبل است.

- تریکومونا : نوعی تک یاخته است (جانداری که فقط از یک سلول ساخته شده است)

- بیماریهای منتقله از راه جنسی : مانند سوزاک یا کلامیدیا هم می توانند باعث ترشحات مهبلی شوند.

- دیگر علل احتمالی غیر عفونی ترشحات مهبلی : شامل التهاب مهبل تحلیل رفته (التهاب مهبل که معمولاً پس از یائسگی رخ می دهد)، دیابت ، (به طور شایعی با عفونتهای عود کننده مخمری همراه است، یا تحریک ناشی از محصولات معطر مانند صابون، دوشهای مهبلی، پد یا پنبه قاعدگی است.

نشانه ها ی عفونت
ممکن است متوجه تغییر رنگ ترشحات میزان یا بوی ترشحات شوید. یک ترشح سفید دلمه ای که شبیه پنیر روستایی باشد علامت مشخصه عفونت مخمری است. ترشح زرد، سبز یا خاکستری معمولاً علامت عفونت تریکومونایی یا التهاب باکتریایی مهبل است. این عفونت معمولاً با بوی غیر معمول ماهی مشخص می شود.

خارش معمولاً با عفونت مخمری همراه است، گر چه ممکن است با هر یک از انواع عفونتها یا تحریکات همراه باشد. آستر تحریک شده مهبل که بخصوص می تواند حین ارتباط جنسی خارش دار یا دردناک شود،این حالت معمولاً بر جسته ترین علامت التهاب مهبل تحلیل رفته است. ترشح جدید مهبلی همراه با تب، درد شکمی یا درد هنگام ارتباط جنسی، می تواند نشانه یک عفونت منتقله از راه جنسی مانند سوزاک یا کلامیدیا باشد. به هر حال سوزاک و کلامیدیا معمولاً هیچ علامتی ایجاد نمی کنند.

تشخیص عفونت
در ابتدا کارشناس بهداشتی سوالات متفاوتی را به منظور کمک به تعیین دقیق علت ترشحات، شامل سوالاتی در مورد استفاده اخیر از آنتی بیوتیک، اینکه آیا متأهل هستید یا نه ( آیا شریک جنسی دارید یا خیر )، علائم یائسگی، علائم دیابت و سایر تغییراتی که اخیراً در سلامتی یا شیوه زندگی شما رخ داده است،از شما می پرسد.

کارشناس بهداشتی با استفاده از وسیله ای به نام اسپکولوم معاینه لگنی برای شما انجام می دهد تا مستقیماً دهانه رحم را مشاهده کند.

در حین معاینه لگنی، یک نمونه از ترشحات برای آزمایش در آزمایشگاه جمع آوری می شود. با بررسی ترشحات در زیر میکروسکوپ، کارشناس بهداشتی می تواند تشخیص عفونت مخمری، التهاب باکتریایی مهبل یا عفونت تریکومونایی را بلافاصله بگذارد و درمان را شروع کند. کارشناس بهداشتی بر اساس ظاهر دیواره های مهبل، می تواند التهاب مهبل تحلیل رفته راتشخیص بدهد.
یک امتحان دستی برای تشخیص حساس بودن دهانه رحم، رحم و تخمدانها انجام می گیرد. در طی این آزمایش، آزمایش کننده انگشت خود را وارد مهبل شما می نماید. حساسیت می تواند نشانه حضور بیماریهای منتقله از راه جنسی یا بیماریهای التهابی لگن باشد. تشخیص سوزاک و کلامیدیا نیاز به تستهای آزمایشگاهی دارد که ممکن است چند روزی طول بکشد.

ترشحات مهبلی ناشی از عفونت مخمری یاباکتریها بین چند روز تا یک هفته به درمان پاسخ می دهد. بیماریهای منتقله از راه جنسی نیز در عرض یک هفته باید به درمان آنتی بیوتیکی جواب بدهند. اگر عفونت به سمت بیماری التهابی لگن بالاتر از ناحیه مهبل گسترش یابد، ممکن است درمان طولانی تری نیاز داشته باشد.

التهاب مهبل تحلیل رفته، بهتر از همه به درمان هورمونی با کرمهای مهبلی یا درمان ماهانه جایگزینی با هورمونها پاسخ می دهد. معمولاً چند هفته طول می کشد تا این حالت از بین برود. نشانه های خفیف امکان دارد در عرض چند روز با استفاده از مواد لغزنده کننده آبکی از بین بروند. اگر نشانه ها به وسیله تحریک ایجاد شده اند، شناسایی ماده تحریک کننده و برداشت آن می تواند علائم را در طی یک هفته از بین ببرد.
شیوه پیشگیری

کار با کارشناس بهداشتی عواملی را که منجر به عفونت می شود، مانند استفاده از آنتی بیوتیکها، پوشیدن لباس زیرهای غیرپنبه ای، پوشیدن لباسهای زیر تنگ در حین ورزش، استفاده از محصولات معطرکه مخاط مهبل را تحریک می کند یا استفاده از داروهای جلوگیری از بارداری مشخص می کند. اگر از قرصهای جلوگیری از بارداری استفاده می کنید، برای جلوگیری از عفونتهای مکرر نیازی به قطع دارو نیست. تغییر نوع هورمون یا قدرت آن می تواند برای جلوگیری از بازگشت مشکل کافی باشد.

اگر مبتلا به دیابت هستید، کنترل سطح قند خون می تواند به جلوگیری از عفونتهای راجعه بخصوص عفونتهای مخمری کمک کند.

شیوه درمان
عفونتها با آنتی بیوتیک درمان می شوند. غالباً فقط یک دوز آنتی بیوتیک در ماه کافی است. به عنوان جایگزین می توانید از کرمهای آنتی بیوتیکی مهبلی خصوصاً اگر عوارض جانبی قابل توجهی از استفاده خوراکی آنتی بیوتیکها نشان می دهید، استفاده کنید. همچنین کرم مهبلی میتواند برای التهاب و یا مخاط زخمی مهبل تسکین دهنده باشد. اگر برای شما تشخیص التهاب باکتریایی مهبل گذاشته شده است، امکان دارد برایتان ا آنتی بیوتیکی به نام مترونیدازول (فلاژیل) تجویز شود. اگر پزشک شما بر اساس یافته های شرح حال و معاینه تان شک کند که ممکن است شما بیماری منتقله از راه جنسی داشته باشید، ممکن است قبل از آماده شدن نتایج آزمایشها برایتان به روش تزریقی و خوراکی آنتی بیوتیک شروع کند.

اگر عفونت راجعه مخمری دارید و علائم را شناسایی کرده اید، می توانید از کرمهای ضدقارچ بدون نسخه استفاده کنید. اگر نشانه های شما بهتر نشدند، می توانید به کارشناس بهداشتی خود مراجعه کنید تا معاینه انجام شده، و تشخیص را تأیید کرده و در مان را تغییر دهد.

التهاب مهبل تحلیل رفته می تواند با تغییرات هورمونی ایجاد شود، مثلاً بعد از بارداری یا در هنگام استفاده از قرصهای جلوگیری از بارداری بروز کند. به طور شایعتر این مشکل در طی و بعد از یائسگی ایجاد می شود. پس از یائسگی، درمان جایگزین هورمونی میتواند از راه خوراکی یا مهبلی تجویز شود. تجویز مهبلی کرم باعث می شود در معرض سطح کمتری از هورمون قرار بگیرید. در موارد خفیف استفاده از یک لغزنده کننده می تواند کافی باشد. اگر از قرصهای جلوگیری از بارداری استفاده می کنید، تغییر نوع قرص یا قدرت آن می تواند به شما کمک کند که از التهاب مهبل تحلیل رفته خلاصی یابید.

نیازی به درمان شریک جنسی نیست مگر آنکه تشخیص داده شود که دچار بیماری منتقله از راه جنسی هستید یا مبتلا به عفونتهای مکرر می باشید و هیچ عامل مستعد کننده دیگری وجود ندارد. اگر شریک جنسی شما دچار ترشحات یا ناراحتی جدیدی در حین ادرار کردن یا ارتباط جنسی شده است، بایستی توسط یک کارشناس بهداشتی ویزیت شود.

چه وقت باید به کارشناس مراجعه کنیم ؟

اگر عفونت مخمری قبلی داشته اید و علائم تکرار شونده مشابهی دارید، می توانید از داروهای ضدقارچ استفاده کنید. اگر علائم شما بهبودی نمی یابد به کارشناس مراجعه کنید. در هنگام مواجهه با هر ترشح جدیدی که با توقف استفاده از تحریک کننده های باقوه مهبل بهبودی نمی یابند به کارشناس مراجعه کنید. اگر دچار درد شکمی یا تب در همراهی با هر ترشح جدید مهبلی شدید، باید در همانروز به کارشناس مراجعه کنید.

معمولاً حالاتی که منجر به ترشحات مهبلی می شوند در عرض چند روز به درمان پاسخ می دهند. ممکن است چند هفته طول بکشد تا التهاب مهبل تحلیل رفته به درمان هورمونی پاسخ بدهد، چرا که مخاط مهبل برای تقویت شدن به زمان نیاز دارد. گاهی عفونت بر می گردد در این صورت کارشناس بهداشتی ممکن است، دوره درمانی موثرتری را شروع کند، راههای برای خود درمانی در خانه را پیشنهاد کند یا به شما کمک کند که علل بالقوه عفونت را حذف کنید.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

سه شنبه 30 فروردین 1390  10:16 AM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

اندازه دور کمر بهترین پیش بینی کننده خطر ابتلا به بیماری قلبی عروقی و دیابت کودکان در آینده است

پژوهشگران علوم پزشکی می گویند: اندازه دور کمر بهترین پیش بینی کننده خطر ابتلا به بیماری قلبی عروقی , و دیابت یک کودک در آینده است.  

 
   
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ،  محققان می گویند : اندازه دور کمر بهترین پیش بینی کننده بالینی خطر ابتلای یک کودک به بیماری قلبی عروقی و دیابت در آینده است.

این مطالعه نشان می دهد احتمال ابتلای کودکانی که اندازه دور کمرشان آنها را در رده ۲۵ درصد بالای گروه سنی شان قرار می دهد در سال های بعدی زندگی، پنج تا شش برابر بیشتر از کودکانی است که اندازه دور کمرشان آنها را در رده ۲۵ درصد پایین هم سن و سالان خود قرار می دهد.

سندرم متابولیک — مجموعه ای از عوامل مهم خطر ساز برای ابتلا به بیماری قلبی و عروقی — با افزایش خطر بیماری شریان کرونر، سکته مغزی و دیابت نوع دو ارتباط دارد.
 

نتایج این تحقیق در مجله بین المللی Obesity  منتشر شده است .

همچنین نتایج تحقیق نشان می دهد بچه هایی که دارای دور کمر بزرگتری هستند، به احتمال بیشتری از دیگر هم سالا ن خود دچار افزایش قند خون و بیماری مقاومت به انسولین خواهند شد.
در پژوهشی که بر روی ۴۴ دختر و ۴۰ پسر ۶ تا ۱۳ ساله انجام شد، پزشکان مشاهده کردند که هرچه دور کمر بزرگتر و کودک دارای اضافه وزن بیشتر باشد، مقاومت به انسولین در بدن او بیشتر است. بیماری مقاومت به انسولین می تواند تبدیل به دیابت اندازه دور کمر کودکان می تواند پیش بینی کننده ابتلا ی آنان به دیابت در آینده باشد.
پژوهشگران می گویند بچه هایی که دارای دور کمر بزرگتری هستند، به احتمال بیشتری از دیگر هم سالا ن خود دچار افزایش قند خون و بیماری مقاومت به انسولین خواهند شد.  

همچنین مطالعات نشان می دهد افرادی که دور کمر آنها زیاد است، طی دوره ای ۹ ساله، خطر مرگ آنها به هر علت افزایش می یابد.

پیش از این مشخص شده بود که داشتن دور کمر زیاد با آماس و ورم، مقاومت انسولین دیابت نوع ۲، میزان غیرعادی کلسترول و بیماری های قلبی همراه است.

شاید به این علت که دور کمر ارتباط نزدیکی با بافت های چربی احاطه کننده امحا و احشا (اندام های شکمی) دارد. اعتقاد بر این است که این چربی ها به مراتب خطرناک تر از بافت های چربی زیرپوستی هستند.

محققان آمریکایی به مطالعه رابطه بین دور کمر و خطر مرگ در بین ۴۸ هزار و ۵۰۰ مرد ۵۰ سال به بالا با میانگین سنی ۶۹ و ۵۶ هزار و ۳۴۳ زن ۵۰ سال به بالا با میانگین سنی ۶۷ پرداختند.

شرکت کنندگان در این مطالعه اطلاعاتی در مورد وزن و دور کمر خود در سال ۱۹۹۷ ارائه کردند. مرگ این افراد و علت آن طی یک دوره ۹ ساله تا سال ۲۰۰۶ براساس شاخص ملی مرگ تحت نظر قرار گرفت.

طی این دوره زمانی ۹۳۱۵ مرد و ۵۳۳۲ زن جان خود را از دست دادند.

پس از اندازه گیری شاخص جرم بدن (BMI) و دیگر علائم خطرناک، مشخص شد مردانی با کمر ۱۲۰ سانتی متر و بیشتر و زنانی با دور کمر ۱۱۰ سانتی متر و بیشتر دو برابر بیش از دیگران در خطر مرگ طی این دوره ۹۰ ساله قرار داشته اند.

در بین تمامی دسته های مختلف شامل وزن نرمال، وزن زیاد و شدیدا چاق در مردان، آنها که کمر بزرگ تری داشتند، بیشتر در معرض خطر مرگ بودند. اما در میان زنان، آنها که در دسته وزن نرمال قرار داشتند، خطر مرگ بیشتر بود.

علت ارتباط قوی تر بین مرگ و دور کمر زیاد در زنانی با شاخص جرم بدنی پایین هنوز مشخص نیست.

شاید تجزیه و تحلیل های بعدی در مورد ارتباط بین اندازه دور کمر و بافت های چربی اندام های شکمی یا اندازه گیری مقاومت انسولین در بین دسته های مختلف شاخص جرم بدن قادر به تشخیص دلیل بیولوژیکی این موضوع باشد.

شاید نتایج این مطالعه بر گسترش رهنمودهای آینده در مورد چاقی کمک کند و تاثیرگذار باشد. رهنمودها و ستورات بالینی موجود براساس شواهد و بررسی ها در سال ۱۹۹۰ است.

این دستورات توصیه می کند که از اندازه دور کمر می توان افزایش خطر بیماری ها را فقط در افرادی که به لحاظ طبقه بندی شاخص جرم بدن دارای وزن زیاد یا خیلی چاق هستند، تشخیص داد.

چه اندازهای برای دور کمر مردان و زنان مناسب است؟

تحقیقاتی که روی ۲ هزار و ۸۵ نفر انجام شده است نشان می دهد بسیاری از مردم نمی دانند چاقی دور شکمی میتواند خطر ابتلا به دیابت ، سرطان و بیماری های قلبی را به طور قابل توجهی افزایش دهد.
محققان با انجام این بررسی متوجه شدند نزدیک به ۹۷ درصد مردم به درستی از این ارتباط آگاهی ندارند ، اما با این حال نزدیک به ۷۱ درصد اعلام کردند که اندازه دور کمر آنها بزرگ شده است.

به همین دلیل سه موسسه خیریه در کشور انگلستان تصمیم به راه اندازی یک کمپین جدید گرفته اند تا آگاهی مردم را در مورد خطرات اضافه وزن دور شکم افزایش دهند.

کارشناسان معتقدند اضافه وزن میانه بدن باعث تولید استرژن و دیگر مواد شیمیایی درون شکم می شود که انسان را در خطر ابتلا به بیماری های کشنده قرار می دهد.

تحقیقات نشان می دهد در صورتی که دور کمر زنان بیش از ۸۰ سانتیمتر و مردان بیش از ۹۴ سانتیمتر باشد ، خطر ابتلا به دیابت نوع دوم و بیماری های قلبی در آنها بالا خواهد بود.

دکتر مایک ناپتون از سازمان قلب بریتانیا که با موسسه تحقیقاتی سرطان و دیابت انگلستان نیز همکاری می کند در این باره گفت : اضافه وزن اطراف شکم یکی از خطرات اصلی برای سلامت انسان ها محسوب می شود.

این بدان معناست که در حالی که شما با خیال آسوده در منزل خود استراحت می کنید ، سلول های چربی در بدن شما به سختی در حال فعالیت هستند و هورمون ها و دیگر مواد شیمیایی تولید می کنند که ممکن است منجر به بیماری های خطرناکی در بدن شما شود.

شاید اندازه گرفتن دور کمرتان بتواند به عنوان اولین قدم انگیزه را برای کاهش وزن در شما بیدار کند.

با بالا رفتن سن معمولا اندازه دور کمر نیز افزایش پیدا می کند ، اما نکته جالب این است که بسیاری این افزایش وزن را انکار می کنند یا به آن توجه کافی ندارند.

در طی یک نظرسنجی محققان متوجه شدند زنان به جای آن که از عواقب اضافه وزن خود نگران باشند بیشتر به فکر ظاهر خود و اندازه بودن لباس های خود هستند.

متاسفانه کمتر از نیمی از مردم یا ۴۴ درصد از زنان و مردان سعی می کنند با ورزش کردن از افزایش اندازه دور کمر خود پیش گیری کنند.

اما در عوض ۲۷ درصد مردم به راحتی با این قضیه کنار می آیند و به جای آن که برای کاهش اندازه دور کمر خود تلاش کنند لباس های با سایز بزرگ تر خریداری می کنند.
 

نسبت کمر به باسن چیست؟
 
نسبت کمر به باسن (WHR) معیاری است برای مقایسه دور کمر به دور باسن. این روشی است برای پی بردن به این که اضافه وزن شما بیشتر در باسن و کفل شما است ( چاقی که به گلابی شکل معروف بوده و بیشتر در خانمها شایع است) یا در بالا تنه (که به سیبی شکل معروف بوده و بیشتر در آقایان دیده می شود).

دور کمرتان را با یک متر در کمترین نقطه (بین انتهای پایینی قفسه سینه و ناف) و دور باسنتان را در عریضترین محل (روی کفلتان) اندازه بگیرید. نسبت کمر به باسن (WHR) بیشتر از ۱ در آقایان و بیشتر از ۸/۰ در خانمها نشان دهنده خطری است که در کمین سلامتی شما است.

به عنوان مثال، خانمی با وزن ۱۳۵ کیلوگرم، دور کمرش ۱۳۱ سانتیمتر و دور باسنش ۱۵۲ سانتیمتر است. بنابراین:

۹/۰=۶۰÷۵۳

نسبت کمر به باسن ۹/۰ است.

خانمهایی که دور کمر بیشتر از ۷۸ سانتیمتر دارند و آقایانی با دور کمر بیشتر از ۱۰۲ سانتیمتر در معرض خطر بیشتری قرار دارند.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

سه شنبه 30 فروردین 1390  10:16 AM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

استفاده گسترده از روبات ها در بیمارستان

سودمندی استفاده از روبات ها در بیمارستان
استفاده گسترده از روبات های مختلف در بیمارستانی در اسکاتلند، باعث صرفه جوییِ چشمگیر در هزینه های سالانه این بیمارستان شده است.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ،  استفاده از روبات ها در داروخانه و برخی دیگر از بخش های این بیمارستان، سالانه بیش از نیم میلیون پوند از هزینه های جاری این بیمارستان کاسته است .

 روبات ها ی بیمارستان فورت ولی رویال در امورنظافت زمین و تمیز کردن سایر قسمت ها بردن غذا و ملحفه ها برای بیماران ، کمک به پرستاران ، انبار کردن داروها وآماربرداری از داورهای مورد نیاز و تهیه فهرست برای سفارش مجدد آنان در داروخانه بیمارستان به کار می روند .

استفاده از روبات برای انجام کارهای بیمارستانی در انگلیس

مسئولان بیمارستانی در انگلیس قصد دارند برای انجام کارهای روزانه شان از تیم روبات ها استفاده کنند.

از این روبات ها برای حمل زباله های بیمارستانی، تمیز کردن اتاق های جراحی و ارائه غذا و دارو استفاده خواهد شد.

هم اکنون آزمایش های نهایی بر روی این روبات ها انجام می شود تا از آنها در بیمارستان سلطنتی فورت والی استفاده شود.

این روبات ها با کمک دستگاه های کامپیوتری که بدان مجهز شده اند از توانایی لازم برای بازکردن درب های بیمارستان برخوردار خواهند شد و زمانی که شیئی در مقابلشان باشد، متوقف خواهند شد.

روبات‌ پزشک‌ (Robo-docs) در بیمارستان سینت مری لندن‌ کار خودش را آغاز کرد.
این روبات ها قراراست در مراکز مختلف درمانی به کارگرفته شوند.

این‌ روبات‌ که‌ دارای یک‌ مانیتور و دوربین‌ است ، به کنارتخت‌ بیماران‌ می آید و پزشک‌ از طریق‌ مانیتور این روبات به معاینه و گفتگو با بیماران‌ می پردازد و دستورات‌ خود را تجویز می‌ کند‌.
تاکنون یک عمل جراحی کلیه با استفاده از این روبات ها صورت گرفته است.
به این ترتیب و با این ابتکار ، پزشک‌ می تواند از اتاق‌ فرمانی‌ که‌ با روبات‌ ارتباط دارد حتی بدون‌ حضور در بخش‌ از وضع بیماران‌ از طریق‌ گفتگو و دیدن تصاویر انان‌ مطلع شود‌.
قیمت‌ این روبات‌ پزشک حدود ۵۰ هزار دلار است. انها قرارست در اینده،‌ فشار خون‌ و تب‌ بیماران را هم‌ اندازه‌گیری‌ کنند و نتیجه را به‌ پزشک‌ معالج‌ اطلاع‌ دهند.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

سه شنبه 30 فروردین 1390  10:20 AM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

شکم بزرگ با افزایش خطر مرگ ارتباط دارد

 

پژوهشگران می‌گویند هر اضافه وزنی، اضافه وزن نیست! به عنوان مثال در حالی که چاقی در برخی از قسمت‌های بدن مانند بازو، ران و باسن خطر جدی برای سلامت انسان ندارد، چربی انباشته شده در محوطه شکم ضریب خطر مرگ را افزایش می‌دهد.‌

 

 

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از دویچه وله  ،   لذت خوردن غذا از فاکتورهای تأثیرگذار در بقای نسل انسا‌ن‌های اولیه بود. اشتها به شیرینی یعنی کربوهیدارت‌ها یا علاقه به طعم گوشت یا همان پروتئین و چربی موجب جذب و ذخیره کافی انرژی برای بدن بود. انسان‌های اولیه با خوردن این خوراکی‌ها، برای شکار و زادولد انرژی ذخیره می‌کردند. ‎مهم‌ترین ارگان مصرف کننده انرژی، یعنی مغز نیز این پروسه را هدایت می‌کرد.

اما اشتهای انسان به خوراکی‌های خوشمزه در طول تاریخ تکامل، رفته رفته تغییر کرد و تا جایی پیش رفت که تبدیل به بلای جان انسان‌های پراشتها و خوش‌خوراک  شد. در حالی که ابتدا تصور می‌شد، اضافه وزن در مجموع برای سلامت انسان خوب نیست، نتیجه تحقیقات گسترده و طولانی مدت ثابت کردند که انباشته شدن چربی در برخی از نقاط بدن خطرناک‌تر است. مثلأ چربی ناحیه شکم.

ارتباط شکم بزرگ با افزایش خطر مرگ

پژوهشگران می‌گویند شکم بزرگ حتی در مورد افرادی که در مجموع چاق به حساب نمی‌آیند هم، خطرناک است. چربی شکم  خطر ابتلا به بیماری دیابت، بیماری‌های عفونی و کلسترول بالای خون را افزایش می‌دهد.

پژوهشگران آمریکایی موسسه اریک جاکوب در آتلانتا که در مورد بیماری‌های سرطانی پژوهش می‌کنند می‌گویند شکم بزرگ، حتی در آدم‌هایی با وزن متعادل نیز خطرناک است و احتمال بروز برخی از بیماری‌ها را افزایش می‌دهد. این پژوهشگران در تحقیقات خود علت مرگ ۱۴ هزار و ۶۴۷ فردی را که در معاینات تشخیص زودهنگام سرطان شرکت کرده بودند، بررسی کردند
بر اساس این تحقیق افرادی که دور شکم‌شان از اندازه مشخصی بیشتر است دو برابر بیشتر از دیگران در خطر مرگ قرار دارند. این خطر شامل زنانی است که دور شکمشان از ۱۱۰ و مردانی که دور شکم‌شان از ۱۲۰ سانتیمتر بیشتر است. طول عمر و سلامت این گروه، در مورد زنان در مقیاس با زنانی که دور شکمشان کمتر از ۷۵ سانتیمتر و در مورد مردان و در مقایسه بامردانی که دور شکم‌شان کمتر از۹۰ سانتیمتر است به مراتب کوتاه‌تر و بدتر است. ‎این اثر حتی در مورد زنان و مردانی که در مجموع چاق به شمار نمی‌آیند نیز مشاهده شده است.

البته چاقی شکم علت  مرگ  ۱۴ هزار و ۶۴۷ نفری که پرونده آنها بررسی شده، نبوده است اما بیماری‌ها و مرگ این افراد با چاقی شکم آنها ارتباط داشته است. پژوهشگران معتقدند انباشته شدن چربی در فضای میان ارگان‌های درون شکم موجب تولید نامنظم دسته‌ای از هورمون‌ها و موجب بروز فاکتورهایی می‌شوند که حتی احتمال بیماری‌های عفونی را نیز افزایش می‌دهند. این چربی رسوب در جداره رگ‌ها را تسهیل و موجب سخت شدن آنها و در نتیجه بروز سکته‌های قلبی و مغزی می‌شود. در مقایسه با چربی شکم، چربی انباشته شده در ران، باسن و بازو خطر شناخته شده‌ای برای سلامت انسان ندارند.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

سه شنبه 30 فروردین 1390  10:20 AM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

عرق کردن پروسه‌ای مفید برای حفظ سلامت بدن است

پژوهشگران می‌گویند هر چند که بوی عرق چندش‌آور است اما عرق کردن پروسه‌ای مفید برای حفظ سلامت بدن است و بدن زنان دیرتر از مردان عرق می‌کند و این خوب نیست! 

بسیاری از خانم‌ها حاضرند به هر شیوه ممکنی مانع عرق کردن بدنشان شوند. برخی هم به قول خود خوش‌شانس هستند و بدنشان به طور طبیعی کم عرق می‌کند. پژوهشگران ژاپنی که در مورد فعالیت غدد عرق بدن انسان پژوهش می‌کنند می‌گویند که عرق کردن برای حفظ سلامت بدن مفید است و کم عرق کردن از توانایی‌های بدنی می‌کاهد.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از دویچه وله  ،  غدد عرق به سیستم تهویه بدن تعبیر می‌شوند. با ترشح عرق از دمای بدن هنگام فعالیت‌های بدنی و در هوای گرم کاسته می‌شود. به نظر پژوهشگران ژاپنی فعالیت غدد عرق در بدن زنان، در مقایسه با مردان در دمای بالاتری شروع می‌شود.

این پژوهشگران که با دانشگاه اوساکا همکاری می‌کنند از داوطلبان شرکت‌کننده در یک تحقیق خواستند روی دستگاه‌های دوچرخه ثابت، تا مرز عرق کردن رکاب بزنند. پژوهشگران دمای بدن داوطلبان رادر مدت رکاب‌زنی اندازه گرفتند و زمان آغاز فعالیت غدد عرق را ثبت کردند.

مقاومت در برابراز دست دادن مایعات

نخستین نتیجه حاکی از آن است که تمرین پیوسته موجب ترشح سریع‌تر عرق می‌شود. به عبارت دیگر بدن ورزشکاران یا افرادی که مرتب ورزش می‌کنند سریعتر عرق می‌کند.

نتیجه دیگری که پژوهشگران ژاپنی در این تحقیق یافتند حاکی از آن است که فعالیت غدد عرق در بدن زنان در دمای بالاتری نسبت به مردان آغاز می‌شود. احتمال داده می‌شود که هورمون تستوسترون در آغاز فعالیت غدد عرق نقش موثری داشته باشد.

گذشته از تأثیر تستوسترون، پژوهشگران ژاپنی می‌گویند که بدن زنان در مقایسه با بدن مردان حجم کمتری مایعات دارد. از آنجا که خطر کمبود آب در صورت عرق کردن، بدن را تهدید می‌کند بدن زنان در برابر از دست دادن آب مقاومت می‌کند.

پژوهشگران ژاپنی می‌گویند که بدن زنان در طول تاریخ تکامل راه‌کارهایی برای حفظ تعادل خود یافته است که یکی از آنها دیرتر عرق کردن است. نکته مهم اما اینجاست که هنگام فعالیت و افزایش دمای درونی بدن، هر چه عرق‌کردن دیرترآغاز شود توان عمومی بدن برای ادامه فعالیت کمتر می‌شود.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

سه شنبه 30 فروردین 1390  10:21 AM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

در کارگاه بین المللی پیشگیری کشور ایران ، مسئولین بهداشتی گزارشی از وضعیت استئوپروز ( پوکی استخوان ) در کشور را ارائه دادند

 

پوکی استخوان (Osteoprosis)یک بیماری شایع متابولیک استخوان بوده و در آن کاهش عمومی و شدید در توده استخوانی (پوک شدن استخوان) بوجود می‌آید. پوکی استخوان شرایط جدی و گاهی ساکت می‌باشد که به تدریج سبب ضعیف شدن استخوان‌ها می‌شود و در بعضی مواقع موجب شکستگی استخوان‌ها می‌گردد. بیشتر مواقع می‌توان با شناخت دقیق از ابتلا به آن جلوگیری به عمل آورد. یا اینکه می توانیم تشخیص دهیم که چه افرادی در معرض ابتلا می‌باشند.

 

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، در کارگاه بین المللی  پیشگیری کشور ایران ، مسئولین بهداشتی گزارشی از وضعیت استئوپروز ( پوکی استخوان ) در کشور را ارائه دادند .
وزیر بهداشت ،‌درمان و آموزش پزشکی ایران  گفت : حدود دو میلیون زن در معرض خطر شکستگی ناشی از استئوپروزدر کشور هستند که نیاز به توجه جدی دارند.  
   
 

مرضیه وحید دستجردی در پیامی به کارگاه بین المللی پیشگیری ، تشخیص و درمان استئوپروز که با حضور نمایندگان ECO در سالن ساختمان مرکزی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شده بود افزود:پوکی استخوان در ناحیه گردن و ران در گروه های سنی بالا به شدت افزایش می یابد به طوری که نزدیک یک چهارم افراد بالای۶۰ سال به آن مبتلا هستند.
وی ادامه داد: ضعف استخوان یا استئوپنی هم در بیش از نیمی از افراد بالای۶۰ سال مشاهده می شود .
دستجردی اظهار داشت :آمارها نشان می دهدکه مشکلات ناشی پوکی و یا ضعف استخوان در زنان بیش از مردان است تا جایی که حدود دو میلیون زن در معرض خطر شکستگی ناشی از استئو پروز در کشور هستند که نیاز به توجه جدی دارند.
وزیر بهداشت و درمان و آموزش پزشکی ایران در بخشی از پیام خود با اشاره به اینکه در سال های اخیر در مراکز درمانی کشور توجه ویژه ای به بیماری پوکی و ضعف استخوان شده است گفت :به عنوان نمونه پژوهشکده علوم و غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران با کمک وزارت بهداشت و همکاری دانشگاه های علوم پزشکی مشهد ، شیراز ، تبریز و بوشهر ، طرح جامع پیشگیری ، تشخیص و درمان استئوپروز را در کشور بر روی نزدیک به شش هزار نفر انجام داده است .
دستجری ادامه داد: این مطالعه که مهم ترین و معتبر ترین بررسی در این زمینه در منطقه نیز می باشد نشان داد که به طورکلی شیوع پوکی استخوان یعنی وجود استئو پروز در یکی از نواحی لگن و یا مهره های کمری در افراد بالای۵۰ سال در زنان/۴/۵ درصد و در مردان۲/۳ درصد است و حداقل شیوع ضعف استخوان یعنی وجود استو پنی در یکی از نواحی مهره های کمری در زنان۴۰ و در مردان۲/۳۵ درصد می باشد .
وی افزود: پوکی استخوان یا استئوپروز شایع ترین بیماری متابولیک استخوان است که به واسطه کاهش قدرت استخوان ها انسان را مستعد شکستگی می نماید به همین دلیل آنچه استئو پروز را برای نظام سلامت کشور حایز توجه و اهمیت کرده است شکستگی های ناشی از پوکی استخوان آن و به تبع تحمیل هزینه های مادی و معنوی حاصل از آن است به که مرگ ناشی از شکستگی های استئو پروتیک بیش از مرگ و میر ناشی از سرطان پستان گزارش شده است .
دستجردی اضافه کرد :از سویی دیگر با افزایش امید به زندگی در سالهای اخیر در کشورمان ایران تعداد افراد سالخورده و در نتیجه شیوع استئوپروز در جامعه روبه افزایش است در نتیجه انتظار می رود شیوع استئو پروز در دهه آینده شدیدا افزایش یابد .
وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی در پیام خود یادآور شد :با توجه به اهمیت بیماری پوکی استخوان و نقش محوری پیشگیری در مقابله با این بیماری بدیهی است توجه و حساسیت نسبت به این بیماری در تمامی سطوح نظام ارایه خدمات بهداشتی درمانی کشور و همچنین عموم جامعه به خصوص زنان و دختران ضروری و حائز اهمیت است.
وی افزود: بنیاد بین المللی پوکی استخوان روز ۲۸ مهرماه را روز جهانی پوکی استخوان نامیده است و هدف از این نامگذاری افزایش آگاهی جامعه و کادر درمانی وجلب توجه سیاستگذاران بهداشتی در مورد این بیماری خاموش است .
وزیربهداشت درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: از آنجا که مهمترین عارضه و علامت پوکی استخوان شکستگی است اغلب در مهره های ستون فقرات رخ می دهد و باعث خمودگی و کوتاهی تدریجی قد افراد سالمند می شود.شعار امسال روز جهانی پوکی استخوان توجه به سلامت ستون فقرات در نظر گرفته شده است .
دستجردی افزود: روز جهانی پوکی استخوان فرصتی است تا ضمن افزایش آگاهی عمومی نسبت به این معضل خاموش توجه سیاستگذاران سلامت ،پزشکان و پرستاران و سایر حرف پزشکی را نسبت به این بیماری جلب نماییم .
وی گفت : انتظار می رود کلیه دست اندر کاران نظام سلامت در تمامی سطوح با ارزیابی فعالیت های پیشین خود در زمینه پیشگیری از این بیماری هدف گذاری های آتی خود را به گونه ای تنظیم نمایند که گروه های هدف این برنامه که در راس آن دختران ،زنان میان سال و یائسه قراردارند از خدمات مربوطه بالاترین بهره مندی را داشته باشند.
دستجردی افزود:در این میان انجمن های علمی پوکی استخوان و سازمان های مردم نهاد ، می توانند نقش موثری در افزایش آگاهی و تغییر رفتار و شیوه زندگی آحاد جامعه داشته باشند و امید است با تلاش تمامی مجموعه های مرتبط با این بیماری شاهد شکل گیری و تقویت الگوی مناسب در زمینه پیشگیری ، درمان و توانبخشی این بیماری باشیم.
 
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران:  دو میلیون نفر در ایران به پوکی استخوان مبتلا هستند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: دو میلیون نفر در ایران به علت پوکی استخوان در معرض خطر شکستگی استخوان هستند و پوکی استخوان سالانه ۳۶ هزار سال از عمر مفید مردم را از بین می برد.
   
 
دکتر محمد باقر لاریجانی به مناسبت فرا رسیدن روز جهانی پوکی استخوان و همزمان با برگزاری پنجمین کارگاه بین المللی استئوپروز افزود: ابتلای ۴۰ درصد افراد ۲۰ تا ۶۹ سال کشور به درجه‌های مختلف پوکی استخوان و کمبود ویتامین دی در کشور لزوم توجه به تغذیه مناسب را می طلبد.
لاریجانی اضافه کرد: ۴۰ تا ۸۰ درصد از مردم کشور هم با درجه‌های مختلف دچار کمبود ویتامین دی هستند.
وی با اعلام راه‌اندازی شبکه ملی پوکی استخوان در کشور گفت: یکی از بزرگترین پروژه‌های تحقیقاتی پژوهشکده غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران پروژه غنی‌سازی شیر با ویتامین دی است که با کمک وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی در دست انجام است.
رئیس دانشگاه با اعلام راه‌اندازی یک سایت برای ارایه اطلاعات در زمینه پوکی استخوان به مردم افزود: تاکنون توسط این مرکز ۱۵۰ مقاله علمی به چاپ رسیده و دو برابر این تعداد مقاله در کنفرانس‌های علمی عرضه شده است.همچنین درمانگاه پوکی استخوان و دو مرکز سنجش پوکی استخوان هم راه‌اندازی شده است.
دکترلاریجانی با اشاره به همکاری گسترده این مرکز با انجمن استئوپروز ایران افزود: دو سمینار بین‌المللی در زمینه پوکی استخوان امسال در تهران برگزار می‌شود.
وی با اشاره به این که بیماری پوکی استخوان یکی از جدی ترین بیماریهای متابولیک است به دلایل ایجاد این بیماری پرداخت و گفت: مصرف غذاهای فست فود، کمبود مصرف ویتامین دی و نداشتن تحرک، پوکی استخوان را به یکی از مسایل اصلی بهداشتی کشور تبدیل کرده و با توجه به این که جامعه ما در مسیر سالمندی قرار دارد، توجه به این مساله از اهمیت بیشتری برخوردار است.

بیشترین میزان پوکی استخوان در شهر تهران و کمترین در بوشهر است .

همچنین معاون مرکز تحقیقات پوکی استخوان دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت : بیماری پوکی استخوان یا استئوپروز در تمامی نقاط کشور پراکنده است اما بیشترین میزان این بیماری در تهران و کمترین در بوشهر گزارش شده است . 
   
 
دکتر حمید رضا آقایی میبدی روز یکشنبه در حاشیه کارگاه بین المللی پیشگیری ، تشخیص و درمان پوکی استخوان ( استئوپروز) که با حضور نمایندگان بهداشت کشورهای عضو اکو در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد در جمع خبرنگاران افزود: شیوع بیماری پوکی استخوان در زنان بیشتر از مردان است و شکستگی ناشی از این بیماری در زنان ۴ برابر مردان است .
وی اظهار داشت : پراکندگی این بیماری خاموش در تمامی شهرهای ایران مشاهده شده است اما میزان پوکی استخوان به لحاظ وضعیت آلودگی هوای تهران بیشترین و بوشهر کمترین است .
آقایی با اشاره به اهمیت بیماری پوکی استخوان و فراگیری آن در کشور ادامه داد:افزایش آگاهی متخصصان بهداشت و آگاهی بخشی به مردم از اهداف برگزاری این کارگاه بین المللی است .
دبیر علمی کارگاه بین المللی پیشگیری ، تشخیص و درمان پوکی استخوان خاطر نشان کرد :مصرف بیش از اندازه داروهای کورتون باعث تسریع پوکی استخوان در افراد می شود که باید توجه خاصی در این بخش صورت گیرد . همچنین استعمال سیگار ، کمبود ویتامین D و بیماریهای غدد روند بروز این بیماری را در افراد سرعت می بخشد .‌
وی ادامه داد:مصرف سیگار از جمله عواملی است که نقش آن در بروز پوکی استخوان ثابت شده است و استفاده طولانی از برخی داروها نظیر کورتون، کاربامازپین (داروی ضد تشنج) و هپارین (داروی رقیق کردن و جلوگیری از تشکیل لخته خون ) سبب کاهش تراکم استخوان‌ها می‌شوند.
آقایی با اشاره به اینکه روند کاهش تراکم استخوان در مردان از سرعت کمتری نسبت به زنان برخوردار است اضافه کرد : پس از سنین ۶۵ تا ۷۰ سالگی، این روند در زنان و مردان برابر می‌شود و ‌با افزایش سن احتمال بروز پوکی استخوان بیشتر می‌شود.
معاون پژوهشی مرکز تحقیقات پوکی استخوان دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: در زمان یائسگی تولید هورمون استروژن از تخمدان‌ها متوقف می‌شود و پس از یائسگی سرعت کاهش توده استخوانی بالا می‌رود.
وی گفت : زنانی که قبل از سن ۴۵ سالگی یائسه می‌شوند یا کسانی که تخمدان‌هایشان با جراحی برداشته می‌شود، بیشتر در معرض پوکی استخوان قرار دارند.
آقایی با اشاره به نقش وراثت در بروز این بیماری اظهار داشت :وراثت بر تراکم توده استخوانی و سرعت کاهش آن اثر دارد و استخوان‌بندی ظریف و کوچک، داشتن قد کوتاه و لاغر بودن، فرد را مستعد پوکی استخوان می‌سازد.
وی بابیان اینکه برخی از نژاد‌ها مانند ساکنان اروپای شمالی یا آسیای جنوب شرقی، بیشتر در معرض پوکی استخوان هستند گفت : ابتلا به برخی از بیماری‌هایی نظیر بیماری غده تیروئید ( پرکاری تیروئید)، بیماری غده پاراتیروئید ( پرکاری یا کم کاری)، بیماری غدد جنسی ( کم کاری) و بیماری غدد فوق کلیوی ( کم کاری یا پرکاری) می‌توانند فرد را در معرض ابتلا به پوکی استخوان قرار دهند.
دبیر علمی کارگاه بین المللی پیشگیری ، تشخیص و درمان پوکی استخوان خاطر نشان کرد: کم وزنی بیش از حد طبیعی در افراد لاغر باعث کاهش استحکام استخوان‌ها آنان می‌شود.
وی عدم تحرک و فعالیت و ورزش مستمر در طول روز ، مصرف ناکافی کلسیم و ویتامین D به مقدار لازم را از عوامل افزایش روند پوکی استخوان بر شمرد.
آقایی اضافه کرد: شناخت بیماری پوکی استخوان ، چرایی مبتلا به این بیماری ، نحوه غربالگری ، عوارض پوکی استخوان ، بررسی آزمایش هایی بر روی این بیماری ، نحوه پیشگیری و درمان بیماری پوکی استخوان و بررسی روش های مختلف تصویر برداری از پوکی استخوان از محورهای این کارگاه بین المللی است.
معاون مرکز تحقیقات پوکی استخوان دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: نمایندگان و متخصصانی از ایران ، ترکیه ، پاکستان ، افغانستان ، جمهوری آذربایجان ، ترکمنستان ، قرقیزستان ،قزاقستان ، ازبکستان و تاجیکستان در این کارگاه حضور دارند و در آن ۱۶ سخنرانی به شکل آموزش های عملی در این کارگاه برگزار می شود .
آقایی ادامه داد: ۲۸ مهر ماه به عنوان روز جهانی پوکی استخوان نامگذاری شده است وبه علت اهمیت پوکی استخوان ، دهه۲۰۰۰نیز به عنوان دهه سلامت استخوان در نظر گرفته شده است.
وی افزود: چهارشنبه این هفته نیز همزمان با روز جهانی پوکی استخوان ، آموزش های عمومی در فرهنگسراها برای عموم مردم و آموزش های تخصصی در مراکز درمانی کشور برای متخصصان پزشکی داده خواهد شد.

۷۰ درصد زنان و ۵۰ درصد مردان در معرض ابتلا پوکی استخوان قرار دارند

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت :۷۰ درصد زنان و ۵۰ درصد مردان در معرض ابتلا به استئوپروز قرار دارند که فرهنگ سازی و گسترش اطلاعات عمومی در پیشگیری از این بیماری بسیار اهمیت دارد.  
   
 

دکتر محمد پژوهی در پنجمین کارگاه پیشگیری ، تشخیص و درمان استئوپروز که در آن کارشناسانی از کشورهای عضو ‘اکو’ حضور داشتند افزود: دانشگاه علوم پزشکی تهران با راه اندازی یک سایت، اطلاعات مختلفی در زمینه پوکی استخوان به مردم ارایه داده و تاکنون این مرکز اقدام به چاپ ۱۵۰ مقاله علمی نموده و دو برابر این تعداد در کنفرانس‌های علمی مقاله عرضه شده است .
در این کارگاه دکتر سید محمود طباطبایی رئیس انجمن پوکی استخوان ایران، از پوکی استخوان به عنوان یک بیماری خاموش نام برد و گفت: پوکی استخوان بیماری عمومی، فراگیر و بی‌سر و صدایی است که گریبان تقریباً تمامی افراد جامعه را می‌گیرد و اگر دقت نشود در کودکان هم عوارض آن دیده می‌شود.
وی یادآور شد: اگر در دوران جنینی، استخوان‌سازی خوب انجام نشود و مادر از تغذیه خوب به خصوص شیرغنی شده استفاده نکند، نوزاد با راشیتیسم به دنیا می‌آید.
وی همچنین افزود: انجمن پوکی استخوان ایران با کمک انجمن‌های دیگر به خصوص مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران در صدد است با افزایش آگاهی مردم جلوی این معضل جدی بهداشتی کشور را بگیرد.
در این مراسم دکتر نیکنام، قائم مقام وزیر بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی در امور بین الملل ضمن قدردانی از فعالیت های دانشگاه علوم پزشکی تهران به ویژه دکتر لاریجانی در زمینه پیشگیری، تشخیص و درمان استئوپروز گفت: به عنوان مسئول هماهنگی ملی سلامت در سازمان ‘اکو’ بسیار خوشحالم که از میان ۶ فعالیتی که در طول یکسال گذشته بر عهده جمهوری اسلامی ایران نهاده شد، امروز شاهد شروع برگزاری پنجمین فعالیت هستیم.
وی حضور چشمگیر افراد در کارگاه را مثبت ارزیابی کرد و افزود: در شرایطی که اکثر کارگاه ها و اجلاس عموما با مشکل نرسیدن به حد نصاب مواجهند اما خوشبختانه کارگاه های برگزار شده در ایران با حضور چشمگیر اعضا همراه بوده است.
دکتر حمید رضا آقایی، فوق تخصص غدد و دبیر علمی این کارگاه نیز با اشاره به اقدام دانشگاه علوم پزشکی تهران به عنوان تنها مرکز معین سازمان بهداشت جهانی در زمینه پوکی استخوان در منطقه EMRO گفت: به منظور افزایش آگاهی و آموزش حرفه ای کشورهای سطح منطقه و به مناسبت روز جهانی پوکی استخوان، کارگاه پیشگیری، تشخیص و درمان استئوپروز در ایران برای ۱۰ کشور عضو ECO برگزار شد.
وی افزود: این کارگاه شامل ۱۶ سخنرانی کلیدی با محورهای غربالگری، دلایل ایجاد پوکی استخوان، فیزیوپاتولوژی آن، عوارض پوکی استخوان و تظاهرات بالینی آن است . همچنین نحوه انجام سنجش تراکم استخوان و آزمایش هایی که در مورد پوکی استخوان انجام می شود به صورت عملی در این کارگاه آموزش داده می شود.
در پایان دکتر مصداقی نیا با قرائت متن پیام وزیر بهداشت به مناسبت روز جهانی پوکی استخوان گفت: پوکی استخوان یا استئوپروز شایع‌ترین بیماری متابولیک استخوان است که به‌واسطه کاهش قدرت استخوانها انسان را مستعد شکستگی می‌نماید. به‌همین‌دلیل آنچه استئوپروز را برای نظام سلامت کشور حایز توجه و اهمیت کرده است. شکستگی‌های ناشی از آن و به تبع تحمیل هزینه‌های مادی و معنوی حاصل از آن است به طوری‌که مرگ‌ ناشی از شکستگی‌های استئوپروتیک بیش از مرگ و میر ناشی از سرطان پستان گزارش شده است.
وزیر بهداشت در این پیام ابراز امیدواری کرد: روز جهانی پوکی استخوان (۲۸ مهرماه) فرصتی است تا ضمن افزایش آگاهی عمومی نسبت به این معضل خاموش، توجه سیاستگذاران سلامت، پزشکان، پرستاران و سایر حرف پزشکی را نسبت به این بیماری جلب کنیم .
وی در پیام خود ابراز امیدواری کرد کلیه دست‌اندکاران نظام سلامت در تمامی سطوح با ارزیابی فعالیت‌های پیشین خود در زمینه پیشگیری از این بیماری هدفگذاری‌های آتی خود را به‌گونه‌ای تنظیم نمایند تا گروه‌های هدف این برنامه که در رأس آن دختران، زنان میانسال و یائسه قرار دارند از خدمات مربوطه بالاترین بهره‌مندی را داشته باشند.
پنجمین کارگاه پیشگیری، تشخیص و درمان استئوپروز برای کشورهای عضو ECO صبح امروز با پیام وزیر بهداشت و با حضور نمایندگان کشورهای عضو ‘اکو’ در دانشگاه علوم پزشکی تهران آغاز به کار کرد. 
 
کارگاه بین المللی و پیشگیری ، تشخیص و درمان استئوپروز پوکی استخوان با حضورنمایندگان ۱۰کشور عضو اکو به میزبانی کشورمان در ساختمان مرکزی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

سه شنبه 30 فروردین 1390  10:21 AM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

بیماری آرتروز روی کیفیت خواب بیماران تأثیر منفی گذاشته و آنان را عصبی می‌کند


بی‌خوابی ناشی از آرتروز در میان سالمندان شایع است
پژوهشگران علوم پزشکی می گویند نتایج تحقیقات نشان می دهد بیماری آرتروز روی کیفیت خواب بیماران تأثیر منفی می‌گذارد، به طوری که زمانی که درد این بیماری کنترل نشود فرد را عصبی و دچار استرس می‌کند.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ،  آرتروز یا استئوآرتریت شایع‌ترین بیماری از دسته التهاب مفاصل است.در این بیماری غضروف مفصل صدمه دیده و کم‌کم از بین می‌رود.

آرتروز ممکن است هر مفصلی را درگیر کند اما مفاصل بزرگ که وزن بدن را تحمل می‌کنند مثل مفاصل زانو و ران و ستون فقرات بیشتر در معرض ابتلا هستند.

آرتروز یک بیماری مفصلی است که در نتیجه واکنش های پیچیده عوامل سلولی ، بیوشیمیایی و بیومکانیکی موثر بر روی غضروف ،سنیویوم و نیز استخوان زیر غضروفی ایجاد شده و به مرور منجر به از دست دادن کارکرد مفصلی و بروز علائم می شود . در این بیماری عمدتا غضروف و استخوان زیر غضروف مفاصل محیطی و ستون فقرات درگیر می شود .
 

اینک محققان می گویند بی‌خوابی شایع‌ترین مشکل بیماران مبتلا به آرتروز و ورم مفاصل است.

پژوهشگران می گویند مهم‌ترین نکته برای بیماران مبتلا به آرتروز به ‌کارگیری روش‌هایی است که باعث کاهش درد و ناراحتی‌شان شود .

این تحقیقات نشان می‌دهد که ۲۳ درصد افراد مبتلا به بیماری آرتروز از بی‌خوابی و مشکلات مربوط به خواب رنج می‌برند در حالی که این مشکل در ۱۶ درصد افراد بدون بیماری ورم مفاصل دیده می‌شود.

لویی به همراه همکارانش در مؤسسه ملی سلامت گفت: ما این تحقیقات را برای شناخت بهتر از ارتباط بیماری آرتروز با مشکل خواب انجام دادیم در حالی که پیش از این تحقیقات زیادی در این زمینه انجام نشده بود.

این گروه تحقیقاتی ۲۳ هزار و ۱۳۴ فرد بالغ از سن ۱۸ سال به بالا را مورد بررسی و مطالعه قرار دادند و این افراد را از نظر مصرف دخانیات، مصرف الکل، وزن، انجام ورزش روزانه و سلامت مورد مطالعه قرار دادند.

در این تحقیقات ۲۰ درصد افراد مبتلا به بیماری ورم مفاصل و آرتروز بودند.

این محققان اعلام کردند که مشکل خواب در سایر بیماران مبتلا به دیابت و بیماری‌های قلبی نیز دیده می‌شود، اما مشکل خواب در بین بیماران مبتلا به آرتروز شدیدتر و حادتر از بیماران دیگر است.

این محققان معتقدند که اصلی‌ترین مشکل بی‌خوابی در افراد مبتلا به آرتروز به دلیل دردهای مفاصل آن‌ها است.
مهم‌ترین علت به وجود آورنده آرتروز زانو چیست؟

- افزایش سن مهمترین عامل این بیماری است. با افزایش سن ساختمان غضروف دچار تغییر و تحول می شود، به طوری که آب زیادتری داخل غضروف می رود و در نتیجه، تقریباً تمامی افراد مسن در صورت عکسبرداری متوجه آرتروز در مفاصل شان می شوند.عامل دیگر آرتروز، ارث است؛ به خصوص آرتروزهایی که در خانم ها دیده می شود و به خصوص آرتروز بند انگشتان، زمینه ژنتیک دارند. بنابراین کسانی که در خانواده خود افراد مبتلا به آرتروز بند انگشت داشته اند در معرض ابتلا به آرتروز هستند.

آیا چاقی در به وجود آوردن آرتروز مؤثر است؟

- باید بدانیم که آرتروز به خصوص در مفاصل، لگن و زانو و بند انگشتان دست با چاقی نسبت دارد. مسلماً  با چاق شدن، فشار روی مفاصل زانو و لگن زیادتر می شود و امروزه ثابت شده که هر ۵کیلوگرم افزایش وزن بیش از حد نرمال، می تواند ۱۰ تا ۲۰درصد، عمر زانوها را کاهش دهد.

این اختلال با جنسیت و شغل چه ارتباطی دارد؟

- آرتروز شغلی در آقایان بیشتر دیده می شود. بعضی از مشاغل هستند که خطر ابتلا به آرتروز را بیشتر می کنند. به  طور کلی، آرتروزهای اولیه در خانم ها بیشتر است. به خصوص در ناحیه بند انگشتان و در ناحیه لگن، ولی به طور کلی آرتروز در آقایان بیشتر دیده می شود.

افزایش دامنه حرکات تاندون ها در افزایش آرتروز تاثیر دارد؟

- این حرکات خصوصاً در خانم ها زیاد است و منجر می شود که مفاصل، بیش از حد معمول حرکت کنند. نمونه خیلی ساده ای که افراد می توانند تشخیص دهند دامنه حرکات تاندون هایشان به چه صورت است، این است که انگشت شست را وقتی در داخل مشت قرار می دهند، نباید نوک آن از مشت خارج شود. امروزه ثابت شده کسانی که دامنه حرکات تاندونهایشان (هایپرموبیلیتی) زیاد است خطر ابتلا به آرتروز در آنها بیشتر است.

آیا آسیبهای وارده به مفصل و ناهنجاریهای مفصلی باعث ایجاد آرتروز می شوند؟

- یکی از عوامل مهم به وجود آورنده آرتروز، آسیب های مفصلی است. ما قوانین خاصی برای محافظت از مفاصل داریم و باید به مفاصل بها داده و آسیب های آن را جدی بگیریم. افرادی که به دنیال ضربه فوتبال، مچ پایشان متورم می شود، اگر آن را جدی نگیرند ممکن است به تدریج دچار آسیب های مفصلی شوند. ضربات به صور مختلف می توانند آسیب هایی را به تاندون، لیگامان و دیسک وارد کنند. از عوامل خیلی مهمی که شاید آموزش عمومی می طلبد، ناهنجاری های مفصلی است؛ خصوصاً در ناحیه زانو، دو بیماری داریم که افراد را به شدت مستعد آرتروز می کند و متأسفانه بدون علامت است. این دو بیماری پاپرانتزی و پاضربدری است. وقتی که دو تا مچ پا در حالت ایستاده به هم چسبیده می شوند، زانوها هم باید به همدیگر بچسبند. اگر فاصله ای بین دو زانو باشد، فرد دچار بیماری پاپرانتزی است و اگر این فاصله بیش از سه انگشت باشد، حتماً  نیاز است که فرد به پزشک مراجعه کند.
تمام این عوامل می توانند منجر به تشدید آرتروز بشوند ولی مهمترین عاملی که می تواند آرتروز را تشدید کند، وزن بالا، عدم استفاده صحیح از مفاصل و تحلیل عضلات است.

آرتروز، چه مفاصلی را بیشتر درگیر می کند؟

- مفاصلی که در آرتروز دچار درگیری می شوند، خیلی اهمیت دارند؛ به خصوص آرتروز اولیه، فقط در مفاصل خاصی دیده می شود. به عنوان مثال آرتروز اندام فوقانی، بند انتهایی و میانی انگشتان دست و قاعده شست را درگیر می کند و در اندام فوقانی، هیچ مفصل دیگری که مبتلا به آرتروز اولیه شود وجود ندارد. پس اگر کسی بگوید آرتروز مچ دست یا آرتروز شانه دارم، غلط است.در اندام تحتانی، زانو،  لگن و شست پا دچار آرتروز می شوند. آرتروز مچ پا نیز در اندام تحتانی وجود ندارد و ناحیه ستون مهره، ناحیه گردن و ناحیه کمری می توانند دچار آرتروز  شوند.

مهمترین علامتی که فرد را به پزشک می کشاند چه علامتی است؟

- درد مهمترین علامت است. درد آرتروز در ابتدا حالت مکانیکی دارد یعنی با راه رفتن و استفاده از مفصل، این درد بدتر می شود و با خوابیدن و استراحت، بهتر می شود. این، برخلاف دردهای روماتیسمی است؛ در این دردها با استراحت، درد بدتر می شود و با راه رفتن، آرام آرام درد التیام پیدا می کند. اما گاهی اوقات در آرتروز، حالت ژله ای در مفصل به  وجود می آید که بعد از مدتی بی تحرکی، فرد باید راه برود تا دردش آرام شود. این حالت را با سفتی صبحگاهی نباید اشتباه گرفت. سفتی صبحگاهی مشخصه بیماری های روماتیسمی است که معمولاً بیش از یک ساعت طول می کشد، در حالی که ژله ای شدن با برداشتن چند قدم برطرف می شود.گاهی اوقات سفتی در مفاصل باعث می شود که فرد به پزشک مراجعه کند؛ مثلاً در ناحیه انگشتان دست ممکن است فرد بیدار شده و متوجه شود انگشتانش سفت هستند یا در ناحیه گردن احساس خشکی کند. گاهی اوقات نیز آرتروز به صورت برجستگی های بدون درد در استخوان ها جلوه می کند؛ به عنوان مثال در انگشتان دیده می شود؛ برجستگی هایی که خصوصاً در زنان، بعد از یائسگی در بندهای انتهایی یا میانی انگشتان دیده می شود و معمولاً بدون درد هستند. گاهی اوقات نیز آرتروز، خودش را به  صورت صداهای غیرمعمولی وخرت  خرت در مفاصل نشان می دهد که در افراد مسن بیشتر است.

آیا این بیماری قابل درمان است؟

- بله، درمان های آرتروز شامل درمان های غیردارویی، دارویی و جراحی است. درمان های غیردارویی در مرحله اول شامل آگاهی دادن به بیمار است. خیلی از بیماران از آرتروز می ترسند و هراس دارند که این بیماری ظرف یکی- دو سال، آنها را زمین گیر کند. آرتروز آهسته پیشرفت می کند و باید بدانیم که اگر درمان نشود می تواند منجر به زمین گیرشدن بیمار شود و مهمترین چیزی که در قسمت آگاهی دادن باید به بیماران انتقال بدهیم، تغییر در وضعیت زندگی آنها و فرم ورزش کردنشان است. چون مفصل مبتلا به آرتروز یک مفصل سالم تلقی نمی شود و فشارهای بیش از حد، منجر به آسیب مفصلی می شود، آموزش دادن اینکه فرد از مفصل مبتلا به آرتروز چگونه استفاده کند، بسیار مهم است. بسیاری از بیماران با همین آموزش ها به مقدار قابل توجهی جلوی پیشرفت آرتروزشان گرفته می شود.

این آموزش‌ها شامل چه توصیه‌هایی هستند؟

- به عنوان مثال در ناحیه زانو؛ ما به بیمارانی که دچار آرتروز زانو هستند توصیه می کنیم که چهار زانو یا دو زانو ننشینند و از حرکاتی که منجر به خم و راست شدن مکرر زانو می شود پرهیز کنند، از سربالایی و سر پائینی کمتر بالا و پائین بروند،  خصوصاً سرازیری. به خصوص، در مراحل پیشرفته تر آرتروز به بیماران توصیه می کنیم که فرم نمازخواندن شان را تغییر بدهند،  از خم کردن زانو پرهیز کرده و از توالت فرنگی استفاده کنند. یا در ناحیه گردن که امروزه آرتروز به خاطر نوع مشاغل خیلی زیاد در افراد به وجود می آید، پرهیز از خم نگه داشتن گردن و نرمش های حین کار برای پیشگیری از آرتروز گردن بسیار مهم است؛ به خصوص به راننده ها توصیه می کنیم که رانندگی های طولانی  نکنند. امروزه ما توصیه می کنیم که در اماکن کاری به خصوص کامپیوترها را در یک موقعیت مناسب قرار بدهند و هم سطح گردن باشد؛ به طوری که فرد برای نگاه کردن به کامپیوتر گردنش را خم نکند یا از صندلی های گردان یا میزهای شیب دار استفاده کنند و به خصوص کسانی که آرتروز گردن دارند، برای دیدن تلویزیون درست روبه روی تلویزیون قرار بگیرند و از پهلو به آن نگاه نکنند.

زانوبند، گردن بند و گرما و سرمای موضعی تاچه حد در درمان آرتروز مؤثرند؟

- بیماران می توانند از زانوبند و گردن بند در مواردی که پزشک شان صلاح می داند، استفاده کنند. امروزه می دانیم که استفاده بی رویه و مفرط از زانوبند و گردن بند منجر به تحلیل عضلات می شود و در نتیجه شدت روند آرتروز پیشرفت خواهد کرد؛ در حالی که تمام سعی ما بر این است که مفاصل اطراف ناحیه آرتروز را به نحوی درست تقویت کنیم. بعضی مواقع بیماران متوجه می شوند که گرما یا سرمای موضعی می تواند دردشان را تخفیف دهد؛ به خصوص در دردهای مزمن، بیماران بیشتر تمایل به استفاده از گرمای موضعی دارند و در دردهای حاد، سرمای موضعی می تواند التهاب ناحیه آسیب دیده را کاهش دهد.در استفاده از گرمای موضعی باید بدانیم که گرما باید بین ۴۰ تا ۴۵ درجه و بین ۳ تا ۳۰ دقیقه باشد. در مفاصلی که خونریزی کرده اند، استفاده از گرمای موضعی صحیح نیست.استفاده از کفی های داخل کفش و استفاده از کفش مناسب، کمک زیادی به کنترل علائم آرتروز می کند.

رژیم‌های غذایی چطور؟

- امروزه ثابت شده بعضی از رژیم های غذایی می تواند روند آرتروز را آهسته تر کند؛ به عنوان مثال استفاده از سویا، ویتامین d ، آووکادو و ترکیباتِِِی مثل آن، روند پیشرفت آرتروز را کاهش می دهد. استفاده از این مواد باید کنترل شده باشد. مثلاً مصرف خیلی زیاد سویا می تواند اثرات مضری روی تیروئید یا لخته شدن خون در پا داشته باشد. استفاده از زنجبیل، کرفس و غضروف کوسه نیز توصیه می شود.

درمان‌های دارویی شامل چه اقداماتی هستند؟

- درمان های دارویی به سه صورت موضعی، داخل مفصلی و خوراکی تجویز می شوند. در استفاده از درمان های موضعی، از مدت ها پیش مشخص بود که وقتی فرد ناحیه مبتلا به درد را ماساژ می دهد و گرم می کند، کمی از دردش تخفیف می یابد، به خاطر اینکه ماساژ رفلکس درد به سمت پوست را منحرف می کند و درد، در عمق کاهش می یابد. اما استفاده از موادی که خاصیت ضد درد دارند را اگر اضافه کنند، تأثیر ماساژ بیشتر می شود. به عنوان مثال استفاده از کرم های ضد التهاب یا استفاده از عصاره کرفس برای کنترل دردهای آرتروز یا فلفل موضعی نیز در کاهش درد مؤثرند.در مورد ترکیبات داخل مفصلی در بیماران، تزریق مواد خاص کورتون دار است که باید استفاده از آنها محدود باشد؛ مثلاً ۲ تا ۳ بار در سال. امروزه ما ترکیبی از غضروف های ساخته شده داریم که در داخل مفصل تزریق می شود و درد بیمار را کاهش می دهد و عمر مفصل را افزایش می دهد.در نهایت، آخرین قسمت درمان آرتروز، استفاده از جراحی است. جراحی برای اصلاح انحرافات داخل مفصل است و گاهی در مراحل پیشرفته، استفاده از تعویض در داخل مفصل، کمک کننده است. درمان های نویدبخش نیز شامل کاشت غضروف است که تا کامل شدن این روش ها نیاز به زمان است.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

سه شنبه 30 فروردین 1390  10:21 AM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

دیابت سبب تشدید بیماری های پریودنتال می شود

شیوع بیماری های لثه در افراد مبتلا به دیابت بیشتر است .

پژوهشگران علوم پزشکی می گویند بیماری دیابت  سبب تشدید بیماری های پریودنتال (بیماری های مربوط به بافت های نگهدارنده دندان) می شود.

 

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ،  کنترل قند خون در مبتلایان به بیماری های لثه و بافت های نگهدارنده دندان به سختی انجام می شود. وجود عفونت های پریودنتال، کنترل قند خون را با دشواری همراه می سازد.

به گفته متخصصان؛افراد مبتلا به دیابت نیز مانند افراد سیگاری در معرض خطر بروز بیماری های لثه قرار دارند.
      
از جمله این بیماری ها می توان به خونریزی،افتادگی لثه و تحلیل استخوان های فک اشاره کرد.

به گفته متخصصان؛بیماران دیابتی همچنین در معرض از دست دادن دندانهایشان هستند.

رعایت بهداشت مناسب می تواند تجمع پلاک ها و باکتری ها را در این بیماران تاحد زیادی کنترل کند.

آنها همچنین باید از مصرف زیاد هیدرات کربن در رژیم غذاییشان پرهیز کنند.

همچنین درمان عفونت های پریودنتال تأثیر مثبتی در بهبود دیابت دارد.

تحقیقات جدید نشان می دهند که بیماری های لثه، فقط خسارت های لثه ای ایجاد نمی کنند، بلکه در سلامت عمومی بدن نیز اختلال ایجاد می کنند.

 به طور مثال اگر کسی به طور همزمان هم دیابت و هم بیماری لثه ای داشته باشد، کنترل قند خونش نسبت به فرد دیابتی که بیماری لثه ای ندارد، دشوار تر است. از طرف دیگرخود بیماری دیابت هم می تواند موجب تشدید بیماری لثه شود .

لثه بیمار موجب دگرگونی وضعیت سوخت و ساز بدن می شود که این مساله می تواند به کم شدن تحمل بدن نسبت به قند خون منجر شود.

طبق تحقیقاتی که روی ۲۹۲۳ نفر صورت گرفت مشخص شد که ۹۳ درصد از افراد مبتلا به بیماری دندان و لثه در مقایسه با ۶۳ درصد از افرادی که به این بیماری مبتلا نیستند، در معرض ابتلا به دیابت قرار دارند و باید مورد بررسی قرار گیرند.
به گفته محققان بهتر است در مطب های دندانپزشکی، پزشک معالج فرد مبتلا را از لحاظ ابتلا به دیابت نیز مورد بررسی قرار دهد.
علاوه بر این، فشار خون بالا و سابقه خانوادگی در افراد درجه یک مبتلا به دیابت هم در افراد مبتلا به بیماری دندان و لثه می تواند نقش مؤثری در ابتلا به دیابت داشته باشد.
در سال ۲۰۰۷ حدود ۷/۵ میلیون امریکایی مبتلا به دیابت شناسایی شدند که انتظار می رود این آمار در سال آینده افزایش یابد.
با تشخیص زودهنگام این مشکل، پیشگیری و درمان دیابت آسان تر خواهد بود

گفتنی است؛بیماری دیابت بر روی همه ارگان های بدن تاثیر می گذارد.بیماری های لثه نیز خطر سکته قلبی و مغزی و بروز التهابات ریه و آرتریت را افزایش می دهد .

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

سه شنبه 30 فروردین 1390  10:22 AM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

مغز در بکارگیری مناطق مختلف خود برای درک حواس ، بیش از تصور ما انعطاف پذیر است

 

نابینایان مادرزاد از بخش مربوط به بینایی مغز خود که دیگر  در بینایی استفاده  نمی شود،  استفاده  دقیق تری می نماید ..
پژوهشگران علوم پزشکی می گویند نتایج جدیدتری تحقیقاننشان می دهد که نابینایان مادرزاد برای بهبود حس لامسه و شنوایی، بخشی از مغز خود را به کار می گیرند که معمولا در هنگام دیدن مورد استفاده قرارمیگیرد. 
   
 
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از یونایتدپرس ،  دانشمندان آمریکایی در پژوهش های خود در بخش عصب شناسی ‘مرکز پزشکی دانشگاه جورج تاون’ اعلام کردند بررسی های آنها نشان می دهد که چرا افرادی که قادر به دیدن نیستند از چنان میزان پیشرفته ای از درک این حواس و توانایی ها برخوردار هستند که بسیار فراتر از درک افرادی است که می توانند ببینند.
در این بررسی این طور مطرح می شود که شاخصه های کاربردی مختلفی که بینایی را ممکن می سازد مثل تحلیل فضا، الگوها و حرکت همچنان در کورتکس بینایی افراد نابینا وجود دارد.
اما شخص نابینا به جای استفاده از این مناطق برای تجزیه و تحلیل آنچه که چشم می بیند از آنها برای پردازش آنچه به گوش آنها می رسد و یا آنها را لمس می کنند دست می زند زیرا برای همین اجزاء برای تحلیل اطلاعات رسیده از حواس لازم است.
‘جوزف پی راشکر’ یکی از پروفسورهای بخش فیزیولوژی و بیوفیزیک وابسته این به دانشگاه گفت: ما می بینیم که قسمت اعظم کورتکس بینایی فرد نابینا هنگامیکه در حال شنیدن و لمس کردن است روشن می شود. این فرآیند البته غیر از عملکرد مناطقی از مغز است که اختصاص به پردازش صدا و لمس اشیاء دارد.
این عملکرد نشان می دهد که سیستم بینایی در افراد نابینا نظم کاربردی را که ژنتیک از طریق آناتومی در اختیار ما گذارده است حفظ می کند واینکه مغز هم برای استفاده از این مدول ها  ( modules )  جهت تحلیل داده های رسیده از حواس به قدر کافی انعطاف پذیری دارد.
سلول های عصبی و فیبرهای مربوط به این سیستم هنوز در آنجا قرارداشته و فعال و در حال پردازش شاخصه های تخیلی انگیزه هایی هستند که عامل آنها نه بینایی بلکه شنوایی و لامسه است.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

سه شنبه 30 فروردین 1390  2:39 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

هنگام استفاده از نور کم ، ضریب هوشیاری کاهش یافته و اشتها تحریک می شود

 

پژوهشگران آمریکایی می‌گویند نور ملایم در شب اشتها را تحریک می‌کند.

آنان اعلام کردند استفاده از نور چراغ خواب باعث چاقی میشود .  استدلال آنان به این شکل است که مصرف انرژی در بدن توسط ساعت درونی یا ساعت بیولوژیک تنظیم می‌شود. این ساعت‌، اتاق فرمانی در مغز دارد که فعالیت آن با توجه به سطح نور تنظیم می‌شود. مثلأ با کم شدن نور، دمای بدن کاهش محسوسی پیدا می‌کند و از ضریب هوشیاری کاسته می‌شود. در تاریکی شب، سوخت‌وساز درون سلولی به کمترین سطح خود می‌رسد و نیاز به دریافت انرژی کاهش پیدا می‌کند.

 
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ،  پژوهشگران آمریکایی می‌گویند نور پیوسته در شب این نظم را بر هم می‌زند. بر هم خوردن نظم ساعت بیولوژیک با افزایش ضریب خطر ابتلا به بیماری‌هایی مانند سرطان، قلب ‌و‌ عروق و دیابت و چاقی مفرط همراه است.
 
 
پژوهشگران آمریکایی  برای بررسی تأثیر روشنایی در شب بر افزایش وزن، دسته‌ای از موش‌های آزمایشگاهی را به دو گروه تقسیم کردند. گروه نخست در شرایطی متعادل یعنی ۱۶ ساعت روشنایی و ۸ ساعت تاریکی شب نگهداری شدند. گروه دوم علاوه بر ۱۶ ساعت روشنایی روز، ۸ ساعت زمان استراحت را هم زیر نور ملایم چراغ‌شب گذراندند. در این تحقیق که در مدت هشت هفته صورت گرفته است، نیاز موش‌ها به کالری، میزان فعالیت بدنی، قند خون و وزن آنها ثبت شده است.
 
نتیجه به دست آمده از این تحقیق حاکی از آن است که موش‌های گروه دوم پس از هشت هفته در تنظیم قند خون مشکل داشتند و کم‌کم به مرز دیابت رسیدند. این موش‌ها علاوه بر آن پنجاه  درصد بیش از گروه نخست اضافه وزن داشتند. نکته جالب اینجاست که موش‌های گروه دوم بیشتر یا کمتر از موش‌های گروه اول غذا نمی‌خوردند. تنها تفاوت این دو گروه، زمان غذا خوردن بوده است.
 
موش‌های چاق دوست داشتند زیر نور چراغ و در زمانی که به زمان استراحت بدن تعبیر می‌‌شوند غذا بخوردند.

پژوهشگران آمریکایی در ادامه تحقیق خود این موش‌های چاق را همچنان در روشنایی ملایم نگاهداشتند اما در هشت ساعت شب آنها از خوردن غذا محروم کردند. نتیجه اینکه: وزن موش‌ها به سرعت کاهش پیدا کرد.
 
پژوهشگران آمریکایی می‌گویند علت اضافه وزن موش‌ها خوردن غذا در زمان “اشتباه” بوده است. این پژوهشگران در عین حال تأکید می‌کنند چنین نتیجه‌ای را نمی‌توان صددرصد در مورد انسان نیز صادق دانست.

این پژوهش تایید‌کننده نتایج تحقیقات مشابهی است که تا کنون در این زمینه صورت گرفته است. محققین تاکید می کنند  نور مانیتور نیز می تواند تنظیم ساعت درونی بدن را بر هم بزند .

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

سه شنبه 30 فروردین 1390  2:39 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) استفاده از بوتوکس ، برای درمان سردردهای میگرنی را تایید کرد

 

تاثیر مصرف بوتوکس برای درمان میگرن مورد تایید قرار گرفت .
مقامات بهداشتی فدرال آمریکا با تایید این دارو که تاکنون برای کاهش چین و چروک‌های پوستی تجویز می‌شده، به شرکت داروسازی «آلرگان» اجازه داد که تولید این دارو را برای بیماران باسابقه طولانی ابتلا به سردردهای میگرنی، آغاز کند.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز  ،  مقامات بهداشتی فدرال آمریکا با تایید این دارو که تاکنون برای کاهش چین و چروک‌های پوستی تجویز می‌شده، به شرکت داروسازی «آلرگان» اجازه داد که تولید این دارو را برای بیماران باسابقه طولانی ابتلا به سردردهای میگرنی، آغاز کند.
 این سازمان، مصرف دارو را برای بیمارانی تایید کرده که در هر ماه ۱۵ روز یا بیشتر با سردردهای آزار دهنده و شدید میگرنی دست به گریبان هستند.
 شرکت آلرگان که مخصوص تولید داروهای زیبایی و مراقبت از چشم است، اعلام کرد که در حال حاضر تقریبا سه میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در آمریکا به میگرن مزمن مبتلا هستند.
در کاربرد جدید، پزشکان این دارو را در گردن یا سر بیمار هر ۱۲ هفته یک بار تزریق می‌کنند تا از سردردهای آینده جلوگیری کند.
 ‌در حال حاضر برای درمان سردردهای میگرنی  ،  پزشکان انواع مختلفی از داروها را از مسکن‌های معمولی مثل ادویل گرفته تا داروهایی مثل کدئین تجویز می‌کنند و برای برخی از بیماران هم رژیم غذایی خاص یا الگوهای زندگی بهتر را برای کاهش مصرف کافئین و کاهش استرس در آنها توصیه می‌کنند.

محققان در مطالعات اخیر خود دریافته  بودند  که تزریق بوتوکس تاثیر فوق‌العاده‌ای در کاهش دردهای فلج کننده و انقباضی دارد.

البته این محققان تاکید کردند؛ تاثیر درمانی بوتوکس به نوع سردرد بستگی دارد.

محققان می‌گویند؛ این روش بویژه برای مبتلایانی که به هنگام بروز این سردردها در سر خود احساس فشار و له شدن دارند، کاربرد دارد.

سازمان جهانی بهداشت ( WHO ) در طبقه‌بندی‌های خود میگرن را در فهرست ۲۰ بیماری ناتوان کننده قرار داده است، چون تاثیر قابل ملاحظه‌ای روی کیفیت زندگی مبتلایان دارد.  میگرن بیماری است که با سردردهای مداوم و سخت مشخص می‌شود و غالبا با اشکالات زود گذری در جریان خون مغزی و استفراغ همراه است.

این بیماری با یک‌ نوع‌ سردرد شدید و ناتوان ‌کننده‌ معمولا در یک‌ طرف‌ سر با علایم‌ دیگری‌ مثل‌ تهوع‌، استفراغ‌ و مشکلات‌ بینایی‌ همراه است. حمله‌ این‌ سردرد می‌تواند از دو تا ۷۲ ساعت‌ طول‌ بکشد. بررسی‌ها نشان می‌دهد که حملات‌ میگرن‌ در بعضی‌ از افراد ممکن‌ است‌ بطور هفتگی‌ رخ‌ دهند، در حالی‌ که‌ در بعضی‌ دیگر ممکن‌ است‌ حتی‌ یک‌ بار در سال‌ نیز بروز نکند.

میگرن‌ هر دو جنس زن و مرد را دچار می‌کند، اما آمارها نشان می‌دهد که در زنان‌ شایع‌تر است‌. میگرن ممکن است ریشه ارثی داشته باشد. این بیماری در حدود سن بلوغ شروع شده و در میانسالی از نظر شدت و دفعات تکرارش کاهش می‌یابد.

حملات میگرن بیشتر صبح‌ها آغاز می‌شود و علایم اولیه آن تار شدن دید یا ظهور نقاط رنگی در خطوط جلوی چشم است. حملات سردرد چند ساعتی به طول می‌انجامد و اغلب پس از خوابیدن بهبود می‌یابد. اما در مواردی به قدری شدید و طولانی می‌شود که برای بهبود آن نیاز به مسکن‌های قوی است و برای استفاده از داروها، بیمار حتما باید با پزشک خود مشورت کند.

 مردم تصور می کنند کاربرد بوتوکس فقط برای کاهش چروکهای پوستی است اما بیش از ۳۰ سال است که از این سم برای درمان اسپاسم ها و گرفتگی های ماهیچه ای استفاده می شود.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

سه شنبه 30 فروردین 1390  2:40 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

ممکن است ویروس ” پاپیلومای انسانی ” در بروز بدخیمی‌های پستان نقش داشته باشد

 

یافته‌های یک پژوهش تایید کرد: , ویروس«پاپیلومای انسانی» در بروز بدخیمی‌های پستان نقش دارد

نتایج یک پژوهش نقش احتمالی عفونت ویروس پاپیلومای انسانی(HPV) را در بروز و تکامل بدخیمی‌های پستان تایید کرد.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از ایسنا  ،  نوریه شریفی دانشیار پاتولوژی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، این پژوهش را به منظور «بررسی ارتباط عفونت ویروس پاپیلومای انسانی(HPV) با خطر بدخیمی پایین و بالا، در نمونه‌های بیماران مبتلا به سرطان پستان و ارتباط آن با جنبه‌های بالینی» انجام داده است.

در این مطالعه، ۵۰ مورد بافت سرطانی پستان و ۲۹ مورد بافت پستانی بدون ضایعه بدخیم، به منظور تشخیص DNA ویروس پاپیلومای انسانی با خطر بدخیمی بالا( ۱۶ و ۱۸) و خطر بدخیمی پایین(۶ و ۱)، با استفاده از روش مولکولی PCR با آغازگرهای انتخابی ویروس پاپیلومای انسانی بررسی شده است.

DNA ویروس پاپیلوما، در ۲۴ مورد(۴۸ درصد) از نمونه‌های کارسینوم پستان تشخیص داده شد که از این تعداد ۱۳ مورد(۲۶درصد) مربوط به عفونت پاپیلومای انسانی با خطر بدخیمی بالا و ۸ مورد(۱۶درصد) در ارتباط با ویروس پاپیلومای انسانی با خطر بدخیمی پایین هستند. سه نمونه(۶درصد) از بافت‌های سرطانی پستان دارای هر دو نوع ویروس پاپیلومای انسانی با ریسک بدخیمی بالا و پایین بودند.

در این مطالعه ارتباطی بین حضور عفونت ویروس پاپیلومای انسانی در سرطان پستان و فاکتورهای پیش آگهی بیماران شامل سن، میزان درگیری غدد لنفاوی زیربغلی، درجه آسیب شناسی بافتی تومور، اندازه تومور و سمت ابتلای پستان دیده نشد و همه بافت‌های غیرسرطانی پستان از نظر وجود عفونت ویروس پاپیلومای انسانی منفی بودند.

بر اساس نتایج این مطالعه، نقش ارتباط احتمالی عفونت ویروس پاپیلومای انسانی در بروز و تکامل بدخیمی‌های پستان مورد تائید قرار گرفت.

خلاصه این پژوهش در دو ماهنامه زنان مامایی و نازایی ایران، به چاپ رسیده است.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

سه شنبه 30 فروردین 1390  2:40 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها