0

اولين سالروز درگذشت حميده خيرآبادي

 
ghasemkalak
ghasemkalak
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1389 
تعداد پست ها : 19668
محل سکونت : خراسان رضوي

اولين سالروز درگذشت حميده خيرآبادي

اولين سالروز درگذشت حميده خيرآبادي

جام جم آنلاين: روز سه شنبه 30 فروردين ماه مصادف با اولين سالروز درگذشت حميده خيرآبادي هنرمند سينما، تئاتر و تلويزيون ايران است.

به گزارش ايسنا، حميده خيرآبادي با نام مستعار(نادره) ركورد دار بازيگري در سينماي ايران، در بيش از دويست فيلم سينمايي به ايفاي نقش پرداخت و سه بار نيز نامزد دريافت سيمرغ بلورين بهترين بازيگر نقش مكمل از جشنواره فيلم فجر شد.

اين بازيگر فعاليت هنري را با ايفاي نقشي در تئاتر سال 1336 شروع كرد و بازيگري در سينما را با فيلم «ميهن پرست» در سال 1332 آغاز نمود و از جمله فيلم‌هاي مطرح او مي توان به «طوقي» ، «اجاره نشين‌ها»، «مادر»، «بانو»، «هنرپيشه» و «روز واقعه» اشاره كرد.

خير آبادي در دو دهه 60 و 70 در نزديك به 40 فيلم حضور پيدا كرد و در سالهاي آخر حياتش تنها در دو فيلم «توكيو بدون توقف» و «سرود تولد» مقابل دوربين رفت و در حاليكه قرار بود پس از شش سال خانه نشيني مقابل دوربين ابوالحسن داودي در سريال «زمين انسان‌ها» برود سال گذشته در سن 86 سالگي از دنيا رفت.

از حميده خيرآبادي در سال 86 در جشن بازيگران سينماي ايران تقدير شد.

پيكر اين هنرمند در سكوت خبري روز 31  فروردين 89 در قطعه 66 رديف 69 بهشت زهرا (س) به خاك سپرده شد.

ثريا قاسمي فرزند اين بازيگر درباره‌ خاكسپاري مادرش گفته بود:« من مي‌خواستم ايشان پس از پنجاو‌چندسال تلاش اضطراب‌آلود براي رسيدن به مكان فيلمبرداري، با آرامش به مقصد هميشگي خود برسند. مي‌خواستم همه لبخند دل‌نشين و زيباي ايشان يادشان بماند و...»

عزت‌الله انتظامي درباره خيرآبادي گفته است:«فكر نمي‌كنم در سينماي ايران چهره و بازي حميده خيرآبادي تكرار شود و هنرپيشه‌اي مانند او نداريم. وي در كارش بسيار درخشان ظاهر مي‌شد. بين سال 1323 تا 1326 در تئاتر «فرهنگ» با هم همكاري داشتيم و از همان موقع ايشان جز بازيگران تئاتر بودند كه بسيار شيرين بازي مي‌كردند و تماشاگران زيادي داشتند.»

محمدعلي كشاورز هم كه در فيلم‌هاي مختلفي با حميده خيرآبادي همكاري داشته او را زني بسيار فهميده، باشعور و فوق‌العاده بود خواند و گفته است: «او هنرمندي بود كه نمي‌توان جايگزيني برايش پيدا كرد. سال‌هاي سال براي فرهنگ و هنر كشور تلاش و شرافتمندانه كار كرد.»

علي نصيريان با اشاره به پنج، شش دهه تلاش و حضور حميده خيرآبادي در هنر ايران گفته بود: «با كمال تأسف در هيچ فيلمي با هم هم‌بازي نبوديم ولي نسبت به ايشان ارادت دارم و كار ايشان را مي‌پسندم و قرار بود در سريال « زمين انسانها» يك سكانس با هم بازي كنيم، اما اين فرصت متاسفانه فراهم نشد.»

حميده خيرآبادي متولد 1303 بود و در سن 86 سالگي درگذشت.

از جمله فيلم‌هاي و مجموعه‌هاي تلويزيوني او مي‌توان به «پدرسالار»، «تلخ‌وشيرين»، «خانه سبز»، «همه فرزندان من» و «پدر خوانده»، «الماس 33» ، «تحفه هند»، «دختر شاه پريان» ، «شب فرشتگان»، «حسن كچل»، «رضا موتوري» ، «اجاره‌نشين‌ها» ، «خانه ابري» ، «ريحانه»، «مادر» ، «شب بيست‌ونهم» ، «بانو» ، «جيب‌برها به بهشت نمي‌روند» ، «مريم و ميتيل»، «كلاه قرمزي و پسر خاله»، «روز واقعه»، «روزي كه خواستگار آمد»، «بازيگر» و .... نام برد.

دوشنبه 29 فروردین 1390  11:56 PM
تشکرات از این پست
mohamadali69
mohamadali69
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 175
محل سکونت : اصفهان
چهارشنبه 14 اردیبهشت 1390  5:09 PM
تشکرات از این پست
mostafavys12
mostafavys12
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 656
محل سکونت : خراسان رضوي
چهارشنبه 14 اردیبهشت 1390  5:47 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها