غذايی برای حفظ تعادل قند خون
مواد لازم:
عدس: يك چهارم پيمانه
پياز خرد شده: يك عدد كوچك
سير: 4 حبه
برگ بو: 3 عدد
گندم: يك چهارم پيمانه
تره فرنگي خلال شده: يك عدد
تربچه حلقه شده: يك عدد
جعفري خرد شده: يك چهارم پيمانه
نعناع خرد شده: يك قاشق غذاخوري
آبليمو: يك قاشق چايخوري
زيره سبز: يك چهارم قاشق چايخوري
روغن زيتون: يك قاشق غذاخوري
نمك و فلفل: به مقدار لازم
طرز تهيه: عدس، سير، پياز و برگ بو را در يك ظرف مخلوط كنيد. يك دوم پيمانه آب روي آنها بريزيد به طوري كه يك بند انگشت آب روي مواد را بگيرد. روي حرارت بگذاريد تا بجوشد. به آن نمك اضافه كنيد. سپس حرارت را كم كنيد. در ظرف را بگذاريد و تا 25 دقيقه منتظر بمانيد تا خوب بپزد و سبزيجات نرم شود. آنها را از روي حرارت برداريد و آبكشي كنيد.
در همين مدت كه سبزيها پخته ميشود، گندمها را داخل يك كاسه بريزيد و به آن نمك بزنيد. درون آن آب جوش بريزيد تا حدي كه آب روي گندمها را بگيرد. 2520 دقيقه بگذاريد بماند تا آب جذب گندمها شود، سپس آبكشي كنيد.
در آخر عدس، گندم، تره فرنگي، تربچه، جعفري و نعناع را در يك ظرف بزرگ يا ظرف سالاد بريزيد و همراه آبليمو، زيره سبز، نمك، فلفل و روغن زيتون مخلوط كنيد. حالا سالاد شما آماده است.
عدس منبع بسيار خوبي از فيبرهاي كاهنده كلسترول است. علاوه بر آن عدس در تنظيم قند خون نيز موثر است، زيرا فيبر بالاي آن اجازه نميدهد تا قند خون پس از غذا بسرعت افزايش پيدا كند. همچنين عدس حاوي مقادير قابل توجهي از مواد معدني مهم، 2 نوع ويتامين ب و پروتئين ميباشد. عدس بدون چربي ميباشد و هر پيمانه از آن 230 كالري دارد. مصرف غذاهاي پرفيبري چون عدس باعث كاهش خطر بيماريهاي قلبي ميشود. علاوه بر فيبر، فولات و منيزيم موجود در عدس نيز به حفظ سلامت قلب كمك ميكنند. عدس حاوي هر دو نوع فيبر محلول و نامحلول است. فيبر محلول علاوه بر آن كه به سلامت سيستم گوارش و قلب كمك ميكند، در حفظ سطح قند خون نيز موثر است. اگر مقاومت به انسولين و كمبود قند خون يا ديابت داريد، عدس ميتواند در حفظ تعادل قند خون به شما كمك كند. عدس به تجديد ذخاير آهن نيز كمك ميكند. بنابراين مصرف آن بخصوص به خانمهايي كه بيشتر در خطر كمبود آهن قرار دارند، توصيه ميشود.
چهارشنبه 11 فروردین 1389 1:05 PM
تشکرات از این پست