0

انقراض نيمي از گياهان و جانوران زمين در قرن آينده !

 
gps0064
gps0064
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : تیر 1388 
تعداد پست ها : 1751
محل سکونت : اصفهان

انقراض نيمي از گياهان و جانوران زمين در قرن آينده !

  محققان انگليسي در بررسي هاي خود نشان دادند که به دليل افزايش دماي زمين در قرن آينده بيش از 50 درصد از گروه هاي حيواني و گياهي منقرض مي شوند. به گزارش  مهر، گروهي از دانشمندان دانشگاه يورک و دانشگاه ليدز که نتايج تحقيقات خود را در مجله "شرح مباحثات انجمن سلطنتي انگليس" منتشر کرده اند، با بررسي مجموع فسيل هاي ثبت شده در دسترس توانستند به گونه هاي جانوري و گياهي که از 520 ميليون سال قبل تاکنون روي زمين زيسته اند دست يابند.اين دانشمندان در کنار اين بررسي، اطلاعات مربوط به تنوع زيستي دريايي و خشکي و داده هاي مرتبط با دماي زمين در دوره هاي مختلف را مطالعه کردند و نشان دادند که تنوع زيستي جهاني در دوره هاي گرم زمين به نسبت کمتر و درعوض تعداد انقراض گروه هاي گياهي و جانوري بيشتر بوده است.اين درحالي است که تاکنون تصور مي شد در دوره هاي سردتر، به دليل کاهش منابع غذايي فرايند انقراض سريعتر است.در اين خصوص پيتر ميهيو، سرپرست اين تيم تحقيقاتي اظهار داشت: "نتايج بررسي هاي ما براي اولين نشان مي دهد که آب و هواي جهاني مي تواند به طور مستقيم با تغييرات حاضر در شواهد فسيلي ارتباط داشته باشد. اگر بپذيريم که در دوره هاي گرم شدن زمين تعداد انقراض ها افزايش مي يابد، بايد در قرن آينده منتظر نابودي بسياري از گروه هاي جانوري و گياهي باشيم."به گفته اين محققان، از هر پنج انقراض، چهار انقراض در دوره هاي افزايش گازهاي گلخانه اي رخ داده است. براي مثال انقراض دايناسورها در 65 ميليون سال قبل به اين دليل بوده است.
بيشترين انقراض در پايان دوره زمين شناسي "پرمين" اتفاق افتاده است. اين دوره يکي از گرمترين دوره هاي زمين شناسي بوده  و باعث انقرض 95 درصد از گونه هاي جانوري و گياهي شده است.
در اين خصوص تيم بنتون از اعضاي اين گروه تحقيقاتي توضيح داد: "بررسي هاي گذشته تنها روي دوره هاي يخبندان متمرکز شده بودند که اغلب کوتاه مدت بودند و در مقياس هاي جغرافيايي محدود بوده و گروه هاي کمي از ارگانيسم را دربر مي گرفتند. اين درحالي است که دوره هاي گرم شدگي طولاني مدت بوده و محدوده وسيعي از مناطق زمين را پوشش مي دهند و در نتيجه باعث نابودي ارگانيسم هاي زيادي مي شوند."اين دانشمندان در ادامه گزارش خود جدولي را ارائه کردند که براساس آن، در دوره کرتاسه در دوران سوم زمين شناسي (65 ميليون سال قبل) 18 درصد از خانواده هاي دريايي، 47 درصد از گونه هاي دريايي و 18 درصد از خانواده هاي مهره داران خشکزي منقرض شده اند. در پايان ترياسه (200 - 214 ميليون سال قبل) 22 درصد از خانواده هاي دريايي و 52 درصد از گونه هاي درياني نابود شده اند.
در پايان پرمين (251 ميليون سال قبل) 53 درصد از خانواده هاي دريايي، 84 درصد از گونه هاي دريايي و 70 درصد از تمام گونه هاي خشکزي منقرض شده اند.در دوره دوونين متاخر (364 ميليون سال قبل) 22 درصد از خانواده هاي دريايي و 52 درصد از گونه هاي دريايي نابود شده اند.در دروه اردوويسين از دوران سيلورين (439 ميليون سال قبل) 25 درصد از خانواده هاي دريايي و 60 درصد از گونه هاي دريايي منقرض شده اند.اين دانشمندان پيش بيني کرده اند که در قرن آينده در حدود 50 درصد از گونه هاي گياهي و جانوري دريايي و خشکزي نابود مي شوند.
چهارشنبه 4 فروردین 1389  11:08 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها