سايت «انديشه قم» امكان مطالعه آنلاين كتاب «تحقيقی در نهضت عاشورا؛ تحريفها و شبههها» كه به همت مركز مطالعات و پژوهشهای فرهنگی حوزه علميه قم منتشر شده، فراهم كرده است.
به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا)، كتاب «تحقيقی در نهضت عاشورا؛ تحريفها شبههها» به همت محققان گروه تاريخ مركز مطالعات حوزه علميه انتشار يافته است.
در مقدمه كتاب میخوانيم: «حادثه عاشورا، از مهمترين حوادث تاريخ اسلام، بلكه تاريخ آدم و عالم است. چه بسيار حوادث تلخ و شيرينی كه تنها نام آنها در كتابهای تاريخ برده شده و آنچنان كه شايسته است، به جزئيات آنها پرداخته نشده، اما نهضت عاشورا، با گذشت حدود 14 قرن، افزون بر اينكه تمام وقايع آن در منابع تاريخی ثبت شده، در يادها و خاطرهها جاودان و ماندگار شده و مراسم آن هر سال در ماه محرم با سوز و گداز بيشتر برگزار میشود.»
«راز ماندگاری نهضت امام حسين(ع) اين است كه درخت اسلام با اين نهضت سيراب شد و دين خاتم با خون حضرت سيدالشهدا(ع) پايدار ماند. امام حسين(ع) در زمانی قيام كرد كه حقيقت اسلام تغيير يافته، تحريف معارف و محتوای شريعت نبوی(ص) به اوج خود رسيده بود، خلافت رسول خدا(ص) به سلطنت موروثی بنیاميه تبديل شد و اسلام در بسياری از كشورها و مناطق تازه مسلمان شده تحريف شد.»
بخشهای مختلف اين كتاب شامل «پيشينه و فلسفه عزاداری امام حسين»، «ابعاد و فلسفه قيام عاشورا»، «بررسی شهادت امام حسين(ع)»، «فرزندان و اهل بيت امام حسين(ع)»، «بانوان كربلا» و «بررسی شهادت ساير شهيدان كربلا» است.
هر بخش اين كتاب شامل قسمتهای متنوعی است، به عنوان نمونه در بخش «ابعاد و فلسفه قيام عاشورا» مطلبی با عنوان «خون گريه كردن امام سجاد(ع) در مصيبت پدر بزرگوارش» آمده كه میخوانيم: «منظور از «خون گريه كردن» اين است كه عمق مصيبت و عزاداری امام سجاد(ع) بيان شود و در هر صورت، به چنين لفظی در منابع برخورد نكرديم. اگر چه يكی از القاب آن حضرت «بكاء» بود؛ البته خون دل خوردن حضرت از فراق پدرش امام حسين(ع) میتواند توجيهگر اين اصطلاح باشد.»
«در زيارت ناحيه مقدسه منسوب به امام عصر(عج) نيز نزديك به اين معنا ديده میشود كه حضرت فرموده: به قدری بر تو گريه میكنم كه اگر اشكم تمام شد، به جای اشك از چشمانم خون جاری شود.»
در بخش «ابعاد و فلسفه قيام عاشورا» درباره علت رفتن زنان و كودكان به همراه امام حسين(ع) چنين آمده است: «تكليف اجتماعی در آيين اسلام، ويژه مردان نيست، بلكه زنان متعهد و مسلمان نيز در برابر جريان حق و باطل و مسئله ولايت و رهبری، وظيفه دارند و بايد از رهبری حق، دفاع و پيروی كنند و از حكومت و فساد مسئولان نالايق انتقاد كنند و در صحنههای گوناگون اجتماعی حضوری مؤثر داشته باشند.»
كتاب «تحقيقی در نهضت عاشورا» را اينجا بخوانيد!
|