مرغ با سس فلفل و کنجد
مواد لازم:
مرغ = ١ کیلو و نیم
پیاز خرد شده = ١ عدد
سیر = ٢ حبه
جعفری = ٢ ساقه
برگ بو = ١ عدد
آویشن تازه = ١ ساقه (در صورت در دسترس نبودن می توان از برگهای آویشن خشک شده استفاده کرد)
نمک و فلفل به میزان لازم
مواد لازم برای تهیه سس:
فلفل سبز تند = ۶ عدد
چوب دارچین = یک تکه
میخک = ٣ عدد
فلفل سیاه = ۵ دانه
کنجد = ٣/٢ فنجان
سیر = ١ حبه
روغن زیتون ٣ ق س
نمک به میزان لازم
طرز تهیه:
پیاز، سیر، جعفری، برگ بو، آویشن و نمک و فلفل را با هم مخلوط کرده به همراه ۴ الی ۵ فنجان آب روی حرارت می گذاریم وقتی آب به جوش آمد حدود ١۵ دقیقه زمان می دهیم تا آب به همراه سبزیجات بجوشد بعد مرغها را به آب اضافه کرده حرارت را کمی می کنیم تا مرغ ها بپزد (حدود ٢۵ الی ٣٠ دقیقه زمان لازم است) وقتی مرغ ها پخت آنها را از آب درآورده و می گذاریم تا خنک شود.
فلفل ها را کبابی می کنیم، تخم های آن را در می آوریم و فلفل های کبابی را در یک ظرف آب گرم قرار می دهیم (به مدت ١٠ دقیقه)
دارچین، فلفل سیاه و میخک را در غذاساز (یا آسیاب) ریخته و پودر می کنیم.
کنجدها را روی حرارت کمی تفت می دهیم تا قهوه ای طلایی شوند.
فلفل های کبابی را که در آب خیس کرده بودیم در غذاساز می ریزیم، یک حبه سیر و یک فنجان از آب مرغ را روی آن ریخته و همه را با هم مخلوط می کنیم تا خمیری صاف درست شود.
ظرفی را روی حرارت می گذاریم ابتدا ادویه های مخلوط و کنجدهای تفت داده شده رابه همراه روغن کمی تفت می دهیم (حدود ٣ دقیقه) بعد خمیر به دست آمده از فلفل را به بقیه مواد اضافه می کنیم و ۵ دقیقه دیگر مواد را تفت می دهیم. وقتی مواد تفت داده شده حدود دو و نیم الی ٣ فنجان از آب مرغ را به مواد اضافه می کنیم درب ظرف را می گذاریم و ٢٠ دقیقه زمان می دهیم تا سس ما کاملاً جا بیفتد. در آخر مرغ ها را به سس اضافه می کنیم چند دقیقه دیگر می گذاریم تا سس به خورد مرغ ها برود این مرغ با برنج سرو می شود.
اصل این غذا مربوط به مکزیک می باشد.