نوع بیماری: ویروسی و ناشناخته
عامل بیماری: ناشناخته (احتمالاً وجود بیش از حد هیدرات کربن در غذا + ویروس)
نحوه تشخیص:
تورم شکم، لاغری مفرط سایر اندام ها، حرکات شنای ناگهانی، در بررسی پاتولوژیک تحلیل کیسه شنا و وجود چسبندگی و از همه مهمتر از دست دادن تعادل ماهی (سر و ته شدن)، معمولا ماهی در هنگام بیماری اشتهای خود را حفظ می کند.
نحوه درمان:
استفاده از آنتی بیوتیک های ماکرولیدی برای جلوگیری از عفونت های ثانویه و کم کردن میزان هیدرات کربن در غذا، می توان از نخود پخته در غذا 3 روز متوالی استفاده کرد.