اولين همايش آشنايي با مرکز رشد کشاورزي محصولات گرمسيري و صنايع تبديلي با حضور محققين، نوآوران، کارآفرينان و فارغ التحصيلان و دانشجويان رشتههاي کشاورزي شهرستانهاي سرپل ذهاب، قصرشيرين و گيلانغرب در شهرستان سرپل ذهاب برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، منطقه کرمانشاه، در اين همايش که مسوولان پارک علم و فناوري جهاد دانشگاهي کرمانشاه و سازمان جهاد کشاورزي حضور داشتند، ضمن تاکيد بر ضرورت توانمندسازي فارغالتحصيلان کشاورزي و منابع انساني اين بخش در گرايشهاي مختلف زراعت و باغباني، دامپروري، شيلات، جنگل و مرتع و صنايع تبديلي بر لزوم افزايش و توسعه شرکتهاي دانش بنيان در بخش کشاورزي تاکيد شد.
در ابتداي اين همايش مهندس شريفي، مدير جهاد کشاورزي شهرستان سرپل ذهاب، با تبريک آغاز به کار مرکز رشد کشاورزي محصولات گرمسيري در اين شهرستان، از اين موضوع به عنوان رخدادي مهم در شهرستانهاي غربي استان ياد و تصريح کرد: وجود آب و خاک مناسب در اين منطقه در کنار پتانسيل بالاي نيروي انساني از مزيتهايي است که ميتواند آيندهاي روشن در اين زمينه را نويد دهد.
وي با اشاره به تنوع بالاي کشت محصولات کشاورزي در اين منطقه اظهار كرد: متاسفانه تا کنون کشت سنتي موجب راندمان پايين اين منطقه بوده که به طور قطع با فعاليت مرکز رشد کشاورزي در اين منطقه شاهد رونق هر چه بيشتر در اين بخش خواهيم بود.
شريفي حمايت مسوولان شهرستان در اين زمينه را خواستار شد و گفت: مرکز رشد کشاورزي علاوه بر کمک به تبديل علم به ثروت ميتواند به اشتغال جوانان منطقه نيز کمک شاياني داشته باشد.
مهندس رضا رحيمي، معاون فناوري پارک علم و فناوري جهاد دانشگاهي کرمانشاه نيز با اشاره به ايجاد مرکز رشد کشاورزي محصولات کشاورزي در شهرستان سرپل ذهاب خاطرنشان كرد: با توجه به پتانسيل بالاي شهرستانهاي گرمسيري استان در بخش کشاورزي به طور حتم ايجاد مرکز رشد ميتواند روند پيشرفت در اين حوزه را تسريع بخشد.
وي با تأکيد بر اين که تمام شرايط براي فعاليت شرکتهاي دانش بنيان در بخش کشاورزي در مراکز رشد واحدهاي فناوري کشاورزي مهياست، افزود: با توجه به همکاري و تعامل مناسب دو مجموعه پارک علم و فناوري و سازمان جهاد کشاورزي استان کرمانشاه، صاحبان ايدههاي فناورانه در بخش کشاورزي ميتوانند با بهرهمندي از حمايتهاي مناسب از جمله دريافت تسهيلات، بهره مندي از زمين کشاورزي، امکانات و خدمات آزمايشگاهي و گلخانهاي، مشاوره علمي و تخصصي، شرکت در دورههاي آموزشي و دفتر کار و تجهيزات، طرح و ايده فناورانه خود را در اين بخش به نتيجه رسانده و از اين طريق ضمن کسب درآمد به رونق هر چه بيشتر بخش کشاورزي منطقه کمک کنند.
قائم مقام پارک علم و فناوري کرمانشاه، در ادامه به ارائه گزارشي در خصوص فعاليتهاي پارک علم و فناوري کرمانشاه پرداخت و با اشاره به تأکيدات رهبر معظم انقلاب در خصوص توجه به مباحث علمي و فناورانه، اظهار كرد: ايشان بارها ضمن تأکيد بر لزوم توجه به مسأله علم و فناوري و نخبه پروري از اين مقوله به عنوان يکي از با اولويتترين حوزهها ياد و پيشرفت علمي و فناوري کشور را برابر افزايش اقتدار مادي و معنوي کشور قلمداد كردهاند.
رحيمي گفت: همه ما بايد با فرصت شناسي و استفاده از شرايط فراهم شده در راستاي پيشرفت و تعالي استان کرمانشاه تلاش کنيم.
وي خاطرنشان كرد: در آيندهاي نزديک مرکز رشد واحدهاي فناوري محصولات گرمسيري و صنايع تبديلي به صورت رسمي افتتاح خواهد شد.
همچنين حيدري، بخشدار مرکزي شهرستان سرپل ذهاب فعاليت مرکز رشد کشاورزي در اين شهرستان را عاملي در جهت رشد اقتصادي دانست و عنوان كرد: ايجاد اين مرکز از آرزوهاي ديرينه مردم و مسوولان اين منطقه بوده که جاي دارد از مسوولان پارک علم و فناوري براي اين موضوع قدرداني شود.
وي با تاکيد بر اينکه فعاليت مرکز رشد کشاورزي و علمي و تخصصي شدن فعاليتهاي کشاورزي ميتواند چهره منطقه را تغيير دهد، چشمانداز شهرستان سرپل ذهاب در اين زمينه را روشن توصيف و خاطرنشان كرد: وجود نيروها و مهندسين مجرب و تنوع آب و هوايي، وجود اقليمهاي آب و هوايي متنوع و تامين مناسب آب مورد نياز بخش کشاورزي از جمله مواردي است که ميتواند به تحول در اين بخش سرعت بخشد.
در ادامه مهندس پرويزيفر، رييس سازمان نظام مهندسي کشاورزي و منابع طبيعي استان کرمانشاه ضمن قدرداني از تلاشهاي در حال انجام در مجموعه پارک علم و فناوري جهاد دانشگاهي، تاسيس مرکز رشد کشاورزي را تحقق آرزوي جامعه کشاورزي استان عنوان و خاطرنشان کرد: همه ما وظيفه داريم در راستاي رونق هر چه بيشتر اين مجموعه تلاش کنيم.
وي با اشاره به عضويت 4500 کارشناس رشتههاي مختلف کشاورزي در سازمان نظام مهندسي کشاورزي گفت: آرزوي ما در سازمان امکان اجرايي کردن ايدههاي متخصصان کشاورزي به ثروت در اين بخش است که مرکز رشد ميتواند بهترين مکانيزم اجرايي در اين زمينه باشد.
وي افزود: ساختار مرکز رشد به گونهاي است که ميتواند راه رسيدن به هدف را براي فارغ التحصيلان اين بخش فراهم سازد.
مهندس ذوالنوريان، عضو هيات علمي مرکز تحقيقات کشاورزي و مشاور رييس پارک علم و فناوري کرمانشاه در امور کشاورزي نيز ضمن تشريح اقدامات انجام شده در راستاي تشکيل مرکز رشد کشاورزي، نحوه پذيرش و حمايت از طرحها و ايدههاي فناورانه در بخش کشاورزي را تشريح کرد.
وي ضمن اشاره به فعاليتهاي مراکز رشد، به تشريح نحوه همکاري با اين مجموعه پرداخت و گفت: مرکز رشد کشاورزي محل مناسبي براي محققين، نوآوران، کارآفرينان و فارغالتحصيلان بخش کشاورزي است تا با عملي کردن ايدههاي خود در راستاي توانمند شدن اين بخش اقدام کنند.
مشاور رييس پارک علم و فناوري کرمانشاه ضمن تشريح شرايط پذيرش در مرکز رشد، با تاكيد بر حمايتهاي اين مجموعه اظهار اميدواري کرد که با جذب واحدهاي فناور کشاورزي در اين مراکز شاهد پيشرفت کيفي محصولات کشاورزي در استان باشيم.
به گزارش ايسنا، در پايان اين همايش نيز با پاسخگويي به ابهامات موجود، مقرر شد علاقهمندان با حضور در دفتر مرکز رشد کشاورزي محصولات گرمسيري واقع در سه راه قره بلاغ شهرستان سرپل ذهاب نسبت به ثبت نام و تکميل فرمهاي مخصوص اقدام كرده و پيگيريهاي لازم را انجام دهند.