نتايج يک پژوهش نشان داد: بررسي توزيع منافذ غدد عرق در نوک انگشتان دست زنان روشي مناسب در تشخيص اوليه ابتلا به عارضه فشار خون بالاست.
به گزارش سرويس پژوهشي ايسنا، منطقه علوم پزشکي تهران، فشار خون بالا که حدود يک ميليارد نفر در دنيا به آن مبتلا هستند، يک بيماري چند فاکتوري است که هم عوامل ژنتيکي و هم عوامل محيطي در آن نقش دارند. در انسان در هفته چهاردهم دوران جنيني غدد عرق روي پوست شکل ميگيرند و بعد از شکل گيري تا پايان عمر جابجا نميشوند و از بين هم نميروند. در اين تحقيق که توسط دکتر مرتضي بهنام رسولي، استاد گروه زيست شناسي دانشکده علوم پايه دانشگاه فردوسي مشهد انجام شده، براي اولين بار، منافذ کانالهاي غدد عرق دست زنان مبتلا به فشار خون بالا شمارش و با مقايسه آن با زنان سالم به وجود يا نبود رابطه بين تعداد اين منافذ با بيماري فشار خون بالا پرداخته شد.
در اين مطالعه بنيادي 75 زن مبتلا به فشار خون بالا با ميانگين سني 60 سال و 55 زن سالم با ميانگين سني 49 سال مورد بررسي قرار گرفتند. در اين پژوهش با استفاده از يک ميکروسکوپ ديجيتال تعداد منافذ غدد عرق در مواضع آناتوميکي يکسان و مشخص دست (نوک انگشتان و سهخطيهاي a,b,c,d ) در دايرهاي به مساحت 16.80– 12.50 ميليمتر مربع شمارش شد و نتايج حاصل با استفاده از آزمون تي تست و آناليز واريانس يک طرفه مورد تحليل آماري قرار گرفت.
يافتههاي حاصل از اين پژوهش نشان ميدهند که ميانگين تعداد منافذ غدد عرق در نوک انگشتان هر دو دست و موضع سه خطي b دست راست در افراد با فشار خون بالا به طور معنيداري کمتر از افراد سالم است.
نتايج اين تحقيق نشان ميدهد که رابطه معنيداري بين تعداد منافذ غدد عرق در نوک انگشتان و فشار خون بالا وجود دارد. بنابراين در افراد با سابقه فاميلي ابتلا به فشار خون بالا، بررسي توزيع منافذ کانالهاي غدد عرق ميتواند در پيش آگاهي و تشخيص اوليه بيماري کمک کننده باشد.