منجمان ناسا به انتشار تصاوير جمعآوري شده توسط تلسكوپ كپلر طي دو سال تحقيقات خود در مورد سيارات شبيه زمين در كهكشان راه شيري در پي يافتن گونههاي حيات خارجي هستند.
به گزارش سرويس علمي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، در تصوير منتشر شده ناسا كه تمام سيارات كشف شده را در كنار هم قرار داده، لكههاي سياه نشاندهنده 1235 سياره هستند كه به دور خورشيدهاي خود كه به ترتيب اندازه در كنار هم قرار گرفتهاند، ميچرخند.
براي مثال كره تنهايي كه در زير رديف اول كرهها قرار دارد نمايانگر خورشيد است كه سيارات زمين و ناهيد مانند دو سايه سياه دور آن ميچرخند.
تعداد 54 مورد از اين سيارات كانديدا ممكن است كه در خود نشانههاي حيات را داشته و جزو منطقه قابل سكونت باشند.
منطقه قابل سكونت به فاصله با يك ستاره گفته ميشود كه در آن سيارات شبه زمين ميتوانند از آب مايع و حيات شبه زمين در سطح خود برخوردار باشند.
ماموريت اصلي تلسكوپ كپلر تحقيق در مورد جهانهاي ديگر نيست اما به فضانوردان اين فرصت را داده تا از ميزان سياره خصوصا سيارات قابل سكونت در كهكشان ما وجود دارد، آگاهي پيدا كنند.
آنها از يك چهارصدم آسمان شب رصد شده توسط كپلر استفاده كرده و اين اطلاعات را از آن استخراج كردهاند.
دانشمندان دريافتند كه يكي از هر دو ستاره داراي سياره بوده و يكي از هر 200 ستاره از سياراتي با ويژگيهاي قابل سكونت برخوردارند.
اين ميزان حداقل تعداد ممكن است چرا كه اين ستارگان ممكن است از بيش از يك سياره برخوردار بوده و كپلر هنوز راه زيادي تا كشف سيارات ديگر موجود در فضا با ويژگيهاي حيات زميني در پيش دارد.
براي مثال به گفته دانشمندان اگر تلسكوپ كپلر با زمين 1000 سال نوري فاصله داشت و به سوي خورشيد بود و در آن زمان سياره ناهيد از جلوي آن ميگذشت، تنها احتمالي برابر با يك هشتم وجود داشت كه زمين ديده شود.
تا ساليان بسيار دانشمندان تعداد ستارگان موجود در كهكشان راه شيري را 100 ميليارد برآورد كرده بودند اما سال گذشته يك دانشمند دانشگاه ييل دريافت كه ميزان تخميني ستارگان كهكشان ما نزديك به 300 ميليارد است.
اين در حالي است كه به گفته دانشمندان تعداد كلي كهكشانهاي جهان 100 ميليارد است.