به گزارش ايرنا، اين آزمايش گام مهمي به سوي ساخت نخستين قلبي است كه در بدن خود بيمار رشد مي كند . اين شيوه مي تواند راه را براي ساخت كبد، ريه و كليه هاي سفارشي نيز همواركند.
اين اعضا در واقع با برداشتن سلول هاي ماهيچه اي از عضوهاي اهدا شده افراد مرده و قرار دادن آنها در داربست بافت همبند قلب ساخته مي شوند.
محققان سپس سلول هاي بنيادي را به اين تركيب تزريق كردند. اين سلول ها در اطراف اين ساختار رشد مي كنند و در نهايت به سلول هاي سالم قلب تبديل مي شوند.
«دوريس تيلور» متخصص پزشكي باززا در دانشگاه مينه سوتا گفت: اين قلب ها در حال رشد هستند و اميدواريم هفته آينده نشانه هايي از تپش را در آن مشاهده كنيم.
وي با اشاره به اين كه در مسير توليد يك قلب كاملا فعال و عملياتي بايد بر موانع بسياري فائق بيايند، افزود: پيش بيني من فرارسيدن روزي است كه رشد و توليد يك عضو كامل قابل پيوند امكان پذير مي شود.
بيماراني كه پيوند معمولي قلب انجام مي دهند بايد تا آخر عمر، براي سركوب سيستم ايمني خود از دارو استفاده كنند.اين كار مي تواند خطر افزايش فشار خون، نارسايي كليوي و ديابت را در پي داشته باشد. اگر اين قلب هاي جديد را بتوان با سلول هاي بنيادي خود بيمار ساخت، خطر رد پيوند كمتر مي شود.عضو هاي رشد يافته در آزمايشگاه با سلول هاي بنيادي كه قابليت تبديل شدن به انواع بافت هاي مختلف را دارند، ساخته شده اند.
اين گروه از پژوهشگران در حال حاضر قلب هاي تپنده موش و خوك را در آزمايشگاه رشد داده اند.اگرچه اين قلب ها براي ادامه حيات حيوان بسيار ضعيف هستند اما اين پژوهش گام مهمي به سوي توليد عضو هاي سفارشي و اختصاصي است.
با اين حال، رقابت براي ساخت يك قلب كارا با موانع بسياري رو به روست. يكي از بزرگترين اين مشكلات اكسيژن رساني كافي به عضو از طريق يك شبكه پيچيده از رگ هاي خوني است.
دانشمندان همچنين بايد از اين كه سلول هاي قلبي در زمان درست مي تپند، اطمينان حاصل كنند.
نتايج اين تحقيقات در كنفرانس سالانه كارديولوژي آمريكا در نيواورلئان ارايه شده است.