0

"جهاد اقتصادي " پيشرفت‌هاي عظيم علمي و فناورانه را به ثمر مي‌نشاند

 
mashhadizadeh
mashhadizadeh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اردیبهشت 1388 
تعداد پست ها : 25019
محل سکونت : بوشهر

"جهاد اقتصادي " پيشرفت‌هاي عظيم علمي و فناورانه را به ثمر مي‌نشاند

نسخه چاپي ارسال به دوستان
معاون علمي و فناوري رئيس‌جمهور:
"جهاد اقتصادي " پيشرفت‌هاي عظيم علمي و فناورانه را به ثمر مي‌نشاند

خبرگزاري فارس: معاون علمي و فناوري رئيس جمهور و رئيس بنياد ملي نخبگان "جهاد اقتصادي " را مكمل جهاد علمي و فناورانه دانشمندان ايراني دانست و گفت: جهاد اقتصادي دستمايه عظيم توفيقات علمي و فناوري كشور را به ثمر مي‌نشاند.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاري فارس، نسرين سلطانخواه در مراسم آغاز سال 1390 و در جمع مديران و كاركنان معاونت علمي و فناوري، امسال را فرصتي كم نظير براي استفاده از دستاوردهاي علمي و فناورانه در مسير تحول و پيشرفت اقتصادي دانست.



وي با اشاره به نام گذاري سال 1390 از سوي رهبر معظم انقلاب اسلامي به عنوان سال جهاد اقتصادي، گفت: جهاد اقتصادي اين نيست كه موضوعي غير از علم و فناوري در كشور برجسته شده و فقط بخش‌هاي اقتصادي مورد خطاب باشند بلكه به چند دليل موضوعيت و جايگاه علم و فناوري گسترده‌تر و برجسته‌تر نيز شده است.



معاون علمي و فناوري رئيس جمهور افزود: چندين سال است كه مقام معظم رهبري، موضوع جهاد علمي را موكدا مطرح كرده‌اند اما خوشبختانه امسال شاهديم كه، جهاد علمي به جايي رسيده كه مي‌تواند مقدمات را براي ديگر تلاش‌ها و جهادها فراهم كند.



سلطانخواه خاطرنشان كرد: زيرساخت و زيربناي بسياري از تحولات در كشور، تحولات علمي و فناورانه است و اگر بخواهيم در عرصه اقتصادي، جهاد و تحول زيربنايي ايجاد كنيم يكي از مهمترين زير ساخت‌هاي آن علم، فناوري و دانش است.



وي افزود: اقتصاد دانش‌بنيان، اشتغال پايدار و اقتصاد با بهره‌وري پايدار و بالا نيازمند پايه‌هاي علمي و فناورانه قوي است.



معاون علمي و فناوري رئيس جمهور تصريح كرد: نام‌گذاري امسال به نام جهاد اقتصادي نشان مي‌دهد، مقام معظم رهبري شرايط زماني را به نحوي ديده‌اند كه كشور مي‌تواند از آثار و بركات توفيقات و دستاوردهاي علمي در ديگر عرصه‌هاي تحول آفرين مانند اقتصاد بهره‌مند شود.



سلطانخواه ادامه داد: رسالت معاونت علمي و فناوري رياست‌جمهوري در سال جهاد اقتصادي اين است كه زمينه‌ را براي نفوذ و تسري علم و فناوري به ديگر فضاها به ويژه حوزه اقتصادي هر چه بيشتر فراهم كند تا با اين تحول در عرصه اقتصادي بتوانيم از دستمايه عظيم توفيقات علمي و فناوري در پيشرفت و آباداني ايران اسلامي استفاده كنيم.



رئيس بنياد ملي نخبگان، اظهار داشت: نام امسال در معني دروني خودش يعني جهاد اقتصادي، هنوز مفهوم همت مضاعف و كار مضاعف را دارد و انشاءالله با مديريت بهينه منابع بتوانيم بيش از گذشته در كشور پشتيبان حركت‌هاي موثر و نوآورانه علمي باشيم.



وي گفت: معاونت علمي و فناوري در جايگاه فراستادي و فرابخشي با اختيارات رياست‌جمهوري ايجاد شده و براي ايفاي نقش ستادي و هماهنگ كننده بين همه اركان علم و فناوري در كشور فعاليت مي‌كند تا بتواند هم‌افزايي، بهره‌وري و هماهنگي بيشتري را در حوزه علم و فناوري ايجاد كند.



سلطانخواه خاطرنشان كرد: بودجه معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري كمتر از 6 درصدكل بودجه پژوهش و فناوري كشور است اما با اين بودجه كم، معاونت علمي و فناوري طرح‌ها و برنامه‌هاي عظيمي را برنامه‌ريزي كرده تا بتواند بودجه‌هاي فناوري و پژوهشي كشور را به نحو مطلوب‌تري هدايت و برنامه‌ريزي كند.



معاون علمي و فناوري رئيس جمهور اضافه كرد: براي انجام اين امور معاونت علمي و فناوري كمتر از يك درصد بودجه خود را صرف امور ستادي كرده و 99 درصد بودجه را صرف برنامه‌ها، طرح‌ها و وظايف معاونت علمي و فناوري رياست‌جمهوري كرده كه چنين امري در كمتر دستگاهي اتفاق مي‌افتد. در حالي كه در مراكز تحقيقاتي و پژوهشي فقط 30 يا 40 درصد بودجه صرف هزينه‌هاي برنامه‌اي مي‌شود و قسمت عمده بودجه صرف هزينه‌هاي جاري و امور ستادي اين مراكز مي‌شود. اين مسئله يكي از برجستگي‌هاي معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري است كه توانسته با ستاد محدود و چابك و هزينه كم در عرصه علم و فناوري برنامه‌ريزي و فعاليت كند.



سلطانخواه افزود: طي دو سه سال گذشته بودجه‌هاي معاونت به صورت برنامه‌اي ‌و هدفمندتر هزينه شده و لذا كمك‌هاي موردي كاهش و هزينه‌هاي برنامه‌اي افزايش پيدا كرده است.



وي با اعلام اينكه در سال گذشته معاونت علمي و فناوري در بسياري از حوزه‌هاي علمي و فناورانه اقدامات خوبي را انجام داده است، گفت: در سال89 ستادهاي فناوري راهبردي در معاونت به سمت بهبود ساختارها حركت كرده و كانون‌هاي دانش و صنعت گسترده‌تر و پايدارتر شدند، طرح‌هاي كلان فناوري ملي بسيار مهمي توسط معاونت علمي و فناوري به ثمر رسيد، طرح‌ اعطاي پژوهانه به دانشجويان تحصيلات تكميلي به نتيجه رسيد و از اين طريق فضاي خوبي را بين دانشجويان تحصيلات تكميلي از نظر حمايت‌هاي مالي دولت ايجاد شد كه اين مسئله حتي در رسانه‌هاي فرا مرزي نيز انعكاس خوبي داشت.



معاون علمي و فناوري رئيس جمهور در ادامه با اشاره به اقدامات صورت گرفته در حوزه زيرساختي گفت: معاونت علمي و فناوري توانسته ضرورت و موجوديت خود را در اركان مختلف قواي مجريه، مقننه و قضائيه به اثبات برساند و در واقع توانسته ضرورت موجوديت، اثرگذاري و نقش آفريني خود را مسجل كند، به نحوي كه در هر جا كه حضور داشته نقش مثبت و اثر بخش را ايفا كرده و در تعامل با دستگاه‌هاي ديگر نگاه خوش بينانه و اعتمادسازي خوبي را به وجود آورده است.



وي افزود: شعار ما اين است كه موفقيت ما در معاونت علمي و فناوري در گرو موفقيت ساير بخش‌هاي حوزه علم و فناوري، كشور است. بدين ترتيب، ما براي موفقيت همه تلاش مي‌كنيم تا انشاءالله آينده‌اي بهتر را شاهد باشيم.



سلطانخواه با اشاره به اينكه يكي از توفيقات معاونت علمي و فناوري در سال گذشته كه در واقع بهترين هديه و عيدي براي جامعه علمي و فناوري بوده است؛ بازديد مقام معظم رهبري از نمايشگاه اختصاصي فناوري هاي راهبردي بود، خاطرنشان كرد: اين توجه ويژه در تاكيدات معظم له بر موضوع علم و فناوري در پيام نوروزي و سخنراني در جوار مرقد ملكوتي امام رضا (ع) نيز مشهود بود.



معاون علمي و فناوري رئيس جمهور ادامه داد: توجه خاص رهبر معظم انقلاب اسلامي، مسئوليت جامعه علم و فناوري كشور و معاونت علمي و فناوري را در اين حوزه سنگين و دشوار‌تر كرده است.



سلطانخواه با بيان اينكه توفيقات به دست آمده حاصل همدلي مجموعه معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري بوده است، ابراز اميدواري كرد: در سال جديد اين توفيقات با اتحاد و همدلي بيشتر گسترش يابد.



رئيس بنياد ملي نخبگان گفت: نوروز و سال نو فرصت دوباره‌اي به ما مي دهد كه قصور، اشتباه و خطاهايي را كه داشتيم اصلاح كنيم و در بهار نو شدن طبيعت بتوانيم در زندگي و برنامه‌هاي خودمان بازنگري و تحول ايجاد كنيم و شكرگزار نعمت حيات باشيم.



معاون علمي و فناوري رئيس جمهور با تبريك حلول سال نو و با بيان اينكه نوروز بهترين انتخاب براي شروع سال است، افزود: در طول تاريخ شاهد آن هستيم كه خيلي از مراسم‌ها و سنت‌ها، آمده و رفته‌اند، اما نوروز ايرانيان و حوزه تمدني آن كه گذشته ما را به دنبال دارد و ما را به آيندگان انتقال مي‌دهد؛ با ورود اسلام نه تنها از بين نرفت بلكه در كنار بسياري از ارزش‌هاي متعالي اسلام پررنگ تر و ريشه‌دارتر شد و امروز تبديل به بخشي از هويت ما شده است.



وي در ادامه گفت: ما در نوروز باگذشت كينه‌ها را مي زدائيم، همانگونه كه در اسلام نيز صله ارحام و ديدن خويشاوندان نيز موكدا توصيه و تأكيد شده است. همچنين در تعاليم اسلام صلح، دوستي و برادري و كنارگذاشتن تعصبات قومي، زباني را داريم و خداوند در كنار آن مسلمان را به تقوا دعوت مي‌كند و برترين بندگان را با تقواترينشان مي‌داند.



سلطانخواه افزود: در نوروز نيز همه ارزش‌هاي متعالي را به همين صورت مي‌بينيم چرا كه نوروز متعلق به يك قوم، قبيله و نژاد نيست و حاوي فرهنگ ريشه‌دار اصيلي است كه متعلق به همه اقوام و ملل مختلف و پيام آور صلح و دوستي و برادري است. به دليل اين همراهي و هم داستاني است كه در طول ساليان دراز نوروز نه تنها از بين نرفته بلكه ريشه در تاريخ و فرهنگي دارد كه به آن افتخار مي‌كنيم و از همه دنيا دعوت مي كنيم كه در نوروز باستاني ما كه سازمان ملل متحد آن را جشن جهاني ناميده است، شركت كنند و از مواهب اين عيد بزرگ بهره‌مند شوند.



معاون علمي و فناوري رئيس جمهور در پايان تاكيد كرد: متأسفانه شاهد هستيم برخي از كشورها مناسبت‌هاي جعلي ايجاد و برايشان آيين‌ها و جشن‌هايي برپا مي‌كنند اما در ايران اسلامي پر است از مناسبت‌هاي ريشه‌دار فرهنگي و مذهبي مانند ايام رمضان، دهه فجر و يا جشن نوروز كه مايه يكپارچگي و هماهنگي همه اقوام به دور از تعصبات است.

    حمید.bmp

 

 

دوشنبه 15 فروردین 1390  4:07 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها