ساخت دستگاههاي شتابدهنده خطي پزشكي براي درمان سرطان
به گزارش خبرنگار علمي خبرگزاري فارس، دستگاههاي شتابدهنده خطي پزشكي از سوي شركت تابشگران تندرست قشم و با همكاري وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي و پژوهشكده مهندسي پزشكي دانشگاه صنعتي شريف ساخته و توليد شد.
ساخت و انتقال تكنولوژي توليد دستگاههاي شتابدهنده خطي پزشكي براي بهرهبرداري در راديوتراپي براي درمان بيماران سرطاني به منظور تلاش در جهت خودكفايي در زمينه تجهيزات پزشكي بكار ميرود.
عدم دسترسي بيماران سرطاني در بسياري از استانهاي كشور به خدمات راديوتراپي، ايجاد اشتغال و كارآفريني در سطوح تحصيلاتي بالا شامل متخصصين راديوتراپي، فيزيسيستها، كارشناسان مهندسي پزشكي، راديولوژيستها و تكنولوژيستهاي راديولوژي و راديوتراپي از دلايل اجراي اين طرح است.
* نقشه جامع علمي كشور
نقشه جامع علمي كشور توسط شوراي عالي انقلاب فرهنگي تدوين شد.
ارائه سند نقشه جامع علمي كشور و محورهاي كليدي آن، توضيح در خصوص اسناد پشتيبان نقشه جامع علمي كشور و توضيح در خصوص اطلس آموزش كشور و اطلس استاني آموزش كشور از جمله مزاياي نقشه جامع علمي كشور است.
* طراحي و ساخت شيرهاي كنترلي فشار بالا
شيرهاي كنترلي فشار بالا توسط پژوهشگاه نيرو و با همكاري شركت توانير طراحي و ساخته شد.
در اين پروژه، ضمن انجام تمام مراحل طراحي و ساخت يك نمونه شير كنترلي فشار بالا با كاربرد نيروگاهي براي نخستينبار در داخل كشور، نتايج انجام آزمونهاي استاندارد از قبيل تست فشار هيدرواستاتيك، بررسي عملكرد در شرايط آزمايشگاهي و در حين بهرهبرداري آزمايشي در يكي از واحدهاي نيروگاهي ارائه شده است.
* دستگاه مانيتورينگ علائم حياتي بيمار
دستگاه مانيتورينگ علائم حياتي بيمار از سوي شركت تجهيزات مراقبتهاي پزشكي الكترونيك برتر و با همكاري پارك فناوري پرديس طراحي و ساخته شد.
مانيتور علائم حياتي بيمار جهت كاربرد در بخشهاي ICU. CCU. NICU. RCU و اطاق عمل طراحي شده است.
اندازهگيري و نمايش IBP. SPO2.NIBP.RESP.TEMP.HR.ECG.ETCO2، (عمق بيهوشي) CSM و Multi gas analyzer، داراي حافظه داخلي (TREND) جهت ثبت اطلاعات تا 24 ساعت كاري، داراي Recorder جهت ثبت اطلاعات بيمار و منحنيها، قابل استفاده با برق AC و باتري داخلي قابل شارژ، استاندارد عمومي و 1-60601 IEC و استاندارد تخصصي AAMI-E-13.SPIO و پروانه ساخت اداره كل تجهيزات پزشكي از قابليتها و مزاياي اين مانيتور ساخت ايران است.
* طراحي و ساخت موتورهاي بدون زغال مغناطيس دائم
موتورهاي بدون زغال مغناطيس دائم توسط شركت ليان پيشرو خليج فارس طراحي و ساخته شد.
ساخت و توليد انواع موتورهاي PMSM در توانهاي يك كيلووات تا يك مگاوات جهت كاربرد در خودروهاي هيبريدي الكتريكي و ترانسترها خلاصهاي از وضعيت اين طرح است.
* تدوين دانش فني و ساخت يك مجموعه كامل پمپ گل دستگاه حفاري
دانش فني و ساخت يك مجموعه كامل پمپ گل دستگاه حفاري توسط شركت سامانه پايش نور (ساپنو) شركت پيمان پرس اهواز و با همكاري پارك علم و فناوري دانشگاه تهران و شركت ملي حفاري ايران تدوين شد.
ميتوان گفت حفاري چاههاي نفت و گاز كليد مخازن نفت و گاز و پمپ گل حفاري قلب دستگاه حفاري است.
وزن پمپ گل حدود 24 تن است و فقط توسط چند كشور معدود ساخته ميشود. اين طرح در قالب دو فاز تعريف شده است كه فاز اول آن طراحي، تدوين دانش فني و ساخت بدنه پمپ گل و فاز دوم، تكميل و راهاندازي كامل پمپ گل در دستگاههاي حفاري ساخت داخل است.
هم اكنون تمام دانش فني آن تدوين و ساخت حدود 50 درصد از قطعات آن به اتمام رسيده و به نظر ميرسد اين طرح تا پايان سال 1390 با همكاري پارك علم و فناوري دانشگاه تهران و اداره پژوهش حفاري، تحويل شركت ملي حفاري ايران شود.
با ساخت اين پمپ صرفهجويي و اشتغال زيادي در ايران ايجاد ميشود.
اگر من و شما خودمان را اصلاح کنیم ، جامعه درست می شود
دوشنبه 15 فروردین 1390 10:42 AM
تشکرات از این پست