خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بهداشت و درمان - عمومي
خشكبار و مغزها، بستههاي كامل حاوي آنتياكسيدانها در طبيعت هستند و در اين ميان گردو در برگيرنده بالاترين ميزان آنتياكسيدانهاي مختلف در ميان خانواده خشكبار است و به همين خاطر يك منبع اصلي آنتياكسيداني محسوب ميشود و بايد به عنوان بخشي از رژيم غذايي سلامتي در نظر گرفته شود.
به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، دكتر جو وينسون متخصص تغذيه در دانشگاه اسكرانتون در پنسيلوانيا در يك تجزيه و تحليل تحقيقاتي به اين نتيجه رسيده است كه گردو به لحاظ محتواي آنتياكسيداني در راس مغزهاي ديگر مثل بادام زميني، انواع بادام درختي، پسته و ساير مغزها قرار ميگيرد.
به گزارش سايت هلت دي نيوز، وينسون تاكيد دارد كه مصرف حدود هفت عدد مغز گردو در روز ميتواند بسياري از مزاياي سلامتي آن را بر روي بدن برجاي بگذارد.
مطالعات نشان ميدهد كه يك مشت گردو دو برابر بيشتر از هر مغز خشكبار ديگري حاوي آنتي اكسيدان است. همچنين آنتياكسيدانهاي موجود در مغز گردو دو تا 15 برابر قويتر از ويتامين «اي» هستند و خواص آنتياكسيداني آنها براي حفاظت از بدن در برابر صدمات ناشي از مواد شيميايي طبيعي ناشي از بيماريها خيلي قويتر و شديدتر است.
مغز گردو داراي چند اسيد آلي، مقدار كمي اسانس، اگزالات آهك و ويتامينهاي آ، ب، ث، د و اي است. همچنين مغز گردو داراي مقدر كمي آرسنيك است.
بنا براين گزارش، چربي موجود در مغز گردو از نوع اسيد چرب غيراشباع است و به همين دليل از اسيدهاي چرب مفيد و مناسب گياهي است که ميتواند در تنظيم کلسترول بدن نقش داشته باشد. متخصصان تاكيد دارند كه گردو با دارا بودن حداقل 20 ميلي گرم ويتامين اي در هر يکصد گرم، نقش آنتي اکسيداني بسيار قوي در بدن ايفا ميکند.
سالها تحقيق و بررسي از سوي دانشمندان سراسر جهان نشان داده است كه مصرف مقدار كمي از مغز گردو به طور منظم خطر ابتلا به بيماريهايي چون بيماري قلب، انواع خاصي از سرطانها، ديابت نوع دوم و ساير مشكلات بهداشتي را كاهش ميدهد.
گردو را به نام غذاي مغز نيز ميشناسند و اين نامگذاري فقط به دليل شباهت آن به مغز نيست، بلكه به خاطر وجود امگا 3 فراوان موجود در آن است. مغز براي فعاليت مناسب به امگا 3 نياز دارد. مصرف چهار عدد مغز گردو در روز موجب افزايش اسيد چرب ضروري امگا 3 در مغز ميشود.
مقدار فسفر موجود در مغز گردو با ماهي و برنج و حتي تخم مرغ نيز برابري ميكند. برگ و پوست گردو نيز مقوي و تصفيه كننده خون هستند. برگها و پوست آن نيز در مداواي بيماريهاي جلدي مفيد هستند.
اين يافتهها در دويست و چهل و يكمين نشست ملي و نمايشگاه آكادمي شيمي آمريكا ارائه شدهاند.
شناخته شدهترين فوايد مصرف مغز گردو شامل کاهش کلسترول کلي بدن، کاهش کلسترول بد، افزايش کلسترول خوب، افزايش قابليت ارتجاعي رگ هاي بدن، محافظت در برابر بيماري قلبي، افزايش قدرت ذهن و هوش، بهبود و كاهش تنگي نفس، جلوگيري از ورم مفاصل، مقابله با بيماريهاي پوستي نظير اگزما و پسوريازيس، مقابله با سرطانها، محافظت از سيستم ايمني، جلوگيري از لخته شدن خون، تنظيم سوخت و ساز در بدن، تنظيم فشار خون، تنظيم قند خون، جلوگيري از پارکينسون و آلزايمر، حفاظت از استخوانها، و بالاخره درمان دردهاي مفصلي با كمك روغن گردو هستند.
انتهاي پيام
|