0

محققان موفق به افزايش قدرت نفوذ نانوذرات به درون سلول‌هاي سرطاني شدند

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

محققان موفق به افزايش قدرت نفوذ نانوذرات به درون سلول‌هاي سرطاني شدند

 

محققان موفق به افزايش قدرت نفوذ نانوذرات به درون سلول‌هاي سرطاني شدند

سرويس: علمي - فناوري
1390/01/15
04-04-2011
08:23:21
9001-02105: كد خبر

خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: علمي - فناوري

يک گروه بزرگ از محققان مؤسسه فناوري و نيز بيمارستان عمومي ماساچوست به همراه پژوهشگراني از دانشکده پزشکي هاروارد، روشي يافته‌اند كه به كمك آن نانوذرات حامل داروي ضد سرطان تا اعماق تومور نفوذ مي‌كنند.

به گزارش سرويس علمي خبرگزاري دانشجويان ايران، يکي از چالش‌هايي که در مسير طراحي نانوذرات حامل داروي ضدسرطان وجود دارد آن است که نانوذرات هم بايد آنقدر کوچک باشند که بتوانند از رگ‌هاي خوني عبور کنند و هم بايد آنقدر بزرگ باشند که بلافاصله توسط کليه‌ها از بدن خارج نشوند. براي ايجاد تعادل ميان اين دو ويژگي، معمولاً ذراتي توليد مي‌شوند که مي‌توانند کنار تومورها جمع شوند، اما بزرگ‌تر از آن هستند که بتوانند تا عمق تومور نفوذ کرده و اثر درماني را به حداکثر برسانند.

محققان ماساچوست نانوذرات چندلايه يا چندمرحله‌اي توليد کرده‌اند که لايه‌هاي خارجي آن پس از تجمع در کنار تومور حل شده و ذره مرکزي حامل دارو باقي مي‌ماند که اندازه آن کمتر از يک دهم اندازه ذره اوليه است. در اين مرحله نانوذرات 10 نانومتري باقي‌مانده که حامل داروي ضدسرطان هستند، مي‌توانند تا اعماق تومور نفوذ کنند.

کليد اصلي توليد اين نانوذرات جديد يک ماده ژلاتيني است که مي‌تواند به‌عنوان بستري براي آنزيم‌هايي که به فراواني توسط تومورها توليد مي‌شوند، عمل کند. سلول‌هاي سرطاني از اين آنزيم براي حل بستر برون‌سلولي که اندام‌ها را احاطه مي‌کند، بهره مي‌برند تا بدين ترتيب بتوانند خود را به جريان گردش خون رسانده و در محل ديگري تومور جديدي شکل دهند.

اين پژوهشگران از طريق وارد کردن يک نانوذره کوچک درون پوسته ژلاتيني ذره بزرگ‌تر و تزريق ذره نهايي به جريان خون، از وجود اين آنزيم بهره بردند.

پژوهشگران براي انجام اين تحقيق از ذرات 100 نانومتري ژلاتين و نقاط کوانتومي 10 نانومتري استفاده کردند. با وجودي که احتمال استفاده از نقاط کوانتومي به‌عنوان حامل دارو پايين است، اما اين ذرات پس از جدا شدن از پوسته ژلاتيني خود سيگنال‌هاي نوري بسيار روشني نشر کرده و به راحتي ردگيري مي‌شوند. آزمايش‌هاي اوليه‌اي که بر روي تومور رشد يافته در محيط کشت سلولي انجام شد، نشان داد که آنزيم مورد نظر کار خود را انجام داده و نقاط کوانتومي پس از رها شدن از نانوذرات بزرگ‌تر مي‌توانند تا عمق بيشتري از تومور نفوذ کنند. آزمايش‌هاي بعدي که روي موش‌هاي حامل تومور انجام شدند، نتايج مطالعه برون‌تني اوليه را تأييد کردند. در حال حاضر محققان مشغول برنامه‌ريزي براي انجام اين آزمايش‌ها با استفاده از ذرات 10 نانومتري حامل دارو (به جاي نقاط کوانتومي) هستند.

جزئيات اين تحقيق در Proceedings of the National Academy of Sciences منتشر شده است.

انتهاي پيام

 
 
دوشنبه 15 فروردین 1390  9:19 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها