0

آموزش سبزه عید و ...

 
pasargad54
pasargad54
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : آبان 1388 
تعداد پست ها : 2135
محل سکونت : اصفهان

آموزش سبزه عید و ...

با سلام 

دوستان این تاپیک رو ایجاد کردیم تا هرکسی تو تهیه سفره هفت سین ، آ موزش درست کردن سبزه عید  تجربه ایی داره  ، در اختیار دیگران بذاره.

پس یادتون نره .منتظر هنرهای زیبای شماییم.

با تشکر 
شنبه 8 اسفند 1388  3:04 AM
تشکرات از این پست
sifalaw
sifalaw
sifalaw
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : خرداد 1388 
تعداد پست ها : 1637
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:آموزش سبزه عید و ...

سلام به مدير عزيز تالار چهارديواري 

كار جالبيه 
من پيشنهاد ميدم اول از همه بگيم چه چيزهايي رو ميشه سبزه انداخت و قشنگ تر ميشه 
دوم اينكه يكسري طرح ارائه بديم تا همه از اونها با توجه به علاقشون استفاده كنند 


منم در حد توان كمك مي كنم 

ديدم كه خرفه ميندازن و رنگش قرمزه و خيلي قشنگ ميشه در ضمن خاكشي هم خيلي تو پر و زيبا در مياد 
راز ماندگاری در گمنامی است

 
شنبه 8 اسفند 1388  9:33 AM
تشکرات از این پست
sifalaw
sifalaw
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : خرداد 1388 
تعداد پست ها : 1637
محل سکونت : اصفهان

سبز کردن سبزه ،سبز کردن سبزه عید نوروز 89

سبز کردن سبزه ،سبز کردن سبزه عید نوروز 89

سبز کردن گندم :200 گر م گندم را تمیز کرده و بشوئید روی ان را به ا ندزه 3-4بند انگشت اب بریزید دوروز بماند و طی این مدت 2بار ابش را عوض کنید وقتی که گندمها نوک سفید رنگی زدند در ابکش ریخته و رویش را اب بگیرید

تا ترشی ان از بین برود البته باملایمت و سپس در دستمالی خیس بریزید و در ظرفی در حای خنک بگذرارید روزیچند بارروی پارچه اب بپاشید تا دستمال خیس بماند سعی کنید اب در ظرف نباشد چون گندم میترکد وقتی ریشه زد 

ان را در ظرف موردنظر پهن کرده و پارچه رویش انداخته هر روز کمی اب مپاشیم تا ساقه پیدا کند وقتی سافه نقره ای شد پارچه را برداشته و هر ر وز کمی اب می پاشیم و سبزه را در جای خنک میگذاریم تا زود رزد نشود 

توجه داشته باشید که هیچوقت نباید اب درون ظزف بماند چون ترشیده میشود

 
سبز کردن کوزه:روکشی از جوراب روی کوزه یا ظرف سفالی کشیده و سروته پارچه محکم می کنیم طوری که سر ان باز باشدتخم شاهی را دو دقیقه در اب ریخته تا لعاب بیندازد و بعد بادم قاشق تخم شاهی را از پایین به

طرف سرظرف مالیده تا یک لایه روی پارچه را بپوشاند کوزه را داخل سینی قرار داده و درون ان را پراز اب کنید دقت کنید اب با فشار روی تخم نریزدکه همه دانه ها به طرف پایین لیز میخوردند روزی سه بار این کار را بکنید که 

پارچه همیشه نمدار باشد بعد از سه روز جوانه زده و ریشه میبندد و در عرض 6-7روز سبز می شوند 
توجه کنید که کوزه همیشه باید پر از اب باشد و ظرف زیر کوزه هم مداوم خالی میکنیم
 
 
سبزکردن قره ماش :برای داشتن دو ظرف بزرگ نیم کیلو قره ماش را پاک کرده شسته در ظرف بزرگی ریخته و در جای گرم می گذاریم و اب رویش ریخته هر روز اب ان را عوض می کنیم بعد از 4روز ماشها سفید می شود بعد داخل دستمال خیس ریخته 

بعد از سه روز ماشها جوانه زده حالا در ظرف مورد نظر رئیخته و با دستمال خیس بپوشانید و هرروز اب بریزید بعد از سه روز دستمال را برداشته وروی ان اب بپاشید حالا جوانه ها نیاز به افتاب دارندودر مدت 15 روز به شکل زیبایی در می ایند

اگر مایلید برای سفره هفت سین سبزه بلندی داشته باشید روز 12یا 13 اسفند ماشها را خیس کنید
 
راز ماندگاری در گمنامی است

 
شنبه 8 اسفند 1388  10:07 AM
تشکرات از این پست
sifalaw
sifalaw
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : خرداد 1388 
تعداد پست ها : 1637
محل سکونت : اصفهان

روش درست کردن سبزه عید/سبزه‏ های کوزه‏ای

روش درست کردن سبزه عید/سبزه‏ های کوزه‏ای

بذرهای مناسب برای سبزه:

از بذر انواع سبزیجات می‏توانید کمک بگیرید؛ هر کدام که دمِ دست باشند. مقداری عدس، ماش، گندم در هر خانه‏ای پیدا می‏شود. در مورد سبز کردن سبزه، ارزان بودن بذرهای تهیه شده اهمیت دارد بخصوص موقعی که بخواهیم در چند بشقاب یا در چند سینی سبزه سبز کنیم. بذر گندم و جو ارزانتر از سایر بذرها هستند. یادتان باشد که این گونه بذرها باید سالم و تازه باشند. اگر آنها را چند سال در خانه نگهداری کرده‏اید دیگر قوه رشد خود را از دست داده و سبز نمی‏شوند.

روش سبز کردن سبزه :
برای یک بشقاب سبزه حدودا پنجاه تا صد گرم بذر کفایت می‏کند. بذرها را در آب خیس کنید. بعد از یک شبانه‏روز که کاملاً خیس خوردند آنها را لای یک پارچه مرطوب پیچیده و در بشقاب قرار دهید. نباید بشقابی که این پارچه در آن قرار دارد از آب پر شود فقط باید مرتب پارچه را خیس کنیم تا رطوبت کافی به بذرها برسد. در این مدت هر روز مقداری آب روی پارچه می‏ریزیم و بذرها را به وسیله پارچه از نور محافظت می‏کنیم. اگر پاشیدنِ آب را فراموش کنید بذرها دچار مشکل گشته و سبز نمی‏شوند. با وجود رطوبت کافی و تاریکیِ مطلق، بذرها به تدریج جوانه می‏زنند. وقتی بذرها جوانه زدند آنها را در یک بشقاب گود ریخته و با دست پهن می‏کنیم طوری که روی هم انباشه نشوند؛ اما باز هم برای مدت یک شبانه‏روز پارچه‏ای روی بشقاب می‏کشیم، مقدار کمی آب در بشقاب می‏ریزیم و پارچه را خیس نگه می‏داریم. روز بعد پارچه را برداشته و بشقاب را در محل پر نور و آفتابی قرار می‏دهیم. به تدریج سبزه‏ها سبز شده و رشد می‏کنند. در این مدت مرتب به آن آب می‏دهیم. هر بار در موقع آبیاری آبهای اضافه را که در زیر بشقاب جمع شده خالی کنید و آب تازه به آن بدهید.
سعی کنید در کفِ بشقاب آب زیاد جمع نشود زیرا موجب پوسیدگی سبزه‏ها می‏گردد. در مقابل نور آفتاب سبزه‏ها به سرعت رشد می‏کنند. اگر بخواهیم تا سیزده نوروز سبزه را نگه داریم بهتر است اجازه ندهیم که سبزه‏ها با سرعت زیاد رشد کنند. برای اینکه سبزه به تدریج رشد کند می‏توان آن را در محل خنک قرار داد. سرما از رشد سریع سبزه جلوگیری می‏کند.

سبزه‏های کوزه‏ای :
کوزه سبز نیز جالب است. با استفاده از یک کوزه سفالی و مقداری بذر تره‏تیزک (شاهی) می‏توانیم سبزه کوزه‏ای درست کنیم. ابتدا کوزه را از آب پر می‏کنیم و برای مدت یک شبانه‏روز آن را همان‏طور پر از آب نگه می‏داریم تا جدار کوزه کاملاً خیس شود. سپس یک جوراب نایلونی روی کوزه می‏کشیم. بذر شاهی را که قبلاً برای مدت بیست و چهار ساعت در آب خیس کرده‏ایم به آرامی با دست روی نایلون می‏کشیم طوری که بذرها که حالا دیگر بعد از خیس شدن کاملاً ژله‏ای شده‏اند به طور یکنواخت همه جا پخش شوند.بذر شاهی به آسانی به سطح جوراب نایلونی می‏چسبد. کوزه را همواره پر از آب نگه می‏داریم. چون هر روز مقداری از آب کوزه تبخیر می‏شود باید به طور مرتب در آن آب بریزیم.. آب از داخل کوزه به جداره آن راه یافته و به بیرون تراوش نموده جوراب را مرطوب می‏کند به این ترتیب بذر شاهی جوانه زده و ریشه‏ها به سطح بیرونی کوزه می‏چسبند. کوزه را در محل پر نور قرار دهید و گاهگداری آن را بچرخانید تا نور به همه جای آن برسد. بعد از چند روز کوزه سبز شده و از تماشای آن لذت خواهید برد.
راز ماندگاری در گمنامی است

 
شنبه 8 اسفند 1388  10:08 AM
تشکرات از این پست
pasargad54
دسترسی سریع به انجمن ها