0

مهارت هاي عاطفي در استحكام بنيان خانواده

 
abdo_61
abdo_61
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 37203
محل سکونت : ایران زمین

مهارت هاي عاطفي در استحكام بنيان خانواده

توانايي بروز احساس و درك احساسات همسر و اعضاي خانواده از جمله مهارت هاي اساسي و اثر بخش مي باشد زيرا دلبستگي وبه كارگيري شيوه هاي دوست داشتن به دو طرف در خانواده كمك مي كند تا رشد و تعادل بيشتر داشته و از زندگي خود لذت بيشتري ببرند . همچنين براساس ديدگاه صاحبنظران ، دلبستگي نياز اساسي برا ي بقاي خانواده است . درانسان اين رابطه خاص از آغاز تولد بين نوزاد و مراقبت كننده او كه معمولاً مادر است شكل مي گيرد ولي براي بروز عواطف انساني بايد به شكلي كاملاً عاطفي و دلگرم كننده و اثر بخش خود را توانمند نمائيم.

دلبستگي رفتاري پايدارو بادوام است كه يك نفر براي خواستن ديگري و نزديك شدن به وي از خود نشان مي دهد . نيازهاي دلبستگي ،آرامش ، امنيت و احساس است . هنگامي كه اين نيازها در معرض خطر قرار بگيرد احساس ناامني در زوج ها پديد مي آورند و دلبستگي آنها رامخدوس كرده و ترس  و دودلي ازارتباط شكل مي گيرد و درنهايت منجر به احساس عدم امنيت و محدود شدن راه حل هاي بهينه مي شود . اما دشواري وقتي است كه دلبستگي وجود دارد اما مهارت ابراز سالم و موثر آن وجود ندارد به همين دليل بسياري از مشكلات رفتاري زنان خانه دار حاصل فقدان مهارت بروز نياز و خواسته هاي آنان به صورتي اثرگذار و تغييردهنده است.

مهارت هاي عاطفي موثر

 

روابط نزديك سه جزء فعال دارد :‌تعهد ، صميميت و شور و اشتياق . وجود يا عدم اين سه عامل اهميت رابطه را تعيين مي كند . به همين دليل دوست داشتن يك مهارت عاطفي موثر و كارآمد است . اما بدون دوست داشتن خود نمي توانيم ديگران را دوست داشته باشيم . دوست داشتن مستلزم صميميت است اما ممكن است تعهد و شود اشتياق درآن وجود نداشته باشد . درحالي كه اگر با مهارت هاي زندگي توام شود مي تواند رشد كند و به مراحل عالي تر دوست داشتن كه شوق بيشتري دارد برسد. دراصل شيفتگي عشق در نگاه اول است . شود و اشتياق وجود دارد اما هرگز رابطه به عمق تعهد و صميميت دست پيدا نمي كند.ولي شوق توام بااحترام از معرفت شناسي و مهارت درك متقابل زن و مرد ناشي مي شود و مهارت دوست داشتن رانشان مي دهد.

دوست داشتن عاري از عشق از انواع دوست داشتن است كه در آن تعهد وجود دارد ااما صميميت و شور و اشتياق نيست . زوج هايي كه در حالت ركود و سكون هستند و تلاش براي ايجاد گرما در خود و رابطه خود نمي كنند ازاين دسته هستند . البته پاره اي ازاين تعهد ها اجباري بوده و به عنوان طلاق رواني و عاطفي محسوب مي شود.

ولي عشق كمال يافته يك رابطه ايده آل است كه شامل هر سه جزء تعهد ، صميميت و شور و اشتياق مي شود كه البته اين عشق كمال يافته با بكارگيري مهارت و درك مهرورزي ديگران درانسان به وجود مي آيد.

 

برخي مهارت هاي عاطفي موثر عبارتند از :

 

1-       برقراري روابط نزديك با ديگران

2-       احساس راحتي از وابستگي ديگران به خود و به ئيگران

3-       عدم احساس ناراحتي از دور ي شخصي كه احساس دلبستگي زياد نسبت به او وجود دارد.

 

 

مدیر سابق تالار آموزش خانواده

abdollah_esrafili@yahoo.com

 

  شاد، پیروز و موفق باشید.

چهارشنبه 10 فروردین 1390  12:40 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها