0

راههای مفید در خانه تکانی

 
mehdi0443
mehdi0443
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : مرداد 1390 
تعداد پست ها : 172
محل سکونت : اذرباجان غربی

پاسخ به:راههای مفید در خانه تکانی

وقتی بیش از نیازمان خرید می کنیم

وقتی بیش از نیازمان خرید می کنیم گاه بنا به دلایلی مانند ارزانی فصلی یا دور بودن مراکز خرید، مواد غذایی بیش از نیاز خانواده، خریداری می شود. این کار ممکن است سبب ماندن بخشی از این مواد در یخچال شود که بعد از چند روز تازگی خود را از دست می دهد به ویژه در مورد میوه ها. در زیر چند راهکار برای این گونه موارد آورده ایم:

وقتی بیش از نیازمان خرید می کنیم

▪ خیار بسیار حساس است و پس از چند روز تازگی و طعم خود را از دست می دهد. بنابراین خیارهای اضافی را از کیسه پلاستیکی خارج کنید و بشویید و بعد از خشک شدن در یک قابلمه دردار بریزید و در یخچال بگذارید.
▪ انگور را برای نگهداری بیشتر، نشویید و درون کیسه نگهدارید. شستن انگور قبل از گذاشتن در یخچال، موجب ترک خوردن دانه های آن می شود.
▪ سبزی خوردن را بشویید و در یک کیسه پارچه ای نگهدارید.
از آنجا که برگ های سبزی آب زیادی دارد، کیسه پارچه ای سبب می شود سبزی سیاه و پلاسیده نشود.
▪ موز نرسیده را لای روزنامه بپیچید و نخست دو سه روز خارج از یخچال نگهدارید. این کار سبب شیرین شدن موز می شود. بعد از زرد شدن پوست موز آن را در یخچال بگذارید.
▪ در صورتی که با وجود همه مراقبت ها باز هم میوه ها، مانده و بدشکل شدند و کسی حاضر به خوردن آن نشد (قبل از پوسیدگی) می توانید با پختن آن ها هم باعث تنوع در تغذیه افراد خانواده شوید و از اسراف پرهیز نمایید. با افزودن کمی شکر و آب به سیب، گلابی، آلو یا هلو و پختن آنها می توانید کمپوت درست کنید. انگورهای مانده را می توان سرکه انداخت. برای این کار آن ها را چند هفته در ظرفی دردار بریزید به صورتی که اصلا هوا نخورد و بعد صاف کنید.
▪ و بهترین راه برای تازه ماندن میوه ها و جلوگیری از خراب شدن شان خرید به اندازه نیاز است.

رستمی

یک شنبه 6 شهریور 1390  5:17 PM
تشکرات از این پست
mehdi0443
mehdi0443
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : مرداد 1390 
تعداد پست ها : 172
محل سکونت : اذرباجان غربی

پاسخ به:راههای مفید در خانه تکانی

وقتی آبمیوه گیری سر و صد‌ا می‌کند‌

وقتی آبمیوه گیری سر و صد‌ا می‌کند‌با گرم شد‌ن هوا، میوه‌های رنگارنگ روانه بازار می‌شوند‌ و بسیاری از خانواه‌ها ترجیح می‌د‌هند‌ از آب میوه استفاد‌ه کنند‌.

وقتی آبمیوه گیری سر و صد‌ا می‌کند‌

د‌ر این میان استفاد‌ه د‌رست از د‌ستگاه‌های آب‌میوه‌گیری کمک می‌کند‌ تا با خیالی آسود‌ه به تمام کارهایتان برسید‌ و زمان کمتری را صرف گرفتن آب‌میوه کنید‌.
صد‌ای زیاد‌ آبمیوه گیری یا از متعاد‌ل نبود‌ن صافی است که باید‌ بازد‌ید‌ و یا تعویض شود‌ و یا موتور خراب شد‌ه که باید‌ از تعمیر کار کمک بگیرید‌.
▪ علت حرکت آبمیوه‌گیری: اگر د‌ر حین استفاد‌ه از آبمیوه گیری، حرکت می کرد‌، بد‌ین معناست که صافی تعاد‌ل ند‌ارد‌ و یا محفظه آن پر شد‌ه است.
▪ خرابی صافی آبمیوه‌گیری اگر آبمیوه شما همراه با تفاله باشد‌، نشانه آن است که صافی آبمیوه گیری خراب شد‌ه و باید‌ تعویض شود‌.
▪ علت د‌اغ شد‌ن آبمیوه‌گیری :اگر آبمیوه گیری شما پس از روشــن کرد‌ن خیلی سریع د‌اغ شد‌، این یک هشد‌ار است که می تواند‌ د‌و علت د‌اشته باشد‌، محور موتور د‌رپوشها لقی د‌ارد‌ و یا اینکه موتور نیم سوز شد‌ه است.
حتماً از یک تعمیر کار کمک بخواهید‌.
▪ استفاد‌ه د‌رست از آبمیوه‌گیری اگر میوه هسته د‌ارد‌، ابتد‌ا هسته ها را از میوه خارج کنید‌؛ د‌ر غیر این صورت هسته ها مانع چرخش موتور یا تیغه های د‌ستگاه می‌شوند‌.
د‌ر محفظه بالا بیش از اند‌ازه میوه نریزید‌ و مراقب باشید‌ تا بیش از حد‌ تفاله د‌ر آن جمع نشود‌، چون به موتور فشار می آورد‌ و آن را می سوزاند‌.
د‌ر آبمیوه‌گیری‌هایی که صافی فلزی د‌ارند‌، اگر فشار تفاله ها یا مقد‌ار میوه ریخته شد‌ه زیاد‌ باشد‌، صافی از حالت تعاد‌ل خارج می شود‌ و د‌ر نتیجه وقتی د‌ستگاه را روشن می کنیم، آبمیوه‌گیری به حرکت د‌ر می آید‌، برای جلوگیری از حرکت د‌ستگاه باید‌ تفاله ها را تخلیه کرد‌ و یا از مقد‌ار میوه ها کاست. هرگز موتور را د‌رون آب فرو نبرید‌.
قسمتهای متحرک بالای آبمیوه‌گیری مثل د‌رپوش و تیغه را پیش از روشن کرد‌ن د‌ستگاه کاملاً د‌ر جای خود‌ محکم کنید‌. پیش از خاموش کرد‌ن و ایستاد‌ن کامل موتور، هرگز د‌ر پوش آن را باز نکنید‌.

 

رستمی

یک شنبه 6 شهریور 1390  5:18 PM
تشکرات از این پست
mehdi0443
mehdi0443
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : مرداد 1390 
تعداد پست ها : 172
محل سکونت : اذرباجان غربی

پاسخ به:راههای مفید در خانه تکانی

جا کفشی کشویی برای زیرتخت

از فضای خالی زیرتختخوابتان با قراردادن تخته چوب کشویی می توانید برای نگهداری کفش هایی راکه روزانه به پا می کنید بهره برداری کنید، به سه دلیل خوب:

جا کفشی کشویی برای زیرتخت

اول اینکه زیرتخت شما خالی است و بلااستفاده مانده، دوم مشکل جا کفشی شما حل می شود، سوم ساختن آن بسیار ساده است و یک روز بیشتر از وقت شما را نمی گیرد. رنگ کردن آن می ماند برای روز دیگر. شما می توانید دوتا از این تخته جاکفشی کشویی بسازید یکی برای کفشهای زنانه و دیگری برای کفشهای مردانه و آنها را در دو طرف تخت دونفره قراردهید.
وسایل و مواد موردنیاز
یک تخته چوبی به ضخامت ۱۲میلیمتر در اندازه ۶۰*۹۰ سانتیمتر برای کف چوب نرم و صاف برای کلاف دورتادور تخته به ضخامت ۲۰*۲۵ میلیمتر، سنباده، کاردک، چهارتا چرخ زیرپا به صندلی برای نصب در چهار گوشه آن.
نحوه ساخت:
درواقع کافی است شما کلافها را به تخته بچسبانید، چرخها را وصل کنید و تخته جاکفشی کشویی را رنگ کنید، شما با یک اشاره براحتی آن را از زیر تخت بیرون بکشید و یا به سرجای خود برگردانید.

رستمی

یک شنبه 6 شهریور 1390  8:52 PM
تشکرات از این پست
mehdi0443
mehdi0443
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : مرداد 1390 
تعداد پست ها : 172
محل سکونت : اذرباجان غربی

پاسخ به:راههای مفید در خانه تکانی

تیز بینی در خانه داری

پاک کردن اثر مداد از روی دیوار ‌: خمیر دندان برای پاک کردن اثر مداد از روی دیوار موثر است. خمیر دندان را با پارچه روی دیوار بمالید، کاملا پاک ‌می شود.‌

تیز بینی در خانه داری

▪ تمیز کردن و برق انداختن وسایل ‌:
برای تمیز کردن و برق انداختن ظرفشویی با وسایل استیل و یا گوشی تلفن، پنبه را آغشته به الکل کنید و به سطح ‌آن بمالید.‌

▪ پاک کردن لکه های قهوه، کاکائو، شیر ‌:
لکه های قهوه، کاکائو و شیر با آب نیم گرم و صابون پاک می شود، اگر کمی از رنگ آن باقی ماند به وسیله ‌جوهر ترشک پاک می شود.‌

▪ آبگوشت پرمایه :
‌ برای آنکه آبگوشت شما غلیظ تر و پرمایه تر شود چند تکه نان به داخل آن بیندازید.‌

▪ اسپاگتی نچسب:
برای آنکه برنج،ماکارونی،اسپاگتی یاهر ماده نشاسته دار دیگر هنگام پختن به هم نچسبد، قبلاً دو قاشق روغن ‌خوراکی به آب آن اضافه کنید، مشکل شما حل خواهد شود.‌

▪ کته سفید:
اگر هنگام پختن پلو یا کته یعنی زمانی که برنج در داخل آب شروع به جوشیدن می کند، مقدار کمی آبلیمو یا آب ‌نارنج یا آبغوره یا یک تکه زاج سفید به آب برنج اضافه کنید، نه تنها پلو یا کته را مانند یاس سفید می کند، بلکه ‌دانه های آن را نیز از هم جدا ساخته مانع از چسبیدن آنها به یکدیگر و در نتیجه له شدن برنج می شود.‌

▪ پوست کندن تخم مرغ آب پز :
تخم مرغ آب پز را بعد از جوشیدن حدود ۱ دقیقه زیر آب سرد نگه دارید پوست آن مانند یک نوار متصل به هم ‌کنده می شود.

رستمی

یک شنبه 6 شهریور 1390  8:52 PM
تشکرات از این پست
mehdi0443
mehdi0443
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : مرداد 1390 
تعداد پست ها : 172
محل سکونت : اذرباجان غربی

پاسخ به:راههای مفید در خانه تکانی

توصیه‌های لازم برای بهتر انجام شدن کارهای خانه

▪ ستون فقرات را صاف نگهدارید:
اما با رعایت نکات لازم، می‌توان بدون فشار وارد آوردن به کمر و پاها، کارهای منزل را انجام داد.

توصیه‌های لازم برای بهتر انجام شدن کارهای خانه

▪ شستن کف، جارو کشیدن:
با اینکه اینگونه کارها معمولاً در مدت کوتاهی انجام می‌گیرد اما آسان هم نیستند. بنابراین برای آنکه تا حد امکان کمتر احساس خستگی کنید، باید با وضعیت صحیح ایستادن و یا خم شدن آشنا باشید. مثلاً جاروبرقی یا کف‌شوی را باید از بالاترین قسمت آن در دست بگیرید، طوری‌که تا آنجا که ممکن است کمرتان افتاده بوده زانوها را خیلی کم خم کنید.
▪ اتو کردن:
معمولاً در آخرین ماه‌های بارداری، ایستادن سرپا ممکن است دردهائی را به همراه داشته باشد و به همین دلیل بایستی تا حد امکان کارها را به‌طور نشسته انجام داد صحیح‌ترین طریقه برای اتو کردن، نشستن بر روی صندلی و تکیه به پشت آن با ستون فقرات صاف است، طوری که زانوها کمی بالاتر از ران قرار گیرند. بنابراین در صورت لازم می‌توان متکائی زیر کف پاها و حتی پشت کمر گذاشت این وضعیت برای خیاطی کردن و یا غذا خوردن نیز مناسب است.
▪ روی زانوها تکیه کنید:
برای روشن کردن ماشین‌های لباسشوئی و یا برداشتن نایلون‌های خرید (ساک خرید) انجام کارهائی که نیاز به خم کردن کمر در حالت معمولی دارد در دوران بارداری باید به‌طریقی صورت گیرد که به شکم فشار وارد نیاید. ریختن لباس در لباسشوئی‌هائی که در آن‌ها از جلو باز می‌شود، جابجا کردن وسایل خرید در داخل کمد و یا کابینت، گذاشتن و برداشتن ظروف از کابینت‌های پائین و... ، جزو این دسته کارها محسوب می‌شوند. بنابراین به‌جای خم کردن کمر در چنین مواقعی بایستی ضمن صاف نگه داشتن ستون فقرات زانوها را خم کرد و برای بلند شدن، آهسته از جا برخواست. توجه داشته باشید که ساک‌های خرید نباید بیش از حد سنگین باشد و وزن آن‌ها نبایستی از ۴ کیلوگرم بیشتر باشد. ضمناً توجه به این نکته نیز ضروری است که همیشه ساک‌های خرید را بین دو دست به‌طور مساوی تقسیم کنید و هرگز همه را با یک دست بلند نکنید.
▪ چیدن وسایل داخل کمد:
برای انجام کارهائی که باید برای مدتی نسبتاً طولانی در حالت نیمه نشسته و زانوی دیگر را به‌سمت خودتان خم کنید و بالا بیاورید (اصطلاحاً روی یک زانو نشستن)، این حالت سبب ایجاد تعادل می‌شود.
هرگز وسایل سنگین را جابه‌جا نکنید:
هرگونه حرکتی باعث وارد آوردن فشار به عضلات شکم شود ممکن است سبب بروز انقباضات رحمی گردد. در برخی از موارد اینگونه انقباضات به‌همراه عواملی دیگر می‌توانند زایمان زودرس را موجب شوند. به همین دلیل است که خانم‌های باردار باید از بلند کردن و یا جابه‌جا کردن وسایل سنگین خودداری نمایند. جابه‌جا کردن میز، تلویزیون، میز ناهار خوری، مبل، فرش ومانند آن‌ها ممکن است خطر فوق را به‌همراه داشته باشند.
▪ در منزل کفش بپوشید:
خانم باردار در منزل نیز کفش بپوشد. البته کفش‌هائی که راحت بوده و کمی پاشنه داشته باشند.
خم شدن به‌طرف جلو فشار آوردن به بدن با بالا بردن دست‌ها مانند موقعی که می‌خواهیم وسیله‌ای را بالای کمد بگذاریم.
انجام کارهائی که نیاز به استفاده از نردبان دارند. در دوران بارداری حفظ تعادل بدن برروی پله‌های باریک مشکل است.
کارهائی که باعث خستگی زیاد بدن می‌شوند مانند تمیز کردن دیوارها، شستن و نظافت جاهای مختلف بطور ممتد.
بلند کردن و حمل وسایل سنگین مانند کیسه برنج، ساک خرید و امثال آن با هر دو دست به‌طور همزمان، طوری که شکم وزن بدن را متحمل شود.

رستمی

یک شنبه 6 شهریور 1390  8:53 PM
تشکرات از این پست
mehdi0443
mehdi0443
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : مرداد 1390 
تعداد پست ها : 172
محل سکونت : اذرباجان غربی

پاسخ به:راههای مفید در خانه تکانی

فرار پشه ای

فرار پشه ای▪ راهکارهای ساده زیر به شما کمک می کند تا از شر حشرات موذی مانند پشه خلاص شوید:

فرار پشه ای

۱) از پوشیدن لباس‌های تیره و آبی رنگ خودداری کنید.
۲ ) هنگام خروج از منزل پیراهن آستین‌بلند و شلوار بلند بپوشید.
۳) درون چاهک وکف‌شور‌ها روغن بریزید.
۴) کاشتن گل‌های همیشه‌بهار و شمعدانی در باغچه خانه در دورکردن پشه‌ها موثر است.
۵ ) چمن‌ها را کوتاه نگه داشته و علف‌های هرز را بچینید. بوته‌ها و شاخ و برگ‌های اضافی گیاهان اطراف منزلتان را هرس کنید.
۶) مالیدن مخلوط روغن زیتون و وانیل یا روغن اوکالیپتوس یا نعناع به‌عنوان یک دفع‌کننده طبیعی پشه‌ها عمل خواهد کرد.
۷) نسیم ملایم باعث می‌شود پشه‌ها نتوانند رد دی‌اکسیدکربن بازدم شما را بگیرند بنابراین روشن‌کردن کولر یا پنکه، احتمال گزش پشه‌ها را بسیار کاهش می‌دهد

رستمی

یک شنبه 6 شهریور 1390  8:54 PM
تشکرات از این پست
mehdi0443
mehdi0443
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : مرداد 1390 
تعداد پست ها : 172
محل سکونت : اذرباجان غربی

پاسخ به:راههای مفید در خانه تکانی

غذای فوری برای مهمانان سرزده

غذای فوری برای مهمانان سرزده یکی از خصوصیات دید و بازدید عید این است که مهمانان سرزده سر می‌رسند و زیاد پیش می‌آید که شما آنها را برای ناهار یا شام نگه می‌دارید.

غذای فوری برای مهمانان سرزده

در این مواقع باید بتوانید یک غذای سریع ولی در حین حال آبرودار، بار بگذارید تا از خجالت مهمان‌ها دربیابید و به دردسر هم نیفتید. برای این منظور، توصیه می‌کنیم این ۳ نکته را از ما داشته باشید:
۱) فر یا گاز را گرم کنید:
قبل از این‌که حتی دستانتان را برای پخت غذا بشویید، گاز یا فر را روشن کنید تا داغ شود. حتی می‌توانید کتری را روی گاز بگذارید تا جوش بیاید. در این صورت ۱۵ دقیقه تا گرم شدن فر، جلو می‌افتید.
۲) سازمان‌دهی کنید:
رمز آشپزی سریع، مدیریت مواد و وسایل است. تمام موادغذایی و ظروف را آماده کنار دست‌تان بچینید. دستور چند غذای ساده را از قبل به خاطر بسپارید تا مجبور نباشید دنبال آن بروید.
۳) اندازه‌ها را کم کنید:
سومین فرمان برای موفقیت در آشپزی سریع در ایام عید، اندازه‌ی غذاست. هر چه اندازه و مقدار مواد اولیه کمتر باشد، غذا سریع‌تر آماده می‌شود.
● چند دستور غذای فوری
اگر مهمانتان را از قبل برای شام یا ناهار دعوت کرده‌اید، فرصت دارید در ایام عید هم غذاهای تشریفاتی بپزید و سفره‌ی رنگینی تدارک ببینید. چند دستور غذای پرزحمت‌تر هم برایتان نوشته‌ایم که‌می‌توانید یکی از این غذاها را برای پذیرایی از مهمانان نوروزی دعوت شده از‌قبل،‌بپزید.
▪ میگو پفکی
چه‌ کار کنیم؟
تمام مواد را با هم مخلوط کنید و نیم ساعت بگذارید تا پف کند.
سپس مخلوط را در ماهی‌تابه سرخ کنید تا شبیه املت شود. این غذا را با سبزی و گوجه‌فرنگی می‌توانید تزیین کنید.
▪ کوفته
چه‌می‌خواهیم؟
گوشت / ۲۵۰ گرم
جعفری ساطوری / ۲۰۰ گرم
برنج نیم‌پز / یک استکان
پیاز سرخ‌کرده / ۳ قاشق غذاخوری
رب گوجه‌فرنگی / یک قاشق غذاخوری
گوجه‌فرنگی / ۳ عدد
فلفل دلمه‌ای / ۲ عدد
نمک و فلفل و ادویه و زردچوبه / به میزان لازم
تخم‌مرغ / ۱ عدد
آبلیمو / ۱ قاشق غذاخوری
شکر / ۱ قاشق چایخوری
▪ چه‌ کار کنیم؟
گوشت را با ۲ قاشق پیاز سرخ‌کرده و ادویه و زردچوبه و فلفل کاملا ورز دهید. سپس سبزی و برنج و تخم‌مرغ را اضافه کنید و باز ورز بدهید تا حالت چسبندگی پیدا کند.
سپس از این مایع، گلوله‌هایی به اندازه ۲تا تخم مرغ بردارید و در روغن داغ سرخ کنید و برگردانید تا همه طرفشان سرخ شود.
حالا در روغن باقیمانده، رب را تفت بدهید و فلفل و نمک و شکر و آبلیمو و سپس پیاز سرخ‌کرده و یک لیوان آب را بیفزایید و بگذارید جوش بیاید. این، سس کوفته شماست. فلفل دلمه و گوجه‌فرنگی را حلقه کنید و کف یک قابلمه‌ی بزرگ، ۱ ردیف از هر کدام بچینید و سپس روی آنها کوفته‌های سرخ‌کرده را فقط در یک ردیف بچینید و یک ردیف دیگر از گوجه‌فرنگی و فلفل دلمه‌ای روی آنها بچینید.
بعد نصف سس را که باید جوش باشد تا کوفته‌ها وانرود، رویشان بریزید. بعد از یک ربع، بقیه‌ی سس را روی کوفته‌ها بریزید. تقریبا بعد از یک ربع دیگر، وقتی کوفته ۴ تا ۵ قاشق غذاخوری آب داشت، غذا حاضر است. کوفته‌ها را در ظرف تخت بچینید و آبش را همراه گوجه‌فرنگی و فلفل پخته، مانند سس، روی آن بدهید.
▪ بیف استروگانف
چه‌می‌خواهیم؟
گوشت مغز ران گوساله یا راسته پاک کرده / یک کیلو
روغن یا کره / ۱۰۰ گرم
پیاز متوسط / ۳ تا ۴ عدد
آرد / یک قاشق سوپ‌خوری سرخالی
خامه / ۱۵۰ گرم
سیب‌زمینی پشندی / ۱ کیلو و نیم
نمک و فلفل/ به مقدار کافی
روغن فراوان برای سرخ‌کردن سیب‌زمینی
سس سفید / یک دوم پیمانه
▪ چه‌ کار کنیم؟
پیاز را خلال کنید و در روغن سرخ کنید تا طلایی شود. گوشت را ورقه‌ورقه و بعد خلال کنید و بشویید و داخل پیاز بریزید. حرارت را ملایم کنید و در ظرف را بگذارید تا گوشت بپزد، ولی زیاد له نشود و آب گوشت تمام شود. بعد آرد را داخل گوشت بریزید. نصف لیوان آب اضافه کنید و بگذارید دو سه جوش بزند و سس آن غلیظ شود. سیب‌زمینی‌ها را پوست بکنید و با دست یا ماشین مخصوص، بلند و باریک، به نازکی چوب کبریت، خلال کنید و بشویید و در صافی بریزید تا آبش کاملا گرفته شود. روغن را خوب داغ کنید و سیب‌زمینی را داخل روغن سرخ کنید. سیب‌زمینی را زیاد در روغن هم نزنید، چون له می‌شود؛ فقط گاهی با احتیاط آنها را جابه‌جا کنید. وقتی سیب‌زمینی سرخ و برشته شد با کفگیر از داخل روغن بیرون آورید و در صافی بریزید تا روغن اضافی‌اش گرفته شود. گوشت را در دیس قرار دهید، خامه و سس سفید را روی گوشت بدهید و سیب‌زمینی آماده را در اطراف گوشت بریزید.

رستمی

یک شنبه 6 شهریور 1390  8:55 PM
تشکرات از این پست
mehdi0443
mehdi0443
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : مرداد 1390 
تعداد پست ها : 172
محل سکونت : اذرباجان غربی

پاسخ به:راههای مفید در خانه تکانی

عینک‌های شکسته را به راحتی تعمیر کنید

عینک‌های شکسته را به راحتی تعمیر کنیددر بسیاری از موارد پیش می‌آید که وسایل حساس و ظریفی هم چون قاب عینک شکسته می‌شود.

عینک‌های شکسته را به راحتی تعمیر کنید

شما معمولاً در چنین مواردی به یک عینک‌ساز مراجعه می‌کنید تا مشکلتان برطرف شود. اما به یاد داشته باشید که برخی از این نوع شکستگی‌ها و ترک خوردن‌ها را می‌توانید با کمی ‌ابتکار به خرج دادن و بدون صرف هزینه سنگین برطرف کنید.گام نخست تشخیص این مساله است که شکستگی چطور به وجود آمده؟ استفاده از ذره‌بین گزینه خوبی است. باید بفهمید که از قاب تکه‌ای هم جدا شده یا نه و یا اینکه پیچ‌ها سر جای خود هستند یا نه؟ در این مرحله باید به لولاهای کوچک عینک هم توجه جدی داشته باشید.گام بعدی این است که اگر لولاها کج شده باشند که معمولا چنین اتفاقی هم روی می‌دهد، با استفاده از یک انبر ظریف که در هر خانه‌ای پیدا می‌شود، لبه‌های لولا را به حالت اول بازگردانید.گم شدن پیچ‌های عینک مشکلی است که با تهیه کردن آنها از عینک‌سازی‌ها که عملا هزینه‌ای نیز ندارد برطرف می‌شود. به یاد داشته باشید که هرگز پیچ‌هایی که به لولا نمی‌خورند را با زور در آن قرار ندهید.
استفاده از چسب قطره‌ای برای چسباندن تکه‌های قاب و یا لبه‌های از هم جدا شده گزینه مناسبی است. سعی کنید پیش از استفاده از چسب قطره‌ای محل شکستگی یا شکستگی‌ها را به دقت تمیز کرده و حتی سوهان کوچکی نیز بکشید. سپس چسب را به دو سطح زده و پس از چند ثانیه دو سطح را به یکدیگر متصل کنید.شکستگی با استفاده از این چسب به سرعت از بین رفته و عینک شما به شکل روز اول خواهد شد. حدود یک دقیقه این وضعیت را حفظ کنید تا نتیجه خوبی دریافت کنید.در مورد ترک‌خوردگی‌ها هم دقت کنید که می‌توانید به صورت موقت فضای درون شکاف را با استفاده از چسب قطره‌ای پر کنید اما در صورت تکرار ترک خوردگی یا شکستگی باید برای تهیه عینک جدید به فکر باشید.به یاد داشته باشید که در صورت ریخته شدن چسب روی پوست به سرعت آن را با آب بشویید. توصیه پایانی ما این است که در صورت ایجاد شکستگی یا پریدگی در شیشه عینک هرگز از آن استفاده نکنید چون مشکلات بینایی جدیدی برای شما ایجاد خواهد کرد.

رستمی

یک شنبه 6 شهریور 1390  8:55 PM
تشکرات از این پست
mehdi0443
mehdi0443
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : مرداد 1390 
تعداد پست ها : 172
محل سکونت : اذرباجان غربی

پاسخ به:راههای مفید در خانه تکانی

عمر وسائل خانگی

انتخاب صحیح و استفاده درست از وسائل خانگی نه فقط مصرف انرژی و در نتیجه هزینه‌های خانواده را کاهش می‌دهد و سرمایه بزرگی را برای توسعه کشور ذخیره می‌کند، بلکه بر عمر این دستگاه‌ها نیز می‌افزاید.

عمر وسائل خانگی

تمام دستگاه‌های خانگی دارای عمر مشخصی هستند که بر اساس تعداد ساعت‌های مصرف و در شرایط استفاده درست، محاسبه می‌شود. بدیهی است هر اندازه فشار مصرف بر آنها کمتر باشد این دستگاه‌ها بیشتر عمر خواهند کرد. به‌عنوان مثال، آزمایش‌های علمی نشان داده‌اند که عمر متوسط یک ماشین لباسشوئی ساخت ایران، حدود هزار ساعت است. پس اگر هفته‌ای ۲ بار و هر بار ۱ ساعت از آن با ظرفیت کامل استفاده شد، ۱۰ سال بدون آن‌که مشکل چندانی ایجاد نماید، عمر خواهد کرد. اگر به‌جای ۲ بار، ۳ بار در هفته با ظرفیت نیمه کامل و هر بار یک ساعت از آن استفاده کنیم، عمر این دست‌گاه به ۷ سال کاهش خواهد یافت.
عمر متوسط تلویزیون ۲۰ هزار ساعت است که استفاده روزانه ۴ ساعت از آن، ۱۴ سال بهره‌برداری از آن ممکن می‌کند. اما اگر مثل بسیاری از خانواده‌ها بی‌آن‌که برنامه‌ای خاص و مورد نظر باشد تلویزیون را روشن نگه داریم و ۶ ساعت از آن در روز استفاده کنیم، عمر دستگاه به ۱۰ سال کاهش می‌یابد، همین محاسبه‌ها را خود شما نیز می‌توانید انجام بدهید. عمر متوسط چند دستگاه برقی را که در همان آزمایش‌ها مشخص شده‌اند، در زیر مشاهده می‌کنید:
پلوپز ۲۵۰۰ ساعت
سماور برقی ۵۰۰۰ ساعت
یخچال و فریزر هر کدام ۳۵۰۰۰ ساعت
پنکه ۱۰۰۰۰ ساعت
باز هم یادآوری می‌کنیم که این عمرها تنها در شرایطی صادق است که فشار اضافی بر دستگاه‌ها وارد نیاید و طبق سفارش‌های تولید کننده‌ها استفاده شود.
- مصرف برق:
از این روزها که صرفه‌جوئی در مصرف برق معمول شده و بهای برق در کیلو وات‌های بالا، به‌طور تصاعدی افزایش یافته، همه خانواده‌ها باید از میزان مصرف وسائل برقی منازل اطلاع حاصل کنند و بدانند هر وسیله برقی چند کیلو وات ساعت برق مصرف می‌کند و بهای آن چقدر است.
آیا می‌دانید وسائل برقی شما چقدر باید کار کنند تا یک کیلو وات برق مصرف شود؟

رستمی

یک شنبه 6 شهریور 1390  8:56 PM
تشکرات از این پست
mehdi0443
mehdi0443
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : مرداد 1390 
تعداد پست ها : 172
محل سکونت : اذرباجان غربی

پاسخ به:راههای مفید در خانه تکانی

ظرفی برای بستنی

ظرفی برای بستن یدر یک میهمانی، دغدغه میزبان سرو به موقع بستنی و قبل از آب شدن آن است. تهیه ظرف بستنی از یخ پیشنهاد خوبی جهت نگهداری بستنی برای مدت طولانی‌تر بر روی میز پذیرایی است.

ظرفی برای بستنی

ظرف یخ را به سادگی و با چند شاخه گل رنگی می‌توانید در فریزر خانه‌تان بسازید. برای این کار یک سوم یک قابلمه متوسط یا بزرگ را از آب پر کنید. داخل آب را پر از گل‌های رنگی، از هر رنگ و نوعی که دوست دارید یا در دسترس شما است، بکنید. یک قابلمه کوچک‌تر را داخل قابلمه بزرگ‌تر قرار دهید.
برای اینکه قابلمه کوچک‌تر در آب فرو بروند و فضای کاسه مانندی ایجاد کند، یک شیء سنگین درون قابلمه کوچک قرار دهید. مجموعه گل، آب و قابلمه را در فریزر قرار دهید. بعد از یخ بستن آب قالب یخ بسته را از درون قابلمه خارج کنید؛ شما ظرفی یخی شبیه یک ظرف بلور با گل‌های رنگین دارید. بستنی خودتان را می‌توانید درون این ظرف یخی سرو کنید و مطمئن باشید که به‌دلیل سرمای ظرف یخی بستنی مدت زمان بیشتری بر روی میز پذیرایی کیفیتش را حفظ می‌کند و دیرتر آب می‌شود.

رستمی

یک شنبه 6 شهریور 1390  8:57 PM
تشکرات از این پست
mehdi0443
mehdi0443
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : مرداد 1390 
تعداد پست ها : 172
محل سکونت : اذرباجان غربی

پاسخ به:راههای مفید در خانه تکانی

طلا و نقره هم نیازمند مراقبتند

طلا و نقره هم نیازمند مراقبتنداگر طلا دوست هستید و یا نقره پسندید، بهتر است نکاتی هم پیرامون این علاقه تان بدانید. این دو فلز گرانبها (به ویژه طلا) نیازمند مراقبت هستند. جواهرات و نگین ها نیز از این قاعده مستثنی نیستند.

طلا و نقره هم نیازمند مراقبتند

۱) هنگام حمام گرفتن و یا شستشوی دست ها، جواهرات خود را درآورید، چون صابون و شامپو سبب ایجاد لایه های نازک بر روی آنها می شود.
۲) با جواهرات آشپزی نکنید زیرا گرمای شدید و روغن سبب صدمه زدن به نگین جواهراتتان می شود.
۳) در صورت استفاده از عطر و اسپری و هرگونه افشانه ای، این کار را قبل از استفاده از جواهرات انجام دهید.
۴) طلا و نقره را فقط با یک پارچه ویژه پرداخت و یا با پارچه نمدی پاک کنید، چرا که حوله و پارچه به خاطر آن که گرد و غبار را در خود دارند، باعث خراش برداشتن جواهرات می شوند.
۵) به شنا می روید حتما جواهرات را در آورید کلر سبب تغییر رنگ و یا شل شدن نگین ها می شود.
۶) نگهداری نقره در یک کیسه دربسته کدر شدن آن را به تاخیر می اندازد، اما هیچ گاه مروارید را درون کیسه پلاستیکی قرار ندهید.
۷) بهترین روش پاک کردن جواهرات استفاده از آب و صابون کم به همراه یک مسواک نرم است.
۸) اگر انگشتری نقره شما به هر دلیلی مثلا مجاورت با مایع سفید کننده (وایتکس) سیاه شد، ناراحت نشوید، کافی است آن را مدتی درون آب نمک غلیظ بیندازید و آنگاه چند دقیقه ای آن را روی فرش پرزدار محکم بکشید می بینید که مانند اولش سفید می شود.
۹) در صورتی که گردنبند شما کدر شده است،آن را مدتی در آبلیمو بگذارید و سپس با آب گرم بشویید و آنگاه با یک تکه پارچه جلا بدهید.
۱۰) بامقداری آبلیمو و کمی مایع ظرفشویی طلاهای خود را جلا دهید.
۱۱) و آخرین راه: طلاها را در الکل ۹۰ درجه بگذارید و مدت ۲ تا ۳ ساعت رها کنید و آنگاه با پارچه پشمی آن را خشک و براق کنید.

رستمی

یک شنبه 6 شهریور 1390  8:59 PM
تشکرات از این پست
mehdi0443
mehdi0443
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : مرداد 1390 
تعداد پست ها : 172
محل سکونت : اذرباجان غربی

پاسخ به:راههای مفید در خانه تکانی

طریقه فریز کردن مواد غذائی

- ماده غذائی که جهت فریز کردن در نظر گرفته می‌شود باید تازه بوده و با کیفیتی مناسب منجمد گردد.
- در بسته‌بندی مواد غذائی بایستی دقت کرد که کیسه پلاستیکی که به منظور قرار دادن مواد قابل فریز شدن در نظر گرفته‌اید، کاملاً سالم بوده و پس از قرار دادن ماده غذائی، هوای درون آن را خالی نمائید و در حد امکان در آن را کاملاً ببندید.

طریقه فریز کردن مواد غذائی

- هر بسته را اتیکت زده و تاریخ انجماد را مشخص کنید. زیرا هر یک از مواد غذائی گوناگون تا زمان مشخص پس از فریز شدن خواص غذائی خود را حفظ می‌کنند
- محصول باید کاملاً سرد بوده و سپس بسته‌بندی و فریز شود.
- سرد کردن باید خیلی سریع و در پائین‌ترین سرمای ممکن صورت گیرد.
- ماده غذائی را نباید بیش از یک بار منجمد کرد.
- اگر قصد دارید غذائی را پس از طبخ منجمد کنید، اضافه کردن نمک، فلفل و سایر ادویه‌جات را به زمان استفاده از آن موکول کنید، زیرا افزودن این مواد به غذا موجب تغییر طعم طبیعی آن طی مرحله فریز شدن می‌گردد.
- مدت پخت را نیز ۱۰ دقیقه کمتر از حد معمول تعیین کنید، زیرا در هنگام مصرف باید ۱۰ دقیقه آن را حرارت دهید. غذاهای آماده را می‌توان ۳ تا ۴ ماه نگهداری کرد.
- ورود مواد غذائی جدید به داخل فریزر، موجب گرم شدن سایر مواد فریز شده می‌گردد، بنابراین بهتر است مواد غذائی را هر بار به مقدار کم و با فاصله زمانی ۱۲ ساعت وارد فریزر نمائید.
- در مورد میوه‌ها بهتر است پس از شستشو میوه را در کیسه‌های نایلونی مخصوص با ده درصد وزن میوه پودر شکر بسته‌بندی کرد. به‌جای افزودن شکر، می‌‌توان میوه را در شربتی که حاوی ۵۰ تا ۶۰ درصد خود میوه است، برای مدت ۲۴ ساعت قرار داده و سپس منجمد کرد. این عمل در حفظ رنگ، عطر و طعم میوه مؤثر است. همه میوه‌ها به‌جز موز، سیب ودی، خربزه و انگور قابل فریز شدن می‌باشند. جهت جلوگیری از سیاه شدن گیلاس پوست سفید، زردآلو، سیب و گلابی باید از شکر بیشتری استفاده نمود.
- محصولات لبنی در صورتی‌که در کاغذهای آلومینیومی بستهبندی گردند تا مدت ۸ ماه در فریز قابل نگهداری می‌باشند.
- جهت جلوگیری از چسبیدن بسته‌های نایلونی به یکدیگر، قبل از قرار دادن آنها در فریزر، بسته‌‌ها را با دستمال کاملاً خشک کنید.
- هرگز مواد غذائی فریز شده را به‌منظور رفع انجماد، در آب جوش فرو یا حتی حرارت بالای ۲۰ درجه قرار ندهید. این عمل از ارزش غذائی آنها به شدت می‌کاهد. گوشت و ماهی را می‌توان چندین ساعت قبل از مصرف از فریزر به یخچال منتقل کرد.

رستمی

یک شنبه 6 شهریور 1390  9:00 PM
تشکرات از این پست
mehdi0443
mehdi0443
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : مرداد 1390 
تعداد پست ها : 172
محل سکونت : اذرباجان غربی

پاسخ به:راههای مفید در خانه تکانی

طرز مصرف مواد منجمد فریزری

طرز مصرف مواد منجمد فریزرینکاتی که باید هنگام مصرف ماده غذایی منجمد رعایت کرد به اندازه مراحل مختلف انجماد حائز اهمیت است.

طرز مصرف مواد منجمد فریزری

برای این که یک ماده غذایی منجمد هنگام مصرف ، طعم و بو و رنگ خوبی داشته باشد، باید هنگامی که یخ آن باز می شود، به چند نکته توجه کرد. تجربه ثابت کرده است که بهترین روش " باز کردن" یک ماده منجمد ، طبخ آن است ( یعنی همانطور که منجمد است، در ظرف بگذاریم و حرارت دهیم) . این روش علاوه بر این که بهترین روش از نظر حفظ خواص مواد است ، از نظر وقت نیز صرفه جویی به حساب می آید و زمانی که فرصت کافی برای تنظیم برنامه غذایی از پیش وجود ندارد ، مفید واقع می شود.
اصول اولیه برای باز کردن مواد غذایی
- ماده غذایی منجمد را تنها زمانی از بسته بندی اش خارج کنید که می خواهید مستقیماً روی اجاق بگذارید.
- ماده غذایی ای که از حالت انجماد خارج می شود، باید در اسرع وقت مصرف شود.
- فقط مقدار مورد نیاز ماده غذایی را از فریزر خارج کنید، نه بیشتر. زیرا همانطور که بارها گفته شده ، انجماد مجدد مواد غذایی به هیچ وجه صحیح نیست.همچنین نگهداری آن در یخچال اصلاً توصیه نمی شود.
- هرچه ماده غذایی زودتر " باز شود " بهتر است. به همین خاطر هم در ابتدای این بخش روش حرارت دادن ماده منجمد ( طبخ ) بهترین روش معرفی شد.
روشهای مختلف باز کردن مواد غذایی منجمد
۱- می توان بسته ی مورد نظر را در دمای عادی آشپزخانه قرار داد تا به تدریج یخ آن باز شود. اما تجربه ثابت کرده است که این روش بیش از این که مفید باشد ، مضر است . این روش فقط برای میوه های خام منجمد شده پیشنهاد می شود و همچنین برای شیرینی های منجمد، خمیرهای مخصوص تارت و پای و نان . در صورت استفاده از این روش ، باید بدانید که دمای آشپزخانه نباید از ۲۰ درجه سانتیگراد بیشتر باشد. بر حسب این که بسته شما چه اندازه ای داشته باشد، باید بین دو تا چهار ساعت صبر کنید تا یخ آن باز شود.
۲- می توانید بسته مورد نظر را همراه کیسه یا ظرف یکبار مصرف آن در ظرفی بزرگتر ، حاوی آب ( آب سرد) قرار دهید. این روش بیشتر مناسب انواع گوشت سفید و قرمز است.
۳- روش سوم که راحت ترین و مطمئن ترین روش است ، قرار دادن بسته مورد نظر در یخچال است تا به تدریج یخ آن باز شود. این روش از این جهت مطمئن ترین شناخته شده که تغییر دمایی صورت نمی گیرد و احتمال اکسیداسیون مواد ( لااقل در سطحشان ) خیلی کمتر از دو روش پیشین است ؛ در ضمن تقریباً مناسب همه نوع مواد هست. ( از جمله انواع شیرینی ، نان و خمیر تارت و پای ).
برای این که بتوانید از این روش استفاده کنید، بهتر است برنامه غذایی را قبلاً تنظیم نمایید تا مجبور به تصمیم گیری سریع و ناگهانی نشوید.
موادی که به این طریق یخشان را باز می کنید، حداکثر ظرف مدت ۲۴ ساعت به مصرف برسانید.
۴- در مواردی که عجله دارید، می توانید بسته مورد نظر خود را حرارت دهید تا زودتر باز شود. البته این روش برای موادی که در بسته بندی های آلومینیومی قرار دارند، مفید است . برای این کار فر را روی حرارت کم ( حداکثر ۶۰ درجه سانتی گراد ) تنظیم کنید ( زیرا حرارت باید کمتر از حرارت مورد نیاز برای طبخ باشد ) سپس حدود ۴۵ دقیقه بسته را در فر قرار دهید . ( از روش حرارت غیرمستقیم هم می توانید استفاده کنید.)
این روش برای انواع گوشت مفید است ( مگر گوشت کبابی و سرخ کردنی مثل استیک )، همچنین برای نان هم خوب است زیرا درست مانند نان تازه خواهد شد.
۵- روش آخر، طبخ مواد منجمد است . این روش نتیجه خیلی خوبی می دهد. برای استفاده از این روش ، مواد را به محض خروج از فریزر در آب داغ یا روغن داغ قرار می دهند.
موادی که معمولاً در فر می پزند مثل ژیگو و مرغ بریان را مستقیماً در فر قرار می دهند و حرارت را مطابق معمول تنظیم می کنند، فقط باید مدت زمان بیشتری را برای طبخ در نظر گرفت.
گوشتهای برش داده شده مثل استیک ، فیله مرغ یا خوراک هایی مانند شامی کباب و کتلت را مستقیماً در ماهیتابه و مطابق معمول می پزند.
سبزیجات را هم در ظرفی حاوی آب جوش و کمی نمک می ریزند تا بپزند. برای غذاهای آماده هم می توان از طبخ در فر یا از طبخ به روش حرارت غیرمستقیم استفاده کرد. در برخی موارد هم می توان، غذای آماده را در قابلمه قرار داد و حرارت داد ( مثل دلمه ).
در صورتی که خمیر تارت یا پای را قبل از انجماد در قالب های آلومینیومی قرار داده اید، بدون باز کردن یخشان با مواد مورد نیاز پرکنید و در فر بگذارید.

رستمی

یک شنبه 6 شهریور 1390  9:02 PM
تشکرات از این پست
mehdi0443
mehdi0443
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : مرداد 1390 
تعداد پست ها : 172
محل سکونت : اذرباجان غربی

پاسخ به:راههای مفید در خانه تکانی

ضد عفونی کردن میوه و سبزی

ضد عفونی کردن میوه و سبزی● برای شستشوی مناسب سبزیها باید چنین عمل کرد :

ضد عفونی کردن میوه و سبزی

- ابتدا سبزیها را با اب شست و به خوبی پاک کرد تا گل و لای آن و مواد اضافی آنها از بین برود .
- برای ازبین بردن تخم انگل باید سبزیها را در یک ظرف ریخت و ظرف را پر از آب کرد . برای هر لیتر آب باید ۳تا ۵ قطره مایع ظرفشویی در ظرف ریخت . سپس با دست به هم زد تا تمام سبزیها در کف حاصل از مایع ظرفشویی قرار گیرد . بعد از ۵ دقیقه باید سبزیها را از ظرف خارج کرد و با آب سالم شست .
- برای از بین بردن میکروبها باید سبزیها را که در مرحله قبلی با مایع ظرفشویی شسته شده اند در مایع ضد عفونی کننده ریخت برای این کار باید در یک ظرف ۱۰ لیتری آب یک قاشق چای خوری پرکلرین ( گرد کلر ) را حل کرد و سبزیها را به مدت ۵ دقیقه در آن نگهداشت .
- پس از ضدعفونی کردن باید سبزیها را با آب سالم به خوبی شست .
- برای شستشوی میوه ها و سبزیهایی که در زیر زمین کشت می شوند مثل هویج و سیب زمینی و .... باید خاک روی آنها را با دقت پاک کرد . بهتر است کاهو ابتدا پرپر شود و سپس شستشو گردد .

رستمی

یک شنبه 6 شهریور 1390  9:03 PM
تشکرات از این پست
mehdi0443
mehdi0443
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : مرداد 1390 
تعداد پست ها : 172
محل سکونت : اذرباجان غربی

پاسخ به:راههای مفید در خانه تکانی

صندوقچه غذا به سلامت باد!

صندوقچه غذا به سلامت باد!«یخچالم مرتب برفک می‌زند، نمی‌دانم چرا؟ اینکه بهترین مدل و گران‌ترین نوع موجود در بازار است...» شما ممکن است مدرن‌ترین و مجهزترین آشپزخانه دنیا را داشته باشید و بهترین مدل‌های یخچال، فریزر، اجاق گاز و... را خریداری کرده باشید ولی روش استفاده درست از آنها را ندانید. این روش‌ها به شما کمک می‌کنند.

صندوقچه غذا به سلامت باد!

۱) بهترین محل قرارگیری یخچال و فریزر:
دقت کنید یخچال یا فریزر در کنار اجاق‌گاز، آبگرمکن و شوفاژ و حتی پنجره‌ای که نور آفتاب مستقیم از آن به داخل می‌تابد، قرار نگرفته باشد، چون در این مکان‌ها مصرف انرژی این دستگاه‌ها افزایش می‌یابد. اگر مجبورید این دستگاه‌ها را در مجاورت وسایل گرمازا در آشپزخانه کوچک آپارتمانتان بچینید، با یک پوشش مناسب (عایق حرارتی) دستگاه را از حرارت و گرما محافظت کنید. پشت یخچال و فریزر، ۲۰ سانتیمتر فضا را برای گردش هوا تا دیوار فاصله بگذارید. کنترل کنید در یخچال به‌طور کامل بسته باشد. اگر یخچال یا فریزر روی یک سطح تراز نباشد، گاهی در آنها باز می‌ماند. لوله‌های پشت یخچال را دست‌کم سالی دو بار گردگیری کنید.
۲) چراغ‌ها چشمک می‌زنند:
فریزرها اغلب سه چراغ سبز، قرمز و زرد دارند. چراغ سبز نشان می‌دهد که جریان برق به فریزر وارد می‌شود. وقتی چراغ قرمز روشن باشد، نشانه آن است که سرماسازی به‌خوبی انجام نمی‌شود، پس این چراغ باید در یک فریزر سالم خاموش باشد. برای چراغ زرد، کلیدی وجود دارد که اغلب اتصالات را به‌صورت مستقیم درمی‌آورد تا سرما به اندازه کافی برسد و چراغ قرمز خاموش شود. در این هنگام این کلید را به حالت خاموش درمی‌آوریم، چراغ زرد هم خاموش می‌شود.
۳) جنگ با برفک‌ها:
اگر لاستیک‌های دور در یخچال و فریزر خراب باشد، داخل فریزر مقدار زیادی برفک می‌زند. نوارهای لاستیکی در یخچال و فریزر به مرور زمان انعطاف خود را از دست داده و جدا می‌شوند و این سبب ایجاد برفک می‌شود. سالی، یک بار سالم‌بودن این نوارها را کنترل کنید تا در صورت کوچک‌ترین نشت هوا، آنها را تعویض کنید. برفک یخچال و فریزر را به‌صورت منظم آب کنید، چون با افزایش ضخامت برفک، مصرف انرژی بالا می‌رود. شما می‌توانید یخچال‌های مجهز به سیستم برفک‌ آب‌کن اتوماتیک را انتخاب کنید تا مصرف انرژی کاهش پیدا کند.
۴) تمیزکردن یخچال و فریزر:
برای تمیزکردن دیواره داخلی یخچال و فریزر، باید مخلوطی از جوش‌شیرین و آب تهیه کنید. در ۴ لیوان آب ولرم، یک قاشق جوش‌شیرین بریزید و سپس با یک اسفنج نرم آن را روی دیواره‌ها بکشید. سپس آن را با پارچه‌ای نرم و تمیز خشک کنید. وقتی فریزر نویی می‌خرید، می‌توانید درون آن را با همین روش تمیز کنید. پس از هر بار شست‌وشو برای یکنواخت‌شدن سرمای داخل آن باید چند ساعت خالی باشد و با در بسته کار کند.
۵) خوشبو کردن یخچال (رفع بوی بد):
برای اینکه یخچال‌تان بوی بد نگیرد، ظروف، اشیا و غذاهایی که درون یخچال می‌گذارید، باید تمیز و بدون بو باشد. برای از بین بردن بوی بد یخچال می‌توانید مقداری زغال را بکوبید و در کیسه‌های پارچه‌ای نازکی بریزید و در طبقه بالای یخچال بگذارید. هرچند هفته یک بار کیسه زغال را در آفتاب بگذارید تا خشک شود و دوباره بتوانید از آن به عنوان بوگیر استفاده کنید.
۶) استفاده بهینه از جامیوه‌ای:
جامیوه‌ای در بخش پایینی یخچال قرار دارد. بنابراین از سایر بخش‌های یخچال گرم‌تر است. سبزی و میوه را در این بخش قرار دهید. بعضی از میوه‌ها و سبزی‌ها مانند موز، لیمو و گوجه‌فرنگی را بهتر است در دمای بالای ۱۰ درجه بگذارید.
۷) جاسازی مواد غذایی:
مقدار زیادی مواد غذایی را روی هم در یخچال انباشته نکنید چون هوای سرد، دیرتر میان آنها نفوذ می‌کند، بنابراین زودتر فاسد می‌شوند. نگهداری مواد غذایی به نوع ماده غذایی ومقدار آن و درجه آلودگی و شرایط محیط وابسته است. گوشت قطعه قطعه نشده را چند روز در یخچال نگه ندارید. سبزی‌ها و کاهوها را پاک کرده، درون یک دستمال نازک بپیچید و در یخچال بگذارید. برای نگهداری خورش در یخچال آن را ۵ دقیقه بجوشانید و بگذارید خنک شود. سپس می‌توانید آن را دو، سه روز در یخچال نگهداری کنید. می‌توان مرغ را دو، سه روز و سبزی‌ها را تا یک هفته و میوه‌ها را گاهی تا چند هفته درون یخچال نگهداری کرد. اگر روی هر کیسه ماده غذایی درون فریزر نامش را بنویسید، دستیابی به آن آسان‌تر است و با باز نگه‌داشتن در فریزر موجب اتلاف انرژی نمی‌شوند.
۸) پزشک یخچال‌تان باشید:
ممکن است یخچال و فریزر منزل شما مشکلاتی داشته باشند که دلیلش را ندانید. اگر فریزرتان ریپ می‌زند و سپس روشن می‌شود، احتمالاً پلاتین رله‌ها کثیف شده و باید آنها را تمیز کنید. اگر فریزرتان سوت می‌کشد، باید لوله‌های یخچال شسته شوند و فریزرتان تجدید شارژ شود. اگر فریزرتان در طبقه‌های بالا خیلی سرد و در طبقه‌های پایین سرمای کافی تولید نمی‌کند، گاز فریزر تمام شده است.
۹ ) باز و بسته کردن در یخچال:
از باز و بسته کردن بیهوده در یخچال و فریزر خودداری کنید. در یخچال و فریزر را به مدت طولانی باز نگذارید. اگر برق قطع شد یا به دلیلی یخچال از کار افتاد از باز و بسته کردن در آن جلوگیری کنید و اگر می‌توانید روی یخچال‌تان چند عدد پتو بیندازید.
۱۰ )به اندازه کافی سرد:
درجه ترموستات فریزر را اغلب بین ۱۵ تا ۱۸ درجه زیر صفر و درجه ترموستات یخچال را از بین ۳ تا ۴ درجه بالای صفر تنظیم کنید. تنظیم درجه ترموستات برای کاهش مصرف انرژی لازم است و اگر درست تنظیم نشود موجب فاسد شدن یا یخ‌زدگی مواد غذایی و به تبع آن افزایش مصرف انرژی می‌شود.
۱۱) بطری نوشابه ممنوع:
بطری‌های نوشابه گازدار را در قسمت جایخی یخچال یا در بخش فریزر یخچال-فریزر نگذارید. چون پس از انجماد کامل مایع درون بطری، در بطری باز می‌شود یا بر اثر فشار زیاد به بطری، بطری می‌شکند و مایع آن در داخل یخچال پراکنده می‌شود. در این صورت شما مجبورید دقایقی برای تمیز کردن ترکیدگی بطری، در یخچال را باز بگذارید که موجب اتلاف انرژی می‌شود. قوطی‌های کنسرو، رب گوجه‌فرنگی،‌گالن‌ها و بطری‌های حاوی شربت، ترشیجات و شیشه‌های مربا و عسل را در یخچال نگذارید. اینها فضای یخچال را اشغال کرده و موجب افزایش مصرف انرژی یخچال-فریزر می‌شوند.
۱۲ )خرید یخچال جدید:
هنگام خرید یخچال مدل‌هایی را انتخاب کنید که مصرف انرژی کمتر و بازدهی بیشتری داشته باشند. همچنین برچسب انرژی یخچال را کنترل کنید. پس از جابه‌جایی یا حمل یخچال،‌حداقل ۲ تا ۳ ساعت پس از جابه‌جایی، یخچال را به برق وصل کنید

رستمی

یک شنبه 6 شهریور 1390  9:04 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها