0

يكه‌تازي "آميگا " در عصر جديد بازي‌هاي رايانه‌اي

 
samsam
samsam
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 50672
محل سکونت : یزد

يكه‌تازي "آميگا " در عصر جديد بازي‌هاي رايانه‌اي

  اين رايانه در آگوست سال 1982 براي اولين بار عرضه شد. بازاريابي هوشمندانه و قيمت گذاري خوب در مقايسه با ديگر كنسول هاي بازي باعث شد كه اين رايانه به سرعت جاي خود را در ميان ديگر توليدات مشابه باز كند.
كمودور بر مبناي زبان برنامه نويسي بيسيك طراحي شده بود و از قابليت هاي پيشرفته گرافيكي و صوتي در مقايسه با ديگر توليدات هم نسل خود برخوردار بود. از اين نظر تنها كنسول هايي مانند ColecoVision قادر به رقابت با آن بودند.
پرت هاي كنترل بازي در كمودور مشابه با كنسول آتاري 2600 بودند و به كاربران امكان مي دادند تا از دسته هاي جوي استيك خود بر روي كمودور هم استفاده كنند. بدون شك بسياري از كودكان و نوجوانان دهه 60 هم خاطره بازي با اين رايانه هاي اوليه را به خاطر مي آورند.
كمودور نه تنها در آمريكا، بلكه در اروپا و بسياري از نقاط آسيا به محبوب ترين رايانه خانگي مبدل شد و شهرت بين المللي كسب كرد.
همانطور كه گفتيم در آن ايام رايانه ZX Spectrum هم در انگليس عرضه شد و به سرعت به محبوبترين رايانه خانگي در بسياري از نقاط اروپا مبدل شد. اين رايانه بعد از فروپاشي بلوك شرق به اروپاي شرقي هم راه يافت و بازار خوبي نيز در اين منطقه پيدا كرد.
يكي ديگر از بازيگراني كه در آن ايام متوجه اهميت و بازار پرسود رايانه هاي بازي شد شركت آي بي ام بود كه در سال 1984 رايانه PC/AT را عرضه كرد. اين رايانه با گرافيك چهار رنگه ابتدايي داراي مدل هاي محدودي بود و بيشتر توانست نظر صاحبان مشاغل را جلب كند تا اينكه براي اجراي بازي هاي ويديويي مورد استفاده قرار بگيرد. امكانات گرافيكي اين محصول در مقايسه با كمودور و رايانه Apple II چندان مطلوب و مترقي نبود و به همين علت در مقابله با رقبا چندان موفق نبود.
بعدها نمايشگر استاندارد 16 رنگه EGA براي اين رايانه طراحي شد كه باعث شد كيفيت گرافيكي رايانه ياد شده براي كاربران سخت پسند قابل قبول تر شود. البته اين كيفيت هنوز به اندازه كمودور 64 مطلوب نبود. سازندگان PC/AT از ارتقاي امكانات صوتي آن غفلت كردند. اين در حالي بود كه در كمودور از تراشه هاي ويژه صوتي استفاده شده بود و كيفيت صداي بازي ها نيز از رقبا بهتر بود.
اواسط دهه 80 ميلادي رايانه مكينتاش شركت اپل از راه رسيد. اين رايانه فاقد امكانات رنگي گرافيكي Apple II بود و در عوض دقت تصاوير در اين رايانه بالاتر رفته بود. همچنين رابط كاربري گرافيكي اين رايانه پيشرفته تر شده بود تا از بازيهاي بيشتر و متنوع تري پشتيباني كند. اپل توليد اين رايانه را ادامه داد تا در سال 1987 با عرضه Mac II رنگ را به توليداتش برگرداند.
سال 1985 با عرضه دو رايانه جديد بازي همزمان شد كه خاطره اش هنوز در نزد علاقه‌مندان به بازي هاي ويديويي باقي است. Atari ST و آميگا نام اين رايانه ها بود كه توليدشان عصر جديدي را رقم زد: عصر عرضه رايانه هاي 16 بيتي. اين رايانه ها در ابتداي عرضه بسيار گران قيمت بودند، چون فناوري 16 بيتي در آن زمان بسيار نو و پرهزينه بود. كاهش قيمت اين رايانه ها در حدي كه عموم مردم به استفاده از آنها روي بياورند تا آخر دهه 80 به طول انجاميد.
شركت آي بي ام با ساخت رايانه هاي اختصاصي خود طي سال هاي پاياني دهه 80 توانست در زمينه عرضه رايانه هاي 16 بيتي ارزان قيمت از رقبا جلو بزند.
از نظر امكانات و كيفيت گرافيكي براي اولين بار از استاندارد VGA در خط توليد رايانه هاي PS/2 اين شركت در سال 1987 استفاده شد. با اين دستاورد گرافيك چهاررنگي به گرافيك 256 رنگي ارتقا يافت و كيفيت تصويري بازي هاي رايانه اي تا بدان حد افزايش يافت كه حتي قابل مقايسه با يكي دو سال قبل نبود.
البته مدتي طول كشيد تا سازندگان بازي هاي ويديويي بتوانند خود را با سرعت اين تحولات هماهنگ كرده و توليداتي پيشرفته تر روانه بازار كنند. جالب آنكه به علت عقب ماندگي برخي توليدكنندگان نرم افزار و سازندگان بازي هاي نرم افزاري سازندگان سخت افزار هم ترجيح دادند در زمينه به روزرساني محصولاتشان عجله چنداني نداشته باشند.
در همين ايام رايانه هايي مانند آميگا شاهد پيشرفت هاي فني بسيار خوبي بودند و در انتهاي دهه 80 و اوايل دهه 90 بازي هاي پيشرفته اي به بازار آمد.

چهار راه برای رسیدن به آرامش:
1.نگاه کردن به عقب و تشکر از خدا  2.نگاه کردن به جلو و اعتماد به خدا  3.نگاه کردن به اطراف و خدمت به خدا  4.نگاه کردن به درون و پیدا کردن خدا

پل ارتباطی : samsamdragon@gmail.com

تالارهای تحت مدیریت :

مطالب عمومی کامپیوتراخبار و تکنولوژی های جدیدسیستم های عاملنرم افزارسخت افزارشبکه

 

جمعه 16 بهمن 1388  11:04 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها