به گزارش خبرنگار مهر، در رشته کشتی فرنگی تیمها در هر سه رده سنی موفقیتهای خوبی را بدست آوردند و بسیاری این موفقیتها را حاصل مدیریت مناسب محمد بنا سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی می دانند. در رقابتهای آسیایی و در رده سنی نوجوانان تیم ایران قهرمان شد. در رده سنی جوانان نیز تیم ایران با یک تیم متحول شده و بی تجربه در آسیا به عنوان قهرمانی دست یافت و در رقابتهای جهانی تیم کشورمان بر سکوی سوم ایستاد.
تیم ملی کشتی فرنگی ایران در ابتدای سال در رقابتهای قهرمانی آسیا با ترکیبی از نفرات برتر جام یادگار امام (ره) به مقام چهارم آسیا رسید و این موضوع موج انتقادات را علیه کادر فنی این تیم به وجود آورد اما تیم ملی کشتی فرنگی در رقابتهای قهرمانی جهان در روسیه توسط حمید سوریان و امیر علی اکبری صاحب دو مدال طلا شد و کشتی فرنگی ایران یک رکورد جدید را بدست آورد.
در بازیهای آسیایی گوانگجو کشتی فرنگی ایران با کسب چهار مدال طلا یک کار خارق العاده کرد. کشتی فرنگی ایران پس از انقلاب تنها دو مدال طلا در بازیهای آسیایی کسب کرده بود و درخشش فرنگی کاران ایران در گوانگجو رکوردی جالب توجه از شاگردان بنا بود که در موفقیت کاروان ورزشی کشورمان در این دوره از بازیها نیز نقش بسزایی داشت.
محمد بنا که اعتقاد خاصی به اردوهای بلندمدت دارد با برگزار نکردن لیگ کشتی انتقاداتی را به جان خرید اما با قهرمانی در جام جهانی بلاروس برای دومین سال پیاپی نشان داد این تیم بدنبال رویاهای بزرگ است. بهرحال بنا که حمایت ویژه محمدرضا یزدانی خرم رئیس فدراسیون کشتی را به همراه دارد در آخرین گام در سالجاری نیز تعدادی از کشتی گیران را از حضور در جام یادگار امام (ره) معاف کرد اما این مسابقات در سطح بدی برگزار نشد و در غیاب ملی پوشان کشتی فرنگی کشورمان، کشتی گیرانی جوان خود را به کادر فنی تیم ملی تحمیل کردند.
اما کشتی آزاد در سال 89 روزهای ابری و پرنوسان زیادی را پشت سر گذاشت. تیم ایران در اولین گام اردیبهشت ماه 89 در دهلی نو با بهره گیری از برخی کشتی گیران طراز اول خود قهرمان آسیا شد. پس از آن تصمیم کادر فنی در برگزار نکردن مسابقات انتخابی برای حضور در رقابتهای جهانی روسیه باعث شد تا موجی از انتقادات علیه کادر فنی و فدراسیون کشتی بوجود آید و سقوط یک پلهای آزادکاران در مسکو و کسب تنها یک مدال نقره و یک مدال برنز حتی کار را به جایی رساند که زمزمه تغییر در کادر فنی این تیم بوجود آمد.
کشتی آزاد ایران در گوانگجو صاحب سه مدال طلا، یک مدال نقره و یک مدال برنز شد و در مجموع نتیجه بدی را کسب نکرد اما بسیاری معتقد بودند کسب یک نشان کمتر از دوحه نمی تواند نتیجه خوبی برای این تیم باشد مسئلهای که در سایه کسب هفت نشان طلا در هر دو رشته آزاد و فرنگی زیاد به چشم نیامد.
اما اوج مشکلات در کشتی آزاد لیگ کشتی بود. حضور غلامرضا محمدی سرمربی و محسن کاوه مربی تیم ملی کشتی آزاد در تیم نفت تهران حواشی بسیار زیادی را برای فدراسیون کشتی بوجود آورد و بسیاری ردپای مربیان تیم ملی را در تصمیمات کمیته لیگ و حتی زمان آغاز و پایان لیگ کشتی به میان کشیدند و قضیه جذب کشتی گیران خارجی این تیم و کنار کشیدن گاز و چندین موضوع دیگر روزهای پرتنشی را بوجود آورد اما در نهایت قهرمانی تیم شهدای جویبار کمی از موج انتقادات کاست.
جام تختی نیز حواشی دیگری برای کشتی آزاد بوجود آورد. یزدانی خرم و صنعتکاران رئیس و نایب رئیس فدراسیون کشتی قبل از آغاز مسابقات کشتی آزاد جام تختی حضور تمامی مدعیان را در این رقابتها الزامی کردند اما 6 کشتی گیر شاخص تیم ملی کشورمان به کیش نیامدند تا این مسابقات در سطحی نازل برگزار شود.
جدیت رئیس فدراسیون کشتی کادر فنی تیم ملی کشتی آزاد کشورمان را مجبور کرد تا این کشتی گیران خاطی را کنار بگذارد و با ترکیبی جوان راهی جام جهانی روسیه شوند. تیم ملی کشتی ایران با کنار گذاشتن کشتی گیران اسم و رسم دارد اولین گام را برای قانونمندی برداشت و با این حال به عنوان دومی رقابتهای جام جهانی دست یافت که نمی تواند عنوان بدی برای شاگردان محمدی باشد.
در کشتی آزاد و در ردههای سنی نوجوانان و جوانان نیز تیمهای ایران دوم آسیا و پنجم جهان شدند تا اینکه مسئولان فدراسیون کشتی برای حل مشکلات موجود از جمله نبود هماهنگی لازم میان کادر فنی سه تیم با قدیر نخودچی و مجید خدایی قطع همکاری کردند و سکان هدایت این تیمها را به ترتیب به محمد طلایی و علیرضا رضایی سپردند آنهم با این امید که با رفع مشکلات موجود راه را برای پشتوانه سازی هموار کرده و قدمهای مثبتی در آینده بردارند.
بهرحال همه از کشتی آزاد و فرنگی ایران انتظار کسب مدال در المپیک 2012 لندن را دارند اما ورزش اول کشور برای رسیدن به این موفقیت نیازمند امکاناتی مانند خوابگاه مناسب و بودجه لازم جهت تحت پوشش قرار دادن 6 تیم ملی مختلف برای مسابقات قارهای و جهانی، ایجاد شغل مناسب برای کشتی گیران با راهکارهای قانونی، حضور در تورنمنتهای بین المللی و اردوهای بلندمدت و ... دارد تا حادثه تلخ پکن دوباره تکرار نشود.