0

اسم من « نخود » است!

 
sifalaw
sifalaw
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : خرداد 1388 
تعداد پست ها : 1637
محل سکونت : اصفهان

اسم من « نخود » است!

پوست را ضد عفوني مي‏كنم.
ضماد من با عسل، زخم و جراحات سرطاني را باز مي‏كند.
طبق دستور مرا مصرف كنيد تا جواني از دست رفته را باز يابيد.
با روغن زيتون اگر مخلوط شوم موي سر را تقويت مي‏كنم.
و صدها خاصيت ديگر دارم كه كمتر كسي از آن‏ها باخبر است..
با اينكه من نخود هر آشي مي‏باشم، از دوستان قديمي شما مي‏باشم. اعراب به من حمص و هوجيد گفته‏اند و در فارسي به بو داده‏ي من نخودچي گويند - دانه‏هاي نارس مرا به عنوان نخود سبز مي‏فروشند و لپه سبز مرا لپه سبز مي‏گويند. برگهاي تازه و خشك من علوفه خوبي براي حيوانات است - من مثل باقلا و لوبيا از حبوبات غذايي هستم و داراي انواع و اقسام مي‏باشم. بهترين نوع من نوع سفيد درشت و سبز است. نوع وحشي من كمي تلخ است و كمتر به آن توجه مي‏شود. يك نوع سياه هم دارم كه به نخود سياه معروف شده، و چون كمياب است. وقتي بخواهند كسي را مدتي سر در گم كنند، آن را به دنبال نخود سياه مي‏فرستند - غلاف دانه‏هاي من داراي ترشحي ترش است، كه معمولا اين ترشي شب به صورت تبخير از آن خارج مي‏شود و چون پارچه‏اي روي آن بيندازند، و صبح آن را بفشارند، آب ترشي از آن خارج مي‏شود و به همين جهت است كه آن را شبنم نخود گويند - اين ترشي در يك نوع من كه اطراف يزد به عمل مي‏آيد زياد است و از آن گرد ترشي به نام گرد نخود مي‏گيرند كه چاشني غذا مي‏باشد. اين گرد داراي اسيدهاي مختلف مخصوصا اسيد اگزاليك است. لذا خوردن آن براي كساني كه كليه خوب ندارند، و همچنين كساني كه مبتلا به سنگ مي‏باشند خوب نيست.
دانه‏هاي من زهكش جگر - سپرز و كليه است - ضد عفوني‏كننده پوستي و جهت جرب چركي و جوشهاي پوستي مفيد است - ضماد آن اورام را نرم مي‏كند و براي فرو بردن ورم بناگوش تجويز مي‏شود.
ضماد من با عسل جهت باز كردن زخم و جراحات سرطاني توصيه شده است. خوردن نوع زودپز من ملين شكم است - حرارت بدن را زياد مي‏كند خونساز بوده و قدرت غذايي آن بيشتر از حبوبات است. پخته آن در شير تازه جهت باز شدن گرفتگي آواز مفيد است. مشروط بر آن كه همراه با تب نباشد و چون با تب باشد، بهتر است آن را با آب پخته و ميل نمايند. چنانچه دانه‏هاي مرا يك شب در سركه خيس كرده و صبح ناشتا ميل نمايند، و در آن روز غذاي ديگري نخورند، كرم معده را خواهد كشت - آب پخته من با كمي نمك ليزي معده را از بين مي‏برد. مدر است، خوردن دانه‏هاي پخته من بين طعام بر هضم آن كمك مي‏كند، و چون با من حليم بپزند و با سركه بخورند، و در آب جوشانيده من بنشينند جهت درمان درد نشيمنگاه و پاك كردن رحم و اخراج كرم شكم نافع است و چون مرا در آب خيسانده، و خام بخورند و آب خيسانده آنرا با عسل شيرين كرده، بالاي آن بنوشند جهت برگشت جواني و شهوت مأيوسان بي‏نظير است، خوردن نخود گرم قبل از سرد شدن جهت بواسير خوني آزموده شده است. مضمضه و نوشيدن آب خيسانده سبز تازه من، جهت از بين رفتن ورم لثه و درد دندان نافع است و روغن نخود كه از جوشاندن من در روغن زيتون بدست مي‏آيد، مقوي مو و شهوت مي‏باشد و جهت تسكين درد دندان و دردهاي سرد و جذام بسيار مفيد است. خوردن دانه‏ي من جهت امراض نامبرده و باز شدن رنگ رخسار و آواز و ماليدن من جهت تقويت قوه باه مفيد مي‏باشد. ضماد من جهت پاك شدن خال‏هاي سفيد و سياه و كك و مك و امثال آن مفيد است. اگر آب خيسانده مرا به صورت بماليد رنگ رخسار را باز مي‏كند و شخص را خوش آب و رنگ مي‏نمايد - جوشانده نوع سياه من، براي زنان آبستن خوب نيست. زيرا مسقط جنين مي‏باشد. اين جوشانده خردكننده سنگ‏هاي كليه و مثانه است و نخود سياه در جميع احوال قوي‏تر از نوع سفيد است، مخصوصا پادزهر خوبي است. اين نخود جهت استسقاء يرقان و كيسه‏ي صفرا تجويز مي‏شود. بادشكن بوده، و براي مبتلايان به جذام بسيار نافع است. ضماد اقسام من جهت برطرف كردن زردي چهره و كچلي فاووس (نوع كچلي كه سر را طاس مي‏كند) و خارش پوست و امراض مفاصل و تقويت مو نافع است. زياده‏روي در خوردن من مضر رحم و مثانه است، تازه‏ي من دير هضم و نفاخ است، و براي رفع نفخ آن مي‏توان از زيره استفاده كرد. خوردن آب بعد از من مضر است، وقتي گوشت را با آب نخود مي‏پزيد به پختن گوشت كمك كرده، و آنرا نرم مي‏كند. چون قسمتي از لباس خون آلود شود، شستشوي آن با نخود لكه‏هاي خون را پاك مي‏كند اگر 10 گرم مرا بكوبند و با گلاب داغ ضماد نمايند، درد پشت را تسكين ميدهم. برگهاي نخود داراي اسيد اگزاليك و جوهر ليمو است، و دم كردن آن پيشاب‏آور است.
نخود سبز
تازه و سبز من سرشار از ويتامين آ - ب و ث است و داراي سلولز زيادي است. و با آن روده‏ها را جارو مي‏كند. اگر شما داراي معده‏ي ضعيف بوده، و نمي‏توانيد نخود تازه را هضم كنيد، با غذاي خود كمي زيره ميل نماييد. وقتي سبز من خشك مي‏شود، ويتامين «ث» خود را از دست مي‏دهد - اگر مرا لپه نكرده و نكوبيده ميل نمايند، هضم نشده دفع مي‏شوم.
نخود فرنگي
من نوعي نخود سبز هستم كه در زمان ناصر الدين شاه به وسيله اتابك به ايران آمدم. ويتامين‏هاي من بيشتر از نخود معمولي است.
خلر يا جليان‏
اسم من خلر است به من جليان - ململي - بسله و كلول نيز مي‏گويند. غلاف دانه‏هاي من شبيه باقلا است و پنج نوع است. آنچه غلاف آن از باقلا كوچكتر و پوست آن ضخيم‏تر و عريض‏تر و دانه‏ي آن سفيد بوده به اندازه نخود است، آن را جليان سفيد گويند كه در رشت با آن باقلا قاتق مي‏سازند و آنچه دانه‏ي آن كوچك و پهن است، جليان سياه گويند. در شيراز به اين نوع جليان مشو و در اردستان و نواحي كرمان آن را كونيا كرد خوانند خوردن پخته‏ي آن با عسل جهت سرفه و پاك كردن ريه و درد سينه و نرم كردن آن‏ها و از بين بردن اخلاط فاسد و خارج كردن فضولات كثيف از امعاء مفيد است. شير - ادرار و حيض را زياد مي‏كند. ضماد انواع خلر جهت تقويت اعضاء و پاك كردن كك مك و با عسل جهت از بين بردن اورام نافع است، بخور آن سبب جمع شدن مورچه مي‏شود، و چون گاو آنرا بخورد، فربه خواهد شد و شير زيادي خواهد داد - ادامه در خوراك آن باعث تشنگي، و خوردن تر و تازه و ناپخته‏ي آن توليد سرگيجه مي‏كند. مخصوصا نوعي از آن كه كمي پهن است - مقدار خوراك آن تا ده گرم است. نوع وحشي خلر در زياد كردن شير تأثير بيشتري دارد.
لپه‏
لپه نوعي نخود ريز است كه مقدار زيادتري سلولز دارد، و مواد قندي آن نيز زيادتر است.
خواص درماني آن مانند نخود سبز مي‏باشد.
راز ماندگاری در گمنامی است

 
چهارشنبه 14 بهمن 1388  12:40 AM
تشکرات از این پست
doki_in_kalej
دسترسی سریع به انجمن ها